***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Aralık 2009 Çarşamba

KEMALLETTİN NALCIDAN OKUL İÇİN ARSA BAĞIŞI

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, ilköğretim okulu yapılmak şartı ile İstasyon Mahallesi239 ada 58 parselde bulunan 7 bin 177 metrekarelik kendi adına kayıtlı arsayı İl Özel İdaresi'ne bağışladı.
2 YIL İÇİNDE OKUL YAPILMA ŞARTI VAR
Çerkezköy Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen Tapu Devir Teslim Töreni'nde bir açıklama yapan MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, kendilerine ait arsadan 7 bin 177 metrekarelik okul alanı çıkardıklarını ve bunu okul yapılmak şartı ile İl Özel İdaresi'ne devir edeceklerini belirterek, kendisinin buraya 18 derslikli bir okul yapmayı planladığını fakat ekonomik nedenler dolayısı ile bunu şimdilik hayata geçiremediğini ifade etti.
Nalcı, “Söz konusu arsayı Sayın Kaymakamımız ve Milli Eğitim yetkilileri okul yapmak için istediler. Biz de bu bölgenin okul ihtiyacı hizmetinin biran önce karşılanması için kendime ait olan okul yerini bedelsiz olarak İl Özel İdaresi'ne devrettim” dedi.
MADDİ DESTEK SAĞLAYACAK
Okul yeri bağışlamanın önemli olduğunu fakat kendisinin içerisinde okul yapmak ve okula isim vermenin bir ukte olarak kaldığını ifade eden MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, okulun yapım aşamasında imkanlar el verdiği sürece maddi katkı ve destek sağlayacağı sözünü de verirken, bu konuda rakam telafuz etmedi.
ELEŞTİRENLER BAĞIŞLAYABİLİR Mİ?
Siyasi arenada belirli kesimler tarafından sürekli eleştirildiğini belirten MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Ben bölgede ticaret yaptım, bu bölgede kazandım ve bu bölgeye yatırım yapıyorum. Yapılan yatırımlarımdan bu bölgede yaşayan insanlar faydalanacaklar, onlara hizmet gidecek. Eleştirenlere sesleniyorum, ben 7 dönümün üzerinde bir yeri okul yapılmak şartı ile bağışladım. Acaba onlar 700 metrekare yeri bağışlayabilirler mi?" dedi.
İHALE AY SONUNDA BİTECEK
MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın İl Özel İdaresi'ne bağışladığı İstasyon Mahallesi 239 ada 58 parselde bulunan 7 bin 177 metrekarelik arsaya 32 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacağını ve yapılacak olan okul ile ilgili ihale çalışmalarının ay sonuna kadar tamamlanacağını belirten Kaymakam Varıcıer, "Sayın Milletvekilimiz kendi adına kayıtlı olan arsayı vererek okul yapımına özel katkı sağladı. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
HER YIL 80 DERSLİK YAPILMALI
Çerkezköy'de 5 yıl gibi kısa bir sürede 493 adet dertliğin yapılarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulduğunu belirten Kaymakam Varıcıer, "Çerkezköy ve bölgemizin nüfus artış hızına göre her yıl en az 80 tane derslik yaparak, eğitim ve öğretimin hizmetine sunmamız gerekiyor.
Sayın Milletvekilimizin bağışladığı Tepe Emlak Konutları'ndaki arsaya yapılacak olan ilköğretim okulu ile ilgili ihale süreci bana verilen bilgiye göre bu ay sonuna kadar tamamlanacak ve ihalenin ardından okul yapımı başlanacak.
40 DERSLİĞE ÇIKABİLİR
32 derslikli planlanan okul inşaatına hayırseverlerin katkısını alabilirsek 40 dersliğe çıkartabiliriz. Eğer İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan ihalenin ardından 500-600 bin TL civarında hayırsever vatandaşlardan, işadamlarından katkı bulabilirsek okulumuz 40 derslikli olabilir" dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Okul, derslik yapmanın Devletin görevi olmakla birlikte hayırseverlerin de gönül verdiğini kaydeden Kaymakam Varıcıer, "Sayın Vekilimize okul yeri için teşekkür ediyorum. Kendisi özel katkı sağladı. İnşallah daha büyük hayırlar yapar, yapmasını ümit ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı İstasyon Mahallesi 239 ada 58 parselde bulunan 7 bin 177 metrekarelik kendi adına kayıtlı arsayı 2 yıl içinde ilköğretim okulu yapılmak şartı ile İl Özel İdaresi'ne devreden imzayı, Kaymakam Varıcıer ise devir aldığına dair imzayı attı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 10 Aralık 1948 yılında yayımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin, insan haklarına saygı düşüncesini evrenselleştirmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.
Demokratik rejimin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde de insan haklarına verilen önemin belirleyici role sahip olduğunu belirten Özcan, "İnsan haklarına verilen önem, bir ülkedeki kültürel ve toplumsal gelişmenin de ön koşullarından biridir. İnsan haklarına saygı anlayışının her yönüyle uygulandığı, herkesin temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlandığı bir gelecek dileğiyle, tüm yurttaşlarımızın İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum." dedi.

ÇORLU İLÇESİNDE METRUK BİNALAR YIKILIYOR




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediyesinin İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri çeşitli yerlerinde görüntü kirliliğine neden olan ve tehlike saçan metruk binaları yıkıyor.
Uzun yıllardır sahipleri tarafından kullanılmayan ve madde bağımlılarının toplanma yeri haline gelen Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi 2. Sokak’taki tek katlı metruk bina vatandaşların talebi doğrultusunda yıkıldı. İmar İşleri Müdürlüğü bünyesinde kontrol ekibinin yönetiminde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını da bölgede oturan vatandaşlar da takip etti.
Yıkılmaya yüz tutan eski binanın sahibinin Almanya’da bir huzurevinde ikamet ettiğini ve sahipsiz kalan binanın madde bağımlıları tarafından kullanıldığını belirten sokak sakinleri Çorlu Belediyesi’nin gerçekleştirdikleri yıkım çalışmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
İş makinelerinin yıkım çalışmalarını takip eden İmar İşleri Müdürlüğü kontrol teknisyenleri; İbrahim Özçelik ve Ali Arslan, ilçe genelindeki metruk binaların belli bir program dahilinde yıkıldığını ve çalışmaların da sürdürüleceğini belirttiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

CEMALEDDİN USLU TARAFINDAN TBMM YE SORU ÖNERGESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Edirne Milletvekili Cemaleddin USLU tarafından, çiftçilerimizin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik enerjisi faturalarının her ay ödenmesi yerine, çiftçilerimizin ürünlerini hasat ettikleri ve sattıkları dönemlerde yılda bir defa düzenlenerek tahsil edilmesine yönelik Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplanması için yazılı soru önergesi vermiştir.
Yaşanmakta olan ekonomik kriz, tarımsal üretimde kullanılan girdi maliyetlerinde meydana gelen büyük artışlara karşın çiftçilerimizin büyük emeklerle ürettiği ürününün maliyetlerin altında bir fiyatla satılır hale gelmesi çiftçilerimizi kredi kullanarak hayatlarını sürdürür duruma getirmiştir.Çiftçilerimizin yaşadığı zorluklar nedeniyle, çiftçilerimiz adına dile getirdiğimiz, gündeme taşıdığımız bu taleplerin bir an önce hayata geçirilmesi yerinde ve isabetli bir uygulama olacaktır.
Çiftçilerimiz bu taleplerinin gerçekleşmesini beklemektedir.Çiftçilerimiz adına bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini ister, tüm hemşerilerime en içten selam ve saygılarımı sunarım. Cemaleddin USLU
Edirne Milletvekili
MHP MYK Üyesi

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KİTAP, OKUMA SEVGİSİ VE KÜTÜPHANE KONULU AFİŞ YARIŞMASI DÜZENLEMİŞTİR
Toplumun ilgisini kitap kütüphane ve okuma sevgisi üzerine yoğunlaştırmak suretiyle, vatandaşların kütüphane ile ilişkilerini arttırmak, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirmek, halk kütüphanelerinde, kültür merkezlerinde ve okullarda tanıtıma yönelik uzun zamandır eksikliği hissedilen özgün afişlerin temin edilmesini sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı “Kitap”, “Kütüphane”, ve “Okuma sevgisi” konularını içerek bir afiş yarışması düzenlemiştir. Yarışma 46. Kütüphane Haftası (29 Mart-04 Nisan 2010) etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir sergi ve ödül töreni ile sonuçlandırılacaktır.
Yarışmaya Seçici Kurul’un birinci derece akrabaları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları hariç olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti uyruklu herkes katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş ya da herhangi bir çalışma kapsamında kullanılmamış olması gerekmektedir. Katılımcılar yarışmaya en fazla üç eserle katılabilirler. Birden fazla kişinin ortak eserle katılımı da kabul edilir.
Eserin basılı hali, CD’ si ve kapalı zarf en son 19 Şubat 2010 tarihinde saat 17.00’ de “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Kültürel Faaliyetler ve Halkla İlişkiler Şubesi, Fevzi Paşa Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 4 B Blok Şube No: 117 06030 Ulus/ ANKARA” adresinde olacak şekilde elden teslim edilecek ya da kargo yoluyla gönderilecektir.
Yarışmaya katılmak isteyenler www.nkkutup.gov.tr sitesinden veya Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden daha detaylı bilgi ve yarışma şartnamesini edinilebilirler.
Kamuoyuna duyurulur.

ÇERKEZKÖYDE EKMEK FİATLARINDA İNDİRİM

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'de yaklaşık 2 yıldır 70 kuruşa satılan 300 gramlık ekmeğin fiyatı, sürpriz bir kararla 50 kuruşa indirildi. Fiyat indirimini istemeden yaptıklarını vurgulayan Çerkezköy Fırıncılar Un ve Unlu Mamüller Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem, son bir yılda ilçede 20 fırının açıldığını vurgulayarak, "Ekmeğin fiyatını neredeyse yüzde 30'luk bir indirimle 50 kuruşa indirdik. Ama, çok yakında fırıncıların un alacak gücünün kalmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Bugün fiyatı indirdik, yakında kepenk indireceğiz." uyarısını yaptı
KALİTE DE DÜŞER- HİJYEN DE
Yüzde 29'luk indirime rağmen ekmeğin gramajının yine 300 olacağını söyleyen Mehmet Sait Erdem, "Fırıncılar, bu indirimi daha az elemanla, daha çok çalışarak telafi etmeye çalışacak. Ama bu o kadar da kolay olmayacak. Doğal olarak, ekmekteki kalite de, asgari hijyen de eskiye nazaran düşecek." diye konuştu. Bağlı bulundukları sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine sahip çıkmadığı siteminde bulunan Erdem, koşulları yerine getirmeden ruhsat alan fırınların olduğunu dile getirdi.
Toplantıda hazır bulunan bazı fırıncılar da, Çerkezköy’deki fırınların çokluğundan yakınarak, önlem alınmaması halinde, birkaç ay sonra vatandaşların yiyecek ekmek bulamayacağı uyarısında bulundular.

KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...