***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Çorlu Belediyesi`nden Esnaflara Yeni Uygulama

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda esnaflarla ilgili olarak bir dizi yeni düzenlemelere gidildiğini bildirdi.
Başkan Baysan esnafı kısa sürede zor duruma sokmamak için duyurusunu yaptıkları yeni düzenlemelerle ilgili denetlemelerin 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren başlanacağını belirtti.
Yaptığımız inceleme ve vatandaşlarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda, Çorlu`muzu daha yaşanabilir kılmak için esnaflarımızı ilgilendiren yeni düzenlemeler yapıldı diyen Başkan Baysan; Kararlar esnafımızı kısa sürede zor duruma sokmamak için 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak. Esnaf, parsel mülkiyet sınırı dışına dükkanlarının önündeki yaya kaldırımı üzerine ürün ve mal çıkarıp sergileyemeyecek. Konfeksiyon ve gıda ürünleri, galerin otomobilleri, dondurma dolapları, yemek masaları ve benzeri şeyler kaldırımlara konulamayacak. Yaya kaldırımları kamuya ait alanlardır. Esnaf hiçbir suretle dükkânının içinden veya dışından vatandaşı rahatsız edici müzik yayını yapamayacak. Dükkân sahipleri dükkânlarının önünde, kendi mülkiyetlerinde bahçeleri varsa, bu bahçelere, sadece güneş ve yağmur gibi hava şartlarında kullanılacak açılır, kapanır sistem tente veya şemsiye uygulayabilirler. Üç tarafı kapalı kış bahçesi veya şeffaf branda sistemi yapamazlar. Dükkan sahipleri, vitrin yıkama işlemlerini sabah 09.00`a kadar bitirecekler, yaya kaldırımları sabunlu veya sulu bırakılmayacak, süpürülen tozlar çöp kutusuna atılacak diye konuştu. Baysan, 15 Eylül tarihinde uygulamaya başlanacak bu kararlar kamu ve kent yararına alınmış olup, uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır diyerek sözlerini tamamladı.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...