***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Şubat 2010 Cumartesi

Ev basıp bir kişiyi öldüren sanığa 15 yıl

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da 10 Ağustos 2009 tarihinde komşusu 48 yaşındaki İdris Tan’ ın kendisini dövmesi sonucu tüfekle evini basıp öldüren sanık, E. Ç 15 yıl hapis cezasına çaptırıldı.
Çorlu Ağır ceza mahkemesinde yargılanması devam eden E.Ç tutuklu bulunduğu Pınarhisar kapalı cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında karar duruşmasına getirildi.
Mahkemeye sanık avukatı ile olayda ölen Tan’ın ailesi ve yakınları katıldılar.Heyet sanık E.Ç duruşmanın sonuna geldiğini belirterek,hakkında karar verileceği için, savunmasını yapmasını istedi. E. Ç savunmasında verilecek karara saygı duyacağını söyledi.Mahkeme heyeti sanık hakkında önce müebbet hapis cezası verdi.Mahkemelerdeki iyi halinden ve tahrik uygulaması sonucu,sanık E. Ç 15 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Heyetin kendisine verdiği karar sonrasında salondan çıkartılan. E. Ç tekrar tutuklu bulunduğu Pınarhisar kapalı cezaevine gönderildi.

Malkarada duble yol çöktü...

TOPRAK KAYMASI SONUCU KARAYOLU YARILDI, YOLDAN GEÇEN 2 ARAÇ YAN YATTI. ŞANS ESERİ KAZALARDA ÖLEN VE YARALANAN OLMADI
Bölgede son günlerde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Malkara – Tekirdağ Karayolunun 20.nci kilometresinde Ahievren köyü ile Yörük köyü sapağı arasında kalan mevkideki duble yol, 12 şubat Cuma günü saat 09.30 sularında toprak kayması nedeniyle kısmen çöktü ve asfalt yarıldı.
Heyelan nedeniyle yolda seyreden Kemal Gazioğlu (43) yönetimindeki 34 DP 5495 plakalı Megan marka otomobil ile Arif Ocak (21) yönetimindeki 34 TE 6331 plakalı kapalı kasa Ford kamyonet kısa süreli aralıklarla yoldan çıkarak yan yatıp sürüklendi.
Mucize eseri her iki araçta da bulunan 5 kişi kazaları hafif sıyrıklarla atlattı. Ne olduklarını anlayamadıklarını ifade eden otomobilin içindeki yolculardan Hüseyin Er, “Bizler pazarcılık yapıyoruz. Sabah saat 07.00’de tezgâhımızı açmak üzere yola çıktık. Yolun göçtüğünü ve ayrıldığını fark edemedik. Göçüğe girdiğimizde şoför Arif direksiyon hakimiyetini kaybetti ve aracımız yan yattı. Hepimiz çok korktuk” dedi.
Yoldaki çökme nedeniyle trafik bir süre aksadı. Karayolları ekipleri çöken ve birbirinden ayrılan yolda hemen çöküntüyü doldurma işlemleri ile asfalt serme çalışması yaptı.
Yapılan çalışmaların ardından ulaşımdaki sıkıntı giderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

N.K.Ü. Bilim Adamları Muratlıda Buğdayda Kalite ve Üretim Sorunları panelinde buluştu

Trakya çiftçisini çok yakından ilgilendiren, buğday ürünü ile ilgili olarak çok önemli bir panel önceki gün Tekirdağ/Muratlı Meslek Yüksek Okulu Kültür Merkezi salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti.
Panelin konusu “BUĞDAY’da KALİTE ve ÜRETİM SORUNLARI”. Böyle anlamlı panelin düzenlenmesini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Sezer ve Önder Çiftçi Danışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özyurt el ele vererek sağladılar.
Panele Muratlı Kaymakamı Yakup Tat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İl Tarım Müdür vekili Hüseyin Kantar, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Dr.Cemal Polat, Muratlı merkez ve köylerinden çiftçiler, muhtarlar, Tekirdağ Ziraat Fakültesinden, Prof. Dr. İ.Hakkı İnan, Prof. Dr. Ahmet Çıtır, Prof.Dr. Orhan Dağlıoğlu, Prof. Dr. İsmet Başer katıldılar.
Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İlk açış konuşmasını Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı İbrahim Özyurt yaptı.
Özyurt, “Muratlı’da gerçekleştireceğimiz bu anlamlı panele katılarak destek veren sizlere teşekkür ederim. Buğday ürünü bugün yeryüzünde en çok ekilen ve tüketilen bir tahıl ürünüdür. Bundan tahmini dokuz bin yıl önce yakın doğuda yabani bir bitkiden üretilen Buğday ürününün dünyada yaklaşık otuz bin değişik çeşitleri vardır.
Tabloya baktığımızda sürekli artış gösteren dünya nüfusu, dünya üretimi ve bölgeler arasında artan ticaret bu ürünü dünya ekonomisinin en önemlisi haline getirmiştir. Dünya da yaşanan küresel ısınma, çölleşme, bilinçsiz yapılaşma, düzensiz sanayileşme, işlenebilir tarım topraklarını gün geçtikçe azaltmaktadır. Bu gün bu panel de buğday bitkisi her boyutu ile değerli bilim adamlarınca anlatılacak ve bizlerde bilgilerimizi arttırarak, buğday ürününün üretimine olumlu katkı yapacağız.
Hedefimiz üreticinin kaliteli buğday yetiştirip iyi kazanç elde etmesidir. Önder çiftçi derneği olarak bölgemizde seminer, panel toplantı ve tarla günleri düzenleyerek üyelerimizin ve çiftçimizin bilinçlenmesine katkı yapmaktayız . Bugün Buğday’ın ekimi, ilaçlanması, gübreleme, hastalıkları, toprağın işlenmesi ve buğday hasadı ve pazarlanması konuları el alınacaktır” dedi.
Muratlı/Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Bu gün sizlerle böyle bir anlamlı panelde buluşmaktan mutluyum. Çünkü bakıyorum salonumuz siz çiftçi ve üreticilerle dolmuş bu şu demektir. Demekki buğday’da sorun var. O zaman o sorunları bugün tek tek ele alacağız. Konuşmacılara dinlediğimizde yenilikleri ve yapılması neler olduğunu da öğrenmiş olacağız” dedi.
Muratlı/Belediye Başkanı Nebi Tepe, “İlçemizde anlamlı bir panel yapılmış olması ve bu panele çiftçilerin, üreticilerin, muhtarların katılmış olması çok iyi bir olaydır. Misafirlere hoş geldin diyorum. Bugün artık dünyada buğday’da petrolden kadar önemli ve stratejik bir üründür. Hatta gün gelecek ve buğday petrolün önüne geçecek gibi ciddi iddialar var. Dünya nüfusu hızla artıyor. Gördüğünüz gibi bazı dünya ülkelerindeki açlık korkulacak boyutlardadır. Şimdi hep birlikte buğday konusu ile ilgili olarak değerli hocalarımızı dinleyeceğiz. Meşhur bir ata sözü vardır. “ Buğday’la koyun gerisi oyun”
Tekirdağ İl Tarım Müdür vekili Hüseyin Kantar, “Türkiye tarım topraklarında Tekirdağ ilin ayrı bir önemi vardır. Tekirdağ’da işlenen tarım arazi % 61, Muratlı’da ise bu rakam % 80’dir. Türkiye genelinde işletmelerde tarım yapılan arazi ortalama 60 dekar iken Tekirdağ’da bu rakam 129 dekar ve Muratlı’da ise 158 dekardır. Türkiye buğdayının yirmi de birini Tekirdağ tek başına üretiyor. Çünkü buğday ürünü için iklim şartları ve toprağın yapısı ile çiftçiliğin bilinçli olarak yapılması buğday üretimindeki verimi arttırıyor. Buğday üretiminde olduğu gibi buğday ürünü pazarlanmasında Tekirdağ ili müsaittir. Limanlar, karayolu, demiryolu ve un sanayi kapasitesi yüksektir. Hasat mevsimi 400 bin ton buğday pazara arz ediliyor.” Dedi.
Muratlı Kaymakamı Yakup Tat yaptığı konuşmada, “bu gün çiftçilerimiz,muhtarlarımız katılım gösterdiler. Paneli düzenleyenlere ve panele katılanlara hoş geldin diyorum. Trakya’da buğday üretiminde Muratlı ilçemizin ayrı bir önemi vardır. Çünkü 170 bin dekarlık alanda ekim yapılıyor.Yıllık ortalama 90 bin ton üretim var. Dekardaki verim ise 450-650 Kg arasında çok iyi durumdadır. Çiftçimize mazot, gübre,tohum alımlarında ve toprak tahlil destekleri veriliyor. Üretilen ürünün kaliteli olması şarttır. Artık Dünya’da tam anlamı ile buğday stratejik ürün olmuştur. Türkiye’de Konya ovasından sonra en çok tarım yapılan yer Trakya topraklarıdır.Bölgemiz tahil ambarıdır. Ne yazıkki sizinde bildiğiniz gibi tarım toprakları sanayi tarafından işgal edilmekte, işgal edilemeyen topraklarda sanayi tarafından zehirlenmektedir. Bu topraklarımıza iyi sahip çıkarsak gelecek kuşaklara tarım yapılabilir yani açıkça yaşanabilir bir ülke bırakmış oluruz” dedi.
PANEL BAŞKANLIĞINI PROF. DR. İ. HAKKI İNAN YAPTI
Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Bu anlamlı panele Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ.Hakkı İnan başkanlık etti.
Başkan İnan, “Arkadaşlar dünya’ da ve ülkemizde tarım-çiftçilik önemlidir. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de üretim yapan tarım sektörü-çiftçi hükümetlerce yeterince desteklenmelidir. Çiftçi küstürülmemeli, aksi halde tarım yapılan topaklar da üretim yapan nüfus azalır. Tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale gelirsek o zaman felaket başlar. Ülkemiz tarım ürünü ihraç eden ülke durumundan eğer tedbirler ciddi alınmazsa tarım ürünü ithal eder hale gelirsek o zaman tam bir felaket yaşanır. Çünkü nüfus artıyor. İnsanımız sağlıklı beklenmek için tarım ürününe ihtiyaç vardır. Çiftçiler üreticiler birlik olmalıdır. Birlikte mücadele elde etmek yasal hakların alınmasını kolaylaştıracaktır. Dünya’daki ülkelerde tarım ve çiftçiler önemlidir. Çiftçiler kurduğu kooperatif oda ve dernekler örnek mücadele veren demokratik kitle kuruluşlarının başında gelir. Ben bölgede yaşayan bir bilim olarak, sizlerin üretim yaparken ne sıkıntılar çektiğinizi ve ürününüzü değer fiyatından satamadığınızı bilenlerdenim. Bu gün diğer bilim adamı arkadaşlarımız sizlere çok faydalı bilgiler verecektir” dedi.
PROF.DR. ORHAN DAĞLIOĞLU, “BUĞDAY KALİTELİ OLMALIKİ İYİ FİYATTAN ALICI BULSUN”
“Gıda sektörü açısından buğdayda kaliteyi etkileyen faktörler” konusunda Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu sunumunu yaparken, “Ülkemizde baktığımızda yılda yaklaşık 20 milyon ton buğday ürünü üretimi oluyor. Ama kalitede yıllara göre dalgalanmalar oluyor. Şunu bilmemiz gerek,buğday kalitesi hem çiftçilerce ve hem de buğday alıcıları için önemlidir. Çünkü kaliteli buğday’dan kaliteli un elde ediliyor. Kaliteyi etkileyen faktörler ise iklim, toprak özellikleri ve genetik yapısı ve buğdaydaki gluten kalitesi önem arz eder. Ekim zamanı toprağın hazırlanması,ekim,gübreleme,ilaçlama buna bağlı faktörlerdir.
Dünya’da buğday deyince bilindiği gibi buğdayın ülkemizde anayurdu Anadolu’dur. İncelenen 68 çeşit buğday türünün Şanlıurfa (Göbeklitepe) kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştır.
Kanada’ nın 1969 yılına kadar durum buğdayı üretme kapasitesi 500 bin ton’un altında iken, değişik yeni bir buğday türü bulunarak bu Kana’da da geliştirilerek yetiştirilmeye başlayınca üretim ve verim arttı. Beş yıl içinde buğday üretiminde beş milyona çıkıldı.
Durum buğdayı makarnalık üç buğday çeşidi vardır. Ülkemizde Ekmeklik-Makarnalık-Bulgur için buğday çeşitleri bulunuyor. Buğday üretiminde artık alımlar yapılırken hektolitre ölçümü yapılıyor. Bu baz kabul edilerek buğday’da kalitede 73 hektolitrenin altına düşülmemiz şarttır. Kimyasal teknolojik kriterler, pişirme testleri, gluten miktarı önemli hale geldi.
Trakya’da Tekirdağ ili çapında buğday tarımını örnek şekilde yapan çiftçiler ve çiftlikler vardır. Bir ata sözü vardır.” Darı unundan baklava ve ceviz ağacından oklava süne zararlısı buğdaydaki glutene musallat oluyor. Buda ürüne en büyük zararı veriyor. Hal böyleyken dünya tablosuna baktığımızda, Kazakistan’dan sonra en çok Türkiye un ihraç eden ülke konumundadır.” Dedi.
PROF.DR.AHMET ÇITIR,” HER KIYMETLİ CANLININ DÜŞMANI VARDIR”
Namık Kemal Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Çıtır, “Buğday hastalık ve zararlarının ürün kalitesine etkileri” konusunda konuştu.Prof. Çıtır, “ Türkiye’yi buğday kendine mekan seçmiştir.Ama her kıymetli canlının düşmanı vardır. Buğday hastalıklarına bir göz atalım, Pas-Sürme-Külleme gibi hastalıkları buğdayın gelişmesine ve üründeki kalitenin azalmasına etken olur. Yabani otla mücadele önem teşkil eder. Trakya’daki buğday ekim alanlarında Sürme-Rastık, Kök,Yaprak hastalıkları göze çarpıyor. Trakya topraklarında ekim yapılırken münavebeli ekime dikkat etmeliyiz. Üçlü münavebeli ekim artık şart olmuştur. Baktığımızda anıza yapılan ekimlerde buğday’daki hastalıkları büyütüyor. Topraklarda zaman zaman ayçiçeği,kanola ve yem bezelyesi bitkilerin ekimi de şarttır. Çiftçiler tarım başta olmak üzere buğday üretimi ile ilgili bilgi sahibi olmak istediklerinde Namık Kemal Üniversitesi Ziraat fakültesi olarak yardımcı oluruz.” dedi.
PROF.DR.İSMET BAŞER, BUĞDAY’DA KALİTEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİ ANLATTI
Panel’de Tekirdağ NKÜ’den Prof.Dr. İsmet Başer, Trakya ve Tekirdağ çiftçisinin en önemli ürettiği ürün olan Buğdayda kaliteyi etkileyen faktörleri anlattı.
“ Arkadaşlar buğday’da kalite dendiği zaman akla para gelmelidir. Çünkü kaliteli buğday iyi para demektir. Ürün alıcıları sağlıklı buğday almak ister. Kaliteli buğday için de toprak özellikleri, iklim özellikleri, tohumluk başta gelir. Birde ekim yaparken sık sık tohum değiştirilmemelidir. İklim koşullarında toprakta tohum çok etkileniyor.Topraklarda organik madde eksikliği var. Ürünün gelişim zamanı gübre ve ilaçlama önemlidir. Mutlaka bölgede hastalıklara dayanıklı tohum türleri ile ekim yapmak şarttır.”
MURATLI MESLEK YÜKSEK OKUL MÜDÜRÜ YRD. DOÇ. DR. OKAN
GAYTANCIOĞLU,“TÜRKİYE” de BUĞDAYDA TARIM POLİTİKALARI”
Panelde son konuşmayı ev sahibi olarak, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve NKÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Okan Gaytancıoğlu, “Türkiye’de Buğday Üretiminde Sorun var mı? Evet var. Türkiye 2000’lerde buğday üretimi önemli miktarda arttırmasına rağmen buğdayda kendine ancak yeterlidir. Ancak bu kendine yeterlilik, un sanayinin ihtiyacı olan buğdayın ithalatının yapılmasına engel değildir. Türkiye aynı zamanda buğday ihraç eden bir ülke olduğu için birçok farklı rejim ve strateji uygulayarak buğday ithal etmektedir.
Türkiye 2008 yılında 3.7 milyon ton buğday ithalatına 1,5 milyar dolar ödenmiştir.Üretim politikaları: Buğday üretimi ülkemizin hemen her bölgesinde yapılmakta olup 1980 ler den sonra buğday ekim alanlarında önemli bir değişiklik olmamış, ekim alanları 9-10 milyon hektar civarında değişmiştir.
Buğday üretimi iklim koşullarına bağlı olarak dalgalanmalar göstermiş,2008’de 1995 yılındaki değere düşerek 18 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. Ancak bazı yıllar gerek kötü hava koşullarından gerekse süne zararlısından dolayı buğday kalitesi buğday üretiminin önemli bir artış göstermeyerek 18.5 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir. 1990-2008 arası buğday üretiminin %1 ile %26’sı TMO tarafından satın alınmıştır. Bu yıllarda TMO alımları ortalama %11.6 civarlarında olmuştur.
Enflasyonun etkisi ile üretici eline geçen buğday fiyatları 2004’e kadar artış göstermiştir. Ancak bu fiyat artışları çoğu yıllar enflasyonun altında gerçekleşmiştir. Ama özellikle 2005 yılında üreticinin eline geçen fiyatlar neredeyse erimiştir.
2007-2008 yıllarında fiyatlar reel olarak önemli artışlar göstermişse de üretim miktarının azalması fiyatların yüksek açıklanmasının nedeni olarak gösterilebilir. 2008 ‘de emanete alım sistemi benimsenerek fiyat açıklanmıştır.
IMF ile dünya bankasının belirli dönemler baskılarına rağmen 2004 ve 2005 yıllarında hem yüksek fiyatlarla müdahale alım yapılmış hem de yüksek miktarlarda ürün satın alınmıştır. 2007-2008 yıllarında ise alım miktarının yaklaşık % 0.5 ‘i ile 1’i arasında çok düşük oranlarda alımlar yapılmıştır. Bunun en önemli nedeni buğdayın özel firmalarca satın alınmasıdır.
Birde bütçeden tarıma ayrılan destekler giderek azalmış ve azalmaktadır.
Tarım kesimi aslında sessiz çoğunluktur. Sahipsizdirler. Toprağa küstürülmek istenmektedirler. Türkiye tarımında 1980’li yıllarla tarım ürünleri ithalatı ile çöküş başlamıştır. TMO’ nun,tarımsal KİT’ lerin kooperatif birliklerinin piyasaya müdahale güçleri azaltılmıştır.
Kriz dönemlerinde üreten sektörlere devletçe daha fazla kaynak ayrılması gerekirken Türkiye tarım bütçesinde indire gidilmiştir.
Devletçe ayrılan 5.4 milyar TL kaynağa karşın ziraat bankası 4.8 milyar TL,Tarım Kredi Kooperatifleri 1.7 milyar TL, Öçel bankalar ise 4 milyar TL kredi kullandırmışlardır.
Ziraat bankası ve Tarım Kredi kooperatifleri devlet destekli kredi kullandırdığı halde sektörün ihtiyacını giderememiş,çiftçilerimiz yüksek faiz oranları ile kredi kullandıran özel bankalara yönelmiştir.
Ayrıca, Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu ve gübresini kullandığı ve ağır girdi maliyetleri altında ezildiği ve bu nedenle üretim yapamaz duruma geldiği de açık bir gerçektir. Sorunları çiftçilerimiz birleşerek çözmek zorundadır” dedi.
Panelin sonunda panelistlere salonda bulunan izleyiciler Buğday,tarım ve fiyat politikaları ile ilgili olarak çeşitli sorular sorarak cevaplarını aldılar
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Tekirdağ'da Ev Ve İşyerlerini Su Bastı

Tekirdağ'da gece boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle Altınova Mahallesi'nde onlarca ev ve işyeri sular altına kaldı.Tekirdağ'da gece yarısı başlayan olan sağanak yağış bazı mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Özellikle Altınova Mahallesi'nde etkili olan su baskınlarından yaklaşık 100 ev ve işyeri zarar gördü. Sabahın erken saatlerinden itibaren su baskınlarının etkili olduğu Altınova Mahallesi Dağıstanlı, Ardalı Sokak üzerinde belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. Baskının yaşandığı ev ve işyerinden vidanjörler ilesular çekilmeye başladı. Ardalı Sokak üzerindeki vatandaşlar etkili yağışların ardından evlerini ve işyerini sürekli olarak su bastığını söyledi. Şimdiye kadar hiçbir yetkilinin bu duruma çözüm bulamadığını ifade eden Habibe Oluğ, "Gece 03.00'dan beri yağmur yağıyor. Evlere giremedik. 3 senedir böyle su basıyor. 3 senedir su içinde yaşıyoruz. Ne gelen var ne de giden" dedi.Su baskınlarından en çok Mustafa Dağıstanlı Sokak üzerinde bulunan Billur Sitesi etkilendi. Mahallenin üst kesimlerinden akan sular sitenin duvarlarını yıktı. Site içerisindeki 6 blok su taşkınları sonucu zarar gördü. Kalorifer dairelerini su basması sonucu 8 ton kömür kullanılmaz hale geldi. Sitelerin asansörleri de sudan zarar gördüğü için devre dışı kaldı. Ardalı Sokak üzerinde bulunan ev ve işyerleri de su baskınlarında nasibini aldı. Tekirdağ Belediyesi mahallede su tahliyesi işlemlerine başladı. Pompalar aracılığı ile biriken sular tahliye edildi. Baskınlardan etkilenen Altınova Mahallesi'nde vatandaşlar korkudan evlerine giremedi. Sabaha kadar ayakta bekleyen vatandaşlar günün ağarması ile birlikte temizlik çalışmasına başladı.Gece yarısı polis ekiplerinin kendilerini uyardığını anlatan Billur Sitesi yöneticisi Cengiz Özcan ise, site kenarından geçen yolun yükseldiğini söyledi. Sitelerinin bu nedenle alçakta kaldığını anlatan Özcan, biriken suların siteyi bastığını söyledi. Site yöneticisi Özcan, "Gece 03.30 sıralarında polis arkadaşlar yönetici olarak beni kaldırdı. Siteyi su bastığını söyledi. Biz de vatandaşlarımızı uyardık. Gece yarısından beri ayaktayız. Zararımız büyük 7-8 ton kömürümüz telef olmuş durumda. Sitemizdeki 6bloğunu su bastı. Kazanlarımız ve asansörlerimiz çalışmıyor. Bahçe duvarlarımız yıkılmış vaziyette. Binaların altındaki iş yerlerimiz su altında. Yetkililerden ilgi ve alaka bekliyoruz. Yardım istediğimiz kurumlar arasında oynatılıyoruz" şeklinde konuştu.
KAYNAK.TEKİRDAĞ HABERLERİ

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİNDEN TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, 4 Eylül 2008 tarihinde kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu haftaki durağı, Yakuplu Köyü’ydü. Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 11 kişilik katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Yakuplu Köy Sakinleri yoğun ilgi gösterdiler ve toplantı çok samimi bir ortamda gerçekleşti.
“Bizler siyaset yapmak zorunda olduğumuz için siyaset yapıyoruz zira bu vatanın ve bu milletin artık kendi öz evlatlarına ihtiyacı vardır.” diyerek söze başlayan İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ yaklaşık 1 saat boyunca vatandaşlara HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’ni ve neden halkın siyasetin içinde bulunması gerektiğini anlattı.
Hakan DEMİRKILIÇ konuşmasına şöyle devam etti:
Mustafa Kemal’in vefatından bu güne kadar insanlar siyaset yaptılar ve Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde dahi “politikacı” kelimesinin karşılığında “karşısındakilerin duygularını okşayarak kişisel çıkar sağlayan kimseler” açıklaması yer aldı. Biz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde yürümeye çalışan Türk Milleti olarak bu yola baş koymak zorundayız. Bu yol uzun, dik, taşlı ve dikenli bir yoldur ancak “Yiğit’in altında at tökezlemez!” Allah, hak arayanların ve doğruların daima yanındadır. Evet, doğrudur ki birilerinin parası, adamı, gücü olabilir; bizlerin de akılları ve yürekleri var! Mücadele edeceğiz, daha çok çalışan kazanacak.
Vatandaşların Kürt Açılımı ile ilgili sorular yöneltmesi üzerine, DEMİRKILIÇ şunu belirtti. “PKK görevini tamamlamıştır. Bir zamanlar vatandaşlarımızın akıllarına bile gelemeyecek düşünceler şu anda açılım diye önümüze gelmiştir. PKK’nın yıllık geliri 700 milyar TL’dir bu para nereden gelmektedir? Terör Sorunu çok mühim bir mesele değildir. Yeter ki hükümetler milli duruş gösterebilsinler. Bu iş öyle kameralar önünde “One Minute” deyip, tiyatro oynamaya benzemez. Mert olan, gizli kapılar arkasında da dik duruş gösterir. Osman PAMUKOĞLU’nun asıl ilgilendiği konular, istihdam ve işsizlik sorunları ile 72 yıldır halledilemeyen eğitim sorunudur. PKK 365 gün içinde ülkenin gündeminden silinecek, dağlar eşkıyadan, şehirler de çete ve mafya bozuntularından temizlenecektir. Halk, onurlu yaşayacak, Devlet’imizin de başı dik olacaktır.”
Konuşmanın belli bir bölümünü de İstanbul’da 7 Aralık 2009 tarihinde şehit edilen, 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap ESER’e ayıran DEMİRKILIÇ şöyle konuştu: “Bu çocuk bizlerin de çocuğu olabilirdi. Serap Eser'in Anne ve Babası'nın yerinde bizler de olabilirdik. Bu kızcağız bizim de evladımız sayılmaz mı? Bu topraklarda yaşayan herkesin başına gelen felaketten hepimiz sorumlu değil miyiz? İlla kendi başımıza da mı gelmeli? Arkadaşlar Uykulardan Uyansınlar!”
Dinleyiciler arasındaki Muzaffer DÖNMEZ’in, “Çocuğun anlattıklarının hepsi doğru. Bizler yanınızdayız. Devam edin.” demesi üzerine teşekkür eden İlçe Sekreteri Tuncay BİLTEKİN, “Muzaffer Amca, artık dürüst insanların namussuzlardan daha cesaretli olmalarının vaktidir” dedi.
Vatandaşların yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılaşan HAK VE EŞİTLİK mensupları, konuşma bitiminde vatandaşlarla avluda sohbet ettiler. Vatandaşlarla çok çabuk kaynaşan Partililer, “Biz Halk’ız”, inancını bir kez daha yaşamış oldular.
Birçok kişinin üye olmak istemesi üzerine vatandaşlar İlçe Başkanlığı’na davet edildiler. HEPAR üyeleri, mümkün en kısa zamanda Yakuplu Köyü’nü tekrar ziyaret edeceklerini ve vatandaşların da kendilerini, Çorlu’da her zaman ziyaret edebileceklerini belirterek Köy’den ayrıldılar.

Yeni Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Açılışını Gerçekleştirdi



Yeni Parti Çorlu İlçe Başkanı Göktürk Hoşses; Amacımız Korkunun Krallığını Yıkmak
Ergenekon Davasından tutuklu bulunan Gazeteci Tuncay Özkan’ın Genel Başkanı olduğu Yeni Parti’nin Çorlu İlçe Teşkilatı resmi açılışını gerçekleştirdi.
Açılış dolayısıyla partililer Heykel Meydanında ki Atatürk büstüne çelenk koyarlarken, Yeni Parti Çorlu İlçe Başkanı Göktürk Hoşses yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti;
Değerli Çorlulular, Yeni Parti Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devletini Atatürk’ün yol gösterici ilkeleri doğrultusunda Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne, gücüne ve geleceğine inanan insan kaynaklarının önünü açarak çağdaş, akılcı ve dürüst bir siyaset amacı gütmektedir. Yeni Parti barışın ve dayanışmanın ruhunu taşır. Türkiye’nin aydınlık yüzü olmak, hukukun üstünlüğünü savunmak, korkunun krallığını yıkmak, Vatan namus ve ahde için yılmadan yorulmadan Türkiye’ye hizmet etmek için Yeni Parti Çorlu İlçe Teşkilatını kurduk. Hedefimizi Genel Başkanımız Sn. Tuncay Özkan belirledi. “Memleketimizdeki her evin penceresinden Atatürk’ün aydınlığı taşana kadar mücadeleye devam edeceğiz”
Yeni Parti ulusalcı ve tam bağımsızlıkçıdır, özgürlükçüdür, yurttaşlık bilincine inanır, yenilenmecidir, devrimcidir, devlet aygıtının yenilenmesini savunur. Bu ilkeler doğrultusunda bizi çok yorucu çalışmalar bekliyor. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu kuruluşta emeği geçen, başta Genel Merkezimize, Tekirdağ İl Başkanlığımıza, Çorlu İlçe ve belde teşkilatlarında görev alan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda başarılar diliyoruz. Hepimize hayırlı oldun. dedi.
İlçe Başkanı Göktürk Hoşses’in ardından söz alan Yeni Parti Genel Başkan Vekili Ruşen Özmen ise yılmadan ve usanmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek parti mensuplarına başarılar diledi. Çelenk koyma törenine Yeni Parti’nin Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Lüleburgaz örgütleri de katıldılar. Çelenk töreninden sonra Doğanlar İş Merkezinde bulunan parti binasında partililere kokteyl verildi



HABER VE FOTO:FARUK YIS

Ehliyetsiz Baba Kaza Yaptı Karısı ve Bebeği Öldü

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da meydana gelen kazada hasta ziyaretinden dönen Güneş ailesinin içinde bulunduğu otomobil kontrolden çıkarak bir evin bahçesine girdi. Kazada anne Fatma Güneş ile 2 yaşındaki bebeği Kader hayatını kaybetti. Baba Çetin Güneş ise otomobilden ağır yaralı olarak çıkarıldı ve Özel Çorlu Şifa Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgilere göre kaza Çorlu – Edirne D–100 Karayolu Vakıflar Köyü mevkiinde meydana geldi. Çetin Güneş (32) eşi Fatma (30) ve 2 yaşındaki kızı Kader ile birlikte bir yakınından emanet aldığı arabayla Edirne Tıp Fakültesi’nde yatan ve bu sabah taburcu olan hastalarını ziyarete gitti.
Hasta ziyareti dönüşü direksiyonuna geçtiği 59 FT 827 plakalı otomobille Çorlu’ya doğru yola koyulan ailenin içinde bulunduğu araç, Vakıflar Köyü mevkii
nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bir evin bahçesine uçtu. Yan yatan otomobilde bulunan anne Fatma ile kızı Kader Güneş olay yerinde can verirken baba Çetin Güneş ise yaralı olarak kurtarıldı.
Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Baba Çetin Güneş’in ehliyetsiz olarak direksiyona geçtiği ve otomobilin de hasta ziyaretine gitmek için emanet olarak alınmış otomobil olduğu kaydedildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor
HABER VE FOTO:TARIK YIS

ÇORLUDA YOLLAR YAMALANIYOR

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Hava muhalefetinden dolayı bozulan yollar Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından geceli gündüzlü çalışma yamalanıyor.. Yağan yağmur ve kar nedeniyle bozulan yollar Belediyenin ekiplerince tamiri ve tadilatı yapılarak bir nebzede olsa düzeltilmeye çalışılıyor.
Çorlu ilçesinde Reşadiye, Muhittin, Şeyhsinan, Kazimiye mahallelerinde ana arter bulunan cadde ve sokaklarda oluşan bozukluklar tadilat yapılarak kullanılır hale getiriliyor. Yamama ve tüvenen malzemelerinin yanında kaplama parke taşlarla, kalker kırma taş malzemesi kullanılarak bozulan yolların tamir çalışmaları yapılıyor.
Omurtak caddesi, Atatürk Bulvarı, Kumyol Caddesi, Mustafa Kemal Caddesi, Güney Caddesi, Atatkent ana caddelerinin tamiri kaplama, Kalker taş malzemesi kullanılarak yollara bakım yapılmaktadır.

Çorlu TSO Basın ile Buluştu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Basın ile istişare kahvaltı organizasyonu 13 Şubat 2010 Cumartesi günü Mevlana’da gerçekleştirildi.Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Meclis Başkan Yardımcısı Necati YILDIZ, Meclis Katip Üyesi İsmail BİLİCAN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet AĞU ve Yönetim Kurulu Üyesi Serkan ERÇİLİ tarafından ağırlanan Basın Mensuplarından Devrim Gazetesi Haber Müdürü Erdal Özcan, Danışman T. Gazetesi Temsilcisi Erdoğan SERT, Tüketici Haber Gazetesi Temsilcisi Hacı Hurma, Trakya Hedef Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk YIS, Tarık YIS, Ekin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Tuğberk ERDEM, Rahmi TAŞKIN, Trakya Gündem Gazetesi Abdurrahim YILDIRIM, Avrupa Yakası Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ozan TURAN, Muhabir Zaim ERKEN, Levent SİLİSTRE, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Serdar ŞAHİN, Çorlu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Göksel GÜRSOY, Aheste Dergisi Hakan ABAY, Haber Türk Gazetesi Nilgün, TAŞKIN, Anadolu Ajans Muhabiri Coşkun BOZYEL katıldı. 2009 yılını değerlendiren ve 2010 yılı projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler veren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Basın Mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

BABAESKİ HALKI PAZAR ALIŞVERİŞİNİ DAHA KEYİFLİ YAPIYOR

Haber: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Babaeski İlçesi’nde yer alan 1’inci sınıf panel kalıp kullanılan “Modern Kapalı Pazar” alanı bugün 400 pazarcı esnafına iş olanağı sağlıyor.
ARGRUP Şirketler topluluğu adına bir açıklama yapan Eyüp Özbahçeci, Babaeski halkının artık Modern Kapalı Pazar yerinden alışverişini daha keyifli bir şekilde yaptığını belirtti.
Özbahçeci, bugün Kapalı Pazar yerinde, Babaeski halkına ve çevre köylerine, Hal Dükkânları, Soğuk Hava Depoları, Kafeteryası, 40 Tonluk Kantarı ve WC’ leri hijyenik koşullarda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi;
“Şirketler topluluğumuz ARGRUP, olarak Pazar alanının ve hal projesinin temelini atıp inşasını tamamlayıp Babaeski’mize kazandırmakla faydalı iş yaptığımız kanaatindeyim. En azından Pazar esnafımızı çadır kurma zahmet ve eziyetinden kurtarmış olduk. Aileler, kendi ailemde dâhil olmak üzere Pazar alışverişini daha keyifli şekilde yapmaktadırlar. Belki de yüzyıl hizmet verecek bir tesisi Babaeski’ye kazandırdık, bunun için de gururluyuz. Mali anlamda büyük zarar gördüysek te Babaeski’mize helal olsun. Dünyadaki küresel krizin ülkemize olumsuz etkilerine rağmen elimizi taşın altına koyarak Pazar projesini gerçekleştirdik. Kapalı Pazar alanı şahsi kanaatimce insanlığa da bir hizmettir. Mahalle aralarında yağmurda, çamurda çevre esnafına yaşam alanı bırakmayarak kurulan Pazar tezgâhları dünya 2010 görüntülerine yakışmamaktaydı. Pazar esnafı ve esnaf arkadaşlardan bu konuyla ilgili birçok teşekkür almaktayız. Yapılan kapalı Pazar alışveriş alanlarının kullanılışlı ve modern bir tesis olduğu kanaatindeyiz. Babaeski, coğrafi konum olarak Trakya’ nın en orta yerinde bulunmaktadır. Trakya’nın en rahat hal ihtiyacını giderebileceği ulaşımı en kolay yerindedir. Hal dükkânları hal esnafının ihtiyacını karşılayabilecek alana sahip modern bir kompleks’tir. Komplekste soğuk hava depoları ve kantar mevcuttur. Hal kompleks’i kullanım alanı olarak ihtiyaca uygun düzenlenmiştir. Mesela zeminden 1,5 metre yüksekte olup, taşıma esnasında taşıyıcıya kolaylık sağlamaktadır. Fok lifle de taşıma yapılabilmektedir. Dükkân içerisinden araç içine rahatlıkla geçilebilmektedir. Hal esnafı Babaeski merkezden sıkıntı yaşamamaktadır. Şehir merkezine büyük aracın girmesi sorun olmaktaydı, azda olsa gürültü olmaktaydı, bu durumdan aileler şikâyetçiydi, modern şehir düzenlemesinde sanayi, tekstil ve hal toplu şekilde ayrı alanlarda olmak zorundadır. Babaeski hal binasının mevzuata göre ikinci bir hal kompleks’i 50 Km uzağına kurulabilmektedir. Bu da Babaeski deki hal kompleks’ini değerli kılmaktadır. Kırklareli İli ve Lüleburgaz İlçesinden daha hızlı davranarak hal kompleks’ini oluşturmamız bizim için büyük avantaj olmuştur. Bugün mesafe hesabına göre Kırklareli İli ve Lüleburgaz İlçesi’nde hal açma durumu daha zayıftır.”

Tekirdağ'a Yeni Devlet Hastanesi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ'a 400 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağını bildirdi.

Akbulut, uzun zamandır düşünülen hastane projesinin gündeme alındığını belirtti. Şu anda yer konusuyla ilgiyi Tekirdağ Valiliği ve Sağlık Bakanlığı arasında görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Akbulut, ''Muratlı Caddesi civarında Sağlık Bakanlığı'nın uygun göreceği bir yerde bu hizmet gerçekleştirilecek'' dedi. Şu anki devlet hastanesinin 7-8 tane ayrı bloklardan meydana geldiğini ve çok eski olduğunu anlatan Akbulut, şunları kaydetti: ''Bu nedenle çok da iyi hizmet verilemiyor. Bir deprem olduğunda devlet hastanemizin çok eski olmasından dolayı endişelerimiz var. Bu nedenle 7-8 binadan meydana gelen bu kompleksten kurtulup yeni bir devlet hastanesine ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Tekirdağ ili olarak biz burada belediye başkanlığını kaybetmiş olmakla hizmetlerimize ara vermiyoruz. Kesinlikle biz burada vatandaşımızın 9-10 ay önce yaptığı tercihe saygılıyız. Ama Tekirdağ'a gerek 58. 59 ve 60. hükümetler, gerekse Ahmet Aygün ve arkasındaki AK Parti'nin gücüyle önemli hizmetler yapıldı. Sonuçta vatandaşımız böyle bir tercihte bulundu. Biz vatandaşımıza kızmadık, kırılmadık. Neden seçmediniz diye sitem etmeye hakkımız da yok. Hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek.''

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNDEN HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Tekirdağ Belediyesi Hukuk işleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aile ve Miras Hukuku’ adlı hizmet içi Eğitim semineri Tekirdağ Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Avukatlar Pınar Güner ve Nesrin Avcı belediye personeline Aile ve Miras Hukuku hakkında bilgiler verdiler. Hizmet içi eğitim seminerlerinin büyük yararı olduğunu belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr Adem Dalgıç seminerlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

TEKİRDAĞ EMİT FUARINDA YERİNİ ALDI

Tekirdağ Belediyesi, turizm dünyasının önde gelen fuarlarından olan EMITT 2010 (Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı)’na katıldı. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç , başkan yardımcıları Haldun Güler ile Mehmet Özen’in de katıldığı fuar 11-14 Şubat 2010 tarihlerinde Tüyap Beylik düzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 14. EMITT 2010 Fuarı’nda Tekirdağ Belediyesi olarak Tekirdağ’ı temsil ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, “55 Bin Metrekare alanda 10 salonda 60 ülkeden toplam 3500 katılımcının buluştuğu fuara hem Tekirdağ Turizmci ve İşadamları Derneği (TTİB)’ne katkı sağlamak hem de Tekirdağ’ı tanıtmak amacıyla katılıyoruz. Tekirdağ’ımızı gerek turizm profesyonellerine gerekse de tatilcilere en iyi şekilde tanıtmak için her türlü broşür, katalog, kartpostal ve kültürel ürünlerle fuarda yerimizi aldık” dedi. Başkan Dalgıç başkan yardımcılarıyla beraber stantları gezerek bilgiler aldı.

BSH'nin Mavi Yaka Gelişim Projesi'ne Birincilik Ödülü

2 bin 500 çalışanıyla gerek istihdam kapasitesi gerekse de üretim hacmiyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük fabrikası unvanını elinde bulunduran BSH Ev Aletleri, Çerkezköy üretim tesislerinde uyguladığı 'Mavi Yaka Gelişim Projesi' ile PERYÖN (Personel Yönetimi Derneği) İnsan Yönetimi Ödülleri kapsamında Yetenek Yönetimi kategorisinde birincilik ödülü aldı
Ana markaları Bosch ve Siemens, özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile Türkiye beyaz eşya sektörünün lider şirketlerinden biri olan BSH Ev Aletleri, Çerkezköy üretim tesislerinde uyguladığı 'Mavi Yaka Gelişim Projesi' ile PERYÖN (Personel Yönetimi Derneği) İnsan Yönetimi Ödülleri kapsamında Yetenek Yönetimi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
ÇERKEZKÖY'DE 2500 ÇALIŞANI VAR
2007 yılında, BSH Grubu'nun en büyük üretim merkezi olan ve yaklaşık 2500 mavi yakalı çalışanın bulunduğu Çerkezköy üretim tesislerinde hayata geçirilen projede, ürün kalitesine doğrudan etki eden mavi yakalı çalışanların gelişimi üzerinde duruluyor. Değer yaratmak için, çalışana değer verilmesi gerektiğine inanan BSH, hem beyaz hem de mavi yakalı çalışanlarının gelişimlerini sağlamak için objektif değerlendirme kriterlerine dayalı kariyer sistemi ile çeşitli kariyer ve gelişim imkanları sunuyor. Her seviyede, pozisyon gereksinimlerine göre belirlenmiş teknik ve kişisel gelişim eğitimleriyle, bant başında görev yapan çalışanların, yetkin, sorun çözebilen ve öneri getirebilen bir niteliğe ulaşması hedefleniyor. Mavi yakanın yönetici pozisyonu olan postabaşılık pozisyonu için seçilen çalışanlar ise yetkinlik bazlı eğitimlerle, etkin liderler haline getiriliyor.
HEM KATILIMCI HEM LİDER OLACAKLAR
Ayrıca fabrika içi ve fabrikalar arası rotasyon yolu ile çalışanların teknik becerileri geliştirilip deneyimleri arttırılıyor. Mavi yakalı çalışanlar, bunun yanında şirket içindeki "kalite", "iyileştirme" gibi projelerde hem katılımcı hem de lider olarak görev alıyorlar. Proje lideri, İnsan Kaynakları Mavi Yaka Geliştirme Alan Yöneticisi Nerman Söylemez, proje sayesinde somut farklılık yarattıkları alanların üzerinde durarak; mavi yakanın yönetici pozisyonu olan postabaşılığa seçilme aşamasında, yönetim ile mavi yakalı çalışanların ortak kararı ve Değerlendirme Merkezi sonuçlarının göz önünde tutulmasının, sürece objektiflik kazandırdığını; postabaşlarının yetkinliklerinin yıllık olarak hem yönetici hem de diğer mavi yakalı çalışanlar tarafından değerlendirilmesinin de postabaşlarının kişisel gelişimine çok olumlu katkıları olduğunu belirtti.
ÜRETİM ÜSSÜ ÇERKEZKÖY'DE
BSH, Türk beyaz eşya sektörüne, Avrupa'nın en çok tercih edilen markaları Bosch ve Siemens'in yanı sıra, özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile hizmet veriyor. Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi olan BSH, ülkemizdeki yabancı sermayeli şirketler arasında 7'inci, tüm sanayi şirketleri arasında ise 24'üncü sırada yer alıyor. Kuruluşundan bu yana yaptığı 700 milyon Euro yatırımla Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda bulunan BSH'nin Türkiye'de 3 Bin 500 çalışanı ve yaklaşık 4 bin bayiden oluşan güçlü bir dağıtım ağı bulunuyor. Şirketin Çerkezköy'deki tesislerinde buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinesi üretimi gerçekleştiriliyor. 450.000 m2 büyüklüğündeki Çerkezköy tesisi, 3.5 milyon birimlik kapasitesiyle BSH Grubu'nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi konumunu koruyor.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Tekirdağ Odalar Birliği Başkanlığı'na adayım

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Aleaddin Demirbağ, partililer ile birlikte önceki gün Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş'u ziyaret etti. Yaşar Kuş'u yeniden başkan seçilmesi dolayısıyla tebrik eden AK Partili heyet, şoför esnafının sorunları hakkında da bilgi aldı. Sıkıntılar ve beklentiler hakkında bilgi veren Yaşar Kuş, Nisan ayında yapılacak olan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği başkanlık seçimleri için başkan adaylığını açıkladı
Geçtiğimiz ay yapılan kongre sonrası yeniden başkanlığa seçilen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş'a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.
AK PARTİ YAŞAR KUŞ'U ZİYARET ETTİ
Bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaretinin ardından önceki gün de saat 16.00'da AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Aleaddin Demirbağ, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Çil, İlçe Yönetimi Halkla İlişkiler Başkanı Zeki Demir, Mali ve İdari İşler Başkanı Ferhat Yegin, Yerel Yönetimler Başkanı Ünsal Emre ve Arge Başkan Yardımcısı Galip Güngör Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş'u ziyaret etti.
ÇERKEZKÖY İÇİN FAYDALI OLUR
Partililer Yaşar Kuş'a hayırlı olsun temennilerini iletirken, Yaşar Kuş da kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Çerkezköy'e Türkiye'nin her yerinden göç geldiğini ve bu nedenle nüfusun giderek arttığını ifade eden Yaşar Kuş, "Milli maçlarda nasıl siyasi görüşe bakmadan insanlar bir araya geliyorsa, Çerkezköy'ü daha fazla geliştirmek için tüm siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasının da ilçemiz için faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.
ÇERKEZKÖY İLK SIRADA YER ALMALI
Gerek ilde, gerekse Mecliste Çerkezköy'den temsilciler olması arzusunda olduğunu belirten Yaşar Kuş, "Tekirdağ'da Çerkezköy hep ikinci üçüncü sıralarda. Geçtiğimiz seçimlerde MHP Çerkezköy'den milletvekili çıkardı. Meclis'e giren tüm siyasi partilerin Çerkezköy'den birinci sıra milletvekili adayı çıkarmasını istiyoruz." diye konuştu.
TEKİRDAĞ ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA ADAYIM
En güzel hizmeti kim veriyorsa onun yanında olunması gerektiğini ifade eden Yaşar Kuş, şoför esnafının durumu hakkında da partililere bilgi verdi. Hacizli yakalamaların son dönemlerde arttığını ifade eden Yaşar Kuş, "Hiçbir şoför ekmek teknesi olan aracına haciz gelmesini istemez. Ama esnafın büyük sıkıntıları var" diyerek bandrol fiyatlarının da düşürülmesi gerektiğini savundu. Çerkezköy esnafına en iyi şekilde hizmet etmek için bu görevde olduklarını belirten Yaşar Kuş, Nisan ayında yapılacak olan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlık seçimleri için de başkan adayı olduğunu açıkladı.
ESNAF KALKINDIRMA PROJESİ YOLDA
Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giden AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, çiftçi kalkındırma projesinin ardından bugünlerde esnaf kalkındırma projesinin de gündemde olduğu müjdesini verdi.
BU SÜREÇTEN SONRA HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK
AK Parti yönetimi aldığından bu yana çok güzel gelişmeler olduğunu belirten Nuran Yeşil, "Bir binada tadilat yapılırken nasıl bir süre apartman sakinleri sıkıntı çekiyorsa, ülkenin düzelmesi sürecinde de bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ama bu süreçten sonra her şey çok daha güzel olacak." dedi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...