***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Mart 2010 Çarşamba

Kardeşi de tutuklandı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı. Fransa'da tutuklu bulunan uyuşturucu kaçakçısı Nurettin Güven'in kardeşi M.A.G., Çorlu'da düzenlenen operasyon sonucu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çorlu Emniyet Müdürlüğü Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda, İngiltere'ye götürülmeye çalışılan 150 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Çorlu'da yaklaşık 150 kilo eroinin ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 8 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan Mehmet Ali Güven, Fatih Mehmet Kutlu ve Cumali Çavdar ''uyuşturucu madde satmak, kullanmak ve nakletmek'' suçlarından tutuklandı. R.K, B.G. M.B., A.C. ve F.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 aydan bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında, 11 Martta TEM Otoyolu Çorlu Kavşağı'nda Cumali Çavdar'ın kullandığı tırda, yaklaşık 150 kilo eroin ele geçirilmişti. Çavdar ile toplam 8 kişi gözaltına alınmıştı. Olay; Emniyet, Çorlu'da ikamet eden R.K. ve İstanbul'da ikamet eden kardeşi F.M.K. adlı şahısların, kendilerine ait TIR araçları ile Türkiye'den Avrupa ülkelerine uyuşturucu madde sevkiyatı yaptıklarını tespit etti. Yapılan araştırmada, F.M.K., M.A.G ve A.Ç.'nin uyuşturucu taşıma işinde ortak hareket ettikleri, M.A.G.'nin uyuşturucu maddenin alıcısı olan ve İngiltere'de bulunan açık kimliği tespit edilemeyen bir şahısla irtibatlı olduğu belirlendi. Yapılan 3 aylık teknik takip sonucu, 11 Mart'ta C.Ç. isimli şahsın sevk ve idaresindeki TIR'a İstanbul'da uyuşturucu madde yüklenerek Avrupa ülkesine hareket edeceği tespit edildi. Bunun üzerine Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan karar doğrultusunda Çorlu gişelerinde oluşturulan uygulama noktasında KOM ekipleri tarafından TIR aracı durduruldu. Mukavva taşıyan TIR'da yapılan aramada, dorsede bulunan koliler içerisine gizlenmiş 288 paket halinde 150 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu C.Ç., F.M.K., R.K., M.A.G., B.G., M.B., A.Ç., B.C. isimli şahıslar yakalandı. Yakalananlar arasında Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığından tutuklu bulunan Nurettin Güven'in kardeşi M.A.G. de yer alıyor. M.A.G.'nin işyerinde yapılan aramada bir adet 9 mm çapında tabanca, bir adet şarjör, 8 adet fişek ele geçirildi.
KAYNAKwww.habercorlu.com

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN’DAN 18 MART DENİZ ZAFERİ AÇIKLAMASI

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 945.yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak 18 Mart’ı kutladı.
Çanakkale'de kazanılan eşsiz zaferin, şanlı bir milletin küllerinden yeniden doğmasına vesile olduğunu kaydeden Özcan mesajında, "Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir. 18 Mart Şehitler Günü'nü, şehitlerimizin aziz hatırasını anmak, geçmişte yaşananlardan ibret çıkarmak için bir vesile kabul ediyoruz. Çanakkale'de ortaya konulan istiklal mücadelesi eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerin, gazilerin, şehitlerin her birini rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." ifadesine yer verdi.
18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi'nin, Çanakkale'yi denizden geçmeyi hedefleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Türk milletinin ve askerlerimizin direniş gücünü artırdığını ifade eden Özcan, "Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmış ve bütün dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirtmiştir. Bugünkü varlığımızı, bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz." ifadesini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’den Keşan Belediyesi’ne ziyaret

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi dün (17.03.2010) beraberindeki heyet ile birlikte Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 11.00’de gerçekleşen ziyaret Çelebi’nin yanı sıra eşi Melahat Çelebi, DİSK Uluslar arası İlişkiler Md. Kıvanç Eliaçık ve DİSK Örgütlenme Daire Müdürü Mete Sönmez, DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Alaattin Öztürk, DİSK Genel İş Keşan işyeri temsilcileri katıldılar.
Çelebi, Yunanistan Sendikalar Konfederasyonu GSEE’nin Selanik’te yapılacak genel kuruluna katılmak üzere Yunanistan’a gitmek üzere Keşan’dan geçerken Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etmek istediklerini ve bu nedenle Keşan Belediyesi’ne geldiklerini belirterek “Sayın başkanımız yaptığı hizmetlerle ve çalışanlarıyla gerçekleştirdiği diyalogla bizim için önemli isimlerden biridir. Bu konuda sayın başkanımızı tebrik ediyorum. Başkanımızı arkadaşlarımızla birlikte ziyaret edip bir çayını içmek için uğradık” dedi.
Özcan’da kendisini unutmayarak bu ziyaret gerçekleştiren Çelebi ve heyetine teşekkür ederek, uğradığı silahlı saldırı nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti ve hayırlı yolculuklar diledi.
Çelebi ve beraberindekiler ziyaretin ardından Yunanistan’a hareket etmek üzere Keşan Belediyesi’nden ayrıldılar.
SAVAŞ ALTAY, ÇELEBİ VE ÖZCAN’LA GÖRÜŞTÜ
Aynı saatlerde Keşan Belediyesi’ne gelen, 18 Mart nedeniyle İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen Savaş Altay adlı vatandaş da bu ziyaret sırasında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile de görüştü.
Altay, kendisini misafir eden ve her zaman büyük ilgisini gördüğü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a da teşekkür etti.
Özcan’da böyle güzel bir görevi yerine getiren Altay’ı kutlayarak, “Bizler böyle görevleri yapan ve değerlerimize sahip çıkanlara her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Çelebi’de bu yürüyüşü yıllardan beri gerçekleştiren Savaş Altay’ı kutladı.

GÜRSOYLAR KOLEJİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Bölgedeki öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz için faydalı ve gelişimci etkinliklerimiz dahilinde, 19 Mart 2010 Cuma günü saat 19.00’da Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda, alanında yaptığı başarılı çalışmalarıyla tanınan İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Osman ABALI’yı okulumuzda konuk ediyoruz.
Bünyesindeki öğrencilerin bireysel gelişiminin yanında toplumsal gelişime de önem veren ve bu konuda çalışmalarını sürdüren bir kurum olarak eğitim sürecinin yapıtaşları olan öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu amaçla, 19 Mart 2010 Cuma günü okulumuzda gerçekleştirilecek olan seminerde, çocukların ve gençlerin öğrenme şekilleri ve dikkat eksiklikleri gibi birçok konuda çalışmaları ve yayınları bulunan ABALI, veliler, öğretmenler ve öğrencilerle Dikkat Eksikliği ve Sınav Kaygısı konularında bilgiler verecektir.
Sınavların yaklaştığı bu günlerde öğrencilerin ve en büyük destekçileri olan velilerinin seminerde bulunmalarının, ortaya çıkacak başarıya katkısı açısından faydalı olacağına inanıyor, bölgedeki tüm eğitim camiasını ve siz değerli basın mensuplarımızı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan seminerimize katılmaya davet ediyoruz.
Özel Gürsoylar Koleji

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Kutlu Olsun

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Baysan, mesajında şu ifadelere yer verdi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Ulusu, 1 Dünya Savaşı’nda emperyalist devletlere karşı var oluş mücadelesi verdiği bir dönemde bu önemli ve anlamlı zaferi kazanmıştır. Çanakkale Savaşı, etkileri ve sonuçları itibariyle Dünya Tarihi’nde de önemli bir yere sahiptir.
Yüzyıllar boyunca toprak kaybeden, 1. Dünya Savaşı’nda bütün cephelerde yenilen Osmanlı Devleti, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasıyla bir süre daha varlığını sürdürebilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı, Türk Ulusunun topyekûn mücadelesi sonucunda millet olma bilincini kazandığı önemli bir tarihsel olaydır. Ulu Önder Mustafa Kemal bu savaşta askeri dehası sayesinde tarih sahnesinde çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına giden süreçte Çanakkale Zaferi’nin çok önemli bir yeri vardır.
Tarihimizde eşsiz bir mücadele ve kahramanlık örneği olan Çanakkale Zaferi, en fazla şehit verdiğimiz savaşlardan biridir. Hiç korkmadan ve tereddüt etmeden canlarını feda eden atalarımız, bu vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Bizlere düşen en büyük görev, onlardan devraldığımız bu mirasa sahip çıkıp onu daha ileri bir noktaya taşımaktır.
Bu düşüncelerle, tüm şehitlerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyor, milletimizin bu önemli ve onurlu gününü kutluyorum.
Ünal BAYSAN
Çorlu Belediye Başkanı

BELEDİYE HAVALARIN ISINMASI İLE PARK VE BAHÇE İŞLERİNE HIZ VERDİ.

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nce havaların ısınması ile Park ve bahçe çalışmalarına başlandı.
İlçede Belediye şehir alanı sınırları dâhilinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanlarda, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler ekipleri tarafından, güllerde budama çalışmaları yapılarak, yeni boş alanlara da renk renk çiçek fidesi ekiliyor.
Önceki dönemlerde Belediye, Park Bahçe ve Refüjlerinin Bakımı, Onarımı, Temizliği ve Sulanması hizmet alımı işini açık ihale usulü ile bir şirkete vermişti.
Bu yıl ise Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Park ve Bahçe çalışmalarını Belediye bünyesinde çözerek İlçe halkından takdirini kazandı.
İlçedeki çalışmaların organizasyonunu yapan, bitki plan proje işi yönetiminden sorumlu Ziraat Mühendisi Türkan Kaş, Belediye’ye ait Park ve Bahçelerin genel bakım ve çimlerin biçimi, gübreleme, yabancı otların temizlenmesi ve sulama işleri çalışmalarına havaların ısınması ile birlikte hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti.
Göreve yeni başlayan Orman Mühendisi Eser Tübeler ise Belediye bünyesinde mevcut serada çiçek fidesi yetiştireceklerini belirterek, Park ve Bahçelerde çalışan işçilerin çiçek ekim ve bakım çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

AYSEL ERGÜNEY ÇORLU FM' DE SAĞLIK SİSTEMLERİ VE SORUNLARINA DEĞİNDİ...

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde yayın hayatını sürdüren Çorlu Fm'de Cumartesi günleri yayınlanan Aysel Ergüney'in hazırlayıp sunduğu "bir konu ,bir konuk" adlı programın bu haftaki konukları Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sayın Faruk Gökgöz ile Tekirdağ Eczacı Odası Çorlu Temsilcisi Ecz. Sayın Özgür Dolkay oldular. Sağlık Sistemimizin ve buna ilişkin sorunların nedenleri ve çözüm önerileri ile birlikte değerlendirildiği programda konu; " hasta -doktor ve hastane -ilaç-eczane" boyutları içinde bir bütün olarak ele alındı. Konuklar; Hükümet'in uygulamaya koyduğu "sağlıkta dönüşüm projesi"nin "devletin sağlık sektöründe verdiği hizmetlerin hastaneler dahil aşamalı şekilde özelleştirilmesi" olduğunu yasadaki düzenlemelerden örnekler vererek açıkladılar. Bu proje ile yurttaşların "katkı payı" adı altında muayene, ilaç ve tedavi giderleri için para ödemek durumunda kaldıkları belirtildi.Proje kapsamında faaliyet gösteren eczanelerin bürokratik ve ekonomik yönden yaşadıkları sıkıntıların da ortaya konduğu programda eczanelerin kamu adına tahsilat yapan işletmeler konumuna geldiği, bunun da hasta-eczane ilişkilerinde neden olduğu sıkıntılar Eczacı Özgür Dolkay tarafından dile getirildi. Bu bağlamda Hükümet'in 2009 yılında çıkardığı kararnamedeki olumsuzluklar ile geçen yıl Aralık ayındaki "kepenk kapatma" eyleminin nedenleri de ortaya kondu.Tam gün yasası ile doktorlara "çok hasta bak, çok para kazan" dendiğini hatırlatan Dr. Faruk Gökgöz, bunun tanı ve tedavi hizmetlerindeki kaliteyi düşüreceğini, risk oluşturduğunu hatırlatarak; " Bir hekimin 100.cü hastası olmak ister misiniz? sorusunu sordu.Türk Tabipleri Birliği'nin tam güne karşı olmadığını belirten Dr. Faruk Gökgöz kendilerinin Hükümet'in yaptığı düzenlemeye itiraz ettiklerini söyledi.Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek artmasının bu kesimi rahatsız ettiği, oysa sıkıntıların sistemden ve kötü yönetimden kaynaklandığına dikkat çekildi.Süper marketlerde ilaç satışına ilişkin düşüncenin eczacılık mesleğini yapanları küçümseyen, binlerce eczacı ve çalışanlarının mağduriyetine yol açacak bir yaklaşım olduğunu açıklayan Eczacı Özgür Dolkay bu sistemin uygulandığı ABD ve İngiltere'de olumsuz sonuçlarının görüldüğünü açıklayarak bu yöntemle güçlü yabancı sermayenin Türkiye ilaç dağıtım ve satış pazarını ele geçireceğini de hatırlattı.Dr. Faruk Gökgöz, Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası ile yerli ve yabancı sigorta şirketlerine kazanç kapısı açıldığını , bunun hekim ve hasta açısından çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.Hastaların hekime başvurma, tedavi ve ilaç kullanma konularında yeterli bilinç ve özene sahip olmalarının gerektiği, başta hastalar olmak üzere sektör çalışanlarının tümünün yararına olacağı vurgulandı.Programın kapanış bölümünde Aysel Ergüney; "Sağlığın insanın ana karnından ölümüne kadar ihtiyaç duyduğu bir hizmet olduğunu, Sosyal Devlet'in bu temel hizmeti tüm yurttaşlarını eşit olarak kucaklayan bir yaklaşımla vermesi gerektiğini, Sosyal Güvenliğin devlet için bir "yük" değil "görev" olduğunu,sağlık sisteminin ; ticari anlayışın öne çıktığı "gelir-gider dengesi" ile yönetilemeyeceğini hatırlattı.

Üniversiteyi bitiren Roman gençlerine iş garantisi...

Edirne Valisi Mustafa Büyük, “Valilik olarak Romanlara ilköğretimde okulda beslenme imkanı, orta öğretimde ulaşımını sağlıyoruz. Üniversite eğitiminde harçlarını biz ödüyoruz. Dört yıllık üniversiteyi bitiren herkesi mutlaka iş sahibi yapma sözü veriyoruz.” dedi.
Edirne Valisi Mustafa Büyük, Roman vatandaşların en yaygın yaşadıkları şehirlerden birinin Edirne olduğunu belirtti.
Roman vatandaşların sıkıntı ve problemlerin çözümüne yönelik bazı projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Büyük, şöyle konuştu: “Hafta sonu Türkiye'nin her yerinden gelen Roman vatandaşlarımız Başbakanımızla görüştüler. Yaşadıkları problemleri ve isteklerini Başbakanımıza anlatma fırsatı buldular. Edirne'den de yaklaşık bin 600 vatandaşımız Roman Buluşması'na katıldı. Bu buluşma mutlaka çok olumlu bir etki oluşturdu.
Roman vatandaşlarımız genellikle konut, eğitim, istihdam sıkıntılarının olduğunu ve bazı konularda ayrımcılıkla karşılaştığını söylüyorlar. Bizimde üzerinde çalıştığımız konular var. TOKİ tarafından Roman vatandaşlarımıza Edirne ve Keşan’da yapılacak konutlar var. Ayrıca meslek edinme ve eğitim alanında da çeşitli projeler yürütüyoruz. Yerinde iyileştirme projemiz de var. Bu proje kapsamında Roman vatandaşlarımızın yaşadıkları mekanlar evlerindeki mutfaklar, banyo ve tuvalet daha modern hale getiriliyor.”
ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN ROMANLARA İŞ GARANTİSİ
Vali Mustafa Büyük, üniversiteyi bitiren Roman öğrencilere iş garantisi verdiklerini belirtti.
Roman vatandaşların özellikle eğitim alanında desteklenmesi gerektiğini anlatan Büyük, “Valilik olarak Romanlara ilköğretimde okulda beslenme imkanı, orta öğretimde ulaşımını sağlıyoruz. Üniversite eğitiminde harçlarını biz ödüyoruz. Dört yıllık üniversiteyi bitiren herkesi mutlaka iş sahibi yapma sözü veriyoruz. Böylelikle örnek insanlar oluşturarak onların da daha eğitimli, topluma uyumlu, huzur içinde yaşayan vatandaşlarımız olmasını arzu ediyoruz.” dedi.
KAYNAK: MEDYA KEŞAN/

AKP KEŞAN İLÇE TEŞKİLATINDA İSTİFALAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı İlyas Tüfekçi ve İlçe Yönetim Kurulu, dün düzenlenen hayli neş’eli bir basın toplantısı ile istifa etti.
Toplantıda konuşan Tüfekçi, istifa etmelerinde, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak’ın herhangi bir etkisinin olmadığının altını çizerek, “İstifa etsek de her şey bitmiş diye bir olay yok. Bu parti bizim partimiz. AK Parti üyeliğimiz devam edecek. Hatta üyelikle de kalmayacak. Aktif çalışmalar içinde de olacağız. mantığı ile hareket etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
.....................................................
AK Parti Keşan İlçe Başkanı İlyas Tüfekçi ve AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, dün düzenledikleri basın toplantısı ile görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen ve saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıda konuşan Tüfekçi, 16 Mart 2010 tarihinden itibaren, Yönetim Kurulu ile birlikte istifa ettiklerini dile getirerek, “Yönetim Kurulu’nda arkadaşlarımızla konu hakkında konuştuk ve tartıştık. Netice itibarı ile istifayı uygun gördük. Bununla ilgili daha detaylı açıklamalar ve yorumlar daha sonra yapılacak.” dedi.
İSTİFA EDENLER…
İstifadan sonraki sürecin AK Parti’ye hayırlı olmasını dileyen İlyas Tüfekçi, Yönetim’den istifa eden üyelerin listesini şöyle açıkladı: “İlyas Tüfekçi, Bülent Koyuncu, Mustafa Gizlen, Seçim Uyar, Aydoğan Akkaya, Bülent Sepil, Harun R. Bölük, Ümit Torlaklı, Haluk Kaba, Yakup Özgüç, Fehmi Aksal, Adnan Vural, Tülay Kahveci, Mustafa Baş, Yücel Derya, Yusuf Kara, Ahmet Kaya, İsmet Demirkol, Gültekin Süzgün, Fikret Koyuncu, Nasuf Katrancı, İbrahim Elik.”
GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE...
İstifanın ardından, Keşan’daki durumla ilgili kararı AK Parti Genel Merkezi’nin vereceğine işaret eden Tüfekçi, “İstifanız ya kabul edilmezse?” şeklinde gelen soruya, “Buna Genel Merkez karar verir. Gördüğümüz lüzum üzerine istifa ediyoruz. Hedefte olan kimse yok. Beraber geldik, beraber gidiyoruz.” cevabını verdi.
“BUDAK’IN ETKİSİ YOK”
İstifa etmelerinde, AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak’ın herhangi bir etkisinin olmadığının altını çizen İlyas Tüfekçi, “İstifa etsek de her şey bitmiş diye bir olay yok. Bu parti bizim partimiz. AK Parti üyeliğimiz devam edecek. Hatta üyelikle de kalmayacak. Aktif çalışmalar içinde de olacağız. mantığı ile hareket etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
GÖREVDEN Mİ ALINACAKLARDI?
Tüfekçi, “AK Parti Genel Merkezi’nin bazı il ve ilçe yönetimlerini görevden alacağı söylentileri vardı. Bu söylentiler gerçeğe dönüştüğü için istifa ediyor olabilir misiniz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “O bir rivayet. Biz AK Parti’ye gönül verdik. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. İstifa edip-etmememiz de o kadar önem arz etmiyor. Netice itibarı ile AK Parti’deyiz. Bundan sonra da AK Parti’nin daha da yükselmesi için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. Gelecek yönetim de böyle hareket etmeli. Hep beraber kaynaşarak hareket edeceğiz. Diğerlerinin yaptığı gibi çekip gitmeyeceğiz. AK Parti içinde olanlar AK Parti’de kalacak.”
“MEVTAYI ERKEN KALDIRMAK GEREK”
Bazı basın mensupları, ani düzenlenen basın toplantısına geç kalınca, yöneticiler tarafından, “Mevtayı erken kaldırmak gerek, yoksa kokar.” esprisi yapıldı.
Toplantının dikkat çeken bir başka yanı ise istifa eden yöneticilerin, hayli neş’eli olmaları idi. Bu durumun, “Kan tükürüp kızılcık şerbeti içtik.” demekten mi yoksa gerçekten neş’eli olmaktan mı kaynaklandığı anlaşılamadı.
KAYNAK: MEDYA KEŞAN/

YEREL BASINI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

1 Yıl İçinde Tüm Sektörlerde Elektronik İhale Dönemine Geçilecek.
Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, 2010 yılının ilk yarısında tüm işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştiği ilk ihaleyi yapmayı öngördüklerini belirterek, söz konusu çalışmanın tıbbi cihaz ve ilaç sektöründe gerçekleştirileceğini, 1 yıl içinde tüm sektörlerde elektronik ihaleyi başlatmayı umduklarını söyledi.
KİK Başkanı Gül, 2009 yılı istatistiklerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, elektronik ihale çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Gül, Dünya Bankası hesaplamalarına göre elektronik ihalenin toplam kamu alımlarında yaklaşık yüzde 20 tasarruf sağladığını ifade ederek, zaman ve mesai yönünden de ciddi tasarruf yaratacağını söyledi.
Elektronik ihale ile ilgili çalışmaların 2004 yılında başlatıldığını, 2008 yılında 5812 sayılı yasa ile hukuki altyapısının oluşturulduğunu anlatan Gül, Elektronik Kamu Alımları Platformunun (EKAP) test çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.
Gül, sistemin işleyebilmesi için idarelerin ve isteklilerin sisteme kaydolması gerektiğini belirterek, kayıtlara 2 hafta önce başladığını ve bugün itibariyle sisteme kayıt yaptıran istekli sayısının 2 bin 179, idare sayısının 2 bin 44 olduğunu bildirdi.
''2010 yılının ilk 6 ayı dolmadan tüm işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştiği ilk ihaleyi yapmış olacağız'' diyen Gül, tüm sektörlerde birden elektronik ihalenin bütün safhalarını hayata geçiremeyeceklerini, çünkü ihaleye konu mal ve hizmetlerin kodlanmasına ihtiyaç olduğunu anlattı. Bunun şu an itibariyle, İlaç ve Tibbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTTUB) kayıtlı tıbbi cihaz ve ilaçlarda hazır bulunduğunu belirten Gül, ''Biz de pilot sektör olarak dokümanın elektronik ortamda hazırlanması, elektronik ortamda teklif verilmesi ve tekliflerin elektronik ortamda değerledirilmesi olmak üzere tüm saflarda tıbbi cihaz ve ilaç sektöründe gerçekleştirmeyi programladık. Bazı hastanelerle protokoller imzaladık, pilot uygulamayı bu hastanelerde başlatacağız'' dedi.
TİTTUB'un yanı sıra, ihaleye katılanların vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı, ihale komisyonundaki ile akrabalık bağının bulunup bulunmadığı bilgilerin incelenmesi için MERNİS, sigorta borcunu sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumu gibi ihalenin her aşamasıyla ilgili bir çok kurum ve kuruluşla işbirliği içinde çalışma yürüttüklerini söyledi. Gül, ''ilk safhadan sonra, 1 yıl içinde tüm sektörlerde elektronik ihaleyi başlatabilmeyi umduklarını'' söyledi.
MEB, EN FAZLA İHALE YAPAN BAKANLIK-
Hasan Gül, Kamu İhale İstatistiklerine ilişkin verdiği bilgiye göre, 2009 yılında gerçekleştirilen toplam 130 bin 828 ihalenin sayısal dağılımında en fazla ihale gerçekleştiren Bakanlık 18 bin 871 ile Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanlığı 16 bin 542 ihale ile ikinci, Milli Savunma Bakanlığı da 9 bin 237 ihale ile üçüncü sırada yer aldı.
Parasal dağılımda ise toplam 61,4 milyar liralık kamu alımının 7 milyar lirasını Sağlık Bakanlığı gerçekleştirdi. Onu da Milli Savunma Bakanlığı (4,6 milyar lira) ve Ulaştırma Bakanlığı (3,6 milyar lira) izledi.
KİT'ler bu dönemde 29 bin 750, belediyeler 20 bin 128, il özel idareleri 8 bin 934, yükseköğretim kurumları 6 bin 498 ihale gerçekleştirdi. Parasal bazda bakıldığında belediyeler 13,4 milyar lira, KİT'ler 11,7 milyar lira, yükseköğretim kurumları 4,1 milyar lira alım yaptı.
KAYNAK:KEŞAN HABER SİTESİ

Sinoplu Esnaflar Kahvehanesi Bilgilendirme Toplantısı

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Pınarbaşı Köyü ziyaret edilerek 3 kahvehanaede yapılan konuşmalardan sonra Parti üyeleri bu kez de 14 Mart 2010 Pazar günü saat 16.00 – 17.00 arasında, perşembe pazarı mevkiinde bulunan Sinoplu Esnaflar Kahvehanesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlemiştir.
Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 15 kişilik katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, yaklaşık 50 kişiye hitap etmiş ve HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin kurulma sebeplerini şu şekilde açıklamıştır:
“Hak bu ülkede en çok yenen kavramdır. Eşitlik ise yoktur. Takım elbiseniz varken “Afedersiniz beyefendi!” normal giyimli iken “Hey sen!” denilmektedir. Tanıdığımız olduğu zaman işlerimiz anında çözülebilmekte, yoksa 1 ay bekletilmekteyiz. Her ay asgari ücretli çalışan bir vatandaştan 100 TL’ye yakın vergi alınmakta ancak bazı şirketlerin trilyonluk vergi borçları bir gecede silinmektedir. Bu devlet, ne yazık ki yabancılar ve zenginlerin kesesinden borç alıp, fakirin kesesinden vergi topluyor. Asgari ücretten vergi kaldırılacak ve asgari ücretin 1.000 TL'ye çıkarılması için hiçbir özveriden kaçınılmayacaktır. IMF ve Dünya Bankası Türk ekonomisine el koymuştur. Yolsuzluğun boyutları öylesine büyümüştür ki, anayasal ve toplumsal düzeni alt üst etmiştir. Fatura ise ek vergileri hep sessizce sineye çeken halkımızın üzerine yıkılmaktadır. Bunun sonucu tehlikelidir, ekonomik ve toplumsal bunalımdır. Bu gidişe mani olacak, her tedbir tereddütsüz alınacak, borç batağından çıkacağız.”
“İnsanların akşam olunca Pazar yerlerindeki az ezilmiş veya yarısı çürümüş meyve sebzeleri topladığı bir ülkede bürokratlar 400 milyarlık arabalarda gezebilmektedirler. Bu vicdansızlıktır. Bu toprakların bir karışında dahi, saçı başı ağarmış hamal, öteberi satan çocuk, yaşlı, dilenci, çöp toplayan çocuk, tinerci çocuk, parasızlıktan okuyamayan kız ve oğlan, sosyal güvencesi olmayan bir tek insan bırakmayacağız. Ülke yağma Hasan’ın böreği misali devamlı yenmektedir. Bu kötü gidişatın sorumlusu da beceriksiz politikacılardır. HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ, klasik siyasetçi zihniyetini tarihe karıştırmak için kurulmuştur. Siyasi bir oluşumdan çok çok ötedir ve bir halk ateşidir.”
Konuşma bitiminde tek tek masaları dolaşan Parti üyeleri, vatandaşların samimiyeti ve ilgisiyle karşılaşmışlardır. Birçok kişi mevcut yönetimden ve yerel yönetimden şikâyette bulunmuş ve siyasetçilere güvenlerinin kalmadığını belirtmiştir. Buna hitaben HEPAR üyeleri, “Bizler siyaseti vatan aşkı olarak biliriz” Biz siyaset yapmayacağız, hak mücadelesi yapacağız demişlerdir.
Vatandaşlar, Osman PAMUKOĞLU Çorlu’ya geldiği zaman kendilerini de ziyaret etmelerini ve kendisiyle tanışmak istediklerini belirttiler. Birçok kişi İlçe Başkanlığı’na geleceğini ve Milli Mücadele’ye katılacağını beyan etti.

BİR TARİH GÖZ GÖRE GÖRE YOK OLDU


Kırklareli iline bağlı Vize ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi, Hacı Çeşme Caddesi üzerinde bulunan XVI. yüzyıl Osmanlı dönemi Hatice Sultan Vakfına ait tarihi İmarethane Vize ilçesinin sitesi olan http://www.vize.com.tr/ sitesinin haberlerinde yaptığı uyarılara rağmen gerekli tedbirler alınmadığı için malesef çöktü. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl 4 Asırlık bu güzel yapıyı Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü restore etmek üzere, malik Hazineden iki kez devrini istemiş olumsuz cevap almış idi.

Belediye Şoförlerine Özel Eğitim

Çorlu Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan sürücülere, ekonomik ve güvenli sürüş eğitimi verildi.
Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, temizlik işleri yüklenici firması olan Gintem tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğü ve diğer birimlerde çalışan personele uygulamalı ve teorik sürüş eğitimi verildi. Eğitmen Ali Kemal Kurnaz tarafından verilen eğitimde sürücülerin sürüş performanslarının test edilmesinin ardından gerçekleştirilen seminerde ekonomik ve güvenli sürüş teknikleri kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Seminerde sürücü ve sürüş stresi yönetimi, trafik ve çevre güvenliği, yakıt maliyetinin düşürülmesi, arıza bakım onarım giderlerinin düşürülmesi, yol giderlerinin düşürülmesi, sürücü ve araç performansının arttırılması, aracın ikinci el değerinin korunması, sürücü profilinin geliştirilmesi, çalışanlara aidiyet duygusu kazandırılması konuları slayt gösterisi eşliğinde aktarıldı.
Meclis Salonu’nda verilen eğitimin ardından uygulamalı sürüş testleriyle, eğitim öncesi ve eğitim sonrasındaki farklar karşılaştırıldı. Ekonomik ve güvenli sürüş eğitimine katılan sürücülere sertifika verildi.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

11.03.2010 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda Merkeze bağlı Köy Muhtarlarıyla bir toplantı yapılarak Bazı yönetmelik ve uygulamalar hakkında muhtarlara bilgi verildi. İl Müdürü Haydar SOYKAN’ın açılış konuşmasından sonra;

1-Bitki Koruma Şube Müdürü M.Hanifi TÜRKASLAN 21.11.2009 tarih ve 27413 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN UYGULAMA USUL ve ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK gereğince bu yönetmeliğin ikinci kısmı 5.ci maddesi ( b ) bendinde bahsi geçen ticari amaçlı üretim yapan üreticilerin Bitki koruma ürünlerini uygulaya bilmeleri için izin alma ve başvuru şartları,eğitime katılmaları eğitim sonunda bitki koruma ürünleri uygulama yetkisinin nasıl verileceği.uygulama yetkisi almayanların bu ürünleri kullanamayacakları ve yetkisi olmadığı halde kullananlar hakkında uygulanacak cezai müeyyideler,hakkında bilgi verildi.
Bitki Koruma ürünlerini uygulama yetkisi alabilmeleri için İl Müdürlüğümüz tarafından verilecek bir günlük eğitim programına katılımın olması ve gerekli duyuruların yapılması konularında bir açıklama yaptı.
2-Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şehmus BAYDAR Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (K.K.K.A) ile ilgili olarak virüs’ün yaşadığı ortam,virüs’ün insanlara geçişi kenelerin doğal hayattan yok edilmesi bu amaçla Mart-Ekim ayları arasında 6 haftada bir gerek hayvanlar gerekse barınaklarda ilaçlamanın nasıl yapılacağı,insanların bu konuda alacağı bireysel tedbirler hakkında bilgi verdikten sonra Hayvan sevkıyatlarında menşe şahadetnamelerine Hayvan sahibinin ve taşıyanın T.C kimlik nosunun mutlaka yazılması gerektiği; 4 aylıktan küçük şap aşısı yapılmamış ancak kesime gönderilecek kuzu ve oğlaklara sevk izni verilmekte,ancak bunun kesim yapılacak mezbahada burada kesildiğine dair onaylı bir belge alınması gerektiği ve işletme kayıt defterlerinin dağıtımı konularında bilgi verildi.

Servis minibüsü otomobile çarptı: 6 yaralı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde servis minibüsü park halindeki otomobile hızla çarparken 6 işçi yaralandı.
Kaza, Çorlu- Çerkezköy karayolundaki Yulaflı köyü sapağındaki Işıklar Mevkii'nde meydana geldi. Arıza yapan otomobili yol kenarına park eden sürücü Tayfun Tospacı tamirci bulmak için ayrıldı. Bir süre sonra Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikadan aldığı işçileri evlerine götüren Cemşit Akpolat yönetimindeki minibüs sağ şeritte park halinde bulunan otomobile çarptı. Kazada servis minibüsünde bulunan 17 yaşındaki Mustafa Yasan, 26 yaşındaki Mustafa Çatal, 25 yaşındaki Adem Çatal, 27 yaşındaki Harun Meriç, 49 yaşındaki Hüseyin Öndar ve aynı yaştaki Mehmet Zengin yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından özel araçlarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Soruşturma sürüyor.
KAYNAK.ÇORLU HABER

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy;“Herkes Elini Taşın Altına Koysun”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy, demokratik açılımdan Çorlu’da yapılan çalışmalara, 2011 yılında yapılacak Genel seçimlerden Çorlu Tekirdağ arasına yapılacak duble yola kadar pek çok konuya değinerek, Çorlu’da yapılacak çalışmalarda herkesin elini taşın altına koymasını gerektiğini söyledi.
Son aylarda sıkça tartışılan konu haline gelen demokratik açılımla ilgili bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy; “Halkımızın daha iyi anlayabilmesi için Genel Merkezimiz tarafından bir kitapçık yayınlandı. Soru – cevap şeklindeki bu kitapçığın dağıtımını teşkilatlarımıza verdiler. Bizler bu kitapçıktaki soru – cevap şeklinde olan ve ne olduğunu, niçin yapıldığını broşür haline getirerek halkımıza dağıtacağız. Çorlu ilçe teşkilatı olarak dağıtacağımız broşürleri kahvehanelere, evlere, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlar ve teşkilat toplantımıza katılan üyelerimize dağıtımı yapılarak demokratik açılımla ilgili bilgilendirme yapacağız. Daha önce başlamış olduğumuz demokratik açılımın anlaşılabilmesi Başbakanımızın düşünce ve fikirlerinin her kesime ulaştırılması için radyo programları yapıyoruz. Gençlik kollarımız aracılığıyla Üniversite gençliği, ‘Üniversite gençliği ve milletvekillerimiz buluşuyor’ adı altında bilgilendirilmektedir. Kadın kollarımızda, hanımlar arasında yapılan ev ziyaretlerinde ev hanımlarına bu açılımı anlatmaktadır. Bu açılım süresince Başbakanımız ve Bakanlarımızın yapmış olduğu toplantılar ve istişareler ile toplumun her kesimi ile görüşülmekte bütün problemler, sıkıntılar dinlenmekte ve bunlara çözümler bulunmaktadır” dedi.
“2003’ten Bu Yana 11 Bin 370 Kilometre Duble Yol Yapıldı”
“Bu partimizin insan hak ve hürriyetine, demokrasiye verdiği önemi göstermektedir” diyen Arıksoy; “Demokratik açılım programı ile Güneydoğu’daki çatışmalar hemen hemen bitmiştir. Bundan sonraki süreçte Allahın izniyle Türkiye şaha kalkacak, bölgesinin ve hatta dünyanın en kuvvetli ülkelerinden birisi olacaktır. Sağlıkta yapılan devrim, ulaştırmada yapılan büyük yatırımlar, dış politikada gelinen nokta, bunların hepsi birer demokratik açılımın etkilediği oluşumlardan bazılarıdır. Daha önceki dönemlerde böyle bir çalışma, böyle bir yatırım maalesef yaşanmamıştır. Cumhuriyet tarihinde 2003 yılına kadar yapılan yol mesafesi 6 bin metrekaredir. 2003’ten bu güne yapılan yıl 11 bin 370 kilometredir. Ve bu yollar dubledir, bizden önceki dönemlerle bu kadar açık, bu kadar bariz fark vardır. 7 yılda ülkemize her alanda bu kadar çok yol kat ettirdik” diye konuştu.
“Bu Gelişim Kolay Olmayacaktır, Çok Eksiğimiz Var”
Çorlu’nun 52 ilden büyük olduğunu kaydeden Arıksoy; “Yaşadığımız şehir olan Çorlumuz, 52 ilden büyük bir nüfusa sahip ilçemizdir. Çorlu’da yaşayan insanlar olarak bulunduğumuz bu güzel şehri daha da güzel hale nasıl getirebiliriz, bunların hesabını yapmamız gerekir. Bu gelişim kolay olmayacaktır, çok eksiğimiz var. Bunları tamamlayabilmek için iktidar, muhalefet ve kamu kurum yetkililerinin el birliği ile çalışması, uyum içinde olması şarttır. Herkes elini taşın altına koysun. Biz iktidar olarak Trakya’nın en büyük ve en donanımlı hastanesini ilçemize kazandırdık. Yüklenici firma, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyor. Yıllardır sıkıntısını çektiğimiz yetersiz olan Adliye binamızın yerine farklı bir yere adliye binası inşaatı başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Çorlu - Tekirdağ Arasına Yapılacak Duble Yolun Çalışmaları Başladı
Çorlu’nun Tekirdağ’a ulaşımını sağlayan yol sorununun artık çözüme kavuştuğunu ifade eden Atilla Arıksoy; “Marmaracık kavşağından Tekirdağ Muratlı kavşağına kadar duble yol, Ulaştırma Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Bu duble yol Tekirdağ – Çorlu arasını yaklaşık 8 kilometre kısaltmış olacak. Yakın bir tarihte istimlâk çalışmaları başlayacaktır. Yine bildiğiniz gibi Devlet Bakanımız Aliye Kavaf’ın gelişinde aldığımız söz üzerine Kadın Sığınma ve Çocuk Sığınma Evleri yapılacaktır. Çorlu Belediyesi’nden yer tahsisi yapılması beklenmektedir” dedi.
2011’de yapılacak Genel Seçimlerle ilgili bilgilerde veren Arıksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel seçimler ile ilgili Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda çalışmalarımıza hız kazandırdık. Seçimlerde aktif görev alacak üyelerimizin çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar ile ilgili yaklaşık 5 bin kişiye bilgilendirme mesajları çekilmiştir. Teşkilat toplantılarımızı bu çalışmalarla diri ve sıcak tutmaya çalışıyoruz. Genel Merkezimizden gelen talimat doğrultusunda teşkilatımızı Pazar günleri de dahil olmak üzere gece saat 22:00’ye kadar açık tutarak vatandaşlarımızın dert ve sıkıntılarını dinliyor, demokratik açılım ve hükümetimizin icraatları konusunda halkımızı bilgilendiriyoruz”
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Çoğunluk Sağlanamadı Seçim Pazar Günü’ne Kaldı

Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası’nın Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştireceği olağan genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 21 Mart Pazar gününe kaldı.
4 adayın olduğu öğrenilen Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerinde çoğunluk sağlanamayınca genel kurul 21 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda dün gerçekleştirilecek olan seçimlere sadece mevcut başkan ve başkan adayı Coşkun Tokgöz ve yönetim kurulu üyeleri katılınca çoğunluk sağlanamadı. Diğer başkan adaylarının dahi katılmadığı olağan genel kurul toplantısı hafta sonuna ertelendi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz; “21 Mart Pazar günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonuna saat 14:00’de bütün üylerimizi bekliyorum” dedi.
4 yıldır görevde olduğunu söyleyen ve yine aday olduğunu belirten Tokgöz; “Üyelerimizin sorunlarını yakından biliyorum. Erkek berberlerimizin yüzde 80’i Pazar günleri çalışmak istemiyor. Buna da uymayan berberlerimiz var. Bunları Zabıta aracılığıyla en kısa zamanda çözeceğim. 308 üyemiz var, üyelerimizin desteğini bekliyorum. Tüm üyelerimiz ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olmak için toplantılar düzenleyeceğiz, çalışmalar yapacağız. Ben ve ekibim berber ve kuaförlere en iyi hizmeti sunmaya geliyoruz. Diğer başkan adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Tekirdağlı Romanlar Buluşmadan Hem Memnun Hem Kaygılı

İstanbulda gerçekleştirilen 'Roman Buluşmasının ardından bazı romanlar buluşmadan memnuniyetini dile getirirken, bazıları ise kaygılarının daha da arttığını ifade etti.
Aydoğdu Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Demir Darılmaz yaptığı açıklamada, Roman Buluşması'na Tekirdağ'dan 250 kişinin gittiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine ümit verici konuşmalar yaptığını söyledi. Romanlara TOKİ tarafından konutlar yapılacağının konuşulduğunu, ancak bu konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadığını anlatan Darılmaz, şunları kaydetti: ''Bu evlerin 100-120 lira taksitle yapılacağını ve 18 ayda teslim edileceği söyleniyor. Ancak Tekirdağ'da roman vatandaşlarının yaşadığı Aydoğdu Mahallesi'nin tamamı mı bu konutlara taşınacak yoksa bir kısmı mı bilmiyoruz. Bu mahallede 10 binin üzerinde insan yaşıyor. Çok sayıda kişi de yaşadığı bu mahalleden başka bir yere gitmek istemiyor. Bu nedenle mahallemizle ilgili alınan kararların bize doğru şekilde aktarılmasını istiyoruz. Eğer bizi kentin dışına çıkarırlarsa işte o zaman kendimizi soyutlanmış hissederiz, kabuğumuza çekiliriz ve iş yapamaz hale geliriz. Şimdi merkezi yerde oturduğumuz için hemen iş bulabiliyoruz. Uzak bir bölgede oturursak şehir merkezine gelmeye para bulamadan nasıl iş yapacağız?'' Çorlu Çorlu Hıdırağa Mahallesi Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Demir Kaykaç’da Çorlu'dan 100'e yakın romanın İstanbul'daki Roman Buluşması'na katıldığını söyledi. Buluşmada Türkiye'nin her yerinden 10 binden fazla roman vatandaşın bir araya geldiğini ifade eden Kaykaç, ''Bizler de bu buluşmada Çorlu'yu temsilen bulunduk. Buluşmada romanların sorunları, yaşadığı problemler hakkında istişareler yapıldı. Başbakanımız yaptığı konuşmadaki açıklamaları bütün romanları memnun etti. Bu açıklamalar arasında, bundan sonra romanları çadırlarda yaşayan millet olarak görmek istemediğini ve bu konuda çalışmalarının bulunduğunu söyledi'' dedi. Kaykaç, buluşmada kendisini en çok etkileyen olayın ise İstiklal Marşı'nın romanlar tarafından hep bir ağızdan okunması olduğunu bildirdi. Malkara Malkara Roman Dernekleri Başkanı Niyazi Güneş ise Malkara'dan toplam 500 romanın 18 otobüsle İstanbul'a giderek Roman buluşmasına katıldığını söyledi. Ancak burada içeriye giremediklerini ifade eden Güneş, ''Ben roman federasyonunun kurucusuyum. Roman derneklerinin kurulmasına öncüyüm. Başbakanımın yanına kadar gittim, elini sıktım ama derdimizi anlatamadık. Kürsüye çıkamadık, konuşamadık. Ama yine de Başbakanın bizleri hatırlamasından mutlu olduk'' dedi. Başbakanın TOKİ'nin kendileri için ev yapacağını söylediğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti: ''Buluşmada kimse sağlık, iş, eğitim konularına değinmedi. Daha sonra sahneye Balık Ayhan ve Kibariye çıktı. Bizlere göbek attırdılar. Bu açılım Romanları iyice yoksullaştırma, asimile etme çalışmalarıdır. Onun için diyorum ki bizleri oralara götürmekle sadece yollarda perişan ettiniz. Oy potansiyeli olarak gördünüz, görmeye de devam ediyorsunuz. Buna romanlar artık dur diyecektir.'' Hayrabolu Hayrabolu'dan İstanbul'daki buluşmaya giden Hayrabolulu Nedim Kuzhan da romanların bugüne kadar hiçbir şekilde ciddiye alınmadığını iddia etti. Yapılan yardımlar ve derme çatma evlerde kalabalık bir şekilde yaşadıklarını anlatan Kuzhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Artık bizlerde toplumun diğer bireyleri gibi sadece hamallık değil, sigortalı iş, eğitim, memur, işçi olarak çalışmak istiyoruz. Açılım bizim için ekmek kapısı oldu. Sağlıklı sosyal konutlarda hayat sürdürmek istiyoruz'' dedi. Kuzhan toplantıya Hayrabolu'dan 2 otobüsle 80'e yakın roman vatandaşının katıldığını kaydetti.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Marmara Ereğlisi’nde Uyuşturucu Operasyonu

Tekirdağ iline bağlı Marmara Ereğlisi’nde R.S.’ye ait yazlık eve düzenlenen operasyonda, satışa hazır halde 10 kilogram eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Marmara Ereğlisi Dallas mevkiinde bulunan R.S.’ye ait yazlık evi takibe alan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler R.S.’nin yazlığında uyuşturucu madde bulundurduğunu tespit etti. R.S.’yi bir süre takip altında tutan polis ekipleri uyuşturucu maddenin yurt dışına gönderileceğinin belirlenmesi üzerine harekete geçtiler. Narkotik polisinin önceki gün R.S.’nin evine düzenlediği operasyonda evdeki şöminenin içerisine saklanmış, birer kilogramlık paketler halinde 10 paket eroin ele geçirildi.
Ele geçen uyuşturucu madde ile birlikte R.S., gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olay ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

VALİ AYDOĞDU; “YAŞLILIK BİR ZENGİNLİKTİR.”

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Her Yönüyle Yaşlılık” konulu paneline katıldı.
Panelde konuşma yapan Vali Aydoğdu, kadim kültürlerde yaşlılığın bir zenginlik olarak kabul edildiğini, yaşlılığın bir zenginlik olduğunu, yaşlılara laik olmamızın gerektiğini belirterek;
“Sevgili gençler, saygıdeğer yaşlılar. Aslında yaşlılıkta bir halüsinasyon. Yaşlılık diye de bir şey yok. İnsan da bu dünyaya gönderilmiş, bir hayat yaşacak, bu hayatı bir vazife gibi yaşayacak ve bu dünyadan başka bir dünyaya geçecek, ölmeyecek. Ölüm insan için değildir biliyorsunuz. İnsan ölümsüzdür. Sonu olan bu alemde sonsuzluğun yolcusudur insan. Kur’an-ı Kerim’de de insan için ölümü tadacak der, ölecek demez. Bu dünyada da yaşadığı hayatın hesabını verecek. Geriye baktığımızda yaşlılık diye bir şey yoktur. Bir yolculuk var, bu yolculuğun başı var, ortası var ve sonu var ama bir yolculuk var. Böyle bakarsak meseleyi çözeriz.
Ama bugünkü anlamıyla yaşlılık modern bir olgudur. Kadim kültürlerin hiçbirisinde böyle bir sorun yoktur. Kadim kültürlerde yaşlılık bir zenginlik olarak itirak edilir. Onların tecrübeleri, hayatları yaşayışlarından faydalanırız, onların kaybı büyük kayıp olarak düşünülür. Modern zamanlarda yaşlılık, yaşlılar bir yük olarak kabul ediliyorlar. Biran önce gitsinler başımızdan atalım diye düşünülüyor ama öyle değildir. Onlar bizim yarınımızdır, hepimiz oraya gideceğiz. Bir nevi zenginliktir, onların görgüsü, bilgisi, tecrübesi. Böyle bakarsak meseleyi çözeriz diye düşünüyorum.
Bir söz vardır batı dünyasına ait. ‘Gençlik tanrının bir armağanıdır. Yaşlanmak ise bir sanattır.’ Bizim dünyamızdan bir büyüğümüz Mevlana diyor ki; ‘Gençlerin aynada bakıp göremediğini, yaşlılar bir tuğla parçasında görebilir.’ Bunun için yaşlılık bir zenginliktir. Yaşlılarımıza laik olmalıyız. Bunu yaşlanınca anlayacağız ve anlıyoruz.
Bu çalışmanın, bu organizasyonun yapımında emeği geçen başta sayın rektörümüz, meslek yüksek okul müdürümüze, konuşmacılara, katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise yaptığı konuşmasında, Avrupa'da yaşlılığın ciddi anlamda konuşulduğunu, Ülkemizde ise yaşlılığın yeni yeni kabul edilerek tartışılmaya başlandığını belirtti.
Konuşmaların ardından Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Nuray Kırdı (Yaşlılık yaşam kalitesi ve egzersizi önemi), Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sefa Saygılı (Psikolojik boyutlarıyla yaşlılık),Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Leyla Özdemir (fizyolojik boyutlarıyla yaşlılık),Yaşlılık Platform başkanı Prof.Dr. Nuran Akdemir (yaşlılık platformu çalışmaları ve hedefleri),Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Aylin Görgün (yaşlılığın sosyal boyutu),Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Kamil Malkoçlu (Gelişmiş Ülkelerde yaşlılara sunulan hizmetler),Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürü Hakan Yağan (Kırklareli'nde yaşlılara sunulan hizmetler) konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

VALİ AYDOĞDU HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, “Yaşlılar Haftası” münasebeti, Huzurevi’nde düzenlenen yemeğe katıldı.
Huzurevi sakinleri Vali Aydoğdu’yu kapıda çiçeklerle karşılarken, Vali Aydoğdu’da yaşlılara olan sevgi ve saygısını yaşlılara çiçek vererek gösterdi.
Vali Aydoğdu, Kırklareli Huzurevi sakinleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yaşlılarla birlikte aynı tabldotta birlikte yemeğini yiyen Vali Aydoğdu, yaşlılarla tek tek ilgilenerek hal ve hatırlarını sordu.
Aynı masada yaşlılarla birlikte oturarak sohbet eden Vali Aydoğdu, yaşlılığında bir zenginlik olduğunu ve yaşlılara laik olunması gerektiğini ve bunları yaşlanınca daha iyi anlayacağımızı belirtti.
Huzurevindeki yemeğe, Vali Cengiz Aydoğdu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Emniyet Müdürü M.Behzat Canbazoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Yiğit, Kurum Müdürleri ve Huzurevi sakinleri katıldı.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ KIRKLARELİLİLER’LE BULUŞUYOR

Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
İstanbul’da bulunan FMV Işık Üniversitesi 18-19 Mart’ta eğitim ve kariyer hayatına yön vermek isteyen Kırklarelili öğrencilerle buluşacak.
Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 124 yıllık eğitim deneyimiyle kurduğu Işık Üniversitesi, İstanbul’da bulunan kampüsleri ile fakültelerini tanıtmak amacıyla düzenlediği Anadolu turu kapsamında Kırklareli’ye konuk oluyor.
18–19 Mart tarihinde Kırklareli’de birçok dershaneye ziyaretler gerçekleştirecek olan Işık Üniversitesi yetkilileri, öğrencilere “Gelecek Tasarımı, Üniversite ve Kariyer” konulu bir sunum yaparak, uzman akademisyenleri ile genç öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci, konuyla ilgili olarak “Işık Üniversitesi olarak bizler gençlere aydınlık bir gelecek vaadediyoruz. Gerçek bir vakıf üniversitesi olarak bu yıl yeni başlayacak öğrencilerimize %40’ın üzerinde burs veriyoruz. Her öğrenciye mutlaka yurt imkânı sunuyoruz. Geniş ve güçlü akademik kadromuz ile Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasındaki yerimizi her geçen gün sağlamlaştırıyoruz” dedi.
Anadolu’nun birçok ilini ziyaret edecek olan Işık Üniversitesi, tanıtım günlerinde kaliteli eğitim anlayışını ve eğitim tecrübesini hem eğitimciler hem de öğrencilerle paylaşmış olacak.

LÜLEBURGAZ DEVLET HASTANESİ'NDE BİLGİLENDİRME

HASTANE PERSONELİ, ACİL DURUMLARDA YAPMASI GEREKENLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Devlet Hastanesi personelini acil durumlarda ve afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmek amacıyla bir eğitim toplantısı düzenlendi.
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde yapılan toplantıya Kızılay Lüleburgaz Şube başkanı Ferah Şirin konuşmacı olarak katıldı.
Alınan bilgiye göre, acil durumlarda ya da afet durumlarında müdahale etmek amacıyla, Lüleburgaz Devlet Hastanesi ve Lüleburgaz 82. Yıl Devlet Hastanesi personellerinden söndürme ekibi, arama-kurtarma ve hasta transfer ekibi, koruma ekibi, ilk yardım ekibi, kontrol merkezi ve karargah ekibi, emniyet ve kılavuz ekibi, sosyal yardım ekibi, teknik onarım ekibi, sığınak ekibi olmak üzere 9 adet ekip oluşturuldu.
Oluşturulan ekiplerin acil durumlarda daha bilinçli müdahale etmesini sağlamak amacıyla Lüleburgaz Sivil Savunma Müdürlüğü organizasyonu ile bir eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıya konuşmacı olarak katlan Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Ferah Şirin, toplantıya katlan hastane personelini, ilkyardım ve afet, yangın gibi durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdi

Halk Masası Çorluluların Hizmetinde


Çorlu Belediyesi bünyesinde kurulan Halk Masası hizmete başladı.
Vatandaşların belediyedeki işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yürütebilmeleri amacıyla kurulan Halk Masası, Çorlu Belediyesi’nde hizmet vermeye başladı. Halk Masasında görevli 3 bayan ve 1 erkek personel, belediyeye gelen vatandaşları karşılayarak ilgili birimlere yönlendiriyor. Danışma görevinin yanı sıra evrak takip işlemlerini de yürüten Halk Masası, istek ve şikâyetleri de veri tabanında toplayarak ilgili birimlere yönlendiriyor. Ayrıca vatandaşların evraklarını teslim alıp kayıt altına aldıktan sonra ilgili müdürlüklere yönlendiriyor. İşlemler tamamlandıktan sonra başvuruda bulunan vatandaşlara bildirerek teslim ediyor.
Halk Masasının kurulmasıyla birlikte vatandaşların belediyedeki işlemleri daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmeye başlandı. Halk Masası biriminin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde Halk Masasını kurarak vatandaşların hizmetine sunacağımızı açıklamıştık. Halk Masasında görevli olan personelimiz belediyeye gelen vatandaşlarımızı ilgili birimlere yönlendirerek işlemlerini kolaylaştırıyor. Ayrıca vatandaşların evrak takibini yürüterek hizmet veriyor. Yeni uygulama sayesinde halkın istek ve şikâyetlerini de bir veri bankasında toplayarak değerlendiriyoruz. Halk Masası vatandaş odaklı olarak hizmet verecektir,” diye konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...