***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Haziran 2009 Cuma

BUMAD ÜYELERİ MAĞARALARDA SAYIM YAPTI.







2007 yılında kurulan Boğaziçi Uluslararası Mağara Araştırma Derneği (BUMAD)dört günlük bir gezi ile Kırklareli Biosfer Projesi kapsamında başlattığı Kırklareli Mağaraları Bioçeşitliliği değerlendirilmesi gezileri sayım ayağını 8 mağara ile tamamladı. Demirköy ve Vize civarında bulunan Mermer, Bezirgan, Kızlar, Ocak, Bağlar ve Bostanlıktarla Mağaraları ile Sergen civarında bir suçıkan ve nihayetinde muhteşem Ceneviz Mağarasını araştıran ekip,

Emrah (Çoraman), Hazal, Yaman, Zirve ve Ankara'dan Özge ile başlayıp Aslı, Mehmet, Sencer, Emek, Yağmur ve Kayahan'ında katılımı ile kalabalık bir şekilde devam etti. Daha sonra Ankara ANÜMAB ekibinden 3 biyoloğunda katıldığı Kıyıköy gezisini oldukça verimli geçiren ekip, Kıyıköy civarında Kıyıköy, Pestilin, Uzuntarla ve Yenesu Mağaralarında yarasa sayımı yaparken, diğer omurgasız canlılardan örnekler topladı ve fotoğraflar çekti. Balkaya Köyünden Ramazan ve Vacit ekibe rehberlik ederken, Ekip üyeleride Proje ve yapılan iş ve mağara canlıları ve mağaralar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak:BUMAD web sayfası.

Konteynerler dezenfekte ediliyor…







Keşan Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten ORTEM Firması şehir merkezinde konteynerleri dezenfekte çalışmalarına başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle konteynerleri dezenfekte etmeye başladıklarını belirterek “Özel aracımızla konteynerleri dezenfekte ediyoruz. Çalışmalara zaman zaman devam edeceğiz” dediler.

Keşan Belediyesi’nden dilenci operasyonu…




Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri - (19.06.2009) Tarihinde camilerde dilenci operasyonu düzenledi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde düzenledikleri operasyonda dilencileri yakalamaya çalıştılar.
Yapılan çalışmalar sonucu iki dilenci ele geçirilirken , yetkililer bu tür operasyonların devam edeceğini ve dilenci sayısını azaltmayı hedeflediklerini belirttiler.

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI ANKARADAN DÖNDÜ



Geçtiğimiz Salı günü akşamı bazı görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya giden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, (19.06.2009)Tarihinde Keşan’a döndü.
Saat 14.00 sıralarında makamda bir basın toplantısı gerçekleştiren Özcan, Ankara ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Özcan, GÜNEKAB Projesi ile ilgili olarak Orman ve Çevre Bakanlığı’nda yaptığı görüşmelerde, eski projeye devam kararı alındığını belirterek “ Projenin uygulanacağı alanla ilgili olarak bu sıkıntının da yeni bir uygulanma ile aşılacağı bizlere söylendi. Bu da bizi mutlu etti. Bu birliğe Uzunköprü’de kurulan birlik de dahil olacak “dedi.

TREDAŞ ARSASININ TAPUSUNU ALDIK

Mehmet Özcan, Eski itfaiye yanında bulunan ve Keşan Belediyesi’ne satışı gerçekleştirilen TREDAŞ Binası’nın bulunduğu alanın tapusunu bugün Tapu Müdürlüğü’nde kendilerine teslim edildiğini belirtti.
Özcan, buraya çok katlı bina yapmayı düşünmediklerini belirterek, “Buraya belediyemizin bir birimini taşımayı düşünüyoruz. Daha sonra buraya meclis grubumuzla yapacağımız görüşmeler sonucu buraya uygulanacak projeyi belirleyeceğiz” dedi.

ATAKENT’İN TAPULARI HAZIRLANIYOR

Özcan, Atakent’in tapularının da Tapu Müdürlüğü’nde hazırlanmakta olduğunu ve bu tapularında en kısa sürede hazırlanarak sahiplerine verileceğini ve ferdileşmeye geçileceğini söyledi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan BabalarGünü kutlaması…


Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 21 Haziran 2009 Pazar günü kutlanacak Babalar Günü ile ilgili bir açıklama yaparak tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.
Aile kavramında Anne ve babanın önemine değinen Özcan, “Bizlerin yetişmesinde ve hayatımıza yön vermesinde en önemli yeri olan babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyor ve hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

10 yaşında davul üstadı


Kırklareli’nin tanınmış Zurna Virtüöz’lerinden Folklorcu Kadir Usul’un torunu Özcan Yanardağ, ustaca çaldığı asma davul ile görenleri şaşırtıyor.
Adeta bir usta gibi davula ritm veren küçük Özcan’ın performansı parmak ısırtıyor. Henüz 10 yaşında olan ve 3- 4 yıldan bu yana kendi başına öğrendiği davulu inlettiği dile getirilen Yanardağ, müzik geleceği bakımından da umut veriyor.
Kırklareli başta olmak üzere Trakya oyun ve havalarına Zurna’nın yanında rahatça çalabilen küçük Özcan’ın kendini daha da geliştirirerek Buhan Öçal gibi ünlü bir virtüöz olmasının içten bile olmadığı belirtiliyor.
Dedesi Kadir Usul’un çaldığı zurna ile birlikte artık kolayca ritm tuttuğunu belirten küçük davulcu, amacının kendini bu konuda daha da geliştirmek olduğunu belirtti.
Dayısı Volkan Usul’un folklor davulcusu olması sebebi ile ondan da çok şey kaptığı belirtilen minik davulcunun, ayrıca geçtiğimiz aylarda Bodrum’da yapılan bir davul yarışmasında Türkiye birincisi olduğu bildirildi.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Kazada Ölen Gencin Kardeşi Olay Anını Anlattı


Marmara Ereğlisi`ne bağlı Yeniçiftlik Beldesi yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Bülent Akça`nın kaza anında yanında olan kardeşi kazayı anlattı.

Kaza anında Bülent Akça`nın (27) yanında bulunan kardeşi Osman Akça (20) kaza günü Marmara Ereğlisi`nde eğlendiklerini, ağabeyinin kullandığı araçla Çorlu`ya dönerken Yeniçiftlik yakında kaza yaptıklarını söyledi.
Ağabeyim kullandığı araçla Yeniçiftlik yakınında keskin virajı alamayarak direksiyon hakimiyetini kaybetti diyen Osman Akça; Aracın mıcır nedeniyle kaymasının ardından takla atmaya başladık. Kazadan sonra ağabeyim aracın içinde yoktu. Ağabeyimi aramaya başladım, kaza yerine yakın olan jandarmaya koştum. Jandarmadan yardım istedim. Olay yerine jandarma ekipleri ile birlikte gelerek, ışık tutarak aradık. Ağabeyimin aracın altında olduğunu gördük, jandarma ekipleri ile birlikte aracı kaldırarak ağabeyimi aracın altından çıkardık. 5 dakika gibi bir süre sonra ambulans geldi. Müdahale etmeye çalıştı, bizi ambulansa alarak Çorlu Devlet Hastanesine getirdiler. Daha sonra ağabeyimin hayatını kaybettiğini öğrendim dedi.

KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Yaşları küçük ama marifetleri büyük


O minik elleriyle yapmış oldukları birbirinden güzel kolyeleri, bileklikleri, süs eşyalarını satıp para kazanıyorlar, İlköğretim öğrencileri olan bu üç arkadaş, ilk başlarda böyle bir fikirlerinin olmadığını sadece arkadaşlarının isteği doğrultusunda yaptıklarını daha sonra kendi evlerinin önüne kurmuş oldukları küçük tezgahta satış yapmaya başladıklarını belirttiler.
Özellikle küçük nazarlıkların çok ilgi duyulduğunu belirten minikler, insanlar hayranlıkla bakıyorlar dedi. Okulların tatil olmasıyla boş zamanlarını boncuklardan kolyeler yaparak değerlendiren minikler, kazandığımız parayla daha çok boncuk alıyoruz ve daha çok kolye yapabiliyoruz dediler.
Bu küçük yaşlarına rağmen bu kadar güzel boncuk kolyeler, nazarlıklar yapan minikleri insanlar takdir ettiklerini söylediler.

HABER VE FOTO: Samet AKSOY

Çorlu ve Tekirdağ Ak Partide Yeni Oluşum

AKP Çorlu ile Tekirdağ Merkez ilçe teşkilatları, istifaya zorlanmaları üzerine görevlerinden istifa etmişlerdi. Durumu Çorlu AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gönül bir kahvaltılı basın toplantısı ile’de açıklamıştı. Şimdi AK Partiden yeni açıklanan habere göre Çorlu İlçe Başkanlığına Atilla Arıksoy, Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığına Ziya Meral, Saray İlçe Başkanlığına Mehmet Tuncer getirildi. Ayrıca Tekirdağ AK Parti İl Başkanlığına Soner Çizen ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına Atilla Kılıç getirildi. Ankara’da genel merkezde yapılan istişare toplantıları bu şekilde yeni ve olumlu bir sonuçla bitmiş oldu. Çorlu yeni AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy’un önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek,çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Edirnenin yeni Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı


Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne atandı.Bazı emniyet müdürlerinin atanmalarına ve yer değiştirmelerine ilişkin üçlü kararname Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Üçlü kararname, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasını taşıyor. Kararnameye göre, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı da Edirne Emniyet Müdürlüğüne atandı.1.Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet YAZICI 1952 Sivas Hafik doğumlu. İlk ve Orta öğrenimini Hafik ilçesinde yapan Yazıcı, 1967 yılında Polis Kolejine girerek, 1970 yılında Polis Kolejini, 1973 yılında da Polis Akademisini bitirdi. Polis Enstitüsü ve Polis Koleji Müdürlüğünde, Balıkesir ve Muş Emniyet Müdürlükleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünde Komiser rütbesi ile görev yaptı.1978-1979 yılında Rabat/FAS, 1979-1980 yıllarında da FRANSA'da (Paris) koruma ataşesi olarak görev yapan Yazıcı, yurtdışı görevi sonunda sırasıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü, Mardin ve Konya illerinde Emniyet Amiri ve Emniyet Müdürü rütbeleriyle çalıştı. Yazıcı, Sinop, Kırklareli, Antalya ve Bolu’da ise İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.Yazıcı ülke içinde değişik branş eğitimleri, ABD/Louisiana'da Üst Düzey Yönetici eğitimi amaçlı yurtdışı kurslar görmüş, okul ve mesleki dönemlerinde başarılarından dolayı takdirname ve maaş taltifi ödülleri aldı. Eşi de PolisTeşkilatından emekli olan Yazıcı bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuk sahibidir. Fransızca bilmektedir.
KAYNAK:www.22haber.com

Tekirdağ'ın Yeni Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek Oldu


Bazı Emniyet Müdürleri'nin atanmalarına ve yer değiştirmelerine ilişkin üçlü kararnamenin, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Tekirdağ'ın yeni Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasını taşıyan üçlü kararname ile 4 yıldır Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten 1. Sınıf Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Tekirdağ'da 4 yıl görev yapan, Emniyet Müdürü Cemil Demir'in 19 Şubat 2009 tarihinde emekliye ayrılmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü görevini, vekâleten 2. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Seven yürütüyordu. Necdet Çelikbilek Kimdir
27 Haziran 1955 Kırklareli-Lüleburgaz doğumlu Çelikbilek, orta ve lise öğrenimini Lüleburgaz'da yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünü bitiren Çelikbilek, 10 Ağustos 1978 yılında İstanbul ilinde polislik mesleğine başladı. 1982 yılında komiser yardımcılığına terfi eden ve sırasıyla 1986-1989 yıllarında Adıyaman, 1989-1990 yıllarında Çanakkale, 1990-1991 yıllarında Kahramanmaraş, 1991-1994 yıllarında Adıyaman, 1994 yılında kısa bir süre Kocaeli, 1994-1995 yılında Batman, 1995-2004 yıllarında İstanbul illerinde çalışan Çelikbilek, 2004 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, APK Dairesi Başkanlığında görev yaptı. 1 Mart 2005 tarihinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan, 53 maaş taltifi, 14 takdirname almış olan Çelikbilek, evli ve 3 çocuk babası.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN YAZ KURAN KURSLARI


Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından her yaz düzenlenen Kur`an Kursları bu yılda 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt 2 ay sürecek olan ve 22 Ağustos`ta sona erecek olan kurslara ilginin bir hayli yoğun olmasını beklediklerini kaydetti. Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından her yıl yaz döneminde düzenlenen Kur`an kurslarının bu yılda ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki camiler ile resmi Kur`an kurslarında başlayacağını söyleyen Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt; “22 Haziran günü başlayacak kurslar, 22 Ağustos`ta sona erecek. Hafta içi her gün saat 10:00`da başlayacak kurslarda 13:00`e kadar eğitim verilecek” dedi.
Kurslarda Kur`an-ı Kerim`i güzel okumanın yanı sıra kursa gelecek öğrencilere pratik hayatta erdemli, ahlaklı kazanım elde etmeleri için bilgiler aktaracaklarını kaydeden Müftü Söğüt; “Kurslarımızın tek şartı öğrencilerin ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olmaları. İlköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan her öğrenci kendisine en yakın camiye giderek kurslara katılabilir bunun dışında herhangi bir şart yok” diye konuştu.
Müftü Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü; “Kurslarda, ibadet alışkanlığı kazandırmak, kötülük ve ahlaksızlıklardan uzak durmak, vatanını, milletini seven, dini ve milli değerleri ön planda tutan gençler yetiştirmek için görevlilerimiz Kur`an kurslarında yer alıyor. Kurslarımız gerek müftülük birimleri gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dönem dönem denetleniyor

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

ÇORLU TRAFİK BÜRO AMİRLİĞİ İMRENDİRİYOR


Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine yapılan yeni düzenlemenin ardından modern ve ferah çalışma sistemi getirildi.

Artık vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü’nde banka şubesindeki gibi oturarak işlemlerinin yapılmasını bekleyecek.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü 1. katında yaklaşık 2 aydır devam eden tadilatın ardından yapılan düzenlemeyle birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği bu kata taşındı. Rahat ve ferah bir ortama taşınan Trafik Büro Amirliği, artık vatandaşların işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yerine getirecek. Yeni düzenlemenin ardından banka şubesini aratmayan bir şekilde dizayn edilen ve ofis tarzındaki yapısı ile vatandaşların trafik işlemlerini daha kolay çözebileceği şekilde tasarlandı. Trafik Büro Amirliğine konulan oturma grupları ile vatandaşlar, rahat bir şekilde işlemlerinin yapılmasını bekliyor. Ofis tarzı ve bank sistemi sayesinde bundan böyle daha kolay halledilebilecek işlemler sayesinde vatandaşlar sıra beklemeyecekler.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...