***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Aralık 2009 Çarşamba

ÇİSAD üyelerine yönelik Hizmet içi eğitim ve bilgilendirme semineri organize etti.





ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT düzenlenen seminerin amacı; cazibesini kaybeden, düşüş trendde olan sektörlerden yıldızı parlayan sektörlere, sektörel değişim düşünerek yatırım yapmak isteyen işadamı ve sanayicilerin ufkunu açmak,alternatif yatırım olanakları sunmak olduğunu açıkladı. Yapılacak yatırımlar da devlet desteklerinin ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı seminere Yeminli Mali Müşavir Nazım ANIL ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet ŞAHAN konuşmacı olarak katıldılar. 15 Aralık Salı günü 17:00-20:00 saatleri arasında Çorlu Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen seminere 100’e yakın işadamı ve sanayici katıldı. Seminerin açılış konuşmasını ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT yaptı. Açılış konuşmasından sonra ÇİSAD Eğitim ve kurumsallaşma komisyonu başkanı Mali Müşavir Halil ÇİVİCİ başkanlığında iki oturum şeklinde yapılan seminere geçildi.
Birinci Oturumda;
Devlet Yatırım Teşvikleri.
KDV Teşvikleri
Gümrük Vergisi Teşvikleri
Faiz destekleri.
Kurumlar vergisi destekleri.
Yatırım yeri destekleri.
SGK işveren payı destekleri konularına yer verildi.
Bölgelere göre destekler yatırım hacimlerine göre ve sektörlere göre olmak üzere üç ayrı açıdan değerlendirildi. TR-21 kodlamasına göre Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne gibi Trakya şehirlerinin marmara bölgesi olarak 1.grup iller kapsamında olduğundan yatırımlara devletin verdiği destekler ayrı ayrı ele alındı.
İkinci Oturumda;
Ar-Ge destekleri ile ilgili bilgiler veren konuşmacılar Ar-Ge merkezleri ve Teknoloji geliştirme merkezlerinin yüzde yüz devlet tarafından ciddi şekilde desteklendiği belirtildi.
TÜBİTAK Hibe Kredileri ve Teknoloji Geliştirme Vakfının, projeleri destekleme prosedürleri ve destek oranları; finansal kaynaklara ulaşma yöntemleri konuşmacılar tarafından işadamlarına aktarıldı. Yoğun soruların sorulduğu seminerde işadamları, vergi mevzuatları ve varlık barışı ile ilgili olarakta konuşmacılardan bilgiler aldı. Seminerden sonra katılımcılar Arda Restorana geçerek akşam yemeği yediler. Fasıl eşliğinde yenen yemekte katılımcılara plaket takdimi,ÇİSAD’ın dönem faaliyetleri ile ilgili barkavizyon sunumu ve ÇİSAD Başkanı Dişhekimi Kemal KAVUT ‘un 12-18 Aralık ‘Tutum,Yatırım ve Yerli Malı Haftası’ sebebiyle hazırladığı görsel sunum izlendi. Sunum sonrası yapılan kolbastı folklor gösterisinin ardından yemek sona erdi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...