***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Ocak 2010 Salı

Çerkezköy ilçesinde Yollara 2 ton tuz, 11 ton solüsyon döküldü

Günlerdir yağan karın etkili olduğu Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'de buzlanma ile mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.
2 BİN KİLO TUZ KULLANILDI
Ekiplerin 24 saat çalıştığını belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, "Atatürk Viyadüğü, Anadolu Lisesi Önü, Cengiz Topel Caddesi, Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Bağlık Köprü Üstü, Malkoçoğlu Caddesi, Hükümet Caddesi, Çerkezköy Otogarı, Barbaros Caddesi, Güveniş Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve Namık Kemal Bulvarı'nda tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı" açıklamasını yaptı. 1 grayder, 2 tane kiralık kepçe, 1 tane Volvo tuzlama kamyonu, 1 tane solüsyon aracı ile çalışmaların 24 saat devam ettiğini ve şuana kadar belirtilen caddelere 2 ton tuz döküldüğünü ve 11 ton 700 kilogram solüsyon kullanıldığını ifade eden yetkililer, çalışma sürecini şu şekilde anlattılar: "Öncelikle yollara buz tutmasın diye solüsyon malzemesi dökülüyor. Buzlanma olan yollarda daha sonra tuzlama çalışması yapılıyor."
13 TON TUZ BULUNUYOR
Yeni gelen 10 ton tuzla birlikte Çerkezköy Belediyesi'nde toplam 13 ton tuz stoğu bulunduğunu belirten yetkililer, şuana kadar yapılan çalışmalarda tuzla toprağın karıştırıldığını fakat bundan sonra sadece tuz kullanılacağını söyledi.
ÖNCELİK KÖPRÜ VE CENGİZ TOPEL CADDESİ
Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yanındaki Teknik Hizmetler Amirliği'nde kurulan karla mücadele ekibinin 24 saat aralıksız çalıştığına değinen yetkililer, tuzlama çalışmalarında önceliğin Cengiz Topel Caddesi ve Atatürk Viyadüğü olduğunu vurgulayarak "Kar tamamen yok olana kadar çalışmalar aralıksız devam edecek. Şuana kadar buzlanma nedeniyle hiçbir ana cadde trafiğe kapatılmadı, bundan sonra da kapatılmayacak" ifadelerini kullandı.
TUZLAMA MAKİNESİ DE HAZIR
Tuzlama makinesinin de tamirinin yapılmasının ardından kullanıma hazır olduğunu belirten yetkililer, bundan sonraki tuzlama çalışmalarının tuzlama makinesi ile daha seri bir şekilde yapılacağını söyledi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kendimi Belediye Meydanı'na Asarım

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Dr. Remzi Garip'in kendisine yönelik ifadelerine, zehir zemberek açıklamalarla yanıt verdi.
'ŞAPKASI DÜŞTÜ KELİ GÖRÜNDÜ'
Remzi Garip'in kendisine verdiği yanıtı 'Dr. Remzi Garip'in şapkası düştü; keli göründü' ifadesi ile özetleyen Mustafa Ordu: ''kendisinin de ifade ettiği gibi ruhsata aykırı olarak kaçak yapılan yer; arsa ofisinin satışa sunduğu adaların içinde sosyal tesis alanı olarak geçiyor. Sosyal tesis alanı olarak geçen bir yeri Dr. Remzi Garip, yıllardır kendine villa olarak kullanıyor. En sonunda da bunun bir kısmını bölerek, dershane ve iş yeri olarak ayırdı. Bu da yetmemiş gibi kendisinin de kabul ettiği kaçak inşaat olarak tanımladığımız en azından 21 metre kare ruhsat dışında bir inşaat ilave etti. Biz de bunu tespit ederek Kapaklı Belediyesi'ne müracaatta bulunduk'' dedi.
'KAPAKLI BELEDİYESİ'NE GİTTİK ÇÜNKÜ'
İlk önce Kapaklı Belediyesi'ne müracaat etmelerinin sebebini 'çünkü o anda Kapaklı Belediyesi'nin gözünden kaçarak veya oradaki memurlar art niyetle davranarak buna iskan verirler' cümlesi ile açıklayan Ordu ikinci aşamada ise yargıya gittiğini söyledi.
'NE YALAN SÖYLEDİĞİMİ AÇIKLASIN'
Remzi Garip'in kendisi hakkında 'yalan söylüyor' ifadesini kullandığını belirten Ordu: ''Nerede yalan söylediğimi kamuoyuna açıklasın. Benim yeri bilmediğimi ifade ediyor. Tabiki 10 metre içeri 10 metre dışarı gösterebilirim. Ben harita mühendisi değilim, ya da harita mühendisi tutmadım ki yeri tam belirteyim. Ama gözle gördüğümüz yerden yani, yıkılan yerden bahsettik'' diye konuştu.
'YARGIYA GİTTİKTEN SONRA YIKIMA BAŞLADI'
Dr. Remzi Garip'in kendilerinin Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmelerinin ardından yıkım işlemine başladığını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: ''Remzi Garip neden biz belediyeye müracaat ettikten sonra üç gün bekledi. Demek ki bunun altında o adada ve o binada başka yaptığı işlemler var. Hiç kusura bakmasın. Bizim onun ne kendisi ile ne de ailesi ile ilgili bir problemimiz var. Sadece kapatmış olduğu, tüyü bitmemiş yetimin hakkı, bu topraklar üzerinde asgari ücretle çalışıp bu bölgede yaşayan insanların sosyal tesis olarak kullanacakları yeri işgal etmesin. Bizim başka bir derdimiz yok. Burada sen-ben davası yok'
'EY REMZİ GARİP ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ'
Remzi Garip'in 'birileri Mustafa Ordu'nun eline kağıt veriyor' ifadesini de yanıtlayan Ordu, Garip'e seslenerek ''4 sene önce, 2005'te bana gelip şikayet ettiğin 'o zaman eline kağıt verdi' 'beni benim eğitim alanımı şikayet etti' dediğin, 'üç kağıtçı dediğin Kemalettin Nalcı'nın yanında şimdi ne işin var. Otel'in açılışında kendisini konuşturmadın. Şimdi Ankara'da neden peşinden koşuyorsun? Şimdi 4 senede ne değişti de Kemalettin Nalcı'nın ceketine yapıştın. Ne yaptırmak istiyorsun? Ne işin var Ankara'da? Ne işin var Milliyetçi Hareket Partisi'nin bayrağının altında? O zaman Kemalettin Nalcı şuçluydu. Şimdi kim suçlu?'' ifadelerini kullandı.
'KİM OLDUĞUNU AÇIKLASIN'
'Remzi Garip kimi suçluyorsa, elime kimin kağıt verdiğini söylüyorsa açıklasın' diyen Ordu sözlerine şöyle devam etti: ''O zaman Kemalettin Nalcı'yı söylüyordu. Kemalettin Nalcı ile yolculuk yaparken veya otelinde kahvaltı yaparken yine ağzından kaçırdı da, yine Kemalettin Nalcı mı verdi bu kağıdı bana? O zaman Remzi Garip 'Kemalettin Nalcı verdi düşünüyorsa' bunu düşünüyorsa ağzını bantlasın, kendi sırlarını dışarıya vermesin''
'O İNSANLARI BASAMAK OLARAK KULLANIYOR'
Dr. Remzi Garip'in yapılan ihlali usta yanlışı olarak değerlendirmesine de değinen Mustafa Ordu ''Remzi Garip herkesi basamak olarak kullanıyor. Şimdi ustaları suçlayacağını, denetim firmasını suçlayacağını, belediyeyi suçlayacağını çok iyi biliyor. Çünkü, o insanları basamak olarak kullanır. 1996'da 'ANAP'lı meclis üyeleri geldiler dizimin dibinde oturdular ve yalvardılar beraber çalışalım' diyen o değil mi?'' ifadelerine yer verdi.
ELEŞTİRİLERİ DE YANITLADI
Ordu, ''Bana 'sen buna 1994'lerde neden sahip çıktın' denilirse 'o zaman ben onu boylu, poslu, kilosu yerinde olduğu için, adam zannetmiştim. Onu kavun olarak görseydim; o zaman koklardım. O zaman adam görünüyordu, kavun gözükmüyordu. Ama şimdi, kavun çıktı. Kokladım, ne olduğu belli oldu.' diyerek sözlerini sürdüren Mustafa Ordu kendi binasına yönelik eleştirileri de yanıtladı.
'BENİM BİNAMDA FAZLALIK YOKTU'
Kendi binasında fazlalık olmadığını söyleyen Ordu: ''Benim binamda fazlalık yoktu. Ayrıca o sığınağa ve alttaki bodrumda asansör bodrum katına inmiyordu. Bana yazılan yazıda bunlar vardı'' dedi.
'BENİ SUSTURMAK İÇİN YAPTILAR'
Konuyu kendisini susturmak için Dr. Remzi Garip'in ortaya çıkardığını söyleyen Ordu sözlerine şöyle devam etti: ''Sac ayağının bir ayağı olan Dr. Remzi Garip, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e 'Sen kritik kararlara imza atma, izine ayrıldığın zaman, Demokrat Partililere başkanlık vekilliğini bırak, ben onlara imza attırım' dedi. Remzi Garip, Kurban Bayramında yurt dışında bulunan Asuman Azak'ı telefonla arayarak 'acele Türkiye'ye gel; belediye başkan vekilliği alacaksın' diye söylüyor. Asuman Azak döndükten sonra Remzi Garip, Azak'a 'sana iki tane görev vereceğim diyor. Birinci görev, bir yere iskan vereceksin, sonra da başkanın bıraktığı yerlere imza atacaksın' diyor. Ama Asuman Azak, imza atmayacağını söylüyor. Remzi Garip de "Bundan sonra başkan vekilliğini alamazsın' diyerek suratına telefonu kapatıyor. Ali Ertem'e başkan vekilliğine Ahmet Azcan'a bırakalım diyor. Bana da yazılan tespit yazısı Başkan Vekili olarak Ahmet Azcan imzası ile geldi. Belediye başkanının imzası ile gelmedi. Beni susturmak için yaptıkları oyunlardan biride buydu'' şeklinde konuştu.
'SAKIN İNKAR ETMESİN'
'Remzi Garip sakın bunları inkâr etmesin yoksa Asuman Azak'ın foterini kendisine giydiririm' diyen Ordu sözlerine şöyle devam etti: ''Telefonlar belli. Telefonlar dinlenir sonra. Sakın ola inkar etmesin. Asuman Azak'ta orada. Söyledikleri harfi harfine böyledir. Asuman Azak'ta üç gün sonra belediyeye giderek Ahmet Azcan'ı tebrik etmeye gidiyor. Ahmet Azcan 'Hepsine imza attım bitti' diyor. Kendilerine teşekkür ediyorum, şimdi asansörüm de iniyor. Sığınağım da yapılmıştır. Projede burada. Projeyi alın, didik didik inceleyin''
'FAZLALIK YOKSA KENDİMİ ASARIM'
Remzi Garip'e seslenerek sözlerini sürdüren Ordu, Dr. Garip'in yapmış olduğu inşaatların tümünde fazlalık olduğunu savundu. 'Eğer yapmış olduğu inşaatların hepsinde fazlalık yoksa ben kendimi belediye meydanında asarım' ifadesi ile Dr. Remzi Garip'e meydan okuyan Ordu şunları söyledi: ''Yapmış olduğu inşaatları tarafsız bir komisyon incelesin. Hepsinde fazlalık yoksa ben kendimi belediye meydanında asarım. Hepsinde fazlalık var. Kapaklı orada. Hepsi orada. Bundan 4 sene önce mahkemeye tadilat için dava açtık. Ben yine Cumhuriyet Savcılığına gideceğim. Çünkü arsa ofisi genel müdürlüğü tarafından satılan arsalar üzerine, satış şartlarına uygun inşaat ikmal edilmedikçe üçüncü şahıslara satılamaz, bağışlanamaz veya hazcolunamaz. Bu hususlar tapu kayıtlarına işlenir. Arsa ofisi genel müdürlüğünce satılan arsalar üzerine belirtilen süre içerisinde satış şartlarına uygun yapı yapılmadığı veya yapılan yapı satış şartlarına aykırı olduğu takdirde, bedeli iade edilmek suretiyle ofisce geri alınabilir. Yapılan inşaat satış şartlarına uygun olmamakla beraber, geri alınması luzümlü görülmeyenler hakkında, yargı yerlerince, arsa satış bedelinin iki mislinden az olmamak üzere, ofise tazminat ödenmesine hükmolunur. Kanun maddeleri bunu söylüyor."
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ KUŞLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKTI

Tekirdağ Belediyesi, zorlu kış şartlarında doğada yaşayan hayvanları da unutmadı. Zeminin karla kaplı olması dolayısıyla yem bulmakta zorlanan kuşlar ve doğa hayvanları için parklar ve yeşil alanlar başta olmak üzere çeşitli bölgelere çuvallarla buğday ve yem atıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Marmara Un Fabrikasından temin edilen 500 kg yem Tekirdağ’da çeşitli yerlere dağıtıldı.

TEKİRDAĞ PAZARCILAR ODASI BAŞKAN DALGIÇ I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Oda Başkanı Sami Kayın, pazarcı esnafının yaşadığı bazı sıkıntılar ile ilgili Başkan Dalgıç’a bilgi verirken, Başkan Dalgıç’ta pazarcı odasının temsilcilerini de bulunduğu ortak bir komisyon kurularak sorunların masaya yatırılacağını ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacağını söyledi. Öte yandan Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, şimdiye kadar kendilerine verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Mehmet Özen’e birer teşekkür plaketi verdi.

TEKİRDAĞ İLİNİN 2009 YILI YATIRIM HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tekirdağ ilinde 2009 Yılı Yatırım ve Hizmetlerin Değerlendirilmesine ilişkin Basın Toplantısı Polisevinde yapıldı. İlin 2009 Yılı Yatırım ve Hizmetlerin Değerlendirilmesine ilişkin Basın Toplantısı Terkirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK tarafından Daire Müdürleri ve Basın Mensuplarının katılımıyla bugün Polisevinde yapıldı.

Kefil oldu ve… ZOR GÜNLER GEÇİRMEYE BAŞLADI

BAŞBAKANIN SUİKASTÇISI EŞİNİ KAYBEDİNCE ZOR GÜNLER GEÇİRMEYE BAŞLADI

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da müteahhitlik yapan Şenel Karaca(47), 2006 yılında bundan 3 yıl sonra yani 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Tekirdağ’da ki miting sırasında suikast girişiminde bulunmak isteyen Muammer Altuntaş’a, Çorlu Kaymakamlığının kalorifer tesisatını yapmak için gerekli olan bankadan alacağı 3 bin 500 TL teminat mektubu için kefil oldu. Karaca’nın kefil olması sonucu teminat mektubunu alan Altuntaş, 6 ay sonra yine aynı bankadan 30 bin TL kredi çekti. Altuntaş’ın teminat mektubu için kefil olan Şenel Karaca’ya banka sormadan Altuntaş’ın ikinci kredi işlemini aynı dosya üzerinden gerçekleştirdi. 30 bin TL krediye kefil olduğundan habersiz Karaca, Altuntaş’ın kredi taksitleri ödememeye başladığında durumu fark etti. Kredi dosyasını avukatı aracılığı ile bankadan isteyen Karaca, dosyada tahrifat yapıldığı fark ederek banka hakkında Çorlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Karaca’nın avukatı Himmet Yelken, “Kredi sözleşmesinde ne gibi yolsuzluk yapıldığını anlamak mümkün değil” dedi. BAŞBAKANIN SUİKASTÇISI EŞİNİ KAYBEDİNCE ZOR GÜNLER GEÇİRMEYE BAŞLADI Önemli bir ısıtma-soğutma firmasının Çorlu’da bayiliğini yapan Muammer Altıntaş kamu ihalelerine girerek önemli işlere imza atıyordu. 2004 yılında Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde eşini trafik kazasında kaybeden Altuntaş kızı ile birlikte Çorlu’da yaşamaya devam etti. Bayiliğini yaptığı doğalgaz şirketi ile Çorlu’da kamu ve özel sektörde birçok iş yapan Altuntaş kazancıyla rahat bir hayat yaşıyordu. Ekonomik kriz ve eşini de kaybetmesinin üzüntüsüyle işleri bozulan Altuntaş zor günler geçirmeye başladı. Bankalardan da kredi alamamaya başlayan Altuntaş iflasın eşiğine geldi. ÇORLU KAYMAKAMLIĞININ KALORİFER İHALESİNİ ALMIŞ Komşusu ve hemşerisi olan Çorlu ilçesinde müteahhitlik yapan Şenel Karaca’dan(47) Çorlu Kaymakamlığının kalorifer ihalesine girebilmek ve bankadan teminat mektubu alabilmesi için kendisine kefil olmasını istedi. Altuntaş’ın durumuna üzülen ve teminat mektubunu az bulduğu için kefil olmaya razı olan Karaca, Vakıflar banka’sı Çorlu şubesine giderek 3 bin 500 TL’lik teminat mektubu için kendisine kefil oldu. Teminat mektubunu alan Altuntaş ihaleyi kazanarak Çorlu Kaymakamlığının kalorifer tesisatı işini yaptı. BANKA MÜDÜRÜNÜN EVİNE KOMBİ TAKINCA KREDİ ÇIKTI İDDİASI Müteahhit Şenel Karaca ise süreci şu şekilde anlatıyor; “Çorlu Kaymakamlığının kalorifer tesisatını yapmak için 3 bin 500 TL’lik teminat mektubu için Vakıflar Bankası Çorlu şubesine başvurdu. Bankada maddi durumu iyi olmadığı için ve kefil isteyince bana geldi. Komşum ve hemşerim olduğu için bende kefil oldum. Teminat mektubu da 3 bin 500 TL’ydi. Bu kaymakamlığın kalorifer işini yaptı. 6 ay sonra bana söylemeden çalışanlarından senet alarak 30 bin TL kredi için Vakıflar Bankasına tekrar başvurmuş. Ama ben bu kredi işleminde kefil olduğumu bilmiyordum. Kendisine dedim sana nasıl bu parayı verdiler. Oda bana ‘müdürün ve krediyi onaylayan kişinin evlerine kombi taktım, kıyak yaptılar bana’ dedi. Aradan belli bir zaman geçti beni bankadan aradılar. Ve bankadan bana ‘sizin kefil olduğunuz kişi kredi taksitlerini ödemiyor’ dendi. Ben bu telefon üzerine bankaya gittim. Bankaya gittiğimde ben ‘kefil olduğum 3 bin 500 TL’lik teminat mektubunu ben öderim’ dedim. Fakat kredinin 3 bin 500 TL değil 30 bin TL olduğu söylenince şok geçirdim. Nedenini sorduğumda bana aynı dosya üzerinden kefil işlemini yaptıklarını söyledi. Yani Muammer Altuntaş’a ilk kefil olduğum kredi dosyasını ikinci kredi çektiğiyle ayıracaklarına birleştirmişler” dedi. BANKA KREDİ SÖZLEŞMESİNDE TAHRİFAT YAPMIŞ Bankaların kredilerin onaylanması için talep edilen rakamın 2 katını yazmasından dolayı kredi genel sözleşmesinde rakamın 85 bin TL yazdığını söyleyen Karaca, “Önce bankadan dosyayı istedim vermediler. Bende avukatım aracılığı ile dosyayı aldığımda ikinci bir şokla karşılaştım. Kredi genel sözleşmesinde kredi rakamının bulunduğu alanda yazan rakam üzerinde oynama yapılmış. Ben 3 bin 500 TL’ye kefil olmuştum. Banka kredinin onaylanması için bunu 7 bin 500 TL’ye ve bunun sonuna bir sıfır daha ekleyerek 75 bin TL’ye ve en son olarak ta Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis laboratuarları Dairesi Başkanlığı ekspertiz raporlarında da sabit olduğu gibi bunu 85 bin TL’ye çıkarmışlar. Bende bunun üzerine Avukatım Himmet Yelken aracılıyla Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünü Çorlu 2. Aliye Hukuk Mahkemesine dava ettim. Vakıflar bankası en son olarak bana 30 bin TL’lik icra takibi başlatarak alacağının o rakam olduğunu söylediler. Mahkemenin vereceği sonucu merakla bekliyorum” dedi. 3 YIL SONRA BAŞBAKANA SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNDU Bankadan çektiği 30 bin TL ile de ayakta duramayan Muammer Altıntaş 2007 yılında iflas etti. Yaşadığı iflas ve bunalım sonucu ortadan kaybolan Muammer Altıntaş 2009 yılında Başbakana suikast iddiasıyla ortaya çıktı. Tekirdağ’a 16 Mart 2009 tarihinde miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast hazırlığındayken yakalan Muammer Altıntaş 13 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz olarak yargılanmasına devam ediliyor. HEM ARKADAŞINDAN HEM BANKADAN DARBE YEDİ Başbakan’ın suikastçısı Muammer Altuntaş’tan kalan 30 bin TL ile baş başa kalan Şenel Karaca kara kara ne yapacağını düşünüyor. Komşusu ve hemşerisinden bir darbe yiyen Karaca bir darbeyi de bankadan yediğini iddia ederek hukuk mücadelesini sürdürüyor. EKSPERTİZ RAPORU; “TAHRİFAT YAPILMIŞ” Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis laboratuarları Dairesi Başkanlığı ekspertiz raporunda, “Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Çorlu şubesince Muammer Altuntaş adına düzenlenmiş 08.12.2006 tarihli kredi genel sözleşmesi optik cihazlar yardımıyla incelenmiş ve neticesinde; Kredi Genel Sözleşmesinin 1. sayfasında ki ‘Madde:1-Taraflar ve Kredi Limiti’ bölümünde “…arasında aşağıdaki maddelerde yazılı şartlarla kullanılmak üzere 85.000 Yeni Türk Lirası (Yalnız Seksenbeşbin Yeni Türk Lirası)” ibarelerinden; “85.000” ibareli rakamlardan “8” rakamının, evvelce aynı yerde mevcut “7” rakamı üzerinden sürşarj (tamamlama) yoluyla husule getirilmiş olduğu, “Seksenbeşbin” ibarelerinin sol başındaki “S” harfinin evvelce aynı yerde mevcut “Y” harfinin beyaz kapama mürekkebi ile kapatılmasını müteakip yazılmış olduğu ve diğer ibarelerin ise evvelce aynı yerlerde mevcut ibarelerin üzerine yazılmak suretiyle husule getirilmiş oldukları belirlenmiştir” denildi. ADLİ TIPTA POLİS LABORATUARLARI İLE AYNI FİKİRDE
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesi sözleşmede tahrifat yapıldığını tespit etti. AVUKAT; MÜVEKKİLİM DAVA AÇTIKTAN SONRA İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI Şenel Karaca’nın avukatı Himmet Yelken, “Müvekkilimin TKM kredisine kefil olduğu asıl borçlunun davalı bankadan muhtelif zamanlarda kredi kullanması ve bunların geri ödemesini yapmaması üzerine, müvekkilimin kefaleti sadece TKM kredisine olmasına rağmen davadışı Muammer’in diğer kredi borçları da müvekkilimin kefaletinde olmamasına rağmen talep edilmiş ve müvekkilimin bu davayı açmasından sonra hakkında icra takibi başlatılmıştır. Adli Tıp Kurumu ve Polis Kriminal laboratuarından alınan raporlarda kredi sözleşmesinde tahrifat yapıldığı kesinleşmiştir” dedi.
KAYNAK.ÇORLU GAZETESİ

SP Gençlik Kolları`ndan Ekonomik Kriz Konferansı

Saadet Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Ekonomik Kriz ve Çözüm Önerileri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Ekonomist – Yazar Reşat Nuri Erol, kişi başı herkesin 10 bin dolar borcu olduğunu söyledi.

Dünyanın hakka dayalı yeni bir düzene ihtiyacı var diyen Erol; “Anadilim Boşnakça, baba dilim Arnavutça`dır öğrendiğim ilk yabancı dil Türkçe`dir. Malazgirt Zaferi 1071 yılında yaşandı. Alpaslan 50 bin kişiyle 200 bin kişiye karşı kazandı. Biz de yapabiliriz” dedi. 1 Mart Tezkeresi ile Amerika`ya dünyada ilk defa ‘hayır’ dendiğini kaydeden Erol; “Dünya Amerika`ya hayır denilebileceğini görmüş, öğrenmiş oldu. Dünya sanayi dönemine geldi ama sistemi, hukuku yok. Bu nedenle sıkıntı başladı. Sıkıntının nasıl aşılacağı bilinmiyor. 5 bin yıllık tarım çağının hukukuyla sanayi dönemini yönetmek mümkün değildir. Irak`ı, Afganistan`ı işgal edersiniz ama yönetemezsiniz. Osmanlı 6 asır boyunca Avrupa`da neden durdu, çünkü hukuk vardı, fıkıh vardı. Bunları yapamazlarsa yönetemezler” diye konuştu. Erol sözlerini şöyle sürdürdü; “Son 2 asırda Türk milleti hem batıyı hem de doğuyu öğrendi. Dünyada şuanda biri batı diğeri doğu (İslam) medeniyeti olmak üzere iki medeniyet var. Yenisini kurmak için ikisini de bilmek gerekiyor. Bu ikisini Türkiye`den başka bilen ülke var mı? İki medeniyeti bilen tek millet Türk milletidir. Allah bu milleti 2 asırdır bir görev ifa etsin diye yetiştiriyor. Bizim bir vazifemiz var. Çare biziz, kimse gelip bizi kurtarmayacak. Kendi kendimizi kurtardık, kurtardık kurtaramadık ayvayı yedik.” Dini, ilmi, iktisadi, sosyal, siyasi her alanda tufan yok mu diye soran Erol; “Kriz diyoruz ama kriz değil tufan var, sosyal tufan var. Tufandan ötesi yok oluştur. Tufandan kurtulacaksak beraber kurtulacağız, gemiyi yapacaksak beraber yapacağız. Dünya batıyor, Türkiye`de 10 yıl içinde ya batar, ya süper güç olur. Kişi başı herkesin 10 bin dolar borcu var. Bu borç yamaçtan yuvarlanan kartopu misali büyüyor. 10 yıl sonra borç 100 bin dolar olur. Torununun da bebeğinin de senin de 10 bin dolar borcun var. IMF, Dünya Bankası, Amerika ve sömürü sermayesi, verin borcunuzu diyecekler. Türkiye`yi verelim borcu silin diyeceğiz. Yok diyecekler, ‘Siz savaşçısınız, asker milletsiniz, bize teslim etmek üzere gidin İran`ı fethedin’ diyecekler. Sağ kalanlara da ‘madem Orta Asya`dan geldiniz, oradan geldiğinizi iddia ediyorsunuz’ defolun oraya gidin diyecekler. Bütün bunları şaka söylemiyorum. Geçen yüzyılın başında Sakarya`ya kadar gelmediler mi? Çanakkale geçilmedi ama gemileri 3 – 5 sene sonra Boğazın içine kadar girmedi mi? Bu isteklerinden vazgeçtiler mi? Hayır vazgeçmediler. Tufan var, düşman orada bekliyor. Ya adil düzen sistemini kuracağız ya da yok olacağız.” Şeklinde konuştu.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Yeniçiftlik`de Silahlı Bıçaklı Kavga: 1 Ölü 1 Yaralı

Tekirdağ ilinin Marmara Ereğlisi`ne bağlı Yeniçiftlik Beldesi'nde iki birahanecinin kavgası kanlı bitti. Kalbinden bıçaklanan bir kişi öldü, bacaklarına kurşun isabet eden garson ağır yaralandı.

Alınan bilgilere göre, olay gece yarısı saatlerinde Marmara Ereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik beldesinde meydana geldi. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir birahanenin işletmeci olan E.G., garsonlar F.G. ve F.H., müşteri olarak bir başka birahaneye gitti. Kısa bir süre sonra birahanenin garsonu O.Ç. ile müşteri olarak giren 3 kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu F.G. belindeki tabanca ile rastgele ateş etti. Silahı tutukluk yapan F.G. bu sırada garson O.Ç. tarafından kalbinden bıçaklandı. Tutukluk yapan silahı alan E.G., rastgele ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Kalbinden bıçaklanan F.G. kaldırıldığı Çorlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Rastgele açılan ateş sonucu yaralanan garson O.Ç. ise Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. O.Ç'nin bacaklarına isabet eden kurşunlar nedeniyle hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Olayın ardından E.G. silahı ile birlikte kaçarken garson F.H., jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Ziraat Odası’ndan odalara ziyaret

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Ziraat Odası başkanı Mehmet Seven, Oda başkanlarını, Genel Kurul toplantılarında gösterdikleri Başarlardan dolayı tebrik ederek, görevlerinde başarılarının devamını diledi.
Seven ve Oda başkanlar, Ülke ve İlçe sorunları ile ilgili sohbet ederek fikir alış verişinde bulundular.

Uğur Mumcu unutulmadı

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Atatürkçü Düşünce Derneği Lüleburgaz Şubesi, Demokrasi Şehitleri Haftası nedeniyle bir program düzenledi.
Kongre Meydanında, vatandaşların da katılımıyla gerçekleşen programda, katledilen aydınlarımız anıldı.
Programda konuşan ADD Başkanı Ülkü Güvenç, “Hepimiz birer Muammer Aksoy, Bahriye Ocak. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Aziz Nesin ve İlhan Selçuk'uz. Uğur Mumcu'nun dediği gibi; bir ölür, bin diriliriz. Sizleri unutmadık tüm demokrasi şehitlerimiz. Işıklar içinde yatın” dedi.
Kongre Meydandaki programın ardından, CHP Lüleburgaz İlçe teşkilatı da İlçe binasında Uğur Mumcu’yu anma programı düzenledi. Programda Uğur Mumcu Hakkında slâyt gösterileri izlendi ve hayatı hakkında bilgiler verilerek, O’nun Türk düşün hayatındaki önemi üzerinde duruldu.

Abanoz ve İskender, Koç’u kutladı

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesinin Evrensekiz Belde Belediye Başkanı Halil Abanoz ve Milliyetçi Hareket Partisi Lüleburgaz ilçe başkanı Serhat İskender pazarcılar odasına yeniden seçilen Abdullah Koç'u makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarılar dilediler.İlçe başkanı Serhat İskender; “Pazarcı esnafı kar kış yağmur demeden evine helal rızık götürmek için çaba göstermektedir. Bu vesileyle çilelidirler. Odamız üyelerinin her birine aynı hizmeti ayırmaksızın götürmelisin ki bir dahaki döneme karşına aday bile çıkamamalı dedi.Belediye Başkanı Halil Abanoz da “Vatandaşa hizmet kutsaldır bu vesileyle bulunduğumuz makamlar hizmet veren yerlerdir. Üyemize, vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeliyiz.” dedi.Çay sohbetinde de odanın sorunları hakkında bilgi aldılar

Kasapoğlu yeniden başkan

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Demirciler ve araba Yapımı Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası’nın başkanlığına Bekir Kasapoğlu seçildi.
Geçtiğimiz gün, Halk Eğitim Merkezi Gençlik Merkezi salonunda yalpan Genel Kurul Toplantısında, başkan adayı Kasapoğlu, ikinci kez başkan seçilerek güven tazeledi.
276 oyun kullanıldığı seçimlerde, 2 oy geçersiz sayıldı. 274 geçerli oyun sayıldığı seçimde, başkan Kasapoğlu 199 oy alırken rakibi Ali İhsan Fidan 75 oy alabildi.
Yönetim ve denetim Kurulları ise şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Sami Turgut, Aydın Şentürk, Selahattin Onar, Selami Pitirli, Seyfi Zümrüt, Ali Murat Soysal; Yedek: Yakup Demir, Hakan Kayum, İsmail Balkan, Sebahattin Çakal, Mustafa Ercan, Hüseyin Özgen, Mustafa Aslan; Denetim: Fatih Yavuz, Gürkan Tepe, Ergün Sinan; Yedek: Ferit Kaynak, Levent Ertürk, Oğuzhan Olgun.

Evrensekiz’de karne coşkusu

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
2009–2010 Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle, Evrensekiz ilköğretim okulunda yapılan karne töreninde belediye Başkanı Halil Abanoz ve okul müdürü Gürsel Özdemir, dereceye giren öğrenciler ödüllendirdi. Belediye Başkanı Halil Abanoz okulun 1.kademe birincisi Mehmet Enez Korkmaz ve 2. kademe birincisi Abdullah Furkan Korkmaz’a birer küçük altın hediye etti.
Abanoz, Birinci ve ikinci derece birincileri olan Korkmaz kardeşlerin ailelerini, çocukların başarılı bir şekilde yetiştirmiş olmalarından dolayı kutladı.
Abanoz, öğrencilere ve okula yardımların süreceğini, yılsonunda da dereceye girenlere hediye vereceğini söyledi. Abanoz, okul birincisine de bir yıllık burs vereceğini ifade etti.

CHP, Seven’i ziyaret etti

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Lüleburgaz Ziraat Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mehmet Seven ile bir araya gelen CHP’liler, İlçe ve Ülke sorunları ile ilgili sohbet ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Çocuklar doyasıya eğlendi

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Pamuk Prenses ve 7 Cüceler adlı tiyatro oyunu, çocukların büyük beğenisini topladı.
Geçtiğimiz gün Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde sahnelenen tiyatro oyununu, Acıbadem Sanat Tiyatrosu ekibinin oyuncular canlandırdı.
Medikent sponsorluğunda sahnelenen ve 3 seansa bölünen oyunu, 900 adet biletli izleyici izledi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...