***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ağustos 2009 Perşembe

İŞ bankası Çorlu şubesinden çorlu esnafına destek paketi

Esnaf ve Sanatkarlara olan desteğini her koşulda sürdürmekte olan İş Bankası, 2002 yılında sektöre öncü bir adım atarak, ülke çapında Esnaf ve Sanatkar Odası'na kayıtlı üyelerinin "küçük işletme kredisi"adı altında kredilendirilmesine yönelik bir proje başlatmıştır. Piyasada öncü konumundaki İş Bankası bu projeyi bugüne kadar başarıyla sürdürmüş ve Türkiye Geneli 1800 Esnaf ve Sanatkar Odası'yla protokol imzalamıştır.
Bugün ise İş Bankası Çorlu Şubesi Müdürü Sn.H.Hüseyin Ballı ile Çorlu Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Sn.Feyzullah Aktepe 2009 yılı protokolünü imzalayarak Çorlu Esnafı'na özel esnaf paketini hizmete konulmuştur.Özel koşullarla sunulan ürün ve hizmetlerden 36 ay vadeye varan cazip faiz oranlarıyla küçük işletmeler kredisi, avantajlı koşullar sağlayan pos cihazı oranları, 60 ay vadeli işyeri kredisi ve düşük faiz oranlı kredili ticari mevduat hesabı seçenekleri esnaflarımızı beklemektedir.
Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe yapılan protokol ile ilgili, Çorluda bulunan esnafımız çok zor durumda, neredeyse kredi kartı borcu olan esnaf yok, bankalardan kredi çekmek isteyen esnafımıza İş Bankası tarafından hazırlanan Esnafa Destek Paketi ile sağlamış oldukları kolaylık için yapmış olduğumuz protokol anlaşması bizleri son derece mutlu etti dedi
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu Belediyesinin MNeclis toplantısı Yapıldı







Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan Ağustos ayı meclis toplantısı aşağıdaki gündem maddeleri ile toplandı.
Açılış ve saygı duruşu
1- Aktarma yapılması,
2- Yeni bütçe kalemi ve aktarma yapılması,
3- Memur kadro derece değişikliklerinin yapılması,
4- Araç hibesi konusunun görüşülmesi,
5- İmar Planı Değişikliği talebinin görüşülmesi,
6- Maliye hazinesine ait parselin tahsis talebinin görüşülmesi,
7- Eski Belediye Binası’nın restorasyonunun görüşülmesi,
8- İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesi,
9- Toplu taşıma konusunun görüşülmesi,
10- Su borcu bulunan yeni taşınmazlara yeni su abonelerinin yapılması,
11- Muhittin Mah. 29 N 4 pafta, 1650 ada, 1 parselin kat karşılığı verilmesi hususunun görüşülmesi,
Gündem maddeleri meclis görüşmelerine başlandı. İlgili birim müdürlerince verilen ilave gündem maddeleri Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından meclis üyelerine okunarak onayına sunuldu. Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilerek, ilave konularda gündeme alınarak görüşmelere başlandı. Gündeme getirilen ilave maddeler şunlardır:
Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Muhittin Mahallesi, 931 Ada, 56 No’lu parselin park olarak kamu yararına düzenlenmesi amacıyla Belediyemiz adına satın alınması talebinin görüşülmesi,
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün şehiriçi trafiğiyle ilgili bazı sokak ve caddelerde çift yön uygulamasının geçilmesi talebinin görüşülmesi,
İlave maddelerin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bütçe aktarılması ve yeni bütçe kalemi oluşturulmasına ve bu kaleme bütçe aktarılmasını kapsayan ilk iki madde kabul edildi.
İmar Komisyonu Başkanı Nazmi Aydoğmuş beşinci ve sekizinci maddelerin teknik ayrıntıları konusunda bilgilendirme yaptı ve İmar Komisyonunun benimsediği kararlar onaylandı.
Çorlu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün ilave gündem maddesi olarak sunduğu şehriçi trafiğiyle ilgili bazı sokak ve caddelerde çift yön uygulamasına geçilmesi kabul edildi.
Gündeme alınan diğer maddeler Belediye Meclis kararı ile kabul edildi.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİİL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İlimiz okul öncesi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 2009-2010 eğitim öğretim yılında görevlendirilecek kadrosuz usta öğreticiler ile yapılacak müracaatlara ilişkin açıklamalar aşağıda belirtilmiştir.
GÖREVLENDİRMEDE TAKİP EDİLECEK ÖNCELİK SIRASI
Genel ve Özel Şartlar
Okul öncesi eğitim kurumlarında kadrosuz usta öğretici olarak görevlendirilecek adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Değişik 48/A maddesinde belirtilen şartların yanında aşağıda belirtilen şartları taşıyanların;
a) Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü muzunu olup, yüksek lisans belgesi/diploması olanların,
b) Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Lisans mezunlarının, (Başvuran lisans mezunlarının sayısı il milli eğitim müdürlüğüne verilen kontenjandan fazla olması halinde öncelik sıralaması adayların KPSS’den aldıkları puan üstünlüğüne göre)
c) Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü ön lisans mezunları ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 3.ve 4.sınıf öğrencisi olup, ön lisans eğitimi aldığını mezunu olduğunu belgeleyenlerin,
d) Meslek Yüksek Okullarının Çocuk Gelişimi Bölümü ön lisans mezunlarının,
başvuruları aşağıda belirtilen süreler içerisinde kabul edilecek olup, yukarıda belirtilenlerin dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Yapılacak başvurular 05/08/2009 25/08/2009 tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Bölümünde kabul edilecektir.
Başvuru sırasında teslim edilmesi gereken evraklar http://tekirdag.meb.gov.tr sitesinde yayınlanacak olup, yukarıda belirtilen sürelerden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
İlgililere duyurulur.

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN KEMALETTİN NALCI’NIN7/8382 SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

SORU :
Tekirdağ sahilinde bulunan Balıkçı Barınağı’nın temizliği ve denetimi hangi kurumun yetkisindedir? Bu konuda ne gibi bir çalışma yapılmaktadır?
CEVAP :
Ülkemizde yer alan ve Tekirdağ sahilinde bulunan balıkçı barınağı da dahil olmak üzere barınakların yapımının planlanması, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yapılmaktadır. İlgili Bakanlıkça yapılan planlama çerçevesinde ilgili barınakların yapımı Bakanlığımız, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce yapılarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına verilmektedir.
Bakanlığımız DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce inşa ettirilmiş olan Tekirdağ Balıkçı Barınağının kullanım hakkı Bakanlar Kurulunun 17.02.1965 tarih ve 6/6586 sayılı Kararnamesiyle Tekirdağ Belediyesine devredilmiştir.
Daha sonra tesisi SS Merkez Su Ürünleri Kooperatifi tarafından Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 8. maddesine göre kiralanmasının talep edilmesi üzerine, yukarıda bahsi geçen Kararname, Bakanlar Kurulunun 09.11.2008 tarih ve 2008/14470 sayılı Kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmış ve Barınak kiraya verilmek üzere 29.04.2009 tarihinde düzenlenen tutanakla geçici olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devredilmiş bulunmaktadır.
Günümüze kadar tesisin Maliye Bakanlığı tarafından kiraya verildiğine dair Bakanlığımıza herhangi bir bilginini ulaşmamış olması nedeniyle, Yönetmeliğin 8. maddesinin 9. fıkrası gereğince Barınağın denetim ve sorumluluğu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğünün uhdesinde bulunmaktadır.
Genel olarak çöp toplama ve temizlik hizmetlerinin Belediyeler tarafından yerine getirildiği göz önüne alındığında, Tekirdağ Balıkçı Barınağı temizlik işlerinin de Tekirdağ Belediyesince yerine getirilmesinin gerektiği düşünülmektedir.
Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanlığının 15.05.2009 tarihli ve 29919 sayılı Yetki Devri Genelgesinde; Balıkçı Barınakları da dahil olmak üzere Türkiye’nin yargılama yetkisine tabi olan deniz yetki alanlarında, 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi, tespit edilen ihlallere uygulayacakları idari yaptırımları, ihlalin tespiti için sürekli olarak havadan, karadan ve denizden kontrol ve izlemenin yapılma usulleri ve yetkinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na verildiği bildirilmektedir.

Ölçü ve Tartı Aletleri’nin bakım ve muayeneleri yapılıyor


Keşan’daki ölçü ve tartı aletlerinin bakım ve muayeneleri yapılmaya başlandı.
Edirne Belediyesi Grup Merkezi Belediye Ayar Memurluğu’ndan Keşan’a gelen Esfet Duran ve Keşan Belediyesi Zabıta Memuru Murat Yıldız, ölçü ve tartı aletlerini bakım ve muayenelerini sürdürüyorlar.
Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ölçü ve tartı aletleri bakım işinin 28 Ağustos 2009 tarihine kadar Keşan Belediyesi Hal Binası’nda devam edeceğini belirterek, tüm esnafların ölçü ve tartı aletlerinin bakım işlerini yaptırmalarını ve yaptırmayanları denetimlerde tespiti halinde gerekli yasal işlemin yapılacağını belirttiler.

HABER VE FOTO:ONUR EREN

ÇORLU OTO PARKIN KAPASİTESİ ARTTIRLDI




Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi arkasında bulunan katlı otoparkın açık olan kısmı asfaltlanıp çizilerek kapasitesi arttırıldı.
Geçtiğimiz günlerde asfaltlama çalışması yapılan açık otopark boya ile çizilerek araç kapasitesi arttırılmış oldu. Önümüzdeki hafta yapılacak olan Yaz Festivali kapsamında Streetball (Sokak Basketbolu) maçları için kullanacak olan alana da basketbol sahası çizildi.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapılan bu çalışmadan araçlarını park edecek olan sürücülerin çizgilere göre araçlarını çekmeleri gerektiğini vurgulayarak ‘Araçlarını bırakacak olana vatandaşlarımızın çizgilere riayet ederlerse daha çok araç park etme imkanı olacak. Tüm araçlar rahatlıkla park edilebilecektir. Ayrıca önümüzdeki hafta düzenleyeceğimiz yaz festivali kapsamında düzenleyeceğimiz sokak basketbol maçlarını burada yapacağız.


HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediyesi olarak köpek kısırlaştırma operasyonları devam ediyor..


Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sahipsiz sokak köpeklerinin kısırlaştırmya devam edildiği açıklanarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle ;
Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2005-05.08.2009 yılından beri sahipsiz sokak
hayvanları ile mücadele etmektedir. Günümüze değin 1300 sokak köpeğini kısırlaştırma operasyonuna almış, aşılarını, parazit tedavilerini yaptıktan sonra bulundukları ortama bırakmışlardır. Barınağımızda 18(on sekiz)kadar sahipsiz sokak hayvanı(köpek) Kısırlaştırma operasyonu için bakılmaktadır. Barınaktan 160(yüz altmış )adet köpek sahiplendirilmiştir. Çalışmalarımız sahipsiz sokak hayvanları üzerine yoğunlaşmıştır. Keşan Belediyesi Sokak hayvanları barınağı 150(yüz elli )adet köpeği barındıracak kapasitededir.
Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili ıslah çalışmalarımız devam etmektedir. Daha önceden kısırlaştırılan kulağında küpe olan sokak hayvanlarına dış parazitleri yönünden tedavi yapılmaktadır. Barınakta sahiplendirilmek üzere 125(yüz yirmi)adet köpek kısırlaştırılmış tedavileri ve kuduz aşısı yapılarak küpe takılmış bekletilmektedir. Yavrular ayrı bir bölümde bakılmaktadır.
Keşan Belediyesi 03.10.2007 tarihinde 3591 m2 arsayı sahipsiz sokak hayvan barınağı için bedelini satın alarak mülkiyeti üstüne alarak adına tapu çıkarmıştır. Proje çalışmalarımız devam etmektedir. Gerekli finansmanı sağladıktan sonra barınağı satın aldığımız arsaya yapmak istiyoruz bu konuda örnek proje araştırma çalışmalarımız devam etmektedir.
Keşan Belediyesi yaptığı çalışmalarda Keşan Halkının anlayışını beklemekte. Bulunduğu ortama bırakılan köpeklere verilen yemek artıkları ve sevgi çok kısa zamanda sokak hayvanları ile ilgili problemi ortadan kaldıracaktır. Keşan Belediyesinin Veteriner İşleri Müdürlüğüne yapılan İhbarlar zamanında değerlendirilip ıslah çalışmalarıyla sokak hayvanları üremeyip hastalık üretmeyecektir.2005 yılında beri sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde sahipsiz sokak hayvanları ile yapılan çalışmalar kendini göstermekte kulağında küpe olan sahipsiz sokak köpekleri ürememekte aşılandıkları ve parazit tedavileri olduğu için hastalık yaymamaktadırlar. Keşan Belediyesine sahipsiz sokak hayvanları için özellikle kulağında küpe olmayan sahipsiz köpekler için ihbar yapılmalı Belediyede görevli, personele yardımcı olunmalıdır.
Keşan Belediyesi Hayvanları Koruma Kanunun 6.maddesine istinaden sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerini yapıp, kısırlaştırma cerrahi müdahalesinden sonra kuduz aşısı ve iç ve dış parazit tedavilerini yapıp, kulağına küpe takılarak alındıkları ortama bırakılmasını sağlamaktadır. Bu konuda halkımızdan anlayış beklemekteyiz.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...