***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Ağustos 2009 Çarşamba

ADD GYK ÜYESİ DEDEOĞLU, “KARANLIK GÜÇLERİN AMACI, SEVR’İ YENİDEN HORTLATMAK”


Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, ADD Genel Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Karanlık güçlerin amacının, Sevr’i yeniden hortlatmak olduğunu” belirtti.
Dedeoğlu, açıklamasında, Kürt sorunu olarak alevlendirilmek istenen konunun, gerçekte karanlık küresel güçlerin bilinen böl-yönet politikalarının sonuçlarından biri olduğunu belirterek, şunları söyledi.
”Bu karanlık güçlerin amacının, Sevr’i yeniden hortlatmak olduğu çok açıktır. Bunlar güneydoğu bölgesindeki yurttaşlarımızı sürüden ayrılan kuzu konumuna sürüklemek istemektedirler. Bunlar güneydoğu bölgesindeki yurttaşlarımıza kestaneyi ateşten alma rolünü oynatmak istemektedirler. Binlerce yıldır bir arada yaşayan kimseye etnik kökeni sorulmaksızın cumhurbaşkanı, kuvvet komutanı olan bir ülkede, özgürlük adı altında kardeşi, kardeşten ayırma cinayeti işlenmek istenmektedir. Besbelli ki emir okyanus ötesinden gelmiştir. Ancak başaramayacaklardır. 72 milleti bir sayan Anadolu hümanizması üzerinde yükselmiş bulunan ve asla ırkçılığa yer tanımayan Türkiye Cumhuriyeti’ni bu iğrenç tertibin kurbanı yapamayacaklardır. Tek bir yumruk olan halkımız, bu ayrımı bozacak bilince ve birikime sahiptir.”

Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay’a bağışlayın, hayat kurtarın

Raid, Kızılay’la
Hayat Kurtarmak İçin Yola Çıktı
Haşerelere karşı ürünlerinin açık ara lider markası Raid’in Kızılay işbirliğiyle 16 Haziran -7 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlediği gönüllü kan bağışı kampanyası bütün hızıyla devam ediyor.
Johnson Wax’ın haşere pazarında açık ara lider olan Raid markasının tam teşekküllü hale getirerek Kızılay’a bağışladığı son model otobüsün, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki illeri ve sahil beldelerini kapsayan kan bağışı kampanyası Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Yaz aylarında azalan kan bağışını artırmak ve kan bağışının önemini anlatmak için gerçekleştirilen proje kapsamında “Raid-Kızılay Otobüsü”nün, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Mersin, Adana gibi büyük illerin yanı sıra Bodrum, Marmaris, Didim, Fethiye ve Erikli gibi tatil beldelerinde görev yapması planlandı. Raid’in, kampanya için tasarlatıp Kızılay’a bağışladığı otobüste kan alımı ve saklanması için gerekli olan her türlü ekipman hazır bulunuyor ve aynı anda 4 kişi kan bağışı yapabiliyor. Özel olarak dizayn edilen ve teknik özellikleriyle Türkiye’de bir ilke imza atan “Raid-Kızılay Otobüsü”nde Kızılay personeli 3 ay boyunca kan bağışında bulunmak isteyenlere hizmet verecek. “Kanınızı Sivrisineklere Değil, Kızılay’a Bağışlayın, Hayat Kurtarın” sloganıyla Raid sponsorluğunda gerçekleştirilen kampanyada, 3 ay içinde 12.500 ünite kan toplanması hedefleniyor. Bu süre içinde toplanan kanlar, ihtiyacı olan binlerce kişiye umut ışığı olacak.
16.08.2009 Pazar günü saat 13:00-21:00 arası otobüs Keşan ilçesine bağlı Erikli sahilinde Keşan Belediyesinin desteğiyle gönüllü kan bağışlarını kabul edecek.
Konuyla ilgili konuşan Johnson Wax Genel Müdürü Ahmet C. Baktır, bir insanın hayatı boyunca 3 ünite kanının sivrisinekler tarafından emildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Raid Sineksavar ürünlerimiz için gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk kampanyası sayesinde toplumumuzda kan bağışı bilincini yükseltmeyi ve özellikle yaz aylarında azalan bağışları artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek düzenlenen bu kampanyaya herkesi katılmaya davet ediyoruz. Umarız yakın gelecekte başka firmalar da bizi takip edecektir.”
Kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, “Dünyada artık firmaların sadece kar amacıyla hareket etmesi mümkün değildir. Firmalar bulundukları ülkelerin sosyal sorunlarına kayıtsız kalamaz. Raid markası, içinde büyüdüğü toplumun kan sorununa kayıtsız kalmadığını Türk Kızılayı ile birlikte binlerce kişinin hayatını kurtararak gösterdi. Bu davranışın diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum.” dedi.
TÜRKİYE’NİN YILLIK KAN İHTİYACI 1.5 MİLYON ÜNİTE
Bir ülkenin kan ve kan bileşenleri açısından kendine yeterli hale gelebilmesi için genel nüfusa göre kan bağışı oranının yüzde 5 civarında olması gerekiyor. Ülkemizde son verilere göre bu oran yüzde 1.5 civarında. Sadece İstanbul ilinin yıllık kan/kan komponenti ihtiyacının ortalama 550 bin ünite, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının 1.5 milyon ünite olduğu düşünüldüğünde bu oranın ihtiyacı karşılayamayacağı açıkça görülüyor.
SİVRİSİNEKLER VE SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMA HAKKINDA
Sivrisinekler 30 milyon yıldan fazla bir süredir var ola gelmiş, bu süre içinde insanları bulup ısırmakta uzmanlaşmıştır. Sivrisineklerin asıl tercihi insanlar değil, kuşlardır. Diğer hedefleri ise
kemirgenler ve büyük memelilerdir. Yani bir sivrisinek sizi hedef seçtiyse, bilin ki yakın çevresinde kuş veya başka memeli hayvan bulamamıştır.
Sivrisineklerin üç farklı algı sistemi bulunmaktadır. Bunlar, kimyasal, görsel ve sıcaklık algı sistemleridir. Sivrisinekler karbondioksidi ve laktik asidi 36 m uzaklıktan algılayabilirler. İnsan
teri içinde bulunan bazı kimyasallar da onlar için çekicidir. Giysilerinizin rengi etrafla kontrast taşıyorsa ve hareket halindeyseniz iyi bir hedef oluşturmaktasınız. Sivrisinekler sıcaklığı da çok iyi algıladıkları için (kızılötesi ışık) yakınlarındaki memelileri ve kuşları çok rahat algılarlar. En
aktif oldukları zaman güneş doğuşu ve batışındadır. Yapılan bir araştırmada, dolunay dönemlerinde sivrisinek aktivitilerinde 500 kattan fazla artış olduğu gözlemlenmiştir.
Yalnızca dişi sivrisinek ısırır. Isırdığı esnada salgıladığı tükürüğünde kanın pıhtılaşmasını önleyici proteinler bulunmaktadır. Az da olsa tükürüğün ısırığın üzerinde kalmasından dolayı vücudun bağışıklık sistemi devreye girer burada şişme, kaşınma ile sonuçlanan alerjik bir reaksiyon oluşur. Sivrisinekler sıtma, Lyme hastalığı, ansefalit, Dengue ateşi, fil ayağı gibi birçok hastalığa neden olur.
Johnson Wax A.Ş. Hakkında: Merkezi ABD’de bulunan, 120 yıllık bir aile şirketi olan SC Johnson, 1985 yılından bu yana Türkiye’de Johnson Wax A.Ş. olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Johnson Wax A.Ş. Türkiye hızlı tüketim ürünleri pazarına ilk olarak haşere ürünleri Raid® ve Baygon®, hava tazeleyici ürünleri Glade® ile adım attı. Bu markaları zamanla her biri kendi kategorisinde pazar lideri olan sinek kovucu OFF!®, mutfak temizliği ve hijyeninde kullanılan Mr. Muscle®, tuvalet temizliği ve hijyeni ürünü olan Duck®, yer ve mobilya bakımı için Pronto®, hava temizleyici Oust® izledi. 110 ülkede faaliyet gösteren, dünyada 12.000 çalışanı bulunan SC Johnson, bulunduğu ülkelerde yeni pazarlar yaratarak, ilk ve farklı olmanın avantajlarını kullanarak markalarına büyüme olanakları sağlamayı hedefliyor.

TREDAŞTAN BASIN AÇIKLAMASI

Şirketimiz, 19.000 km² alanda Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne il sınırları içinde 780.000 aboneye hizmet veren bir Kamu kuruluşudur.
Son dönemde hizmet sahamız içerisinde bulunan Şarköy ilçesindeki yerel bir gazete, Genel Müdürlüğümüzün vermiş olduğu hizmetler hakkında asılsız haberler yaparak, abonelerimize yanlış bilgiler vermektedir.
Bilindiği üzere, yaz aylarında Şarköy, Marmara Ereğlisi, Yeniçiftlik, Kumbağ, Erikli, Enez ve İğneada’da nüfus yoğunluğu artmakta ve buna bağlı olarak enerji tüketimi de artmaktadır. Elektrik şebekelerine bakım-onarım ve periyodik bakımlar yapılmasına rağmen aşırı yüklenme, mevsimsel kanatlı hayvanların göç esnasında iletkenlere çarpması neticesinde hava muhalefetine bağlı olmaksızın arızalar oluşmaktadır. Ancak, kurum elemanlarımız süresi içinde arızalara müdahale etmektedir.
Şirketimiz yüzde yüz Kamu Kuruluşu olup, tahakkuk edilen enerji bedellerini tahsil etmesi asli görevlerindendir.
Bu nedenle, zamanında ödenmeyen 20,00 TL ve üzeri borçlar için EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 24. Maddesi ve Perakende Satış Sözleşmesi hükümleri doğrultusunda işlem yapılmaktadır.
Enerji kesme-bağlamada işlem süresi; faturanın son ödeme tarihinden sonra, 5 iş günü içinde aboneye 2. ihbarname gönderilir. Bu süre içinde borç ödenmez ise 5 iş gününden sonra abonenin enerjisi kesilir. Mesken ve Ticarethane abonelerinden kesme-bağlama ücreti olarak KDV dahil 10,90 TL tahsil edilmektedir.
Bahse konu ile ilgili faturalarında sorun olan abonelerimiz bağlı bulundukları ilin İşletme Müdürlüğüne başvurarak detaylı bilgi alabilirler.
Abonelerimizin mağdur olmaması için faturalarındaki son ödeme tarihine kadar enerji bedellerini kurum veznesine, PTT ve anlaşmalı olduğumuz bankalara yatırmaları gerekmektedir.

HAYRABOLU FESTİVALE AYÇİÇEKLERİYLE HAZIRLANIYOR



Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinin festival alanı bölgesi ve ilçe merkezi ışıklı ayçiçeği panolarıyla süsleniyor.
Belediye Başkanı Hasan İRTEM yaptığı açıklamada, 14–15–16 Ağustos tarihlerinde 19 uncusu yapılacak Ayçiçeği Festivalinin coşkulu bir şekilde kutlanması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek;” Bu yıl vatandaşlarımız için çok güzel bir festival programı hazırladık. Sadece program hazırlamakla kalmadık. Yaptığımız görsel anlamdaki çalışmalarla da hafızalarda yer etmek istedik. Bu amaçla festival alanımızın bulunduğu bölgedeki direklere ve ilçemiz merkezindeki döner kavşağın etrafındaki direklere de festivalimizin de sembolü olan ışıklı ayçiçeği panoları monte ediyoruz. Festival akşamlarını ayçiçekleriyle süsleyip, renklendiriyoruz.. “ dedi.
“ FESTİVAL STANDLARI HAZIR”
Belediye Başkanı Hasan İRTEM, Cuma günü başlayacak festival için, Kültürpark’taki çalışmaların sonuna gelindiğini ifade ederek;” Kültürpark’taki düzenlemelerimizi tamamlıyoruz. Bu yıl festival alanımızın girişine 23 adet yeni ve modern stant kuruyoruz. İlgili firma kurulumları tamamladı. Burada stant kuracak kurum ve kuruluşlarımıza ve esnafımıza güzel hizmet vereceğiz. Bu yıl ilk defa yapılan bu uygulama, festivalimize ayrı bir renk katacak. Biz belediye olarak vatandaşlarımızın ve ilçemize gelecek misafirlerimizin coşkulu bir festival kutlaması için her türlü çabayı sarf ediyoruz..” şeklinde konuştu. .


HABER VE FOTO:ŞENOL ERDEN

Suları kesildi


Tekirdağ'da Romanların yaşadığı mahallede, 17 yıldır fatura ödemeyen 316 abonenin suyu belediye ekipleri tarafından kesildi Tekirdağ Belediyesi ekipleri ve 30 çevik kuvvet polisi, Romanların çoğunlukta olduğu Aydoğdu Mahallesi'ne şafak baskını düzenledi. 1992 yılından beri su faturası ödemeyen 316 abonenin suyu polis takviyesi ile kesildi. Bazı mahalleliler sularının kesilmesine tepki göstererek belediye ekiplerine saldırmak istedi. Mahalleliyi kontrol altına alan polis ekipleri, güvenliği sağladıktan sonra kesim işlemine devam etti.

Pancarköy Şehitliği askeri törenle açıldı

Babaeski İlçesi’ne bağlı Pancarköy’de ki Karabatak Merasında yer alan “Şehitlik Anıtı” ve çevresi yeniden düzenlenerek askeri törenle hizmete açıldı.
1981 yılında icra edilen tatbikata, Bandırma 6.Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan katılan F–5 savaş uçağının, Askeri Birliğin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 1 Pilot Yüzbaşı ve 64 Er’in anısına, yaptırılan Şehitlik Anıtı, günümüz şartlarına uygun olarak yeniden çevre düzenleme ve onarım çalışması yapıldı ve düzenlenen Askeri törenle hizmete açıldı.
Düzenlenen törene; 5 inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız, 65 Mknz. P.Tugay Komutanı Tuğgeneral Şenol Alparslan, 3’ üncü Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak, 5’ inci Kolordu İstihkam Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Kaptan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi, Alpullu Panko Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Dal, İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Ergin, Babaeski Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, TEMA Vakfı Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, Yeşilay Yüksek Şura Üyesi Doğan Görkey, Pancarköy Muhtarı Necati Parlak, Düğüncülü Köyü Muhtarı Ethem Kalender, Babaeskispor Kulübü Başkanı Mustafa Yamak, Türk Hava Kurumu Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş, Yurdun dört bir tarafından gelen Şehit Aile yakınları ve çok sayıda askeri erkân ve davetli katıldı.
Düzenlenen Askeri Tören, 5 inci Kolordu Komutanlığı Bölge Bando Topluluğu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İhtiram atışının ardından istiklal marşı okunması ile başladı.
Edinilen bilgiye göre, aziz vatanımızı kanı ve canı pahasına, şan ve şerefle korumaya ve icabında hayatını seve seve feda eyleyeceğine dair her Türk askerinin etmiş olduğu yeminine bağlı kalarak, en kutsal mertebeye ulaşmış şehitlerimiz için, 2000 yılında olayın gerçekleştiği bulunduğumuz bölgede 10’uncu Zırhlı Tugay komutanlığınca anıt yaptırılmıştır. Geçen süre içerisinde doğa ve meteorolojik şartların olumsuz etkileri, koruyucu duvarının bulunmaması gibi nedenlerle anıt bölgesi onarıma ihtiyaç gösterdiği belirtildi.
Olayın gerçekleştiği bölgede 2000 yılında 10’uncu Zırhlı Tugay Komutanlığınca anıt yaptırılmış fakat geçen süre içerisinde doğa ve meteorolojik şartların olumsuz etkileri ve koruyucu duvarının bulunmaması gibi nedenlerle anıt bölgesinin onarıma ihtiyaç gösterdiği öğrenildi.
Bunun üzerine Şehitlikte, 5‘inci Kor. Komutanlığının emirleri gereği, 5’ inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanlığı’nın, 8 Temmuz 2009 günü başlayan onarım çalışmaları, tek erinden, en yüksek rütbedeki komutanına kadar mesai mefhumu gözetmeksizin, bir yarış havası içerisinde, şehitlerin cesaret destanına yakışır ve anlamlı bir faaliyeti tamamlaması için canla başla çalışarak 06 Ağustos 2009 tarihinde tamamlandığı belirtildi.
Şehitlikte ki onarım faaliyetlerine ise başta 5’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız olmak üzere, projeye büyük maddi destek sağlayan hayırsever iş adamı Kaptan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi ve Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Alpullu Panko Birlik Yönetim Kurulu, Pancarköy Muhtarlığı ve halkının ilave destek verdiği ifade edilerek teşekkür edildi. Ayrıca onarımda kullanılan malzemelerin temin edilmesi aşamasında “kar düşüncesini” terk eden iş yeri sahiplerinin maliyeti düşürme konusunda hassasiyet gösterdiler.

ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını 5’inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, yaptı.
İs.Kd. Alb. Mayda, yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi; “Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, “Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker” felsefesi kapsamında her zaman muharebeye hazır, mutlaka kazanmaya azimli, üstün vazife şuuruna, mutlak itaate, üstün fizik ve moral gücüne, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, savaşçı ruhu yüksek askerler ve birlikler yetiştirmek maksadıyla, icra edilen eğitim ve tatbikatlar Türk silahlı kuvvetlerinin muharebe eder gibi eğitim yaptığı öncelikli faaliyetidir. 28 yıl önce, 22 eylül 1981 günü söz konusu tatbikatlardan birisini icra etmeye çalışan 65’ inci piyade tümeni, 241’ inci piyade alayına bağlı 2’inci piyade tabur karargah ve karargah destek bölüğünün, içerisinde bulunduğumuz ordugah bölgesindeki personelinin üzerine, tatbikata katılan bir F–5 tipi Türk savaş uçağının saat 13:40 sularında düşmesi sonucu 65 vatan evladı şehit olmuştur. Kendilerine verilen görevleri hayatlarını hiçe sayarak büyük bir cesaretle ve kahramanlıkla yerine getirirken şahadet mertebesine ulaşmış vatan evlatlarının, imkânlar ölçüsünde bu anlamlı törene iştirak eden, geride bıraktıkları ve bizlere emanet ettikleri şehit eşleri ve kardeşlerine anne ve babalarına seslenen, İs.Kd. Alb. Murat MAYDA konuşmasına şöyle devam etmiştir. Yüce ulusumuzun gücü, saygınlığı, onuru, huzuru, bağımsızlığı ve istikbali “şehit” kavramında gizlidir. Şehitler, ulusun varlığının bekası için canını vererek kendilerinden sonra gelen nesillere, yaşam hakkını kazandıran ulu çınarlardır. Türk vatanı ise; kahraman şehitlerimizin kanıyla sulanıp yoğrulan toprağın adıdır. Büyük Türk milleti, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. “ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır ” dizesi bu anlayışımızın bir göstergesidir. Bu nedenle onların haklarını ödeyebilmemiz için, bize bıraktıkları emanetlerine, cumhuriyetimize, bayrağımıza ve kutsal vatanımıza sahip çıkmak için çok çalışmak gerektiğini hiç bir zaman unutmadık. Sizler şehit anaları, babaları ve yakınları olmanın gururunu, şerefini ve beraberinde hüznünü yaşarken; sizlere bu onuru yaşatan evlatlarınızla, ne kadar övünseniz azdır. Vatan için şehit olmak; görevlerin en kutsalı, rütbelerin en büyüğü, Türk’ e has mertlik ve kahramanlığın sembolüdür. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugün olduğu gibi bundan sonrada tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Hafızalarımıza kazınan isimleri zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak ve karşılaştığımız tüm olumsuzluklarla mücadelede bizlere güç vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; vatan ve bağımsızlık uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Türk ordusunun kahraman mensuplarını her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusuna minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhlarınız şad olsun.”
Daha sonra Şehit aileleri adına, kardeşi şehit düşen Orhan Toklu bir konuşama yaptı.
Toklu, konuşmasında şunları söyledi; “Sevgili şehit yakınları, sayın misafirler, kıymetli Mehmetçikler, 22 Eylül 1981 tarihinde üzücü bir uçak kazası sonucu burada şehit olan kardeşlerimiz, evlatlarımız, yakınlarımız adına yeniden düzenlenen şehitliğin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Burada hem hüznü, üzüntüyü, hem de sevinci ve gururu bir arada yaşıyoruz. Bir şehit kardeşi olarak ben ve sizler, kardeşlerimizi, yavrularımızı, yakınlarımızı burada kaybettiğimiz için üzüldük. Ancak, şehitlik gibi her insanın ulaşamayacağı bir onura, gurura ulaştıkları için hep sevindik, onurlandık, gururlandık. Burada şehitlerimiz için büyük emek ve fedakârlık karşılığında düzenlemesi yapılan bu anıtı görünce sevincimiz ve gururumuz katlanarak arttı. Şehitlerimizi simgeleyen bu anıt onların ismini burada sonsuza kadar yaşatacaktır. Daha önce yapılan böyle bir anıtın peyzaj projesini ve ağaçlandırma dâhil, şehitliğin düzenlenmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese şehit aileleri adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Ülkemiz için, ülkemizin geleceği için, bizler için, çocuklarımız için gözünü kırpmadan canını veren siz şehitlerimize sesleniyorum. Sizler rahat uyuyun, sizler her zaman bizlerin kalbinde, gönlünde, ruhunda yaşadınız yaşıyorsunuz ve bu anıtla ilelebet yaşayacaksınız. Düşünen ve gerçekleştiren, böyle bir açılış organizasyonu yapıp bizleri davet eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sayın Komutanlarına, sevgili askerlerimize şehit kardeşi olarak teşekkür ediyoruz.”
Konuşmaların ardından, Şehitliğin açılış törenine geçildi. Şehitliğin açılışı; ; 5’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız, 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanı ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Kaptan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi ve Şehit aile yakınları tarafından yapıldı.
Şehitliğin açılış töreninde sonra ise, şehitlikte; 5’ inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız ve Kaptan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi ile şehit ailesi tarafından birer anı ağacı dikildi.
Anı ağaçlarının dikilmesinden sonra, şehit aile yakınlarına kırmızı ve beyaz karanfil dağıtıldı. Şehit aile yakınları ve davetliler ellerinde karanfiller ile şehitliği gezerek, şehitlerin sembol mezar taşları üzerine birer karanfil bıraktılar.
Duygulu anların yaşandığı törenin sonunda ise, gelen konuklara ikramda bulunuldu.
HABER VE FOTO:Metin KARAKUŞ
Erdal ÖZCAN
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...