***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Ekim 2009 Pazar

Trakya'da 'kartvizit gazeteciliği' yapılıyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti. Arınç ile özellikle yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar üzerinde görüş alışverişinde bulunan Federasyon Yönetimi, Arınç'a, bir de rapor sundu. Özellikle Anadolu ve Trakya'da ''Hiçbir işte dikiş tutturamayanların kartvizit ve itibar edinmek için gazete çıkardığı veya internet gazeteciliği yaptığı bir dönem yaşandığının'' savunulduğu raporda, gazeteciliğin kolay yapılabilen bir meslek olmaktan çıkartılması için adı gazeteci olarak tanımlanacak kişiler için eğitim şartının gözetilmesi öneriliyor
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Ziyaretlerde Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Karakaş da yer aldı. TGF Başkanı Sertel, Arınç'ın makamında gerçekleşen kabulde, yerel ve yaygın medyanın önemli sorunları bulunduğunu belirterek, ''Sizin bu sorunlara her daim değinmeniz bizi mutlu ediyor'' dedi.

ÇÖZÜM UMUDUMUZ SİZSİNİZ
Basın plakasının işler hale gelmesi yönündeki çalışmaları için Arınç'a teşekkür eden Sertel, ''Sorunlarımızı size ilettiğimizde çözüm noktasına ulaştırıyorsunuz. Çözüm konusunda gördüğümüz kaynak sizsiniz'' diye konuştu. Gazetecilerin kişisel, örgütsel, sendikal ve ücretsel sorunları olduğunu belirten Sertel, 73 gazeteciler cemiyeti ile 16 bin gazetecinin bağlı olduğu federasyon olarak bunları raporlaştırdıklarını söyledi. Raporu Arınç'a sunan Sertel, çözüm yolunda federasyon olarak her türlü işbirliğine ve katkıya hazır olduklarını kaydetti. Bakan Arınç da Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun mesleğin en önemli örgütlerinden biri olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin sorunlarının aşılmasında işbirliği ve iletişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Arınç, ''Bu ekiple iyi bir diyalog kuracağımıza inanıyorum. Geçmişten bu yana farklı olan bence budur. Çünkü bir taraftan hükümet bir taraftan sendikamız, cemiyetimiz işbirliği yapmak zorunda'' dedi. Federasyonun hazırladığı rapor konusunda çalışma yaptıracağını belirten Arınç, sorunların giderilmesi için güçlü bir işbirliği ve iletişim sağlayacaklarını kaydetti.

MEDYANIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORU
Federasyon tarafından hazırlanan ''Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu''nda, medyanın ekonomideki dalgalanmadan en çok etkilenen sektör olduğu belirtilerek, daralma ve ekonomik kriz dönemlerinde reklam gelirlerinin kısılmasının sektörü başta iş gücü olmak üzere birçok alanda zayıflattığı vurgulanıyor. Resmi ilanların dağıtımını düzenleyen ve denetleyen Basın İlan Kurumunun ''çağdışı kaldığı'' öne sürülen raporda, kurumun 40 yıldır kendisini yenilemediği, günümüz medyasının ve resmi kurumların beklentilerine ihtiyaç veremez hale geldiği eleştirisine yer veriliyor. Özellikle Anadolu ve Trakya'da ''hiçbir işte dikiş tutturamayanların kartvizit ve itibar edinmek için gazete çıkardığı veya internet gazeteciliği yaptığı bir dönem yaşandığının'' savunulduğu raporda, gazeteciliğin kolay yapılabilen bir meslek olmaktan çıkartılması için adı gazeteci olarak tanımlanacak kişiler için eğitim şartının gözetilmesi, medya işletmesi kuracakların belirli sayıda kalifiye elaman çalıştırması öneriliyor. Sosyal güvenlik reformu kapsamında gazetecilerin yıpranma hakkının elinden alınmasının ''gazetecilere yapılan büyük bir haksızlık'' olarak değerlendirildiği raporda, konunun tekrar gündeme getirilerek, yıpranma hakkının geri getirilmesi talep ediliyor. Akreditasyon uygulamasına da değinilen raporda, bu uygulamanın en azından sarı basın kartı kullanan gazeteciler için kaldırılması isteniyor. Raporda ayrıca, ''gazetecilerin ceza davaları tehdidi altında çalışmalarına neden olacak yasal düzenlemelerden'' vazgeçilmesi, sarı basın kartının kimlik olarak kabulü, sürekli basın kartı sahiplerine yeşil pasaport verilmesi yönündeki talepler de yer alıyor.

BAYKAL’I DA ZİYARET ETTİLER
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Baykal, Parti Genel Merkezi'ndeki makamında gerçekleşen kabulde, çalışmalarını beğeni ve takdirle izlediğini söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atila Sertel ise kabulde, yerel ve yaygın basının önemli sorunlar yaşadığını belirterek, bunların çözümü noktasında Federasyon olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Baykal da Türk basının sorunlarını yakından takip ettiğini, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Baykal, gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini dile getirdi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

5 dakikada üniversite mezunu yapan sahtekarlar tutuklandı


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı Beldesinde, 5 dakikada sahte üniversite diploması, 10 dakikada da sahte ehliyet düzenleyen baba-oğul, jandarma tarafından gözaltına alındı. Şahısların işlettiği markette arama yapan jandarma, aralarında 5 diploma, 3 ustalık belgesi ve çeklerin bulunduğu 20 adet sahte belge ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen baba Burhan T.'nin daha önce de aynı suçtan hapis yattığı öğrenildi

Sahte diploma, ehliyet, güvenlik sertifikası ile ustalık ve çıraklık belgesi düzenlediği iddiası ile Çerkezköy ve Kapaklı Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Burhan T. (48) ve oğlu Hüseyin T. (24) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EV VE İŞYERİNE BASKIN
Kapaklı’da ikamet eden ve Kapaklı’da bir market işleten Burhan T.'nin (48) sahte diploma, ehliyet, güvenlik sertifikası, ustalık belgesi ve çıraklı belgesi düzenlediği konusunda alınan istihbarat üzerine harekete geçen Çerkezköy ve Kapaklı Jandarma ekipleri, önceki gün Burhan T.'nin ev ve işyerine baskın düzenledi.

BABA VE OĞUL GÖZALTINA ALINDI
Burhan T.'nin ev ve işyerinde yapılan aramada 5 diploma, 3 ustalık belgesi ve çekler olmak üzere 20’ye yakın belge ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, Burhan T. ve ona yardım ettiği iddia edilen 24 yaşındaki oğlu Hüseyin T., gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Yapılan sorgularının ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen Burhan T. ve Hüseyin T. önceki gün çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Çerkezköy Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

AYNI SUÇTAN SABIKASI ÇIKTI
Sahte belge düzenlediği iddiası üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen şahıslardan Burhan T.'nin daha önce de resmi evrakta sahtecilik suçundan sabıkasının olduğu ve cezaevinden kısa bir süre önce çıktığı öğrenildi.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

SİNECAST SANATEVİ OYUNLARINI SERGİLEDİ


Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamın Keşan’a gelen Sinecast Sanatevi tiyatro ekibi, Kültür merkezinde “Zaman Tüneli’’ ve “Bir İstanbul Masalı’’ adlı oyunlarını sergilediler.
23.10.2009 Cuma günü Keşan’a gelen tiyatro ekibi çocuklar için saat 10.00-11.00-13.00 ve 14.00 te Zaman Tüneli adlı oyunu sergiledi. Yaklaşık 500 çocuğun izlediği oyun, küçükler tarafından büyük beğeni topladı.
Akşamda saat 20.00 de yine Kültür merkezinde büyükler için “Bir İstanbul Masalı’’ adlı oyun sergilendi. Bu oyunda izleyenler tarafından büyük bir ilgi gördü. Oyunun sonunda Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Dinçer tarafından oyunculara çiçek verildi.
Oyunu izleyenler, bu imkanı kendilerine sağlayan Keşan Belediye başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.


HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TEKİRDAĞDAN KISA-KISA HABERLER


ÇorludaTrafik kazası, 1 ölü
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki trafik kazasında, 1 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Ahmet Terzi'nin kullandığı motosiklet, Çırak Bayırı mevkisinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu T.B'nin kullandığı 59 PN 229 plakalı kamyona çarptı. Kazada, çarpışmanın etkisiyle başını kamyona çarpan motosiklet sürücüsü Terzi, olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü T.B'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Sahte para operasyonu
Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Çorlu ilçesinde, sahte para kullanan 2 kişi tutuklandı, 1 kişi ise gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, plakası açıklanmayan otomobilin içindeki R.Ö. ve M.K'nin İstanbul'dan aldıkları sahte dolarları Çerkezköy'de bozduracakları bildirildi. Bunun üzerinde Çerkezköy'de durdurulan ve arama yapılan aracın konsol kısmında 20 adet sahte dolar, 2 adet sigara şeklinde sarılmış tütünle karışık 4 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili adli makama sevk edilen R.Ö. ve M.K. tutuklandı. Çorlu ilçesinde ise A.İ.A'ya ait restoranda yemek yiyen G.A, hesabı sahte 100 dolarla ödemek istedi. Paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine polis ekiplerince yakalanan G.A. gözaltına alındı.

Plaka sahte, sigaralar kaçak
Tekirdağ'da, şüphelendikleri aracın sahte plakalı olduğunu belirleyen polisler, gerçek plakaları aradıkları bagajda çok miktarda bandrolsüz sigara ve içki ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, içinde K.Y. ve K.Y'nin bulunduğu park halindeki 34 NOK 137 plakalı araçtan şüphelenen polis ekipleri, aracın şase numarasından sorgulama yaptı. Aracın gerçek plakasının 34 FD 4284 olduğunu ve İstanbul'da hacizli yakalama emri bulunduğunu belirleyen ekipler, aracın sahibi A.S'ye ulaştı. A.S'nin aracın gerçek plakasının bagajda olduğunu söylemesi üzerine yapılan incelemede, plakalar aranırken, bandrolsüz 158 paket puro, 461 paket sigara ve 4 adet içki ele geçirildi. İçki ve sigaralara el konulurken, A.S, K.Y. ve K.Y. hakkında soruşturma başlatıldı.
KAYNAK:www.22haber.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...