***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Eylül 2009 Salı

Başkan Yardımcısı AİHM`e Başvurdu


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediyesine yönelik olarak 2008 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ve 15 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Soner Demir, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne taşıdı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen son duruşmaya katılan Soner Demir`in avukatı Tamer Öner tutuklama nedenlerinin yerinde olmadığını ve hukuksuzluğun tespiti için AİHM`e müracaat etmek zorunda kaldıklarını söyledi ve AİHM`e yaptıkları müracaat dilekçesini Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`ne sundu.
Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya Çorlu Belediyesi eski başkanı ve yardımcıları ile diğer sanıkların tutuklu bulundukları Silivri L Tipi Kapalı Cezaevi`nden sabah erken saatte getirilmeleri ile başlandı.
20. celsesi görülen davada ‘icbar suretiyle irtikap’ ile suçlanan eski belediye başkan yardımcıları Hüseyin Alan ve Soner Demir suçlamaları kabul etmediler.
Tutuklu eski Belediye Başkan Yardımcısı Soner Demir savunmasında cebir ve irtikaptan yargılanmakta olduğunu belirterek; “ Cebir ve irtikap kabul edilecek ne yapmışım, kimi tehdit etmişim, kime irtikap yapmışım kendisi şikayetçi olmadığını ve cebir ve tehditte bulunmadığımı söyledi. 1,5 yıldır cezaevinde yatıyorum beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum diye konuştu.
Soner Demir adına savunma yapan avukatı Tamer Öner, 15 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan müvekkilinin durumu ile ilgili olarak AİHM`ne başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi. Avukat Öner savunmasında; “Devamlı olarak tahliye taleplerimiz reddedilmiş, kararlara itiraz edilmiş, itirazı inceleyen mahkemede itiraz sebeplerimizi karşılamadan genel olarak mahkeme kararlarının yerinde olduğunu söyleyerek taleplerimizi reddetmiştir. Müvekkilimin İmar Müdürlüğü ile hiç alakası yoktur. Bu konu hiç dikkate alınmamıştır. Tüm işlemler kendi iradesi dışında gerçekleşmiştir. Müvekkilimin bir bedel talep etmesi söz konusu olmadığı halde bu husus dikkate alınmamıştır. Tutuklama kararı verilirken Ceza Mahkemesi`nde yazılan gerekçeler aynen yazılmıştır. Tutuklama işleminin hukuki olmadığı kanaatindeyiz. Aleyhte hiçbir delil bulunmayan müvekkilim hakkında tutuklama şartları oluşmadığı halde tutuklandığı, tahliye taleplerimiz sürekli reddedildiği için tutuklama nedenlerinin yerinde olmadığını düşünerek, bu hukuksuzluğun tespiti için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne müracaat etmek zorunda kaldık. Bu hususta yapılan başvuru dilekçesinin bir örneğini sunuyorum. Tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum” ibarelerine yer verdi.
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklara ve vekillerine ayrı ayrı esas hakkındaki beyanlarını yazılı olarak sunmaları hususunda süre verilmesi ve sanıkların, haklarındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sanıkların davranışlarının tanıklar, mağdurlar ve başkası üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma hususunda kuvvetli şüphe oluşturması, sanıklara isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti ile eylem hakkında kanunda yazılı cezanın üst sınırı, mevcut delil durumu ve dosya kapsamı ile adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın 2 Ekim gününe bırakılmasına karar verdi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...