***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Ağustos 2009 Salı

KIRCAALİ BELEDİYESİNDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ


Tekirdağ’ın Bulgaristan’daki kardeş şehri Kırcaali belediye başkanı Hasan Aziz beraberindeki heyetle birlikte Tekirdağ’a gelerek Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’la bir süre görüştü. Başkan Dalgıç’tan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan ve Kırcaali’deki çalışmalar hakkında bilgi veren Hasan Aziz Bulgaristan’da yapılan genel seçimlerde Hak ve özgürlükler partisinin yakaladığı başarıdan dolayı emeği geçen Tekirdağ Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’den partisine 90 bin oy çıktığını anlatan Hasan Aziz partisinin milletvekili sayısını 34 ten 38 e yükselttiğini ve kendisinin de milletvekili seçildiğini ancak milletvekili olmayarak belediye başkanlığı görevine devam edeceğini söyledi. Başkan Dalgıç’ı Kırcaali’ye davet eden Aziz Tekirdağ ile ilişkilerin daha ileriye götürüleceğini kaydetti.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYE SİTESİ

MACARİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSUNDAN TEKİRDAĞ VALİSİNİ ZİYARET


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Maria SZEKELY, Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK e nezaket ziyaretinde bulundu.
SZEKELY ziyareti sırasında Tekirdağ da bulunan Rakoczy Müzesinin restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Nezaketten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kemelek, Başkonsolos SZEKELY e Tekirdağ Valiliği tarafından basılan Mikes KELEMEN in Türkiye Mektupları isimli kitabı ile Tekirdağ a özgü Karacakılavuz el dokuması hediye edildi.

İpsala Kent Konseyi’nden Keşan kent Konseyi’ne ziyaret…








Edirne iline bağlı İpsala’da yeni kurulan Kent Konseyi çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Keşan Kent Konseyi’ni ziyaret etti.
Edirne iline bağlı İpsala Kent Konseyi başkanı Hayati Arda, Genel Sekreter Hakan Selvi, Yazman Kadir Vardar, Yazman Yardımcısı Birol Aba ve üyeler Akif Şaban Gündüz ile Recep Çomak dün saat 16.15 sıralarında Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile üyeler Sadi Kuru, Selma Sucuka ve Kent Konseyi Sekreteri Nilay Gümülcineli Yazgılı ile görüştüler.
Kalfalar, İpsala Kent Konseyi’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek “ İpsala Kent Konseyi’ne çalışmalarımız hakkında bilgi vereceğiz. Bilgi ve birikimlerimizi kendileri ile paylaşacağız. Bize gerçekleştirilen bu ziyaretten mutlu olduk. Kent Konseylerinin birbirleri ile dayanışması bölgede önemli işlerin yapılmasına önayak olacaktır. Bu işbirliğinin devam etmesi çok önemli “dedi.
İpsala Kent konseyi Başkanı Hayati Arda da, Keşan Kent Konseyi’nin çalışmalarını kendilerine örnek aldıklarını belirterek “Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz ziyaretle çalışmalar hakkında bilgi alarak İpsala’da da bu çalışmaları yürütmeyi hedeflemekteyiz. Bizlere gerekli bilgileri veren Keşan kent Konseyi Başkanı ile tüm üyelerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.




HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Otobüs İşletmecileri Derneği’nden Özcan’a ziyaret


Edirne iline bağlı Keşan’da bir süre önce kurulan Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği yöneticileri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.
Saat 15.00’te gerçekleşen ziyarete Dernek Başkanı Okan Akarsu, Başkan Yardımcısı Güray Koşan ile yönetim kurulu üyeleri Saim Yelmen, Musa Aydemir, İsmail Erdoğan, Recep Mermer ve Zafer Sarıkeçe ile yazıhane işletmecileri katıldılar.
Akarsu, yeni kurulan bir dernek olarak Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek çeşitli konuları görüştüklerini bildirdi.
Özcan’da ziyaret nedeniyle dernek yöneticilerine teşekkür ederek, yeni kurulan Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği’ne görevinde başarılar diledi.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİ SATIN ALINAN YENİ İŞ MAKİNESİ VE TAŞITLARLA İŞ HACMİNİ GENİŞLETTİ


Alt yapı çalışmalarına hız veren Çorlu Belediyesi hizmetleri daha hızlı ve verimli sağlayabilmek amacıyla Devlet Malzeme Ofisi’nden yeni araçlar satın aldı. Yeni alınan iş makineleri; beko loader, mini yükleyici, greyder, lastikli exkavatör, lastik tekerlekli yükleyici, vibrasyonlu yol silindiri, Atatürk Meydanı’nda sergilendi. Yaz Festivali münasebetiyle Çorlu’da bulunan misafirlerin de katılımıyla bir açılış töreni düzenlenirken, kurdeleyi Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri; Enis Tütüncü, Faik Öztrak, Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan ve Tekirdağ Milletvekili Adem Dalgıç kesti.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yeni alınan araçlar ile ilgili bilgiler verdikten sonra, “Bu meydanda gördüğünüz araçların tümünü Devlet Malzeme ofisinden aldık. Bunlar Devlet Malzeme Ofisinden bir kalemde satın alınan en yüksek bedelli araçlardır. Böylelikle Belediyemiz çalışmalarını daha iyi bir şekilde sürdürecektir. Araçların alınmasında belediye başkan yardımcıları ve çalışma arkadaşlarımın da payı bulunmaktadır. Bu bir iyi niyetin göstergesidir. Çorlulular biraz daha sabretsinler. Bütün sorunları çözeceğiz.”dedi. Daha sonra greydere binerek basın mensuplarına poz verdi ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Öte yandan Çorlu Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere üç adet kamyon, 2 adet minibüs, 1 adet kamyonet, 3 adet binek otomobil alınarak Belediye’nin hizmetlerinde kullanılmaya başlandı. Ayrıca bir adet tam teçhizatlı ambulans ile bir adet cenaze aracı ihtiyaç duyulan hallerde Çorlululara hizmet verilmek üzere hazırda tutuluyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Gazeteci Serdar Şahin Dünya Evine Girdi





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde İHAjansı ve Avrupa Yakası Gazetesinin muhabirliğini yapan Serdar Şahin, Çorlu Şoförler Odası Düğün salonunda düzenlenen törende Esra Başer ile dünya evine girdi. Genç çiftin nikahını Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kıyarken, şahitliklerini ise Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ve Avrupa Yakası Gazetesi imtiyaz sahibi Selahattin Er yaptı.
Çok sayıda basın mensubu ile eş, dost ve akrabaları genç çiftin düğününe renk katarken, davetliler arasında Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, İl Genel Meclis Üyesi Recep Şişman, TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan ve Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz da yer aldı.
Çok sayıda davetlinin katıldığı düğün töreninde çiftin eş dost ve akrabaları gece boyunca eğlenirken, Serdar Şahin ve eşine http://www.trakyaspor.com/ ve http://www.trakyahaberci.com/ siteleri olarak mutluluklar diliyoruz

TREDAŞTAN AÇIKLAMA

Şirketimiz, Tekirdağ İli merkez olmak üzere Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illeri, bağlı ilçeleri ve köylerindeki 780 bin abonesine hizmet sunan ve sermayesinin %100’ü devlete ait olan bir Kamu kuruluşudur.
Yerel ve Ulusal basında yer alan Edirne Belediyesinin açıklamaları gerçekleri yansıtmadığından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.
Edirne Belediyesinin 13.08.2009 tarihi itibariyle 1.585,610 TL enerji borcu bulunmaktadır. Bu borç, 94 abone ve 364 adet faturadan oluşmaktadır. Abonelerin dağılımına bakıldığında hizmet binası ve içme suyu abonelerinin 8 aydır, diğer abonelerin ise 3 aydır borçlarının ödenmediği görülmüştür. Söz konusu Belediyeye, borçların ödenmesi veya taksitlendirilmesi için 29.04.2009 ve 16.07.2009 tarihlerinde resmi yazı gönderilmiş ancak Edirne İşletme Müdürlüğümüze bununla ilgili herhangi bir başvuru olmamıştır. Bu nedenle, ilgili belediyenin enerjisi borcundan dolayı kesilmiştir.
Ayrıca Edirne Belediye Başkanlığı tarafından basın yoluyla trafo yeri olarak TREDAŞ’a verdikleri bölgelerin kiralarının 5 yıl faizi ile birlikte alacaklarını, bu konuda TREDAŞ’a yazı yazdıklarını, 7 gün içinde yazılarına itiraz edilmediği için durumun TREDAŞ tarafından kabul edilmiş sayılacağı duyurulmuştur.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Edirne Merkez İlçede yer alan 30 adet bina ve direk tipi trafo yeri ile ilgili geriye dönük 5 yıllık ecrimisil talebinde bulunulmuştur. TREDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu trafolar kamu yararı gözetilerek tesis edilmiş olup, bu trafoların tamamı kamu hizmetine tahsisli alanda bulunmakta ve yöre halkına hizmet vermektedir. Söz konusu trafoların tamamı onaylı imar planında kamuya terkli (yeşil alan, park, tretuvar vs.) alanlar üzerindedir. Bu alanların bir kısmının mülkiyetinin üçüncü şahıslara, bir tanesinin Genel Müdürlüğümüze ait olduğu ve Edirne Belediyesine ait olanların da Edirne Belediyesi Encümenliğinin muhtelif tarihlerdeki kararlarıyla kamu hizmeti amaçlı trafo alanı olarak tahsis edildiği anlaşılmıştır. Genel Müdürlüğümüzce, Belediyenin kendisinin tahsis ettiği alanlara trafolar tesis edilmiş olup, ecrimisil talep edilmesini gerektirir hiçbir hukuksal dayanak bulunmamaktadır. Çeşitli belediyeler tarafından bu tip encümen kararları zaman içinde alınmışsa da, bu kararlar İdari Yargı tarafından iptal edilmiştir.
Her ne kadar Belediye Başkanlığı’nın yazısına 7 gün içinde itiraz edilmediği halde talebin kabul edilmiş sayılacağı iddia edilmişse de, idari kararlara karşı, kararın niteliğine göre tebellüğden itibaren iptali amacıyla 30 veya 60 gün içersinde İdari Yargıya başvurulması yolu İdare Hukukunun en basit prensibi olduğu herkesçe bilinmektedir. (İYUK M:7)
Şirketimiz, sorumluluk sahasında bulunan abonelerine enerji alacaklarının tahsilatlarını yaparken hiçbir belediye, resmi daire, gerçek ve tüzel kişiler arasında ayrım gözetmeksizin eşit bir mesafede görevini sürdürmektedir.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...