***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

24 Temmuz 2009 Cuma

SAKA HÜSEYİNİN HEYKELİNDEN TAS İLE ANZAK ASKERİNİN SÜNGÜSÜ ÇALINDI




Görenleri hayrete düşüren olay,Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinde yaşandı.İlçenin Milli Kahramanı olarak bilinen “Saka Hüseyin” heykelinde bulunan Tas ile Anzak Askerinin silahının Süngüsü çalındı.
Çalıntı Olayının duyulması üzerine harekete geçen belediye ekipleri,bir yandan çalıntı tas ile silahın süngüsünü ararken,bir taraftanda,Heykeli yapan Heykel traş’a ulaşmaya çalışıyorlar. Çalınan tas ile süngünün bulunmaması halinde,heykeltraş tarafından yeniden tas ile süngünün yapılacağıbelirtilirken,İlçenin sembolü olan “Saka Hüseyin”heykeline bu yapılan hareketin terbiyesizlik olduğu yorumlanıyor. 15-20 gün sonra başlayacak Ağustos Şenlikleri öncesi yaşanan bu olayın,bazı kişilerce bilinçli olarak yapıldığı da söylentiler arasında,çalınan tas ile süngünün hiç bir maddi değerinin olmadığını belirten vatandaşlar bu yapılan düpe düz saygısızlık demekten kendilerini alamıyorlar


KAYNAK:HAYRABOLU SESİ İNTERNET SİTESİ

TEKİRDAĞ ARICILAR BİRLİĞİ BAŞKANI ŞAKİR ADA, HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN İRTEM’İ ZİYARET ETTİ


Başkanlık makamında yapılan görüşmede Hayrabolu’nun, arı yetiştiricileri için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Arı yetiştiricileri Birliği Başkanı ADA "Hayrabolu her yıl yaklaşık 100–200 gezginci arıcıyı ağırlıyor. Bunda elbette ayçiçeği balının polen yönünden zengin olması, ayçiçeği balının piyasada aranması en büyük etken olmaktadır. Yaklaşık 20 bin kovan arıyla Hayrabolu’ya gelen arıcılarımız, ayçiçeği tarlalarında bir ay süreyle bal topluyorlar. Arılar balı toplarken ayçiçeklerinde yaşanan döllenme de ayçiçeği rekoltesinin artmasına neden oluyor. Burada çiftçilerimiz ile arıcılarımız arasında karşılıklı bir menfaatleşme de söz konusu" dedi. Belediye Başkanı Hasan İRTEM de toplantıda Hayrabolu’nun ayçiçeği ile Türkiye’de tanınan bir ilçe olduğunu ve arıcıları ilçede ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek "Arıcılarımızın gelmesiyle birlikte ilçemize ekonomik anlamda bir katkı sağlıyorlar. Ayçiçeği yağının yanı sıra ayçiçeği balıyla da tanınmamıza yardımcı oluyorlar. Osmanlı döneminde Hayrabolu ve yöresinden toplanan balların Osmanlı sarayına gönderildiğini belirten kaynaklara rastlıyoruz. Bu da bizim için çok önemli bir konu. Arıcılarımızın, belediye olarak zaman zaman bizlere gelen taleplerini çözmeye çalışıyoruz" dedi. Ziyarette bu yıl 19.su düzenlenecek Ayçiçeği festivalinde Tekirdağ Arılar Birliği ile müşterek olarak “Trakya’da arıcılık” konulu panel düzenlenmesinin planlandığı da belirtildi.

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI VARICIER, HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI İRTEM’İ ZİYARET ETTİ . . .


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçe Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem’i makamında ziyaret etti. … Geçmiş dönemde Hayrabolu Kaymakamlığını yaptığını belirten Ahmet Akın Varıcıer, Hayrabolu’da dostlukları bulunduğu, birçok kişiyle görüştüğünü, bir yarısının Hayrabolulu olduğunu belirterek;” Hayrabolu’da görev yaptığımız süre içerisinde samimi dostluklarım oldu. Hala devam ettirdiğim arkadaşlıklarım var. Belediye Başkanımız Sayın Hasan İrtem beyi de ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.” Dedi. .. Belediye Başkanı Hasan İrtem’de Kaymakam beyi Hayrabolu’da görmekten mutlu olduklarını, kendisiyle Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak çalışmalarının bulunduğunu belirterek, Belediyece yapılan çalışmalar hakkında kendisini bilgilendirdiğini kaydetti

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun Basın Bayramı mesajı


Değerli Basın Mensupları,

Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmezliğine bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır. Basın mensupları, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön vermektedir. Haberciliğin yanında aynı zamanda ciddi bir eğitim işlevini de yerine getirmektedirler.

Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm basın çalışanlarının; “Basın Bayramını” kutlar, sevdikleriyle beraber güzel günlerde sağlık, afiyet içinde yaşamalarını Milletimize daha uzun yıllar hizmet etmelerini dilerim.

EGD Başkanı Sarılarlı Basın Bayramını Kutladı

Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Derya Sarılarlı, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Unsurlarından, Haber Alma Ve Yayma Özgürlüğünün En Etkili Aracı Olan Basının, Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geldiğini Belirterek, ''Günümüzde Herkesin Bilgiye Ulaşma, Doğrudan Öğrenebilme Ve Kendi Fikirlerini İfade Edebilme Özgürlüğü En Temel Haklardan Kabul Ediliyor'' Dedi.
Sarılarlı, 24 Temmuz Basın Bayramı Dolayısıyla Yaptığı Yazılı Açıklamada, Basının Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geldiğini Belirtti.
Sarılarlı, Günümüzde Yaşanan Teknik Gelişmelerle Dünyanın Her Yerinden Habere Ulaşmanın Mümkün Olduğunu, Bu İmkanın Kısıntısız Ve Sansürsüz Elde Etmenin İse En Doğal Hak Olarak Görüldüğünü Belirterek, Şöyle Dedi:
''Demokratik Hayatımızın Vazgeçilmez Unsurlarından, Haber Alma Ve Yayma Özgürlüğünün En Etkili Aracı Olan Basın, Demokrasinin Yaşamasını Ve Gelişmesini Sağlayan Kurumların Başında Geliyor. Günümüzde Herkesin Bilgiye Ulaşma, Doğrudan Öğrenebilme Ve Kendi Fikirlerini İfade Edebilme Özgürlüğü En Temel Haklardan Kabul Ediliyor. İlimizde Bulunan Yerel Gazete, Dergi, Radyo Ve Televizyonumuz İle Ulusal Ajansların Temsilcileri Kalabalık Bir Topluluğu Oluşturuyor. Basın Çalışanları Olarak, İlimizde Meydana Gelen Olayları En Hızlı, Doğru, Kişisel Ve Siyasi Amaçlara Alet Etmeden Okurlarına, Dinleyicilerine Ve İzleyicilerine İletme Gayretindeyiz. Bu Doğrultuda, Bazı Arkadaşlarımızın Dile Getirdiği Gibi ''Etik'' Olarak Görevini Yapan Bütün Arkadaşlarımın Bayramını Kutlar, Kendilerine Sağlıklı, Başarılı Ve Bol Haberli Günler Dilerim.''
KAYNAK:EDİRNE TV

EDİRNEDE ÇOCUK SİTESİ VE ERKEK YETİŞTİRME YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLERE VALİ MUSTAFA BÜYÜK TARAFINDAN BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ


Edirne Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Çocuk Sitesi ve Erkek Yetiştirme Yurtlarında kalan öğrencilere, Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK tarafından 15 adet bisiklet verildi. Devlet himayesinde bulunan çocukların yaz tatillerini değerlendirmeleri için Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfınca alınan 15 adet bisikletin dağıtıldığı programda, Vali Yardımcıları Ali Deniz SÜRMEN ve Abdullah ASLANER, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin DEMİRCİ, Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Tamer TAHMAZOĞLU ve Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran BALİ hazır bulundular

TRAKAB OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI




Tekirdağ ve Kırklareli Valilerinin atanması ve yeni valilerimizin göreve başlaması nedeni ile gerçekleştirilen Trakya Kalkınma Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısında boşalan Birlik Başkanı ve encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre TRAKAB Yönetimi ve Encümeni Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK (Başkan), Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Kırklareli Valisi Cengiz AYDOĞDU, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit ÇAĞLAYAN, Keşan Belediye Başkanı Mehmet ÖZCAN, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin HALEBAK`tan oluştu.

Duman Avcıları Çorlu`da


19 Temmuz`ndan itibaren genişleyen dumansız hava sahası denetimleri için Tekirdağ il genelinde 47 kişinin görev aldığı 12 ayrı ekip oluşturuldu. Bu ekiplerden ikisi Çorlu`da görev yapacak.

5727 sayılı Kanunla değişik 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun 19 Ocak 2008 tarihli ve 26761 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve 19 Mayıs 2008 tarihinde, Kanunun özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceğini ifade eden hükmünün ise 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından genişleyen dumansız hava sahası denetimleri için özel ekipler oluşturuldu.
Tütün Mamulleri Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolüne Dair 4207 Sayılı Kanunun 19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesinin ardından, kamunun ortak kullanım alanlarında, işyerlerinde, toplu taşıma araçlarında tütün ve tütün ürünleri kullanılamıyor. Kanunun özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmeyeceğini ifade eden hükmü ise 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilen açıklamada, Toplumun tüm kesimlerinin ve özellikle gelecek nesillerin, başkalarının içtiği sigara ve tütün ürünlerinden solunan dumanın zararlı etkilerinden korunmasının amaçlandığı söz konusu kanunun yeni düzenlemeleriyle, 19 Temmuz 2009da Dumansız Hava Sahamız genişlemiş ve kullandığımız tüm kamuya açık kapalı ve yarı kapalı alanlarda tütün ve ürünlerinin kullanımı yasaklanmıştır. 19 Temmuz 2009 tarihi itibarı ile ikâmete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dâhil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir. Kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerin ve lokantaların açık alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi durumunda diğer kişilerin tütün dumanından etkilenmelerini önleyecek düzenlemeler yapılacak, kapalı alanlara tütün dumanı geçmemesi için de tedbirler alınacaktır. Taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir. Araçta sigara içilmesini önlemeye yönelik tedbirleri almak, o aracı kullanan, idare eden veya düzen ve emniyetinden sorumlu olan kişinin yasal yükümlülüğüdür. Özel eğitim ve öğretim kurumları dâhil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarının, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı alanları ile birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecektirdenildi. Yasanın özel konutları kapsamayacağı ancak apartmanların merdiven boşlukları ve asansörü gibi kapalı ortak kullanım alanlarında tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmasının yasak olduğu kaydedildi. Bu alanlarda yasağın başlamasıyla birlikte yasak işaretlerinin bulunduğu levhayı asmayan işletmelere bin 120 TL, yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumlularına 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar, tütün ürünleriyle ilgili atıkları çevreye atanlara 25 TL ve tütün ürünleri tüketenlere ise 69 TL (2009 mali yılı için) para cezası uygulanacak. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü`nden konuya ilişkin yapılan açıklamada 4207 sayılı kanunun uygulanmasının denetlenmesi amacıyla 47 kişinin görev aldığı 12 denetim ekibi oluşturulduğu kaydedildi. Ekiplerin Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ merkezinde ikişer ekip halinde, Tekirdağ`ın diğer ilçelerinde ise tek ekip olarak çalışacakları kaydedildi. Denetim ekiplerinin söz konusu kanunun 19 Mayıs 2008'de yürürlüğe giren hükümleriyle birlikte devam eden denetimlerini 19 Temmuz sonrasında arttırdıkları Her ilçede Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye temsilcilerinden oluşan ekiplerin kamu kurumları, özel hukuk kişilerine ait işletmeler, taksiler ve toplu taşıma araçları ve tütün ürünleri satılan işletmelerde bu denetimleri yaptıkları belirtildi. Ayrıca Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde halkın öneri ve şikayetleri için 08.00-23.00 saatleri arasında irtibat numarası 2582218den ulaşabilecekleri Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi oluşturulduğu da belirtildi.

HABER VE FOTO: Serdar Şahin

İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği Sünnet Şöleni renkli görüntülere sahne oldu

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sünnet Şöleni mükemmel bir organizasyonla son buldu. Sosyalleşme ve halkın içine inme adına son yıllarda gözle görülür somut çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda yaptığı Uçurtma Şenliği’nin ardından gerçekleştirdiği Sünnet Şöleni ile 27 çocuğun erkekliğe ilk adımı atmasını sağladı.
14 Temmuz Pazartesi günü İl Emniyet Müdürlüğü himayesinde Rumeli Tıp Merkezi’nde sünnet ettirilen 27 çocuk için 23 Temmuz Çarşamba akşamı sünnet şöleni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü’nün gezilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile başlayan muhteşem şölen, Ahmet Cevdet Paşa Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Edilen dua ve dileklerle son bulan Mevlid-i Şerif’in akabinde ise Kırklareli Merkez İlçe’de sünnet olan çocuklar için konvoy düzenlendi.
Il Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleni boyunca çocuklar, en mutlu günlerinden birini yaşadı. Polis sirenleri eşliğinde Kırklareli Cadde ve sokaklarında yapılan konvoya Kırklarelileri de el sallayarak, çocukların ve ailelerin mutlu ve gururlu gününe ortak oldu. Bir saati aşkın bir süre gerçekleştirilen konvoyun ardından sünnet şölenin gerçekleşeceği, Polisevi Sosyal Tesisleri’ne geçildi.
Saat 20:00’da başlayan ve Havuz başında gerçekleştirilen sünnet şölenine; Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. E. Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Müdürü Gültekin Hadi, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Ilçe Emniyet Müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu’nun konuşması ile program başladı. Canbazoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplu sünnet şölenine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gecenin düzenlemesinde bize emeği geçen değerli mesai arkadaşlarıma ve Tatsan helva sahibi Ismet Kadaifçi’ye, Dere Tavukçuluk sahibi Mehmet Sağ’a, İstanbullu iş adamı Okan Koşar’a, Toktarlar market sahibi Suat Toktar’a, Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünler Şakir Süzülmüş’e, Maksimum Alışveriş Merkezi sahibi Bülent Özdağ’a, teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sünnet erkek çocukların erkekliğe bir ilk adım atışı olarak değerlendiriliyor. Ben ailelerine askerliklerini de görmelerini, sağlık sıhhat ve mutluluk içerisinde onların geleceklerini birlikte paylaşmalarını temenni ediyorum. Bu akşam buraya gelen bütün katılımcılara bizlere onur verdikleri için teşekkür ediyorum. ”dedi.
İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu’nun konuşmasının ardından sünnet olan çocuklara hediyelerini sırasıyla Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz ve Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu verdi.
Sünnet olan çocuklara verilen hediyelerin ardından Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz ve AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus da çocuklara para dağıttı. Sünnet olan çocuklara dağıtılan hediye ve paraların ardından program müzik şöleni ile devam etti. Şölende sahneye ilk olarak İstanbullu sanatçı Ebru Düzgü çıktı.
Söylediği birbirinden güzel, pop, slow ve hareketli parçalarla konukları coşturan yetenekli sanatçı, ardından yerini Il Mahalli İdareler Müdürü ve usta şair Aleaddin Ikican, Neyzen Hakan Konyar’ın Ney’i eşliğinde “Anne“ ve “Baba” şiirlerini seslendirdi.
Şiirlerin okunmasının ardından Ses sanatçısı Seda Iskar sahne aldı. Birbirinden güzel hareketli şarkıyı seslendiren İskar özellikle sünnet çocukları ve ailelerinin büyük beğenisini topladı. Il Emniyet Müdürlüğü tarafından bir ilki gerçekleştirilen Sünnet Şöleni havai fişek gösterisi ile devam etti.
Havai Fişek gösterisinin ardından Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Özyılmaz, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, Il Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Özyılmaz’ın konuşmasının ardından şölen son buldu.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Babaeski – Lyubimets dostluğu


Kırklareli iline bağlı Babaeski Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Lyubimets Belediyesi ile birlikte yürüttüğü AB destekli ”İnfocbc Bilgi Ağı Portalı Projesi” tanıtım stantlarının kurulması faaliyetleri iki tarafta da tamamlandı.Avrupa Birliği Türkiye - Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projeleri kapsamında Babaeski Belediye Başkanlığı’nın proje sahibi olduğu, Bulgaristan’ın Lyubimets Belediyesi’nin proje faaliyetlerine partner olarak katıldığı ”İnfocbc Bilgi Ağı Portalı Projesi” tanıtım stantlarının kurulması faaliyetleri Babaeski ve Lyubimets’te tamamlandı.Proje koordinatörü Fatih Erdem yaptığı açıklamada projenin son iki ayını tanıtım faaliyetlerine ayırdıklarını hatırlatarak, bu kapsamda ilk olarak basın, belediyenin resmi web sitesi, mailler aracılığı ile halka ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Daha sonra Babaeski ve proje ortağı Bulgaristan’ın Lyubimets ilçesinde halkın yoğun olduğu parklar, belediye binası önleri, pazar yerleri gibi alanlarda tanıtım stantları kurduklarını anlatan Erdem, şunları söyledi:“Lyubimets’de tanıtım faaliyetlerimize meclis üyemiz İsmet İlteralp ve Belediye Başkan Yardımcımız Fikri Karaca da katıldı. Lyubimets bizim 3 seneden beri çeşitli projeler uyguladığımız bir ilçe. Bizler artık Lyubimets halkını içimizden birileri olarak görüyoruz. Bizleri Bulgaristan’da her zamanki gibi çok sıcak karşıladılar. Broşürlerimize, el ilanlarımıza yoğun ilgi gösterdiler. Proje ortağı olmanın gereğini tamamen yerine getirdiler. Bu nedenle ben başta Lyubimets Belediye Başkanı Yankov Kuchukov ve Lyubimetsh halkına şükranlarımı sunuyorum.”İnfocbc Bilgi Ağı Portalı Projesi” 31.07.2009 tarihinde Babaeski Belediye Başkanlığı Meclis salonumuzda düzenleyeceğimiz kapanış toplantısı ile sona erecektir. Bu projenin başarılı bir şekilde uygulanmasında göreve geldiği ilk günden beri hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bizlere her türlü desteği veren, Türkiye’nin, Avrupa Birliği uyum sürecinden geçmekte olan bir ülke olduğunu, Avrupa Birliği uyum sürecinin bizim açımızdan yaşamsal bir öneme sahip olduğunu, Avrupa Birliği uyum süreci sonucunda ülkemizin Avrupa Birliği'ne üye olup olamamasının çok önemli bir konu olmadığını, önemli olan bu uyum süreci çerçevesinde bizim mevzuatımızın, kurallarımızın, kurumlarımızın Avrupa Birliği'nin standartlarına uygun hale gelmesini gerektiğini vurgulayan, Avrupa Birliği’ne katılma sürecini dünyaya entegre olma süreci olarak gören, bu entegrasyonu doğru bir şekilde yaptığımızda, çağdaş dünyaya sağlıklı bir şekilde entegre olacağımızı dile getiren Sayın Belediye Başkanımız Av. Abdullah Hacı’ya ve projemizin geniş kitlelere duyurulmasında bizlere her zaman yardımcı olan Anadolu Ajansı Muhabiri Metin Karakuş’a çok teşekkür ediyorum.”

HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Tekirdağ'da fanta coşkusu Kenan Doğulu'dan imza günü




Fanta Gençlik Festivali kapsamında Tekirdağ’a gelen Kenan Doğulu, Ceza ve Pinhani binlerce gence coşkulu bir gece yaşattı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Fanta Gençlik Festivali kapsamında Tekirdağ’a gelen Kenan Doğulu, Ceza ve Pinhani önceki gece sahildeki Belediye Şenlik Alanı’nı dolduran binlerce gence unutulmaz bir gece yaşattı. Türkiye'nin ilk ve tek mobil festivali olma özelliğini taşıyan Fanta Gençlik Festivali’nde ilk sahneyi Pinhani aldı. Yaklaşık 1 saatlik performansı ile ilgi odağı olan grup, birbirinden güzel şarkıları hayranları için seslendirdi. Pinhani’nin ardından sahneye çıkan Rap müziğinin sevilen ismi Ceza, alanı dolduran kalabalığa söylediği hareketli parçalarla adeta coşturdu. Ceza’nın konserine kız kardeşi de eşlik ederken, Ceza hayranları hareketli parçalar eşliğinde rap dansı yaptılar. Ceza, geçtiğimiz yıl da Tekirdağ’a gelerek konser verdiğini, o gün gerçekleştirdiği konser esnasında Türkiye Milli Takımının bir maçta ilk yarıyı 2-0 yenik kapattığını, konserin ardından yolda ikinci yarıyı izlediğini ve A Milli Takımın ikinci yarıda attığı 3 gol ile maçı kazandığını belirterek, “Tekirdağ’ı o günden itibaren benim için uğurlu bir il olarak görüyorum. Hepinizi çok seviyorum.” diye konuştu.

Gecede son olarak sahne alan pop sanatçısı Kenan Doğulu ise coşkuyu adeta doruğa çıkardı. Doğulu muhteşem performansı ile hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Son albümü ‘Patron’ ile müzik listelerini alt üst eden Doğulu, eski ve yeni albümünden parçalara yer vererek alanı dolduran hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Doğulu’ya çaldığı enstrümanlar ile kardeşi Ozan Doğulu da eşlik etti. Daha önceki 7 yıl içinde 41 bin 156 kilometre yol yaparak bir çok ünlü sanatçıyı 3 milyonu aşkın gençle buluşturan Fanta Gençlik Festivali, Türkiye'nin en yaygın müzik etkinliği olma özelliğini taşıyor. 4 tır, 11 kamyon ve 11 araç ile ilimize gelen ve 300 kişilik dev bir ekipmanla gerçekleştirilen 8. Fanta Gençlik Festivali, Tekirdağ'da konserinin ardından İstanbul’daki son konser ile perdelerini kapatacak.


KENAN DOĞULUDAN İMZA GÜNÜ


Şarkıcı Kenan Doğulu, müzikseverlerin ilgisini çeken son albümü Patron için Tekira AVM’de imza günü düzenledi.

Fanta Gençlik Festivali kapsamında Tekirdağ’a gelen ünlü sanatçı Kenan Doğulu, çıktığı ilk haftadan itibaren müzik listelerini alt üst eden ‘Patron’ adlı albümü için imza günü düzenledi. Tekira AVM’nin girişinde kurulan platformda hayranlarıyla buluşan Doğulu, fotoğraflarının bulunduğu posterleri ile yeni albümünü alan sevenlerine imza dağıttı.

Albümünü imzaladığı hayranlarıyla hatıra fotoğrafı da çektiren ünlü sanatçı, kendisine olan ilginin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca sempatik hareketleri ile hayranlarına adeta enerji verdi.




KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 101. YIL DÖNÜMÜ

Basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü dolayısıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Şahin Kömürcü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Mustafa Yardımcı Türk Basını'ndan Sansürün Kaldırılışını ve gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramları'nı kutladı.
TÜ Rektörü Prof. Dr. Duran, gazetecinin en önemli görevinin doğru ve tarafsız haber vermek olduğunu ifade etti.
Duran, gazetecinin hem olay hem de kamuoyu arasında olduğunu bildirdiği kutlama mesajına şöyle devam etti: ''Gazeteci hem yargıç hem taraftır, hem haber ileten, hem vatandaştır. Çoğu zaman gazeteciler kamuoyunu aydınlatma görevi yerine getirirken, zor çalışma koşulları, baskı ve tehditler, sansürle karşı karşıyadır. Onları mesleklerini yılmadan, bıkmadan ve usanmadan yerine getirmeye iten en büyük neden ise yurttaşlık bilincidir.
Gazetecilerin olmadığı bir dünya yanlışların düzeltilemediği, gerçeklerin topluma sunulamadığı bir dünya olurdu ki, her iki halde de dünya yaşanmaz bir hale gelirdi. Türk basınında sansürün kaldırılması olarak bilinen Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın, aynı zamanda ''Lozan Barış Antlaşması'nın'' hayata geçirildiği 24 Temmuz'da kutlanması büyük önem arz etmektedir.''
Edirne Vali Yardımcısı Aslaner de, basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, basının hem denetim, hem de yönlendirici görevlerinin olduğunu belirtti.
Aslaner, Türk basınında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümünü ve tarafsız, dürüst, objektif, meslek ahlaklarına bağlı zor bir görev üstlenen fedakar gazetecilerin günlerini kutladığını bildirdi.
TBSF Başkanı Kömürcü de demokrasinin ve çok sesliliğin, anayasal hak ve özgürlüklerin güvencelerinden birisinin de basın özgürlüğü olduğunu bildirdi.
Kömürcü, kutsal ve meşakkatli bir işi layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecileri tebrik ettiğini ve 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını belirtti.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETB Başkanı Mustafa Yardımcı da yayımladığı mesajında, basın ve yayın alanındaki çalışmalarını tarafsızlık anlayışı ve meslek ilkelerinden ödün vermeden sürdüren gazetecilerin basın bayramlarını kutladığını kaydetti.
Kaynak : www.trakyanethaber.com

SAADET PARTİSİ ÇERKEZKÖY İLÇE BAŞKANI BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy İlçesi Saadet Partisi ilçe Başkanı Ercan Erdoğan , 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı. Basın Mensupları kamuoyunun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarakbütün basın mensuplarının, basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümünü ve 24 Temmuz basın bayramını candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle, çalışmalarında başarılar dilerim." dedi.

Hayrabolu Belediye Başkanı İrtemBasın bizim gözümüz, kulağımız olmuştur

Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçe Belediye Başkanı Hasan İrtem, basının Türk halkının gözü kulağı olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Hasan İrtem, 24 Temmuz Türk Basınında sansürün kaldırışının yıldönümünün her yıl gazeteciler tarafınan basın bayramı olarak kutlandığını ifade ederek” Türk basını yereli ve ulusalıyla, yazılı ve görseliyle bizim gözümüz, kulağımız olmuştur. Toplumun bilgilendirilmesinde basının ulvi bir vazife yüklendiğini unutmadan, haberlerin objektif ve doğru olarak insanlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaşmasında önemli rol almaktadır. Yerel basınında kesintiye uğratılmadan, yörelerin haberlerini vatandaşlarına ulaştırırken tarafsızlık ilkesinden uzaklaşmadan, yalın olarak vermelidir. Bu vesile ile canla- başla, yaz –kış demeden bizlere en doğru, en ilginç, en acı, en neşeli haberleri ulaştırma gayreti içerisinde çalışan ve görevi başında hayatını kaybeden gazetecilerimize Allah’tan rahmet, görevleri başındaki gazetecilerimizin bayramını kutluyorum.” Dedi.
HABER VE FOTO:Şenol ERDEN

24 Temmuz Basın Bayramımızı kutladıkBaşkan Ünal Baysandan Basın mensuplarına yemek











Çorlu’da BASIN’da sansürün kaldırılışının 101.Yıldönümü ve Basın Bayramı törenle kutlandı. Yerel ve Ulusal BASIN’da görev yapan gazeteciler topluca ATATÜRK anıtına çelenk koyup, saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı okundu.
Çorlu’da görev yapan gazeteciler ve ÜÇ basın derneği adına gazeteci Erdal Özcan günün mana ve önemini belirten konuşma yaptı.
Ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü ve Başkan yardımcısı Serhat Çatalkaya ve gazetecilerin katılımı ile ORION Lappiza’da öğle yemeği yendi.
Başkan Ünal Baysan yemeğe katılım gösteren basın mensuplarına Atatürk fotoğrafı olan kol saatleri ile bir şişe parfüm hediye etti.
Başkan Ünal Baysan,”arkadaşlar çok önemli bir mesleğin mensuplarısınız. Sizin işiniz gönül işi ve severek yapılması gereken meslektir.
Gazeteciler ülkemizde ve dünyada önemli bir görevi ifa ediyorlar. Vatandaşlar kamuoyu doğru bilgileri gazetecilerin haberlerinden öğreniyorlar. Bu haberler bazı kesimleri mutlu eder ama bazı kesimleri mutlu etmeyebilir. Gazetecileri hoşgörü ile karşılamalıyız.
Şimdi yine basının önü kesilmek ve gizli sansür uygulanmak isteniyor. Hür basının önü kesilmesin. Bilakis basına basın mensuplarına yardımcı olmak lazım. Sizin bu gününüzü içtenlikle kutluyorum.” Dedi.
Ayrıca belediye başkanı Ünal Baysan , “önümüzdeki günlerde ve aylarda belediye çalışmaları ile ilgili olarak, sizinle birlikte bilgilendirme toplantılarında sık sık buluşacağız” demeyi de ihmal etmedi.


HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

MHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN NALCIÇORLU TSO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI


Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclisi, 23 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirdiği Olağan Meclis Toplantısı’nda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Kemalettin NALCI’yı ağırladı.
MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin NALCI; Çorlu TSO Merhum Meclis Başkanı Burhan SEZER için Çorlu TSO’ya taziyelerini sunarak; Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı Özlem YEMİŞÇİ ve Meclis Üyelerine başarılar diledi.
Çorlu TSO Meclis Üyelerinin sektörel bazda Türkiye’nin ekonomik durumu içeriğinde yaşadıkları sorunları dinleyen Milletvekili NALCI, ‘Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu doğal olarak bu ülkenin vatandaşları olarak hepimiz yaşıyoruz. Çorlu’nun sınai ve ticari potansiyeli, yalnızca bölgemiz ekonomisini değil ülkemiz ekonomisinin belirleyici unsurudur. Dile getirdiğiniz sanayicimizi direkt etkileyen Çin pazarının etkilerinin neden ve sonuçları bilinmektedir. Meclisimizde ülkemizin, bölgemizin, insanımızın menfaatleri doğrultusunda olan her kararın yanında yer alıyoruz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları kapsamında katkılarımız olabilecekse bilin ki bizler sizlerin Vekilleriyiz’ dedi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

SİGARA YASAĞI YENİ UYANIKLAR TÜRETTİ


Dumansız Hava Sahası uygulaması kapsamının genişlemesi ile beraber kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanması kahvehane, birahane ve restoran işletmecilerinin tepkisine neden oluyor. Sigara yasağı nedeniyle mekanların boşaldığını savunan işletmeciler, yasağı fırsat bilen uyanıkların sigara içme bahanesi ile dışarıya çıktıklarını ve geri dönmediklerini söylediler.
Çorlu`da Gölcük Meydanı`nda bulunan 3 – 5 Bira Salonu`nun işletmecisi Mustafa Biçer sigara yasağından fena halde etkilendiklerini ve devam etmesi durumunda kapıya kilit vurma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını söyledi.
Sigara yasağının mekanı bir anda boşalttığını söyleyen Biçer; “Yasak dolayısıyla asılması zorunlu olan uyarı afişlerimizi astık. Kül tabaklarını masalardan topladık. Şimdilerde ise sigara yasağını fırsata çeviren uyanıklarla uğraşıyoruz. Zaten işler durma noktasında, yasak nedeniyle kimse gelmiyor. Gelenlerden bazıları da hesap ödemeden gidiyor” dedi.
Sigara yasağı nedeniyle sigara içmek için dışarıya çıkan müşterilerin içkilerini masada bıraktığını ve geri dönmediğini söyleyen Biçer; “İçeriye gelen müşteriler iki ayrı masaya oturmuşlar. Sigara yasağını bahane ederek dışarıya çıktılar bir daha da geri gelmediler. Biz sigara yasağının peşinde mi koşacağız, işimize mi bakacağız, sigara içmeye çıkanları mı gözetleyeceğiz. Paraları peşin istediğimiz zaman da olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.
Mustafa Biçer, boş kalan mekanın duvarlarına sigara yasağını gösteren afişleri astıklarını bu afişlerin yanına da sigara fırsatçıları yüzünden ücretlerin peşin alınacağını gösteren afişler astıklarını söyledi.

HABER VE FOTO:SERDAR ŞAHİN

Milletvekili Taylan`ın İlginç Koleksiyonu

Katıldığı açılışlarda kestiği kurdelelerden biriktiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan ‘kurdele koleksiyonu’ olduğunu söyledi.
17. Trakya Tarım Fuarına katılan ve konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Milletvekili Ziyaettin Akbulut, Tarım İl Müdürü Haydar Soykan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile birlikte kesen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan`ın ilginç bir koleksiyon sahibi olduğu ortaya çıktı.
Kestiği kurdeleden bir parça alacağını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili katıldığı açılışlardan aldığı kurdeleleri biriktirerek koleksiyon yaptığını, hatıra olarak sakladığını söyledi. Taylan bir çuval dolusu kurdelesinin olduğunu belirtti.
Açılışın ardından Vali Kemelek, Milletvekilleri Akbulut ve Taylan, Tarım İl Müdürü Soykan, Belediye Başkanı Baysan ve diğer protokol üyeleri fuar alanını dolaştı. Fuar alanında bir bahçe traktörüne binen Vali Kemelek traktörü çalıştırdı ve hakkında bilgiler aldı.

Velimeşe Belediye Başkanı Yüksel`den Vali Kemelek`e Ziyaret

Valiler kararnamesiyle Osmaniye valiliğinden Tekirdağ valiliğine atanan Zübeyir Kemelek’e ziyaretler devam ediyor. Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve meclis üyeleri H.İbrahim Kahraman, Mustafa Örnek, vali Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.
Velimeşe beldesi ile ilgili olarak bilgiler veren başkan Rasim Yüksel; bölgede bir çok sanayi tesisinin bulunduğunu belirterek “Beldemizde bir çok sanayi tesisi bulunmaktadır. Sürekli göç alan bir beldeyiz. Bunun bilincinde olduğumuzdan çalışmalarımızı ve programımızı her zaman uzun vadede yatırımlar olarak yapıyoruz. Beldemiz sanayi bölgesi olmasının yanında, iyi bir tarım potansiyeline de sahiptir. Meşhur Velimeşe karpuzunu yeniden bölgede seri bir üretim şekline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun çalışmalarına da başladık” dedi.
Vali Zübeyir Kemelek, Başkan Rasim Yüksel ve meclis üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Harita üzerinde Velimeşe bölgesini inceleyen Vali Kemelek en kısa zamanda bölgeyi ziyaret edeceğini bildirdi. Başkan Rasim Yüksel ziyaretinin son bölümünde göreve geldiklerinden bu güne kadar olan çalışmaları hakkında Vali Zübeyir Kemelek’e bilgiler verdi.

TEKİRDAĞ AYDINLAR OCAĞI DERNEĞİNDENBASIN MENSUPLARINA YEMEK

Tekirdağ Aydınlar Ocağı Derneği Başkanı Ersin Bilmeç, yeniden başkan seçilmesinin şerefine Tekirdağ’ ın en gözde köfte salonu ÖZCANLAR’ da (19 Haziran) bir grup basın mensubuna yemek ikramında bulundu.
Yemekli toplantıda amacını açıklayan Ersin Bilmeç; “ Alel acele bir kısım basın mensubu arkadaşlarla bugün burada meşhur köftemizi yiyoruz. Basınımızın diğer mensuplarıyla da en kısa zamanda yine birlikte başka bir mekanda buluşacağız. Size hazır birlikte iken dernek olarak iki konuda açıklamada bulunacağım:
Çin Halk Cumhuriyeti biliyorsunuz son komünist devlettir. Güya özerklik tanıdığı kendi vatandaşı, bizim soydaşımız olan Doğu Türkistan Türklerine çabucak ve hiçbir ciddi tenkit almadan açık katliam düzenlemiştir. Çin resmi açıklamasına göre daha dün 196 Uygur Türk’ ü suçlu (!) görülerek idam edildi. Daha 2 bin kişi kayıp ve akıbetleri meçhul. Aileleri de endişe içinde çocuklarını bekliyor. Türkiye’ nin bu sessizliği iyiye alamet değildir. Hükümetimizden çok çabuk, diğerleri de idam edilmeden aktif dış politika atağı bekliyoruz.
Çin mallarına boykot olayı üzerinde ciddi manada durulmamıştır. “Vatandaş evde oturma, alışveriş için pazara çık” diyenler bu defa nedense pek ses çıkaramadılar. Yoksa Çin’ den getirilen bozuk ve ucuz mallardan elde ettikleri, edecekleri karları kaybetmeyi göze alamadılar mı? Basın aracılığıyla bu hassasiyetimizin kamuoyuna duyurulacağını ümit ediyoruz.” Dedi.
Yemeğe katılan basın mensupları:
Anadolu Ajansı: Hakan Karaca
Kâinat Gazetesi: Fatih Erge
İHA: Engin Özmen
Frekans Gazetesi Muhabiri:
Frekans Gazetesi Yazarı: Murat Sevgi,
Doğan Haber Ajansı: Ferhat Akgün
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Saral Sarıalioğlu Olaylı Kongreyi Anlattı



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ İl Başkanlığına aday MHP Çorlu İlçe Eski Başkanı Saral Sarıalioğlu, olaylı kongreye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Yunus Meral`i suçlayan Sarıalioğlu, yaşanan olayların sorumlusu olarak Başkan ve Meral ve il yöneticilerinin oğullarını gösterdi.
Saral Sarıalioğlu; “19 Temmuz 2009 Pazar günü yapılmış olan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ il kongresinde Tarsal Turistik Tesisleri dışında, bazı kendini bilmez kişiler tarafından yaşanmış olan gayri demokratik hareket tarzı için herkesten bir ülkücü olarak özür diliyorum. Ancak kongre sonrası Tekirdağ`da yanlış, aslı astarı olmayan ithamların benim üzerime atılması ve kongre salonu önündeki çirkin olayların benim ve ekip arkadaşlarımla hiç ilgisi olmamasına rağmen, kongrenin kaybedildiği için böyle bir hareketin yaşandığını söyleyen ve Tekirdağ`da yayılmasını sağlayan kişileri nefretle kınıyorum.
Böyle bir davranışı Milliyetçi Hareket mensubu olamayan kişiliksiz kimselerin yaydığını ben biliyorum ve sizlerinde bilmesini istiyorum. Bu konunun doğruları ile bilinmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile bir ülkücü olarak bunları sizlerin yüce takdirine bırakarak anlatmak istiyorum” dedi.
19 Temmuz günü yaşananları aktaran Sarıalioğlu, “19 Temmuz 2009 Pazar sabahı ben ve Tekirdağ`ı benimle birlikte MHP adına idare etmek isteyen kıymetli dava arkadaşlarım ile birlikte düğün günümüz olan, Milliyetçi harekete yön verme ve yeniden yapılandırma anlamında bir başlangıç basamağı olan kongremize demokratik hakkımızı kullanmak adına delegemizin teveccühlerini almak için kongremize katıldık. O gün ben Çorlu`dan yaklaşık 75 araçlık yani yaklaşık 300 kişilik bir konvoy ile Tekirdağ ilimize ve kongremize o anlamlı günü yaşamak ve kongresi yapılmamış hiç oy kullanma hakkı olmayan üyelerimizin demokratik tepkisini kamuoyuna ve partimize yansıtmak düşüncesi için gelmiştik. Kongremiz divan başkanımızın ve adayların konuşmaları ile ülkücü adap ve ahlaka yakışır bir şekilde emniyet güçlerimizin de almış olduğu tedbirler ile güzel bir ahenkte sürmekteydi. Kısacası olayların basında yayınlandığı gibi olmayıp İl kongresi ile alakası olmayan, kendi komplekslerini yenememiş aczi yeti hat safhada olan güruhların yapmış oldukları çirkin bir plandır. Divanımızın görevi bittikten sonra görev il seçim kurulumuzdan gelen kongre seçim sürecini yürütecek komisyona bırakılmış ve bu komisyonda saat 17.00`e kadar seçimi sürdürerek 17.00`de sandığı açmıştır. Sandık açılıp zarflar döküldüğü gibi salon dışında bir hareketlilik oluşmuş ve dışarıda bir tartışmanın olduğu anlaşılmıştır.Yani daha zarflar açılmadan kongre sonucunun ne olacağı bilinmeden kısacası seçim sonucu belirlenmeden dışarıda bir kavganın ben ve ekibime bağlanması çok anlamsızdır.Daha sonra salon dışında ki görevlilerden ve etraftaki esnaftan aldığımız bilgiye göre İl Başkan adayı Yunus Meral beyin oğlu İlyas Meral, aday il yönetim kurulu üyeleri Sebahattin Tantan bey ve Naci Piker beyin oğulları Yakup Tantan ile Soydan Piker adlı şahıslar ile İlyas Meral`in sahibi olduğu çay bahçesinde çalışan garsonlar ve Bülent isimli şahısların dışarıda bir araç da hazırladıkları sopalar ile bizim Çorlu`dan gelen üyelerimize çirkince saldırmışlardır. Tabii ki bu çirkin saldırıyı MHP mensubu olan kişilikli insanların kesinlikle yapmayacağı ancak nefsini yenmemiş, kişiliği oturmamış ve ülkücülükten geçinmeye çalışan şer odaklı düşünceli basit insanların yapabileceği apaçık ortadadır. Bu olayların misafir olarak geldiğimiz Tekirdağ`da bizlere yapılması çirkin olması ile beraber bizim arkadaşlarımızın da bu olaya aynı şekilde cevap verme düşüncesi olmadan kendilerini savunması gayet doğaldır. Fakat orda bizim arkadaşlarımız o çirkin şahıslara uyarak o olayı devam ettirmemeleri Ülkücü adaba uyan en mükemmel hareket tarzıdır, kendilerine şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. İşte bu olayın gerçek yüzünü Sevgili Çorluluların ve Çorlu`da yaşayan mensuplarımızın bilmelerini sağlamak bir Milliyetçi Hareket Partisi mensubu olarak benim görevimdir. Yaşanan bu çirkin olayların mahkemesini saygıdeğer kamuoyunun vicdanlarına ve yüce taktirlerine bırakıyorum. Bu konunun doğruluğunu basınımız resmi kurumlardan alacağı tutanaklarda da görebilir ve bunun doğruluğunu da kamuoyu ile paylaşmasının ilkeli basın anlayışına da uygun olacağıdır. Seçim sonucu tarafımdan alınan 88 oyun iyi bir sonuç olduğu ve Çorlumuzun 165 delegesinin eğer il başkanlığı tarafında kongreye katılması halinde alınacak sonucun oy olarak en az 253 olabileceği ve seçimi kazanmış olacağımızın mensuplarımız tarafından iyi bilinmesi gerekir. Ben ülkücü olmaya çalışan bir nefer olarak bu hareket içindeki mücadelemiz ebedi hayatın başlayacağı ölüm gününe dek sürecek olup bütün arkadaşlarımızın da böyle düşünerek yollarına devam etmelerini canı gönülden destekliyorum. 19 Temmuz Pazar günü mesailerini harcayarak olayların önüne geçen ve olayların daha kötü sonuçlarla sonlanmasın önleyen polis müdürlerimize, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü`müzün değerli mensuplarına teşekkür ve şükranlarımı sunuyor haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Saygıdeğer Tekirdağlılar ben sizlere yakışan bir insan olarak yaşamaya ve ülkücü hareketi de yaşatmaya devam ederek bu ülkücülükten geçinen kişilerin olmadığı bir Tekirdağ`ı sizlere söz veriyorum” şeklinde konuştu.
KAYNAK: Çorlu Kent

Çorlu da HSYK Atamaları

HSYK'nın Adli ve İdari Yargı Yaz Kararname Taslağı üzerindeki çalışmalar sona erdi. Yaz Kararnamesi'yle ülke genelinde 1332 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi.
Yapılan değişiklikler sonucunda daha önce Çorlu’da görev yapan ve atamayla başka il ve ilçelere yer değiştiren Hâkim ve Savcıların isimleri şöyle;
Adı Soyadı Mevcut Görev Yeri Yeni Görev Yeri
Akın KOCABIÇAK Çorlu Hâkimliği Gaziantep Hâkimliği
Oldun PORTAKAL Çorlu Hâkimliği Çayırlı Hâkimliği
Mehmet ARIKAN Çorlu Hâkimliği Adana Hâkimliği
Selçuk Uğur ÖZDEMİR Çorlu Hâkimliği Osmaniye Hâkimliği
Ebru ÖZDEMİR Çorlu Hâkimliği Osmaniye Hâkimliği
Ferhan ŞİMŞEK Çorlu Hâkimliği Pertek Hâkimliği
Murat İLHAN Saray (Çorlu) C.Savcılığı Yargıtay Tetkik Hâkimliği
Engin ŞİMŞEK Çorlu C.Savcılığı Pertek C.Savcılığı
Daha önce başka yerlerde görev yaparken Çorlu’ya atanan Hâkim ve Savcıların isimleri ise şöyle;
Adı Soyadı Mevcut Görev Yeri Yeni Görev Yeri
Murathan ŞAHİN Tarsus Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Ayla Yalçınöz ŞAHİN Tarsus Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Kerem KÜÇÜK Acıpayam Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Bayram ARSLAN Akdağmadeni Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Baki TONBAK Anamur Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Ahmet YILDIZELİ Devrek Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Selin ÇELİK İpsala Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Seçkin ÜRKMEZ Dursunbey Hâkimliği Çorlu Hâkimliği
Sedat TAŞ Tunceli C.Savcılığı Çorlu C.Savcılığı
Mustafa Kemal ARGİN Kaynarca C.Savcılığı Çorlu C.Savcılığı
KAYNAK: Çorlu Kent

Yayla Mahallesi’ndeki “Papaz’ın Evi” yeniden canlanıyor


Kırklareli Merkez Ilçede mimari yapısı ve tarihi dokusu ile en çok dikkat çeken Yayla Mahallesi’ndeki tarihi evler, yeniden hayat buluyor. Yayla Mahallesi, Yayla Caddesi üzerinde bulunan ve yapımı 135 yıl öncesine dayanan “Papazın Evi” diye adlandırılan tarihi yapıda restore çalışmaları resmen başladı.
Kırklarelili Iş Adamı ve Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı Ergin Kalınoğlu tarafından restore edilecek olan tarihi evin keşif bedelinin 500 Bin Türk Lirası olduğu belirtildi. Çok değil, bundan 15- 20 yıl öncesine kadar içerisinde insanların yaşadığı, fakat o insanların da evi terketmesi ile kısa bir sürede çok büyük yıkıma maruz kalan tarihi evin daha önceleri ise Şaraphane olarak kullanıldığı biliniyor. Restore çalışmalarına 2008 Kasım’ında başlanması düşünülürken, tarihi yapı sit alanı olduğu için Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta verilen izin ile Papazın evi, tüm hızıyla restore ediliyor.
Mimarlığını Kırklarelili Mimar Ebru Bilgiç’iin üstlendiği tarihi yapının restore çalışmasında bir diğer etkenin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan verilen hibenin epey uzaması olduğu belirtildi. Neredeyse bir buçuk asırdır ayakta duran eski tarihi Rum evi yapılacak olan restore çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Son yıllarda illegal yoldan definecilik yapanların büyük bir şekilde yıprattığı tarihi evi, eski yapısına uygun olarak yapmak istediklerini belirten Kalınoğlu, evin mimari bakımdan çok otantik olduğuna dikkat çekti.
Ergin Kalınoğlu 21 Temmuz Salı günü yaptığı basın açıklmasında şunları kaydetti; ”Yıllardır Kırklareli’ne ne yapabiliriz? Nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyorduk. Bu eski evi de satın aldık. Şimdi de bunu restore edeceğiz. Ama tabi eski haline uygun hale getireceğiz. Bunu yaparken de amacımız Kırklareli’deki diğer evlerinde hani o Kırklareli’de yetişip, büyüyüpte para kazananlar var ya, hani başka yerde paralarını harcıyorlar. Gelsinler işte bu örnek olsun. Amacımız böyle böyle konuşuyorlar, sağda solda, işte her geldiğim zaman Yayla diyorlar, bilmem ne diyorlar, çivi çakmıyorlar.
Tarlada villa yapacaklarına gelsinler burada hazır villalar var. Hem tarihe bir saygıdır bu. Son derece önemlidir. Tabi bu Kırklareli’ni yöneten güç odakları da başta sayın Vali, sayın Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanları da insanlara kolaylıklar ve yol göstersinler. Bu tür binalarda devletin bazı öğeleri var. Ben esas olarak ona değinmek istiyorum. Bu bina bizim için 500 Bin Lira’ya onarım masrafı çıkacaktır. Bu keşif bedelidir. Bu keşif bedelinin şu anda devlet tamamına yakınını hibe olarak yani karşılıksız bu tür çalışmalara verebiliyor.
Fakat malesef biz hiç uğraşamadık. Uğraştık da buraya 40 Bin Lira gibi küçük bir tutarda devletten hibe çıktı. Ikinci bir kaynakta TOKI tarafından veriliyor. Bu 10 yıllık bir kredidir. 80 Bin Lira da TOKI tarafından bu tür binalara kredi teşviği veriliyor. Fakat biz o kredi teşviğinden de çok geç haberimiz olduğu için ondan da mahrum kaldık. Ama bunu yeniden yapacak olanlara yol göstermek için söylüyorum. Restorasyonun uzaması hibe başvurusunda bulunduğumuz için Kültür ve Turizm Bakanlığı yer teslimi yapmadan başlayamıyorduk. Onu geçen hafta yaptılar. Dolayısıyla biz buranın onarım çalışmalarına resmen başladık. Bundan sonra belli bir program çerçevesinde onarımımız devam edecek. Muhtemelen yıl sonuna kadar da biz burayı bitirmeyi planlıyoruz. Ahşap kirişleri değiştirerek işe başladık. Binayı önce fiziki olarak tamamlayacağız.” dedi. Tarihi yapının restorasyonunda Mimar olarak görev alan Ebru Bilgiç de yaptığı açıklamada; ”Bu yapının mimari projeleri, röle, restütisyon ve restorasyonu Istanbul Anfora Mimarlığa yaptırılmış. Onlar buraya geldiler ve bu yapı ile ilgili bir rapor sundular. O raporda belirtilenlere göre de 19. YY. sonu yapısı olarak geçiyor. Neoklasik üslupta yapılmış bir yapı. Ortasopalı bir plan şemasına sahip ve simetrik. Rum ustalar tarafından yapılmış.” Dedi.
Tarihi yapının restoresinin tamamlanmasının ardından ne gibi bir şekilde kullanacağını açıklayan Kalınoğlu sözlerine şöyle devam etti; ”Burasını bir kültür evi yapmak istiyorum. Kırklareli’ni çok seviyorum ve destekliyorum. Mesela amatör olarak resim yapan kadınlar var. Bizim kadınlarımız ne güzel örgüyü bırakmışlar, resim yapmaya başlamışlar. Buna çok saygı duyuyorum. Mesela onlar resim yapsın istiyorum. Bir şairler derneği var. Böyle sağda solda şiir okuyorlar. Gelsinler burada otursunlar. Burada şiir dinletilerini yapsınlar. Burası kafe gibi bir yer olsun. Ikinci bir hayalim de burasını şarapevi mi yapsam acaba diye düşünüyorum. Ama birinci düşüncem daha ağırlıklı gidiyor. ”.dedi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Kırklareli’nde toplam 17 hakim ve savcı yeni görev yerlerine atandı


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 21 Temmuz 2009 tarihli adli yargı yaz kararnamesi yayınlandı. Kararname ile Kırklareli ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda savcı ve hakim başka il ve ilçelere atanırken, yerlerine de yenileri görevlendirildi.
Buna göre Kırklareli Merkez’den; C. Savcısı Müjdat Saraç Ünye C.Savcılığı’na, C. Savcısı Musa Ünel Adana Savcılığı’na, Kırklareli C.Savcısı Alpaslan Işın Büyükçekmece Savcılığı’na, Kırklareli Hakimi Meral Ünel Adana Hakimliği’ne, Kırklareli Hakimi Hasan Artıışık Beytüşşebap Hakimliği’ne ve Kırklareli Hakimi Selma Acar Güdül Hakimliği’ne atandı.
Yeni görev yerlerine gidecek bu isimlerin yerine ise; Ermenek Hakimi Sezai Gönültaş, Karasu Hakimi Ferhan Acar ve Savaştepe C.Savcısı Enver Irmak atandı.
Bu anlamda ilçelerimizde de birçok Hakim ve Savcı yer değiştirdi.
Lüleburgaz Hakimi Zeynep Keleş Bursa Hakimliği’ne, Lüleburgaz Hakimi Cengiz Dökünlü ise Diyarbakır Hakimliği’ne atanırken, Kaş Hakimi Kevser Karaca Karabay ve Kaş Hakimi Mustafa Karabay da artık Lüleburgaz’da görev yapacaklar.
Babaeski Hakimi Nergiz Yüksel Harran Hakimliği’ne ve eşi C. Savcısı Rıdvan Yüksel de Harran Savcılığı’na tayin olurken, Boldavin C.Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır Babaeski Savcılığı’na, Susurluk Hâkimi Abbas Erdöl Babaeski Hâkimliği'ne ve Bolvadin Hakimi Ayfer Akdemir Çalışır da aynı görev yerine tayin oldular.
Vize’de ise Hakim olarak görev yapan Keskin Karakurt Beyoğlu Hakimliği’ne, Ahmet Torun Eyüp Hakimliği’ne, C. Savcısı Murat Özcan ise Manavgat Savcılığı’na atandı. Bu atamaya bağlı olarak, Andırın C.Savcısı Cengiz Çağatay Vize C.Savcılığı'na, Baykan Hakimi Mutlu Tanrıkulu, Vize Hakimliği’ne ve Kozluk Hakimi Çağatay Dal da yine ilçemiz Hakimliği’nde görev yapacaklar.
Demirköy’de C.Savcısı Turgut Türkmen Kırıkhan Savcılığı’na, Hakim Ali Akın Gazipaşa Hakimliği’ne ve Demirköy Hakimi Mehmet Hazan da Anamur Hakimliği’ne atandı.
Buna göre, Seydişehir C.Savcısı Ahmet Haşim Bardakçı ve Seydişehir Hakimi Zehra Tunçer Bardakçı artık Demirköy ilçemizde görev yapacaklar.
Pınarhisar Hakimi Mehmet Ünal ise bundan sonra Soma Hakimliği’nde görev yapacak. Bu kapsamda, Baykan C.Savcısı Cemal Fehmi Günay Pınarhisar C.Savcılığı'na, Tekman hakimi Jale Kanak ise Pınarhisar Hakimliği’ne atandılar.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...