***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Eylül 2009 Çarşamba

MES Yapıdan Basın Mensuplarına İftar


Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da konut sektöründe faaliyet gösteren MES Yapı firmasının sahibi ve aynı zamanda Çorlu Belediye Meclisi Üyesi olan Hasan Toprak Çorlu`da görev yapan basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi MES Yapı tarafından hayata geçirilen Semilyon Konakları`nın Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştirilen iftar yemeğine ev sahibi Hasan Toprak ve Çorlu`da görev yapan basın mensupları katıldı. MES Yapı olarak başlattıkları Semilyon Konakları projesi ile ilgili olarak bilgiler aktaran Toprak, projede yer alan dairelerden % 80`inin satıldığını söyledi.
Sosyal Tesisi, spor salonu, saunası, 3 bin metrekarelik kapalı otoparkı ve havuzu ile projenin bölgede örnek projeler arasında yer aldığını belirten Toprak; “Semilyon Konakları`nda her katta sadece 2 daire var. Daire sahipleri aynı katta çok fazla daire olmadığı için müstakil evde oturuyormuş gibi hissediyor. Bu yüzden projemizin adına konak dedik” diye konuştu.
Semilyon Konakları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve minide olsa bir tanıtım gezisi gerçekleştiren Toprak, tüm basın mensuplarına katılım gösterdikleri için teşekkür etti.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Başbakana seslendi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da ikamet eden Alaaddin Köse adlı bir vatandaş Tuğlalı parkta bir basın açıklaması yaparak yetkililerden yardım istedi.
Evli ve iki çocuk annesi olan Nevin Köse’nin eşi Alaaddin Köse; Eşinin rahatsız olduğunu ve yapılan araştırmalar sonucu hastalığın 10 milyonda bir görülen bir rahatsızlık olduğuna değinen Köse; “sigorta giderlerinin %32 sini benim karşılamam gerekiyor, bu gider ise 50 ile 100 bin lira arası, bu sebeple eşimi tedavi ettiremiyorum, bir buçuk yıldır her kapıyı çaldım fakat bir destek alamadım” dedi. Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a ve Tekirdağ Valiliği’ne de konu hakkında yazı yazdığı halde hiçbir cevap alamadığını deklare etti. Kendisine destek vermeyenlerin akıl vermesine alındığını ifadeden Köse, “hatta bir yetkili bana kanser insanı 5 yılda öldürür, sen elinden geleni yapmışsın daha fazla uğraşma” dediğini iddia etti.
Kiralık evde oturduğunu ve okula giden 2 çocuğu bulunduğunun altını çizen Köse, “bazı yetkililer bize yardım etti sandık, bizi İstanbul’a sevk ettiler ancak oda parasını dahi benden tahsil etmeye çalıştılar” iddiasında bulundu.
Girişimlerinin milletvekili boyutunda sürdüğünü ancak onlardan da bir destek göremediğini ifade eden Köse, bu arada yapılan teşhislerde “hastalık sonucu eşimin bünyesinin kendi kendine zarar verdiği ve ileriki aşamada yatağa bağımlı kalacağı söylendi. Yaptığım girişimler sonucu bizim gibi birçok hasta olduğu ve herkese yardım edilemeyeceği bildirildi. Sayın Başbakandan sağlık açılımı yapmasını rica ediyorum” diyerek yetkililerden acil destek beklediğinin altını çizdi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Yaşanılabilir bir Sultanköy için bu göreve geldik

Tekirdağ iline bağlı Marmara Ereğli ilçesinin Sultanköy Beldesi Belediyesinde aylık meclis toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda Halihazır haritaların tartışması yaşandı.Tartışma sırasında geçen dönem ile bu dönem tekrar belediye meclis üyeliğinde bulunan meclis üyesi İsmail İleri ile başkan Ersin Çolpan arasında tartışma yaşandı.
Halihazır haritalarının olduğunu iddia eden muhalefet meclis üyesi, İsmail İleri’ye Başkan Çolpan “O zaman bu haritaların nerede olduğunu söyleyin. Burayı geçen dönem siz yönettiniz, eğer bu haritaların var olduğunda samimi iseniz, Sultanköy için çalışmalara destek verin ve haritaları saklanan yerden çıkarın teslim edin. Eğer Benimle bir meselenizi varsa, bunu vatandaşı cezalandırarak mı kapatacaksınız, haritaların senin arabanın bagajında olduğunu söyleyenler de var” demesi üzerine diğer meclis üyelerinin de konuya iştiraki ile meclis üyesi İsmail İleri, “haritaları mührü devraldığın kişiye sor” diyerek eski belediye başkanı Selahattin Baş’ı adres olarak gösterdi.
Hizmet için geldik bizim hizmet etmemizi
kimse engelleyemez..
29 Martta yapılan seçimler sonrasında göreve gelen CHP’li Belediye Başkanı Ersin Çolpan Sultanköy’de yapılmayan hizmetleri yapmak için göreve geldiklerini söyledi.
Göreve geldikten kısa süre içerisinde bir çok hizmete imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ersin Çolpan “Biz Sultanköy’e ekip arkadaşlarım ile birlikte hizmet etmek için geldik hizmet etmemizi kimse engelleyemez. Halkımız rahat olsun en ufak sorunlarını dahi bize bildirsinler belediye olarak onların hizmetindeyiz.Güzel ve yaşanılır bir Sultanköy için var gücümüzle çalışacağız gereğini bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”dedi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Çorludaki Dereler Ha Taştı Ha Taşacak...

Trakya’da hafta başından bu yana devam eden şiddetli yağış Saray ve Tekirdağ’da felaketlere neden oldu. Saray’da bir ailenin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin aynısı Çorlu’da olsaydı zarar şüphesiz daha çok olacaktı.
Öyle ki Çorlu-Ulaş E-5 karayolu yağan yağmurlardan sonra araçlar için büyük tehlikeler oluşturuyor.
Yol boyunca büyük göletler oluştu. Karayolunda seyreden araçlar göletlerin içine girdiklerinde karşı şeritten ve arkasından gelen araçlar suların içinde kayboluyor, olası büyük kazalar an meselesi.
Uzmanlara göre 1 hafta daha devam edecek olan yağışlı hava yarından sonra Çorlu’da daha fazla etkisini gösterecek.Vatandaşların çok ihtiyaç duymadıkça evlerinden çıkmamaları, çıkan vatandaşın da toplu taşıma araçlarını kullanmaları belirtildi.
Ulaş yolu Lüleburgaz girişine kadar devam eden göletlerde araçlar kimi zaman direksiyon hakimiyetini kaybedip tehlikeli kazalardan şans eseri kurtuluyorlar.
Bunun yanı sıra Çorlu-Kırkgöz köyü yanında bulunan köprüde çökmeler yaşanıyor. Dere yatağındaki su seviyesi her geçen saat yükseliyor. Yağmurun artma olasılığında köprünün taşması an meselesi.
Köprüyü destekleyen toprak ve ağaçlar dereye dökülüyor.
Sulara kayan topraklar sonucunda asfalt sağlamlığını yitiriyor. Genişleyen derenin etrafında yumuşayan toprak çamur halinde içeriye doğru akıyor.
Vatandaşlar bu durum karşısında çok tedirgin. Olası aşırı yağmura karşı bir tedbir alınmasını istiyor.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Domuz gribi şüphesi paniğe yol açtı

Son aylarda gerek dünya gündemini, gerekse ülke gündemini epey meşgul eden “domuz gribi” vakası, özellikle şüphenin görüldüğü bölgelerde insanlar arasında paniğe de yol açabiliyor. Şu ana kadar dünyada 72 kişinin ölümüne yol açan hastalığın belirtileri dün Babaeski’de bir vatandaşta görülünce, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde kısa süreli bir panik yaşandı.
Ilimize bağlı Babaeski Ilçesi’nde ikamet eden Gözde K. (30) dün saat 15:30’da domuz gribi şüphesi ile Kırklareli Devlet Hastanesi’ne getirilerek kan tahlili yapıldı. Dünyada, özellikle Güney Amerika kıtasında çok sayıda can alan domuz gribi virüsü şüphesinin yol açtığı panik sonucu, Kırklareli Devlet Hastanesi Acil girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve personele sağlık maskesi dağıtıldı.
Babaeski’den Ambulans ile getirilen grip şüphelisine, yine ambulans içerisinde kan tahlili yapıldı. Tahlilleri yapan doktorlar, virüse pek ihtimal vermezken, kan tahlillerinin bugün belli olacağı belirtildi. Yaklaşık 45 dakika süren tahlilin ardından, grip şüphelisi dinlenmek üzere Babaeski’deki evine gönderildi.
Kısa adının SIV olduğu gribe bu zamana kadar Türkiye’de de bir çok kişide rastlanmasına rağmen, henüz bir can kaybı yaşanmış değil. Ülkemizde ilk defa 16 Mayıs 2009 tarihinde ABD'den Istanbul'a gelen karı-koca turistte virüs tespit edilen domuz gribi, son zamanlarda pek göz önünde bulunmuyor. Yine de pimi çekilmiş bir bomba gibi dünya sağlığı için şu anda en büyük tehdit olan virüsün, gerekli önlemlerin alınmaması sonucu büyük bir faciaya yol açması içten bile değil.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinden ölenlerin sayısının 72 olduğunu, hastalığa yakalananların sayısının 36 ülkede 8,451'e çıktığını açıkladı. DSÖ'ye göre, gribin ortaya çıktığı Meksika'da, 66 kişinin öldüğü hastalığa yakalananların sayısı 2,895. ABD'de ise 4 ölüm dahil kesinleşmiş vaka sayısı 4,714. Kanada'da H1N1 virüsünden bir kişi öldü, 496 kişi hastalandı. Kosta Rika'da bir kişi öldü, 9 kişi virüs kaptı. Ispanya'da 100, Ingiltere'de 78, Panama'da ise 43 kesinleşmiş vaka bulunuyor.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çerkezköy'de yan yana defnedildiler

Tekirdağ iline bağlı Saray ilçesiBahçeköy'de de, sele kapılarak hayatını kaybeden 79 yaşındaki Fatma Bilgin ile 82 yaşındaki Mustafa Bilgin çiftinin cenazesi Merkez Osmanlı Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İstasyon Mahalle Mezarlığı’na defnedildi. Bilgin çiftinin Çerkezköy'de doktorluk yapan oğulları Dr. Ahmet Bilgin, taziyeleri kabul etti
. Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin'in kıldırdığı cenaze namazına AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, Bilgin çiftinin Çerkezköy'de görev yapan oğulları Dr.Ahmet Bilgin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

SARAY SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Tekirdağ İli Saray İlçesinde 07.09.2009 pazartesi günü şiddetli sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde kaybolan 2 vatandaşımızdan birinin bulunduğu yönünde çeşitli basın-yayın organlarında yanlış haberlerin yer aldığı görülmektedir. Konu ile ilgili aşağıdaki düzeltmenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Saray İlçe merkezinde Pazarcık Mahallesi Kıyıköyü Kambur Söğüt Mevkiinde ikamet eden bir ailenin 5 ferdi, Galata Deresinin selden taşması nedeniyle kaybolmuştur.
Yapılan aramalarda H.Ç.(32) B.Ç.(11) A.Ç.(5)’nin cesetleri bulunmuştur. Baba F.Ç (43) ve kızı B.Ç.(10) bütün aramalara rağmen bulunamamıştır.
Halen çok yönlü arama çalışmaları devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Çorlu Belediyesinde Temizlik İhalesi Yapıldı




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi sınırları dahilindeki mahallelerin ve piknik alanlarının temizlik hizmet alımı ihalesi yapıldı.
Yaklaşık maliyeti on bir milyon beş yüz kırk altı bin dokuz yüz seksen altı lira elli dokuz kuruş olan Çorlu Belediyesi Temizlik ihalesi, Belediye encümen salonunda yapıldı. İhaleye on bir firma katıldı.
Çorlu Belediyesi Temizlik işleri ihalesi on bir firma katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Encümen salonunda yapılan ihalede dosyalar katılımcıların huzurunda açılarak evrak kontrolleri yapıldı. Komisyon tarafından yapılan dosya incelemesi ve evrak teslimi işleminden sonra Temizlik İşleri İhalesi Komisyonu kendi aralarında toplanarak ihaleyi neticelendireceklerdir.
Yapılan ihaleye, Ecem Grup-Aldemirler Ortak Girişim, Zirve Grup Temizlik Hizmet Organizasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Öztem Orman Ürünleri Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gintem Katı Atık Yön. Lojistik Kar. Nakliyat Araç Kiralama Kur. Hiz. Rest. Konaklama ve Akaryakıt Servis Sanayi Ticaret A.Ş. Temiz İş Temizlik Akaryakıt İnşaat Turizm ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Ortem Temizlik İnşaat Harf. Nak. Müh.Müş. Turizm Madencilik Tic. Ve San. Şirketi, Gelişim Temizlik Güvenlik Turizm Bil. Sağ. Hiz. Yemek Üretim San. Tic. Ltd. Şti- Elit Turizm Bil. Gıda Güvenlik Sis. San.ve Ticaret Limited Şirketi, Yavuz Selim Er (Er Müteahhitlik), Fatih İnşaat Tic.ve San. Limited Şirketi, Asya Lojistik İnşaat Yakıt Gıda Tekstil Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak on bir firma katıldı.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

İşyeri Ruhsatları için müracaatınızı yapın…

Keşan Belediyesi işyeri ruhsatlarını almayan işyerlerini ruhsatlarını almaları konusunda uyardı.
25902 sayılı resmi gazetede yayınlanan 10.08.2005 tarih ve 9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına İlişkin Yönetmelik gereği işyerlerinin açma ve çalışma ruhsatı almaları gerektiği ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan işyeri sahiplerinin ruhsatlarını almak üzere Keşan Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi.
Yetkililer, ruhsatlarını almayan işyeri sahipleri hakkında denetimlerde tespit yapılması halinde gerekli cezai işlemin yapılacağını da belirttiler.

ÇORLU BELEDİYESİNCE İTFAİYE ERİ ALIM SINAVI YAPILDI














Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne alınacak itfaiye eri kadrosu için müracaat eden 34 aday arasında sözlü ve bedensel yeterlilik sınavları yapıldı.
İtfaiye eri alımıyla ilgili duyurunun yapılmasından sonra Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar sonrasında sınav komisyonu tarafından değerlendirilerek 2008-KPSS sınavı puanına göre en yüksek puandan başlamak suretiyle, sözlü ve bedensel yeterlilik sınavlarına girmeye hak kazanan adaylar belirlendi. Üniversite kontenjanı için 6, yüksekokul ve lise kontenjanlarına 15’er kişi olmak üzere 36 aday sınava davet edildi. 2 aday sınava katılmazken 34 aday sözlü ve bedensel yeterlilik sınavlarından geçti.
Sözlü sınavda adaylara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuatı’yla ilgili sorular soruldu. Daha sonra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5.bendi gereği dayanıklılık testi uygulandı.
Sınavı kazanan adayların isimleri 14 Eylül 2009 Pazartesi günü Çorlu Belediyesi’nin (http://www.corlu-bld.gov.tr/) internet sitesinde duyurulacaktır.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ KEMALLETTİN NALCIDAN BASIN AÇIKLAMASI

Özellikle Trakya bölgemizi etkisi altına alan yoğun yağış nedeniylemeydana gelen sel felaketi, Saray İlçemizi, Güngörmez ve Bahçeköyköylerini çok şiddetli bir şekilde etkilemiştir.
Meydana gelen olayın en üzücü yanı can kayıplarının olmasıdır. Köylerdedere yataklarına yapılan evlerden dolayı evler yıkılmış ve ağır hasargörmüştür. Meydana gelen can kayıpları bizleri derinden yaralamıştır. Butür felaketlerin tekrar yaşanmaması en büyük temennimizdir.
Bütün imkânlar seferber edilerek yardım bekleyen vatandaşlarımızınyaraları bir an önce sarılmalıdır.
Bu afette hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acilşifalar diliyor zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiiletiyorum.
Saygılarımla,
MHP Tekirdağ Milletvekili

Kemalettin NALCI

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSANDAN Kutlama Mesajı


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınlamıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin, bağımsızlığın, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün karşısında olanlara karşı, inanç ve kararlılıkla mücadele vermiştir. Ulu önder ATATÜRK ’ ün öncüsü olduğu partimiz, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı olmaya devam edecek, Atamızın ilke ve prensipleriyle, çağdaş, medeni ülkeler arasında yer almasını sağlayan tek Parti Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. 9 Eylül 1923 ‘ te ulu önder ATATÜRK ’ ün kurup önderliğini yaptığı Cumhuriyet Halk Partisinin 86. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Rasim Ergene Anıldı…





Keşan eski Belediye Başkanlarından Rasim Ergene ölümünün 33.yılında(09.09.2009) Tarihinde anıldı.
Keşan Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ve saat 13.00’te başlayan törene Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve Ergene ailesi katıldılar.
Asri Mezarlık’ta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’a hizmet eden tüm Belediye Başkanlarına saygı duyduklarını belirterek “Vefat eden Belediye Başkanlarımızı göreve geldiğimiz günden bu yana ölüm yıldönümlerinde anmaya başladık ve bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Bugün hem partimizin 86.Kuruluş yıldönümü hem de Keşan’a önemli hizmetler yapan değerli Belediye Başkanlarımızdan Rasim Ergene’nin ölümünün 33.yıldönümü. Bugün kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ben Keşan’a kısa sürede yaptığı belediye başkanlığında büyük hizmetler yapan merhum belediye başkanımız Rasim Ergene’yi ve diğer Keşan’a hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza rahmet ve minnetle anıyor ve tüm Ergene ailesine de bu acılı günde minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Özcan’dan sonra konuşan Rasim Ergene’nin oğlu İsmail Ergene’de, babalarının anılmaya başlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Bu geleneği başlatan sayın belediye başkanımız Mehmet Özcan’a, Ergene ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyor. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan tüm Keşanlılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra emekli imam Salim Akın tarafından dualar okunarak Ergene anıldı.
Ergene, 9 Aralık 1973 tarihinde yapılan seçimde Keşan Belediye Başkanlığı’na seçilmiş 9 Eylül 1976 tarihinde vefat etmişti.



HABER VE FOTO:ERDOĞAN DEMİR

—BABAESKİ’DE CHP’NİN 86.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI








Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kuruluşunun 86.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
CHP’ parti binasında bir araya gelen partililer Belediye Bandosu eşliğinde Fatih Caddesi’nden yürüyerek Atatürk anıtına geldi.
Törene, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Turgut, CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, İl Genel Meclis Üyeleri, Alaaddin Ergin, Hüseyin Taşkın ve Şahin Arslan, CHP Alpullu Belde Başkanı Sedat Akgöl, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Saim Kırcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Babaeski İlçe ve Alpullu Belde Örgütleri Yönetim Kurulu Üyeleri, Karahalil Beldesi eski Belediye Başkanı Remzi Karayel, Gazeteci Yazar Doğan Görkey ve çok sayıda partili katıldı.
CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren’in sunduğu programda, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, tarafından Atatürk Anıtına bir çelenk kondu ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından ise istiklal marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, yaptı.
Altınel konuşmasında şunları söyledi; 6 Aralık 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, basına verdiği bir demeçle, “Halk Fırkası” adını taşıyan bir siyasal parti kuracağını açıklamıştır. 8 Nisan 1923 tarihinde ise “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti” Başkanı sıfatıyla bir bildiri yayınlamıştır. Bu bildiri bir seçim bildirgesi olmakla birlikte, kurulacak partinin dokuz ilkesini açıklayan bir bildiridir. 9 Eylül 1923 tarihinde ise İçişleri Bakanlığı’na başvurularak “Halk Fırkası” kurulmuştur. Partinin adı 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası” 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” olarak değiştirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün 86 yaşındadır. Cumhuriyet Halk Partisi bu Ülkenin en büyük sivil örgütüdür. Cumhuriyet’i kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiştir. Bugün hala dimdik ayaktadır. Bu anlamda en genç partidir. Ülkenin ve Cumhuriyet’in sigortasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacaktır. Partimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsız bir ulus yaratan tüm silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz.”
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçilerek, ilk Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kuran ve ayni zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü Anıtı’nda bir tören düzenlendi

GENÇ KIZLAR SEVGİLİSİNDEN DAYAK YEMEYİ KABULLENECEK KADAR AŞAĞILAŞIP ZİLLETE DÜŞEBİLİR Mİ?

Yayın organlarını aylardanberi meşgul eden Münevver Karabulut cinayetinin her gün yeni bir bölümü gündeme getirilmektedir. Son haberde de, katil zanlısı Garipoğlu ile telefon konuşmalarının dayak ve tokat bölümleri sergilendi.
Kadınların, özellikle kızların dövülmesi konusu beni yaşamım boyunca etkilemiştir. Hayvanların dövülmesini bile hayvanca davranış olarak görür, tel’in ederim. Hele kadınların dövülmesini, insanlığın aşağılanması olarak algılarım. Toplumumuzun değiştirilemeyecek gerçeklerinden biri olan dayağı, benim anlamama imkan yoktur. Hele hele genç kızların, hem de daha tanışma ve flört dönemlerinde, erkeklerden tokat ve dayak yemeyi kabullenerek, ilişkilerini sürdürmelerinin, bence izahı yoktur. Aşk ve sevgisini söyleyebilmek için, günlerce, aylarca kızın peşinde koşan, derdini anlatabilmek için, ardında sokak köpeği gibi dolaşan, bir defa elini tutabilmek ya da bir defa öpebilmek için, bin dereden su getirip yalvaran bir genç erkeğin, aynı kıza el kaldırması, tokat atmasının, açıklanabilecek hiç bir anlamı, sebebi olabilemez. O genç erkeğin görgüsüzlüğü, içinde yaşadığı ailesinde, babasının anasını dövdüğünü göre göre büyümesi, kadın dövmenin, aile içi normal bir işlem olduğunu sanması, kendisinin de yeri geldiğinde dövülmüş olması sebebiyle, kız – kadın dövmenin ve şiddet göstermenin görgüsüzlük-ilkellik-yabanilik olduğunu anlayabilmesi asla mümkün değildir. Asırlar boyunca kuşaktan kuşağa, hatta genetik olarak geçen huylar, alışkanlıklar, görgüler, görgüsüzlükler, magandalıklar, maçoluklar, daha çocukluk yaşlarında ortaya çıkar.
Kadınların da, daha çocukluk yaşlarında, erkeğin yönetim ve otoritesini kabullenmesi, ezilmeyi kader olarak görmesi, otoriteye karşı çıkamaması, itiraz veya isyan edememesi gerçeği, tıpkı erkeğin magandalığı gibi genetiktir. Ninelerinden gelmektedir. Söz veya nişan dönemlerinde el ele gezen çiftlerin, evlendikten sonra erkeği 3-5 adım önde, kadını arkada görürüz. Yan yana, el ele, kol kola aileleri, köylerde, varoşlarda görmek hemen hemen imkansızdır. Erkeklerin genetik olarak süregelen otoritelerine karşı çıkan, isyan eden, onur ve kişilik savaşı veren kadınlara, genelde iyi gözle bakmazlar. Genelde köy ve varoşlarda, tesettürsüz kız, düğünle hemen tesettüre sokulur. Bekarken makyajı seven kız, evlendikten sonra da makyaja devam ediyor diye, boşanması gere ken kadın muamelesi görmektedir.
Yaşamım boyunca çok saygı duyduğum Nebahat Hanım isimli bir komşum ve eşi Turan Beyden dinlediğim ve beni çok etkilemiş bir olayı anlatmak istiyorum: Yeni evlendikleri 50-60 yıl önce bir gün Turan Bey eşi Nebahat Hanıma bir tokat atar. Çok şaşıran ve üzülen Nebahat Hanım geceyi bekler, eşi uyuduktan sonra, mutfaktan büyük bir bıçak alır, yatakta uyumakta olan Turan Beyin üzerine ata biner gibi oturup, bıçağı Turan Beyin gırtlağına dayar ve çenesinden tutarak; “Turan Bey kendine gelip, durumu anlayıncaya kadar hareket etme, kımıldama, gırtlağında bıçak var, sana zarar gelmesin, iyice uyandınsa beni dinle, bana bugün bir tokat attın, benim insanlık onurum var. Bir daha bana tokat atarsan seni gırtlağından keserim, beni anladın mı?” der. Turan Bey iyi anlamıştır ve tamam der söz verir, 50-60 yıldanberi Nebahat Hanım diye hitab ettiği eşi ile saygı ve sevgi dolu yaşamlarını sürdürmekteler.
Kadınlar bizim hayat arkadaşlarımızdır. Aynı yastığa baş koyduğumuz, birlikte evlat sahibi olduğumuz can yoldaşlarımızdır. Aşklarımızı ithaf ettiğimiz sevgililerimizdir. Bizi konuya komşuya, ele güne rezil rüsva etmeyen, onurumuzu, namusumuzu, şerefimizi koruyan, çok şey borçlu olduğumuz, saygın dostlarımızdır. Hiç yapmamamız gereken şey, onlara şiddet uygulayıp, dövüp, tokat atıp, hayvanlaşmaktır.
Emekli Serbest Muhasebeci
DOĞAN GÖRKEY
1971 Kırkpınar Ağası
Yeşilay Yüksek Şura Üyesi

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 86. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI







Cumhuriyet Halk Partisi’nin 86. yıl dönümü münasebetiyleTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindede kutlama törene düzenlendi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu’ya bağlı beldelerden; Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu’nun da hazır bulunduğu törende Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan CHP Çorlu İlçe Başkanı Köprülü, “Sevgili Cumhuriyet Partililer,
Bugün burada birlik ve dayanışma duygusu içerisinde partimizin 86. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
Partimiz, kökleri tarihimize, ulusal kurtuluş savaşımıza Anadolu ve Rumeli Müdaf-i Hukuk Cemiyetine uzanan bir ulu çınardır.
Partimiz 86 yıl önce kurulduğunda yönetimini devraldığı yoksul, yorgun ve harap durumdaki bu ülkeyi ve milleti çok kısa bir sürede Cumhuriyet Rejiminin çatısı altında birleştirerek, çalışan, üreten, güçlü ve modern bir devlet haline getirmiştir.
Gücünü ve enerjisini halktan ve sosyal devlet ilkesinden alan partimiz 6 ilkenin ışığında her zaman vatana millete karşı olan sorumluluğunun bilinci ile hareket etmiştir. Her zaman günü kurtarmaya yönelik, populist söylemlerden uzak durmuş, oy kaygısı güderek milletimizin hissi duygularını kendi çıkarları ya da başarısı için kullanmamıştır.
İşte bu yüzdendir ki bugün kuruluşunu kutladığımız partimiz 86 yıldır dimdik ayaktadır.
Partimiz 86 yıl önce kurulduğunda olduğu gibi bugün de halkımızın umudu, çaresizlerin çaresi, ülkenin kuruluşudur.
Bugün içinde bulunduğumuz koşul ve şartlar bu sorumsuz iktidarın eylem ve tutumları bizlerin Cumhuriyet Halk Partililerin Vatana ve Millete karşı olan sorumluluğunu kat be kat arttırmıştır.
Maalesef ki ekonomik kriz ülkemizde toplumumuzun her kesimini ezip geçmiştir. İstihdam dibe vurmuş, insanlarımız iş diye inlemektedir. Alın teriyle bilek gücüyle çalışan, üreten, kazanan bir toplum yerine avuç açan, yardım bekleyen bir toplum yaratılmaktadır. İnsanlarımız buna mahkûm edilmiştir. Durum hiç de iç açıcı değildir.
Daha da önemlisi bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik, dayanışma ve bütünlüğümüzdür. Her ne kadar ülkemiz bu durumlara sürüklenmişse de bu zor günleri aşmak birlik ve beraberlikten geçer. Yapmamız gereken şey bizi bize bağlayan değerleri bulup yüceltmektir. Bizleri farklılaştıran, ayrıştıran, bizi birbirimizden ayıran, koparan değerleri bulup çıkarmak bunlarla oynamak yapacağımız son şeydir.
Cumhuriyet Halk Partisi ekonomide, hukukta, kültürde siyasal ya da sosyal toplumun her kademesinde modernleşme ve çağdaşlaşma çabası veren bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi teslimiyetçi boyun eğen bir Türkiye değil kendi kararlarını kendi alıp uygulayabilen bağımsız bir Türkiye yaratmayı amaçlayan bir partidir. Milletimizin mutluluğunun, devletimizin büyümesinin bunlardan geçtiğine inanan bir partidir. Ama en birinci koşul olarak da bunlara ulaşmanın yolunun ulus bilincinden ve yurt sevgisinden geçtiğine bir partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden onun ilkelerinden ayrılmayan bir partidir.
Bizler bugün bu bilinç ve anlayışa sahip insanlarla birlikte bu bilinç ve anlayışın ülkemizdeki kurucusu ve savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmiş olmaktan onur ve mutluluk duymaktayız. Kalbimizdeki heyecan ve kararlılıkla bugün olduğu gibi yarın da yolumuzda yürümeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygı ile selamlıyor, Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Kayıp aileden 4’ünün cesedine ulaşıldı

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana gelen sel felaketinde, bir çiftlik evinden kaybolan 5 kişilik aileden 4'ünün cesedine ulaşıldı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, yaptığı açıklamada, çiftlik evinin bulunduğu Güngörmez Kambursöğüt mevkisinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında, Berna Çakar'ın (8) cesedine ulaşıldığını söyledi. Aileden baba Fatih Çakar'ı (50) arama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çoban, sağanağın devam etmesi dolayısıyla çalışmalarda zaman zaman zorluk yaşandığını ifade etti. Sel felaketinde şu ana kadar aileden anne Handan (30) ile çocukları Azra (6), Büşra Çakar (12) ile çiftlik evi dışında selin vurduğu Bahçeköy'de Fatma (79) ve Mustafa Bilgin (82) çiftinin cesetleri bulundu.
KAYNAK:www.22haber.com

TRAKYADAKİ SEL BÖLGESİNE BAŞBAKAN YARDIMI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya'daki sel felaketiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Trakya'daki sel felaketiyle ilgili Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarı ve Tekirdağ Valiliğinden son durum hakkında bilgi aldı. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bölgede acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Tekirdağ Valiliği emrine 250 bin TL kaynak gönderilirken, Tekirdağ valiliğinden, vatandaşların sorunlarının giderilmesi için her türlü yardımın beklemeksizin yapılmasını istedi. Sel felaketinden zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanacağı, taşınma, barınma, giyecek, ulaşım gibi ihtiyaçların valilikçe ücretsiz yerine getirileceği bildirildi. Bölgede, vatandaşlar için sıcak yemek verildiği, temel ihtiyaçların karşılandığı ifade edilirken, arama ve kurtarma çalışmalarına askeri birliklerin, sivil savunma ekiplerinin ve balık adamların katıldığı kaydedildi.
KAYNAK:www.22haber.com

Çorlu Elektrikçiler Derneği Arda Restorantta İftar Yemeği Düzenledi


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinde kurulu bulunan Elektrikçiler Derneği önceki akşam Arda restorantta üyelerine ve misafirlerine iftar yemeği verdi. Katılımın yoğun olduğu iftar yemeğinde misafirler ilahiler eşliğinde oruçlarını açtılar.
Çorlu Elektirikçiler derneğinin iftar yemeğine, 108 üyenin yanında 52 misafirde davette yer aldı. Misafirler arasında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Zeki Doburcalı, Tekirdağ Elektrikçiler ve Elektronikçiler Derneği Odası Başkanı Sait İbiş, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi ve İhsan Çorbacı, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Osman Tunca, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe, Madeni Eşya Elektrikli Aletler Odası Başkanı Hüseyin Aslan, Mühendisler Odası Başkanı Muharrem Okur, Çorlu Çıraklık Eğitim Müdürü Rüştü İlhan, Tredaş Çorlu Şubesi Müdürü de katıldı.
Fasıl grubu eşliğinden birbirinden güzel ilahiler eşliğinde eski ramazan günlerini aratyaman iftar yemeğinde düzenlemiş oldukları organizasyonla üyelerden ve misafirlerden Çorlu Elektrikçiler Derneği tam not aldı.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

İftar yemeğinde buluştular


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesi Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Çorlu Öğretmenevi’nde iftar yemeğinde buluştular. Bu gece Okul Müdürü Bekir Ateş, Müdür Yardımcısı Mustafa Gedik ve okulun ilk Müdürü olan Aytaç Yücebaşoğlu ve eşinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Komite Başkanı Bahattin Uzun’un açılış konuşmasıyla iftar yemeğine başlandı. Uzun konuşmasında, gelenek haline getirmiş olduğumuz iftar yemeğinin 2.nde buluşmuş olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz dedi ve ayrıca mezunlarla birlikte yapılan etkinliklerin dışında, okulumuzun kuruluşunun 30.yılında mezun olan arkadaşlardan ilk üçünün bize yaşatmış oldukları mutlulukları dile getirdi.
Bu arkadaşlardan Merve Olgun- Gazi Üniversitesi End. Sanatlar Eğit.Fakültesi İşletme Öğretmenliği bölümünü, Özge Uysal – Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turz.Eğit.Fakültesi Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği bölümünü, Güler Özen – Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Uluslar arası Ticaret bölümlerine girmeye hak kazandılar. Bu arkadaşları başarılarından dolayı tüm mezunlar adına kutluyoruz dedi. Bu tanıtım programından sonra bu öğrenciler hatıra olarak verilen hediyelerle ödüllendirildiler.
Mezunlar komite yönetimine teşekkür ederek bu geceden büyük bir haz duyduklarını ve gelecek yıllardaki iftar yemeklerinde buluşmak üzere diyerek ayrıldılar.
HABER VE FOTO: Samet AKSOY

Hakkı Bulut konserine yoğun ilgi

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde tertip edilen Ramazan Şenliği'nde önceki akşam, Arabesk müziğinin güçlü sesi Hakkı Bulut sahne aldı. Son Mektup, İntizarım Var, Kıskanıyorum, Sana Taptım ve Töreniz Batsın gibi artık klasikleşen şarkılarını seslendiren Hakkı Bulut, dinleyicilerden gelen istek şarkıları da seslendirdi. Bulut'un söylediği şarkılara, zaman zaman hafiften çiseleyen yağmur da eşlik etti
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...