***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Ağustos 2009 Cuma

TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr.Adem dalgıç Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ve Meclis üyesi Hüseyin Uysal ve Oral Çelikkol’la beraber Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Oda başkanı Yılmaz Çimen ve Yönetim kurulu üyeleriyle görüşen başkan Dalgıç oda yetkililerinin isteklerini dinledi.Dalgıç’ Eleştirilerinize ve isteklerinize her zaman açığız. Değerlendirmeye alacağız’ dedi. Bir soru üzerine Seyyar satıcıların durumları konusunda açıklama yapan Başkan Dalgıç ‘Ana cadde üzerindeki satıcıları kaldırdık. Ara sokaklardaki seyyar satıcılarımıza da uygun yer bulduğumuz takdirde onları da kaldıracağız’ diye konuştu.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

TEKİRDAĞ VALİSİNE YURT DIŞINDAN ZİYARETÇİ




Romanyanın Erdel bölgesinden Kovansa, Zagon ve Sepsisentgyörgy vilayetleri İl Genel Meclis üyeleri TekirdağValisine nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarete gelen Genel Meclis üyeleri ziyaret sırasında İllerini tanıtan broşürler ile İl Genel Meclis Başkanının Sayın Valimize yazmış olduğu mektubu takdim ettiler.
Tekirdağ Valiside ziyarete gelen misafirlere Tekirdağ ı tanıtan broşürler ile Karacakılavuz el dokuması hediye etti.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

On milyonda bir rastlanan hastalığa yakalandı


Tekirdağ iline bağlı Çorluda yaşayan evli ve 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Nevin Kösenin, 5 yıl önceki regl döneminin ardından vücudunun çeşitli yerlerinde çıkan yaralara doktorlar teşhis koyamıyor Çok sayıda hastaneye giden ve profesörlerle görüşen Köseye yapılan testlerden sonra hastalık var, teşhisi yok denildi. Nevin Kösenin eşi Alaaddin Köse, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Tekirdağ Valiliğine dilekçeler yazdığını fakat kimsenin geriye dönmediğini söyleyerek, haklarında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.Nusratiye Mahallesi'nde oturan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Nevin Köse'nin, 2004 yılı Şubat ayında regl döneminin ardından vücudunun sırt, baldır ve karın kısımlarında bir santimetreden başlayan ve 15 gün içerisinde 7 santimetre büyüklüğüne ulaşan yaralar çıktı. Bu yaraların geçmemesi üzerine Nevin Köse eşi Alaaddin Köse ile birlikte tedavi için önce Çorlu Devlet Hastanesi Cildiye Bölümüne gitti. Burada yapılan ilk muayenenin ardından Köse Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Cildiye servisinde yapılan muayene sonrası hastalığa teşhis konulamadı.

KAYNAK:www.habercorlu.com

Trakyalılar Tek Rumeli TV’ye kilitlendi

Tek Rumeli TV ve Lüleburgaz Belediyesi’nin katkılarıyla LüleBurgaz ilçesi Kongre Meydanı’nda 26 Ağustos 2009 Çarşamba akşamı saat 21.00 de “Faruk YILMAZ ile Türkülerle Rumeli” programı canlı olarak yayınlandıPrograma, Belediye Başkanı Emin Halebak, İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Kahraman, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, , Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Şehbender Öztürk, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ve Hüseyin Kırcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanlarının yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.Balkan Ve Rumeli Türkülerini seslendiren ünlü Sanatçı Faruk Yılmazın sunduğu program Tek Rumeli kanalından canlı olarak yayınlandı ve tüm Trakyalıları ekranları başına kilitlendi.Tek İhtiyacımız, birlik ve beraberlikGecede Faruk Yılmazı başarılarından dolayı kutlayıp çiçek hediye eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, yaptığı konuşmasında halkı birlik ve beraberlik içinde yaşamaya davet etti. Halebak Burası soyadı kültür olan bir kenttir. Bu öyle kolay olmuyor. Burada herkes düşüncesini özgürce ifade edebiliyor. Demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı kentimizde üniversiteye yerleştirmedeki oranlara baktığımızda en yüksek yerler arasında yer alıyoruz. Biz buna alıştık. Tek İhtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik. Ne yazık ki bunu bozmak isteyenler var. Ama biz bunların da üstesinden geliriz. Bu vatana sahip çıkmak hepimiz görevidir dedi.Türkülerimize sahip çıkalım Türkülerimizin önemine de değinen Halebak, Tarihimizi bilmek kadar türkülerimizi bilmek de önemli. Severek dinlediğimiz, bizi biz yapan türkülerimize sahip çıkalım dedi.Halebak konuşmasının devamında sahnenin hemen arkasında bulunan Kızılayın kan alma aracını göstererek Kan, fabrikada üretilemeyen tek maddedir. Bunun önemini çok iyi bilen Lüleburgaz halkına teşekkür ediyorum. Çünkü bizler kan verme konusunda da önde olan yerler arasındayız diyerek kan vermenin önemini vurguladı. Daha sonra tüm vatandaşların Zafer Haftasını kutlayarak sahneden ayrıldı.Başkanın konuşmasının ardından Lüleburgaz Roman Halk Dansları Ekibi yaptığı gösterilerle geceye renk kattılar ve izleyenleri coşturdular. Ayrıca gecede sahne alan yerel sanatçılar, Duygu, Ersoy Gürsel ve Özlem Güven söyledikleri Rumeli Türküleri ile Lüleburgaz halkının beğenisini kazanarak bol bol alkış aldılar

Balıkçılar “Vira Bismillah” demeye hazırlanıyor

Su Ürünler Av Yasağı 01 Eylül 2009 Salı günü sona eriyor. Kırklareli’nin İğneada ve Kıyıköy Beldeleri’ndeki Balıkçılar “Vira Bismillah” demeye hazırlanıyor. Ülkemizde Su Ürünleri Av Yasağı 01 Eylül 2009 Salı gününden itibaren sona eriyor. Kırklarelinin Karadenize kıyısı bulunan Demirköy ilçesinin İğneada Beldeleri ile Vize ilçesinin Kıyıköy Beldelerinde Balıkçılıkla geçimlerini sağlayanlar son hazırlıklarını yapıyorlar. İlimizin Kırklarelinin Karadenize kıyısı bulunan Demirköy ilçesinin İğneada Beldeleri ile Vize ilçesinin Kıyıköy Beldelerinde su ürünü avcılığı yapılıyor. Avlanan su ürünleri Kıyıköy veya İğneada Balıkçı Barınağından karaya çıkarılarak, buradan bekletilmeden İstanbul Balıkçı Haline pazarlanıyor. Gerek işgücü istihdamı gerekse yöre halkına sağladığı maddi gelir nedeni ile Su Ürünleri Sektörü bölgemiz için çok önemli bir yer kaplıyor.Halen Kırklareli il genelinde 200 civarında Balık Avlama Teknemis ile yaklaşık bin 300 kişi dönemsel olarak; Trol, Uzatma ve Bırakma Ağları ile Kıyı Balıkçılığı yapıyorlar. İlimizde yaygın olarak avlanan Su Ürünlerini; Palamut, Mezgit, Tekir, Çinekop, Lüfer, Kalkan, Deniz Salyangozu ve Beyaz Kum Midyesi oluşturuyor. Bölgemizde her boyda gemi için Su Ürünleri Avcılığının en yoğun yapıldığı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ağırlıklı olarak Palamut Avcılığı gerçekleştiriliyor. Avcılığın bilinçli olarak yapılması, belirli araştırma ve değerlendirmeler sonucu oluşturulan kurallara uyulması hem balıkçılarımızın, hem ülkemizin hem de tüketicilerin menfaatine olacağı belirtiliyor.Ülkemizde Genel Av Yasaklarının sona ermesi ve yeni Av Sezonu olan 2009/2010 Su Ürünleri Avlanma Döneminin 01 Eylül 2009 Salı günü başlaması nedeni ile tüm balıkçılarımıza bereketli bir sezon geçirmelerini ve bol kazançlar dileriz.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Kırklareli’nde su alarmı!


Kırklareli Belediyesi bir ay sonra Kırklareli’ni büyük bir su sıkıntısı beklediğini belirtti.Kırklareli Belediyesi Kırklarelinin içme suyu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgiler arasında en çarpıcısı ise, barajdaki su seviyesinde eksilme devam ettiği takdirde bir ay içerisinde Kırklarelinde çok büyük su sıkıntısı yaşanacağı oldu. Dün Kırklareli basınını belediyeye davet eden Kırklareli Belediyesi, basın mensupları ile birlikte içme suyu arıtma tesislerine giderek Kırklarelinin içme suyu hakkında bilgi verdi. Tesis sorumlusu Vecdi Yücel; Geçtiğimiz yıl içme suyunda görülen mangan, barajda su seviyesinin azalmasıyla Ağustos ayı ortası itibari ile etkisini göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıl aldığımız tedbirleri tekrarlayarak barajın üst seviyesinden su almaya başladık. Böylelikle dipte toplanan mangandan fazla etkilenmiyoruz. Fakat barajda su seviyesi hızla düşüyor. Düşüş bu hızla devam ettiği takdirde en geç bir ay içerisinde Kırklarelini büyük bir içme suyu sıkıntısı bekliyor. Şuan barajın doluluk oranı %40 ile %50 arasında. Geçtiğimiz yıl bu oran %25e kadar düşmüştü. İçme suyumuzu şuan Karacaibrahim, Bademlik ve Karahıdır Mahallerindeki kuyularımızdan destekliyoruz dedi.
Kırklareli saniyede 200 litre su harcıyor
Şuan mangan oranının normal olduğunu belirten Yücel; Şuan Kırklareli saniyede 180 ile 200 litre arasında su tüketiyor. Mangandan dolayı barajdan su alamadığımızı düşünürsek. O zaman sıkıntı daha da büyük olur. Çünkü kuyular saniyede en fazla 50 litre su pompalayabiliyor.Diğer yandan kuyu çalışmalarımız devam ediyor. Açılan kuyuların şuan analizleri yapılıyor. Analiz sonuçları yeterli ve olumlu çıktığı takdirde kuyuları devreye sokuyoruz şeklinde konuştu.
Su tasarruf edilmeli
Kırklarelinde su sıkıntısı yaşanmaması için suyu tasarruflu kullanmak gerektiğini belirten Yücel; Az öncede söylediğim gibi, Kırklareli Barajında su seviyesi önemli ölçüde düştü ve hızla düşmeye devam ediyor. Evlerde içme suyu, tarlalarda sulama suyu tasarrufu yapılmalı. Yoksa çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilir dedi.
Suyumuz içilebilir düzeyde
Yapılan son analizlerde suyun içilebilir seviyede olduğunu belirten Vecdi Yücel; Yaptığımız son analiz sonrası içme suyumuzda %0,009 oranında mangan tespit ettik. İçilebilir manganlı sudaki oran en fazla %0,5 olmalı. Şimdilik biz bu oranın çok altındayız. Yapılan analizde suyun kokulu olduğunu da tespit ettik. Fakat sudaki koku suyun içinde bulunan bir maddeden değil, barajın kendisinden kaynaklandığını tespit ettik. Kokulu su içilmez su değildir. Yapılan analizler sonrası Kırklareli gönül rahatlığı ile çeşmesinden su içebilir diyebiliriz şeklinde konuştu.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

GÜRSOYLAR KOLEJİ İLEÇOCUKLAR! HAYDİ EĞLENCEYE

Özel Gürsoylar Koleji olarak, kurulduğumuz günden bu yana öğrencilerimizin ve bölgenin gelişimini göz önünde bulunduran çalışmalar ile bölge halkının gelişimine olumlu katkılar sağladığımızı düşünüyoruz. Kurum olarak üstlendiğimiz misyon çerçevesinde sosyal sorumluluk projelerimize devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde, çocuklarımızı sosyal bireyler olarak yetiştirmek adına, onlara kültürel, sportif ve sanatsal aktiviteleri sevdirmeyi, grup içinde kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamayı, kendilerini tanımalarına yardımcı olmayı ve okul öncesi eğitime destek vermeyi amaçlıyoruz. İşte bu hedeflerle yola çıkarak, Ağustos ve Eylül 2009 tarihleri içerisinde, çeşitli merkezlerde bir dizi etkinlik programı gerçekleştireceğiz. İlk durağımız olan Emlak Konutları 1. Kısım Çocuk Oyun Bahçesinde 29 Ağustos 2009 Cumartesi günü çocuklarımızla buluşacağız. 14.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte, çocuklar müziğin ritmiyle coşarken, katılacakları yarışmalarda eğlenecekler; Kariyer Merkezinde kendilerini tanımaya ve geleceklerine yön vermeleri açısından yeni açılımlar yakalamaya çalışırken, kum boyama ve yüz boyama stantlarında renklerin dünyasıyla buluşacaklar. Çocuklarımızın gelişimlerine faydalı olacağına ve hoşça vakit geçireceklerine inandığımız ve ilerleyen günlerde devamının geleceği bu etkinliklerin ilkinde, 29 Ağustos Cumartesi günü aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Saygılarımızla, Özel Gürsoylar Koleji Kurumsal İletişim Birimi

ADD, 30 Ağustos Büyük Zafer'in Yıldönümü Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dedeoğlu, Genel Yönetim Kurulu adına “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın” 87.Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
ADD Genel Yönetim Kurulu Hakan Dedeoğlu, Genel Yönetim Kurulu adına yayınladı mesajında şunları kaydetti;
“Bugün çok sevinçli bir günü kutluyoruz. Emperyalizm, Sevr Antlaşması ile Batı Türklerini Rumeli’den sonra Anadolu’dan da silmeye hazırlanırken Büyük Zafer bu alçakça planı altüst etmiştir. Sevr Antlaşması, Anadolu Türklerini kısa bir süre içinde tarihten silme planıdır. Büyük Zafer, Türklerin Doğu Trakya ile Anadolu’da bağımsız olarak ve onurlu bir şekilde yaşama hakkını emperyalizme zorla kabul ettirmiştir. Atatürk’ün dehası ve önderliği sayesinde Anadolu’daki Yunan Ordusunu 30 Ağustos’ta büyük ölçüde yok eden Türk Ordusu, bu zaferle iki görkemli kapının açılmasını sağlamıştır. Birincisi Sevr’i tarihin çöplüğüne gönderen Lozan Antlaşmasıdır, ikincisi de Atatürk Devrimidir. Böyle yetkin (mükemmel) bir Zafer yerine Yunan Ordusunun düzenli olarak çekilmesine olanak veren bir zafer kazanılsaydı, Lozan’da başta Doğu Trakya ve Kapitülasyonlar olmak üzere, pek çok konu daha tartışmalı hale gelecek, belki de bir takım ödünler vermek zorunluluğu doğacaktı. Yine de Büyük Zafer’e karşın Lozan Konferansı’nın, belirli dönemler kesintiyle, sekiz ay süren zorlu bir maraton olması Büyük Zafer’in önemini kanıtlamaktadır. Büyük Zafer’in parlaklığı, yetkinliği Atatürk’e Atatürk Devrimini de gerçekleştirme yetkisi ve olanağını vermiştir. Atatürk Devrimi şıklık ya da hoşluk olsun diye yapılmamıştır. Türkler bir daha Sevr ile karşılaşmasınlar, Doğu Trakya ve Anadolu’da sonsuza dek tam bağımsız ve onurlu yaşasınlar diye yapılmıştır. Çünkü Atatürk Devrimi sayesinde Türkler şeyhlik ve ağalık düzeninin Ortaçağ kamburundan kurtulacak, istisnasız her alanda Batılılar ile boy ölçüşecek duruma geleceklerdi. Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de Atatürkçüler büyük zorluklarla karşı karşıyadırlar. Çünkü 1950’den bu yana Türkiye’ye egemen olan şeyhlik ve ağalık düzeninin karşıdevrimi, Atatürk Devrimini önce durdurmuş daha sonra da dondurmuş ve geriye çevirmiştir. Artık bugün en saygın Atatürkçüler, Ergenekon Soruşturması nedeniyle mahkeme kapılarında, zindanlarda zulüm görmektedirler. Artık bugün Türkiye’yi federal bir yapıya yönlendirerek parçalama planları etrafta bizzat siyasiler tarafından cesaretle dolaştırılmaktadır. Batı Emperyalizmi yapılanları utanmadan alkışlamakta ve açıkça desteklemektedir.
Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yine düş kırıklığına uğrayacaklardır! Çünkü karşılarında Atatürkçülük ve asla davalarından vazgeçmeyecek Atatürkçüler vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Ulusuna Kutlu olsun! Yaşasın Türk Ulusu! Yaşasın Atatürk Devrimi! Yaşasın Türk Ordusu!”

TEKİRDAĞ VALİSİNDEN 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos; Ulu Önder Atatürk’ün üstün komutasında, Türk milletinin yokluklar ve imkânsızlıklar içinde, vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu, aziz milletimizin şanlı tarihinde açılan altın bir sayfadır.
Kazanılan bu zafer ile milletimiz egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırarak, üzerinde yaşadığımız bu toprakların milletimizin ebedi vatanı haline gelmesini sağlamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümünü kutluyor, milletimize bu büyük zaferi kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Borsa’dan Kartla Gıda Yardımı



Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün, gıda paketi yerine 35,00. TL değerinde mutfak alışverişi yapmak için 600 aileye kart dağıttıklarını söyledi
Babaeski Ticaret Borsası Başkanlığı’nda Ramazan ayı münasebetiyle bu yıl da gelenek bozulmadı. Yönetim Kurulu aldığı karar doğrultusunda Ramazan ayı kapsamında, ekonomik yönden mağdur ve yardıma muhtaç ailelere 35 TL değerinde 600 adet kartla gıda yardımı yapıldı.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün, Borsa yeni hizmet binasında yapılan toplantıda, Üyeleri olan Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, İl Genel Meclis Üyesi Cemal Vural, Tarımsal, Sulama ve Tüketim Kooperatif Başkanları ve Muhtarlar ile bir araya geldi.
Fahrettin Özün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi yoksul ailelere gıda paketi yerine 35,00.TL değerinde mutfak alışverişi için kart dağıttıklarını söyledi.
Ticaret Borsası olarak, bu yıl Ramazan ayı içerisinde 600 aileyi sevindirdiklerini belirten, Özün, şunları kaydetti;
“Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle yapılan gıda yardımları ile ilgili yaşanan olayları yazılı medya ve görsel medyadan izliyoruz. Biz Yönetim Kurulu olarak bu tür olaylara mahal vermeden ve o insanlarımızı da incitmeden bu yardımlarımızı gerçekleştirmek istedik. Bizim Yönetim Kurulu olarak amacımız, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi yoksul ailelerin mutfak masraflarına az da olsa biraz katkıda bulunmak ve onların bir nebzede olsa gönlünü kazanmaktır. Ticaret Borsası olarak, İlçe Merkezi ve Köylerimizde olmak üzere kurulumuzca belirlenen toplam 600 aileye gıda yardımında kullanılmak üzere alışveriş kartı dağıtımı yapılmıştır.”

ÇORLU İŞ ADAMLARINDAN ÇTSO MECLİS BAŞKANINI ZİYARET


Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) Başkanı ve üyelerinden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan ERİKLİ’ye ziyaret etti .
ÇİSAD Başkanı Dr. Kemal KAVUT ve beraberindeki üyeler Kemal GÜRSOY, İsmail TONGUÇ , Rahmi YAVUZ ve Oğuz GEÇİCİ 25 Ağustos Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan ERİKLİ’yi ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Ziyarette kamu, özel kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişimin önemini dile getiren ÇİSAD başkanı KAVUT; ‘ Yöneticilerin kişisel çatışmalardan uzak, yüksek düzeyde iletişim ve ortak akıl ile hareket etmeli; toplumun ve ülke menfaatleri doğrultusunda sorumluluk biliciyle hareket etmelidirler.’ dedi. Meclis başkanı İhsan ERİKLİ ise ‘ Ortak paydamız Çorludur. Çorlu’nun geleceği için hepimiz işbirliği yapmalı, katkıda bulunmalıyız.’ dedi.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI OPR.DR.MEHMET ÖZCAN’IN30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Büyük Önder Atatürk’ün kusursuz stratejisi, Ulusumuzun ve Ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’yle, Bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzda, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolu açılmıştır.
30 Ağustos Zaferi’yle, Türk Ulusu için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, yurttaşlarımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. Bu aydınlığın söndürülmesine hiçbir zaman izin vermemek, tüm yurttaşların en büyük sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzun bilinci içinde, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor,tüm halkımıza esenlik dilekleriyle saygılar sunuyorum.
Opr.Dr. Mehmet ÖZCAN
Keşan Belediye Başkanı

ÇORLU BELEDİYESİ OYUN GRUPLARI KURUYOR





Çorlu Belediyesi, mahalle parklarında oyun grupları kuruyor.
İhaleyle satın alınan oyun grupları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalle parklarında zemin hazırlığı yapıldıktan sonra yerin monte edilmeye başlandı. Havuzlar, Muhittin Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve Zafer mahallelerinde kurulum işleri tamamlanırken, diğer parklardaki çalışmalar sürüyor. Yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oyun parklarının kurulumu için19 ayrı bölgede belirlediklerini belirten Tosun, “Çorlu’nun parklarını yeşillendirip düzenliyoruz. Yeni kurulan oyun gruplarıyla bu parklar daha cazip yerler haline gelecektir. Parklar hemşehrilerimizin vakit geçirebileceği yeşil alanlar olarak düzenlenirken çocukların oyun oynadığı, yetişkinlerin çocuklarıyla beraber gidebileceği ortamlar olarak hazırlıyoruz.”dedi. Oyun gruplarının yanı sıra oturaklar yaptıklarını belirten Tosun, oturakların yapımında kullanılan malzemelerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün şantiyesinde Belediye personeli tarafından imal edildiğini belitti.
Oyun Gruplarının Kurulduğu Yerler:
Yeşiltepe Mahallesi, Özgenç Caddesi, Ortaç Sokak Park Alanı
Havuzlar Mahallesi, Gülnihal Sokak Park Alanı
Sağlık Mahallesi, Şahin Turna Sokak Park Alanı
Muhittin Mahallesi, Hasan Ali Yücel Caddesi Park Alanı
Hatip Mahallesi, Bitek Sokak Park Alanı
Muhittin Mahallesi, 23 Nisan Bulvarı Park Alanı
Zafer Mahallesi, Gardenya Sokak Park Alanı
Nusratiye Mahallesi, Manolya Sokak Park Alanı
Şeyhsinan Mahallesi, Güngören Caddesi, Fırat Sokak Park Alanı
Sağlık Mahallesi, İstiklal Parkı
Yeşiltepe Mahallesi, Güven Parkı
Esentepe Mahallesi, Eski Bağlar Caddesi
Reşadiye Mahallesi, Kültür Parkı
Kazımiye Mahallesi, Yıldız Parkı
Muhittin Mahallesi, Beşiktaşlılar Parkı
Atatürk Parkı
Hatip Maahallesi, Alsancak-Gülendam Sokak Park Alanı
Reşadiye Mahallesi, Bilge Parkı
Şeyhsinan Mahallesi, Özlem Parkı
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİNDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınlamıştır.
87. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı, hazırlanışı uygulanışı ve sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dünya tarihinde önemli bir yer tutar.
Ulusumuz tüm kararlılığı ile topyekûn girdiği kaderini tayin edecek bu savaşta, düşman orduları topraklarımızdan atılmış ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yolu açılmıştır. Vatanımızı işgal ederek parçalamaya çalışanlar aldıkları cevabı bugün de unutmayacaklardır. Türk ulusu Atamızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir.
Bu düşüncelerle Yüce Önder Atatürk'ü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı'nı kutluyorum

GÜRSOYLAR KOLEJİ TÜM TÜRK HALKININ ZAFER BAYRAMINI KUTLUYOR

1922 yılının 26 Ağustosu’nda başlayıp 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan ve şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 87. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
O zor yıllarda olumsuz koşullar ve yokluklar içinde savunulan vatanın ve kazanılan zaferin ne kadar önemli olduğunun farkına bir kez daha varıyor ve vatan savunmasının, özgür bir ülke olabilmenin ne kadar değerli ve kazanılması zor bir olgu olduğunu anlıyoruz. Günümüz dünyasında devam eden özgürlük ve egemenlik savaşlarını düşündüğümüzde, özgür bir ülke ve özgür insanlar olarak yaşamanın önemi ortaya çıkmaktadır. Üzülerek şahit oluyoruz ki, insanoğlunun teknolojik ve bilimsel alanlarda inanılmaz gelişmeler yakalaması, onun barış kavramını yüceltmesine ve barışçıl bir yapıda olmasına olumlu bir katkı sağlayamamıştır. Televizyon ekranlarından izlediğimiz kareler, dünya ve medeniyet olarak geldiğimiz çizgiyi acı bir şekilde yansıtmaktadır.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; özgürlük insanoğlu için vazgeçilmez bir kavramdır, dünya var oldukça özgürlük için verilen savaşımlar da devam edecektir. Bizler de özgürlüğü içimize sindirmiş ve başkasının himayesi altında yaşamayı asla kabul etmeyecek bir ulus olarak yıllar önce verdiğimiz özgürlük mücadelemizi bugün daha iyi anlamamız gerektiğini düşünüyoruz. O zamanlar ilkel silahlarla kazanılan savaşların günümüz dünyasındaki anlamlarının farklı olduğunu bilerek, artık bilimle, eğitimle ve teknolojik altyapıyla kendimizi özgür ve güçlü kılabileceğimizin farkında olarak diyoruz ki; daha çok eğitim, eğitim ve eğitim.
Bu bağlamda, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız ve sadece Türkiye için değil dünya için de çok büyük önem taşıyan 1 Eylül Dünya Barış gününü de kutluyor ve düşmana kahramanca karşı koyarak, bugün bu topraklarda özgür bireyler olarak yaşamımızı sağladıkları için; atalarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Özel Gürsoylar Koleji
____________________________________________________________
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...