***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Ekim 2009 Pazartesi

Pınarhisar'da festival coşkusu

Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediyesi'nin 100. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Pınarhisar Belediyesi 100. Kuruluş Yıldönümü Festivali coşkulu başladı. 23 Ekim Cuma günü Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler saat 14.00'da Açılış ve Istiklal Marşı'nın okunması kortej tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve açılış konuşmaları ile start almış oldu.
Yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirilen açılış programı ve kortej yürüyüşüne Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kıyıköy Belediye Başkanı Ismail Gök, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Kaynarca Belediye Başkanı Seyit Uçan, Pınarhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ibrahim Çobanoğlu'nun yanı sıra Pınarhisar Belediye ve Il Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz festivale katılan tüm davetlilere teşekkürlerini sunarak "Pınarhisar Belediyesi'nin Kuruluşu'nun 100. yıl etkinliklerinde bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
1. Murat zamanında Pınarhisar fethedilmiştir. 1912, 1. Balkan Savaşı yılında Bulgar hâkimiyetine geçmiştir. 1913 yılında Türk Ordusu Pınarhisar'ı geri almıştır. 1920 yılında Yunan işgaline uğramıştır. 8 Kasım 1922 yılında ise düşman işgalinden kurtulmuştur. Belediyemiz 1909 yılında kurulmuştur. Bugün burada belediyemizin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Pınarhisar için elimizden geleni yapacağız.
Bundan önce Pınarhisar'da görev yapmış ve rahmetli olmuş başkanlarımızın ruhları şad olsun. Belediyemizin 100. yıl kutlamalarında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. " dedi.
Mustafa Cingöz'ün konuşmasının ardından program halk oyunları ekibinin gösterileri ve devamında kortej halinde festival alanına yürüyüş ve standların gezilmesi ile devam etti.Standtların gezilmesinin ardından ise davetlilere Pınarhisar Belediyesi havuzu etrafında yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Yapılan ikram sonrasında tiyatro, animasyon ekibi gösterileri ile devam eden birinci gün gündüz programının gecesinde ise grup koridor ve Grup Laçin muhteşem bir konser ile Pınarhisar halkını doyasıya eğlendirdi.
KAYNAK.www.gazetetrakya.com

Nebi Tepe'nin acı günü

Tekirdağ iline bağlı Muratlı ilçe Belediye Başkanı Nebi Tepe'nin eşi Sema Tepe, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybederek toprağa verildi.
Yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Sema Tepe, buna bağlı beyin kanaması nedeniyle 45 yaşında hayata veda etti. Muradiye Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedilen Tepe’nin cenaze törenine; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ilçe belediye başkanları, başkan Tepe'nin yakınları ve vatandaşlar katıldı

ÇORLU BELEDİYESİ’NE YENİ ARAÇLAR ALINDI






Çorlu Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden sipariş edilen 3 adet Beko Loader teslim edildi.
Yeni Beko Loaderlerin altyapı çalışmalarında kazma ve yükleme gibi önemli fonksiyonları bulunuyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden alınan Beko Loaderlerin ikisi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde biri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarında kullanılacak.
Belediye şantiyesinde yapılan ilk test sürüşünden sonra açıklamalarda bulunan Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, “Ağustos ayında aldığımız iş makineleri belediyemizin hizmetlerinde kullanılmaya başlandı. Bu araçlar Devlet Malzeme Ofisi’nden bir kalemde alınan en yüksek bedele sahiptir. Yeni gelen araçlarla hizmet kapasitemizde ciddi bir artış oldu. Sipariş ettiğimiz kamyon, kamyonet ve binek otomobillerin teslim edilmesini bekliyoruz.”diye konuştu.
Araçlar üzerinde teknik incelemeler yapılırken Encümen Üyesi Erdoğan Demirci da hazır bulundu. Makine operatörleriyle sohbet eden Demirci, iş makinesini kullanacak personelin çalışmalar esnasında edinecekleri deneyimleri raporlandırarak Beko Loaderlerin yetkili servisiyle paylaşmalarını istedi.
İlk testlerden geçirilen Beko Loaderler Atatürk Meydanı’nda sergilenmeye başlandı.




HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Keşan Belediyesi Odun depolarını denetliyor…




Keşan Belediye Başkanlığı odun depolarını denetliyor.
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Keşan şehir merkezinde bulunan odun depolarının kantarlarını ver ruhsatları ile kapalı alanları olup olmadığını denetlediler.
Yetkililer bu denetimlerin devam edeceğini ve eksiği bulunan işyerlerinin uyarılacağını ve bu eksikleri tamamlamayan işyerlerine gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirttiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Tugay Komutanı Kasım Erdem’den Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret


4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kasım Erdem Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 16.30’da Keşan Bedlediyesi’ne gelen Erdem, belediye girişinde Keşan Belediye Başkanı Özcan tarafından karşılandı.
Özcan ve Erdem daha sonra makam odasında basına kapalı olarak görüştüler. Erdem bu ziyaretin Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a bir iade-i ziyaret olduğunu söyledi.
Özcan’da bu ziyaret nedeniyle Erdem’e teşekkür etti.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Çorlu`da Vahşet: 3 Ölü 2 Yaralı



Tekirdağ ilinebağlı Çorlu' ilçesininŞahpaz köyünde tarla anlaşmazlığı yaşadığı yeğeninin evini pompalı tüfekle basan amca dehşet saçtı. Akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen zanlı, biri çocuk 3 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi yaraladı.
İddiaya göre, Şahbaz köyünde, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Rahim Y. (57), tarla yüzünden anlaşmazlık yaşadığı yeğeni Bekir Y.'nin (39) evini bastı. Yanında getirdiği pompalı tüfeğini ateşleyen zanlı, evde bulunan Bekir Y. (39), eşi İlknur Y. (35), oğulları A. Y. (3), kardeşi Ersin Y. (27) ile annesi Muradiye Y.'ye (65) birer kez ateş etti. Zanlı daha sonra olayda kullandığı tüfekle birlikte kayıplara karıştı. Köydeki vatandaşların yardımı ile Çorlu’da bulunan hastanelere götürülen Y. ailesinin fertlerinden Bekir Y. (39) ile A. Y. (3) kaldırıldıkları hastanede, Bekir Y.’nin annesi Muradiye Y. ise olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıdan Ersin Y. (27) ve İlknur Y. (35) yaralı olarak hastanede tedavi altına alındılar. Eve gelen jandarma ekipleri, anne Muradiye Y.'nin öldüğünü belirlerken, İlknur Y. ile Ersin Y.’nin hayati tehlikelerinin olduğu ve yaşam mücadelesi verdikleri öğrenildi.Çorlu Jandarma Komutanlığı zanlı Rahim Yılmaz’ı köyde ve civarda aramaya başladı. Yollarda uygulama başlatan Jandarma ekipleri Rahim Yılmaz’ı 6 saat süren arama çalışmalarının ardından köyde bulunan bir ahırda yakaladı.
Olaydan sonra kan gölüne dönen evde Çorlu Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı uzun süren incelemelerde bulundu. Eve kimseyi yaklaştırmayan jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Jandarma ekipleri tarafından yakalanan zanlı Rahim Yılmaz’ın akli dengesinin yerinde olmadığı ve jandarmada ifadesinin alındığı öğrenildi. Olayda ölen Bekir Yılmaz, oğlu Arda Yılmaz ve annesi Muradiye Yılmaz'ın cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

KAYNAK:AVRUPAYAKASIGAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...