***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Malkarada Toplu Nikah ve Sünnet Şöleni


Tekirdağ iline bağlı Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel “Toplu Nikah Töreni” ve “Toplu Sünnet Şöleni” kapsamında maddi durumu düşük ailelerin 92 çocuğu sünnet ettirilirken, 9 çiftin de resmi nikahları kıyıldı.
· Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölende Ses Sanatçısı Aynur, Popstar Birol, ile Fantezi ve Arabesk Müzik Sanatçısı Kibariye izleyenlere müzik ziyafeti sundu.
Malkara Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel “Toplu Nikah Töreni” ve “Toplu Sünnet Şöleni” 15 Ağustos Cumartesi akşamı 14 Kasım Stadyumunda gerçekleştirildi.
Şölene; Tekirdağ Vali Yardımcısı Malkara Kaymakam V. Erdoğan Özdemir, Tekirdağ Ak Parti Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Prof. Dr. Necip Taylan, Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Belediye Başkanı Birol Kaya, Tekirdağ AKP İl Başkanı Soner Çizen, Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erol, Malkaraspor Başkanı ve Belediye Meclis üyesi İş Adamı Adnan Sungur, Önceki Dönem Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Kaçar, Tekirdağ Köy – Koop Başkanı Ramazan Demirkıran, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Tekirdağ DSYB Yetiştiriciler Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Trakya Birlik Denetim Kurulu Üyesi Orhan Eker, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü İlhan Engin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Canbaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kuzu, Belediye Meclis üyeleri, AKP İlçe Başkanı Ercan Kiremitçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Çolak, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Becerir, Balabancık Belediye Başkanı Şaban Sayılır, Sağlamtaş Belediye Başkanı Ahmet Bedel, İş Adamları, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş topluluğu katıldılar.
FESTİVALİ KALDIRMADIK, ERTELEDİK
Şölenin açılış konuşmasını yapan Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Ekonomik nedenlerden dolayı bu yıl Tarım ve Festivalinin ertelendiğini belirterek, önümüzdeki yıldan itibaren Malkara’ya yakışır festival şenliklerinin devam edeceği sözünü verdi.
Başkanın konuşmasının ardından şölene destek olan iş adamlarına, birlik başkanlarına ve yardımda bulunanlara plaket verildi.
İlk olarak sahne alan Ses Sanatçısı Aynur seslendirdiği Pop Müziği şarkılarıyla izleyenlerden bol bol alkış aldı.
Ardından sünnet olan 92 çocuğa, organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Adnan Sungur ve Eşi Güzide Sungur tarafından birer altın hediye edildi.
Malkara Belediyesi adına Belediye Başkanı Birol Kaya, AKP Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Prof. Dr. Necip Taylan ile AKP Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak çocukları tek tek tebrik ederek altın hediye ettiler. Vali Yardımcısı Malkara Kaymakam V. Erdoğan Özdemir de Kaymakamlık adına çocuklara hediyeler verdi.
Daha sonra yerel ses sanatçısı Popstar Birol Türk Sanat Müziği ağırlıklı şarkılarıyla hemşerilerinin gönüllerine hitap etti.
ÇİFTLERİN NİKAHINI BAŞKAN KAYA KIYDI
Sünnet şöleninin ardından Toplu Nikah Törenine geçidi. Çiftlerin nikahı Belediye Başkanı Birol Kaya tarafından kıyıldı. Nikah şahitliklerini Malkara Kaymakam V. Erdoğan Özdemir, Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Necip Taylan, Prof. Dr. Necdet Budak ile iş adamı Adnan Sungur yaptı. Çiftlere evlilik cüzdanları Başkan Kaya tarafından verildi. Ve çiftlere çeyrek altın takıldı.
Daha sonra sahne alan Fantezi ve Arabesk Müzik Sanatçısı Kibariye, gecenin geç saatlerine kadar şöleni izleyenlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu.
Havai fişek gösterisinin yapıldığı gecede, seyirciler keyifli anlar yaşadı.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu AK Parti İlçe kongresi yapıldı Başkan Atilla Arıksoy


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da 29 Mart yerel seçimlerinden sonra istifaya zorlanan Mehmet Gönül başkanlığındaki ilçe yönetimi son olarak görevlerinden istifa etmişti.İstifaların ardından büyük bir siyasi trafik yaşandı.
AKP Ankara genel merkez Çorlu için Atilla Arıksoy’ un başkanlığında yeni bir oluşum için atama yaptı.
Yeni yönetim 40 içinde yoğun bir çalışma yaparak, Çorlu ilçe kongresine hazırlandılar.Geçtiğimiz Pazar günü Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yasal 4. olağanüstü kongre gerçekleştirildi.
Kongrede divan başkanlığını parti içinde büyük bir ağırlığı olan Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak yaparken,divan da Mehmet Yurdanur (İl teşkilat Başkanı),Battal Aydın (M.Ereğlisi ilçe başkanı), Çiğden Koncagül (İl kadın kolu başkanı),Nilüfer Yılmaz (belediye meclis üyesi) görev yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından kongreye geçildi. Çorlu ilçe başkanı Atilla Arıksoy oldukça kısa bir konuş yaparak konuklara ve delegelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Faaliyet raporunu İrem Özdoğan okurken,Hesap raporunu Ali Kaptan okudu.
Çorlu AKP’ de kayıtlı 402 delegenin büyük çoğunluğu kongreye katıldı.
Kongre salonunun içinde ve dışında sivil polis bolluğu gözlendi. Kongereye AKP Tekirdağ milletvekili T.Ziyaettin Akbulut,Tekirdağ il başkanı Soner Çizen, ilçe başkanları,il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile Çorlu’lu AKP’ liler katıldı.
Kongrede salondaki ağışı sıcaklık katılanları rahatsız ederken,konuşmacılarda kısa konuşma yapmayı tercih ettiler.
Kongre divan başkanı ve Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak,son olarak ülke gündemindeki açılım projesinden kıs örneklerle bahsetti.Ardından Tekirdağ milletvekili T.Ziyaettin Akbulut,” Türkiye,Trakya ve Tekirdağ ‘da AKP iktidarının yaptığı hizmetleri görmezden kimse gelemez.Çorlu Trakya’da bizim için önemlidir.Çünkü tarımda,sanayide gelişen bir kent hüviyetindedir.Hizmet artarak sürecektir.Bu gün bu kongrede yeni seçilecek arkadaşlarımı kutlarım” dedi.

AKP ÇORLU’ da TEK LİSTE İLE KONGREYE GİTTİ

Çorlu AKP ilçe kongresinde seçimlere tek liste katıldı.Yapılan oylamada Atilla Arıksoy’ un başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu.

BAŞKAN : İsmail Atilla Arıksoy
İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ :
Murat Şap
Mustafa Çalım
İrem Özdoğan
Erkan Durhan
Eyüp Ürey
Erkan Efek
Aylin Yer
Şuayip Kara
Şakir Sönmez
Mustafa Özdemir
Hediye Karagöz
Neval Dork
Sibel Topçular
Gülden Aksulu
Nuran Erkal
Ali Kaptan
İbrahim Özcan
Mehmet Barut
Gönül Şengür
Nevzat Canca
Hasan Kamiloğlu
İmdat Işık
Necati Yustemur
Kemal Karaman
Yakup Aslan
Sefer Karataş
Recep Özenbaş
Ethem Şen
Cevat İşler
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Velimeşe 1.BOZA festivali coşku içinde kutlandı

Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinin Velimeşe belde belediyesinin düzenlediği 1.Boza ve Sünnet şöleni Cumartesi-Pazar günleri coşku içinde büyük katılımlarla gerçekleşti.
Başta belediye başkanı Rasim Yüksel olmak üzere belediye meclisi,belediye çalışanları ile Velimeşe halkı örnek ev sahipliği yaptı. Bu arada düzenlenen törenle 20 çocuk sünnet ettirildi.
Festivalin son akşamı ise Şafak Sönmez-Nez ve Pınar Güçlü isimli sanatçılar konsere katıldı. Çorlu kaymakamı Ali Dursun,CHP Tekirdağ il başkanı Av.Fahrettin Meker,Çorlu CHP ilçe başkanı Av.Emre Köprülü,Çorlu belediye başkan yardımcısı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere komşu il,ilçe ve beldelerden gelen konuklar ile Velimeşe halkı büyük katılım gösterdi.
KONUKLARA VELİMEŞE BOZASI İLE LEBLEBİ İKRAM EDİLDİ

Yıllardır meşhur BOZASI ile ünlenen Velimeşe festivalinde Önder bozacısı tarafından hazırlanan bozalar ve yanında leblebi konuklara bol bol ikram edildi.Gerçekten Trakya’da VELİMEŞE BOZASI’ nı bilmeyen yok gibidir.Şimdi BOZA’ nın yurt çapında tanıtımı yapılması için belediye öncülük ediyor.
Bu yıl Festivalde gelen konuklara hazırlanan tanıtım dosya içinde Velimeşe ve BOZA’ nın tarihçesini içeren tanıtım broşürü yer aldı.
BAŞKAN RASİM YÜKSEL ÇOK MUTLU
Velimeşe belediyesi belediye başkanı Rasim Çalışkan,” Bu gün bizlerle bu festival heyecanımızı paylaştığımız için çok mutlu olduk.29 Mart yerel seçimlerinde iş başına geldikten sonra halkımızı mutlu etmek için hızlı bir çalışma başlattık.
Beldemizi Kültür ve eğitimde öncü,şehirleşmede öncü, Sanayi ve Tarım’da öncü ve sosyal faaliyetlerde örnek gösterilen mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalışıyoruz.” Dedi .
Festival’in son gecesi verilen konserde sahne alan Pınar Güçlü,Şafak Sönmez ve Nez konseri izleyenleri doyasıya eğlendirdiler.Başkan Festivalin gerçekleşmesine katkı yapan kişi ve kuruluşlar ile sanatçılara hazırlanan plaketleri tek tek takdim etti.
Son gece düzenlenen konser arasında 29 Mart’ta iş başına geldikten bu yana Velimeşe’ye yaptığı hizmetleri içeren bir parka vizyon sunumu yapıldı.
Beldemizin tanıtımını yapmak için başkan ve çalışma arkadaşları büyük bir özveri gösteriyor.
HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Sünnet Edilen 92 Çocuğa Mevlit Okutuldu


Tekirdağ ilinin Malkara ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleninde sünnet ettirilen 92 çocuk için mevlit okutuldu. Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, yaptığı açıklamada, ekonomik durumu iyi olmayan 92 çocuğunbelediye tarafından sünnet ettirildiğini belirterek, tüm sünnet giderlerinin belediye tarafından karşılandığını söyledi. Toplu sünnet uygulamasının her yıl düzenlendiğini ifade eden Kaya, bu uygulamanın gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Trakya'nın En Yaşlı Halk Oyunları Ekibi


Tekirdağ ilinin Hayrabolu İlçesi'nde 19. ayçiçeği festivali'nde gösterilerini sunan Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Lalacık köyü mahalli halk oyunları ekibi, vatandaşlardan ilgi gördü
Köy Muhtarı Selahattin Çalışkan, ekibin yaş ortalamasının 45-61 olduğunu belirterek, Trakya'nın en yaşlı halk oyunları ekibi olduklarını söyledi. Halk oyunları ekibinin köyün kültür elçisi olduğunu ifade eden Çalışkan, ''Gittiğimiz yörelerde katıldığımız özel eğlencelerde büyük ilgi görüyoruz'' dedi. Halk oyunları ekibini, 1924 yılında Yunanistan'ın Drama kentinden mübadele ile Türkiye'ye gelen kişilerin çocuklarının oluşturduğunu anlatan Çalışkan, şunları kaydetti: ''Ekibimiz, Drama yöresi halk oyunlarından zigoş, salınakavak, Debreli Hasan ve gayda adlı oyunları oynuyorlar. 2003 yılında kurduğumuz folklor ekibimizin ünü sınırları aştı. Ekibimiz Yunanistan, Almanya ve Bulgaristan'a gösteriler yapmak için gidiyor. Trakya'da gelen talepler doğrultusunda özel gün ve gecelere katılıyoruz. 45 ile 61 yaşındaki erkeklerden oluşan ekibimiz artık köyümüzün kültür elçisi oldu.''
KAYNAK:www.habercorlu.com

Ayak uyduramayan gider!"


Necdet Çelikbilek, kente gelişinin 32. gününde, Tekirdağ Polisevi’nde birbasın toplantısı düzenledi. Ekipten geride kalan yada ayak uyduramayanların ekipte barınma şansı olmadığını atını çizen Çelikbilek; “Bize ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayırırız!” dedi.

Son Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Necdet Çelikbilek, kente gelişinin 32. gününde, Tekirdağ Polisevi’nde bir toplantı düzenleyerek hayata geçen ve geçecek olan projeleri basına tanıttı.
‘Dar Bölge Alan Kontrol Sistemi’ kapsamında şehri 10 muhtelif bölgeye ayırdıklarını belirten Çelikbilek, bu bölgelerde görevlendirilen motorize veya yaya polis ekiplerinin, 24 saat devriye gezdiğini söyledi.
ASAYİŞ BERKEMAL
Genel durum itibariyle Tekirdağ’ın sakin ve huzurlu bir kent olduğunu dile getiren Çelikbilek, ili mahalle bazında ele aldıklarını ve devriye ekiplerine görevli oldukları güzergahı zimmetlediklerini anlattı.
Çelikbilek şöyle konuştu; “Çevik kuvvet ekiplerine ek olarak 10 ayrı Asayiş ekibi kurarak dar bölge alan kontrol sistemine başladık. Sahilde ana arterlerde yaya devriye sistemine başladık. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda resmi elbiseli ekiplerimiz tüm gün boyunca devre atarak huzuru sağlamaya gayret ediyor. Halkımız pencereden baktığı zaman polisini, polis aracını görmek istiyor. Bizde bu güveni kendilerine veriyoruz. Ekiplerimize mahalleleri zimmet edeceğiz. Orada yaşanan olaylardan bu arkadaşlarımız sorunlu olacaklar.”
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Daha önce İzmir ve İstanbul’da uygulamaya konulan ‘Güven Timleri’nin Tekirdağ’da başlatılacağını söyledi. Özellikle okul önlerinde çeşitli kılık ve kıyafetlerde sivil ekiplerin görev yaparak , suça ve suçluya göz açtırmayacaklarını dile getirdi.
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAK YOK!
Uyuşturucu madde konusunda yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Çelikbilek, var olan uyuşturucu trafiğinin yaz döneminde, İstanbul’dan gelen yerli turistlerin bölgeye akın etmesi ile arttığına dikkat çekti.
Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere bütün ilçelerde bu konuda lokal çalışmalar yapılacağını ifade eden Çelikbilek, özellikle okul önlerinde saf tutan uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacakrını önemle vurguladı.
Çelikbilek şöyle devam etti; “Okul önlerinde yoğun bir çalışmamız olacak. Bu kişileri mümkün olduğunda ortadan kaldıracağız. Tabiî ki Tekirdağ İstanbul’un ardından bir geçiş noktası halinde, tatil beldelerinde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Kısa bir süre sonra okul sezonu açılacak. Uyuşturucu ile mücadeleyi her alanda kararlı bir şekilde devam ettireceğiz”
TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇÖZÜMLER
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Şehir merkezindeki araç trafiğinde aksamalar yaşandığının altını çizen ve bunun nedenlerinin başında uygunsuz yere park edilen araçlar olduğunu söyleyen Çelikbilek, şehir içinde yaşanan bu problemin giderilmesi için izole çalışması yapılacağını belirtti.
Trafikte bir rahatlamanın sağlanacağını dile getiren Çelikbilek; “Aynı zamanda trafik magandası dediğimiz kişilerde yakından takip edilerek cezaları verilecek. Özellikle okul önlerinde trafik magandalığı yapacak kişilere karşı çok duyarlı olacağız. Öğrencilerimizin giriş-çıkış saatlerinde bu kontroller daha da artacak.” dedi.
RAMAZAN TEDBİRLERİ
Ramazan dolayısı ile emniyet bünyesinde alınan tedbirlere de değinen Necdet Çelikbilek, Teravi Namazı dolayısıyla Camiler ve civarında oluşan ve sahur vaktine dek devam eden yoğunluk sebebi ile nöbet sürelerinin sahur vaktine kadar devam edeceğini söyledi.
Ramazan döneminde artış gösteren kumar ve özellikle tombala oynatılması konusuna ilişkin Çelikbilek şu şekilde konuştu; “İftar öncesinde, teravi namazında ve sahurda daha duyarlı ve dikkatli olunacak. Cami etrafında gerekli tedbirleri alacağız. Kumar konusunda özelliklede tombala oynatılması konusunda yasal olarak gerekli tüm müdahaleleri yapacağız. Kumar sosyal bir felakettir. Tombalaya karşı yasal olarak tedbirler alınacak.”
EKİBE AYAK UYDURAMAYAN BARINAMAZ
Polis halk ilişkisine çok önem verdiğini belirten Emniyet Müdürü Çelikbilek, görevini suistimal edenler konusunda affı olmadığının altını çizdi.
Halkın desteğini alamayan polisin bir adım öteye gidemeyeceğini belirten Çelikbilek; “Polis halk ilişkisine çok önem veriyoruz. Münferit olarak hata yapan görevlilerimiz hakkında hem idari hem de adli soruşturma hemen yapılacak. Kimsenin kayırılması söz konusu bile olamaz” diye konuştu.
Tekirdağ Emniyet Müdürü olarak ilk günkü meslek heyecanı ile çalıştığını anlatan Necdet Çelikbilek, polislik mesleğinin bir hizmet maratonu olduğunu ve bu maratonda tüm ekibin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Ekipten geride kalan yada ayak uyduramayanların ekipte barınma şansı olmadığını atını çizen Çelikbilek; “Bana ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayırırım. Onlarla işim olmaz. Tekirdağ halkından da gerek ihbarlar gerekse destek konusunda yardım bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

YAZ AYINDA BOĞULMALAR ARTIYOR

Denize girmek içinTekirdağ iline bağlı Çerkezköy’ilçesinden Kıyıköy'e giden Akbank Çerkezköy Şubesi personeli İsmail Cek ile Teğmen Ulaş Şahin, dalgalara kapılıp kayboldular. Aynı günün akşamı cesetleri kıyıya vuran Ulaş Şahin'in cenazesi askeri törenle Ankara'ya götürülürken, bacanağı İsmail Cek içinse Karaağaç Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Hayatlarının baharında toprağa verilen her iki gencin de akraba olması, yaşanan acıyı daha da derinleştirdi
KUMBAĞ'DA İKİ KİŞİ BOĞULDU
Öte yandan Tekirdağ'da da serinlemek amacıyla denize giren 2 kişi boğuldu. İstanbul'dan tatil yapmak için Kumbağ Beldesine gelen Mutlu Çağlar (19), 3 arkadaşıyla birlikte Belediye Plajı'ndan denize girdi. Arkadaşlarıyla botla denize açılan Çağlar, dalgaların etkisiyle botun alabora olması üzerine denizde kayboldu. Arkadaşlarının tüm aramalarına rağmen bulunamayan Çağlar'ın cesedi bir süre sonra kıyıya vurdu. Tekirdağ Yeni Sanayi Sitesi'nde çaycılık yapan İbrahim Bulut (47) ise bir arkadaşıyla birlikte Barbaros Beldesi'ndeki Kumsal Camping'den serinlemek amacıyla denize girdi. Dalgaların etkisiyle denizde kaybolan Bulut'un cesedi bir süre sonra çevredeki vatandaşlar tarafından deniz kıyısında bulundu. Çağlar ve Bulut'un cesetleri Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

CHP BABAESKİ İLÇE SEKRETERİ EREN, “YÜZDE 60 BAŞARI, KISA VE ORTA VADE DE KİMSENİN YAKALAYACAĞI BİR BAŞARI DEĞİLDİR.” DEDİ.


Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, Parti binasında yaptığı açıklamada, “29 Mart seçimlerinde sağlanan yüzde 60 başarının, kısa ve orta vadede kimsenin yakalayacağı bir başarı olamayacağını belirtti.
CHP İlçe Sekreteri Eren, Ülkenin içinde bulunduğu Siyasal, Sosyal, Ekonomik ve kültürel sorunların; toplumun her kesimini duyarlı, yarınından endişeli, kaygılı ve umutsuz hale getirdiğini belirterek, şunları söyledi;
“Bu ortamda yapılan 29 Mart 2009 seçimlerinin önemi bir kat daha önem kazanmış, toplumun duyarlı kesimleri ve bölgeleri tabloyu yaratan mevcut iktidara dur diyerek oylarının düşmesini, CHP’nin oylarının önemli bir oranda artmasını sağlamışlardır. Babaeski İlçesi’nde de bu dönemde olumlu nitelikleri tartışma götürmeyen, Av. Abdullah Hacı’nın adaylığı ile Siyasi deneyimi, entelektüel birikimi ve liderlik özellikleri ile Av. İrfan Altınel’in öncülüğü CHP ilçe örgütünü kırılması zor bir başarıya taşımıştır. 29 Mart seçimlerinde sağlanan yüzde 60 başarı, kısa ve orta vadede kimsenin yakalayacağı bir başarı değildir. İlçe siyasi merkezi genişleyerek yer değiştirmiş, siyasi iklim yumuşamıştır. Siyasetçilere bakan insanların gözleri gülümsemektedir. Belediye Başkanımız Av. Abdullah Hacı ve CHP İlçe Başkanımız Av. İrfan Altınel örgütü oluşturan tüm birimlere güven duymakta, sahip çıkmaktadır. Örgüt birimleri olarak bizlerde her zaman kendilerine destek ve yardıma hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız

BELEDİYE BAŞKANI HACI’DAN, DOĞUŞTAN KAS HASTASI ÇOCUĞA ELEKTRİKLİ YATAK







Haber ve Foto: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, doğuştan kas hastası erkek çocuğa evinde elektrikli tam donanımlı bir yatak hediye etti.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İlçenin Fevzi Çakmak Mahallesi, İmren Sokak, No:5’e ikamet eden, Gönül Ailesi’nin 12 yaşındaki oğulları, belirtisi 5 yıl önce başlayan, doğuştan (DMD) Muskulor Distrofi hastası olduğu teşhisi konulan Hasan Gönül’ü, evinde ziyaret ederek kendisine elektrikli uzaktan kumandalı tam donanımlı bir yatak hediye etti.
Es Sağlık Ürünleri tarafından kısa sürede getirilen elektrikli yatak, Biyolog Sunay Yılmaz tarafından Hasan Gönül’ün, odasına monte edildikten sonra, yatağın nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgi alan Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, kumandasını ilk olarak kendisi kullandı.
Hacı, ömrünü yatakta geçirmek zorunda kalan (DMD) Muskulor Distrofi hastası Hasan Gönül’e, “yatağı beğenip beğenmediğini sordu?” Hasan Gönül, yatağı çok beğendiğini söyleyerek, belediye başkanı Hacı’ya teşekkür ederek elini öptü.

İş Bankası Çorlu Şubesi'nden Çorlu Bakkal Esnafına Destek Paketi


Her geçen günTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Esnafına desteğini Sürdüren İş Bankası Çorlu Şubesi 07/08/2009 tarihinde Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası ile imzaladığı Esnaf Destek Paketi protokolünün ardından bugünde Çorlu Bakkallar, Manavlar, Sebzeciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası ile destek paketi protokolüne imza atmıştır.
Esnaf ve Sanatkarlara olan desteğini her koşulda sürdürünen İş Bankası'nın 2002 yılında sektöre öncü adım atarak, ülke çapında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı "küçük işletme kredisi"adı altında kredilendirilmesine yönelik bir proje başlattığını anımsatan İş Bankası Çorlu Şube müdürü H.Hüseyin Ballı, piyasada öncü konumundaki İş Bankası'nın bu projeyi bugüne kadar başarıyla sürdürdüğünü ve Türkiye genelinde bin 800 oda ile protokol imzaladığını belirtti.
Çorlu Bakkallar, Manavlar, Sebzeciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gümüş ile 2009 yılı protokolü imzalayarak Çorlu Bakkallarına özel esnaf paketi hizmete konulduğunu da sözlerine ekleyen Sn.Ballı "Özel koşullarla sunulan ürün ve hizmetlerdeh 36 ay vadeye varan cazip faiz oranlarıyla küçük işletme kredisi, avantajlı koşullar sağlayan pos cihazı oranları , 60 ay vadeli işyeri kredisi ve düşük faiz oranlı kredili ticari mevduat hesabı seçenekleri bakkallarımızı, manavlarımızı ve kuruyemişçilerimizi bekliyor" dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

HAYRABOLU FESTİVALİ SONA ERDİ





İSMAİL YK’DEN GENÇLERE MÜZİK ZİYAFETİ . .

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinde tertip edilen 19 ncu Ayçiçeği festivaline katılan İsmail YK hayranlarına müzik ziyafeti çekti. . .


On bin kişinin izlediği şehir stadyumunda birbirinden güzel şarkılarıyla coşturan İsmail YK hayranlarıyla sahnede en iyi oynama, en güzel şarkı söyleme, en güzel öpme yarışmaları yaptı. Sahneye olan hakimiyeti ve birbirinden güzel şarkılarını seslendiren İsmail YK coşkulu bir gece yaşattı. . .

Belediye Başkanı Hasan İrtem konser sonunda yaptığı konuşmada, gençleri coşturan dinamik, deli dolu bir performans sergileyen İsmail YK’yı kutlayarak kendisine plaket ve çiçek verdi.


* OTOMOTİVCİLER FESTİVALLERDEN MEMNUN . .

Festivaller otomotiv sektörünün yüzünü güldürüyor. . .

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde devam eden 19 ncu Ayçiçeği festivalinde kurulan otomotiv reyonlarında ürünlerinin tanıtımlarını yaptıklarını belirten Tekirdağ Gençler otomotiv pazarlama müdürü Hüsmen Atalan AA muhabirine yaptığı açıklamada;” Otomotiv sektörü son gelişmeleri olan ürünlerini öncelikle görsel olarak tanıtımlarını yapıyorlar. Bu nedenle televizyon çok yaygın olarak kullanılıyor. Ancak yörelerde yapılan festivaller müşterilerimizin yakından görmelerine vesile oluyor. Bizler hem otomotivciler olarak müşterilerimizle diyalog kuruyor, hemde çıkan en son araçları bire bir inceleme şansı buluyorlar.” Dedi. . .

Hayrabolu Ayçiçeği festivalinde araç siparişi aldıklarını belirten Atalan, festivallerin kendileri için müşteriye ulaşmada çok önemli bir araç olarak gördüklerini söyledi.

HAYRABOLU AYÇİÇEĞİ FESTİVALİNDE TÜRK BAYRAKLI GECE

Hayrabolu Ayçiçeği festivalinde konser veren sanatçılarından Ayşe Engin Aslanca, son şarkısında Türkiyem şarkısını söylerken dağıtılan bayraklar görsel bir şölene dönüştü.

Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan konserin son bölümünde dağıtılan 1000 adet Türk bayrağı seyircilerin büyük coşku göstermesine neden oldu. Şarkınında etkisiyle coşan seyircilerin salladı bayraklar objektiflerimize böyle yansıdı.

* HAYRABOLU’DA “ TRAKYA ARICILIĞI “KONULU PANEL DÜZENLENDİ . . .
Hayrabolu’da 14-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak 19 uncu Ayçiçeği Festivali kapsamında Tekirdağ Arcrılar Birliği tarafından düzenlenen “ Trakya Arıcılığı “ konulu panel Belediye Kültür Merkezinde yapıldı..

Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada törende yaptığı konuşmada, Trakya’da arıcılığın son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini, bu nedenle böyle bir paneli Hayrabolu’da yaptıklarını belirtti. . . .

Panelin konuşmacısı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’ da panelde arıcılara Trakya’da arıcıların yaşamış oldukları sıkıntılar ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Trakya’nın bitki florasının arılık yapmak için uygun olduğunu belirterek;” Trakya’da ayçiçeği ve buna son yıllarda eklenen kanola bitkisiyle diğer bitki florası arıcılık yapmaya çok uygun. Ancak Trakya’nın yerli arıcıları modern teknikleri kullanmıyor. Burada arıcılığı yapacaksak, modern tekniklere yönelinmeli ve profesyonelce düşünülmelidir. Eğer aileler arıcılığı benimserlerse bunu çocuklarına mutlaka eğiterek öğretmeliler. “ dedi. . . .

Tekirdağ’da çam balı üretiminin mümkün olduğunu ifade eden Prof Dr. Doğaroğlu, bunun için balın oluşumu sırasında gerekli olan basura yağışının Tekirdağ’da görüldüğünü belirtti. . . .

Prof Dr. Doğaroğlu, panelde arıcılara ayrıca arıcılık teknikleri, arıların yazlık, kışlık bakımları konularında da bilgiler verdi. . .

Panele ilçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Tekirdağ Arıcılar Birkliği Başkanı Şakir Ada ve Trakyalı arıcılar katıldı. . .
HABER VE FOTO:ŞENOL ERDEN
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...