***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Aralık 2009 Çarşamba

Bakanlara soru yağmuru

Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı yaptığı yazılı soru önergeleri neticesinde: Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafiz ÖZAK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim” Diyerek; Tekirdağ’da uzun yıllardan beri bitirilemeyen ve Tekirdağspor’a yaptırılan Gençlik Merkezi Tesisleri için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?
Bu tesislerin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Dedi. Milletvekili Nalcı ayrıca; İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY’A da; “Tekirdağ’da uzun yıllardan beri bitirilemeyen Kapalı Pazar Yeri için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu tesislerin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?” sorularını yöneltti.
Kemalettin Nalcı soru önergelerinin gelecek olan yazılı yanıtlarını beklediğini deklare etti.

Filistine yardım konvoyu Türkiye topraklarında..

Malkara’dan Gazze’ye yardım eli
• Geçtiğimiz günlerde İpsala gümrük kapısından yurda giren konvoyu Malkara
Belediye Başkan Yrd. Recep Erol ve Meclis üyeleri karşıladı.
27 Aralık 2008 tarihinde İsrail, Gazze’ye saldırılarını başlattı. İsrail’in havadan, karadan ve denizden yürüttüğü saldırıda her türlü silah savunmasız Filistin halkı üzerinde kullanıldı. 500’ü çocuk 1500 insan hayatını kaybetti.
Gazze kentinin harabe görüntüsü, enkazlardan çıkan bebek cesetleri tüm dünyada duyarlı insanların yüreğini yaktı. Savaş sonrası Filistin halkının yaralarının sarılmasına izin verilmedi.
GAZZE’DE YAŞANAN İNSANİ DURUMA DİKKAT
ÇEKMEK İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE
İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI HAREKETE GEÇTİ
Kuşatma ve ambargonun kaldırılmasını sağlamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla İngiltere İşçi Partisi lideri ve Londra Eski Belediye Başkanı George Galloway’ın organizatörlüğünde Londra’dan yola çıkan özgürlük konvoyu Fransa, İtalya ve Yunanistan üzerinden geçerek 15 Aralık 2009 Salı günü İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.
MALKARA HEYETİ SINIR KAPISINDA
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen ilaç yüklü 78 araçtan oluşan özgürlük konvoyunu karşılamak üzere Malkara ilçesinden Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erol, Belediye Meclis üyeleri Hasan Eğilmez ve Hasan Baysak’tan oluşan heyet İpsala’ya geldi.
Heyet, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya adına konuklara ikram edilmek üzere 350 kişilik meyve suyu ve sandviçlerden oluşan gıda paketlerini (İHH) İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı Başkan V. Yavuz Dede’ye teslim etti.
TÜRK HALKI HER ZAMAN FİLİSTİN HALKININ
YANINDA YER ALARAK DUYARLILIĞINI
GÖSTERMEKTEDİR
Yürüyüş ile İsrail kuşatması altındaki Gazze’ye tüm dünya ülkelerinin dikkatini çekmek istediklerini ifade den İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan V. Yavuz Dede, bu organizasyonla Türkiye’den kısa bir süre zarfında otobüsler, kamyonlar, ambulanslar, çöp kamyonları, yemek TIR’ı ve binek otomobillerden oluşan 63 aracın bağışlandığını ve bunların Gazze halkının hizmetine verileceğini kaydetti.
Konvoy 27 Aralık’ta Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Trafik cezalarıda zamdan nasibini alacak Kırmızı ışıkta geçenin ehliyeti alınacak

Yeni uygulama 1 Ocak 2010’dan itibaren geçerli olacak Trafik suçlarına uygulanan para cezalarına, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.
Trafik Yasası’nda da köklü değişiklikler içeren ve bazı kuruluşlara görüş almak üzere gönderilen taslakta, kırmızı ışıkta bir yıl içinde beş kez geçtiği saptananların sürücü belgesine bir yıl süreyle el konulması öngörüldü. Bu kişilere ayrıca para cezası da uygulanacak 1 Ocak’ta yürürlükte
On-line tescile erteleme Trafik tescil işlemlerinin on-line yapılmasına olanak sağlayan ve daha önce 1 Ocak 2010’da yürürlüğe gireceği açıklanan uygulama ertelendi ve gerekli alt yapının ancak gelecek yıl ortalarına doğru hazır olabileceği bildirildi. İkinci el araç satışlarının noter aracılığıyla değil Trafik Tescil Şubesi’nde gerçekleştirilmesine ilişkin yasanın uygulanması iki yıldır erteleniyordu. Erteleme 31 Aralık tarihinde sona erecek. Uygulamanın yeniden ertelenip ertelenmeyeceği bu ay içinde kararlaştırılacak.
Bu hafta valiliklere gönderiliyor
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın onayından geçen ve bu hafta içinde valiliklere gönderilecek genelgede, halen uygulanan trafik cezaları ile 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak zamlı cezalar duyurulacak. Bazı suçlara uygulanan cezalar: Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira,
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira,
İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira,,
Fazla yolcu almak: 63 lira, Park yasağına uymamak: 62 lira, Emniyet kemeri takmamak: 62 lira, Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira, Hatalı sollama: 128 lira.

Sarıçam; “Kırklareli genelinde çevre kirliliğini önlemek adına geniş katılımlı bir toplantı yapacağız”


AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Ergene Havzası’nın kirliliğine yönelik olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiği bir açıklama yayımladı. Sarıçam, TBMM’nin 22. dönem çalışmaları sırasında 24 milletvekili ile birlikte vermiş olduğu Araştırma Komisyonu kurulması hakkındaki 10/6 esas no’lu önergenin, TBMM Genel Kurulu’nda kabulü ile 17 Aralık 2002 tarihinde bir komisyon kurulduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:
“Kurulan bu Araştırma Komisyonu, Ergene Nehri’ndeki kirliliğin ve çevreye etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacını taşımaktaydı. 1 aylık ek süre ile birlikte toplam olarak 4 ay süreyle çalışan komisyonumuzun raporu, TBMM’nin 27 Mayıs 2005 tarihli 85. birleşiminde görüşülerek ilgili birimlere gönderilmişti.
Başta, idari kurum ve kuruluşlar olmak üzere çevre bilincinin gelişmesi yönünde çeşitli platformlarda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile özellikle de Trakya’da yaşamını sürdüren tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren çalışmalarımız, atıklarını Ergene Nehri’ne ve onun kolları durumundaki akarsulara deşarj eden sanayi tesislerinin, daha sıkı kontrol edilmesine yönelik yasal düzenlemelere altlık teşkil etmiştir.
Yasal düzenlemelerin yanı sıra, Ergene Havzası’nda var olan kirliliğin temizlenmesine yönelik olarakta çok başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
DSI Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu makineli organize işler neticesinde Ergene Nehri’nde; 2003 yılında 39 km uzunluğundaki mesafede 2 milyon 720 bin metreküp, 2004 yılında da 65,7 km uzunluğundaki mesafede 4 milyon metreküp olmak üzere toplam olarak 105 km’lik kısmında ‘yatak ıslahı’ çalışması yapılmıştır.
Trakya’daki birçok vatandaşımızın da şahit olduğu bu başarılı çalışmalar, hepimizi çok sevindirmiştir. Ancak, geçen süre zarfında nehrin değişik yerlerinde rusubat birikimi nedeniyle adacıklar meydana gelmeye başlamıştır. Hem nehir suyunun akış düzenini olumsuz etkileyen, hem de olası bir kuvvetli yağış sonunda taşkın yaşanmasına sebep olabilecek bu adacıkların, tekrar temizlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Sayın Çevre ve Orman Bakanımız ile yaptığım görüşmeler neticesinde, Ergene Havzası’nda yapılması gereken çalışmalar ile özellikle de Kırklareli genelinde çevre kirliliğini önlemek ve ‘sulama’ konularında yapılması gerekenler adına geniş katılımlı bir toplantı yapılmasına karar verildi.”
Sarıçam açıklamasının sonunda Kırklareli’de yapılacak bu toplantının tarihini, zamanı kesinleştiğinde kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.”
Il Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında da Ergene, yoğun görüşmelere sahne olmuştu
Ergene Havzası, Il Genel Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında da yoğun görüşmelere sahne olmuştu. Meclisin 2. birleşimindeki maddelerin konuşulması sırasında 3. maddeyle ilgili söz alan Yurdaer Ulus, 1. birleşimde görüşülen Ergene Nehri için Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile görüştüğünü belirterek kirlenmenin önüne geçilmesi için meclis tarafından yapılan projenin toplam maliyetinin 2-3 milyar doları bulması yüzünden projeden vazgeçildiğini belirtmiş, “Sayın milletvekilimiz; nasip olursa Ocak ayında Kırklareli’nde 3 ilin toplanacağı bir toplantı yapacaklarını, imkanların daha rahat kullanılacağı başka bir projeyi görüşeceklerini ifade ettiler.
Bunun yanında da DSI’nin Ergene Havzası’nda bir ekip, suyun akmasına engel olacak bir takım birikintileri temizlemek aşamasında 2010 yılı başından itibaren başlanacağını söylediler.” diye konuşmuştu.Yurdaer Ulus’un konuşmasına ilave olarak söz alan Nedim Orcan ise, Il Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından Ergene Nehri için hazırlanan raporun tüm milletvekillerine uluştırılması gerektiğini dile getirmişti.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

Operasyonu il Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek yönetirken,350 Polis ile birim amirleri de görev aldı
HABER VE FOTO: Erdal Özcan
Çorlu ilçe merkezinde 16 Aralık günü gece sabah karşı il Emniyeti ile Çorlu emniyetinden 350 polisin katıldığı “ÇORLU HUZUR” operasyonu gerçekleştirildi.
Operasyonu Tekirdağ il emniyet müdürü Necdet Çelikbilek ile Çorlu ilçe emniyet müdürü Ayhan Taş yönetirken, Çorlu KORE mahallesinde tüm giriş çıkış noktaları polislerce tutuldu.
Önceden malum yirmi adrese aynı anda baskın yapıldı.
Baskınlar sırasında 4 Av tüfeği, 1 Kuru sıkı tabanca, 42 Gram esrar maddesi, Çalıntı Teyp,müzik setti ve diğer elektronik malzeme ile hırsızlık olaylarında kullanılan tel kesme,kapı açma malzemeleri ele geçirildi.
Yalova Emniyet müdürlüğünce aranan bir şüpheli şahıs ile ayrıca 12 Şüpheli sorgulanmak üzere Çorlu emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bunun yanı sıra 100 şüpheli içinde GBT sorgusuna başvuruldu.
Aynı anda Tekirdağ il merkezinde de operasyonlar yapıldı.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ NECDET ÇELİKBİLEK, "ÇORLU HALKININ HUZURLU OLMASI BİZİM GÖREVİMİZDİR”
Çorlu’da huzur operasyonunu bizzat yöneten Tekirdağ il emniyet müdürü Necdet Çelikbilek,” Tekirdağ ve Çorlu’da eş zamanlı operasyonlar yaptık. Biz emniyet olarak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu tip operasyonlar sık sık sürecektir.” Dedi.
Önceki gün Kore mahallesinde vefat eden bir ailenin evi ile başka bir hasta ailenin evi emniyet müdürünce ziyaret edildi.

Her 10 araçtan 1’i düşük hava basınçlı lastikleriyleyol güvenliğini tehdit ediyor

Michelin’in Türkiye’nin 5 ilinde gerçekleştirdiği Lastikte Doğru Hava Basıncı etkinliği sonrasında sürücülerin yüzde 53’ünün düşük havalı lastiklerle yolculuk yaptığı ve araçların 10’da 1’inin tehlikeli boyutta düşük lastik basıncıyla karayolu güvenliğini ciddi oranda tehdit ettiği tespit edildi.
Michelin’in karayollarında can güvenliğini artırma ve araçların yakıt tüketimini azaltarak çevreyi koruma amacıyla 2004 yılından bu yana Türkiye’de hayata geçirdiği “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri bu yıl 5’inci kez düzenlendi.
Aktiviteler kapsamında toplam 3.071 aracın lastikleri incelendi. Araçların %53’ünün düşük havalı lastiklerle kullanıldığı ve her 10 araçtan 1’inde ise lastik hava basıncının tehlikeli sonuçlara yol açabilecek kadar düşük olduğu saptandı. Aktivite sonrası etkinliğin yapıldığı illere göre elde edilen istatistiklerde bazı illerde düşük hava basıncıyla seyahat eden araçların oranının oldukça yüksek boyutlara ulaştığı, Denizli’de ise bu oranın %68’i bulduğu gözlendi.


Lastiklerde doğru hava basıncı neden önemli?

Lastikler, taşıt ile yol arasındaki tek temas noktasını oluşturdukları için, yol güvenliği için ve yakıt ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Eksik hava basıncında kullanılan lastikler, yol tutuş kabiliyetini azaltır, direksiyon hakimiyetinde tutarsızlığa neden olur, ıslak zeminde fren mesafesini artırır ve yüksek patlama riski taşır. Tüm bunlar da trafik kazalarının meydana gelmesi riskini artırır.

Lastik hava basıncı, karayolu güvenliği kadar ekonomik araç kullanımını da doğrudan etkiler. Lastik hava basıncı düştükçe, lastiğin yuvarlanma direnci artar, ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelemesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Eksik hava basıncı ayrıca lastik omuzlarında fazla basınca ve bunun sonucunda yıpranmaya yol açarak, lastik ömrünü %30’a kadar azaltır.

Tüm bu sebeplerle karayolu hareketliliğini daha güvenli ve ekonomik hale getirme misyonu doğrultusunda lastiklerin rolünü daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan Michelin, sürücüleri lastik hava basınçlarını düzenli olarak kontrol etmeleri konusunda uyarıyor. Lastiklere, en az ayda bir kez olmak üzere ve uzun yolculuklar öncesinde araç üreticisi tavsiyesine uygun olarak hava basılması tavsiye ediliyor. Bunun için lastiklerin soğuk olması, yani düşük hızda en fazla 2-3 km boyunca kullanılmış ya da 2 saat içinde kullanılmamış olması gerekiyor.

Michelin’in Karayolu Güvenliğine Taahhüdü
Michelin, karayolu hareketliliğini daha güvenli ve ekonomik hale getirme misyonu doğrultusunda, kullanım ömrü boyunca tasarımları ve kullanımları açısından daha güvenli ve etkili ürün ve hizmetler sunarken, düzenlediği bilinçlendirme kampanyalarıyla da güvenlik konusunda lastiklerin rolünü daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.
Michelin’in 2004 yılında 18 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği “Doğru Hava Basıncı” aktivitesi sırasında yaptığı araştırmada, karayolundaki araçların %66’sının düşük basınçlı lastiklerle kullanıldığı ortaya çıktı. Bu taşıtların % 42’sinde ise lastik hava basıncının kısa ya da orta vadede aniden bozulmaya yol açabilecek kadar düşük olduğu saptandı.
Üstlendiği misyon doğrultusunda Michelin, Avrupa Komisyonu’nun 2010 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri %50 oranında azaltma hedefine yardımcı olmak üzere 6 Nisan 2004’te, Avrupa Yol Güvenliği Şart’ını imzaladı. Michelin, bu girişimin bir parçası olarak “Doğru Hava Basıncı” aktivitelerini tüm Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleştirme kararı aldı.
Lastik hava basıncı konusunda sürücülerin bilincini artırmayı amaçlayan bu aktiviteler, AB sınırlarını aşarak İsviçre, Türkiye ve Hırvatistan’da da düzenlenmeye başlandı.

Çorlu Kent Konseyinde Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri Belirlendi



Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda yapılan oylamada Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin esil ve yedek üyeleri belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fatoş Kaygusuzoğlu’nun seçildiği toplantıda, yapılan değerlendirmeler sonrasında Yönetim Kurulu Üyeleri arasında görev dağılımı da yapıldı.
Yapılan toplantının ardından Kadın Kolları Meclisi Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret ettiler. Kadın Meclisi üyelerini tebrik eden Baysan, yeni çalışma döneminin başarılı ve verimli geçmesi dileğinde bulundu. Daha sonra Çorlu’nun sorunlarının çözümüyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Çorlu Belediyesi’nin hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için hazırlanabilecek projeler üzerinde konuşuldu.
Çorlu Belediyesi’nin çalışmalarını daha etkin bir şekilde yürütmesi için projeler üreten Kent Konseyi, sivil toplum örgütlerinin, resmi kurumların, siyasi partilerin temsilcilerinden ve mahalle muhtarlarının katılımından oluşuyor. Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi, çalışmalarıyla yeni projeler üreterek Çorlu Belediyesi’nin hizmetlerine katkı sağlayacak.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
Fatoş Kaygusuzoğlu (Başkan)
Türkan Duygu (Başkan Yardımcısı)
Seza Bektaş (Başkan Yardımcısı)
Sevda Varol (Sekreter)
Şükran Işıkel
Ayşe Peşken
Selva Küçük
Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Bedriye Tuzlan
Nergis Öncü
Gönül Kutlay
Gülbin Dubaz
Sakine Ayyıldız
Şenay Güler
Derneklerle İletişim Görevlileri:
Seza Bektaş
Selva Küçük
Ayşe Pekşen
Gönül Kutlay
Sağlık Komisyonu:
Türkan Duygu
Şükran Işıkel
Bedriye Tuzlan
Şenay Güler
Sakine Ayyıldız
Ayşe Pekşen
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Keşan Belediyesi “Kıbrıs Günleri Paneli” düzenleyecek.




KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu 28 Aralık’ta Keşan’a gelecek…
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nu, 28 Aralık 2009 Pazartesi günü Keşan'a davet ettiklerini açıkladı.
Özcan, Keşan Belediyesi olarak düzenleyecekleri "Kıbrıs Günleri Paneli" çerçevesinde KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile birlikte ODTÜ Uluslarararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Bağcı'nın da bu panele davet edildiğini söyledi.
28 Aralık 2009 Pazartesi günü düzenlenmesi düşünülen panelin programının henüz kesinleşmediğini belirten Özcan, "Panel, Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Sevim Yenice Kültür Salonu'nda yapılacak. Belediye olarak Keşan Kaymakamlığı aracılığı ile yazımızı Edirne Valiliği'ne ilettik. Onlar da İçişleri Bakanlığı'na gönderecek. " dedi.
Özcan, bu panelle ilgili olarak CHP üst yöneticilerinden de olumlu görüş aldığını ve seminerde Kıbrıs'ın dünü, bugünü ve geleceğinin ele alınacağını dile getirdi.
Panelle ilgili ayrıntılı programın önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı da açıklandı.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediyesi Atık Pil ve Kağıt Kutusu dağıtıyor…


Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Pil ve Atık Kağıt Toplama Kutusu dağıtmaya başladı. Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri talepte bulunan okul ve resmi dairelere kutuları dağıtmaya başladılar.
Yetkililer bu Atık Pil Kutuları’nda toplanacak pillerin yine Keşan Belediyesi’nce geri alınarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB)’a iletileceğini ve Atık Kağıtların da satılacağını belirttiler.
HABER VE FOTO.RECEP KARAGÖZ

ÇİSAD üyelerine yönelik Hizmet içi eğitim ve bilgilendirme semineri organize etti.





ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT düzenlenen seminerin amacı; cazibesini kaybeden, düşüş trendde olan sektörlerden yıldızı parlayan sektörlere, sektörel değişim düşünerek yatırım yapmak isteyen işadamı ve sanayicilerin ufkunu açmak,alternatif yatırım olanakları sunmak olduğunu açıkladı. Yapılacak yatırımlar da devlet desteklerinin ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı seminere Yeminli Mali Müşavir Nazım ANIL ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet ŞAHAN konuşmacı olarak katıldılar. 15 Aralık Salı günü 17:00-20:00 saatleri arasında Çorlu Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen seminere 100’e yakın işadamı ve sanayici katıldı. Seminerin açılış konuşmasını ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT yaptı. Açılış konuşmasından sonra ÇİSAD Eğitim ve kurumsallaşma komisyonu başkanı Mali Müşavir Halil ÇİVİCİ başkanlığında iki oturum şeklinde yapılan seminere geçildi.
Birinci Oturumda;
Devlet Yatırım Teşvikleri.
KDV Teşvikleri
Gümrük Vergisi Teşvikleri
Faiz destekleri.
Kurumlar vergisi destekleri.
Yatırım yeri destekleri.
SGK işveren payı destekleri konularına yer verildi.
Bölgelere göre destekler yatırım hacimlerine göre ve sektörlere göre olmak üzere üç ayrı açıdan değerlendirildi. TR-21 kodlamasına göre Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne gibi Trakya şehirlerinin marmara bölgesi olarak 1.grup iller kapsamında olduğundan yatırımlara devletin verdiği destekler ayrı ayrı ele alındı.
İkinci Oturumda;
Ar-Ge destekleri ile ilgili bilgiler veren konuşmacılar Ar-Ge merkezleri ve Teknoloji geliştirme merkezlerinin yüzde yüz devlet tarafından ciddi şekilde desteklendiği belirtildi.
TÜBİTAK Hibe Kredileri ve Teknoloji Geliştirme Vakfının, projeleri destekleme prosedürleri ve destek oranları; finansal kaynaklara ulaşma yöntemleri konuşmacılar tarafından işadamlarına aktarıldı. Yoğun soruların sorulduğu seminerde işadamları, vergi mevzuatları ve varlık barışı ile ilgili olarakta konuşmacılardan bilgiler aldı. Seminerden sonra katılımcılar Arda Restorana geçerek akşam yemeği yediler. Fasıl eşliğinde yenen yemekte katılımcılara plaket takdimi,ÇİSAD’ın dönem faaliyetleri ile ilgili barkavizyon sunumu ve ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT ‘un 12-18 Aralık ‘Tutum,Yatırım ve Yerli Malı Haftası’ sebebiyle hazırladığı görsel sunum izlendi. Sunum sonrası yapılan kolbastı folklor gösterisinin ardından yemek sona erdi.

TRİKAD (Trakya İş Kadınları Derneği) Dr. Ünal BAYSAN ‘ı makamında ziyaret etti.

TRİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülbin DUBAZ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Figen ARIKAN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin KÖYLÜ, Genel Sekreter Avukat Nihan KARA, Basın ve Yayın Sorumlusu Selda Er, Muhasip Üye Mali Müşavir Özlem Açık, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülçin Babaoğlu Ortak açıklamalarında,
“TRİKAD toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider iş kadınlarını bir araya toplamak, bölgesel ve uluslar arası platformlarda ortak çalışmalara zemin oluşturmak gibi bir misyon üstlenmiştir.
TRİKAD olarak profesyonellik doğrultusunda ve etik kurallar çerçevesinde, iş kadınları arasında iletişim ağı kurarak bölgesel etkinliğimizi arttıracağımıza inanıyoruz. Trakya’nın sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına bir araya gelerek sinerji oluşturmak, proje ve faaliyetlere katkıda bulunmak amacındayız.
Derneğimiz bütün sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmak, girişimci derneklerin projelerinde destek olma gayesindedir.”dediler.
Dernek Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Dr.Ünal Baysan, her türlü işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

İş Bankası, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İle Kredi Protokolü İmzaladı

Türkiye İş Bankası, ülke ekonomisine desteğini, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı kredi kullandırmaya ilişkin protokol ile sürdürüyor. İş Bankası’nın, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile 16 Aralık 2009 tarihinde imzaladığı kredi protokolü ile oda üyeleri özel koşullarla nakdi kredi kullanma imkânına sahip oldu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende protokol, İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Sinan Bilgi ve İş Bankası Tekirdağ Şubesi Müdürü Tevfik Astan ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur tarafından imzalandı. İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Sinan Bilgi imza töreni sonrasında yaptığı konuşmada; İş Bankası’nın kuruluşundan bugüne, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağladığını, ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik ettiğini ifade etti. Bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların Tekirdağ’ın ekonomik gelişimini destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Üye firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla imzalanan protokolde, üyelere aşağıda yer alan ürünler sunuluyor: Üyelere Kullandırılabilecek Krediler: · Taksit Ödemeli Ticari Krediler· Küçük İşletmeler Orta ve Uzun Vadeli Yatırım Kredisi· Küçük İşletmeler İhracat Döviz Kredisi· Küçük İşletmeler Faturalı Alışveriş Kredisi· İşyeri Kredisi· Ticari Taşıt Kredisi· Traktör Kredisi· Tarım Ekipman Kredisi· Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler Kredisi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...