***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ağustos 2009 Cumartesi

İKİ GENCİN CENAZESİNE YÜREKLER DAYANMADI

Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesinin Tatarköy göletinin ormanlık alanında Serkan Durgut tarafından vahşice öldürülen 22 yaşındakı Ümit Öztürk ile sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık, gözyaşları arasında Lüleburgaz mezarlığında toprağa verildi. Tatarköy göleti yanındaki ormanlık alanda öldürülen 22 yaşındakı Ümit Öztürk ile öldürüldükten sonra üzeri toprak ile kapa-tılan sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık'ın cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsilerinin ardından Lüleburgaz'a getirildi. Cenazelerin evlere gelmesinin ardından ise gözyaşları sel olup aktı. Anne Aynur Işık sinir krizleri geçirdi. En büyük isteği beyazlar içinde gelin olmak olan Özlem Işık, hayattayken giyemediği gelinliğini ise tabutun üzerinden giydi. Baba Yücel Işık, kızı için gelinlik diktirdi ve cenaze namazı sırasında bu gelinliği tabutunun üzerine örttü. Askerden yaklaşık 1 ay önce geldiği öğrenilen Ümit Öztürk'ün cenazesi de evine geldiği sırada anne Hatice Öztürk, baba Nahit Öztürk ile yakınları gözyaşlarına boğuldu ve sinir krizleri geçirdi. Daha sonra Özlem Işık Sokullu Mehmet Paşa Camiinde, Ümit Öztürk ise Hacı Talip Çetin camiinde kılınan cenaze namazlarının ardından gözyaşları arasında yeni şehir mezarlığında toprağa verildi.
KAYNAK:HÜRFİKİR GAZETESİ

CHP STANDINA YOĞUN İLGİ


Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen 39.Tarım Festivali’nde, CHP İlçe Başkanlığı Kadın Kolları stant açtı. Gündüz Onat Festival Alanı’nda açılan stant’ta, CHP İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, elde edecekleri gelir ile Okul döneminde ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir kermes düzenlediler. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, yaptığı açıklamada, şunları söyledi. “Amacımız; 39 ncusu düzenlenen Tarım festivalinde, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarını İlçe halkı ile buluşturup, bütünleştirmek ve İlçe kadınlarını aktif siyasete davet etmektir. Seçim döneminde CHP’li kadın kolları olarak bizler, yüzlerce kadınımızla birlikte gece gündüz demeden, yağmur çamur dinlemeden mücadele ettik ve Ülke genelinde dahi rekor olarak kabul edilen yüzde 60 oy oranı ile Belediye Başkanlığı’nı kazandık. Bugün de burada Belediye Başkanımızın yanında olduğumuzu, icraatlarını sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyoruz. Kadın Kolları Yönetim Kurulu olarak düzenlediğimiz bu küçük kermesimizde elde edeceğimiz gelir ile Okul döneminde ihtiyacı olan birkaç öğrencimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı planladık. İlçe Kadınlarının ve çocuklarının sorunları CHP’ nin hep gündeminde olacaktır

HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

YUSUF GÜNEY’İ FESTİVAL’DE 5 BİN KİŞİ DİNLEDİ






KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi’nde düzenlenen 39.Tarım Festivali’nde konser veren Yusuf Güney’i yaklaşık 5 bin kişi ayakta dinledi.
Festivalin 2 inci günü, Gündüz Onat Festival alanında sahne alan Yusuf Güney, verdiği konserde değişik ses ve yorumu ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Yusuf Güney, “ille de uğruna ölmem mi gerek” parçası ile Gündüz Onat Festival Alanı’na çıktı.
Sahnede yaklaşık iki saat kalan sanatçı, dillere destan olmuş şarkılarını ayakta izleyen 5 bin müzik severle birlikte coşkulu bir şekilde hep bir ağızdan okudu.
Romantik ve slow parçaların ünlü Sanatçısı Rafet El Roman ile 2004 yılında bir konserde tanıştıktan sonra yaşamının tamamen değiştiğini belirten Yusuf Güney, “artık hayatımı müzikle kazanıyorum.” dedi. Londra’da bir şirkette pazarlama müdürü olarak hayatını kazanırken, Rafet el Roman İle tanışmasından sonra artık hayatını müzik ile kazanıyor. Ve o tarihten sonra rafet el romanın albümleri için birçok Şarkı Yazdı.2008 Yılında Rafet El Roman’ın Aşkı virane şarkısında ona eşlik ederek büyük bir hayran kitlesi toplayarak ünlenen sanatçı Rafet el Romanın Albüm teklifinide kabul ederek onunla düet yaptı.2009 yılında Bir sevda masalı adlı albümü ile sevenlerinin gönlünü şimdiden feth etmeyi başardı
Konser sonunda genç kızların istilasına uğrayan Yusuf Güney’e Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, gümüş bir plaket verdi.
Yusuf Güney’in konserini, Garnizon Komutanı İs.Kd. Albay Murat Mayda, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı eşleri ile birlikte izlediler.
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Çorlu Zorlu El Ele Veriyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da da yatırımları bulunan Zorlu Holding Çorlu Belediyesi ile el ele veriyor. Zorlu Holding, bir dönem Sağlık Grup Başkanlığı olarak da hizmet veren Çorlu Belediyesi`nin tarihi binasının restorasyonunu üstlendi. Yaklaşık 750 bin liraya mal olacak restorasyon Zorlu Holding tarafından yaptırılacak. Zorlu Holding`in üstlendiği yenileme masraflarını gazetecilerin soruları üzerine doğrulayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; Bu tip konular karşılıklı iyi niyet çerçevesinde gerçekleşiyor. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözülüyor. Siz iyiyseniz herkes iyi olur. Belediyemiz gerek devlet, gerek vatandaşlar gerek de kamu kurum ve kuruluşları ile iyi ilişkiler içerisinde. Şimdi Çorlu`da büyük bir Vergi Dairesi ve Adliye Binası kazandırma çabasındayız. Bununla ilgili temeller kısa sürede atılacak. Emlak Konutlarına giderken köprüye gelmeden önceki alanda 12 dönümlük yere Adliye Binası yapılacak. Karşısındaki alanda ise 17 dönümlük yere bölgeye hitap edecek olan Vergi Dairesi Binası inşa edilecekdiye konuştu. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazif Zorlu geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ı Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi olarak kullanılan eski hizmet binasındaki makamında ziyaret etmişti.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan daha önceki açıklamalarında Sağlık Grup Başkanlığı`nın boşalttığı tarihi belediye binasını restore ettirerek müze haline dönüştüreceklerini söylemişti.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Çorlu Belediyesi`nden Esnaflara Yeni Uygulama

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda esnaflarla ilgili olarak bir dizi yeni düzenlemelere gidildiğini bildirdi.
Başkan Baysan esnafı kısa sürede zor duruma sokmamak için duyurusunu yaptıkları yeni düzenlemelerle ilgili denetlemelerin 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren başlanacağını belirtti.
Yaptığımız inceleme ve vatandaşlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda, Çorlu`muzu daha yaşanabilir kılmak için esnaflarımızı ilgilendiren yeni düzenlemeler yapıldı diyen Başkan Baysan; Kararlar esnafımızı kısa sürede zor duruma sokmamak için 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak. Esnaf, parsel mülkiyet sınırı dışına dükkanlarının önündeki yaya kaldırımı üzerine ürün ve mal çıkarıp sergileyemeyecek. Konfeksiyon ve gıda ürünleri, galerin otomobilleri, dondurma dolapları, yemek masaları ve benzeri şeyler kaldırımlara konulamayacak. Yaya kaldırımları kamuya ait alanlardır. Esnaf hiçbir suretle dükkânının içinden veya dışından vatandaşı rahatsız edici müzik yayını yapamayacak. Dükkân sahipleri dükkânlarının önünde, kendi mülkiyetlerinde bahçeleri varsa, bu bahçelere, sadece güneş ve yağmur gibi hava şartlarında kullanılacak açılır, kapanır sistem tente veya şemsiye uygulayabilirler. Üç tarafı kapalı kış bahçesi veya şeffaf branda sistemi yapamazlar. Dükkan sahipleri, vitrin yıkama işlemlerini sabah 09.00`a kadar bitirecekler, yaya kaldırımları sabunlu veya sulu bırakılmayacak, süpürülen tozlar çöp kutusuna atılacak diye konuştu. Baysan, 15 Eylül tarihinde uygulamaya başlanacak bu kararlar kamu ve kent yararına alınmış olup, uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır diyerek sözlerini tamamladı.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...