***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Haziran 2009 Salı

» EMNİYET MÜDÜRÜ AVCI’YA VEDA KOKTEYLİ







Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Edirne Emniyet Müdürü Hanefi AVCI onuruna Trakya Üniversitesi'nin Meriç Sosyal Tesisleri'nde veda kokteyli verildi. Kokteyle başta Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK olmak üzere, Tugay Komutanı Tuğg. Paşa ÖZEN, Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, Cumhuriyet Başsavcısı İ. Ethem DİKMEN,Kurum Müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Trakya Üniversitesi'nin Meriç Sosyal Tesisleri'ndeki kokteyle katılan Edirne Valisi Mustafa Büyük, burada yaptığı konuşmada Emniyet Müdürü AVCI'nın Edirne ile ilgili her konuya kafa yoran, problemleri çözmek için öneriler getiren çalışkan bir idareci olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü AVCI ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Vali BÜYÜK, AVCI'nın görev yaptığı süre içerisinde Edirne'de bir huzur ve güven kaynağı olduğunu ve her zaman için konuşulan, istişare edilen, görüşüne başvurulan insan durumuna geldiğini, bundan dolayı da kendisini tebrik ettiğini ifade etti. Vali BÜYÜK, Hanefi AVCI 'ya sonraki görevinde başarılar dileyerek, Edirne'de yaptıkları hizmetlerin ve bıraktıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti. Edirne Emniyet Müdürü Hanefi AVCI da yaptığı konuşmada, 4 yıl 10 gün Edirne'de görev yaptığını ve Edirne'ye gelirken ''Ben buraya üzgün, kırgın bir şekilde neden geliyorum'' diye kendisine sorduğunu belirterek, ''Bugün de neden buradan ayrılıyorum diye soruyorum. Küskün geldiğim bir yerden çok üzülerek ayrılıyorum. Edirne'yi gerçekten çok sevdim. Elimde olsa ben burada mesleğimin sonuna kadar kalabilirdim'' dedi. Konuşmaların ardından Vali BÜYÜK, Emniyet Müdürü AVCI'ya hizmetlerinden dolayı takdirname ve plaket verdi.

648. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ HAFTASI TÖRENLERLE BAŞLADI




648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası dün Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşında ilgi gösterdiği törenlerle başladı. Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığınca organize edilen etkinlikler kapsamında, başta Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK olmak üzere, Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa ÖZEN, Edirne Milletvekilleri Rasim ÇAKIR ve Bilgin PAÇARIZ, Kırkpınar Ağası Seyfettin SELİM, eski Kırkpınar ağaları, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, çeşitli ülke ve illerden gelen halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaşlardan oluşan tören korteji, Belediye Hizmet Binası önünde toplanarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kırkpınar Marşının okunmasının ardından Vali BÜYÜK, Başkan SEDEFÇİ ve Ağa SELİM Atatürk Anıtı’na Kırkpınar Çelengi’ni sundular. Daha sonra kortej, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın açılışının yapılacağı Saraçlar Caddesi'ndeki tören alanına geldi. Burada, açılış konuşmalarının ilkini yapan 648. Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin SELİM yaptığı konuşmada; ''Ağalığa bu sene de, bir daha ki sene de talibim. Herkesin güreşe biraz daha fazla ilgi göstermesini istiyorum. Güreş bizim tarihimiz, tarihimize saygı duyacağız, sahip çıkacağız'' diye konuştu. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de ''Edirne'' denince akla Selimiye Cami, Kırkpınar, Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin geldiğini söyledi. ‘’Edirne'' denince akla cumhuriyetçi, laik, çağdaş ve dost insanların bulunduğu bir şehir geldiğini belirten Başkan SEDEFÇİ, ''Akla sizler gelirsiniz, benim halkım gelir. Bu ülkenin gerçek sahipleri gelir. 15 yıldan bu yana kol kola, yürek yüreğe, Edirne’mize hizmet yapmanın onur ve şerefine eriştik. İnşallah bu dönemde verdiğiniz büyük desteklerle yine 5 yıl da sizlerin sevginizle dostluğunuzla hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz'' dedi. Son olarak konuşan Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK ise yaptığı açılış konuşmasında, Edirne'nin son zamanlarda festivalleri, eğlenceleri, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, Edirne'nin Fethi Kutlamaları ve en son Kırkpınar şenlikleriyle canlı, hareketli günler yaşadığını söyledi. Edirne'nin tarihten gelen geleneklerine bağlılığını ve önemli olma özelliğini bugün de sürdürdüğünü ifade eden Vali BÜYÜK; ''Edirne'nin Kırkpınar geleneğine sahip çıktığını, fetih kadar eski tarihe sahip olan bu geleneğin, orijinal haliyle sürdürüldüğünü görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bundan sonrada Valiliğimizce, Belediyemizce, Kırkpınar Ağası’yla Edirne'ye bu Kırkpınar haftasını en güzel şekilde göstermek ve yaşatmak istiyoruz'' dedi. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri Selimiye Meydanı'nda gösteri yaparken, gece de yine Saraçlar Caddesi’nde Sanatçı Funda ARAR vatandaşlara konser verdi. 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası 5 Temmuz Pazar günü sona erecek

TEKİRDAĞ VALİSİ ZÜBEYİR KEMELEK GÖREVE BAŞLADI


11/6/2009 tarih ve 2009/15064 sayılı Kararname ile Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Zübeyir KEMELEK, (29.06.2009) Tarihinde Hükümet binası önünde gerçekleştirilen resmi törenle Tekirdağ ilindeki görevine başlamıştır.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AV. MERAL ÖZDEMİR VE ORAL ÇELİKKOL VEKALET EDECEK


Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Fransa'ya gidenTekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç'a, 26-27-28-29 Haziran tarihleri arasında Meclis üyesi Av. Meral Özdemir, 30 Haziran-01-02 Temmuz tarihleri arasında da Meclis üyesi Oral Çelikkol vekalet edecek.

EDİRNEDEN KISA KISA

''Geleneksel El Sanatları ve Türk Süslemeleri'' karma sergisi açıldı.

Edirne'de 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kapsamında, ''Geleneksel El Sanatları ve Türk Süslemeleri'' karma sergisi açıldı. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında, bir milletin zenginliğinin sadece anıtlarla ya da binalarla ölçülmediğini, kültür değerlerinin de bir ülkenin zenginliğini ortaya çıkardığını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Sarıkaya da 2009 yılında 13 ili kapsayan sergi programı hazırladıklarını Edirne'nin de bu iller arasında olduğunu bildirdi. Amaçlarının geleneksel el sanatlarını ve Türk süsleme sanatlarını tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Sarıkaya, serginin 125 eserden oluştuğunu kaydetti. Konuşmanın ardından Vali Büyük, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken ve Mustafa Sarıkaya ile birlikte serginin açılışını yaptı. Sergi, 5 Temmuza kadar açık kalacak.



Kırkpınar Haftası etkinliklerine yönelik yapılan kontrollerde, hijyen kurallarına uyan lokantacılar ödüllendirildi.

Edirne Belediyesince, Kırkpınar Haftası etkinliklerine yönelik yapılan kontrollerde, hijyen kurallarına uyan lokantacılar ödüllendirildi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, Kırkpınar Koordinasyon Toplantısı'nda alınan karar gereği, Edirne'de faaliyet gösteren lokantalar arasında hijyen kurallarına uyan en iyi lokantaların belirlendiğini söyledi. Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarları Odası'ndan bir temsilciden oluşan komisyonun lokantaları hijyen kriterlerine göre değerlendirdiğini anlatan Sedefçi, dereceye giren lokantacıları kutladığını bildirdi. Edirne'nin daha çağdaş bir kent olabilmesi için esnaflara büyük görev düştüğünü anlatan Sedefçi, ''Esnaflarımız özellikle iş yerlerine mutlaka fiyat tarifesi koymalıdır. Müşterilere güler yüzlü davranılırsa kazançları da artar'' dedi. Sedefçi, konuşmasının ardından komisyon tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 20 esnafa plaket ve teşekkür belgelerini verdi.

KIRKPINAR GÜREŞLERİNİN NAKLEN YAYINI NET DEĞİL

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Güreşlerin bu yıl çok daha çekişmeli, centilmence ve sportmence yapılacağına inanıyorum. 648 yıllık geleneği yaşatmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Edirnemize de yakışan budur'' dedi. Belediye Başkanı Sedefçi, yaptığı açıklamada, Kırkpınar heyecanını halkla paylaşmak istediklerini, bu yüzden açılış törenini bu yıl Saraçlar Caddesi'nde yaptıklarını söyledi. Edirne halkının Kırkpınar coşkusunu doyasıya yaşadığını belirten Sedefçi, etkinliklere katılımın iyi olduğunu, kentin de bayrak ve çiçeklerle süslendiğini anlattı. Sedefçi, ''Güreşlerin bu yıl çok daha çekişmeli, centilmence ve sportmence yapılacağına inanıyorum. 648 yıllık geleneği yaşatmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Edirnemize de yakışan budur'' dedi. Sedefçi, güreş biletlerinin satışının çok iyi gittiğini, güreşleri er meydanında izlemek isteyenlerin ise bilet almak için acele etmeleri gerektiğini kaydetti. Kentteki otellerin tamamının dolduğunu belirten Sedefçi, güreşleri izlemeye gelenler için çadırlar kurulduğunu anlattı. Sedefçi, şöyle konuştu: ''Vatandaşlar okul ve cami bahçeleri ile yeşil alanlara çadır kurmasınlar. Oluşturduğumuz çadırlar veya çadır kurmaya uygun hale getirdiğimiz kamp sahasında konaklasınlar. Belediye olarak oluşturulan yerlere TSK'nın da yardımlarıyla çadırlar kuruyoruz. Dileyenler buralarda kalabilirler. İsteyenler ise kendi çadırlarını bu alanlara kurarak, ihtiyaçlarının sağlanması için oluşturulan yerlerden yararlanabilirler.''
''NAKLEN YAYIN KONUSU NET DEĞİL
''648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin naklen yayını konusunda henüz bir kuruluşla sözleşme imzalanmadığını ve konunun netleşmediğini de ifade eden Sedefçi, şunları söyledi: ''TRT dahil tekliflere açığız. Ancak bugüne kadar imzalanmış bir sözleşme yok. Biz paradan çok Kırkpınar'ın daha geniş kitlelere, kaliteli olarak duyurulmasını hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilecek bir yayın kuruluşu ile mutlaka anlaşılacaktır. Bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile çok sayıda bürokrat, siyaset adamı da Kırkpınar'a gelecek. Bunun sonucunda Kırkpınar'a ilgi çok daha fazla oldu.''

KIRKLARELİNDEN KISA KISA

OĞLUNU SOKAK ORTASINDA DÖVDÜ
Kırklareli'nde baba ile oğul arasında çıkan tartışmada, baba sokak ortasında oğlunu dövdü. Edinilen bilgilere göre, Karacaibrahim Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde psikiyatri hastası olan ve babasının kendisiyle ilgilenmediğini düşünen S.E. babasına konuyu açtığında babası H.E. tarafından dövüldü. S.E. olay yerinden uzaklaşan H.E.den şikâyetçi olmadı. TOMBALA ÇEKTİREN KİŞİ YAKALANDI
Babaeski İlçesinde tombalacılık yapan kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Hacı Hasan Mahallesi Fatih Caddesinde ücret karşılığı tombala çektiren E.P. polis ekiplerince yakalandı. E.P.'nin 90 adet tombala taşı,18 adet tombala fişi ve tombala yapanlara verdiği 2 paket sigarasına el konuldu. Olayla ilgili soruşturmalara devam ediliyor.
EŞİNİN BOYNUNA EKMEK BIÇAĞI DAYADI
Babaeski'de eşi ile tartışan kişi eşinin boynuna ekmek bıçağı dayadı. Alınan bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Mahallesi Çevre Yolu Üzeri Çadır Bölgesi Küme Evlerinde eşi H.G. ile tartışan A.G. eşinin boynuna ekmek bıçağı dayadı. Bir süre sonra sakinleşen A.G. eşini bıraktı. Olayla ilgili soruşturmalara devam ediliyor.
OKULUN KALORİFER IZGARALARINI ÇALAN 3 KİŞİ YAKALANDI
Lüleburgaz'da bir okulun kalorifer kazanlarına ait ızgaraları çalan 3 kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi Turgutbey Caddesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okuluna ait Kalorifer kazanının 22 adet demir iskele desteği ve 29 adet kalorifer ızgara demiri, 2 adet T şeklinde demir ve kalorifer kazan kapağını at arabasına yükleyerek kaçan F.K., S.U., R.K. yakalandı. Olayla ilgili soruşturmalara devam ediliyor. EVDEN ZİYNET EŞYALARI ÇALINDI Lüleburgaz'da bir evden ziynet eşyaları çalındı. Alınan bilgilere göre, Hürriyet Mahallesi Murat Hüdavendigar Caddesinde M.G. isimli şaha ait evin kapısı sert bir cisimle kırılarak, içerde bulunan 7.65 mm çapında silah altın kolye yüzük ve zincir çalındı. Olayla ilgili araştırmalara devam ediliyor.
RESMİ NİKAHLI EŞİNİ DÖVDÜKTEN SONRA EVDEN DIŞARI ATTI
Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde tartıştığı eşini dövdükten sonra evinden dışarı attı. Edinilen bilgilere göre, İnönü Mahallesi Şehit Uğur Gören Sokaktaki evlerinde çıkan iki el arasında P.O. eşini S.O.?yu dövdükten sonra evden dışarı attı. Olayla ilgili soruşturmalara devam ediliyor. YERE DÜŞEN KİŞİ YARALADI
Lüleburgaz'da dengesini kaybederek yere düşen kişi yaralandı. Güneş Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde dengesini kaybederek yere düşen Y.D. isimli şahıs yaralandı. Çevredeki vatandaşların fark etmesi üzerine Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırılan Y.D. tedavisinin ardından taburcu edildi.
KAYIP KIZINI ARIYOR
Lüleburgaz'da evinden ayrılan genç kız, geri dönmedi. Edinilen bilgilere göre, Hürriyet Mahallesi Eski İstasyon Caddesindeki evinden alışveriş yapmak için çıkan S.G.(15) evine bir daha dönmedi. S.G.?nin babası Y.G. kızının yaşamından endişe duyarak emniyet müdürlüğüne başvurdu. Olayla ilgili araştırmalar devam ediyor.

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Yeğen Çakıcı’ya gözaltı

Halen cezaevinde bulunan Alaaddin Çakıcı'nın yeğeni O.Ç ile beriberindeki 2 kişi, ''Tehdit, Darp, Hürriyetten Yoksun Bırakma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçları iddiasıyla Çorlu'da gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Alaaddin Çakıcı'nın yeğeni O.Ç (39), Çorlu'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının proje çalışmalarını yapan inşaat mühendisi M.S'ye alacağı karşılığı olarak toplam 10 bin liralık 3 adet çek verdi. M.S'nin, hatır çeki olarak verildiği iddia edilen çekleri kullanması üzerine, çeklerden 1'i, bir şirket tarafından paraya çevrildi. Bunun üzerine O.Ç. inşaat mühendisi M.S'den çeki ödemesini istedi. M.Ç'de çekin karşılığını ödedi. Ödemeden sonra, Çorlu Emniyet Müdürlü Asayiş Büro Amirliğine gelen M.S, şikayette bulundu. O.Ç. ile beraberindeki C.O. (33) ve A.K (36) gözaltına aldı. O.Ç'nin şirketinde yapılan aramada iki adet tabanca ele geçirildi. Büroda bulunan ve kayıt yapan cihaza da el konuldu. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından ''Tehdit, Darp, Hürriyetten Yoksun Bırakma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' iddiasıyla Çorlu Adliyesine sevk edildi.


Ev ve iş yerlerini su bastı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çorlu'da aniden başlayan sağanak nedeniyle vatandaşlar, iş merkezleri ve binaların altında yağmurun etkisini kaybetmesi için uzun süre bekledi. Yağış, şehir içi trafiğinde sıkışıklığa ve yer yer aksamaya neden oldu. Hıdırağa, Silahtarağa, Sağlık ve Havuzlar mahalleleri ile Bulvar Yolu'nda çok sayıda ev ve iş yerinin giriş katlarını su bastı. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, su baskınlarına vidanjör ve itfaiye araçlarıyla müdahale etti. Hıdırağa Mahallesi sakinleri belediye yetkililerini eleştirerek, kendilerine yardımcı olmaya çalışan polis ekipleriyle tartıştı.


Fabrikaya yıldırım düştü !

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, yıldırım isabet etmesi sonucu bir fabrikada yangın çıktı. Çorlu Deri Organize Sanayi'nde faaliyet gösteren bir deri fabrikasının çatı katına yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiyeye haber verilmesi üzerine Çorlu Belediyesi'ne ait itfaiye araçları olay yerine gelerek, yoğun uğraşlar sonucu yangını söndürdü. Yangında fabrikada çalışan 4 işçi dumandan etkilenerek, Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Köyde baz istasyonu protestosu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Türkücü köyü sakinleri, köyde baz istasyonu kurulan arsayı GSM şirketine kiralayan kişiyi protesto etti. Köy meydanında toplanan 50 kişilik grup, baz istasyonu kurulması için arsasını kiraya veren, Naim Deliorman aleyhinde bir süre slogan attı. Deliorman, kendisini protesto eden grupla zaman zaman sözlü tartışmaya girerek gruptan haklarını hukuki yollardan aramalarını istedi. Köy sakini Selahattin Karakaya ise, baz istasyonunun kaldırılması için köylüden topladığı 212 imzayı Çorlu Kaymakamlığı'na ilettiğini söyledi. Grup, protestonun ardından dağıldı.

Arabası olanlar mutlaka okusun

Hazine Müsteşarlığı, mali sorumluluk sigortasında değişikliğe gitti. Sigortalar 4 taksitte ödenebilecek. Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sigortası 4 taksitte ödenebilecek.Hazine Müsteşarlığı, Karayolları Moturlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları Tebliğinde değişiklik yaptı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve yarın yürürlüğe girecek olan düzenlemeye göre, sigorta ücreti, ''prim, güvence hesabına katılma payı ile sigorta sözleşmesine, bedeline veya primine ilişkin olarak mevcut ve ileride konulacak vergi, resim ve harçlardan'' oluşacak.Sigorta ücretinin tamamı, sözleşme yapılır yapılmaz poliçenin teslimi karşılığında peşinen ödenecek. Ancak taraflar, sigorta priminin en az dörtte biri poliçenin teslimi karşılığında peşin olmak koşuluyla, taksitler halinde ödenmesini kabul edebilecek. Bu durumda sigortacı prim ödenmemesi sebebiyle sahip olduğu sözleşmenin fesih hakkından vazgeçmiş sayılacak

DTP Çorlu İlçe Başkanına hapis cezası


DTP Çorlu İlçe Başkanı Kerem Tosun'a Roj tv'ye katılarak halkı newroz'a davet etmesinden dolayı "Örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle Çorlu ağır ceza mahkemesince 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi DTP Çorlu İlçe Başkanı Kerem Tosun'a Roj Tv'ye katılarak halkı Newroz'a davet etmesinden dolayı "Örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle Çorlu Ağır Ceza Mahkemesince 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
DTP Çorlu İlçe Başkanı Kerem Tosun'un Roj Tv'ye katıldığı için "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan dava sonuçlandı.
Roj Tv'ye katıldığı için 1 yıl 6 ay hapis cezası alan Kerem Tosun karara tepki gösterdi. Roj Tv'de "Trakya'da öyle bir Newroz yapmalım ki insanları bu yolla barışa kardeşliğe davet edelim" şeklinde konuşmalar yaptığını ifade eden Tosun yerel mahkemenin böyle bir konuda ceza vermesini anlayamadığını söyledi.
TOSUN YENİDEN İLÇE BAŞKANI
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Çorlu İlçe Başkanlığının 2. olağan kongresinde yeniden Kerem Tosun seçildi. Omurtak Caddesi Tülümenler İş Merkezi'ndeki DTP binasında yapılan 2. olağan kongreye tek listeyle gidildi. Yapılan oylamada 32 oyla Tosun yeniden başkanlığa seçildi.

KAYNAK:www.habercorlu.com

Yılmaz İçöz Toprağa Verildi


Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılan törende, İçöz'ün Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine kırmızı güller konuldu ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Namık Kemal Bölge Tiyatrosu oyuncularından Murat Başyazgan, İçöz'ün öz geçmişini okuyarak meslek hayatından kesitler sundu.
Murat Başyazgan, İçöz'ün cumhuriyetin 10'uncu yıl kutlamalarının yapıldığı gün Adana'nın Kozan ilçesinde doğduğunu, tiyatro yaşamına daha çocuk yaştayken mahalle arkadaşlarına Karagöz-Hacivat gösterileri yaparak başladığını söyledi.
İçöz'ün modern Türk tiyatrosunun kurucusu Muhsin Ertuğrul'dan yönetmenlik ve aktörlük dersleri de aldığını ifade eden Başyazgan, 1969 yılında kuruculuğunu üstlendiği ve genel sanat yönetmenliğini yaptığı Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu'nda bugüne kadar 100'ü aşkın tiyatro oyununu sahneye koyduğunu belirtti.
Başyazgan, sunumu sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Meral Özdemir de Tekirdağ Namık Kemal Bölge Tiyatrosu'nun kurucusu İçöz'ün aynı zamanda 45 yıldır kutlanan Kiraz Festivali'nin de mimarı olduğunu anımsattı.
Yılmaz İçöz'ü, ''büyük sanat adamı'' olarak nitelendiren Özdemir, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
İçöz'ün öğrencilerinden Bilgin İpek ise gözyaşlarıyla konuşabildi. İpek'in, İçöz'ün en çok sevdiği ''Sahnede Öksüz Replik'' şiirini okuması dinleyenleri duygulandırdı.
Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Vekili Meral Özdemir, İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek, Yılmaz İçöz'ün eşi Mualla İçöz, kızları Aysun ve Berna, torunları, sevenleri ve öğrencileri katıldı.
Vali Kemelek ile törene katılanlar, İçöz ailesine başsağlığı diledi.
Toprağa Verildi
Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Yılmaz İçöz (76) için Orta Cami'de tören düzenlendi.
Törene, İçöz'ün ailesi, yakınları ve öğrencilerinin yanı sıra Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut katıldı.
İçöz'ün cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Tekirdağ Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Yılmaz İçöz Kimdir?
1933 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya gelen İçöz, 1959 yılında Namık Kemal Bölge Tiyatrosunu kurdu.
Kuruculuğunu üstlendiği tiyatronun yönetmenliğini de yapan Yılmaz İçöz, 76 yaşında geçirdiği mide kanaması sonucu İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesinde öldü.
İçöz'ün kurduğu Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, ''en uzun ömürlü amatör tiyatro'' özelliği dolayısıyla 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

KAYNAK:ÇORLU KENT
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...