***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Şubat 2010 Cumartesi

BSH'nin Mavi Yaka Gelişim Projesi'ne Birincilik Ödülü

2 bin 500 çalışanıyla gerek istihdam kapasitesi gerekse de üretim hacmiyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük fabrikası unvanını elinde bulunduran BSH Ev Aletleri, Çerkezköy üretim tesislerinde uyguladığı 'Mavi Yaka Gelişim Projesi' ile PERYÖN (Personel Yönetimi Derneği) İnsan Yönetimi Ödülleri kapsamında Yetenek Yönetimi kategorisinde birincilik ödülü aldı
Ana markaları Bosch ve Siemens, özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile Türkiye beyaz eşya sektörünün lider şirketlerinden biri olan BSH Ev Aletleri, Çerkezköy üretim tesislerinde uyguladığı 'Mavi Yaka Gelişim Projesi' ile PERYÖN (Personel Yönetimi Derneği) İnsan Yönetimi Ödülleri kapsamında Yetenek Yönetimi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
ÇERKEZKÖY'DE 2500 ÇALIŞANI VAR
2007 yılında, BSH Grubu'nun en büyük üretim merkezi olan ve yaklaşık 2500 mavi yakalı çalışanın bulunduğu Çerkezköy üretim tesislerinde hayata geçirilen projede, ürün kalitesine doğrudan etki eden mavi yakalı çalışanların gelişimi üzerinde duruluyor. Değer yaratmak için, çalışana değer verilmesi gerektiğine inanan BSH, hem beyaz hem de mavi yakalı çalışanlarının gelişimlerini sağlamak için objektif değerlendirme kriterlerine dayalı kariyer sistemi ile çeşitli kariyer ve gelişim imkanları sunuyor. Her seviyede, pozisyon gereksinimlerine göre belirlenmiş teknik ve kişisel gelişim eğitimleriyle, bant başında görev yapan çalışanların, yetkin, sorun çözebilen ve öneri getirebilen bir niteliğe ulaşması hedefleniyor. Mavi yakanın yönetici pozisyonu olan postabaşılık pozisyonu için seçilen çalışanlar ise yetkinlik bazlı eğitimlerle, etkin liderler haline getiriliyor.
HEM KATILIMCI HEM LİDER OLACAKLAR
Ayrıca fabrika içi ve fabrikalar arası rotasyon yolu ile çalışanların teknik becerileri geliştirilip deneyimleri arttırılıyor. Mavi yakalı çalışanlar, bunun yanında şirket içindeki "kalite", "iyileştirme" gibi projelerde hem katılımcı hem de lider olarak görev alıyorlar. Proje lideri, İnsan Kaynakları Mavi Yaka Geliştirme Alan Yöneticisi Nerman Söylemez, proje sayesinde somut farklılık yarattıkları alanların üzerinde durarak; mavi yakanın yönetici pozisyonu olan postabaşılığa seçilme aşamasında, yönetim ile mavi yakalı çalışanların ortak kararı ve Değerlendirme Merkezi sonuçlarının göz önünde tutulmasının, sürece objektiflik kazandırdığını; postabaşlarının yetkinliklerinin yıllık olarak hem yönetici hem de diğer mavi yakalı çalışanlar tarafından değerlendirilmesinin de postabaşlarının kişisel gelişimine çok olumlu katkıları olduğunu belirtti.
ÜRETİM ÜSSÜ ÇERKEZKÖY'DE
BSH, Türk beyaz eşya sektörüne, Avrupa'nın en çok tercih edilen markaları Bosch ve Siemens'in yanı sıra, özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile hizmet veriyor. Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi olan BSH, ülkemizdeki yabancı sermayeli şirketler arasında 7'inci, tüm sanayi şirketleri arasında ise 24'üncü sırada yer alıyor. Kuruluşundan bu yana yaptığı 700 milyon Euro yatırımla Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda bulunan BSH'nin Türkiye'de 3 Bin 500 çalışanı ve yaklaşık 4 bin bayiden oluşan güçlü bir dağıtım ağı bulunuyor. Şirketin Çerkezköy'deki tesislerinde buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinesi üretimi gerçekleştiriliyor. 450.000 m2 büyüklüğündeki Çerkezköy tesisi, 3.5 milyon birimlik kapasitesiyle BSH Grubu'nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi konumunu koruyor.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...