***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Şubat 2010 Pazar

Markette Silahlı Soygun

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde, silahlı 2 kişi, girdikleri bakkal işletmecisinin kafasına silah doğrultarak cebindeki parayı alıp kayıplara karıştı.
Çorlu Cemaliye Mahallesi Akıncılar Caddesi üzerinde bulunan bir bakkal dükkanına gelen kimliği belirlenemeyen 2 kişi, bakkal işletmecisi Seyfettin T'den iki kalıp peynir ve 1 kilo zeytin istedi. İstenilen gıda maddelerini vermek için dolabın arkasına giden Seyfettin T.'nin yanına gelen 2 soyguncu, belinden çıkarttıkları tabancaları bakkal esnafının kafasına dayayarak ses çıkartmamasını ve cebindeki parayı vermesini istedi. Seyfettin T, kafasına dayanan tabancanın korkusundan cebindeki 700 TL parayı soygunculara verdi. Parayı alan soyguncular bakkaldan çıkarak kayıplara karıştı. Olay sonrası etraftaki esnaflardan ve polisten yardım isteyen Seyfettin T, Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Seyfettin T'nin ifadesinde, ''Tanımadığım iki kişi bakkala girdi. Benden peynir ve zeytin istediler. Dolabın arkasına istediklerini vermek için girdiğimde hemen yanıma gelerek ellerindeki tabancayı kafama dayadılar ve beni yere yatırarak üzerimdeki bütün parayı vermemi aksi halde beni öldüreceklerini söylediler. Bende cebimdeki 700 TL parayı kendilerine verdim. Sonra da kaçıp gittiler'' dedi. Polis olayın yaşandığı bölgede soyguncuları yakalamak için geniş çaplı inceleme başlattı.
KAYNAK.www.habercorlu.com

AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLU BAŞKANI CANDAN VAR “2010 TEŞKİLAT EĞİTİM TOPLANTISI”NA KATILDI

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nca 8 Ocak - 8 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen “2010 Teşkilat Eğitim Toplantıları” nın 4. grup eğitimine katılan AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var, eğitimler hakkında bilgi verdi.
Ak Parti Genel Merkez Kadın Kollarının düzenlediği bu eğitim programı ile 81 ilden 3000’e yakın kadının eğitim gördüğünü söyledi.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Var; bu Eğitim Programı’nda;
Siyasete katılımın özendirilmesi ve teşvik edilmesi,
Siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasal kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması,
Kadınların en geniş şekilde siyasete katılımlarının sağlanması,
Bu alanda daha önce bilgi ve tecrübe sahibi olan kişilerin deneyimlerinden yararlanılması,
Bilinçli ve bilgi sahibi kişiler aracılığıyla siyasette düzeyin ve ülke sorunlarına duyarlılığının arttırılması,
Ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yararlanılmasının hedeflendiğini belirtti.
Ayrıca, eğitim programının içeriği hakkında da bilgi veren Başkan Var; işlenen konu başlıklarının Türkiye’nin İdari ve Siyasi Yapısı, Siyasal Kimlik, Siyaset ve İletişim, Kadın ve Siyaset, Müşahit Eğitimi, Etkili Sunum Teknikleri, Türk Demokrasi Tarihi, Demokratik Açılım, Siyaset ve Medya İlişkisi, Teşkilatlanma, Dış Politika, Hitabet ve Diksiyon, Ekonomi Politikaları olduğunu söyledi.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var; düzenlenen eğitim programlarının hem bilgilenme, bilinçlenme hem de deneyim paylaşımı anlamında çok yararlı olmasının yanı sıra, teşkilat içindeki gönüllülerin birbirleriyle tanışma, kaynaşma ve motivasyonuna da büyük katkı sağladığını vurguladı.

MALKARA KAHVECİLER DERNEĞİ 15 YIL SONRA EL DEĞİŞTİRDİ.

Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesindeki Kahveciler,Kıraathaneciler ve Büfeciler Derneği kongresi Malkara Gülbaba Tesisleri Deniz Düğün Salonunda yapıldı.
Üç listenin yarıştığı ve katılımın yüksek olduğu seçimde Tekirdağ Birlik Başkanı Yılmaz Çimen Divan Başkanlığı yaptı.Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Boz yaptığı konuşmasında kendisi ile birlikte seçime katılan arkadaşlarına başarı diledikten sonra kim kazanırsa kazansın ben kaybetsemde yeni yönetimin yanındayım dedi.
Kongrede seçimleri 164 oy alan Osman Alcan ve ekibi kazandı.Eski Başkan Hüseyin Boz 126 oy,Ali Mines 19 oy aldılar.
Birlik beraberlik mesajlarının verildiği kongre sonrası eski ve yeni başkanlar birbirlerine sarılarak bu yolda beraber olduklarının altını çizen görüntüler sergilediler.
HABER VE FOTO:ORHAN ERAL

YUNANİSTAN VİZE İŞLEMLERİ TSO TARAFINDAN TAKİP EDİLECEK.

Tekirdağ iline bağlı Malkara Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Yunanistan vize işlemlerini oda olarak kendisinin takip edeceğini duyurdu.
Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Odamıza kayıtlı üyelerimiz komşumuz Yunanistan ile iş birliği yapmaktadırlar. Malkara’da üretilen Tarım makineleri ve elektrik panoları vs. Yunanistan’a ihraç edilmektedir. Bu vesile ile Yunanistan’a giden oda üyesi işadamlarımızın zamanlarından tasarruf edebilmeleri için böyle bir uygulama başlattık. Yunanistan vize işlemlerini odamız takip edecek.”dedi.
Makara’lı iş adamları Malkara TSO. nun başlattığı bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek iş adamı için değerli olan zamanı kendilerine kazandıran oda yönetimine teşekkür ettiler.

ÇORLUNUN BAŞI SAĞ OLSUN

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde uzun yıllardan beri görev yapan bir dönem Çorlu Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve Çorluspor Kulübü Başkanlığıda yapan Op. Dr. Haydar KOVULMAZ beylik tabancası ile intihar ederek yaşamına son verdi. Haydar Kovulmaz 1949 yılında Kayseri’de doğdu. 1973 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Ankara GATA ve Çorlu Askeri Hastanesi’nde görev yaptı.1981 yılından beri Çorlu Vatan Hastanesi’nde Ortopedi Uzmanı olarak görev yapıyordu. Emekli Tabip Binbaşı 61 yaşındaki Haydar Kovulmaz, ‘Ölümümden kimse sorumlu değildir” yazılı not bıraktı.
Olay, Pazar günü saat 11.00 sıralarında Muhittin Mahallesi Bahçelievler 3 Aralık Sokak'taki Arıcı apartmanının 1'incie katında meydana geldi. . Eşinden boşandığı belirtilen Dr. Kovulmaz, yalnız yaşadığı evine aynı hastanede görevli doktor arkadaşlarını davet etti. Bir süre sonra gelen arkadaşları, zili çalmalarına rağmen kapının açılmaması üzerine durumu polise bildirdi. ‘İŞLERİMİ GÜL TAKİP ETSİN’
Savcının talimatı ile olay yerine gelen polis ekipleri çilingire kapıyı açtırarak içeriye girdiklerinde, oturma odasında Kovulmaz’ın cansız bedeni ile karşılaştı. Haydar Kovulmaz’ın 7.65 çapındaki beylik tabancasını başına dayadıktan sonra ateş ettiği belirlendi. Evde yapılan aramada ise ekipler, ‘Benim ölümümden kimse sorumlu değildir. İşlerimi Gül biliyor. Bundan sonra da o takip etsin’ yazılı not buldu.Yapılan incelemelerin ardından Kovulmaz’ın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Haydar Kovulmaz’ın ölüm nedenini bilmediklerini belirten Çorlu Vatan Hastanesi Başhekimi Fırat Dayanıklı, “Şuan ilçe dışındayım. Haydar hocanın ölümüne çok üzüldük” dedi. Soruşturma sürüyor.
HABER :RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...