***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Ekim 2009 Cumartesi

Ağa, deve yüküyle para getirdi

Selim, ağalık bedelini deve üzerinde geldiği Belediye önünde, Sedefçi'ye heybe içinde teslim etti. Harçlık dağıtımında arbede çıktı.
648 ve 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, ağalık bedelini deve üzerinde geldiği Edirne Belediyesi'nin önünde, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye heybe içinde teslim etti.
HARÇLIK DAĞITIMINDA ARBEDE YAŞANDI
Cuma namazını Selimiye Cami'nde kılan Kırkpınar Ağası Selim, cami çıkışında Türk bayraklarıyla süslenmiş deveye bindi. Selim, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara şeker ve para dağıttı. Bu sırada şeker ve para almak isteyen vatandaşların arasında kısa süreli arbede yaşandı. Selimiye Cami ve Edirne Belediyesi arasındaki yaklaşık 200 metrelik yolu deve üstünde gelen, Kırkpınar Ağası Selim, Edirne Belediyesi önünde, Belediye Başkanı Sedefçi tarafından karşılandı. Ağa Selim, 250 bin lira ağalık bedeli ve ağalık bedelinin yüzde onu tutarındaki, Türkiye Güreş Federasyonu payı olan 25 bin liranın içinde bulunduğu heybeyi Sedefçi'ye teslim etti. Sedefçi de, 275 bin liranın bulunduğu heybeyi sırtlanarak, ağa Selim'le birlikte belediyeye girdi. Sedefçi, belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, Selim'in ağalık bedeli ve Türkiye Güreş Federasyonu payı olan 275 bin lirayı getirdiğini söyledi.
“BEN DE AĞAMDA BADİRELER ATLATTIK”
Kırkpınar'ın gurur, şeref ve onur olduğunu ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: ''Kırkpınar Türk'ün gururu, onuru, alın terinin sergilendiği yerdir. Kırkpınar'da adetler, gelenekler, şeref ve onur yaşar. Bunu yaşatanların başında Edirne Belediyesi gelmektedir. Değerli Kırkpınar ağası tek başına ihaleye girerek, 50-60 bin liraya alacağı ağalığı 250 bin lira bedelle alarak jest yapmıştır. Başımızdan çok şeyler geldi geçti, ben de ağamda badireler atlattık. Ancak, onurla şerefle bu işi yapmaya devam ediyoruz. Onur, şeref ve namusumuzla karşınızdayız. Halkımızı, Cumhuriyetimizi, Kırkpınar'ı seviyoruz.''
SEDEFÇİ FEDERASYONA YÜKLENDİ
Belediye Başkanı Sedefçi, federasyonun aldığı payın doğru olmadığını düşündüğünü bildirerek, ''Bu alınan pay Kırkpınar'a verilen değerin göstergesi. Güreşlere hakem göndermek, burada gelip güreşleri izlemek federasyon başkanlığı yapmak değildir. Federasyon, katkı yapmalıdır. Federasyon gelecek sene inşallah haraç olan parayı almaz ve Kırkpınar'a katkı yapar'' dedi. Kırkpınar Ağası Selim de, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin gündeme gelmesi amacıyla, deveyle gelme yolunu seçtiğini belirtti.
KAYNAK:www.22haber.com

Demaçi, ”Türkiye laik kalmalı”

AGD, bu yılki Balkan Barış Ödülü'nü, insan hakları konusundaki çalışmalarından dolayı yazar Adem Demaçi'ye verdi.
Merkezi Edirne'de bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD), bu yılki Balkan Barış Ödülü'nü, insan hakları konusundaki çalışmalarından dolayı yazar Adem Demaçi'ye verdi. AGD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ayan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasındaki ödül töreninde, Balkanlar'da barışa katkıda bulunan kişi ya da kurumları dünya kamuoyunda onurlandırmak amacıyla geleneksel olarak Balkan Barış Ödülü verdiklerini söyledi. Bu yıl ödüle, barış ve insan hakları konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı yazar Adem Demaçi'nin layık görüldüğünü bildiren Ayan, şöyle konuştu: ''Demaçi'nin Kosova barışı için gösterdiği emek ve çabalar, Balkanlar'da barışın sağlanmasına çok önemli katkı sağlamıştır. Demaçi, Türkiye ve Kosova arasındaki dostluğun gelişmesinde hem varlığı hem de çalışmalarıyla örnek olmuştur. Kendisine yüzlerce kilometre uzaktan gelip bizi onurlandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Dünyanın en genç ülkesinin barış elçisine böyle bir ödül vermekten son derece mutluyuz.'' ''
ÖDÜLÜ ALMAKTAN ONUR DUYDUM''
Yazar Demaçi ise Kosova'daki Türk varlığının yaşaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti. Kosova ve Türkiye arasındaki iş birliğini her yönden geliştirmek için çalışacağını belirten Demaçi, şunları kaydetti: ''Kosova'daki Türk varlığının yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kanunlar ve imkanlar çevresinde Türkiye'nin her yönde gelişmesine katkıda bulunduğumuzu göstermek istiyoruz. Türkiye'de yaşayan Arnavut vatandaşların da iki ülke arasındaki dostlukları geliştirecek çalışmaları yapmasını istiyoruz. Bu güzel ve anlamlı ödülü almaktan onur duydum. Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve dostluklarımız sonsuza kadar devam etsin.'' Kosova'daki barışın, çevre ülkelerde de barış anlamına geldiğini anlatan Demaçi, Türkiye'nin kendilerine verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını, Türkiye’nin laik kalması gerektiğini bildirdi. Daha sonra Ayan, yazar Demaçi'ye 3. Balkan Barış Ödülü'nü sundu. AGD, eski Bulgaristan Dışişleri Bakanı Solomon Pasi, Bulgaristan'ın demokrasiye geçiş dönemindeki ilk Cumhurbaşkanı ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e de Balkan Barış Ödülü'nü vermişti.
KAYNAK:www.22haber.com

Çorlu ilçesinde Eski Başkan Yardımcılarının Duruşması Ertelendi

2008 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ve tutuklu olarak yargılanan Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcıları Soner D. ve Hüseyin A ın İcbar Suretiyle İrtikâp, davasındaki duruşması ertelendi.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma Çorlu Belediyesi eski başkan yardımcıları ile diğer sanıkların tutuklu bulundukları Silivri L Tipi Kapalı Cezaevi`nden getirilmeleri ile başladı. Öğleden sonra başlayan davada tutuklu eski başkan yardımcısı Soner Dnin avukatlarının dilekçeyle mazeret bildirerek davaya katılmamaları nedeniyle dava ertelendi. Mahkeme heyeti bir önceki duruşmasında ki mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların, haklarındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sanıkların davranışlarının tanıklar, mağdurlar ve başkası üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma hususunda kuvvetli şüphe oluşturması, sanıklara isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile eylem hakkında kanunda yazılı cezanın üst sınırı, mevcut delil durumu ve dosya kapsamı ile adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, Soner Dnin savunma haklarının kısıtlanmaması için avukatların dilekçelerini kabul ederek, davanın 28 Ekim 2009 Çarşamba gününe ertelenmesini uygun buldu. Tutukluluk hallerinin devamına karar verilen sanıklar Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Soner D. ve Hüseyin A., duruşma sonrasında tekrar Silivri L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler. Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Soner D., geçtiğimiz duruşmada konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdığını ifade etmiş, savunmasında cebir ve irtikaptan yargılanmakta olduğunu belirterek; Cebir ve irtikap kabul edilecek ne yapmışım, kimi tehdit etmişim, kime irtikap yapmışım kendisi şikayetçi olmadığını ve cebir ve tehditte bulunmadığımı söyledi. 1,5 yıldır cezaevinde yatıyorum beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum diye konuşmuştu.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Çorlu Şehit Hüseyin Camii Açıldı




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Hıdırağa Mahallesi`nde yaptırılan Şehit Hüseyin Camii düzenlenen törenle açıldı.
Caminin açılışına Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.
Şehit Hüseyin Camii`nin açılışında konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan, camilerin Allahü Teala`nın yer yüzündeki evi olduğunu ve Kabe`nin birer şubesi konumunda bulunduğunu belirterek;Mahallenizdeki bu camii hepinizin emeğiyle oluşmuştur. Bu ortak noktada buluşmamızı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Caminin yapımında birçoğunuzun emeği de geçti. Sayın Kaymakamımızın, müftümüzün ve yöneticilerimizin emekleri var. Diyanet İşleri Başkanımızla görüşmelerimde hep bu camiden bahsetti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın en fala yardım ettiği cami şu anda bu camimizdir dediDaha yoğun ibadet edebilmek, ortak noktada buluşabilmek, daha güzel kaynaşabilmek ve yapmacık farklılıkları bir kenara atıp ortak noktada buluşabilmek için Şehit Hüseyin Camii`ne imam kadrosu verildiğini de sözlerine ekleyen Müftü Okutan; Gördüm ki bir tane sınıf ayarladınız ve Kuran Kursu açacaksınız. Müftümüz konuyla ilgili olarak bir bayanı görevlendirmiş. Bir hoca da ben tayin edeceğim iki tane hocamız burada ders verecekler. Yalnız bu derslere bayanların ve çocukların katılımını bekliyoruz. Lütfen hanımlarınızı ve çocuklarınızı camiye gönderinşeklinde konuştu.
Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt de yaptığı konuşmada camini yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile Başını Vermeyen Şehit Hüseyin Camii açıldı. Açılışın ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.



KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Velimeşe Belediye Başkanından eğitime büyük destek

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel 1000 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu
Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yeni Eğitim- Öğretim Dönemi başında 1.000 öğrenciye okul ihtiyaçlarında kullanılmak üzere kırtasiye yardımında bulundu.
Velimeşe Kasabası son yıllarda aldığı göç ile nüfus olarak hızla büyüyen bir yerleşim yeri olması itibariylede öğrenci sayısı hızla artmaktadır.
TOKİ’ nin Velimeşe kasabasına kazandırdığı son okul ile kasabadaki ilköğretim eğitimi veren okul sayısıda 3 oldu. Kasabada 2 tane de lise eğitim hizmeti vermektedir.
Başkan Rasim Yüksel; “Biz Velimeşe Belediyesi olarak eğitime her zaman katkı yapmayı ilke olarak benimsedik. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir.
Onların okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasına belediye olarak gücümüz yettiğince yardımcı oluyoruz.
Okullarımıza yaptığımız yardımlarla okullarımızın eksiklerini tamamladık.
Bunun yanında okul öncesi ailelerinde okul masaraflarının yükünü hafifletmek amacıyla çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunduk.
Kasabamızda okuyan yaklaşık 1.000 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Okullarımıza ve öğrencilerimize bu yardımlarımız devam edecektir” dedi. Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ilköğretim haftasını kutlar kendilerine başarılar dilerim.
Yapılan yardımdan çok mutlu olan öğrenciler ve veliler başkan Rasim Yüksel’ e teşekkür ederek okullara ve öğrencilere yardımlarının devam etmesini istediler.
KAYNAK:ÇORLUDevrim Gazetesi

TESK Genel Başkanı Kırklareli'ne geliyor

Türkiye'yi gezerek esnaf ve sanatkarların sorunlarını yerinde tespit eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çanakkale, Balıkesir ve Kırklareli'yi ziyaret edecek.
Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamı olmak üzere bugüne kadar 64 ile giderek esnafın sorunlarını yerinde tespit eden Palandöken, 65'inci il olarak Çanakkale'ye, 66'ıncı il olarak Kırklareli'ne ve 67'inci il olarak da Balıkesir'e gidecek. Palandöken, ziyaret ettiği illerde ayrı ayrı istişare ve değerlendirme toplantıları yapıp esnaf ve sanatkarların sorunlarını yerinde tespit edecek.
Dünyayı etkisi altına alan global ekonomik kriz nedeniyle ülkemizde bu krizden en çok etkilenen kesimin küçük esnaf ve sanatkar olduğunu anlatan Palandöken, "Göreve geldiğim günden bu tarafa 64 ili gezdim. Her ilin farklı sorunları var. Bu kriz ortamında sıkıntıyı en çok yaşayan kesim ise küçük esnaf ve sanatkarımızdır. Çünkü, kriz küçük esnafın iliklerine işlemiştir. Ekonomik kriz nedeniyle son günlerde oda ve birlik başkanlarımızdan gelen yoğun istek üzerine sorunları ve çözüm yollarını yerinde görüp incelemek için uzman ve teknik ekibimizle birlikte il il Türkiye'yi yeniden gezip sorunları yerinde tespit ediyoruz. Bu gezilerimizin bir önemi de son yaşanan sel felaketinde zarar gören esnafımızın da durumunu yerinde göreceğiz. Esnafımızı her zaman olduğu gibi yine yalnız bırakmıyoruz" dedi. Ilk etap gezilerine Tekirdağ ilinden başladıklarını ve 50 ile gittiklerini belirten Palandöken, "Ikinci etap gezimizi 3 Temmuz'da Sivas'tan başlattık ve bugüne kadar 64 ilimizin esnaf temsilcileri ile yerinde görüşüp sorunlarını dinledik. Cuma günü Çanakkale'den başlayarak sırasıyla Balıkesir ve Kırklareli illerine yapacağımız gezi ile ikinci etap gezilerimizi devam ettireceğiz. Diğer illerde olduğu gibi bu üç ilimizde de Başkanlar Kurulu'nu toplayıp, istişare ve değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantılarda son yaşanan ekonomik sıkıntılar ile sel felaketinden zarar gören esnafımızın durumunu masaya yatıracağız. Teşkilatlarımız ve esnafımızla yerinde yapacağımız görüşmeler sonrasında tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini daha sonra Ankara'da değerlendirip, hükümet yetkililerine ileterek en kısa zamanda sorunları çözme yoluna gideceğiz" diye konuştu.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Halkbankası’nda çalışma fırsatı

Halkbankası, Genel Müdürlük Birimleri, Bölge Koordinatörlükleri ve Şubelerinde istihdam edilmek üzere;
Uzman Yardımcıları, Uzman Yardımcıları (Mühendis), Servis Görevlileri ve Banko Görevlileri alacak.
Başvuru şartlarında Uzman Yardımcıları ve Servis Görevlileri için 4 yıllık fakülte mezunu şartı aranırken, Banko görevlisi olmak için Lise mezunu vatandaşlara da imkan tanınıyor.
Buna göre ilk olarak adaylar 50 TL’lık başvuru ücretini 15 Ekim Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Halkbankası şubelerine yatırmaları gerekiyor.
Adaylar daha sonra, internet üzerinden (www.halkbank.com.tr) başvuru formunu doldurmak zorundalar. Form doldurulduktan sonra yazıcıdan pdf formatında alınacak beyan formu imzalanacak ve imzalanan bu formla birlikte, 1 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve katkı bedelinin ödendiğine dair banka dekontu, “Anadolu ÜniversitesiBAUM Sınav Hizmetleri Yunus Emre Kampusü 26470 Eskişehir” adresine 21.10.2009 tarihine kadar gönderilecek. Yazılı sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 21 Kasım 2009 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Istanbul Anadolu Yakası, Istanbul Avrupa Yakası, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için www.halkbank.com.tr web sitesinden faydalanabilirsiniz.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...