***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Aralık 2009 Pazar

Edirne ve Kırklareli'nde kar

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı başladı. Yetkililer, sıcaklığın düşmeye devam edeceğini ve kar kalınlığının Edirne'de 4 santimetre ölçüldüğünü belirttiEdirne Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, kar yağışı il merkezi ve ilçelerde bugün aralıklarla devam edecek.
Hava sıcaklığının gece sıfır derece ölçüldüğü Edirne'de bugün en yüksek hava sıcaklığının 1 derece olacağını ifade eden yetkililer, sıcaklığın düşmeye devam edeceğini ve kar kalınlığının Edirne'de 4 santimetre ölçüldüğünü belirtti.
Edirne merkez, Süloğlu, Lalapaşa, Havsa ve Uzunköprü ilçelerinde kar yağışı devam ediyor.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne ve Kırklareli kent merkezine önceki akşamdan itibaren yılın ilk karı yağdı. Fırtınanın dün de sürdüğü Marmara’da ise deniz ulaşımı aksadı.
Hava sıcaklığının en yüksek 3 derece olduğu Edirne’de, gece saatlerinde başlayan yağış, kenti beyaza bürüdü. Kırklareli’nde gece başlayan kar yağışı sabah etkisini yitirdi. Kırklareli’nin Demirköy İlçesi ile Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy’de kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Fırtına dinmiyorMarmara’daki poyraz fırtınası dün de sürdü ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 29 şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi sahillerine sığındı. Personel, sağanak yağış ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.
KAYNAK:GAZETELER
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...