***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Haziran 2009 Pazartesi

Endüstriyel Otomasyon Toplantısı


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinde bulunan Mehmet Rüştü Uzel Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde 18-21 Haziran 2009 tarihleri arasında Endüstriyel Otomasyon konulu bir toplantı düzenlenecek
Toplantıya, Japon Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Ofis Başkanlığı yetkililerinin de katılacağı belirtildi.
Toplantı hakkında açıklamada bulunan Mehmet Rüştü Uzel Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Caner Baysal, toplantının kendi okullarında yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “18–21 Haziran 2009 tarihleri arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü okulumuzda bir toplantı düzenleyecek. Toplantıya, Japon Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Ofis Başkanlığı’nda görevli 7 Japon eğitimci, Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim öğretim veren 8 Teknik ve Endüstri Meslek Lisenin müdürü ve bakanlık yetkililerinden oluşan 20 kişilik gurup olmak üzere toplam 35 kişi katılacak. Bu derece önemli bir toplantının Çorlu’da ve bizim okulumuzda yapılacak olması bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.
Toplantı hakkında bilgiler de aktaran Baysal şunları söyledi; “Okulumuzda yapılacak olan toplantıda, ülkemizdeki ve dünyadaki otomasyon sistemleri konuları tartışılacak. Özellikle, ülkemizde endüstriyel otomasyon konusunda neredeyiz, neler yapmalıyız ve nasıl olmalı konuları üzerinde durulacak.”
KAYNAK : Çorlu Kent

Belediye, Minibüse Kilit Vurdu


Geçtiğimiz günlerdeTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Emlak Konutlarında meydana gelen trafik kazasında görgü tanıklarının motosiklete çarptığını iddia ettiği halk minibüsünün olay yerinden uzaklaşmasının ardından Zabıta ekipleri halk minibüsünü bağlayarak trafikten men etti.
Emlak Konutlarında halk minibüsünün motosiklete çarpmasının ardından olay yerinden uzaklaştığını iddia eden vatandaşlar, olaya tepki göstermişler ve halk minibüsünün kaçmasını yanlış bulmuşlardı. Olayın ardından harekete geçen Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri, kazaya karışan minibüsü bularak, trafikten geçici bir süre men etti.
Vatandaşa Kötü Muamele Yazısı
Kazanın sonrasında olay yerinden uzaklaşan halk minibüsüne tepki gösteren görgü tanıkları, halk minibüslerinin bu şekilde duyarsız hareket etmesini doğru bulmadıklarını belirtmişlerdi. Tepkinin ardından harekete geçen Çorlu Belediyesi, lastiğinden kelepçelediği halk minibüsünün ön camına yazı asarak trafikten men etti. Çorlu Belediyesi tarafından minibüsün ön camına asılan yazıda; “Vatandaşa kötü muamele nedeniyle trafikten geçici bir süre ile men edilmiştir” şeklinde ibareler bulunuyor.
Öte yandan, kaza sonrasında Sağlık Mahallesi polis noktasına başvurduğu öğrenilen halk minibüsü sürücüsü C. K.’nin verdiği ifade de, motosiklete çarpmadığını, yere düşmüş olabileceğini düşünerek yanına gittiğini daha sonra da güzergâhına devam ettiğini söylediği öğrenildi.
Kaynak: Çorlu Kent

BİSADER in 3.Balkan Şöleni Çorlu Cumhuriyet Parkında Yapıldı


Çorlu merkez ve beldelerinde bulunan göçmenlerin üye olduğu BİSADER’ in 3. Balkan Şenliği Çorlu Havuzlar Cumhuriyet parkında büyük bir neşe, birlik ve beraberlik içinde gerçekleşti. BİSADER ( Balkan Göçmenleri, İktisadi, Sosyal, Kültürel Araştırma ve Yardımlaşma Derneği) ‘in etkinliğine Bulgaristan’dan sanatçılar katılırken, Çorlu’da göçmen ailelerinin çocuklarından kurulu gruplarda sıra ile müzik eşliğinde gösteri sundular.
5 TEMMUZ’ daki BULGARİSTAN’DAKİ SEÇİMLER ÖNEMLİ
Şimdi önümüzdeki 5 Temmuz 2009 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler partisinden (DOBRİÇ) ‘ten aday adayı olan Korman İsmailof- Ruşen Rıza (Eski tarım bakanı özel kalem müdürü)- Deniz Numan (Dobriç Hak ve Özgürlükler İl Başkanı ) şenliklere katılarak sahnede kısa birer konuşma yaparak, seçimlerin önemini dile getirdiler. Çorlu’da da 5 Temmuz 2009 Bulgaristan seçimleri nedeniyle sandık konarak, çifte vatandaş olanlar sandıklarda oy atacaklar. Bu seçimlerin Türkler için çok önemli olduğunun altıda çizildi.

HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Sinema Sanatçısı ve Çevre Dostu Ediz Hun Çorluda Konuştu


Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan konferansa davetli konuşmacı olarak katılan sinema sanatçısı, öğretim görevlisi Ediz Hun İstanbul boğazında yaşanan sirkülasyonun olmaması halinde İstanbul’un kokacağını söyledi.
Konferansa çevre dostları, mimar-mühendisler, ADD Üyeleri, Prof.Dr.Tamer Dodurka birde Ediz Hun’u film çevirdiği yıllardaki hayranları yalnız bırakmadı.
Yıllara meydan okuyan sanatçının zinde ve hareketli oluşu dikkatlerden kaçmadı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çorlu Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katılan uzman biyolog, sinema sanatçısı, politikacı Ediz Hun, ''Sosyo-ekonomik kalkınmada doğa ve insan ilişkileri'' hakkında örnekleme metodu ile çok güzel bilgiler sundu.
Ediz Hun, İnsanlardan günde 5 ila 7 litre atık çıktığının düşünüldüğünü belirterek Ediz Hun, "İstanbul nüfusunun 15 -16 milyon olduğu söylenmektedir.
Ben tahminen 17 milyondur diye düşünüyorum ama 15 milyon olduğunu düşünelim bir kişiden çıkan atık miktarı da ortalama günde 5 litre olsa İstanbul'da sadece 1 günde 75 milyon litre atık çıkıyor demektir. İş bununla da bitmiyor bir de banyolarımızda, çamaşır makinelerimizde kullandığımız deterjanlar var. İstanbul, boğaz olmasa, boğazdaki o sirkülasyon, akıntı olmasa tamamen kokar. Dolayısıyla ülkemizde altyapı büyük önem taşıyor" dedi.
Türkiye'de çöplerin çok ilkel metotlarla toplandığını savunan Ediz Hun " Ben İstanbul Çevre Müdürlüğü görevinde bulunduğum sırada dönemin Çevre Bakanı ile birlikte Doğan Can Akyürek’in de baş danışmanı olarak görev yaptım.
Birlikte İspanya’ya gittik. Burada bazı incelemeler yaptık ve şunu gördük çöpler en ilkel şartlar altında toplandığını gördük. Ama Atıkların hepsi ayrı ayrı toplanıyordu.
Benim yaşadığım yer- kent İstanbul’da halen sırtlarında çuvallarla çöp toplayanlar var. Ancak medeniyet çok şık kıyafetler giymekle, erkek olup saçını başını taramakla, tıraşını olmakla olmuyor. Bu ayrı bir şey, sistemin çok iyi çalışması lazım. Sevgi olmazsa çevre korunamaz. İşin bilimsel yanında bir de felsefi, psikolojik tarafı da var.Çevreyi korumak için insan ruhunun derinliğine inmemiz lazım. Bu dünyada yalnız insan yaşamıyor.
Eğer yaradan dediğimiz o ilahi kudrete inanıyorsak, o zaman insanın haricinde yaratmış olduğu diğer canlılara da müşfik yaklaşmamız gerekir.(Hayvanlar alemini kastederek) Çevreyi korumak zorundayız, çevre yoksa yaşam yoktur."dedi. Konferansın düzenlenmesi için TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çorlu Temsilcisi Ramazan Cesur ve arkadaşları büyük gayret gösterdiler.
Konferans öncesi ve arada hazırlanan kokteyl davetlilere sunuldu. Sanatçı 1970’ li yıllarda Çorlu’da Balıkpazarı semtinde gece İstanbul’ la bağlantılı bir film çekimini gerçekleştirmiş ve bu film çekimlerini Çorlu’ lu iş adamı Bahattin Tacer’in oğlu ünlü kameraman Cengiz Tacer gerçekleştirmişti.
HABER: Erdal ÖZCAN

TEKİRDAĞ VALİSİ AYDIN NEZİH DOĞANDAN ÇORLU TSO’YA VEDA ZİYARETİ




Konya Valisi olarak atanan, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN beraberinde Çorlu Kaymakamı Ali DURSUN ile 15.06.2009 Pazartesi günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticilerine veda ziyaretinde bulundu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Burhan SEZER, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ,Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol ŞİMŞEK, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muhammed ÖZSARI ve Levent BORMALI tarafından ağırlanan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN; Çorluda ki görevinin sona ermesi ve tayininin Konya’ya çıkması sebebiyle bir veda ziyaretinde bulunduğunu belirterek; “’Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak başarılı işlere imza atacağınıza inancım tamdır. Makamlar hiç kimseye baki değildir. Önemli olan geride güzel bir seda bırakmaktır. Bizler de güzel bir seda bırakma gayretiyle buradan ayrılıyoruz. Bu şehirden güzel bir izlenim ve hoş bir sedayla ayrıldığımıza inanıyorum” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN’a;Tekirdağ’a ve Çorlu’ya vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, ‘ Sizi her zaman şehrimize verdiğiniz değerli hizmetleriniz, nezaketiniz ve içtenliğiniz ile anacağız. Yeni görev yeriniz ve kutsal görevinizde, Meclisimiz ve Yönetim Kurulum adına size başarılar diliyoruz” diyerek; Vali Aydın Nezih DOĞAN’a bir hatıra plaketi takdim etti.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı`ndan Yardımseverlere Çağrı


Çorlu`da 1989 yılında kurulan Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı`nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağan mütevelli heyeti toplantısında yeni yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile belirlendi.

Adnan Sülün`ün başkanlığa, Mecit Eren ile Fatma Gürel`in de başkan yardımcılıklarına getirildiği Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı, tüm gelirlerini vakıf kuruluş senedi gereği spor ve eğitim ile ilgili Çorlu`da amatör spor kulüpleri ve okullara malzeme ve eğitim araçları yardımında kullanıyor.
Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı`nın gelirlerinin cenaze çelenkleri ve Atatürk Meydanı arkasında Belediye`den kiralanan kapalı otopark olduğunu belirten vakıf üyeleri, bunun dışında herhangi bir kuruluş ve kişilerden yardım alınmadığını belirttiler. Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı`nın, 2008 yılının Temmuz ayında Muhittin Mahallesi Füsunoğlu Paşa Caddesi üzerinde yer alan arsaya Çorlu`da eğitim gören kız öğrencilerin barınmasında bir boşluğu doldurmak adına 100 Yataklı Atatürk Kız Öğrenci Yurdu İnşaatına kısıtlı imkanlarla temel atıldığını ve 3 katın bitirildiğini belirten Vakıf üyeleri, Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatı maddi imkansızlıklar nedeni ile bir süre durmuş 2009 Mart ayından itibaren tekrar duvarlarının örülmesine ve eksik kalan 3 katın bitirilmesi için yapımına başlanmıştır. 20092010 Öğretim yılında hizmete sunulmak üzere 20 odası bulunan 100 Yataklı Atatürk Kız Öğrenci Yurdu odalarına isminizi vermek için Çorlumuza kalıcı ve ihtiyacı olan bir eser bırakmak gayesi ile hareket eden vakıf yönetim kurulu duyarlı Çorlu halkından yardım ve bağışlar beklediklerini kaydettiler.
Açıklamada hayırseverlerin bağışları için Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı`nın Vakıfbank Çorlu Şubesi`nde bulunan 2004764 nolu hesabına da yardımda bulunabilecekleri kaydedildi.

—BABAESKİ’DE İLK FAST-FOOD RESTORANI AÇILDI.











Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, “Fast-food Restoranı Baba Burger” düzenlenen törenle açıldı.
İlçe Merkezinde hazır yemek anlamındaki ilk “Fast-food Restoranı Baba Burger” Festival alanındaki Uğur Mumcu Spor Tesisleri’nde, düzenlenen törenle, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, eşi Hülya Hacı, CHP İlçe Başkanı İrfan Altınel, CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren ve İşletme sahipleri Şenay-Emrah Sipahi tarafından açıldı.
Restoranın açılışına katılan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, yaptığı açıklamada, “Ülkenin ekonomik yönden ağır bunalım altında olduğu bu dönemde öncelikle böyle nezihi ve kaliteli bir işyeri açtıkları için çok sevgili Şenay-Emrah Sipahi kardeşlerime çok teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Bu sadece gençlere değil bizim gibi yetişkinlerin de ihtiyacına da cevap verecektir. Babaeskililer karnı acıktığında fırınlardan önce burasını düşüneceklerdir. İnşallah bereketli olacaktır. Bu işyeri bizim için çok önemlidir. Kendisine gerekli desteği her zaman vereceğiz. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Açılış sonrasında, Sipahi güvencesi ile 7’den 70’e herkesin lezzet durağında, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, eşi Hülya Hacı, CHP İlçe Başkanı İrfan Altınel ve CHP İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren birlikte yemek yediler.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...