***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Kasım 2009 Pazartesi

BUDAK; Uzunköprü’de 1.259 üreticiye 1.594.000 TL

Buğday ve çeltik ürününe verilen destek kapsamında Edirneli üreticilerin hesaplarına bugün itibariyle 8.078.000 TL aktarıldığını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, “Edirne-Merkezde 316 üreticiye 497.000 TL, Keşan İlçesinde 852 üreticiye 794.000 TL, Uzunköprü İlçesinde 1.259 üreticiye 1.594.000 TL, İpsala İlçesinde 1.813 üreticiye 2.900.000 TL, Havsa İlçesinde 730 üreticiye 942.00 TL, Meriç İlçesinde 548 üreticiye 713.000 TL, Enez İlçesinde 239 üreticiye 211.000 TL, Lalapaşa İlçesinde 167 üreticiye 194.000 TL, Süloğlu İlçesinde 190 üreticiye 233.000 TL olmak üzere 6.114 çiftçimize toplam 8.078.000 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.” dedi. Milletvekili Necdet Budak, “Edirneli çiftçilerimizin alın teri dökerek bin bir emekle gerçekleştirdiği üretimin karşılığında alacakları paraların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek açıklamalarını bitirdi.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN: -''UZUNKÖPRÜ KENDİNİ AŞACAKTIR''

Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinin son dönemlerde yer alan projelerle ulusal anlamda kendini geliştirdiği ve tanıttığı bildirildi.
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Edirne'nin büyük ilçelerinden biri olan Uzunköprü'nün son yıllarda ürettiği projelerle adından sıkça söz ettirmeye başladığını söyledi.
Uzunköprü'nün en son canlı yayınla adını duyurduğunu ifade eden İşbilen, şöyle devam etti:
özellikle Ergene Nehri kirliliği konusunda ciddi adımlar atıldı. İlçede 5 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun inşaatı başlayacak. Milli Piyango çekilişinin canlı yayın ile yayınlanması sonucu Uzunköprü'nün tanıtımı ülke sınırları dışına çıktı.
Kısaca, Uzunköprü'nün son dönemde yaptığı projeler, ilçenin gelişmesine ve tanıtılmasına büyük katkı sağladı. Ben inanıyorum, Uzunköprü yakın zamanda kendini aşacaktır.''
KAYNAK:TRAKYANETHABER

Motorsikletle aşırı hız ölüm getirdi

Tekirdağ’da aşırı hız yaptığı iddia edilen motosiklet sürücüsü, park halinde bir kamyonete arkadan çarparak hayatını kaybetti.Alınan bilgilere göre, Tekirdağ Belediyesi mezbahasında işçi olarak çalışan L. D. (37), motosiklet kullanan arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıktı. İddiaya göre motosikletli grup Malkara istikametine giderken yarışa başladı. Bu sırada kontrolden çıkan L. D.’nin motosikleti, 100. Yıl Mahallesi’nde park halinde bulunan 59 ER 237 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan L. D., kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü ise araçtaailesini beklediği sırada motosikletin arkadan çarptığını açıkladı. Olayın görgü tanıkları ise , motosikletlerin yarış yaptığını ve kazanın aşırı hız nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne'de çifte kaza

Edirne merkeze bağlı Bostanpazarı Semti'nde, İbrahim Çolak'ın kullandığı 35 DC 020 plakalı otomobil, Yaşar Deviren idaresindeki 22 RC 617 plakalı otomobille Edirne Mezbahası girişinde çarpıştı. Kazada yolun da kaygan olması nedeniyle sürüklenen iki otomobil, Bulgaristan'ın Filibe kentinden alışveriş için Edirne'ye gelen Edirne Hali köşesinde bekleyen Bulgar uyruklu ziyaretçilere çarptı.Kazada sürücüler ile 35 DC 020 araçta bulunan Yıldız ve Yusuf Ayık, Bulgaristan uyruklu rahip Rusi İvanov, Maria Georgiev Meşeva, Stefka Stoyka, Vasilla Slevanka İvanov, Ratka Nikolova Taneva ve Mari Dimitrova yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralı sürücüler Edirne Devlet Hastanesine, Rusi İvanov, Maria Georgiev Meşeva Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesine, Stefka Stoyka, Vasilla Slevanka İvanov, Ratka Nikolova Taneva ve Mari Dimitrova da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, Ratka Nikolova Taneva'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu belirtti.
KAYNAK.HABERTÜRK GAZETESİ

EDİRNE MİLLETVEKİLİ PAÇARIZ:''MECLİS TIKANDIĞI İÇİN UFUKTA BİR ERKEN SEÇİM GÖRÜNÜYOR''

CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, meclisin tıkandığını, bu nedenle ufukta erken seçimin göründüğünü ileri sürdü.
Paçarız, partisinin Havsa İlçe örgütünce düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayramlaşma törenine yoğun bir katılımın olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Edirne'de delege seçimlerinin tamamlandığını, sergilenen birliktelikten memnun kaldığını ifade eden Paçarız, Ankara'da da Ana muhalefet partisi olan partilerinin ellerinden geldiğince AK Parti'nin yanlışlarını engellemeye çalıştığını belirtti.
Engellenemeyen yanlışları Anayasa Mahkemesi'ne müracaatını yaparak engellemeye çalıştıklarını anlatan Paçarız, Türkiye'nin gündeminde olan ''Demokratik Açılım''ın, Türkiye Cumhurbaşkanı veya Başbakanının projesi, AK Parti'nin projesi olmadığını, ABD ve AB'nin böl parçala taktiği olduğunu ileri sürdü.
2.5 yıllık parlamento döneminin artık tıkandığını ifade eden Paçarız, şöyle devam etti:
''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de onlara bazı anayasa değişikliklerinde destek veriyor gibiydi. Ama artık onlarda destek vermiyor ve parlamento çalışamaz duruma geldi. Meclis kilitlendi.
Örneğin 1650 maddelik borçlar kanunu var. Tabii bu kanunda çek ve senet yasası da gündemde. 1650 maddelik bu yasanın ancak 55 maddelik bölümünü AKP ancak 1.5 ayda geçirebildi. Bu yasa önümüzdeki 1.5 yıl içinde ancak geçer diye geri çekti. Basit kanunları uzlaşılabilecek başka yasaları gündeme getirdi. Meclis tıkandığı için ufukta bir erken seçim görünüyor. Meclis bu yasaları çıkartamıyor. Yasama, yürütme ve yargı tamamen karışmış, bölüşmüş, kördüğüm olmuş vaziyette.''
Edirne Milletvekili Rasim Çakır da Kurban bayramında partililerin birlikte olmasından dolayı büyük bir keyif aldığını bildirdi.
Partililer olarak ortak hedeflerinin CHP'yi iktidar, Deniz Baykal'ı da Başbakan yapmak olduğunu vurgulayan Çakır, ''Yıllardır bu parti içerisinde kongrelerde ön seçimlerde yarıştık. Taraf olduk, bir birimize küstük, partimize küsmedik. Bu süreci böyle yaşadık. Bu bize özgü olan bir şeydir. CHP'de itaat, kapı kulluk, adamcılık yoktur. CHP'de parti vardır, partinin menfaatleri vardır. Bu kadar yoğun bir tartışma sürecinin sonunda buralara gelerek hala bir birimiz ile öpüşüp bayramlaşabiliyorsak kucaklaşıyorsak bu bizim insani değerlerimizden gelen bize özgü bir şeydir'' dedi.
CHP İl Başkanı Nejat Gencan da zor bir süreci birlik ve beraberlikle aştıklarını, bu bayramı farklı duygu ve düşüncelerle kutladıklarını ifade etti.
CHP Havsa İlçe Başkanı Fedai Işık da bu bayramda, geçmiş yıllarda hep görmek istedikleri bir tabloyu bir arada oluşturdukları için heyecanlı olduklarını kaydetti.
Bayramlaşmaya, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.
KAYNAK:TRAKYANETHABER

ERDEM ŞİRVANCI TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ


Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’a yerleşmiş olan Çorum Anadolu Lisesi fizik öğretmeni ve Çorum Nokta Dershanesi’nin kurucusu Erdem Şirvancı (45) dün sabaha karşı Lüleburgaz-Babaeski yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
İki yıl önce Çorum’dan ayrılan ve Lüleburgaz’a yerleşen Erdem Şirvancı, Çizgiüstü Dershanesi Kırklareli Özel Şubesi Kuruculuğunu da yaptı. Erdem Şirvancı 1964 Amasya Merzifon İlçesi doğumluydu. Evli ve 2 çocuk sahibi Şirvancı mesleğe Çorum Anadolu Lisesi’nde başlamıştı

6 gündür kayıp çiftçinin cesedi bulundu

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde 21 Kasım günü evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan çiftçi 76 yaşındaki İrfan Kenar’ın cesedi bulundu. Çamura batan otomobilini kurtaramayınca yürümeye başlayan ve kalp krizi geçirerek öldüğü tahmin edilen Kenar’ın cesedi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.Lüleburgaz’a bağlı Turgutbey Köyü’ndeki tarlasında 21 kasım günü bir süre çalışan İrfan Kenar, daha sonra kent merkezindeki evine dönmek üzere, kendi kullandığı 39 LH 742 plakalı otomobili ile yola çıktı. Ancak evine dönmedi. İrfan Kenar’ın ailesi, araştırmalarına rağmen bulamayınca durumu polis ve jandarmaya bildirdi.O günden beri arama çalışmalarını sürdüren ekipler, gelen ihbar üzerine otomobili Umurca Köyü yakınlarında buldu. Yapılan aramada, İrfan Kenar’ın cansız bedeni de otomobilin biraz ilerisinde yol kenarında bulundu. Otomobili çamura battığı için yürüyerek evine gitmek isteyen Kenar’ın yoğun sis nedeniyle yolunu bulamadığı ve yürürken kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. İrfan Kenar’ın paraları ve otomobilinin anahtarı ise cebinde bulundu. İrfan Kenar’ın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Soruşturma sürüyor.
KAYNAK:MİLLİYET GAZETESİ

Cinayetten 7 yıl sonra yakalandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 2002 yılında kasten adam öldürmek suçundan aranan 1 kişi, İstanbul'un Pendik ilçesinde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü ile Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pendik'te düzenlenen operasyonda, 2002 yılının kasım ayında Lüleburgaz Yıldız Mahallesi İbrahim Erol sokaktaki DSİ lojmanlarında Kemal Baykal'ı (58) 7.65 milimetre çapındaki tabancayla öldüren İsmail Batır (60) yakaladı.
Cinayetten 7 yıl sonra yakalanan Batır, Kırklareli Adliyesi'ne çıkarıldı.
Hakkında yakalama emri bulunan Batır, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak Kırklareli Cezaevi'ne konuldu.
KAYNAK:ZAMAN GAZETESİ

ADEM DALGIÇ : SAHİL BALIKÇI BARINAĞI YIKILACAK

Tekirdağ belediye başkanı Adem Dalgıç bir toplantıda yaptığı açıklamada; Tekirdağ Sahil de bulunan Balıkçı barınağının yıkılma kararı olduğunu açıkladı. Bilirkişi raporuna göre Tekirdağ sahil de yer alan balıkçı barınağının yıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Dalgıç, balıkçı barınağının kendilerine bağlı olmadığını ama balıkçı barınağının tekrardan Tekirdağ belediyesi yönetimine geçmesini istediklerini söyledi. Dalgıç bunun için çalışmaların sürdüğünü ve barınak ile ilgili şubat ayında son bir mahkemesinin olduğunu belirtti. Ayrıca balıkçı barınağı ile ilgili tutulan bilirkişi raporunda barınağın usulüne uygun kullanılmadığının tespiti üzerine, bu şekilde kullanımından dolayı Tekirdağ belediyesine çok ciddi bir ceza geldiğini, ceza miktarının 50 bin TL olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Dalgıç, hukuki sürecin tamamlanmasıyla balıkçı barınağı ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.
KAYNAK:KANAL 59

14 bakan geçti, bitmedi


1992'de 8 bakanın katılımıyla temeli atılan Tekirdağ Kültür Merkezi, ödeneksizlik kurbanı. Aradan geçen 17 yılda 14 kültür bakanı eskiten inşaatın tamamlanabilmesi için 15 milyon liraya ihtiyaç var
silinmemesi gereklidir! F.M.-->Tekirdağ'da 1992 yılında 8 bakanın katıldığı törenle temeli atılan kültür merkezi inşaatı, aradan geçen 17 yılda 14 bakan eskitti. Değişen kanunlar ve hükümetler nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen kültür merkezi inşaatı, ödenek olmadığı için çürümeye terk edildi. Kültür Bakanlığı, Tekirdağ'daki Atatürk Bulvarı üzerinde kültür merkezi kurma kararı almış, 1992 yılında dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve beraberindeki 7 bakanın katıldığı törenle projenin temeli atılmıştı. Ancak 2002 yılına kadar 10 yıllık süreçte sadece idare merkezi inşaatı tamamlandı ve ödenek olmadığı için inşaat durduruldu. Daha sonra tekrar ihaleye çıkarılan inşaat, değişen hükümetler ve kanunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamadı. Yeni gelen hükümetin bakanlığı eski ihaleyi kabul etmedi. Bakanlık ile müteahhit firma mahkemelik oldu.

15 MİLYON TL GEREKİYOR

Bugüne kadar 14 Kültür Bakanı eskiten kültür merkezi çürümeye terk edildi. Halen sorumluluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olan projenin tamamlanması için 15 milyon liraya ihtiyacı olduğu belirtildi. 1992 yılında inşaatın temellerini attığını belirten müteahhit firma yetkilisi 65 yaşındaki Salih Polat, 17 yıl geçmesine rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatın bitirilemediğini söyledi. Polat, "Galiba inşaatın bitişini görmeye ömrüm yetmeyecek" dedi.


Temeli atıldığı günden bu yana görev yapan bakanlar:
Fikri Sağlar, 20 Kasım 1991 - 27 Temmuz 1994

Timurçin Savaş 27 Temmuz 1994 - 27 Mart 1995

Ercan Karataş, 27 Mart 1995 - 24 Haziran 1995

İsmail Cem, 7 Temmuz 1995 - 6 Ekim 1995

Köksal Toptan, 6 Ekim 1995 - 30 Ekim 1995

Fikri Sağlar, 30 Ekim 1995 - 6 Mart 1996

Agah Oktay Güner, 6 Mart 1996 - 28 Haziran 1996

İsmail Kahraman, 28 Haziran 1996 - 30 Haziran 1997

İstemihan Talay, 30 Haziran 1997 - 9 Temmuz 2002

Suat Çağlayan, 9 Temmuz 2002 - 18 Kasım 2002

Hüseyin Çelik, 18 Kasım 2002 - 14 Mart 2003

Erkan Mumcu, 17 Mart 2003 - 15 Şubat 2005

Atilla Koç, 21 Şubat 2005 - 29 Ağustos 2007

Ertuğrul Günay, 29 Ağustos 2007-
KAYNAK:SABAH GAZETESİ

TEKİRDAĞ KURBAN BAYRAMI KUTLAMALARI

Tekirdağ da kurban bayramı kutlamaları devam ediyor. Bayram boyunca camilerin dolup taştığı vatandaşların eş dost ve akraba ziyaretlerine önem verdiği kurban bayramı ziyaretleri bayramın son günüde devam etti.Bayramın birinci günü Bayram ziyaretleri çerçevesinde Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek ve protokol yetkilileri Tekirdağ polis evinde vatandaşlar ile bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından İl jandarma komutanlığı, Tekirdağ kapalı cezaevi ve Zübeyde hanım huzur evini ziyaret eden yetkililer, buradan Tekirdağ devlet hastanesine geçerek yatan hastaları ziyaret ettiler. Ziyaretler Erkek yetiştirme yurdu ziyareti ile son buldu
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...