***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ocak 2010 Cuma

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Yaz Hazırlıkları

Kış aylarına yoğun bir çalışmayla giren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz mevsiminde yapılacak hizmetler için hazırlıklar yapıyor.
Çorlu Belediyesi’nin, Havuzlar Mahallesi’nde bulunan serasında çiçek ve fidan yetiştiriliyor. Günümüzün gerektirdiğim pek çok imkâna sahip olan serada, park ve bahçelere ekilen çiçekler, belediyenin kendi imkânlarıyla çok ekonomik maliyetlerle üretiliyor. Yaz aylarında Çorlu’nun parklarını süsleyecek olan çiçeklerin tohumları ekildi. Serada yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun, “Parklara ektiğimiz çiçekleri seramızda çok ekonomik imkânlarla yetiştiriyoruz. Ektiğimiz çiçek tohumları yeşerdi. Ancak hizmet alım ihalesine gelen itirazdan dolayı hizmet alımı yapamadığımız için personel sıkıntısı çekiyoruz. Bir an önce bu ihalenin sonuçlandırılarak ihtiyaç duyduğumuz personeli seradaki işlerde görevlendirilmesi gerekiyor. Yeterli sayıda personele sahip olduğumuzda çalışmalarımızı çok daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebileceğiz,” diye konuştu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan serada tavuk, ördek, bıldırcın, güvercin, tavşan ve köpek yetiştiriliyor. Özel kümeslerde beslenen hayvanlar yeterli sayıya ulaştığında Çorlu’nun çeşitli mahallerinde bulunan parklarda küçük çaplı hayvanat bahçesi oluşturulması hedefleniyor. Söz konusu hayvanlar serada belediyenin imkânlarıyla yetiştiriliyor. Serada bulunan kuluçka makinesinde tavuk, ördek ve bıldırcın yavruları üretiliyor.
Öte yandan marangoz atölyesinde geçtiğimiz aylarda alınan iş makineleriyle ağaç işçiliği yapılıyor. Kırklareli Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan tomruklar bıçkı makinesinde kesildikten sonra marangoz atölyesinde işleniyor. Belediyenin hizmetlerinde kullanılmak üzere piknik masası, oturma grupları üretiliyor. Ayrıca Çorlu genelinde ağaçlara asılmak üzere kuş yuvası üretimine başlandı. Şık tasarıma sahip kuş yuvaları Çorlu’nun Sokak ve parklarında kuşlara ev sahipliği yapacak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatan Tosun, “Belediyemizin imkânlarıyla Çorlululara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak çalışmalarımızın devamlılığı elimizdeki imkânlara bağlı. Yeterli sayıda personele sahip olduğumuzda hizmetlerimizin kalitesinde gözle görülür bir artış olacak,” diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hafriyat Atıkları İçin Yeni Düzenleme

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan ve Belediye Meclis Üyesi Nazmi Aydoğmuş, Çorlu’da faaliyet gösteren müteahhit, hafriyat ve yapı denetim firmalarının yöneticileriyle, İmar Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemelerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.
Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına giren hafriyatların bertaraf edilmesi konusu ele alındı. Katılımcılara hitaben konuşma yapan Çolpan, 3194 sayılı İmar Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle hafriyat atıklarının bertaraf edilmesiyle ilgili yeni yaptırımlar uygulanacağını belirtti. İnşaat firmalarının hafriyat atıklarını Çorlu Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Alanına atmaları gerektiğini ifade eden Çolpan, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden firma veya şahısların hakkında cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ADD’DEN TİYATRO ZİYAFETİ


Haberve Foto:: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Babaeski İlçesi’nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi Gençlik Kollarından Tiyatro ziyafeti.
İlçe’de kurulduğu yıldan itibaren birçok sanatsal ve kültürel faaliyete imza atarak genç-yaşlı herkesin takdirini toplayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şubesi, son olarak sahneye koyduğu “Göç” adlı oyunu tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü.
Yazar Cevat Fehmi Başkut’un, beğenilen “Göç” adlı üç bölümden oluşan komedi tiyatro oyunu ADD Gençlik Kolları Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından profesyonelce sahnelendi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu’nda, sahnelenen K.Budak Çal ve Selda İtak’ın yönettiği oyunu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Göksel Baytok, ADD Şube Başkanı Hüseyin Taşkın ve ADD Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet ilköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Arif Elmas yanı sıra çok sayıda tiyatro sever izledi.
Oyunun ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çakıcı, Oyunun Yönetmeni K.Budak Çal ve oyunda rol alan oyunculara Plaket ve Tiyatro Onur Belgesi verildi.
Taşkın, ADD Babaeski Şubesi’nin kültürel ve sosyal faaliyetlere her zaman büyük önem verdiğinin ifade ederek, “Bundan sonra da bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

VİZE İLÇESİNİN İHTİYAÇ VE SORUNLARI KONUŞULDU

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından ilk olarak Pınarhisar İlçesinde başlatılan İlçelerin İhtiyaç ve Sorunları konulu toplantıların ikincisi Vize İlçesinde düzenlendi.
İlçelerin problemlerini yerinde dinleyip çözüm yolu bulmak, ilgili daire müdürlerinin de ilçelerin ihtiyaçlarını bulundukları ilçede aktarabilmek ve vatandaşlarında anında soru sorabilmeleri amacıyla Vali Aydoğdu tarafından düzenlen İlçelerin İhtiyaç ve Sorunları konulu toplantılarına Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla devam edildi.
Vali Aydoğdu, toplantıda yaptığı konuşmasında, ilçelerin ihtiyaç ve sorunlarını giderebilmek için bu toplantıların yapıldığını ve bu toplantıların tüm ilçelerde yapılarak, bütün ilçelerin ihtiyaç ve sorunlarının karşılanacağını belirterek;
“Özellikle bu havada köylerinden gelen muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımızda ki maksadımız, sizlerle tanışma, istişare, fikir alış verişi, ortak bir noktada buluşabilme. Bu toplantılarımızı devam ettireceğiz. Burada konuşulanlar burada kalmayacak.”dedi.
Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, karayollarından yer altı sularına kadar her konuda konuşulan toplantıda, kurum müdürleri tek tek kürsüye çıkarak Vize İlçesi’ne ait kendi birimlerindeki ihtiyaç ve sorunlarını anlattı.
İl Milli Eğitim Müdür Halil Ecevit Vize İlçesinde ki öğrenci artışının sevindirici olduğunu, Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını belirtti.
Vali Cengiz Aydoğdu’da, Vize İlçesine Anadolu Lisesi yapılması istek ve önerisine karşın, Vize Belediyesi’nin okul için arsayı bulması halinde Valilik olarak Vize İlçesine Anadolu Lisesi için bina yapılması konusunu gündemlerinde olacağını belirtti.
İl sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin ise Vize İlçesine bağlı Kıyıköy Beldesinde ambulans olmadığını, Kıyıköy Belediyesinin sadece bir şoför temini halinde hemen Kıyıköy Beldesine bir ambulans gönderebileceğini ifade etti.
Toplantıya Vali Cengiz Aydoğdu başta olmak üzere, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Savaş Ünlü, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Nezarethaneler denetlendi


HABER VE FOTO.Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı nezarethaneleri denetlendi.
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nın talimatı doğrultusunda İlçemiz Kaymakamlığı Bünyesinde oluşturulan İlçe İnsan Hakları Kurulu görevlisi Turan Karaçor, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı nezarethanelerini ziyaret ederek, kurallara uygunluğunu denetledi.
Denetlemelerde, nezarethanelerin fiziki şartları ve kurallara uygunluğunun yanı sıra, yakalanan şüphelilerin hakları ve şikâyetleri de dikkate anlıyor.
Denetimler sonunda hazırlanacak olan yazılı ve fotoğraflı olarak hazırlanan rapor, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına sunulmak üzere İlçemiz Kaymakamlığına verilecek.

Güç birliği ve rekabet için ortaklık

HABER VE FOTO.Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD), “Yoğun Küresel Rekabet Baskısı Altında şirketler İçin Çıkış Önerileri ve Ortaklık” konulu bir seminer verdi.
Geçtiğimiz gün Lüleburgaz Ticaret Borsası’nda düzenlenen seminere Doçent Doktor İbrahim Öztürk konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını LİAD Başkanı Cengiz Konca’nın yaptığı seminerde; güç birliği ve rekabet için ortaklık yapma teknikleri, verimlilik ekonomisini öğrenme, büyümek için finansman yönetimi, ölçekli büyüyerek verimliliği artırmak ve müşteri odaklı şirket yapılanması konuları işlendi.
Seminere, Lüleburgaz iş dünyasından yoğun katlım oldu.

Gıda Maddeleri Odası’ndan Bilget’e ziyaret

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesi Gıda Maddeleri Sanatkârları Odası başkan Turan Karaçor ve denetleme kurulu üyesi M. Mahir Altan İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget’i ziyaret eti.
Karaçor, Bilget’e Gıda Maddeleri Sanatkârları Odası, Odanın çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi verdi.
1993 yılından beri Oda başkanlığı görevini sürdürmekte olduğunu kaydeden Karaçor, Odanın gıda üreticileri, marketler, bakkallar ve Tekel bayilerini kapsayan geni bir yelpazeden üyelerinin olduğunu söyledi.
Bilget, Altan ve Karaçor’a Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalardan bahsederek, Lüleburgaz’ın güveni ve huzuru için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Altan ve Karaçor da emir Bilget’i görevi süresindeki başarıl çalışmalarından dolay tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Cumartesi günü tipi bekleniyor

HABER:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz hürfikir Gazetesi
3 gündür Trakya bölgemizde etkisini gösteren ve geçtiğimiz gün azalan kar yağışı cumartesi günü tipi halinde geri dönüyor.
Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü’nden yalpan açıklamada, soğuk ve tipi nedeniyle vatandaşlarımız uyarıldı. Yetkililer, hafif kar yağışının aralıklarla hafta boyunca devam edeceğini, cumartesi günü öğlen saatlerinde Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgası ile havaların daha da soğuyacağını ve kar yağışının etkili olacağını bildirdiler.
Vatandaşlarımızın özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

CHP’NİN İLK İL KONGRESİ KIRKLARELİ’NDE

Pişkinoğlu: “İktidar yürüyüşünde, Kırklareli örnek olacaktır”
HABER VE FOTO.Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Kırklareli il başkan adayı Yusuf Pişkinoğlu, CHP’nin iktidar yürüyüşünde, Kırklareli İl Kongresi ülke çapındaki ilk kongre olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu kongreden çıkacak sonuca göre Partimizin yeni yapısı şekillenecektir. Oy oranı ile öncülerden biri olan İlimiz, yapacağı bu Kongre ile hem Türkiye’ye hem de CHP’ye örnek olmaya devam edecektir” dedi.
Yusuf Pişkinoğlu, yaptığı açıklamada; aydınlık Türkiye’nin aydın yüzü olan Kırklarelili CHP’lilerin en doğru seçimi yapacaklarını, demokrasiyi içine sindirmiş insanlar topluluğu olan CHP’lilerin, yeni bir adayın daha önünü açarak, bunu gösterdiğini söyledi.
Aday olabilmek için gerekli olan yüzde 20 delege imzasını topladığını dile getiren Pişkinoğlu, CHP’nin bir aile olduğunu ve kendisinin centilmence mücadele ettiğini, İl başkanlığı için mücadele ettiği kişilerin, seçim aşamasında kol kola gideceği arkadaşları olduğunu ifade etti.
Türk Halkının iyi bir CHP iktidarına layık olduğunun altını çizen Pişkinoğlu, bu iktidar yürüyüşü ile Kırklareli’den 3 milletvekili çıkaracaklarını kaydetti.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...