***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Temmuz 2009 Pazar

Enez Altınkum Sahilinde Halk Toplantısı



Edirne iline bağlı Enez ilçe Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR ve Meclis üyeleri ile Altınkum sakinleri arasında halk toplantısı yapıldı. Toplantıya gösterilen ilgi için Altınkum sakinlerine teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Enez Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR;Enez Belediyesi' nin mali durumundan söz ederek konuşmasına başladı.Belediyenin yüksek miktarda borcu bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR,Altınkum Sahili halkının yardımlarıyla bu tür sorunları geride bırakacağımıza inandığını söyledi. Bu toplantıda,Altınkum Sahili halkının desteğini arkasına alan Ahmet ÇAYIR,hep beraber,dünyada eşine az rastlanan Altınkum sahilimizi hakettiği yere getireceğimizi söyledi.Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR,yapmak istedikleri hizmetleri sıraladıktan sonra,sözü Altınkum sakinlerine verdi.
KAYNAK:ENEZ BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

Altınkum Sahili sakinleri sözü aldıktan sonra,Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR'a,dilek,öneri ve şikayetlerini belirtti. Toplantıda birçok Altınkum Sahili sakini söz alarak,dilek,öneri ve şikayetlerini,Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR'a ilettiler.Ahmet Çayır,istenilenleri en kısa zamanda yerine getireceğini söyledi,şikayetlere aynı şekilde,en kısa zamanda çözüm bulacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Ahmet ÇAYIR;istenilen Altınkum sahilimize en kısa zamanda kavuşulacağını belirterek konuşmasına son verdi.
Yapılan halk toplantısı,halk tarafından memnuniyetle karşılandı

Uzunköprü Belediyesi son günlerde çalışmalarına hız verdi

Edirne iline bağlı Uzunköprüilçesi Belediyesi son günlerde çalışmalarına hız verdi. Çevre düzenlemesinden tarihi yapıların korunmasına, kazada yaralı kurtarmadan sosyal aktivitelere kadar birçok alanda çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri bunları kamuoyuna duyurmaktan da geri kalmıyorlar. 5 dakikada aracın tavanı kesildiBelediyemiz bünyesinde bulunan İtfaiye’nin yeni hidrolik kesme ve ayırma aleti ile bir aracın tavanı 5 dakikada kesildi.Hurda bir araç üzerinde yapılan çalışma ile hidrolik kesme ve ayırma aletiyle aracın tavanı 5 dakika gibi kısa bir sürede yerinden kesilmiş, bir kaza anında araçtaki yaralının da kısa sürede kurtarılması için İtfaiye Personeli bilgilenmiş oldu.Trafolar rengarenk olduİlçemizin muhtelif yerlerinde bulunan TREDAŞ İşletme Başmüdürlüğü’ne ait trafo merkezlerine belediyemiz tarafından boyama çalışmaları yapılmıştır.Mimari ev şekilleri, çizgi film kahramanları, tarihi köprümüz ve tarım ürünlerimizin resimlerinin işlendiği trafolar birbirinden güzel görüntülerle süslendi.Trafo boyama işlemleri belediyemizce Uzunköprülü iki genç kardeşimize verilmiş olup, böylece gençlerimizin sanatsal değerlerini sergilemelerine de yardımcı olunmuştur.Tarihi Çeşme kendi kimliğindeİlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda Park Taksi durağı ile yıllardan bu yana bitişik vaziyette bulunan Osmanlı Mirası tarihi çeşmemiz, durağın daha geriye alınmasıyla hayat buldu.Belediyemize şikayet konusu olan ve yıllardır tarihi çeşmemiz ile sırt sırta bulunan taksi durağı, Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN’in taksicilerle yaptığı görüşme neticesinde tatlıya bağlandı. Taksicilere bir durak söz veren Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, kademeye yaptırdığı taksi durağını yeni yerine monte ettirdi. Ardından tarihi çeşme ile birleşik vaziyette bulunan eski taksi durağını yerinden sökülmesiyle bazı çalışmalar yaptırarak çeşmenin kendi kimliğine kavuşmasına yardımcı oldu.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Vize Festivali 30 Temmuz - 2 Ağustos’ta


Vize Belediyesi'nce düzenlenecek olan Vize 4. Tarih ve Kültür Festivali'nin 30 Temmuz - 2 Ağustos günlerinde arasında yapılacağı bildirildi. Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, yaptığı açıklamada, festival ile ilgili hazırlıkların sürdürüldüğünü söyledi. Yılmaz, Vizeliler'e görkemli bir festival sunmak için uğraş verdiklerini ifade ederek, ''Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimizi daha görkemli bir şekilde kutlamak için ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Halkımızdan gelen istekler doğrultusunda programa şekil vermeye çalışıyoruz. Festivalimizde Yusuf Güney, Lara ve Bengü gibi şarkıcılar yer alacaktır'' dedi

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Erdoğan Demir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2 Festivale Katıldı























Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Anadolu Ajansı Keşan Muhabiri Erdoğan Demir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki festivale konuk olarak katıldı.
Ailesi ile birlikte KKTC’ye giden Demir, burada 41.Geleneksel İskele ve 14.Uluslararası Halk Dansları Festivali ile Gönyeli Belediyesi 14.Uluslararası Halk Dansları ve Kültür Sanat Festivali’ne katıldı.
İskele Festivali’nde Halk Oyunları ekipleri yarışmasında jüri olan Demir, burada İskele Kaymakamı Bümyamin Merhametsiz ile İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orgun ile de görüşerek kendilerine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın selam ve saygılarını ileterek ayrıca Keşan’la ilgili sempozyum kitabı, broşür, Hilmi Dinçer’in Saros ve Keşan Tarihi adlı kitapları ile Yel değirmeni bulunan bir biblo hediye etti. Demir ayrıca Merhametsiz ve Orgun’u 27 Temmuz 2 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7.Uluslararsı Keşan Kültür ve Turizm Festivali’ne davet etti.
Demir, İskele Festivali’nin ardından Gönyeli’ye geçerek burada Gönyeli Belediyesi 14. Uluslar arası Halk Oyunları ve Kültür ve Sanat Festivali’ne de katıldı.
Erdoğan Demir, burada da 8 Temmuz 2009 Çarşamba günü akşamı yapılan Güzellik Yarışması’nda 6 bayanın yanı sıra tek erkek olarak jüride yer aldı.
Demir, 27 Temmuz -2 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenecek 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’ne Gönyeli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de katılacağını açıkladı.
9 temmuz 2009 Perşembe günü saat 10.30’da Festivale katılan Hacattepe Üniversitesi,İsviçre ve İsrail Ekipleri’nin temsilcileri ile birlikte Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’yi de ziyaret eden Demir, burada da Benli’ye Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı selam ve saygılarını ileterek kendisine Keşan’la ilgili sempozyum kitabı, broşür, Hilmi Dinçer’in Saros ve Keşan Tarihi adlı kitapları ile Keşan Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir bibloyu hediye ederek Benli’yi de 7.Keşan Uluslar arası Kültür ve Turizm Festivali’ne davet etti.
Erdoğan Demir, kendisini misafir eden İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orgun ile İskele Halk Dansları Öğretmeni Özlem Kadirağa ile Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Belediye Asbaşkanı Hüseyin Soyer Kolozali, Asbaşkan Yardımcısı Hakan Kofalı, Belediye Meclis Üyesi Alpay Gönyeli ile Gönyeli Belediyesi Halk Oyunları Öğretmenleri Adem Öksüzoğlu ve Şeniz Kaçar’a da teşekkürlerini iletti.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

SENDE BU VATANIN EVLADISIN İYİ DÜŞÜN...(SAMET AKSOY-KÖŞE YAZISI)

Uyan ey Türk evladı otuz kupona alınmadı bu vatan, her gün bıktık televizyonlarda şehit haberleri duymaya, sahip çık bu vatana.
Onlar dağda nöbet tutarken, sen Taksimde eğlencedesin, onlar yeşil giyerken sen baştan aşağıya kalitesin, onlar vatanı korumak uğruna günlerce aç uykusuzken sen gece alemler de eğlencedesin, onların eli silah tutarken kurşun sıkarken sen elindeki martinin yanında ne alsam başka diye düşünürsün bunları değil vatanını şehidini askerini düşün.
Sorarım sana, Türkiye’de en çok şehit verdiğimiz yer neresi, bilemezsin ama desek Türkiye’de en çok eğlenilebilen mekan neresi diye hemen söylersin.
Baba parasıyla yan gelip yatan insan düşün bakalım, askerde düşmanla çarpışan vatan kuzusunun çektiği çileyi derdi tasayı, sen burada rahatsın altında son model araban, cebinde babanın verdiği paralarla kaç kere ağladın sen şehidine kaç kere düşündün o şehidin ailesini annesini babasını, kardeşini.
Düşün bakalım silah altında gazi olan ağabeylerini, ayağını, kolunu kaybeden vatan için kan döken ağabeylerini gece yatağına yatarken iyi düşün.
Sosyete çocuğu, sende her Türk evladı gibi askerlik görevini yaptın evet için rahat ama unutma yine arkanda baban vardı.
Şimdi sen yatağında böyle rahat uyuyorsan unutma ki o dağdaki vatan evladı sayesinde uyuyorsun, sana böyle güzel bir vatan cennet mavisi bir deniz bırakan o savaşlarda şehit düşmüş kore gazisi dedelerinin kıymetini bil ve en önemlisi Türkiye’nin dört bir yanında cephelerde savaşmış, vatanı, devleti, milleti için büyük mücadeleler vermiş, kendinden sonra gelecek nesili düşünerek canını hiçe sayan o büyük insan ve bir daha onun gibi birisinin şu vatana gelmeyeceği tek kişi olan Mustafa Kemal Atatürk’ü düşün ve her gece dua et, doğuda senin için, vatanı, milleti, devleti için çarpışan vatan bekçileri için ve yaşamının, hayatının kıymetini bil …

Hurdalara vergi affı...

1979 model veya daha eski araçların 30 Haziran 2010 tarihine kadar hurdaya çıkarılması halinde, araç sahiplerinin idari para cezaları ve taşıtlar vergisi borçları sinilecek. Resmi Gazete’de verilen ilana göre, 1979 model veya daha eski araçların 30 Haziran 2010 tarihine kadar hurdaya çıkarılması halinde, 31 Aralık 2009’a kadar ödenmemiş tüm motorlu taşıtlar vergisi borçları ile 31 Aralık 2008 tarihine kadar plakaya kesilen idari para cezalarının kaldırılacağı bildirildi.

Baba-oğul boğuldu...


Keşan’da serinlemek için girdiği gölette boğulan 8 yaşındaki çocuk ile onu kurtarmak isteyen babası hayatını kaybetti Olay yerine gelen dalgıçlar baba ve oğlunu sudan çıkardı. Baba ve oğlun cesetleri Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından ailesine teslim edildi.

Tansiyon ölçüm merkezi hizmette


Tekirdağ Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından sahilde bulunan zabıta merkezinde hazırlanan tansiyon ölçüm merkezi hizmete girdi.Sabah sağlıklı yaşam için spor yapanlara yönelik açılan tansiyon ölçüm merkezi sabah 08:00ile 10:00 saatleri arasında hizmet verecek.Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlünde görevli hemşireler bu saatler içinde isteyen vatandaşların tansiyonunu ücretsiz olarak ölçecekler.
Tekirdağ Belediyesinin önemli sağlık hizmetinden vatandaşların memnun olduğunu belirten Tekirdağ Belediyesi Sağlık işleri Müdürü Dr. Sait Türkistanlı ‘Uygulamamız yaz boyunca sürecek ‘dedi. Öte yandan Tekirdağ’da yağan sağanak yağış nedeniyle selden ve kanalizasyon sularından etkilenen cumhuriyet meydanındaki dükkanları içi Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bulaşıcı hastalıklara karşı önlem almak amacıyla ilaçlandı. Dr. Sait Türkistanlı diğer ilaçlamaların da aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.




sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...