***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Kasım 2009 Çarşamba

Velimeşe Belediyesinden dikili bir ağacın olsun

29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelenTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belde Belediye Başkanı Rasim Yüksel oğlu Eray’a anlamlı bir nasihatte bulunarak, “Seninde dikili bir ağacın olsun” dedi.
Daha temiz ve yeşil bir çevre için ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veren Başkan Rasim Yüksel “daha temiz ve yeşil bir Velimeşe için seninde dikili bir ağacın olsun” kampanyasıyla başlattığı ağaç dikme töreninde ilk ağacı oğlu Eray’la dikti.
Öğrencilerin ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende Başkan Rasim Yüksel oğlu Eray’a çok anlamlı bir nasihatte bulunarak; “Makamlar mevkiler geçicidir, Velimeşe bakidir. Gelecek nesillere güzel ve kalıcı eserler bırakalım. Seninde dikili bir ağacın olsun” dedi.
Çorlu’nun gelişmede en büyük beldelerinden birisi olan Velimeşe’de, Başkan RasimYüksel beldeyi daha da güzelleştirmek amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına erken başladı. Belediye tarafından temin edilen yüzlerce fidan belde halkının ve Velimeşe ilköğretim okulunun öğrencilerinin, meclis üyelerinin katılımıyla tam bir ağaç dikme bayramına dönüştü. Büyük ilgi ve katılımın olduğu törende Başkan Rasim Yüksel ilk ağacı oğlu Eray’la birlikte dikti. Gelecek nesillere bırakılabilecek en iyi mirasın temiz ve yeşil bir çevre olacağına dikkat çeken başkan Yüksel, yaptığı konuşmada; “ Velimeşe bölgemizin en güzel yerleşim yeridir. Kasabamızın içinde bu güne kadar koruduğumuz, yazın bölge halkının gözde mesire yerlerinden olan güzel korumuz vardır. Velimeşe insanı yeşili sever ve korur. Çevre duyarlılığı yüksektir. Herkesin bahçesi ağaçlarla doludur. Kasabamızı kuran dedelerimizin burasını seçmesi tesadüf değildir. Bizlerde bu güzelliği daha da ileri götürmek, gelecek nesillere daha güzel yaşanılabilir bir çevre bırakmak için çabalıyoruz.
Velimeşemizi güzelleştirmek adına, halkımız ve öğrencilerimizle el ele vererek ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu proje bir başlangıçtır. Velimeşe insanı yeşil ve ağaç sevgisini belediye ambleminde meşe yaprağı ile simgelemiştir. Amblemimizde simge yaptığımız yaprağın değerini bildiğimizi kanıtlayan ağaçlandırma çalışmalarımız her yıl artarak devam edecektir” dedi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu Müzik Derneğinden örnek hareket

Çorlu Müzik Derneği’nden örnek hareket
“ATATÜRK’ü ANMA ve CUMHURİYET KONSERİ”AYAKTA ALKIŞLANDI
Çorlu Müzik Derneği’nin kurulduğu günden beri taktirle karşılanacak çalışmaları ve konserleri büyük bir özveri ile gerçekleştirmesi halktan her zaman olumlu tepki alıyor.
Şu anda Müzik Derneği’nin Şefi Gülden Kaya Yönetim Kurulu Hasan Kaya, Fatih Şendoğan, Nalan Günay, Bekir Öz ve Yunus Gürkaynak derneğin çalışmalarına büyük katkı sağlamaları da unutulamaz.
Korodakilere Keman: Ahmet Zurnacı, Kanun: Mehmet Boyacı, Ud: Süleyman Beşli, Klarnet: Savaş Zurnacı, Viyolonsel:Gökhan Karacabaş, Bağlama: Onur Kasap (Trakya Koleji), Ritmsaz: Kaan Şehirkahyasıoğlu
Önceki akşam Çorlu Belediye Tamer Levent Tiyatro Salonunda, “ATATÜRK’ü ANMA ve CUMHURİYET ÖZEL KONSERİ” gerçekleşti.
Konseri Kaymakam Ali Dursun, 5.Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar, Kurmay Başkanı eşleri ile birlikte baştan sona kadar ilgiyle izlediler. Bu önemli konsere ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Başkanı Yüksel Gür, TRT sanatçısı Sami Aksu, sivil toplum kuruluşlarının bazı duyarlı başkan ve üyeleri ile müzikseverler izledi.
Konser programının ön kapağında, “Ordumuz; Türk topraklarının ve Türkiye idealini tahakkuk ettirmek için sarf etmekte olduğumuz sistemli çalışmaların yenilmesi imkansız teminatıdır. Ordumuz varlığımızın en önemli güvencesiir. Mustafa Kemal Atatürk” yazısı yer alıyordu.
Konser programı iki bölüm halinde gerçekleşti.
Daha çok Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıların repertuarda yer alması çok isabetliydi.
ONUNCU YIL MARŞI AYAKTA SÖYLENDİ
Programın sonunda koroya salonda bulunan protokol ve tüm izleyiciler ayağa kalkarak hep bir ağızdan onuncu yıl marşına eşlik etmeleri ise görülmeye değer ayrı bir güzellikteydi. Dernek Başkanı Hasan Kaya kendilerine katılımları ile destek veren protokol ve izleyicilere teşekkür etti. Çorlu’da önemli bir işlevi yerine getiren müzik derneğine belediye başta olmak üzere oda, dernek ve cemiyetlerin destek vermesi yerinde olacaktır.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Keşan Belediyesi’nin Yağlı Boya Resim Kursu açıldı…








Keşan Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl 6.sı düzenlenen Yağlı Bota Resim Kursu (11.11.2009)Tarihinde başladı.
Saat 11.00’de Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nde kursun başlaması nedeni ile düzenlenen törene Keşan kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu ile kurs öğretmeni Deniz Onaran Bulut ve kursiyerler katıldı.
Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Erdoğan Demir’in yaptığı törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, böyle bir tabloyu görmekten mutluluk duyduğunu belirterek “ Belediyemiz ile İlçe Halk Kütüphane Müdürlüğümüzün işbirliği ile düzenlenen bu kursumuzu 6 yıldan bu yana düzenliyoruz. Bu yıl kursumuza 50 kursiyerimiz katıldı. Çağdaş ve modern toplumlar sanata önem verirler. İlçemizde de açtığımız bu kurslarla sanata destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bize bu çalışma mekanını kazandırmakta payı olan herkese de teşekkürlerimizi iletiyorum. Sayın kaymakamımızı da aramızda görmekten mutluluk duyuyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize başarılı bir çalışma dönemi diliyorum” dedi.
Törene katılanlar daha sonra geçtiğimiz yıl kursa katılan kursiyerlerin yaptığı resimlerden oluşan Yağlı Boya Resim Sergisi’ni de gezdiler.
Bir kursiyer tarafından kendisinin yaptığı Atatürk Portresi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a hediye edildi.
Kurs, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün süre ile devam edecek.
Açılış töreninin ardından katılan konuklara meyva suyu ve kuru pasta ikram edildi.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

O Minikte Atasını 71. Yıldönümünde Yalnız Bırakmadı


Atamızın aramızdan ayrılışının 71. Yıldönümü kutlamalarında Çorlu Atatürk Heykeli Anıtının başında törende bulunan 5.Kolordu ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer çelenkler Atatürk anıtına hazır kıta bekletirlerken, davetsiz küçük bir misafir dedesinin elinden tutarak Atatürk Anıtına elindeki çiçekleri koyarak davetliler tarafından takdir edildi.
Dedesinin kucağında Atatürk’ün ayaklarının ucuna bırakmış olduğu çiçeklerle davetlileri duygulandıran minik Atasına selam durarak 71. Yıldönümünde Atasını yalnız bırakmadı.
Herkesi duygulandıran ve bir o kadar göğsünü kabartan bu görüntü sayesinde davetliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını genç nesilin büyük bir onurla taşıyacağının bir göstergesi dediler.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

İnadına Kask Takmadan Trafiğe Çıkıyorlar


Çorluda ki motosiklet kullanıcıları hala kask takmamakta direniyor. Motosiklet kullanırken kask takılmasının zorunlu olduğu trafikte, vurdumduymazlık yapıp kask takmayan sürücüler hayatlarını tehlikeye attıklarının farkında değiller.
Öyle ki önceki akşam Çorlu da kasksız motosikletiyle trafiğe çıkan kişi geçirdiği kaza sonucu ölümden döndü. Motosikletten düşen sürücü başından aldığı darbe sonucu yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Çorlu’da meydana gelen trafik kazasında kasksız motosiklet kullanan 44 yaşında ki Erol Yörük, kazada başını yere çarpmasından dolayı yaralanmıştı. Edirne istikametinden Çorlu istikametine giden Erol Yörük idaresinde ki plakasız motosiklet şehir içine girmek istediği sırada aşırı sürat ve havanında yağışlı olması nedeniyle orta refüje şiddetli şekilde çarptı. Çarpmanın etkisi ile yaklaşık 20-30 metre sürüklenen sürücü Erol Yörük başında kask bulunmadığından dolayı yaralandı. Başından aldığı darbe sonucu kendine gelemeyen Erol Yörük, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kask takmadan motosiklet kullan sürücü Erol Yörük ölümden döndü.
Çok kısa bir süre önce yaşanan bu kazayı gazetelerimizde yazıp halkımızı motosiklet kullanırken kask takmalarının şart olduğunu, kasksız yola çıkan motosiklet sürücülerinin oluşabilecek bir kazada başından yaralanıp hayatlarının tehlikeye atabileceklerini belirttik.
Fakat inadına bu büyük kazaya kulak asmayan motosiklet sürücüleri kasksız bir şekilde trafiğe çıkıyor, devreye artık Trafik polisi girmeli ve gerekli uyarıyı yapmalı.
HABER VE FOTOSAMET AKSOY

Çorluda Ucuz Ceviz Fiyatları el yakıyor


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ev hanımları bayramda yapmayı düşündükleri baklava tatlısında ki ceviz fiyatları el yakıyor. Ucuz ceviz 10 pahalı ceviz 28 TL’ye Çorluda pazarda satılıyor. Bayanlar ancak yarım kilo alabiliyor, kurban bayramı öncesi ceviz fiyatlarını pahalı bulan vatandaş, bu bayram tatlı yapamayacağız dedi.
Esnafta satışların durgunluğundan şikâyetçi, fiyatları düşürmek bizim elimizde değil, devletin elinde, onlar doğalgaza, benzine, mazota, elektriğe, suya zam yaptıkları sürece ceviz dâhil pazarda ki bütün meyve ve sebzeler zamlanır dediler.
Ekonomik krizin etkisinden yeni kurtulmaya başlayan vatandaş, belimizi büken krizden sonra biraz daha rahat nefes almak istiyoruz, bayramda evlerimizde yapacağımız tatlılar için gerekli olan ceviz, fındık fiyatları bizleri zor durumda bırakıyor, bayramda tatlıyı biraz daha az yapacağız bu fiyatlarda ceviz satışlarında esnafta kâr yapamaz dediler.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Çorlu Devlet Hastanesi Domuz Gribine Karşı Korunuyor


Yanlış Anlaşılmasın Sadece Personel İçin
Türkiye’de artan domuz gribi vakalarından sonra hastanelerde alınan tedbirler daha da çok arttı. Çorlu Devlet Hastanesinde de domuz gribinden korunmak için maskeler takılıp domuz gribinden korunuyor, fakat korunanlar sadece hastane personeli.
Çorlu Devlet Hastanesinde çalışan çaycı, güvenlik görevlisi, temizlikçi kısacası hastane personelinin her birinde domuz gribinden korunmak için maskeler var, hastaneye gelen ya da hastanede hasta bakıcı olarak bulunan refakatçilerin hiç birinde maske yok.
Çorlu Devlet Hastanesi domuz gribine karşı önlemini almış fakat kendi bünyesinde bulunan personel için, vatandaşa neden maske verilmiyor tartışılır. Hastaneye giren hastalara yada hasta bakıcılara kapıda maskeleri bir cam göze dizip ‘’ domuz gribinden korunmak için lütfen maske takınız’’ adı altında bir yazı ile vatandaşı uyarsa daha güzel olacak.
Hastanede bulunan hasta bakıcılar personelin ağzında maskeleri gördüklerinde, madem bu kadar sıkı tedbir alındı bizlere neden maske dağıtılmıyor dediler.
Türkiye’de yazılı ve görsel basında, sokakta, evlerde, okullarda yani kısaca her yerde aşı polemiği yaşanırken, domuz gribi dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Domuz Gribini, bazı kesimlerin lanse ettiği gibi “normal gripten farkı yok, korkmayın” şeklinde çok hafife almamak gerek. Unutmamak gerek ki, son 1 haftada sadece Türkiye’de 15 kişinin ölümüne sebep olmuş bir virüs var ortada. Bu virüsün sebep olduğu hastalığın en üst seviyede bir salgına dönüşmemesi içinde en dikkat edilmesi gereken dönemdeyiz. Hac gidiş dönüşleri ve kış mevsiminden dolayı; risk grubunda olan hatta olmayan herkes gereken tüm önlemleri almalıdır. Aşı konusunda yaşanan polemiklerden dolayı herkesin kafası karışmış durumda. Aşı olmayı düşünenlerde artık kararlarında vazgeçmiş durumdalar. Aşı olmayı düşünmeyenler kesinlikle temizlik, hijyen ve beslenmelerine dikkat etmelidirler.

Çorlu Sadece Çiçek Ekmekle Güzelleştirilmez Çocuk Parklarına da Gereken İlgi Gösterilmeli..!


Tekirdağ iline bağlı Çorluda bulunan çocuk parklarına gereken ilgi azaldı. Öyle ki parklarda bulunan salıncakların kopması ,kırılması çocuk parklarına gereken ilginin azaldığının bir göstergesi. Parka sallanmak için gelen minikler kırık salıncakları gördüklerinde içlerini biz hüzün kaplıyor.
Evlerinden parklara koşarak giden minikler büyük su göleti içinde kalmış parklarını gördüklerinde boyunları bükük olarak evlerine geri dönüyorlar. Yan sokakta bulunan parka doğru ilerleyen minikler bu seferde kırık salıncaklarla karşılaşıyorlar.
Çorludaki vatandaş sadece çiçek ekmekle Çorlu güzelleştirilmez, ilk öncelikle parklara gereken ilgi gösterilmeli, minikler için doyasıya oyun oynayabilecekleri parklar oluşturulmalı dediler. Bunun yanında parklarda anlamsız göze kötü gelen duvar yazılarının da biran önce temizlenmesi gerektiğini belirttiler.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Ücretsiz Akülü Araçlarla Bol Bol Gezdiler


Çorlu Belediye Başkanına Çok Teşekkür Ediyorum’’
Kasım ayında güzel ve güneşli havayı fırsat bulan minikler Çorlu Atatürk Anıtı arkasında bulunan akülü ciplerle doyasıya eğlendiler. Ciplere binerek birbirleriyle yarışan minikler ailelerinin zoruyla akülü arabalardan ağlayarak indiler, araçları bırakmak istemeyen minikler uzun sürece gezmek istediler.
Atatürk parkında bir seneden bu yana akülü araçlarıyla miniklere hizmet veren Ali İhsan Aygün, buraya gelip akülü araçlarla gezen miniklerin suratındaki mutluluğu görmek benim için dünyadaki en büyük servetlerden biri dedi.
Aygün, yaşları küçük olan miniklerin ailelerinden para almadığını, çocukları çok sevdiğini, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysana ayrıca araçları için verilmiş olduğu yer için çok teşekkür ettiğini belirtti.
Önceki gün akülü araçların bulunduğu parkı dolduran minikler doyasıya eğlendi, miniklerden para almayarak akülü araçlarda gezmelerine izin veren Ali İhsan Aygün, bu minikler bizim yarınlarımız, keşke imkânım olsa da onlara daha güzel araçlar kullanma fırsatı versem dedi.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...