***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Ölü Bulunan Adamı Eşi Terliklerinden Teşhis Etti

Çorlu`da 9 gündür kayıp olan bir kişi Önerler Köyü Çukurçengel Mevkii`nde ölü olarak bulundu. Çürümeye yüz tutan cesedi eşi terlikleri ve çakmağından teşhis etti.

Çorluya bağlı Önerler köyü Çukurçengel mevkiinde hayvan otlatan çoban dere içerisinde bir cesedin olduğunu fark etti. Cesedi gören çoban hemen jandarmaya haber verdi. Olayı ihbar alan Çorlu İlçe jandarma ekipleri durumu nöbetçi Cumhuriyet savcısına bildirerek kısa sürede olay yerine geldiler. Cesedin derenin içinde olması nedeniyle Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı kaza kırım ekibinden yardım istendi. İtfaiye kurtarma ekiplerinin gelmesi ile ceset bulunduğu yerden çıkarıldı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi. Yapılan araştırmanın ardından cesedin Çorlu`da ki evinden 5 Temmuz`da ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Rahim Özcan`a (43) ait olabilme ihtimali üzerine Özcan`ın eşine haber veren jandarma ekipleri ceset üzerinden çıkan terlik ve çakmakları kadına gösterdi. Terliklerden yapılan teşhisin ardından buluntu cesedin Rahim Özcan`a ait olduğu belirlendi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Diva Ahmet Çorlunun Gururu Oldu


Özel bir televizyon kanalında yayımlanan yarışmada dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Çorlulu Diva lakaplı Ahmet`e Çorlu`dan tam destek var.

Yarışma da Çorlulu Diva`ya destek olmak için Diva yazıp 3554`e mesaj göndermeleri istendi.
Bursa'dan Silivri'ye, Balıkesir'den İzmir'e, İstanbul'dan Edirne'ye kadar birbirinden iddialı sesler ve gruplar ;İlle de Roman Olsun adlı yarışmada sahne alıyor. Yarışmada Çorlu`yu temsilen de Diva Ahmet boy gösteriyor.
Türk Sanat Müziğine gönül vermiş bir şarkıcı olan Çorlulu Ahmet, İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde uzun süreli sahneler alıyor. Bülent Ersoy tarzı şarkı icrasından dolayı arkadaşlarının ;Diva lakabını taktığını söyleyen Ahmet yarışmada hayli iddialı olduğunu belirtti. Diva Ahmet en büyük hayalini ise Bülent Ersoy ile düet yapabilmek olarak açıkladı.
Çorlulu olan Ahmet`e Çorlu`dan destek olmak isteyenlerin Diva yazarak 3554`e kısa mesaj göndermeleri gerekiyor.

Yayla Sahili'nde Gürültü denetimi yapıldı..

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 16 Temmuz 2009 Perşembe günü akşamı Yayla Sahili’nde çevre gürültü denetimi yaptı.
Muharrem Serbes, Murat Yıldız ve Selahattin Sinali’den oluşan ekip, özellikle eğlence mekanları çevresinde gürültü denetimlerini gerçekleştirerek raporlarını tuttular.
Keşan Belediyesi yetkilileri bu tür denetimleri yaz ayları boyunca Erikli ve Yayla Sahilleri’ndeki işyerlerinde denetimlerin devam edeceğini belirttiler
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Trakya Üniversitesi genel Sekreteri'nden Keşan Belediyesi'ne ziyaret...


Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan ile Trakya Üniversitesi Yüksek Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doçent Dr. İlknur Kumkale bugün(17.07.2009) Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 13.00’te Keşan Belediyesi’ne gelen Gürkan ile Kumkale burada Keşan Belediye Başkanı Özcan ile görüştüler.
Gürkan, Keşan’da 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitime girecek olan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konusunda büyük uğraş veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ederek “Belediye başkanımız yüksekokulumuz inşaatı sırasında gerekli her türlü gerekli desteği sağlamıştır. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca okulumuzun yolunun projesinin de hazır olduğunu memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Başkanımız bu yolun da en kısa sürede tamamlanacağını bizlere iletti” dedi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan," işadamı Yusuf Çapraz tarafından yaptırılan yüksekokul binası için belediye olarak gerekli her türlü desteği veriyoruz ve bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız. Keşan’a yapılan bu yatırım ilçemiz ve bölgemiz için çok önemlidir. Bu nedenle biz Keşan Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Kumkale’ de, yaptığı açıklamada, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın yüksekokul inşaatına gösterdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek “Sayın başkanımız gerçekten bu konuda çok duyarlı davrandı. Başkanımıza bu nedenle teşekkür ederim”
dedi.

HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Keşanda yapılan Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Keşan Belediyesi 1.Dört Mevsim Keşan ve Saros konulu Fotoğraf Yarışması sonuçlandı..
7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 1.Fotoğraf Yarışması dün sonuçlandı.
Bugün saat 15.00’te Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi Müdürü ve EFOD Üyesi Enver Şengül ve Fotoğraf Sanatçısı EFOD Üyesi Okan Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleşen jüri toplantısında yarışmaya katılan 74 katılımcının toplam 298 eserinden 2 adedi şartnameye uymadığı için değerlendirmeye alınmadı ve toplam 296 fotoğraf arasında değerlendirme yapıldı.
Jüri üyesi Behiç Günalan önemli bir mazereti nedeniyle değerlendirmeye katılamazken, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu adına da gözlemci olarak Firdevs Sayılan da değerlendirme de hazır bulundu.
Jüri üyeleri İlk tur elemede “bir kalsın” oyu alan eserlerden 135 adeti ikinci tura geçti. İkinci turda 2 oy alan 56 eser 3.tura kaldı. 3. turda 3 oy alan 36 eser final turuna kaldı. 4.turda 12 eser gizli oylama ile değerlendirildi ve en yüksek puan alan ilk 5 fotoğraf sırasıyla ödüle layık görüldü. Bu duruma göre aşağıdaki liste oluşturuldu.
1. lik : Rahman Ketenciler Keşan
2. lik : Levent Tosun Edirne
3. lük : M.Müsebbih Ergin Edirne

Keşan Belediyesi Özel Ödülü : Kumral Kepkep İstanbul
EFOD Özel Ödülü : Oğuz Uğraş Gelibolu

Değerlendirmenin ardından jüri üyeleri ile yapılan basın açıklamasına katılan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bu yarışmaya katılan tüm katılımcılar ile jüri üyelerine teşekkür ederek “ Keşan Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Fotoğraf Yarışması’na gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti. Dereceye giren katılımcıları kutluyorum. Ayrıca bizlere bu yarışma için destek veren Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile Edirne Fotoğraf Derneği’ne de teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Jüri adına açıklama yapan Recep Gürkan, öncelikle Keşan Belediyesi’ni böyle bir etkinliğe imza attığı için kutladığını belirterek “Belediye denince akla hep çöplerin alınması, kanalizasyon su işleri geliyor. Ama belediyelerin bir görevi de yörelerini tanıtıma yönelik bu tür sosyal ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek insanları bu çatı altında buluşturabilmektir. Ben bu nedenle sayın başkanımızı bir kez daha kutluyor ve kendisini tebrik ediyorum. Festival etkinlikleri içersinde bu tür etkinliklerin bundan sonra çok daha büyüyerek ve gelişerek devam ettirileceğine inanıyorum “şeklinde konuştu
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Keşan Belediyesi'nden Hizmet İçi Eğitim Semineri...


Keşan Belediye Başkanlığı çalışanlarına hizmet içi eğitim semineri düzenledi.
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve saat 10.00’da başlayan seminerde , zabıta memurlarına ve belediye çalışanlarına Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlarla ilgili detaylı bilgiler verildi.
Mahalli İdareler Başkonmtrolorü Halil Memiş tarafından verilen seminere, Keşan Belediye Başkan yardımcıları Sabri Küçükkarakaş ile Feyzi Engin, Yazı İşleri Müdürü Sevil Çevik , Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen, Zabıta Müdürü Hüseyin Yağcı , Ulaştırma Müdürü Hasan Bayram,İtfaiye Müdürü Eşref Buruk ve belediye çalışanları ile zabıta memurları katıldılar

HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı'nı Seçti




Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Burhan SEZER’in vefatı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Ali BABADAĞI’nın Meclis Başkanlığı görevinden istifasına binaen gerçekleştirilen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcılığı Seçimi 18 Temmuz 2009 Cumartesi günü saat 10:00 – 11:00 saatleri arasında yapıldı.
Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK Çorlu TSO 45 Meclis Üyesinden; 44’ünün oy kullandığı Seçimde;Çorlu TSO Meclis Başkan adayları ; Meclis Üyeleri Ali BABADAĞI, İhsan ERİK, Ergin KALINOĞLU, İsmail HACIOĞLLU ve Mithat KUMYOL arasında gerçekleştirilen seçim sonucu; Meclis Başkanlığı görevine oy çokluğu ile İhsan ERİK seçildi.
Çorlu TSO Meclis Başkan Yardımcısı adayları ; Meclis Üyeleri; Namaz ASLAN , Volkan ÇELEBİ,Yavuz UYLAŞ, Adnan ÇALIŞKAN ve İsmail BUL arasında gerçekleştirilen seçim sonucu; Meclis Başkan Yardımcılığı görevine oy çokluğu ile Volkan ÇELEBİ seçildi.
Çorlu TSO Meclis Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcısı Seçimi hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; “Odamız yeni Meclis Başkanı Sayın İhsan ERİK’i ve Meclis Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Meclis Üyemiz Sayın Volkan ÇELEBİ’yi tebrik ediyor; görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Merhum Meclis Başkanımız Burhan SEZER ile geçirdiğimiz görev sürecinde Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizin sergilediği uyumlu ve birlik beraberlik içindeki çalışmalarımızı; Meclis Başkanı İhsan ERİK ve Meclis Başkan Yardımcıları Volkan ÇELEBİ ve Necati YILDIZ ile birlikte devam ettireceğiz” dedi


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne 13 yeni araç


Kırklareli il Emniyet Müdürlüğü bünyesine 13 yeni araç katarak gücüne güç kattı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 22 Haziran ve 07 Temmuz 2009 tarihli onayları ile Il Emniyet Müdürlüğü’ne araçların tahsisleri gerçekleşti. Trafik ve asayiş emniyet birimlerinde kullanılmak üzere İl Emniyet Teşkilatı’na yeni katılan 13 ekip otosu görücüye çıktı.
Dün saat 16:30’da Il Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen tören ile 13 yeni araç katılımcılara tanıtıldı. 13 yeni aracın ilk hizmeti öncesi yapılan kurdela kesimi törenine; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcıları Volkan Köksal, M. Zeki Koçberber, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri iştirak ederken Il Emniyet Müdürlüğü Teşkilatı tam kadro hazır bulundu.
Saygı duruşu ve Istiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan tören, alınan araçlar hakkında istatistik verilerinin okunması ile devam etti. 13 aracın Emniyet Müdürlüğü bünyesine katılmasına istinaden kesilmesi beklenen kurbanlık koyun, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun isteği doğrultusunda kesilmeyerek, Kırklareli Çocuk Esirgeme Müdürlüğü’ne bağışlandığı belirtildi.
Akabinde ise Vaiz Imam eşliğinde Kurban için hep birlikte dua edildi. Kurban duasının tamamlanmasıyla açılış konuşmasını yapmak üzere Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu kürsüye davet edildi. Canbazoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Bugün burada Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü şubesine gönderilen araçların hizmete sokulma töreninde bulunuyoruz. 2008 yılı Aralık ayı itibari ile ekonomik ömrünü tamamlamış 45 aracı ihale yoluyla 4 araç almak üzere vermiştik. O araçlar şu anda hizmette bulunuyor. Bu süre içerisinde ihtiyacımız olan araçların temini konusunda gerek Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve yetkili daire başkanlıklarımızla görüşmek suretiyle gerekse yazışma yapmak suretiyle ihtiyacımız olan araçların zaman içerisinde gönderileceği söz konusuydu. Şu anda bulunan araçlar da bu yapılan görüşmelerin neticesinde ilimize kazandırılan araçlardır. Şu anda 13 aracımız bulunuyor. Bu araçların 9’u trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderildi. 2’si otoyol için özel hazırlanmış araç diğer 2’si ise gerek şehir içi gerekse bölge istasyonlarımızda hizmette kullanılmak üzere gönderildi. 2 araçta ilgili şubeye tahsisli olarak gönderildi. Diğer iki araçta yine asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderildi. Toplam gönderilen araç sayısı 16’dır. Ben bu araçların vatandaşlarımıza gerek trafik hizmetleri açısından, gerekse asayiş hizmetleri açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum”. dedi.
Canbazoğlu’nun konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu yaptığı konuşmasında; “Kırklareli asayiş sorunun görülmediği bir vilayetimizdir. Esasen asayiş şöyle bir şey; Huzuru pek göremeyiz, huzuru hissederiz. Gözle görülüp, elle tutulmayan bir şeydir. Ama hissedersiniz. Içinde yaşarsınız. Tabi burada en büyük pay Kırklareliler’in. Huzur içinde yaşamayı bilen bir kent. Ikinci payda da Emniyet mensuplarımızın. Emniyet Mensuplarımızı ve Kırklareli halkını bu konuda tebrik ediyorum. Asayiş açısında örnek bir vilayetimiz. Bu araçlarımız ile biz huzursuzluğun görülmemesi, huzurun hissedilmesi için sokaklarımızda seyir halinde görmek istiyoruz. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından araçlar için hizmet öncesi kurdela kesimi yapıldı. Il Emniyet Müdürlüğü kadrosuna yeni katılan 13 aracın kurdelasını Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yaptı.
Kurdela kesiminin akabinde tören araçların trafiğe çıkarak yaptığı kortejin ardından son buldu

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ DOKUZUNCU YAŞINI KUTLADI




Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde günlük olarak yayın hayatını sürdüren Çerkezköy Haber 9'uncu Kuruluş Yıldönümü'nü Şelale Park'ta düzenlenen programla kutladı. Gazete çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldığı kutlama töreninde konuşan Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş, Haber Gazetesi'nin, Tekirdağ genelinde en çok okunan gazete olmasında binlerce okuyucusunun ayrı ayrı büyük katkısı olduğunu söyledi. Kutlama töreninde, gazete bünyesinde 5 yıl ve daha fazla süreyle çalışan personele de birer plaket verildi
GAZETENİN SAHİBİ BÜTÜN ÇERKEZKÖY
Gazete çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldığı kutlama töreninde konuşan Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş, gazetenin kuruluş serencamından 9'uncu Yıldönümü'ne uzanan serencamı özetledikten sonra, gazeteye emek vermiş bütün çalışanlarına ve gazeteyi manevi destekleriyle bugünlere getiren bütün okuyucularına teşekkür etti. Çerkezköy Haber Gazetesi'nin gerçek sahibinin bütün Çerkezköy Halkı olduğunu vurgulayan Şaban Kardeş "Gazetecilik, çevresini aydınlatan, iyiyi ve doğruyu gösteren önemli bir denetim mekanizmasıdır. Çerkezköy Haber Gazetesi, hiç şüphesiz bu görevi, her safhasında çalışanlarının özverili gayretiyle, en doğru, en hızlı ve en objektif şekilde yerine getirmektedir. Dolayısıyla, kamuoyu adına görev yapan Çerkezköy Haber Gazetesi'nin gerçek sahipleri bütün Çerkezköy Halkı'dır." diye konuştu.Bizde http://www.trakyahaberci.com/ sitesi olarak Çerkezköy Haber gazetesinin başarılarının devamını diliyor. Nice uzun yıllara temennisinde bulunuyoruz.

Edirne Valisi Büyük, Kırklareli Valisi Aydoğdu'yu ziyaret etti

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Artvin İl Valiliği görevinden Kırklareli İl Valiliği görevine atanan Vali Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.
Valilik Ziyaretçi Defterini imzalayan Edirne Valisi Mustafa Büyük, Vali Aydoğdu’ya yeni görev yerinde başarılar diledi.
Edirne Valisi Büyük, Kırklareli Valisi Aydoğdu’nun Kırklareli’ne atanmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve Kırklareli’ne güzel hizmetler yapacağına inandığını belirtti

İl Özel İdaresi Makine parkına üç yeni araç daha katıldı


Kırklareli İl Özel İdaresinin hizmetlerinde verimi ve kaliteyi arttırmak amacıyla 1 adet 7 tonluk akaryakıt tankeri ve iki adet 6 m 3 lük damperli kamyon 174.334.50 TL toplam bedelle satın alınmıştır.

Orgeneral Saygun'dan, Vali Aydoğdu'ya ziyaret




1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Vali Aydoğdu, Vali Yardımcıları ve Kurum Müdürleri tarafından Kırklareli Valilik Binası önünde karşılanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, polis mangasını selamladı.

Kırklareli Valiliği Ziyaretçi Anı Defterini imzalayan Orgeneral Saygun, Vali Aydoğdu’ya 1. Ordu Komutanlığı’na ait şilt hediye etti. Vali Aydoğdu da Orgeneral Saygun’a Kırklareli Valiliği’ne ait şilti hediye etti.

Orgeneral Saygun’un Vali Aydoğdu’ya yapmış olduğu nezaket ziyaretinde, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan’da eşlik etti.

Vali Aydoğdu, nezaket ziyaretinde bulunan Orgeneral Saygun’u 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda hazırda bulunan helikopterine kadar uğurladı.

FAİKA-ŞAİKA-RAİKA ERKUT KARDEŞLER ÖDÜLLERİNİ MECLİS BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN’IN ELİNDEN ALDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı'nın değerlendirmesi sonucu, 62'si şahıs, 6'sı dernek ve vakıf olmak üzere toplam 68 sivil toplum örgütü ve şahsa, TBMM de düzenlenen törenle TBMM Başkanı Köksal TOPTAN tarafından Üstün Hizmet Ödülleri verildi. Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK’ün teklifi üzerine Edirne’de okul yaptıran Faika-Şahika- Raika ERKUT Kardeşler de Üstün Hizmet Ödüllerini aldılar. TBMM Başkanı Köksal TOPTAN, törende yaptığı konuşmada, üstün hizmet ödüllerinin, hayırseverler ve sivil toplum örgütlerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere, devlet ve toplum olarak duyulan saygı ve minnettarlığın ifadesi olduğunu söyledi. TBMM Başkanı TOPTAN, millete hizmeti çok faziletli ve erdemli olarak kabul etmiş bir kültürün evlatları olduğumuza işaret ederek, "Başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetmek, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi hasletler bizim millet olarak en temel özelliklerimizdir." dedi.

GÖRVE BAŞLAYAN EMNİYET MÜDÜRÜ YAZICI İLK OLARAK VALİ BÜYÜK’Ü MAKAMINDA ZİYARET ETTİ


Bolu Emniyet Müdürlüğü görevinden Edirne Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve 13 Temmuz Pazartesi günü görevine başlayan Edirne Emniyet Müdürü Mehmet YAZICI, Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK’ü makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü YAZICI’ya yeni görev yerinin hayırlı olmasını ve görevinde başarılar dileyen Vali BÜYÜK, Emniyet Müdürü YAZICI ile bir süre sohbet etti

Anadolu Jet Renault takımına sponsor oldu


Tekirdağın Çorlu ilçesi Uluslar arası havaalanında gerçekleştirilen programda Anadolu Jet Renault tırmanma takımına sponsorluk anlaşması imzalandı. Anlaşma sonunda Renault Williams Pilotu Tayfun Apuhan aracı ile havaalanı apronunda basın mensuplarına ve davetlilere gösteri yaptı.
2009 Türkiye tırmanma şampiyonası, çok büyük bir kurumun sponsorluğunda sahne oluyor. THY kuruluşu olan Anadolu Jet, Renault Williams Pilotu Tayfun Apuhana verdiği destek ile motor sporlarına katkı sağlıyor.
Sponsorluk anlaşması imza töreninde konuşan THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı ve Anadolu Jet İcara yetkilisi Sami Alan, Renault takımına sponsor olduk. Çünkü biz Renault takımına inanıyoruz. Tırmanış yarışlarında en hızlı tırmanışı sağlayacağını düşündüğümüz Renault takımını seçtik. Seneyi şampiyon olarak bitireceklerine inanıyorum. Anadolu jet markasının da Renault takımına uğurlu gelmesini diliyorum dedi.
27 Şubat 2009 4 ay kadar önce açtığımız Çorlu hattında Renault ile yapmış olduğumuz sponsorluk anlamında bir araya geldik diyen AlanUzak diye bir yer yok. Anadolunun bütün noktalarını bir birine bağlamak, Anadoluyu bir birine yakın etmek, Anadolu insanını bir birine kaynaklaştırmak ve bu arada hızlı ulaşım ile Anadolunun ekonomilerine güç verme gayesi ile yola çıktık. Ve bu gayemize de emin adımlarla devam ediyoruz. Anadoludan Trakyaya bir köprü olarak Ankara Çorlu hattını açtık. Çorlu hava alanı Trakyanın bütününe ulaşım açısından önemli ve stratejik bir noktadadır diye konuştu.
Anadolu Jetin geçmişinden bahsederek konuşmasına devam eden THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı ve Anadolu Jet İcara yetkilisi Sami Alan, 23 Nisan 2008 de Anadolu Jet Ankara merkezli iç hatlar operasyonunu yürütmek için kuruldu. Kuruluşundan bu yana yolcu sayımızı yılda 1.2 milyondan 2.5 milyona çıkardık. Krizle anılan bir yılda bizler için gerçekten önemli bir sonuçtu. Anadolu jet 1. yılını doldurduğunda gelecek yıl ki hedefini de 3,5 milyon olarak koydu. %85 yüksek denilebilecek doluluklarla Ankaradan 26 noktaya hizmet götürmekteyiz. Ankara Çorlu hattında yeni başlamasına rağmen bizleri cesaretlendirecek bir takım sonuçlar üretti. Gidiş ve dönüşünde %90 doluluklarla uçuşumuzu icra etmenin keyfini yaşıyoruz. Çorludan Ankaraya gidiş dönüş bileti alan herkese üçüncü uçuşu ücretsiz veriyoruz diye kaydetti.
İmzalanan sponsorluğundan ardından Renault Williams Pilotu Tayfun Apuhan hava alanı apronunda basın mensuplarına gösteri yaptı. Ayrıca anlaşmanın 1 yıllık ve Renault takımının şampiyon oldukları taktirde uzayacağı vurgulandı.

KAYNAK:www.habercorlu.com

TEKİRDAĞ EMNİYETİNDE TERFİ TÖRENİ










Tekirdağ ilinde bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensupları için Tekirdağ Polisevinde Tekirdağ Valisi z übeyir KEMELEK in katılımı ile rütbe terfi töreni düzenlendi. Rütbe terfi törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in yanı sıra 8.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tümgeneral İsmail GÜMÜŞTEKİN, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ ve emniyet personeli katıldı.
Tören öncesi konuşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet ÇELİKBİLEK; terfinin yıllarca yapılan hizmetlerin ödüllendirilmesi anlamına geldiğini belirterek, terfi edilen personelimizin çalışmalarını daha da yukarılara çıkarmak için büyük bir azim içersinde bulunacakları inancındayım dedi.
Vali Zübeyir KEMELEK ise yaptığı konuşmalarında; Devletin asıl görevlerinden birinin halkının huzur ve güven içerisinde yaşamasının sağlanması olduğunu belirterek, Polisimizin de bu doğrultuda kanunların kendine verdiği yetki dâhilinde suç ve suçlular ile mücadele ederken halkımıza sevgi ve şefkatle yaklaşmaktadır, dedi. Tekirdağ’ın huzurlu bir İl olduğunu belirten Sayın Valimiz, bundan sonrada Tekirdağ daki bu huzur ortamının artarak devam etmesi için gereken tüm çabayı göstereceğiz, dedi. Konuşmaların ardından bir üst rütbeye geçen emniyet personeline rütbeleri Vali ZübeyirKemelek , 8.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tümgeneral İsmail GÜMÜŞTEKİN, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ ve İl Emniyet Müdürü Necdet ÇELİKBİLEK tarafından törenle takıldı.

2 Bin Kişiye İş Olanağı Sağlanmış Olacak


Dünyanın 17 ülkesindeki 27 şirketiyle faaliyetlerini sürdürmekte olan Şahinler Holding şirketleri, krize rağmen istihdam atağına geçti. 17 Temmuz 2009 Cuma günü, Avrupa Serbest Bölgesinde gerçekleştirilen; Modavizyon ASB Tekstil Fabrikası Genel Müdürü Celalettin Turan ile Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A. Ş. (ASB) Genel Müdürü Zafer Atbakanın katıldığı basın toplantısında, yılsonuna kadar; grup firmalarıyla birlikte gruba bağlı ASBde, faaliyet gösteren firmaların da işe alımlarıyla 2000 kişiye istihdam yaratılmış olacağı kaydedildi.
Basın toplantısında konuşan Modavizyon ASB Genel Müdürü Turan, Ağustos ayı sonuna kadar 200 kişiyi işe alacaklarını aktardı. Diğer taraftan son dönemlerde yabancı yatırımcıların ve ihracatçı firmaların gözbebeği haline gelen ASBde, yeni yatırımlarla birlikte sene başından bu yana, 500 kişinin istihdam edildiğini söyleyen ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan ise, önümüzdeki aylarda açılacak olan yeni üretim tesisleriyle birlikte, yıl sonuna dek bölgede 1000 kişiye daha iş imkanı yaratılmış olacağının müjdesini verdi.
İlk olarak 2 ay önce, yine Şahinler Holding kuruluşlarından Modavizyon Edirnede başlayan yeni işçi alımıyla, 300 kişiye iş imkanı yaratılmıştı. Böylece Şahinler Holding firmalarından; Modavizyon - Edirne ile Avrupa Serbest Bölgesinde yılbaşından bu yana yaratılan istihdamların ardından, Modavizyon - ASBnin de alacağı 200 işçi ile Ağustos ayı sonuna kadar toplamda 1000 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Bu rakam ASBdeki yeni yatırımcıların yıl sonuna kadar hizmete girecek olan üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle birlikte 2000 e ulaşacak.
Modavizyon ASB Genel Müdürü Celalettin Turan düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, halen yaşanmakta olan krize rağmen siparişlerinde artış kaydettiklerini aktararak şunları söyledi: Yaklaşık bir sene önce başlayan küresel mali krizden en çok etkilenen tekstil piyasasında, toplam sipariş adetlerindeki azalma devam etmektedir. Buna rağmen Modavizyon - ASB olarak siparişlerimizde artış kaydederek büyümemizi sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erkek giyim üzerine; takım elbise, tek ceket, tek pantolon üretimi yapıyoruz. Yıllık 250 bin adet takım elbise üretimi yapıyoruz.
Ağırlıklı olarak ihracat yapan bir firmayız. Avrupa ve Amerikanın büyük markalarıyla çalışıyoruz. Amerikadan Experss, İspanyadan Zara gibi Network ve Theori gibi iç piyasadan da önemli müşterilerimiz mevcut. Özellikle Experss ve Zaranın siparişlerindeki artışla beraber, bizde de yeni işçi alımı ihtiyacı doğmuş oldu. Görülüyor ki kriz şu anda hafifledi ve siparişler artamaya başladı. İki ay içerisinde de eskisi gibi tam kapasiteyle faaliyetlerimizi sürdürmeye başlayacağız. Alacağımız elemanlar, bantlarda çalışacak. Kesim, dikim, ütü paket, kalite kontrol gibi direk üretimde çalışacak toplam 200 işçi istihdam edecek ve toplam çalışan sayımızı 500e çıkarmış olacağız. Öncelikle Çorlu olmak üzere, Trakya Bölgesinin ekonomisinin canlanmasına ve yeni istihdam sağlanmasına yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz
Turan, siparişlerindeki artışlarla krizi fırsata çevirdiklerini kaydederek, zor dönemleri yönetici ve işçilerle birlikte büyük bir dayanışma örneği göstererek, yüksek motivasyonla çalışarak aştıklarını da sözlerine ekledi. Genel Müdür Turan, ayrıca; Dünya pazarlarındaki daralmanın yanı sıra, iç ve dış pazarlardaki talep azalmasına rağmen; yüksek motivasyonlu, eğitimli ve kalifiye çalışanlarımızla yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlıyoruz. Böylece müşterilerimizin tercih sıralamasında rakiplerimizin önüne geçerek, daha çok sipariş almayı başarıyoruz. Bunun temelinde, Şahinler Holding firmalarından biri olmamızın verdiği güven ve çalışanlarımızın kalite bilincine sahip olması yatmaktadır dedi.
Basın toplantısında konuşan ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan ise, Avrupa Serbest Bölgesinin yatırımcılar tarafından özellikle tercih edilir bir konumda bulunmasından mutluluk duyduklarını belirterek şunları aktardı: Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ASB, Türkiyenin en büyük özel sektör sanayi projelerden biridir. Yıllık 1.5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmış olan ASB’de şu anda 200ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Bununla beraber 3 bin çalışan bulunuyor. Bölgemizde dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleştiriliyor. Yatırımcılarımızın birçoğu kendi alanlarında, dünya çapında isim yapmış firmalardır. Global bir kriz sürecinden geçtiğimiz şu dönemde bile, ASBnin özellikle yabancı yatırımcıları çekiyor olması, dolayısıyla da istihdama katkıda bulunması, Türkiyede ekonomik anlamda güzel şeylerin de olduğunun en önemli göstergelerinden biridir.
Yakın zamanda yatırım yapan EPTA (İtalya), MCF (Almanya) ile Bekaert Tekstilin (Belçika) ek binasının da tamamlanmasıyla, sene başından bu yana ASBde 500 kişiye istihdam sağlanmış bulunuyor. Bunların dışında önümüzdeki aylarda yeni anlaştığımız yatırımcılarımızın da üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle 1000 kişi daha istihdam edilecek. Böylece bölgemizdeki istihdam sayısı artışını sürdürecek.
Yaşanan bu olumlu gelişmenin yanı sıra grup, global krize karşı tüm tedbirleri alarak, topyekün krizi fırsata çevirme yolunda emin adımlarla ilerlemesini sürdürüyor. Şahinler Holding, yurt dışı ve yurt içindeki firmalarını krize karşı daha da güçlü hale getirmek için, yeniden yapılandırma çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalarının meyvesini toplamaya başlamış, verimliliği de en üst seviyelere çekmiş bulunuyor. Alınan stratejik kararların başarıya ulaşmasındaki en temel unsurların başında ise, kaliteye verilen önem ve müşteri odaklı çalışma anlayışı geliyor.
Avrupa Serbest Bölgesi
Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiyenin en büyük özel sektör sanayi projelerden biri olan Avrupa Serbest Bölgesinin temeli 8 Ağustos 1998 tarihinde atılmıştır. Resmi açılışı ise 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ASB, aradan geçen kısa zaman dilimine rağmen, yapılan yatırımlar sayesinde yıllık 1.5 milyar dolar ticaret hacmini yakalayan bir serbest bölge konumuna gelmiştir. Çorluda bulunan Ade şu anda 200ün üzerinde firma faaliyet göstermektedir. 3 bini aşkın insanın istihdam edildiği bölgede, dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleşmektedir.
Trakyada bir teknokent olarak yükselen ASB; mükemmel alt yapısı, modern mimarisi ve yeni sanayileşme modeliyle rakiplerinden farklı olarak özgün bir teknokent olma yolunda ilerlemektedir. Hazır alt yapı olanakları, minimum düzeyde bürokrasi ve maliyetlerin son derece düşük olması gibi özellikleri ASByi yatırımcılar açısından cazip kılıyor. Tekstilin dışında, cam sanayi, ambalaj, otomotiv ve kimya gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bulunduğu ASB; Türk sanayinin kalbinin attığı Trakyada 2 milyon metrekare alan üzerine kurulmuştur. Tam kapasite faaliyete geçtiği zaman 25 bin kişinin istihdam edileceği ASBde yıllık ticaret hacminin de 10 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir. İstihdam oranı ve yıllık ticaret hacmi bakımından Türkiyedeki serbest bölgeler arasında en ön sıralara tırmanan ASBdeki toplam alt ve üst yapı yatırımı ise 3 milyar doları bulacaktır. ASBde yatırım yapacak firmalar için mükemmel bir alt yapı hizmeti verilmektedir. Yapımı tamamlanan arıtma tesisi, telekomünikasyon hizmet binası, enerji nakil hattı ve doğalgaz dağıtım merkezi ile yatırımcılara cazip imkanlar sunulmaktadır. (http://www.asb.com.tr/)
Modavizyon - ASB Tesisleri
1999 yılında üretime başlayan Modavizyon - ASB, erkek dış giyim üretimini, 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu olan tesislerinde yapıyor. Son derece modern ve teknolojik makine parkuru bulunan tesiste Türkiye, Avrupa ve Amerikanın gelişen ve değişen zevkine paralel olarak modern ve klasik erkek ceket, pantolon ve takım elbiseleri üretiliyor.
500 kişi kapasiteli Modavizyon - ASB tesisleri; zengin dokuma kumaş çeşitleri ve uygun fiyat politikası yanında, kaliteyi kendine ilke edinmesi sonucu, ihracatta başarıyı yakalamıştır. Son teknolojik makineler kullanılan tesiste 400 adet makine bulmaktadır.
Yıllık cirosu 12 milyon Euro olan firmanın yıllık üretimi 250 bin adet takım olup, ürünler önde gelen yurt içi ve yurt dışı firmaların etiketlerini taşıyor.
Mevcut müşterileri arasında; ZARA (İspanya) , Experees(A.B.D), Network, Theori Tekstil, Beymen Business (Türkiye) gibi dünyanın büyük markaları bulunuyor.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Bulgaristanın Demokratik rejimdeki ilk Cumhurbaşkanı Jelu Jelevden Kılıçoğlu Groupa ziyaret

İstanbul Maltepe Üniversitesinde ki bir seminer dolayısıyla ülkemize gelen Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev, ayağının tozuyla Çorlu’ya geçerek Kılıçoğlu Group’a bir ziyaret gerçekleştirerek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kılıçla bir araya geldi.
Ziyarete Kılıçoğlu Group yönetim kurulu üyelerinden TAGİD (Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç’ta katılırken, Jelev sorulan sorulara tercüman vasıtasıyla cevap verdi.
Bulgaristan’da komünist rejimin yıkılmasıyla kurulan demokratik rejimin ilk Cumhurbaşkanı olan Jelev sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları da net bir dille yanıtladı.
Jelev; İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde ki bir seminer dolayısıyla Türkiye’ye geldiğini dolayısıyla da Mehmet Ali Kılıç ile dostluğu vesilesi ile Çorlu’ya da bir ziyarette bulunduğunu belirtti. Jelev katıldığı seminere bir çok ünlü isminde teşrif ettiğini, seminerden çok etkilendiğini ve Türkiye’de eğitime ayrılan paraları çok önemli bulduğunu belirtti. Jelev; “ Bu ağırlık ileride eğitim seviyesini daha iyi yerlere getirecektir. Türkiye’de eğitime ve teknolojiye çok çaba harcanıyor. Misafirperverlik çok güzel, diye konuştu.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin olarak sorulan soruya ise gayet açık bir cevap vererek şunları söyledi; “Türkiye benim için AB’ye hazır bir ülke. Fakat iki şeye ihtiyacınız var. Birincisi demokratik bir sistem oluşması. Ekonomik, politik ve siyasi her alanda demokrasinin en üst seviyede olması. İkincisi ise bir Pazar ekonomisinin oluşması.
Türkiye bütün bunlara karşılık veriyor. Fransız Parlamentosu’nda Balkan Ülkelerinin durumu ile ilgili olarak konuşmam istendi. Bütün Balkan Ülkeleri ile ilgili bilgiler verdim. Türkiye için ne düşündüğümü sorduklarında Türkiye Avrupanın bir parçasıdır. AB üyesi olmak durumundadır.dedim. Müslüman ülkesi olduğunu sorduklarında da AB’nin dini bir birlik veya hıristiyan birliği olmadığı, orasının pazar ekonomisi ve demokrasi yeri olduğunu belirttim, dedi. Jelev Türkiye’nin coğrafi konum olarak Avrupa ya daha uygun olduğunu belirttiğini ve Rusya’nın AB’ye üyelik istediği zaman ne yapacaklarını merak ettiğini belirtti. Jelev Rusyanın genelinin Asya’da olup olmadığını sorduğunu söyledi.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev Türkiye’nin AB üyeliğine Fransa, İngiltere ve Almanya’da ki siyasilerin tedirginlikle yaklaştığını ve bunu açık açık söylemeseler de belli ettiklerini belirtti.
Jelev konuşmasının devamında “Ben AB’nin Türkiye’ye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye bölgedeki tek ülke. Avrupayı’da kapsıyor ve dinamik bir nüfusa sahip. Bütün halklar yaşlanırken, Türkiye’de genç nüfus sayısı fazla. Yaşlanmış Avrupa Çin’e ve Hindistan’a karşı nasıl bir mücadele verecek, dedi. Jelev Bulgaristan’ı da Türkler mi gençleştiriyor sorusu üzerine “En çok çingeneler gençleştiriyor” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelu Jelev’e Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kılıç üzerinde Türk ve Bulgar Bayraklarının yer aldığı bir şilt hediye ederken, Kılıç yapılan ziyaretten ötürü son derece memnun olduğunu ve Jelev’le dostluklarının Bulgaristan’da ki ortağı sayesinde oluştuğunu belirtti.
Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Jelev Türklere yakın olması ile tanınırken, ülkesinin Türklere uyguladığı asimilasyon politikalarını da daha önce katıldığı programlarda akılsızlık ve politik adilik olarak nitelendiren sert açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Jelev ziyarete Bulgar İşadamları ile katılırken, yapılan kısa toplantı sonrası Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Kılıç ve Talat Kılıç ile yemekte bir araya geldi. Yapılan ziyarete Ulusal ve Yerel Basından birçok basın mensubu yoğun ilgi gösterdi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Dönem arkadaşına başarılar diledi

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Zübeyir Kemelek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Vali Kemelek’e Tekirdağ’da ki görevinde başarılar diledi. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından Valilik girişinde karşılanan Edirne Valisi Mustafa Büyük, Valilik Şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kemelek’e getirdiği hediyeyi sundu.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile dönem arkadaşı olduklarını söyleyen Edirne Valisi Mustafa Büyük, “ Tekirdağ, benim için yabancı değil, 1993–1995 yılları arasında Hayrabolu Kaymakamlığı görevinde bulundum. Tekirdağ’a gelmekten her zaman büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de Edirne Valisi Büyük’ün ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek ziyaretten dolayı Vali Büyük’e teşekkür etti. Tekirdağ Valisi Kemelek ve Edirne Valisi Büyük daha sonra bir süre karşılıklı olarak görüşmede bulundular.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Vali Yardımcısı Çeviker’den Nezaket Ziyareti




Çorlu Kaymakamı Ali Dursun yıllık iznini kullandığından dolayı yerine Tekirdağ Vali Yardımcısı Mehmet Ali Çeviker Çorlu Kaymakam vekilliği yapıyor.
Vali Yardımcısı ve Çorlu Kaymakam Vekili Mehmet Ali Çeviker kaymakam vekilliği görevi esnasında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Basyan’ a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Belediye Başkanı Ünal Baysan ve yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ile beraber Çevikeri belediye önünde karşılayarak nezaket gösterdi.
Başkan Ünal Baysan ve yardımcılarına yeni seçilmiş oldukları görevlerinde başarılar dileyen Çeviker ‘ Genç ve dinamik ekiple Çorluyu yönetmek avantajlı olsa gerek. Gençler her zaman daha azimli, sizin deneyim ve tecrübenizle yapacağınız hizmetlerle Çorluyu güzel günler bekliyor.’
Başkan Baysan Vali yardımcısının nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Çorluyu daha çağdaş daha modern bir kent haline getireceklerini belirtti.
Başkan Baysan ‘ Yola çıktığım ekibime güveniyorum. Başkan Yardımcılarımla meclis üyelerimizle görev taksiminde bulunduk. Tüm meclis üyelerine sorumluluklar verdik. Ekibim ve personelimle Çorlumuza ve halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.’
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Tekirdağda S.H.P. kapılarını kapatıp C.H.Pye geçti


Tekirdağ il merkezinde sosyal demokratlar Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanmaya başladılar. Tekirdağ il merkezinde S.H.P. il başkanı ve yönetimi ile merkez ilçe başkan ve yönetimi yaklaşık 50 kişi Cumhuriyet Halk Partisine geçerek rozet taktılar. C.H.P. il binasında gerçekleşen toplantıya C.H.P. il ve merkez ilçe başkanlarınıjn yanı sıra il teşkilatı ve merkez ilçe teşkilatları ile il genel meclis başkanı Münür Karaevli ve Tekirdağ belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da katıldı. S.H.P. Merkez ilçe başkanı Erol İnce ve il başkanı Sefer Çelik yaptıkları kısa konuşmanın ardından sosyal demokratların Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanması gerektiğine karar verdiklerini ve aynı kökten olan D.S.P.’nin de bu çatı altına gelmesi gerektiğini vurgulayarak “onları da davet ediyoruz” dediler. Rozet takma töreni sırasında parti binası dolup taşarken C.h.p. il başkanı Fahrettin Meker: “C.H.P. ailesi olarak S.H.P. bize uzak olmayan bir parti zaten geçmiş zaman içinde içimizde idi. Suni olan ayrılığın 7 yıl sonra Tekirdağ ilinde son bularak yuvaya dönüş yapmaları bizleri memnun etmiş ve gücümüze güç katmıştır” dedi. C.H.P. merkez ilçe başkanı Recep Öktem ise “sosyal demokratların birleşmesi Tekirdağ ilinde başlamıştır” diyerek gelenlere hoş geldiniz dedi. S.H.P. eski il başkanı Sefer Çelik ise: yaşanmakta olan ülkemizde ki koşulları düşünecek olursak tarım, sağlık, eğitim bitmiş yargı siyasi etki altında kalmıştır. Bu durumda Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında güç birliği yapmaya karar verdik.” Derken; S.H.P. eski merkez ilçe başkanı Erol İnce heyecanlı olduğunu ve 7 yıl önce Tekirdağ ilinde S.H.P.’yi kurduklarını ama gelişmeler içinde sosyal demokratların C.H.P. çatısı altında olması gerektiğine inanarak geldik” dedi. S.H.P. Tekirdağ il merkezinde ve il yönetiminde hiç kimse kalmayınca kapıları kapandı. S.H.P.’nin rozet takımı yapılırken D.S.P. Tekirdağ teşkilatından da iki üye C.H.P.’ye geçmek için geldiler.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...