***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Velimeşe 1.BOZA festivali coşku içinde kutlandı

Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinin Velimeşe belde belediyesinin düzenlediği 1.Boza ve Sünnet şöleni Cumartesi-Pazar günleri coşku içinde büyük katılımlarla gerçekleşti.
Başta belediye başkanı Rasim Yüksel olmak üzere belediye meclisi,belediye çalışanları ile Velimeşe halkı örnek ev sahipliği yaptı. Bu arada düzenlenen törenle 20 çocuk sünnet ettirildi.
Festivalin son akşamı ise Şafak Sönmez-Nez ve Pınar Güçlü isimli sanatçılar konsere katıldı. Çorlu kaymakamı Ali Dursun,CHP Tekirdağ il başkanı Av.Fahrettin Meker,Çorlu CHP ilçe başkanı Av.Emre Köprülü,Çorlu belediye başkan yardımcısı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere komşu il,ilçe ve beldelerden gelen konuklar ile Velimeşe halkı büyük katılım gösterdi.
KONUKLARA VELİMEŞE BOZASI İLE LEBLEBİ İKRAM EDİLDİ

Yıllardır meşhur BOZASI ile ünlenen Velimeşe festivalinde Önder bozacısı tarafından hazırlanan bozalar ve yanında leblebi konuklara bol bol ikram edildi.Gerçekten Trakya’da VELİMEŞE BOZASI’ nı bilmeyen yok gibidir.Şimdi BOZA’ nın yurt çapında tanıtımı yapılması için belediye öncülük ediyor.
Bu yıl Festivalde gelen konuklara hazırlanan tanıtım dosya içinde Velimeşe ve BOZA’ nın tarihçesini içeren tanıtım broşürü yer aldı.
BAŞKAN RASİM YÜKSEL ÇOK MUTLU
Velimeşe belediyesi belediye başkanı Rasim Çalışkan,” Bu gün bizlerle bu festival heyecanımızı paylaştığımız için çok mutlu olduk.29 Mart yerel seçimlerinde iş başına geldikten sonra halkımızı mutlu etmek için hızlı bir çalışma başlattık.
Beldemizi Kültür ve eğitimde öncü,şehirleşmede öncü, Sanayi ve Tarım’da öncü ve sosyal faaliyetlerde örnek gösterilen mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalışıyoruz.” Dedi .
Festival’in son gecesi verilen konserde sahne alan Pınar Güçlü,Şafak Sönmez ve Nez konseri izleyenleri doyasıya eğlendirdiler.Başkan Festivalin gerçekleşmesine katkı yapan kişi ve kuruluşlar ile sanatçılara hazırlanan plaketleri tek tek takdim etti.
Son gece düzenlenen konser arasında 29 Mart’ta iş başına geldikten bu yana Velimeşe’ye yaptığı hizmetleri içeren bir parka vizyon sunumu yapıldı.
Beldemizin tanıtımını yapmak için başkan ve çalışma arkadaşları büyük bir özveri gösteriyor.
HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...