***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Mart 2010 Pazartesi

Tasarıyı Nefretle Kınıyorum!

MHP Grup Başkan Vekili şandır: -''ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, ''ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz'' dedi.
Şandır, Partisinin Edirne İl örgütünce düzenlediği ''dertlere çözüm MHP'' konulu konferansta, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili Türkiye aleyhine alınan bu kararın Milli bir mesele olduğunu söyledi.
Türk Milletinin, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bir olup tepkisini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Şandır, ''atalarımıza katil denilmesine milletçe haykırmalıyız. Bu millete hakarettir. Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan saygısızlıktır. Bunu şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ve Türk milletine karşı bunu diyenlere bunu iade ediyoruz. Dönüp aynaya baksınlar ve katil kendilerinin geçmişleridir'' diye konuştu. ''Türk milletine hakaret etme cesaretini bunlar nereden almaktadırlar?'' diye soran şandır, şöyle devam etti: ''Türkiye’yi, Türk Milleti adına yöneten siyasi iktidar, AKP iktidarı, sonucu önceden belli olan bu konuda neden tedbir almamış, neden tepki koymamış ve millete böyle hakaret edilmesine niye fırsat vermiştir. Bunu da sorgulamadan geçemeyiz. Ermeni protokollerini imzalayanlar, şimdi tehdit ediyorlar. Ermeniler ile, Ermenistan’la ilişkileri normalleştirilmesini isteyen protokolleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geri çekmeli, altına attığı imzayı geri almalı ve bu konuda attığı adımları sorgulamalıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletine, senin atalarına katil diyorlar. Millet olarak biz bunu asla kabul edemeyiz. Sende atalarının katil olduğunu kabul etmiyorsan, bu Barak Obama'ya, Amerika Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Üyelerine bir tepki göster. Yoksa bu hakaret bu milletin içerisinde bir ateş olarak seni de saracaktır, bunun için, bu hakaretin faili meçhul kalmayacağını, faiz olarak sandıktan bunun cevabını alacağını bilmen lazım.
Sözde soykırım iddiaları bugünün meselesi değildir. Çözümsüzlük çözüm değildir diyerek Türk milleti ile kavgası olan tüm milletlerin sorunlarını çözmek gibi bir mesele yürütürseniz şamar oğlanına dönersiniz. Gelen size hakaret eder, giden hakaret eder. Hatırlayınız, İsviçre, Fransa soykırım yoktur demeyi suç haline getirdiler. Cezalandırdılar. O zaman Türkiye olarak gerekli tepki ortaya konulamadığı için bugün Avrupa’nın bir çok ülkesinde, Amerika’nın bir çok eyaletinde Türklerin soykırım yaptığı ile ilgili iddialar bir meclis kararı haline getirildi.
Yani resmen atalarımıza katil diyen meclis kararları ortaya çıktı. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ermeni iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesiyle ilgili kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Türkiye'yi, Türk milleti adına yöneten siyasi iktidarın, ona gerekli ve yeterince zamanında tepki koymaması, gerçekten hükümetimiz adına bir üzüntü verici, kabul edilemez bir sonuçtur. Ben Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi ve Yöneticililerinin öyle bir karardan dolayı, milletimize hakaret ettiği için kınamakla birlikte, Sayın Hükümetin ve Başbakanı da gerekli tepkiyi ortaya koymadığı ve tedbirleri almadığı için Milliyetçi Hareket Partisi olarak şiddetle ve nefretle kınadığımızı ifade ediyoruz.''
Edirne’ye, Türkiye’nin, milletin içinde bulunduğu sorunları konuşmak için geldiğini vurgulayan Şandır, ''böyle bir konuyu konuşmak keyifli olmuyor. Çünkü dert konuşacağız. Bunlarla birlikte MHP’nin çözümlerini de konuşacağız'' diye konuştu.
Şandır, şunları kaydetti: ''Bugün ülkemizin, bir çok derdi, sorunu var. İnsanımızın, çiftçimizin, emeklisi, esnafıyla, işçisiyle bir çok sorunu var. Toplumun tüm kesimlerinin müstahak olmadığı, mecbur, mahkum olmadığı sorunlarla boğuşuyoruz. Bütün bu sorunların müsebbibi, bu ülkeyi 7 yıldır yöneten AKP iktidarıdır. Türkiye'nin bugün en önemli, kapsayıcı sorunu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7 yıldır beri devam eden tek başına iktidarıdır. Bir milli güvenlik sorunu haline gelen AKP iktidarıdır. AKP iktidarı tarafından yönetiliyor olmaktır
KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

Fırın İçinde Eroin Sevkıyatı.

Edirne'de, jandarmanın düzenlediği operasyonda, bir yolcu otobüsünün bagajında bulunan fırın içerisine gizlenmiş 3 kilo 160 gram eroin ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İstanbul-Edirne TEM otoyolunun Edirne gişelerinde, İstanbul'dan Makedonya'ya giden 59 DT 450 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu.
Jandarma narkotik dedektör köpeği Abrek'in de katıldığı aramada, otobüsün bağajındaki bir fırın içerisine gizlenmiş halde 3 kilo 160 gram eroin ele geçirildi. Soruşturmada, uyuşturucu maddenin otobüs yolcularından Arnavut uyruklu İsman B'ye ait olduğu belirlendi.
Soruşturma çok yönlü sürdürülürken İsman B. gözaltına alındı.
KAYNAK.EDİRNE TELEVİZYONU

Sırada Türkiye Şampiyonluğu var

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Veliköy Beldesinde kurulu bulunan Veliköy Çok Programlı Lisesi 12 Bilgisayar sınıfı öğrencileri Rıfat Çakır, Adem Örnek ve Nuray Elitaş, tasarlanan ve meslek liseleri arasında düzenlenen Proje Tabanlı beceri Yarışması'nda Bilişim Teknolojiler Alanı Bilgisayar Bölümü'nde il birincisi olan "Depo Mania" adlı yazılım projesi, 'Bölgeden Elemeleri'nden de 'Birincilik' ile döndü. Bölgesi birincisi olan 'Depo Mania' 24-26 Mart tarihlerinde de Türkiye Şampiyonluğu için yarışacak
Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan ve meslek liseleri arasında yapılan Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nda Tekirdağ birincisi olarak İstanbul Bölge birinciliği için yarışan "Depo Mania" adlı proje İstanbul'dan da birincilikle döndü.
BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
Bilgi ve İletişim Teknolojileri grubunda Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 'ağ üzerinden klasik sınav, test ve öğrenci kontrolü' konusunda tasarladığı 'Ağbüs' projesi, Uzunköprü M.Akif Dilmen Ticaret Meslek Lisesi tarafından 'görme engelli öğrenciler için ders kitaplarının ve modüllerinin sesli yayınlanması' konusunda hazırlanan 'Konuşan Kitapçık' projesi, Merkez Kız ve Teknik Meslek Lisesi tarafından 'kolay ve hızlı site tasarımı yapan program' konulu 'Tasarımcı 1.0' projesi, Tuzla Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından tasarlanan 'i-button (TOM) ve yerel ağ üzerinden yemekhane geçiş kontrolü' konulu 'BASGEÇNET' projesi ile birlikte 'Birincilik' için ter döken Veliköy Çok Programlı Lisesi 12 Bilgisayar sınıfı öğrencileri Rıfat Çakır, Adem Örnek ve Nuran Elitaş tarafından tasarlanan 'Depo Mania' projesi diğer projeleri geride bırakarak proje, bölge birincisi oldu. Depo Mania'nın birinci olduğu yarışmada 'Ağbüs' projesi bölge, 'konuşan kitapçık' projesi bölge üçüncüsü olurken, 'Tasarımcı 1.0' projesi mansiyon ödülü, 'BASGEÇNET' projesi de jüri özel ödülü aldı.
SIRA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDA
Türkiye'de 10 bölgede yapılan yarışmada, Edirne, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, Kırklareli ve Tekirdağ'dan 310 okulun katıldığı 7.Bölgede yarışan ve bölge birincisi olan 'Depo Mania' projesi, 10 bölgeden Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde 10 bölge birincisinin katılacağı Türkiye finalinde yarışacak. 21-23 Mart tarihlerinde bölge birincisi olan projeler Bakanlık Proje Değerlendirme Kurulu'na sunulurken, 24-26 Mart'ta da Türkiye finalistleri belirlenecek.
HEDEFİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ
Projemiz kayıt programı tutan bir yazılım olan ve veri tabanı bağlantısı olmadan kendi dosyasını oluşturarak kayıtların burada tutulmasını sağlayan Depo Mania projesinin Bölge birincisi olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan, projeyi tasarlayan öğrencilere ve Proje Danışmanı Özlem Yıldız'a teşekkür ederken, hedeflerinin de Türkiye birinciliği olduğunu vurguladı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Malkara Şoförler Odasında yeni dönemŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANLIĞINA “İSMAİL UZUN” SEÇİLDİ


Tekirdağ ilinin Malkara ilçesindeki Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan genel kurulu 06 Mart Cumartesi günü Gazibey Mahallesi Belediye Düğün Salonunda yapıldı.
214 oy alan İsmail Şen başkan seçildi. Diğer aday eski başkan Ali Bingül’e 126 oy çıkarken, 3 oy geçersiz sayıldı.
Gündem gereği ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen, Başkan Vekilliğine Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, katip üyeliklere de Ali Pehlivanoğlu ve Ali Çetin seçildiler.
Divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.
Yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. Ayrı ayrı oylanarak ibra edildi.
Bilanço, gelir ve gider hesapları okunarak kabul edildi. 343 üyesinin oy kullandığı seçimde; 214 oy alan İsmail Şen başkan seçilirken, rakibi eski başkan Ali Bingül 126 oy alabildi.
SALTANAT VE KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ
Kongrede bir konuşma yapan başkan İsmail Şen, 1999 yılından bu yana 11 yıldır oda yönetim kurulunda görev alıyorum. Bu süre içinde yönetim kurulu üyeliği, Muhasip üyelik, 2.nci Başkanlık ve Başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Daima şoför camiasına layık olabilmek için canla başla çalıştım.
Öncelikle bizleri bu göreve layık görerek seçtiğiniz ve onurlandırdığınız için tüm yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.
Hiçbirimiz makam, saltanat ve koltuk sevdalısı değiliz. Şoförler ve Otomobilciler Odasını daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte el ele verip var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Yeni yönetimin şoför esnafı için hayırlı olmasını diledi.
YÖNETİM KURULU:
İsmail Şen (Başkan) – Özcan Kılıçkoç – Sunay Sezgin – Ümit Kılıç – Zekeriya Özer – Yılmaz Öz – Fatih Yavuz
DENETİM KURULU:
Muzaffer Kemik – İsmail Tezel – Bahri Seyhan
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

25 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi YönetimindenKeşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…

Bir süre önce gerçekleşen S.S.25 Nolu şehriçi Minibüsçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 16.00’da gerçekleşen ziyarete Kooperatif Başkanı Davut Aydın ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Ünal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Kaya ve Ahmet Badem katıldılar.
Aydın, yapılan kongrenin ardından nezaket ziyaretleri çerçevesinde Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiklerini belirtti.
Özcan’da ziyaret nedeniyle Aydın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür edederk kendilerini kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.
HABER VE FOTO:ORHAN ERAL

Keşan Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü Çayı yapıldı…

Keşan Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çayı dün gerçekleştirildi.
Saat 14.30’da Köşk Düğün Salonu’nda başlayan çaya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal, İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Karaman, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü İlknur Kumkale, Keşan Kaymakamı Metin Borazan’ın eşi Büşra Borazan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan ile CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal’ın eşi Muhterem Topla ile 500’e yakın bayan katıldı.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, çaya gelen bayanlara karanfil ve flör hediye etti.
Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’ın sunuculuğunda gerçekleşen Çayda ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kadınlar Günü’nün tarihçesinden kısaca bilgiler vererek tüm Kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Özcan konuşmasının ardından Keşan Belediyesi tarafından 3 Mart 2010 Çarşamba günü Belediye Pasajı’nda açılan “Kadın ve Yaşam” konulu Fotoğraf Sergisi’ne fotoğraflarıyla katkı sağlayan Keşanlı basın mensupları Sonay Can, Umut Çatal ve Turgay Balcı’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.
Özcan, konuşmasında Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle üzüntülerini dile getirerek “bu günümüz önceden planlanmıştı. İptal edemedik ama bu günde içinizden eğlenmek geleceğine inanmıyorum. Ülkenin doğusunda olan bir deprem hepimizi derinden sarsmalı. İşte zaten bunu başarabilirsek o zaman millet olduğumuzun farkına varacağız. Bu nedenle ülkenin bir bölgesindeki tüm acıları paylaşmasını bilmeliyiz. Etkinliklerimizde bugün sohbet edin ve bir birinizle dertleşin. Eğlenceden bence uzak durun. Takdir yine de sizlerin” şeklinde konuştu.
Daha sonra Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi büyük beğeni topladı.
Gösterinin ardından söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın eşi Şengül Özcan’da, tüm Kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve Elazığ’da meydana gelen depreme destek olmak amacıyla Keşan Belediyesi’nin öncülüğünde bir destek kampanyası başlamasını dilediğini belirtti ve bu konuda bütün bayanlardan destek istedi.
Gösterinin ardından Osman Coşkun Grup Aheste’nin müziği eşliğinde şiirlerini seslendirdi.
Grup Aheste’nin konserinin ardından Raif Perçin ve arkadaşlarının müzik dinletisi ve hediye çekilişi ile çay sona erdi.
Çayda ayrıca pilav ayran da ikram edildi.
HABER VE FOTO:ORHAN ERAL
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...