***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ekim 2009 Çarşamba

Emniyet Amiri Arslan Çorluda Göreve Başladı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesine atanan Emniyet Amiri Yılmaz Arslan göreve başladı.
Atama dönemi boyunca Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından Çorlu;ya gösterilen hassasiyet İlçe Emniyet Müdürlüğündeki kadro sıkıntısı bir nebzede olsa çözüme kavuşturdu. Atama döneminde Çorluya 1 Emniyet Müdürü ve 2 Emniyet Amiri ile takviye yapıldı. Son olarak Muşun Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Emniyet Amiri Yılmaz Arslan Çorluda göreve başladı. Daha önce İstanbulun önemli ilçelerinde görev yapan Emniyet Amiri Arslan, Önleyici Hizmetler, Trafik Tescil ve Denetleme, Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinden sorumlu olacak.
İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, yardımcılığına Emniyet Müdürü Ender Özköslüyü, Büro Amirliklerine ise Emniyet Amirleri Göksel Fen, Orhan Coşkun ve Yılmaz Arslanı getirdi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy basın ile bir araya geldi

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy Çorlu basını ile bir araya geldi. İlçe binasında bir basın toplatısı düzenleyen Başkan Arıksoy “AK Parti olarak Çorlu da bulunan sıkıntıları tek tek ortadan kaldırmak için buradayız. AK Parti halkın partisidir” dedi. Arıksoy ayrıca, yoğunluktan dolayı yeni yönetim olarak basın ile bir araya gelemediklerinide belirtti. AK Parti kongresinin ardından ramazan ayını yoğun bir tempoda geçirdiklerini belirten Arıksoy, “bu yüzden tanışmamız biraz geç oldu “dedi
Partimize yeni üyeler kazandırdık. Türkiye’nin her ucunda birer üyemiz var Türkiye mozağini dağıtmamaya özen gösterdik dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy, Çorluda en büyük sorun haline gelen trafik sorununa çare arayacaklarını da belirterek “bunun yanında çöp, alt yapı ve arıtma sorunlarına da değineceğiz. Ergene’ye akan pis suları arındıracağız . Ergene eski güzel günlerine kavuşacak. Çorlu da bir çok şey eksik. Bu eksiklik daha önceki belediye başkanlarından kaynaklanıyor” dedi.
Başkan Şerefli yolu için Ulaştırma Bakanından söz alındığını ve en kısa zamanda bu yol için çalışmalarının olacağını, belirterek yolun ivedilikle çift şerite çıkarılması konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Eski ustalara Plaketleri, yeni ustalara Belgeleri verildi

12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli’ndeki eski ustalar ile yeni Ustalık Belgesi alanlara ödülleri dün düzenlenen törenle verildi. 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklarelindeki eski ustalar ile yeni Ustalık Belgesi alanlara ödülleri dün Kırklareli Kültür Merkezinde saat 10.00da düzenlenen panelin ardından düzenlenen törenle verildi* Yılların Ustaları plaketlerini aldıKırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından mesleklerine uzun yıllar hizmette bulunan ustalara şükran plaketleri verilmesi töreninde ilk olarak Kırklarelide Yılın Ahisi seçilen Ahmet Çaloğluna Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç plaketini verdi. Ardından Ali Özkurt, İlyas Sarı ile Çetin Özkana plaketlerini Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker takdim etti. Mahmut Okumuş, Remzi Kurtişoğlu, Metin Kalkana plaketlerini Kırklareli Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Şahin verdi. * Yeni Usta olanlar Ustalık Belgelerine kavuştularDaha sonra 2009 yılı Eylül Ayında Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan Ustalık Sınavları sonucunda başarıyla belge almaya hak kazanan yeni ustalara belge verilmesine geçildi.Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Kumcu, Kırklareli Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Gültekin Hadi tarafından; Tansu Işık, Fatih Kösten, Eray Aşveren, Yusuf Özdemir, Sinem Mansız, Zinnar Polat, Atalay Değirmenci, Mustafa Bölükbaş, Harun Verpay, Murat Arabacı, Fariz Yılmaz, Emrah Uğur Erdoğan, Hüseyin Sürer, Şaban Dinçer, Nihat Kaim, Satı Bayram, Gökay Aygün, Osman Karataş, Veysel Aba, Mustafa Gündüz, Ali Çubuk, Yaşar Gürkan Akgül, Atalay Değirmenci, Mustafa Bölükbaş, Gökmen Karlı, Hasan Örs, Kasım Mesut Kocatürk, Taner Atlaş, Akyan Sevinç, Erdoğan Bayraktar, Ali Rıza Adaıgüzel, İrem Bozoğlu, Mükayil Oğul, Mustafa Mercan, Ali Demirci, Hüseyin Süner, Şaban Dinçer, Nihat Kaim, Satı Bayram Kudret Atagan, Gençağa Koca, Sevinç Akın ve İlker Çetine Ustalık Belgeleri ile İşyeri Açma Belgeleri verildi.* Usta Öğreticilerde unutulmadıTörende ayrıca; Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 16 Ocak 1997 tarihinden bugüne kadar Cilt bakımı ve Güzellik Meslek Dalında Usta Öğretici olarak görev yapan, aynı zamanda işyeri sahibi olan Ustalar; Cahide Tülay Ak, Beyhan Toygar, Seçil Şan, Çisem Işıksal, Tahir Aygün, Hasan Uçak ve Hamit Yeşilfidana da Şükran Plaketleri takdim edildi.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

SU TÜKETİMİNDE AKILLI SAYAÇ DÖNEMİ


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesinde Belediye Başkanlığı su abone işlemlerinde ön ödemeli akıllı kartlı su sayaçları dönemi başlattı.
Su abone sahiplerinin büyük bir kısmının yapılan uyarılar ve uygulanan Kanuni işlemlere rağmen su borçlarını ödemede sorun çözülmeyince Babaeski Belediyesi yeni bir uygulamaya gitti.
Akıllı su sayaçlarını taktıracak olan yeni abonelerden depozito ücreti ve su saati okuma ücreti alınmayacak. Abonelere içinde bulunulan bütçe yılı gelir tarifesinde belirtilen abone türlerinin 1.kademesinde su ücreti uygulanacak ve kendi isteği ile akıllı su sayacı kullanmayı talep eden tüm abonelerin varsa depozito ücretleri iade edilip, onlara da yeni su abonelerine sağlanan imkânlar uygulanacak.
Belediye Su İşleri Müdürlüğü’ne yeni abone olacak olan vatandaşların bundan sonra akıllı su sayaçlarını kullanmaya başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Bu uygulama hem Belediyemiz, hem vatandaşlarımız açısından büyük kolaylıklar içermektedir. Bu sistemle, abonelerimiz satın aldıkları kadar su kullanabilecekler. Ön ödemeli kartlı sayaç sisteminde vatandaşlarımız kart dolumlarını Belediyemiz tahsilât servislerinden yapacaklardır. Sistem zamlardan etkilenmeyen ön ödemeli kredi sistemi ile çalışacaktır. Elektronik Akıllı Su Sayacının, ekranı sayesinde abonelerimiz kullanım bilgilerine sayaç üzerinden istedikleri gibi ulaşabileceklerdir. Bu nedenle de akıllı sayaçların kullanımı çok kolaydır. Her sayacın kendine özgü bir akıllı kredi kartı (Smart Card) vardır. Satın alınarak Elektronik Su Sayacına yüklenen kredi miktarı bitmeden önce, sayacın aboneyi yeni kredi alması için uyardığını ifade eden Belediye Başkanı Hacı, Abone istediği an, kullandığı su miktarını, kalan kredi miktarını ve benzeri bilgileri sayacından okuyup izleyebilir. Suyun peşin satılacağından mülk sahibi ve kiracı arasındaki çeşitli ihtilaflarında ortadan kalkacak, yine aynı şekilde, peşin su satışı yapıldığı için, ödemelerde kuyrukta bekleme olmayacak, abonenin ihtiyacı kadar su kredisi alma imkânına kavuşacaktır. Belediyemiz açısından da, sayaç okuma işlemleri ile ilgili maliyet giderleri ortadan kalkacak. Borcunu ödemeyen abonelerin sayaç sökme-takma, açma-kapama gibi işlem ve giderleri de ortadan bu uygulama ile azalacaktır. Yüksek oranda su tüketen, kaçak su kullanma problemi olan, su parası tahsilâtında zorluk çekilen abonelerin su paralarını ödememe problemleri de bu sistem sayesinde çözüme kavuşturulmuş olmaktadır. Bu sayede de su gelirlerimiz düzenli bir şekilde toplanacaktır.”

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN YENİ KREDİ DESTEK PAKETİ HAKKINDA AÇIKLAMA


Tekirdağ ilinin Çorluilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem Yemişçi; Esnaf ve KOBİ’lere yönelik açıklanan Yeni Kredi Destek Paketi hakkında bir açıklama yaptı.
100 Bin İşletmeye 2.5 Milyar Kredi
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; Kredi Destek Paketi’nin, İmalat Sektörü’nün yanında Hizmet ve Ticaret
Sektörü’nü de kapsadığını belirterek; ‘100 bin işletmeye 2.5 milyar liralık kredi hacmi oluşturacak, esnafımız ve KOBİ’lerimize yönelik açıklanan kredi destek programına göre; işletme başına 12 ay vadeli 25 bin lira kredi verilecek ve bu kredinin faizinin yüzde 75’i Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından karşılanacaktır. Kredinin ilk üç ayı ödemesiz ve toplam 12 ay vadeli olacaktır’ dedi.
Kadınlara İşletmecilere 30 Bin Lira Kredi
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; Kredi Destek Paketi çerçevesinde açıklanan üst limiti 25 bin lira olacak krediyi kullanacak işletme sahibinin kadın olması durumunda kredi üst limitinin 30 bin lira olacağını, belirterek; ‘verilen kredilerin amaç dışı kullanıldığı tespitinde esnaf ve KOBİ’lerimiz KOSGEB kredilerinden bir daha faydalanamayacaklardır’ dedi.
Bilgilendirme Toplantısı
Esnaf ve KOBİ’lere yönelik açıklanan Yeni Kredi Destek Paketi hakkında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çorlu KOSGEB Sinerji Odağı işbirliğiyle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirileceğini belirten Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; ‘ KOSGEB Yeni Kredi Destekleri Bilgilendirme Toplantımız, Çorlu Sinerji Odağı Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Faris KOCAMAN’ın sunumları ile; 16 Ekim 2009, Cuma günü Odamız Konferans Salonunda saat:14:00’da gerçekleştirilecektir. Tüm KOBİ’lerimiz ve esnafımız davetlimizdir’ dedi.
HABER VE FOTO.RECEP KARAGÖZ

Çöp Konteynerleri yıkanıyor.


Edirne iline bağlı Keşan Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp konteynerlerinde hem kokuyu hem de bakterileri yok eden köpüklü konteyner yıkama çalışmalarına başladı. Tamamen bitkisel köpüğe dayalı olan bu maddenin 10 dakika gibi kısa bir süre sonra sıkılan yeri tamamen dezenfekte etmekte, bakterilerden arındırmakta olduğu
da belirtildi.
Yeni uygulamayla çöp konteynerleri ve çevresi gün aşıra olarak köpüğe dayalı madde ile temizlenecek.
Sadece çöp konteynerlerinin değil koku ve bakteri oluşumuna neden olan sokak,cadde ve pazaryerinde de bu maddenin kullanılarak daha temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturulacğı da açıklandı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...