***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Eylül 2009 Salı

Tekirdağ Polisevi yenileniyor

Pek çok organizasyona ev sahipli yapan Tekirdağ Polisevi’nde restorarsyon ve yenileme çalışmaları devam ediyor.
Bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Tekirdağ Polisevi, yeni restorasyon ve tadilatın ardından tekrar Tekirdağlıların hizmetinde. Bayram dolayısı ile restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirilen Polisevi, Gaziler günü dolayısıyla verilen iftar yemeğinde katılımcıların beğenisini kazandı.
Yapılan restorasyonun modern oluşu ve ağırlığı ile birlikte renklerde ki uyumu da davetliler tarafından beğeni kazanan polisevinin yeni görüntüsü, “Tekirdağ polis evi göz kamaştırmaya başladı” dedirtti.
KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

DSP'de kan değişimi

Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ İl Başkanlığı’na, merkezi atama ile Cezmi Yüce getirildi. Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan yeni DSP Tekirdağ İl Başkanı Cezmi Yüce, eski il başkanı ve eski yönetime hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Yüksek Kimya Mühendisi olan Cezmi Yüce uzun zamandır bu partinin içinde olduğunu belirterek, DSP’nin iktidar deneyimi olan bir parti olduğunu hatırlattı. Yüce, var gücü ile DSP’yi yüceltmek için çalışacaklarını belirterek, Tekirdağ halkından da yardım istedi. Merkezi atama ile il başkanlığına getirilen Cezmi Yüce, kendine ve yönetimine güvendiğini ve var gücü ile Tekirdağ için çalışacaklarını söyleyerek, haktan destek istedi.
DSP Tekirdağ İl yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Cezmi Yüce (Başkan), Şakir Erol Akşit, Erhan Sezer, İbrahim Bayol, Hasan Özdemir, Celal Korkmaz, Mehmet Akif Işın, Namigar Başbuğoğlu, Sevgi Dündar, Jale Onan, Esra Tezel, Özge Ergür, Ender Yğur Albaraktar, Hüseyin Balcı, Mehmet Galip Cemil Yönensen, İbrahim Güler, Ziya Akman, Mustafa Ün, Hulusi Altayoğlu, Levent Yıldız, Engin Yörük, Tevekkül Yıldıray ve Erdem Topçu.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

İPSALA İLÇESİNDE BAYRAMLAŞMA YAPILDI



Edirne ilinin İpsala ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle hazırlanan protokol bayramlaşması Belediye Meclisi Toplantı Salonunda saat 10.30’da başladı.İpsalaKaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, Edirne Milletvekilleri Necdet BUDAK, Cemaleddin USLU, Garnizon Komutanı P.Binbaşı Ümit DURMAZ, Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ, Cumhuriyet Başsavcısı Alim DİRİCAN ile protokol heyeti tarafından karşılanan; kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.Bayramlaşmanın ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ, İpsala’da göreve başlayalı kısa bir süre olduğunu, bugün burada gördüğü coşkunun kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Bir mübarek ayı daha uğurladıklarını kaydeden GÜRBÜZ,”bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu söylerler. Bugün, burada bunu yaşıyoruz. Bunu görmekte bizi mutlu ediyor. Bu kalabalık bayramın anlamını hissettiriyor bize. Ramazan bayramı güzel bir bayram. Dini ve milli bayramlarımızın içinde Ramazan bayramının yeri çok ayrıdır. Fakirlerin hatırlandığı, insanların kendilerine çeki düzen verdiğigünlerdir. Bazı alışkanlarımız ramazanla geldi, bayramla bitti gibi olmasın. Bu alışkanlıklar Ramazan ayından sonrada devam etsin. İnsanların birbirlerine gülümseyerek bakmaları, ahlaki yönden kendilerine çeki düzen vermeleri ve suç oranlarındaki düşüş oranlarının bütün bir yıla yayılmasını diliyoruz” dedi.AK Parti Edirne Milletvekili Necdet BUDAK, Trakya’nın diğer illere göre çok farklı bir yapısı olduğunu, ülke, bayrak sevgisi anlamında çok hassas olduklarını kaydederek”bundan Edirneli olarak gurur duyuyorum”dedi.MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin USLU ise her yıl bayram kutlamalarına katıldığını ancak bu bayramın daha farklı ve yoğun bir katılımla yapılmasından memnun olduğunu vurguladı. USLU,”Dini ve Milli bayramlarda duygularımız daha da perçinleniyor”dedi.Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ de bayram sonrası düzenlenecek olan 10.Çeltik, Kültür ve Sanat Festivalinin başlayacağını ve 24 Eylül tarihinde Tekirdağ’da çeltik sempozyumunun düzenleneceğini hatırlatarak konuya duyarlı yaklaşılmasını istedi.Bayram kutlamasına katılan vatandaşlar ise bayramın birlik, beraberlik içinde geçmesi temennisinde bulundular.Protokol Bayram Ziyaretlerinde BulunduBelediye Meclis Salonundaki bayramlaşmanın tamamlanmasından sonra Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali GÜRBÜZ, başkanlığındaki heyet; Cezaevi, Devlet Hastanesi, EmniyetMüdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ederek, görevi başında bulunan memurların bayramlarını kutladılar.Bayram ziyaretlerinin bir bölümüne CHP Edirne Milletvekili Rasim ÇAKIR’da katılarak, iyi bayramlar temennisinde bulundu.
KAYNAK:İPSALA KAYMAKAMLIK SİTESİ

Gaziler Günü İpsaladada Kutlandı

Edirne iline bağlı İpsala ilçesindede Gaziler günü kutlandı.Yurdumuzu, devletimizi, bizi biz yapan değerleri miras bırakan, bu uğurda en kıymetli varlıkları olan canlarını feda etmekte tereddüt etmeyip bunu bir şeref sayarak ölüme koşan şehitleri ve gazileri anmak için düzenlenen “Gaziler Günü” programıİpsala ilçesinin Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle kutlandı.Bugün sabah saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan program; daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise P. Ütğm. Gökhan BAŞOL yaptı. BAŞOL konuşmasına milli mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin mimarı ulu önder ATATÜRK’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanının verildiği günün 88.nci yıldönümü olduğunu, Sakarya Meydan muharebesinin kazanılmasını müteakiben 19 Eylül 1921 tarihinde; Türkiye Büyük Millet Meclisinin 79 uncu birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla Mustafa Kemal Paşa’ya Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verildiğini kaydederek başladı.Türk Milletini birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar geldiğini ifade eden BAŞOL,”dünyanın en hassas ve stratejik bölgelerinden birinde yer alan ülkemiz; laik ve demokratik yapısıyla, bölgede bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşabiliyor ise, bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur.Türk silahlı kuvvetleri ve yüce Türk milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler,aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bütünlüğüne,ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya,canımızı feda etmeye hazırız.Bundan kimsenin şüphesi olmasın!”dedi.P. Ütğm. Gökhan BAŞOL’un konuşmasının ardından Gaziler Günü Programı askeri gazinoda yapılan ikramla sona erdi.
Yazan :İpsala Kaymakamlık

Kardeşini döveni fena dövdüler

Kırklarelinin Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesindemeydana gelen kavgada, bir kişi ağır şekilde yaralandı.
Edinilen bilgilere göre; kardeşi H.G.’nin (18) bir gün önce dövülmesini hazmedemeyen ağabeyler O.G.(25) ve T.G.(27) ertesi gün asırlık çınar ağacının karşısında yakaladıkları Ş.Ç.(35) adlı vatandaşı feci şekilde dövdüler. Kardeşler tarafından dövülen Ş.Ç.’nin yanında bulunan ancak kavgayı ayırmayı başaramayan E.E.(29) adlı vatandaş, korkutmak amacıyla evden ruhsatlı av tüfeğini aldı. Ancak olay yerine geri dönene kadar kavganın bittiğini gören E.E. bir anlık dalgınlıkla tüfeği Ş.Ç.’ye kaptırdı. Ş.Ç. ise uzaklaşan gençlerin ardından havaya ateş etti. Kavgadan sonra ciddi şekilde yaralanan Ş.Ç. adlı genç kaldırıldığı Vize Devlet hastanesinden sevk edildiği Kırklareli devlet hastanesinde tedavi altına alındı.
KAYNAK:VİZE HABER GAZETESİ

İNSANLIK DAHA ÖLMEMİŞ

YERDE BULUNAN 10 BİN LİRA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu İlçesinde meydana gelen olayda, yolda bulunarak Zabıta Müdürlüğüne getirilen 10 bin TL, sahibine teslim edildi. Cezmi Cıroğlu, yolda bulduğu 10 bin TL'yi, Hayrabolu Belediyesi Zabıta Amirliği’ne teslim etti. Hayrabolu Belediyesi Zabıta Amiri Kutsal Türkyılmaz, 100'lük demetten oluşan 10 bin TL'yi teslim alarak sahibinin bulunması için belediyeden anons yaptırdıklarını söyledi. Türkyılmaz, daha sonra paraların kendisine ait olduğunu iddia eden Esat Engin'in kendilerine gelerek parayı nasıl kaybettiğini anlattığını, yaptıkları incelemeler sonucu bunun doğrulandığını belirtti. Türkyılmaz, Engin'e paranın teslim edildiğini kaydetti.
HABER:HAYRABOLU İNTERNET SİTESİ

Türkiye Partisi Çorlu ilçe binasında basın açıklaması yaptı

Doç.Dr. Abdüllatif Şener ve 33 kurucu üye tarafından 25.05.2009 tarihinde kuruluşu ilan edilen Türkiye Partisinin Tekirdağ kurucu İl Başkanı olarak Süleyman Furuncu atandı. Çorlu İlçe disiplin kurulu belde ve köy teşkilatlarını kurmak üzere Kurucu İl Başkanı olarak Mehmet Kaya atandı.
Önceki gün Çorlu İlçe binasında basın açıklaması yapan Mehmet Kaya, Türkiye’nin siyasi yaşamına damga vuracak değişim ve yeniliğin partisi olan Türkiye Partisinde Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilmemin onuru içinde bulunmaktayım dedi. Mehmet Kaya ayrıca, 66 vilayette teşkilatlanmış bulunmaktayız, genel kurucu başkanımız Abdüllatif Şener iktidar bir partiden istifa etmiştir bunun nedeni devletin iyi yönetilmemesi, memura, çiftçiye, emekliye, işçiye hak ettiği değerin verilmemesidir.
İşte bizi Türkiye Partisi olarak insanımıza gereken değeri vermek için buradayız, yeni bir oluşum için buradayız Türkiye’yi gerektiği yerlere getirmek için teşkilatlandık dedi.
Mehmet Kaya Kimdir ?
29.12.1952 tarihinde Balıkesir İli Gönen ilçesi doğumlu, 4 yaşında babasının görevi icabı İstanbul iline yerleşti, ilk-orta-lise tahsiline müteakip 1972 yılında İstanbul İlinde Emniyet Teşkilatına katılarak sırasıyla Bingöl, Kayseri, Çorlu olmak üzere Emniyet Teşkilatının birçok biriminde başarıyla görevini tamamlayarak 1995 yılında kendi isteğiyle başkomiser rütbesi ile emekli oldu. Emeklilik hitamında Berkay Tekstil Sanayiinde 3 yıl personel müdürlüğü, 2004 yılında Çorlu Balıkesirliler derneğini faaliyete geçirerek dernek başkanlığı görevini hala sürdürmektedir.
Çorlu ilçesi Şahbaz köyünden evli olup 4 çocuk babası, 2 torun sahibidir.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Kurtuluş Mücadelesinin Simgesi Olan Top, Sergilenmeye Başlandı

Tekirdağ'da, kurtuluş mücadelesinin simgesi olan asırlık top, bakım ve onarımının yapılmasının ardından yeniden sergilenmeye başlandı.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, kentin kurtuluş mücadelesi sırasında düşmanlara karşı kullanılan topun, aynı zamanda 53 yıl boyunca iftar saatini bildirmek için Ramazan ayında Çiftlikönü tepesinden ateşlendiğini söyledi.      Belediye şantiyesinde bakıma aldıkları 94 yıllık topun, mekanik aksamı ve ahşap tekerleklerinin yenilenmesinin ardından yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Dalgıç, bunun üzerine topun koyulacağı bölgede çevre düzenlemesi yapıldığını bildirdi.      Şehir merkezine girişte Liman Başkanlığı binasının yanındaki alanda çimlendirme yapılarak, buraya kırmızı güllerin dikildiğini ifade eden Dalgıç, yenilenen topun düzenlemesi yapılan alanda sergilenmeye başlandığını ve bölgenin yeni bir görünüm kazandığını kaydetti
KAYNAK:www.habercorlu.com

Başkan Yardımcısı AİHM`e Başvurdu


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediyesine yönelik olarak 2008 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ve 15 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Soner Demir, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne taşıdı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen son duruşmaya katılan Soner Demir`in avukatı Tamer Öner tutuklama nedenlerinin yerinde olmadığını ve hukuksuzluğun tespiti için AİHM`e müracaat etmek zorunda kaldıklarını söyledi ve AİHM`e yaptıkları müracaat dilekçesini Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`ne sundu.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya Çorlu Belediyesi eski başkanı ve yardımcıları ile diğer sanıkların tutuklu bulundukları Silivri L Tipi Kapalı Cezaevi`nden sabah erken saatte getirilmeleri ile başlandı.
20. celsesi görülen davada ‘icbar suretiyle irtikap’ ile suçlanan eski belediye başkan yardımcıları Hüseyin Alan ve Soner Demir suçlamaları kabul etmediler.
Tutuklu eski Belediye Başkan Yardımcısı Soner Demir savunmasında cebir ve irtikaptan yargılanmakta olduğunu belirterek; “ Cebir ve irtikap kabul edilecek ne yapmışım, kimi tehdit etmişim, kime irtikap yapmışım kendisi şikayetçi olmadığını ve cebir ve tehditte bulunmadığımı söyledi. 1,5 yıldır cezaevinde yatıyorum beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum diye konuştu.
Soner Demir adına savunma yapan avukatı Tamer Öner, 15 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan müvekkilinin durumu ile ilgili olarak AİHM`ne başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Avukat Öner savunmasında; “Devamlı olarak tahliye taleplerimiz reddedilmiş, kararlara itiraz edilmiş, itirazı inceleyen mahkemede itiraz sebeplerimizi karşılamadan genel olarak mahkeme kararlarının yerinde olduğunu söyleyerek taleplerimizi reddetmiştir. Müvekkilimin İmar Müdürlüğü ile hiç alakası yoktur. Bu konu hiç dikkate alınmamıştır. Tüm işlemler kendi iradesi dışında gerçekleşmiştir. Müvekkilimin bir bedel talep etmesi söz konusu olmadığı halde bu husus dikkate alınmamıştır. Tutuklama kararı verilirken Ceza Mahkemesi`nde yazılan gerekçeler aynen yazılmıştır. Tutuklama işleminin hukuki olmadığı kanaatindeyiz. Aleyhte hiçbir delil bulunmayan müvekkilim hakkında tutuklama şartları oluşmadığı halde tutuklandığı, tahliye taleplerimiz sürekli reddedildiği için tutuklama nedenlerinin yerinde olmadığını düşünerek, bu hukuksuzluğun tespiti için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne müracaat etmek zorunda kaldık. Bu hususta yapılan başvuru dilekçesinin bir örneğini sunuyorum. Tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum” ibarelerine yer verdi.
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklara ve vekillerine ayrı ayrı esas hakkındaki beyanlarını yazılı olarak sunmaları hususunda süre verilmesi ve sanıkların, haklarındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sanıkların davranışlarının tanıklar, mağdurlar ve başkası üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma hususunda kuvvetli şüphe oluşturması, sanıklara isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile eylem hakkında kanunda yazılı cezanın üst sınırı, mevcut delil durumu ve dosya kapsamı ile adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın 2 Ekim gününe bırakılmasına karar verdi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

20 Yıl 10 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Eski Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bilal Albayrak'ı öldürmek suçundan tutuklu Sinan Kocabey, 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.      Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Bilal Albayrak'ı öldürmek suçundan Kırklareli Cezaevinde tutuklu sanık Sinan Kocabey (19) ile ağabeyi Salih Zeki Albayrak katıldı.      Kimlik belirlenmesinden sonra söz alan Kocabey, Albayrak'ı öldürmek için kimsenin kendisini azmettirmediğini, yaptıklarından çok pişman olduğunu söyledi.      Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu olarak yargılanan Kocabey'in, ''kasten adam öldürmek'' ve ''ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından 20 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi.      Heyet, ayrıca Kocabey'e 500 TL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.         
  -OLAY-          
Eski Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bilal Albayrak (30), geçen yıl 9 Temmuzda, Mimar Sinan Caddesi'ndeki iş yerinin önünde tabancayla ateş edilerek ağır yaralanmış ve daha sonra tedavisinin yapılması için kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesinde ölmüştü.      Olayı gerçekleştiren Sinan Kocabey (19), suç aletiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 
KAYNAK:www.habercorlu.com

Trafik Kazası 1 ölü 3 yaralı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ölürken 3 kişide yaralandı. Kazada otomobil sürücüsü 89 promil alkollü çıkarken, beton bariyerlere çarpması sonucu kendisi yaralanırken yanında bulunan arkadaşı hayatını kaybetti. Araçta bulunanlardan biri ağır iki kişi olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı.
Çorlu’da 4 arkadaş bayramın 1. günü iddiaya göre alkol aldıktan sonra gece saat 03:00 sıralarında Değermenköy’de bulunan evlerine doğru yola çıktı. Çorlu istikametinden İstanbul istikametine giden Murat Çılgın idaresinde ki 59 YP 099 plakalı araç Değermenköy girişinde köprü üzerine geldiği sırada iddiaya göre alkolünde etkisi ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek beton bariyerlere çarptı.
Çarpmanın etkisi ile otomobil sürücüsü Murat Çılgın yaralanırken yanında bulunan arkadaşı Emin Gökalp hayatını kaybetti. Araçta bulunan Alpay Civan ağır, Fatih Mert ise hafif şekilde yaralandı.
Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken olay yerinde hayatını kaybeden Emin Gökalp Çorlu Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
KAYNAK:www.habercorlu.com

Çeltik Tarla Günü yapıldı

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Çeltik Tarla Günü, Cuma günü, İpsalada, DSİ 114. Şube Müdürlüğü yakınındaki Hüseyin Soydana ait tarlada gerçekleştirildi.
Saat 15.00 sıralarında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ilk konuşmasını, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer yaptı.
Beşer, “Ülkemizde çeltik üretimi, 10-15 yıl öncesine kadar ihtiyacın ancak %30’unu karşılarken bugün bu oran %70’lerin üzerine çıktı. Hiçbir ülkeden ithalat yapmadan çeltik tohumu üretiyoruz. Türkiye yakın bir zamanda çeltik ihraç eder hale gelece.” dedi.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de İpsala’nın, çeltik üretiminde Türkiye’nin yıldızı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Eylül ayı İpsala için önemlidir. Tarla günü aynı zamanda <10.> başlangıcıdır. Çeltiğin daha iyi ve daha verimli olması için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. 500 dönüm bir alanı tohum işine ayırmak istiyoruz. Bu konuda ilgililerden yardım isteyeceğiz.”
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise çeltik üreticilerinin 5 aydır yoğun bir şekilde emek sarf ederek ürünü yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti ve “İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar. Geçen hafta bölgemizde sel felaketi yaşandı. Bazı bölgelerimiz zarar gördü. 200 bin dönüm çeltiğin ekildiği bir ilçede fazla bir zararın olmaması tesellimizdir.” şeklinde konuştu.
Etkinliğin son konuşmasını AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak yaptı.
Türk bilim adamlarının önemli başarılara imza attığını vurgulayan Budak, çeltik tohumu yetiştirmede belli bir noktaya gelindiğini vurguladı.
Budak, şöyle devam etti: “Bilim adamlarımıza güvenmemiz ve onları desteklememiz gerekiyor. Trakya olarak çeltik konusunda Türkiye’ye örnek olduk. Hamzadere ve Çakmak barajları bittiği zaman çeltik ekimi artacak. Cumhuriyet tarihinde ilk kez prim sistemini uyguladık.”
Necdet Budak, sertifikalı tohumun verimi artıracağını da sözlerine ekledi.
Daha sonra, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü görevlisi Halil Sürek, tarlaya ekilen çeltik çeşitleri konusunda üreticileri bilgilendirdi.
KAYNAK:www.ipsala.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...