***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Aralık 2009 Perşembe

Keşan Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı yapıldı.


Keşan Belediye Meclisi 2009 yılının son toplantısı olan Aralık ayı olağan toplantısını (10.12.2009 tarihinde gerçekleştirdi.
Saat 17.00’de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan meclis ilk olarak, 2009 yılı harcama kalemlerinden aktarma yapılması konusunu görüştü. Mali Hizmetlerden Sorumlu Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, meclise aktarma konusunda bilgi vererek çeşitli kalemlerden 3.373.484.09 TL aktarma yapılması gerektiğini belirtti.
Daha sonra mecliste yapılan oylamada bu konu oybirliği ile kabul edildi.
Meclis gündemin ikinci maddesinde 2010 yılında gerçekleştirilmesi düşünülen Keşan 8.Ululslararası Kültür ve Turizm Festivali’nin tarihini oybirliği ile 27 Temmuz-01 Ağustos 2010 olarak kabul etti.
Meclis, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen;
Ve İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren’in, konuyla ilgili bilgi vermesinin ardından, İlçemizin Yukarı Zaferiye Mahallesinde, onaylı imar planları içerisinde
51000-51200 yy, 47100-47300 xx koordinatları arasında, Mülkiyeti Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan Pazar Yeri ve Hal Binası olarak belirlenen alanın, Belediyemizce yapılması planlanan “Pazaryeri ve Ticaret” alanına ilişkin hazırlanan projeye uygun olarak “Ticari Alan” ve h=15.50 metre (B-5) Beş Kat olarak Plan tadilatının yapılması konusunda oybirliği ile karar aldı.
Mecliste son olarak Keşan Belediyesi tarafından yapılan Yeni Hal Binası’nın Dünya Haller Birliği üyeliğine girmesi konusu görüşüldü.
Bu konuda meclise bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geçtiğimiz Salı günü Keşan’a gelen Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er’in Hal Binası’nın Dünya Halle Birliği’ne alınması konusunda bir öneri getirdiğini ve bunun için de konunun bir meclis karar gerektiğini söylediğini belirterek “Bu nedenle bu konuyu ben de meclisimize taşıdım. Sayın Er, dünyada ilk kez bir ilçe Hali’nin Dünya Haller Birliği’ne üye olacağını söyledi. Bu da bizim için bence çok önemli bir konu” dedi.
Daha sonra mecliste yapılan oylama sonucu Keşan Belediyesi Toptancı Hali’nin Dünya Haller Birliği’ne üye olması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin sona ermezsinden sonra konuşan Özcan, bu toplantı ile 2009 yılının son toplantısının gerçekleştiğini belirterek “Bu yıl içersinde Mart ayında yapılan seçimlere kadar görev alan tüm meclis üyelerimiz ile yeni seçimlerden sonra göreve gelen ve halen birlikte çalıştığımız, çalışmalarımıza yön veren katkı sağlayan tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür eder. Yeni yılın hepinize mutluluk, sağlık ve istediğiniz güzellikleri, getirmesini diliyorum” dedi.
Keşan Belediye Meclisi 2010 yılının ilk meclis toplantısını 7 Ocak 2009 Perşembe günü saat 17.00’de yapacak.

Öğrencilerden Belediye Başkanı’na ziyaret…


Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencileri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret ettiler.
Saat 13.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette öğrenciler Özcan’ın çalışmaları hakkında kendisinden bilgi aldılar ve çalışmalarında başarılar dilediler.
Özcan’da öğrencilerin bu ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek
“ Hepinize derslerinizde başarılar dilerim. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz bunun için çok çalışmanız gerekiyor. Bunu sakın unutmayın “dedi.
Öğrenciler daha sonra sınıflarındaki bilgisayarın bozulduğunu belirterek “Sayın başkanım bütün sınıf arkadaşlarımız adına sizden sınıfımıza bilgisayar alabilmemiz için sizden destek istiyoruz. Bu konuda tüm arkadaşlarımız tarafından imzalanan dilekçemizi de size takdim ediyoruz” şeklinde konuştular.
Özcan’da öğrencilere sınıflarına bilgisayara alınması konusunda gerekli yardımı yapmak istediğini belirterek,öğrencilerden gelen bu talebi Encümene havale etti.
Öğrenciler de bu taleplerini olumlu karşılayan Özcan’a teşekkür ettiler.

HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Keşan ilçesinde El beceri Kursları başladı…




Keşan Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek El Beceri Kursları açılışını gerçekleştirildi.
Saat 12.00’de Eski Terminal’deki Keşan Belediyesi Sanat ve Sosyal Hizmet Merkezi Binası’nda düzenlenen törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Meclis Üyeleri ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.
Burada konuşan Keşan Belediye Meclis Üyesi ve Kurs sorumlusu Zeynep Gürel, Keşan Belediyesi olarak bu yıl 6.sı gerçekleştirilen el beceri kurslarına talebin bu yıl çok daha fazla olduğunu belirterek “Belediyemizin katkıları ile bayanlarımıza hem el becerisi kazandırıyoruz hem de burada ürettikleri işleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına olanak tanıyoruz. Bu nedenle belediye başkanımızın verdiği desteğe teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, belediye olarak bu tür sosyal aktivitelere önem verdiklerini belirterek “Bu yıl 6.sını gerçekleştireceğimiz el beceri kurslarını sağ olsun sayın Kaymakamımız Metin Borazan’ın da büyük katkısı ile hayata geçirdik. Bu yıl katılımın daha da fazla olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Halk Eğitim Merkezi’nin onayı ile gerçekleştirdiğimiz bu kurslarımız yaklaşık 6 ay boyunca devam edecek. Ben bu kursa emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Toplantıda son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Metin Borazan’da, “Sayın başkanımız gayet mütevazi davranıyor. Bu kursla ilgili bizim çok büyük bir katkımız bulunmamaktadır. Halk Eğitim Merkezi’nin onayı ile açılan bir kurs olduğu için buradan belge alacak kursiyerlerimiz daha sonraki yıllarda girdikleri kurslar konusunda Öğretici Belgesi’ne sahip olmuş olacaklar. Bu belgeleri ile de Usta Öğretici olacaklar. Bu kurslara katkı veren Belediye Başkanımızı tebrik etmek gerekir. Kendisi bu tür aktiviteler çok büyük önem vermektedir” şeklinde konuştu.
Daha sonra kursiyerler tarafından yapılan çeşitli yiyecekler konuklara ikram edildi.
Keşan Belediyesi’nin bu yıl 6.sını açtığı El Beceri Kursları; Çiçek Yapımı,Ev Tekstili,Makine Nakışı,Giyim,Kırkyama ve Kurdela Nakışı dallarında kursiyerlere hizmet verecek.




HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...