***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Eylül 2009 Perşembe

Çorlu Demokrat Parti İlçe Kongresi Yapıldı



Çorlu Demokrat Parti İlçe Kongresi Yapıldı
Kongrede seçimlere tek liste ile girildi. Çorlu’da DP (Demokrat Parti) daha önce genel merkez ataması ile iş başına Ali Kuluptakan ve ekibi gelerek işbaşı yapmıştı. Başkan Kuluptakan ilçeyi kongreye hazırlamış ve önceki gün kongre parti ilçe merkezinde gerçekleşti.
Kongreye Ali Kuluptakan tek liste ile girdi. Çorlu DP olağan genel kurulunda yasal evrakların tamamlandığı ve kongreye geçilmesi uygun bulundu.
Kongereye DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Parti Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı birer kutlama telgrafı gönderdi.
Kongrede tekrar seçimle göreve gelen ilçe Başkanı Ali Kuluptakan, “Biz halkımıza güveniyoruz. Çünkü ülkemiz siyasi hayatında bilindiği üzere DP’nin ayrı bir yeri vardır. Halkımız bir arayış içinde bulunuyor.
Yasal kongremiz tamamlandı. Yeni yönetim kurulu ve ilçe disiplin kuruluda seçildi. Arkadaşlarımı kutlar ve başarılar dilerim” dedi.
ÇORLU DP’ NİN YENİ
İLÇE YÖNETİMİ:
GÖKHAN ERGENE
HAŞİM YILDIZ
HİKMET SEVEN
AKİF TENEKECİ
SELAHATTİN KOCABIYIK
İSMAİL KELEŞ
TERCAN DALDAL
HASAN KAPLAN
TUNÇ ERGENE
SERKANT HOCAOĞLU
İLHAN GÜMÜŞ
RECEP ERBAŞ
NECMİ KANAR
AYDIN TEPE
ARİF YENİCE
HALİT KÜNTECİ
İLHAN SEVGİ
SADİ ERSÖZ
İLÇE DİSİPLİN KURULU
ADEM KESKİN
İSMAİL YÜREKLİ
İRFAN ERGÜN
İSMAİL AKAN
ÖMER TOROMAN
RAFET İŞÇAN
İSMAİL OCAKTAN
HASAN HOTO
ŞABAN GÜLER

HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Yaşar Kuş'a şok tutuklama


Tekirdağc iline bağlı Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, dün tutuklanarak Çerkezköy Cezaevi'ne gönderildi. Edinilen bilgilere göre, Lüleburgaz'da ikamet eden bir şikayetçiye olan borcunun bir bölümünü ödeyen, ancak halen borçlu bulunan Yaşar Kuş hakkında önce takibat ardından da tutuklama kararı çıktı Karar Çerkezköy Adliyesi tarafından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. Tutuklama kararının İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından, gözaltına alınan Yaşar Kuş, Çerkezköy Kapalı Cezaevine gönderildi. Yaşar Kuş'un yaklaşık 3 ay cezaevinde kalacağı ifade edildi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

RAMAZAN BAYRAMINDA BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Ramazan Bayramında Beslenme
Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatımızın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme en önemli faktörlerden biridir. Ancak, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler, günlük öğün sayısında azalma ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler. Bazı kişiler hala kendilerini oruç tutuyor zannederek, ihtiyaç duyulandan daha az yemek yeme, bazı kişiler ise bayram süresince aşırı miktarda besin tüketme eğilimi içindedirler. İşte bu nedenle bayram sırasında ve sonrasında bazı sindirim sistemi problemleri ortaya çıkabilir. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Buna ilaveten, geleneklerimiz gereği bayramda tatlı tüketimi ve özellikle hamur işi tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açar. Vatandaşlarımızın bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
Bayramda ve bayram sonrasında sağlıklı beslenme önerileri
Yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için esastır. Bu nedenle, dört besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Süt grubunda yer alan süt, yoğurt; et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller; sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinler her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmelidir.
2. Hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır.
3. Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, azar azar ve sık yenilmelidir.
4. Ramazan bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Eğer tatlı tüketmek isteniyorsa enerjisi yüksek hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
5. Bayram süresince ve bayramdan sonra sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1.5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir.
6. Ramazan ayı süresince oruç nedeniyle yaşanan kabızlık, hazımsızlık vb. bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından mevsiminde bol sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Yetişkin bireyler, imkanlar dahilinde günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye özen göstermelidirler.
7. Şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon vb. kronik hastalıkları olan bireyler hastalıklarının gerektirdiği ve uyguladıkları diyetlerine bayram süresince de özen göstermeli, aşırıya kaçmamalıdırlar. Ayrıca, çocukların ve ergenlerin, sadece yüksek enerji içeren ancak besin değeri düşük olan şeker ve şekerli besinlerden uzak tutulmaları, bu tür besinlerin tüketiminden sonra diş temizliğine özen göstermelerinin sağlanması gerekmektedir.
8. Özellikle yaşlılar ve tansiyon hastalarının gün boyu kahve ve çay tüketimlerine dikkat etmeleri, bitki çaylarını tercih etmeleri, günde 2 fincandan fazla kahve içmemeleri gerekmektedir.
9. Ramazan boyunca önerilen sahur yemekleri ramazan sonrası gece yemeği şeklinde sürdürülmemeli, gece öğününde meyve, yoğurt gibi besinler tercih edilmelidir.
10. Bayramda misafirlere verilecek ikramları satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan izinli olmasına, son kullanma tarihinin geçmemiş ve ambalajının bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir.
11. Her gün düzenli yapılan fiziksel aktivite, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilemekte, oruç nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasına imkan sağlamaktadır. Bu nedenle, bayram süresince ve bayram sonrasında “hayat tarzı aktiviteleri” olarak adlandırılan yürüyüş, bahçe işi ile uğraşma, araba yıkama, bisiklete binme, merdiven çıkma vb. gibi aktivitelerle aktif bir yaşama başlamaya karar verilerek düzenli fiziksel aktivite yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.
Tüm halkımızın Ramazan Bayramında sağlığı ile ilgili olumsuzluk yaşamaması dileğimizle…

TEKİRDAĞ İLİNDE ALKOLLÜ İÇKİ İMALATI DENETİMLERİ

Tekirdağ ilinde Alkollü içki imalatı ve ticaretinin denetimi ile ilgili 27.03.2008 tarih ve 2446 sayılı genelge hükümleri doğrultusunda oluşturulan denetim komisyonunun ağustos ayında yaptığı denetimler ile;
4733 Sayılı Kanun hükümlerine göre 57 mükellef denetlenmiş olup toplam 6 işlem yapılmıştır. Bu denetimler sonrasında;
Toplam 2,640 TL para cezası uygulanmıştır.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN DUYURU

İşkur il müdüğürlünce en az Lise düzeyindeki Eğitim Kurumlarından mezun olmuş işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri staj programları düzenlenecektir. Staj programları düzenlemeyi kabul eden işyerlerinin listesi Kurumumuzda mevcuttur.
Staj Programlarına katılabilmek için;
1-En az 16 yaşından gün almış olması,
2-En az Lise ve dengi okul mezunu olması,
3-İŞKUR’ a kayıtlı olması,
Gerekmektedir.
Aktif olarak öğrenci olanlar programa katılamazlar.
Programlara katılacak stajyerlere, Kurumumuzca staj programına katıldığı her fiili gün için 15.00 TL ve devam edilen süre içinde iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ödenecektir.
Program süresi günlük en az 5 en fazla 8, haftalık 40 saat olmak üzere toplamda 6 aydan fazla olmayacaktır.
Stajyer olarak çalışmak isteyenlerin Kurumumuza (Tekirdağ İl Müdürlüğüne veya Çerkezköy Şube Müdürlüğüne) şahsen müracaat etmeleri önemle duyurulur.

BABAESKİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, HALKBANK ŞUBESİ İLE PROTOKOL İMZALADI


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Halk Bankası Babaeski Şubesi arasında imzalanan protokol sonucu, Ticaret Odası Üyesi, Esnaf ve Tüccara, banka’nın kendi kaynaklarından ihracat, nakdi ve gayri nakdi kredi kullandırılması ile ilgili kolaylıklar sağlandı.
Babaeski ticari hayatına yeni bir soluk ve heyecan getirmesi planlanan anlaşma ile özel fırsatlar içeren kredi protokolünün imza töreni, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Düzenlenen protokol, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, İstanbul ve Trakya Bölge Koordinatörü Hasan Topal, Ticari ve Kobi Pazarlama Bölüm Müdürü Fahrettin Günerli ve Halk Bankası Babaeski Şubesi Müdürü Nurcan Saitoğlu arasında imzalandı.
İmzalanan protokol gereği, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri;
“Halkbank’tan protokol kapsamında düşük faiz oranı ve uzun vade seçenekleriyle nakit kredi, Finansal Destek Kredisi ve Orta ve Uzun Vadeli Proje Destek Kredisi kullanabilecekler. Halkbank, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı protokol çerçevesinde oda üyelerine 36 ay vadeli ve aylık eşit taksit ödemeli nakit kredi kullanma fırsatı sunacak. Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, krediyi normalden %0,2 (binde iki) daha düşük faiz oranı ile 500 bin TL'ye kadar kullanabilecek. Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçları için kullandırılacak Finansal Destek Kredisi ile Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi’ne normalden % 1 daha düşük faiz oranı uygulanacak. 60 ay vadeli Finansal Destek Kredisi, yatırım sermayesi için kullanıldığında 12 ay ödemesiz döneme sahip olacak. Finansal Destek Kredisi’nden KOBİ tanımına giren sanayi, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile KOBİ tanımı dışındaki sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık işletmeleri ve bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. 100 milyardan 1,5 trilyona Kredinin alt limiti, tüm firmalar için 100 bin TL veya karşılığı EURO/USD; üst limiti, KOBİ tanımına giren firmalar için 1,5 milyon TL veya karşılığı EURO/USD, KOBİ tanımı dışındaki firmalar için ise 3 milyon TL veya karşılığı EURO/USD olacak. Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi, oda üyelerine 84 ay vadeye kadar TL, USD ve EURO cinsinden nakit kredi olarak kullandırılacak. Kredi, işletme sermayesi ihtiyaçları için kullanıldığında 12 ay, yatırım sermayesi ihtiyaçları için kullanıldığında 24 ay ödemesiz döneme sahip olacak. Kredinin alt limiti, işletme kredilerinde 500 bin USD, yatırım kredilerinde 750 bin USD veya karşılığı EURO/TL; üst limiti, KOBİ tanımına giren firmalar için 3 milyon USD veya karşılığı EUR/TL olacak. KOBİ tanımı dışındaki firmalar için ise üst limit proje bazında belirlenecek. Krediden, imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık, ticaret, enerji, bilim ve iletişim teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ile bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler faydalanabilecek. Halkbank, kredi kullanan Babaeski Ticaret Odası üyelerine vergi, SSK ödemeleri ve diğer nakit işlemlerini banka kanalıyla gerçekleştirme, teminat mektubu kredisi, çek karnesi ve kredi kartı alma imkânı da sunacak. KOBİ tanımına giren firmalar sadece Halkbank’ta uygulanan %5 BSMV muafiyetinden de yararlanabilecekler.”

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, 700 Aileye Gıda Yardımı…


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un, katkılarıyla İlçe genelinde 700 Aileye, 35,00 TL tutarında Gıda yardımı paketi dağıttı.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, yaklaşan bayram öncesinde 700 aileye 35,00'şer TL'lik Gıda yardım paketi dağıttıklarını söyledi.
Yönetim Kurulu Başkanı Öner, yardım paketlerinin oda yönetimi ve meclis üyeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını ifade etti.
Öner, yoksul ailelerin gıda paketlerinin 1 aylık mutfak ihtiyacını karşıladığını dikkat çekerek;
"Bayramlarda ve Ramazan'da paylaşmanın önemi bir kat daha artıyor. Babaeski tüccarının paylaşma geleneği asırlardır hiç bozulmadan devam etmekte. Bu Ramazan Bayramı öncesinde de bizde bu geleneği devam ettirme adına yardımlarımızı dağıttık." diye konuştu.

GENÇLİK AŞKIYLA YILLAR SONRA

Epsilon Yayınevi’nin yeni yazarlara şans vermek amacıyla yarattığı yan kuruluşu Sepya kitapseverleri genç bir yazarla tanıştırıyor... Ramis Çınar'ın Söylenmemiş Sözler adlı kitabı serinin bir halkası olarak okura sunuluyor. Kitap, eski sevgilisiyle yıllar sonra tesadüfen karşılaşan başarılı bir reklamcının öyküsü üzerine kurulu.
"Sana söylemek isteyip de söyleyemediğim o kadar çok şey var ki; bunları anlatmaya kalksam nereden başlayacağımı bilemem…” cümlesiyle başlıyor kitap.
Hırslı ve başarılı bir reklamcı olan Sezgin bir sabah işe giderken kendisini yıllar önce terk eden ilk göz ağrısı Meltem’e rastlar. Aradan uzun yıllar geçmesine ve mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen onu unutamamıştır. Bu beklenmedik karşılaşmayı izleyen günlerde karşı koyamadığı bir istekle Meltem’i takip etmeye başlar. Bir süre sonra onun karşısına çıkma cesaretini gösterir.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEZUNU
Kitabın yazarı Ramis Çınar, 9 Ocak 1983'te Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Dulovo kasabasında doğdu. 1989 yılında gerçekleşen zorunlu göç sırasında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorlu'da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde okuyan Çınar, mezuniyetinden bir yıl sonra Söylenmemiş Sözler adlı eserini kaleme aldı. Özel sektörde Halkla İlişkiler ve Satın Alma pozisyonlarında çalışan yazar, halen bir kamu kuruluşunda Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi olarak çalışmakta ve yazın alanındaki çalışmalarını da sürdürüyor.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Trakya, en büyük kamyon garajına kavuşuyor...

Çorlu’da bulunan mevcut kamyon garajı bölgesine yapılan, okul nedeniyle Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları ile birlikte Çorlu-Çerkezköy yolu üzerine taşındı.Çorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Çavdaroğlu Çorlu’nun mevcut kamyon garajının, bundan böyle Çerkezköy yolu üzerinde hizmet vereceğini söyledi. Trakya’nın en büyük kamyon garajının olduğunu belirten Çavdaroğlu yaptığı açıklamada “Yeni sanayi sitesi alt tarafında bulunan kamyon garajımız bölgeye okul yapılmasından dolayı taşınması gündeme gelmişti. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, kamyon garajının Çerkezköy yolu üzerinde milli emlaktan kiraladığımız 50 dönüm olan yere taşınmasını uygun bulduk.Buraya taşınırken Çorlu Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları Derneği ile birlikte ortak karar alarak seçtik.Bölge olarak sanayi bölgesi yakınlığı ile aynı zamanda otobana, hava alanına, limana yakın olmasından tercihi bu bölgeden kullandık.Bunun nakliyeciler içinde iyi olacağını düşünüyoruz. Yeni kamyon garajımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.Çorlu Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları Derneği Başkanı Aytuğ Yılmaz ise “dermek olarak yeni kamyon garajında hizmet etmeye devam ediyoruz. Çorlu 40 nakliye ve nakliye komisyoncusu bulunmaktadır” dedi.
HABER:Samet AKSOY

Çerkezköy Deresi'ni sazanlar bastı


Çerkezköy Deresi'ni sazan balıkları bastı. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi mevkiinden Atatürk Viyadüğü'ne uzanan hattında, dere kıyısına vurmuş yüzlerce sazan balığı, görenleri hayrete düşürüyor. Kıyıya vuran balıkların yanı sıra, derenin içindeki kirli suda yüzerek, yaşam mücadelesi veren yüzlerce balık da, ilginç bir resim oluşturuyor.

BÜYÜK BALIKLAR DA VAR
Balıkların boylarının 20 santimetreye kadar uzaması, vatandaşların şaşkınlığını bir kat daha arttırırken, bu tablo, Çerkezköy'ün ortasından geçen ve lağım suyu taşıyan derenin, balık tutulan suni bir akarsuya dönüştürülmesi özlemini de yeniden canlandırdı. Bu arada, olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, geçtiğimiz hafta yaşanan taşkınların, göllerdeki balıkları bu dereye taşırmış olabileceğini vurgularken, bazı vatandaşlar da balıkların bu kirli suda sürekli olarak yaşadığını, diğer zamanlarda da sık sık suyun yüzeyine çıktığını gördüklerini iddia ettiler.

BALIKLARI EVLERİNE GÖTÜRDÜLER
Öte yandan, su yüzeyinde çırpınan yüzlerce balığa dayanamayan bazı vatandaşlar ise, dereye inerek, söz konusu balıkları toplayıp evlerine götürdü.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Umutları 28 Ekim'e ertelendi

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıkan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Kapaklı Belediye Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak'ın tahliye talebi reddedilirken, duruşma 28 Ekim tarihine ertelendi. Mahkemenin bu kararı ile, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi önünde, Mandalı'nın tahliyesini bekleyen yakınlarının umutları da 28 Ekim tarihine ertelenmiş olduİhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 4 Haziran'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, dün saat 11.00 sularında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

28 EKİM'E ERTELENDİ
Tam 103 gündür cezaevinde tutuklu bulunan İrfan Mandalı'nın tahliye talebi, mahkeme heyeti tarafından reddedilirken, duruşma 28 Ekim tarihine ertelendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi önünde umutla bekleyerek, Mandalı ile birlikte Kapaklı'ya dönmeye şartlanan yakınları, erteleme kararı üzerine Çerkezköy'e üzgün döndüler
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...