***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Temmuz 2009 Salı

ÖNEMLİ OPERASYONLARIN BÜYÜK İSMİ BAŞSAVCI ORHAN ÇETİNGÜL ADIYAMANA ATANDI


Çorlu’da görev yaptığı süre içinde önemli operasyonların gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül en son çıkan kararname ile Adıyaman ili Cumhuriyet Baş Savcılığına atandı. Hakim olan Eşi Hatice Çetingül’ de Adıyaman’a atandı.
Çorlu’da Vergi Dairesi-Tapu-Belediye gibi operasyonlarının yapılması ve olaylara adı karışanların adalete teslim edilmesi ve yargılanmalarında gayretli çalışmalar gösteren Orhan Çetingül bölgede MAFYA ve ÇETE örgütlenmesine aman vermemiş ve etrafında bulunan insanlara karşı sevgi ve saygı ilkeleri ile davranmış ve BASIN’ da yer alan olayları dikkatlice izlemesi ile tanınıyor.
Ayrıca Baş Savcı Çetingül sporu seven ve zaman zaman halı saha maçlarında top koşturmuş ve sabahları’da eşi ile birlikte muntazaman yürüyüş yapardı.
Baş Savcımız Orhan Çetingül ve eşi hakim Hatice hanıma yeni görev yerlerinde de başarılar dileriz.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

1 haftadır kayıp olan genç kızın acılı annesi feryat etti:Kızım evine dön


Bir hafta önce Çorlu’da ikamet ettiği Çobançeşme Bülent Ecevit Bulvarındaki evinden
çıkan M.Ç (20) ismindeki genç kız bir daha evine dönmedi.
Kızlarının kaçırıldığından şüphelenen anne baba Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezine giderek olayla ilgili polislere ifade verdi. Anne, baba kızlarının bir aydan bu yana zaman zaman arkadaşlarıma gidiyorum deyip evden ayrıldığını ilk zamanlarda bu konuyu sorun yapmadığını son olarak 23.07.2009 günü saat 19.00 da habersiz olarak evden ayrıldığını ve bir daha eve gelmediğini kızlarının sinirsel yada ruhsal herhangi bir hastalığının bulunmadığını, kızlarının kiminle yada kimlerle kaçtığı konusunda bir bilgilerinin olmadığını kızlarının hayatından endişe duyduklarını ve polis ekiplerince kızlarının bir an önce bulunmasını istediklerini belirttiler. Kızları kayıp olan anne, kızlarını gören duyarlı vatandaşlardan polise haber vermelerini istediklerini, günlerdir kızlarına ulaşamamaktan üzüntü duyduklarını belirtti.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

"Günlük 400 ton çöp topluyoruz

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ünal Nişancı, 20 Mahalle ve 1563 cadde ve sokaktan oluşan Çorlu'nun 27 araç ve 141 kişi ile temizlendiğini belirterek, ilçede günlük 400 ton çöp toplandığını ifade etti. Günden güne büyüyen ve nüfusu hızla artan Çorlu'nun temizlenmesi için büyük gayret ile çalıştıklarını ifade eden Nişancı, Çorlu'nun Trakya'nın en hızlı büyüyen ilçelerden biri olduğunu belirtti. Nişancı, ''Çorlu'da her gün yapılan temizlik ve çöp toplama ekipleri tarafından 400 ton ve ayda 12 bin ton çöp ve atık toplanıyor. Çorlu'da toplam 3 bin adet çöp konteyner var'' dedi. Temizlik Müdürlüğü bünyesinde değişik birimlerin d6e faaliyet gösterdiğini anlatan Nişancı, şöyle devam etti: ''Müdürlüğümüz bünyesinde Çevre Ekibi, Tıbbi Atık Ekibi ve Çevre Mühendisliği Ekibi de faaliyet gösteriyor. Bu birimlerimiz de rutin aralıklar ile denetimlerini sürdürüyorlar. Çalışmalarımız sırsında zaman zaman çok sık olmamakla birlikte aksilikler ve aksamalar oluyor. Bunun için de Çorlu halkından anlayış bekliyoruz.''
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

FESTİVAL KONUKLARINDAN ZİYARET







27 Temmuz 2009 Pazartesi günü başlayan 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’ne katılan folklor gruplarının temsilcileri dün (28.07.2009) Keşan Kaymakamı Metin Borazan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret ettiler.
Saat 14.00’te ilk olarak Keşan Kaymakamlığı’na gelen grup temsilcileri, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ve CIOFF Temsilcisi Ali Ulu ile KKTC,BEFAD, İspanya,Ukrayna, Endonezya ve Keşan Halk Eğitim Merkezi grubu temsilcileri katıldılar.
Borazan ziyarette, konukları Keşan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlçemizdeki festivalde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Hepiniz ilçemize hoş geldiniz. Sizlere festivalimizde başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra grup başkanları Kaymakam Metin Borazan’a hediyelerini sundular. Borazan’da tüm gelen konuklara Türk Bayrağı hediye etti.
Kaymakamlıktan sonra Keşan Belediyesi’ne gelen ekipler burada da Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından karşılandılar.
Özcan, burada yaptığı konuşmada tüm konukları festivalde ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek “ Festivalimize renk katacağınıza inanıyoruz. Ülkelerin ve kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapmamızdan dolayı çok mutluyuz. Burada sizlerin gösterilerini ilçe ve yöre halkımız merakla bekliyor. Sizlere bir kez daha ilçemize hoş geldiniz diyor. Etkinliklerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra sırasıyla tüm gruplar Özcan’a hediyelerini sunarken Özcan’da, tişört,şapka,Keşan Tanıtım DVD’si ve Keşan tanıtım broşürlerinin bulunduğu çantayı gruplara hediye etti.

KEŞAN FESTİVALİNE KATILANLARLA TOPLANTI YAPILDI







7.Uluslararası Keşan Kültüre ve Turizm Festivali’ne katılacak olan grupların temsilcileri ile önceki gece (27.07.2009) grupların kaldığı Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nda toplantı yapıldı.
Saat 23.30’da başlayan toplantıya Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir,CIOFF Temsilcisi Ali Ulu ile gönüllü grup başkanları ve festivale katılan KKTC, BEFAD, Ukrayna, İspanya, Endonezya ve Yunanistan ekiplerinin başkanları katıldılar.
Ayşegül Arslan Aydın, burada yaptığı konuşmada tüm ekiplere “Hoş geldiniz” diyerek “Festivalimize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Buraya gelen gruplarımızla festival programını görüşmek ve onların da düşüncelerini almak için bu toplantıyı düzenledik. Umarım burada güzel günler geçirecek ve ülkenizde Keşan hakkında iyi duygularınızı dostlarınızla paylaşacaksınız. Bizlere burada yaşadığınız sıkıntı ve sorunları ilettiğiniz takdirde sizlere bu konuda gerekli çözümü bulmaya çalışacağız. Sizlerin festivalini Keşan halkı ve bölge halkımız büyük bir merakla beklemektedir. Kültürlerin tanıtılmasında festivalimizin büyük katkısı olduğuna inanıyorum” dedi.
Daha sonra grup başkanları tek tek söz alarak kendilerini tanıttılar ve geldikleri günden bu yana Keşan’da herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirttiler.

7.Cİ ULUSLAR ARASI KEŞAN VE KÜLTÜR TURİZİM FESTİVALİ BAŞLADI


























27 Temmuz-2 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “7 Uluslararası Keşan Turizm ve Kültür Festivali”, dün, “Dört Mevsim Keşan ve Saros” konulu fotoğraf yarışmasında beğenilen fotoğrafların yer aldığı serginin ve Bulgaristan-Dimitrovgrad Fotoğraf Sergisi’nin, saat 17.30’da açılışı ile başladı.
Keşan Ortopedik Engelliler Çocuk Parkı’ndaki sergi açılışına; Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Orhan Kaş, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Keşan Belediye Meclisi üyeleri ile diğer ilgililer katıldı.
Törenin sunuculuğunu yapan Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, konuşmasına, 1. Dört Mevsim Keşan ve Saros Fotoğraf Yarışması Kataloğu’nun ön sözünde yer alan, Mehmet Özcan’ın, “Fotoğraf, kimi zaman bir anı ölümsüzleştiren, kimi zaman tarihe tanıklık eden ve kimi zaman da hayatın doğal akışı içerisinde algılayamadığımız bir çok görselliği çarpıcı bir şekilde bizlere sunan önemli bir sanat dalıdır.” sözlerini hatırlatarak başladı.
Arslan Aydın, konuşmasının devamında, Keşan Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirmenin onuru yaşadıklarını belirterek, açılış konuşmasını yapmak üzere sözü Mehmet Özcan’a bıraktı.
Sözlerine, festivalin, Keşan’a ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek başlayan Özcan, şöyle dedi: “Bu Bu çalışmalar 1-2 günde olan organizasyonlar değildir. Fotoğraf sanatçılarımız günlerce çalıştı. Jüri, değerlendirmede epey zorlandı. Düzenleme öncesinde uzun tartışmalar yaşandı. Kentimizin sanat yaşamına katkıda bulunmasını dilerim. Biz bu tür etkinliklerin, sonraki 3-5 yılda ne kadar katkıda bulunduğunu, daha önce ilkini başlatıp da devam ettirdiğimiz etkinliklerde gözlemledik. Satranç organizasyonu bunun en büyük örneğidir. Bu yıl her ne kadar 7.’sini gerçekleştiriyorsak da her seferinde festivalin ilk günkü heyecanını yaşıyorum. Ben sözü daha fazla uzatmadan sizleri sergiyi gezmeye davet ediyorum.”
Dimitrovgrad Belediyesi Meclis Üyesi Katya Şalikova da konuşmasında, Keşan’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Şalikova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulgaristan Dimitrovgrad’tan sizlere selamlar getirdim. Bize bu imkanı tanıdığınız ve festivalinizde ülkemize yer verdiğiniz için size teşekkür ederiz. Dünyada sanat olarak her halk birdir. Festivalinizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum.”
Daha sonra söz alan, Dimtrovgrad Belediyesi Fotoğraf Direktörü Lamitsaz Steineva; Dimitrovgrad hakkında ayrıntılı bilgi verdikten sonra, Bulgar fotoğrafçıların eserlerini tanıttı.
Önemli ölçüde tercüme sorununun yaşandığı konuşmada, kentin, eskiden yaşayan mimarların düşlerine göre inşa edildiğini kaydeden Steineva; kültürel aktivitelere önem verildiğini söyledi. Dimitrovgrad’ın Balkanlar’da inşa edilen astronomik gözlem evine de sahip olduğunu hatırlatan Lamitsaz Steineva, Keşan’da sunulan ve 25 eserin bulunduğu serginin Dimitrovgrad’taki yaşamı anlattığını belirterek sözlerini tamamladı.



PLAKET VERİLDİ
Daha sonra, plaket törenine geçildi.
Katya Şalikova’ya plaketini Metin Borazan, Dimitrovgrad Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Milena Todeva’ya plaketini Mehmet Özcan, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rainiva İliyeva’ya plaketini Cemil Kılavuz ve Lamitsaz Steineva’ya plaketini Sabri Küçükkarakaş verdi.
Plaketlerin verilmesinin ardından sergilerin kurdelesini; Borazan, Özcan, Kaş, Şalikova, İliyeva ve Todeva birlikte kesti.
Daha sonra, sergiler gezildi.
RESİM SERGİSİ AÇILDI
Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’ndaki törenin ardından, Şehitlik Parkı’ndaki resim sergisine geçildi.
Yıl içerisinde, Keşan Belediyesi’nin Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’yle ortaklaşa düzenlediği ve sorumluluğunu Deniz Onaran Bulut’un üstlendiği resim kursunda yapılan eserlerle, Bulgaristan’ın Dimitrovgrad şehrinden 4 ressamın 25 eserinin yer aldığı serginin açılışı öncesi plaket töreni düzenlendi.
Yordan Yordanov’a plaketini Metin Borazan, Grozdan Grozdev’e plaketini Mehmet Özcan, Emiliya Stoikova’ya plaketini Cemil Kılavuz, Deniz Onaran’a plaketini ise Sabri Küçükkarakaş verdi.
Plaket töreninin ardından sergi gezildi ve konuklara kokteyl ikram edildi.
KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Gönyeli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Keşan Halk Oyunları Ekibi ve Ukrayna Ekibi’nin gösterilerinin ardından Şehitlik Parkı’ndaki tören sona erdi.
Festival programı, dün akşam, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde; Ukrayna, KKTC, Keşan Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve yerel grup konserleriyle devam etti.
Aheste ve Oya Projet’in sahne almasının ardından, Bulgaristan Dimitrovgrad Belediyesi caz konseri izlendi.
Festivale bugün de çeşitli etkinliklerle devam edilecek.
...HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

GÜRSOYLAR KOLEJİ YAZ OKULU 1. DÖNEMİ GÖSTERİLERLE SON BULDU

İlk dönem eğitimine 29 Haziran 2009 tarihinde başlayan Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, üç hafta süren çalışmaların ardından öğrencilerin başarılı gösterileriyle son buldu. Kapanış gününde gerçekleştirilen etkinlik programında, dönem boyunca eğitim aldıkları alanlarda gösteriler yapan öğrenciler, gösterdikleri performansları ve yetenekleriyle göz doldurdular.
Özel Gürsoylar Koleji öğretmenleri ve eğitmenlerince hazırlanan Gürsoylar Koleji Yaz Okulunun 1. Dönem Final Programı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Yaz Okulu süresince sportif ve sanatsal birçok dalda eğitim alan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yapılan final gösterilerinde öğrendiklerini sergileme imkanı buldular. Okulun son günü, eğitim aldıkları beş yıldızlı otelin havuzunda öğrendiklerini ve yüzme konusundaki yeteneklerini gösteren öğrenciler, bir sonraki gün yapılan kapanış kokteylinde ise sanatsal yeteneklerini ön plana çıkardılar. Üç hafta süresince, resimden yaratıcı dramaya, danstan ritim ve ebru çalışmalarına kadar birçok sanatsal aktiviteye katılan öğrenciler, aldıkları eğitimler sonunda kendilerini geliştirdiler. Öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen final programında, yeteneklerini ve çalışmalarını sergileyen öğrenciler davetlilerden büyük alkış aldılar. Oluşturdukları yeni arkadaşlıklar ve elde ettikleri kazanımlar ile mutlu olan çocuklar, tören sonunda başarı belgelerini öğretmenlerinin elinden aldılar.
Bir sonraki dönemine 10 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak olan Özel Gürsoylar Koleji Yaz Okulu, çocuklara mutlu ve eğlenceli bir yaz sunmaya devam ediyor.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

TOBB TEKİRDAĞ KADIN GİRİŞİMCİLER KURUL ÜYELERİ;TEKİRDAĞ VALİSİ ZÜBEYİR KEMELEK’E NEZAKET ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ


TOBB Tekirdağ kadın Girişimciler Kurulu Başkanı;SEMANUR ÖZAY ve kurul üyeleri Tekirdağ Valisi ZÜBEYİR KEMELEK’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Semanur ÖZAY ve kurul üyeleri Habibe Mutlu, Sabriye Güven,Halime Akgün İzgi, Beste Emre Güngör ziyaret sırasında Vali Kemelek’e Tekirdağ ve bağlı ilçelerde kadınlarla ilgili çalışma planlarından söz ettiler. Başkan Semanur ÖZAY ve kurul üyeleri kadınları iş yaşamında aktive edebilmenin önemliliği konusunda açıklamalarda bulundular.Tekirdağ’ın her alanda gelişmesinde kadın iş gücünün öneminden bahsettiler.

Kadın projelerinin konuşulduğu ziyaret sonucunda Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek,TOBB Kadın girişimciler kuruluna çalışmalarında destek olunacağı sözünü verdi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ KEMALLETİN NALCIDAN SORU ÖNERGESİ

1) Tekirdağ İli Çerkezköy Belediyesi’nin 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 yıllarında sadece askı yöntemiyle (gazete ilansız) Belediye ve/veya Kaymakamlık bünyesinde duyurulmuş ihalesi var mıdır? Varsa bu ihalelerin tarihleri, miktarları, bitiş tarihleri ve hangi firma veya gerçek şahısların aldığına dair bilgileri nelerdir?
2) Tekirdağ İli Veliköy Belediyesi’nin 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 yıllarında sadece askı yöntemiyle (gazete ilansız) Belediye ve/veya Kaymakamlık bünyesinde duyurulmuş ihalesi var mıdır? Varsa bu ihalelerin tarihleri, miktarları, bitiş tarihleri ve hangi firma veya gerçek şahısların aldığına dair bilgileri nelerdir?
3) Tekirdağ İli Kızılpınar Belediyesi’nin 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 yıllarında sadece askı yöntemiyle (gazete ilansız) Belediye ve/veya Kaymakamlık bünyesinde duyurulmuş ihalesi var mıdır? Varsa bu ihalelerin tarihleri, miktarları, bitiş tarihleri ve hangi firma veya gerçek şahısların aldığına dair bilgileri nelerdir?
4) Tekirdağ İli Karaağaç Belediyesi’nin 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 yıllarında sadece askı yöntemiyle (gazete ilansız) Belediye ve/veya Kaymakamlık bünyesinde duyurulmuş ihalesi var mıdır? Varsa bu ihalelerin tarihleri, miktarları, bitiş tarihleri ve hangi firma veya gerçek şahısların aldığına dair bilgileri nelerdir?

AK PARTİ’DE DURMAK YOK, ÇALIŞMAYA DEVAM


AK Parti sürekli eğitimlerle hem motivasyonu yüksek tutuyor hem bilgileri sürekli yeniliyor.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolu Başkanlığı, Kocaeli, Kartepe’de “Yaz Eğitim Kampı” başlığıyla gençler için 4 günlük seminer düzenledi. AK Parti Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Eryılmaz’ın yanı sıra eğitime Sedat Demir ve Ensar Duman katıldı.
Eğitim Kampındaki programda yer verilen konular; Türkiye’nin siyasi ve idari yapısı, Gençlik ve değerler dünyası, Siyasal Kimlik, Temel Siyasi Kavramlar, Türk Siyasi Hayatı, Türk Demokrasi Tarihi, Siyasal Ahlak ile deneyim paylaşımları oldu.
Dersler alanında uzmanlaşmış değerli isimler tarafından gençlere aktarıldı. Prof. Dr. Abdullah TOPÇUOĞLU, Abdullah ÇALIŞKAN (AK Parti Genel Başkan Danışmanı - Kırşehir Milletvekili), Münib Engin NOYAN, İdris Naim ŞAHİN (AK Parti Genel Sekreteri – İstanbul Milletvekili), Prof. Dr. Ömer ÇAHA, Bekir BOZDAĞ (AK Parti Grup Başkan Vekili - Yozgat Milletvekili), Ercan DEMİRCİ, Doç. Dr. Yusuf TEKİN, Abdurrahman KURT (AK Parti Diyarbakır Milletvekili). Yoğun programla geçen eğitim üç gün sonunda tamamlandı.
Ayrıca, AK Parti Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı, Haziran ayında Ankara’da “Yerel Yönetimler Konferansı” gerçekleştirdi. Çorlu’dan Meclis üyeleri Handan Var, Semanur Özay ile Mustafa Eryılmaz’ın katıldığı konferansta Yerel Yönetimler her yönüyle ele alındı.
Üç oturumda gerçekleşen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Naci Bostancı, Doç Dr. Hüseyin Yayman ve Prof. Dr. Yasin Aktay’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta katılımcılar; Yerel Yönetimler Mevzuatından, Belediyelerin Yönetim Yapısı, Siyasal İletişim ve Yerel Temsil ve Sosyo-Kültürel Belediyecilik konularına kadar bir çok konuya değindi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...