***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Aralık 2009 Cuma

Keşan Belediyesi’nden okullara fotokopi kağıdı…

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan atık kağıt kampanyasına katılan okullara Keşan Belediyesi tarafından hem teşekkür belgesi hem de 1 top fotokopi kağıdı hediye ediliyor.
Keşan Lisesi’nde düzenlenen törende Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Lisesi Müdürü Sadi Uz’a bu kampanyaya verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ederek “Belediyemiz tarafından düzenlenen kağıt kampanyasına okullarımızın verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Atık kağıt kampanyamızdan elde ettiğimiz gelirle okullarımıza biraz olsun katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla kağıt kampanyamıza katılan tüm okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Keşan Lisesi’nde düzenlenen törene Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’da katıldı.
Keşan Belediyesi’nce bu kampanyaya katılan tüm okullara teşekkür belgesi ve fotokopi kağıdı verilmeye devam edilecek.

TRAKYADA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

BALKANLAR üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar yağışı başladı.
Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki Dereköy' 2 santim kar altında kaldı. Demirköy İlcçesi'nde de sabah kar yağışı başladı. Günlük yaşamı etkilemeyen kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunun buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanmaması için tuzlama çalışması yapıyor.

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
Yağışların; Akdeniz bölgesi, İstanbul ,Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. .
Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı
KAYNAK.HÜRRİYET.COM.TR

Daha temiz bir Kırklareli için esnafa Süpürge dağıtıldı

Biz Kırklarelini Seviyoruz Daha Temiz Bir Kırklareli Projesi kapsamında Kırklareli Belediye Başkanlığı Kırklarelide bulunan esnafa yaklaşık 500 adet süpürge dağıttı. Dün saat 12.30da yapılan bu uygulamadan esnaf oldukça memnun kaldı. Kimi vatandaşlar süpürgelerini aldıkları gibi kapısının önünü süpürmeye başladı. Kırklareli Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Halkımız el ele verirse Kırklareli için neleri başarabilir? Bu sorunun cevabı aslında hiçte zor değil? Biliyoruz ki; Söz konusu Kırklareli'nin çevre temizliği ve ortak kullanım alanlarımızın daha dikkatli kullanılması olunca, duyarlı, sağduyulu, sosyal paylaşımlara önem veren halkımız bu süreci ve yükümüzü bizimle paylaşabilir.Kısıtlı kaynaklar ile şehrimizin tüm temizlik sorununu mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışan Belediyemiz Katı Atık Tesisleri'ne gelen atıklar ve harcanan iş gücü ile ilgili küçük bir hesap yapmak gerekirse; 1 kişinin, 1 gün içinde ürettiği çöp = ortalama 1.2 kg., Şehrimizin ortalama nüfusu = 62.000 kişi, 62.000 kişi x 1.2 kg = 74.400 kg., Kış döneminde cüruf atıklarıyla sorun 2 katına çıkmaktadır.Sınırlı sayıdaki personel ile vardiyalar halinde toplanan çöplerimiz veya temizliği sağlanması gerekli cadde ve sokaklarımız için desteğinize ihtiyacımız var. Unutmayın ki; Emek boşa harcanmazsa farklı üretkenliklere dönüşür.Türkiye'nin Avrupa'ya bakan yüzüyüz; Avrupa şehir kültürü ve coğrafyasında yetişen bizler, sosyal alanda gösterdiğimiz tüm paylaşımları daha da genişletebilir ve çağdaş kent görüntüsünün oluşması için gerekli olan güvenli, sağlıklı, temiz ve dezenfekte edilmiş yaşam alanlarını çoğaltabiliriz. Sizler olmazsanız bu yükün altından kusursuz ve sorunsuz kalkmak çok zor;Hepimiz işin bir ucundan tutarak, kentimize olan sorumluluğumuzu paylaşırsak çok büyük bir gönüllü çevre toplumu oluşturabiliriz. "Aslan yattığı yerden belli olur." atasözünden yola çıkarak,Evimiz + Bahçemiz = Sokağımız + Caddemiz + Mahallemiz = Kentimiz Sonucuna ulaşmak, sizlerin ve bizlerin elinde.Kırklareli Belediyesi olarak vatandaşlarımızı işbirliğine ve bizimle birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Lütfen yaşadığınız bölgedeki; Okul Bahçenizi, Kent Pazarınızı, Parklarınızı, Çocuk ve Çay Bahçelerini, kaldırımlarınızı ve caddeleri kontrolü mümkün çöplerle d oldurmayın. En yakın çöp kovasına gitmek sadece 1 dakikanızı alacaktır. Evet, biz Kırklareli'ni seviyoruz. Sizde, Var mısınız? Hep Beraber Temiz Bir Kırklareli için El ele
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Çalışmaya Devam Ediyor




Tekirdağ iline bağlı Çorlu’nun çeşitli bölgelerinde, çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, yeni yollar yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor.
Yol yapım ve asfaltlama çalışmaları önemli ölçüde tamamlanan Bülent Ecevit Bulvarı’nda son aşamaya gelinirken, Tekirdağ Yoluna bağlantı noktasında kavşak düzenleme çalışması başlatıldı. Yapılan düzenlemelerle Bülent Ecevit Bulvarı’nın, Çorlu ve Tekirdağ arsındaki ulaşımda Atatürk Bulvarı’na alternatif bir yol haline getirilmesi ve şehir içi trafik yoğunluğunun hafifletilmesi hedefleniyor.
Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki asfalt serim ekibi, şehir merkezinde ihtiyaç duyulan yerlerde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Ali Fuat Cebesoy Caddesi ve çevresindeki sokaklara asfalt serilerek vatandaşların hizmetine açıldı.
Çorlu’nun çeşitli yerlerinde eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar, belirli bir program dâhilinde gerçekleştiriliyor.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİNDE PERSONELE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI




Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki personele, hizmet içi eğitim kapsamında Çordaş Bölge Müdürü İbrahim Kapucu tarafından alt yapı çalışmaları ve doğalgaz sistemi hakkında eğitim verildi.
İtfaiye Binası’nda gerçekleştirilen eğitimde Çordaş Bölge Müdürü İbrahim Kapucu, slayt gösterisi eşliğinde doğalgaz sistemi ve altyapı çalışmalarıyla bilgiler verdi. Yapılan eğitimde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Çordaş’ın ortak çalışma alanı olan bölgelerde çalışmaların ne şekilde yürütüleceği ele alındı. Doğalgaz boru sisteminin altyapısı hakkında bilgiler veren Kapucu, içme suyu tesisatı ve kanalizasyonlarda yapılan bakım ve onarım çalışmalarında dikkate alınması gereken hususları dile getirdi. Olası arıza durumlarına karşı yaşanan olayları örneklerle açıklayan Kapucu, deneyimlerini İşletme ve İştirakler Müdürlüğü personeliyle paylaştı.
Belediye hizmet içi eğitim çalışmasına katılan Çorlu Belediye Başkan Yrd. Ahmet Sarıkurt, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Çordaş’ın ortak çalışma alanlarında organizasyonun sağlanması gerektiğini belirtti
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TEKİRDAĞ HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDEKİ HEYKEL İLE İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI

Tekirdağ Merkez Ortacami Mahallesi 30 Pafta 100 Ada 6 Parsel de Hükümet Konağının bahçesinde Heykeltıraş Kenan Ali YONTUÇ(1904-1995) tarafından yapılmış Atatürk Heykeli yer almaktadır.
Heykel, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 21/22.01.1987 tarih ve 52 sayılı kararıyla Anıt Eser olarak tescil edilmiştir.
Kaide üzerinde, ayakta durur vaziyetteki mermerden yapılma heykelin burun ucunda ve redingotunda(uzun ceket) aşınma, sağ omzunun gövdeyle birleştiği yerde açılma tespit edilmiştir.
Doğal nedenlerden oluşan bu tahribatın giderilmesi için 04/12/2009 tarihinde Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan Anıt Eser için bakım izni alınmış, 06/12/2009 pazar günü Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Restorasyon Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hüseyin AKILLI tarafından heykele gerekli olan acil müdahale yapılmıştır.
1930 yılında yapılmış olan Atatürk Heykelinin açıkta bulunmasından dolayı yapısal özellik taşıyan kulak, burun, saç ve elbise kıvrımlarında erime başlamıştır. Bunda heykelin yapımında kullanılmış olan mermerin iri kalsit kristalli (kalitesiz) olması en önemli etkendir.
Bu nedenle heykelin kurul kararı alınarak, kapalı bir mekâna taşınması, burada mermer üzerinde sertleştirme yapılması gerekmektedir. Yeni yapılacak Atatürk Heykeli ile ilgili olarak ve kapalı mekânda tutulması gereken mevcut heykelin yerleşim yeri hususunda uzman kişi ve kuruluşlarla gerekli çalışmalar yürütülmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.

TREDAŞTAN TEKİRDAĞ HALKINA DUYURU

Tekirdağ Belediyesi mezbaha tesislerinde yapılacak OG çalışması nedeniyle;
13.12.2009 tarihinde 09:00-10:00 ve 13:00-14:00 saatleri arasında;
Kuyucuk Çiftliği, Botaş, Mezarlık, Karadeniz Mah, Çelikler Şantiyesi, Huzurevi, Doğalgaz, Tekyağ, Kablo Tv Vericileri ve civarındaki çiftlikler, Dumansız Sanayi Bölgesi, Kömür Ocakları, Ticaret Borsası, Arabul Lokantas, Telekom Deposu, Sivil Savunma, Hayvan Ağılları, Cankardeşler çiftliği ve Lokanta, Doruk un, Bolca mantı, Toptancılar Sit, Toros Depolar, Göçmen konutları, Başkan Nakliyat, Mermer Atölyesi, Mozaik Atölyesi, Zahireciler Depolar, Sitaş Beton ve civarı elektrik kesintisinden etkilenecektir.

TREDAŞ Genel Müdürlüğü Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında;
Altınova Arıtma Kabin ve 100. yıl Mah. Özgür Sitesi Kabinde yapılacak olan yeraltı kablo çalışması nedeniyle;
13.12.2009 tarihinde 07:00-10:00 ve saatleri arasında üç(3)saat süre ile;
Altınova Mahallesi tamamı, Böbrek hastanesi, Hasmar, Tofaş Shell Benzinlik, erdener, Pullukçu Kömür, Delta Sitesi, Tekstil Atölyesi, Başol Otomativ, Özgür Sitesi, Algida, Billur Sitesi, Özbirlik Sitesi, Yeniçağ Sitesi ve civarı elektrik kesintisinden etkilenecektir.

ÇATINIZ YALITIM İLE KORUNURKEN ÖZEL BİR DE BAHÇENİZ OLACAK




ROOFMATE ile çatı katları bahçeye dönüşüyor
Yeşil dokunun her geçen gün azaldığı kentlerde, bugüne kadar kullanılmayan çatı alanları doğayı hissedebileceğimiz alanlara dönüşüyor. Yüksek performanslı ısı ve su yalıtımı malzemeleri sayesinde ara kat ve çatı bahçeleri ile kullanıma açık teras çatılar yeni binalarda artık daha fazla yer alıyor. Dow Bina Çözümleri’nin STYROFOAM™ ürün grubu içinde bulunan ROOFMATE ürünleri, bahçe ve teras çatılarda bina ömrü boyunca değişmeyen ısı yalıtım performansı sergiliyor. Almanya Hamburg’da tasarlanan Mannheimer sigorta şirketi binasının teras çatı yalıtımında kullanılan ROOFMATE ürünlerinin, 32 yıl sonra bile ilk günkü tasarım performansını sürdürdüğü ve basınç dayanımını koruduğu bağımsız denetleme kurumları tarafından belirlendi.
Ekstrüde polistren köpük (XPS), ısı yalıtım katmanının su yalıtımı üzerinde koruma ve ısı yalıtımı sağladığı modern bahçe çatı kesitlerinde kullanılabilen tek malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Ancak sürekli su, nem, toprak içindeki çözünen kimyasallar ve bitki köklerinin yıpratıcı etkileri altında performans gösterecek ürünlerin, bugün yaygın olarak kullanılan 200 kPa basınç dayanımlı, ciltli XPS ürünlerden de daha üstün özelliklere sahip olması gerekiyor. Dow Bina Çözümleri’nin STYROFOAM™ ürün grubu içinde bulunan ROOFMATE ürünleri yapı ömrü boyunca değişmeyen ısı yalıtım performansı ile bahçe ve teras çatılar için doğru ısı yalıtımı çözümleri sunuyor.
Bahçe ve teras çatılarda bünyesine su alarak ısı yalıtımı özelliğini yitirecek malzemelerden kaçınılması gerektiğini belirten Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, doğru özelliklere sahip XPS ürünlerin kullanılması gerekliliğine dikkat çekti. Topçu, ülkemizde binalar için zorunlu bir standart olan “TS 825 Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği” gereğince; teras çatılar ve toprak temaslı temel ve duvarlarda 300 kPa basınç dayanımına sahip ve difüzyon ile su emme değeri yüzde 3’ün altında olan, CE Belgeli ürünlerin kullanılmasının zorunlu olduğunu açıkladı. Suyla temas eden alanlarda bu özelliklere sahip XPS ürünlerin kullanımının zorunlu olmasının ürünün performansı ile ilgili en büyük kanıt olduğunu ifade eden Topçu, ROOFMATE’in 300 kPa basınç dayanımı, donma-çözülmeye karşı dayanımı, düşük tam daldırma ile su emme değeri ve toprak altı uygulamalarda ürünün seçim kriterleri sayılan yüzde 3’ün altında difüzyon ile su emme değeri ile rakiplerinden farklılaştığına dikkat çekti.
ROOFMATE’in başarısını belgeleyen Almanya’daki bir referans projeyi örnek gösteren Topçu, 1972 yılında inşa edilen ve halen kullanılmakta olan bu projenin teras çatısından bağımsız denetleme kuruluşları aracılığıyla 2004 yılında alınan ürün numunelerinin, ısı yalıtımı ürünü testlerinde uzman FIW-München laboratuarında test edildiğini açıkladı. Raporda, söz konusu 32 yıllık zaman dilimi içinde ROOFMATE levhanın basınç dayanımında performans düşüşü yaşanmadığının bildirildiğini ifade eden Topçu, ürünün boyutsal olarak değişikliğe uğramadığını, ısı iletkenlik ve su emme değerlerinin de tasarım değerleri içinde kaldığını vurguladı.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

2.Etap Kanalizasyon inşaatının kesin kabulu yapıldı.


Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan 2.Etap Kanalizasyon inşaatının kesin kabulü gerçekleştirildi.
Saat 11.30 sıralarında Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın makam odasında gerçekleşen imza törenine Kanalizasyon inşaatını gerçekleştiren firma sahibi Kemal Ufuk Mit, İller Bankası 1.Bölge Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Sedat Şensoy, İnşaat Mühendisi Bahattin Saraç, Çevre Sağlık Teknisyeni Zeki Tuncer ile Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisleri Volkan Yıldırı ve Basri Atken katıldılar.
Özcan, Kanalizasyon 2.Etap İnşaatında toplam 62 km. inşaatını tamamlandığını belirterek “Bugün yapılan imza töreni ile bu işin kesin kabulünü gerçekleştiriyoruz. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

İklim değişikliği ve kuraklık Karikatür sergisi Açılacak

DüzenleyenlerNamık Kemal Universitesi;
TEMA Tekirdağ Gönüllü temsilciliğİ)
Karikatürcüler Derneği,
TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen bir yarışma sonucu seçici kurul tarafından seçilen Karikatürler sergilenecektir[2009 yılı yarışma konusu : GIDA GÜVENLİĞİ]Tarih: 15 Aralık 2009 SalıSaat:13.30 Yer :NKU Rektörlük Fuaye alanıAmaçEkolojik tehlikelere ve bunların yaratacağı sonuçlara karikatürlerle dikkat çekmek ve insanları bu konularda düşünmeye yönlendirerek toplumda tutum ve davranış değişikliği oluşmasını sağlamak.Bu sergide sergilenen karikatürler Düzenlenen yarışma sonucu belirlenmiştir[Yarışmada Doğa ve İnsan genel teması çerçevesinde her yıl farklı bir konu belirlenmektedir. 2007 yılında başlayan yarışmada yıllara göre 2007 yılı konusu: Küresel İklim Değişikliği ve Dünyamız2008 yılı konusu: Kuraklık ve Su,2009 yılı konusu: Gıda Güvenliği olmuştur. Yarışmada her ay yarışma jürisi tarafından seçilen 3 karikatür dereye girmektedir. Karikatürleri dereceye giren her karikatüristler adına TEMA Vakfı Tekirdağ Hatıra Ormanında 20 fidan dikilmekte ve kendilerine sertifika gönderilmektedir.Gelecek yıllarda başka çevre konularında yarışma devam ettirilecektir. Yarışma Jurisi;Muhittin KÖROĞLU – Türkiye (Cartoon Yayıncılık),Akdağ SAYDUT – Türkiye ,Rahim Baghale ASGHARİ – İran,Alessandro GATTO – İtalya,Raed KHALIL – Suriye,Borislav STANKOVIC- Sırbistan,Celal ERGÜN - TEMA Vakfı ]

Barış, işten çıkarılan işçileri sordu

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN / LÜLEBURGAZ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Milletvekili Tansel Barış, soru önergesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Milletvekili Barış verdiği soru önergesinde aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi: Basınımızda yer alan haberlere göre; 1) Kırklareli'nde faaliyet gösteren Hamitabat Elektrik Üretim ve Tic. A. Ş. (HEAŞ) Genel Müdürlüğü Bünyesinde taşeron olarak görev yapan Altunlar Şirketinde çalışan 35 kişinin 1 Aralık 2009 tarihinde işyerlerine gittiklerinde "Camda ismi olmayan kişiler giremez. İsmi olanlar girebilir" denildiği, firma yetkililerinin de işçilere, "Biz bu işi iktidardan aldık, o nedenle yeni kişileri işe alacağız " denilerek iş akitlerinin sona erdirildiği buna karşın AKP'ye üye olan işçilerin işten çıkarılmadığı iddia edilmektedir. Basınımızda da yer alan bu iddialar doğru mudur? 2) İşten çıkarılan işçilerden birinin eşi aynı taşeron firmaya işe germek için başvurduğunda, firma yetkilileri; eşe, "AK Parti'ye üye misin?' diye sormuşlar. O da, "Hayır değilim" dediğinde ona, "Maalesef kadro doldu" demişler. İşçinin bu iddiaları doğru mudur? İşten atılmamak ve işe girmek için AKP'ye üye mi olmak gerekiyor? Başvuru sahibi AKP'ye üye olsaydı işe alınacak mıydı? 3) İş akitleri sona erdirilen işçiler, durumları ile ilgili görüşme yapmak için muhatap bulamadıklarını belirterek, "Genel Müdür, bizi müteahhit firmaya, müteahhit firma ise Genel Müdürlüğe gönderiyor. İki arada bir derede kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ancak Genel Müdürlüğün izni olmadan böyle bir işlemin olmayacağını öğrendik. Demek ki, Genel Müdürlük de bu işin içinde" olduğunu iddia etmektedirler. İşçilerin iddia edildiği gibi işçi çıkarma operasyonunu HEAŞ Genel Müdürlüğü ile taşeron firma Altunlar Şirketi birlikte mi organize etmişlerdir? 4) Evli ve çocuk sahibi, ortalama 2 yıl ile 20 yıla yakındır aynı iş yerinde çalıştıklarını, bu işten başka da bir gelirlerinin olmadığını, kışa girerken kapı dışarı edilmelerine, HEAŞ Genel Müdürünün de bu duruma sesiz kalmalarına bir anlam veremediklerini belirten işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına bir girişiminiz olacak mıdır? Taşeron firmanın bu girişimini doğru buluyor musunuz?

AK Parti İl Başkanı Soner Çizen:Çorlu-Şerefli yolu düzeltilecek

Çorlu ile Tekirdağ arasındaki bağlantıyı sağlayan 19 km.lik Şerefli karayolunun artık çekilmez hal alması ve bu güzergahta sık sık ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların oluşu sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.
Yolun bu acı durumunu Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek,
Tekirdağ ilinin tüm milletvekilleri yakından bilirken, yolla ilgili olarak TBMM Başkanlığına CHP Milletvekili Enis Tütüncü soru önergesi bile vermiş bulunuyor.
AK PARTİ İL BAŞKANI SONER ÇİZEN,” ÇORLU-
ŞEREFLİ (19 KM.LİK YOL) REHABİLİTE EDİLECEK”
Çorlu’da bir açılış töreninde karşılaştığımız AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, “Durumun önemini parti olarak biliyoruz.
Hem Çorlu hem de Çerkezköy-Saray bağlantısı 19.km.lik güzergahtan sağlanıyor.
Bu Şerefli yolunun rehabilite edilmesi için gereken yapılacak.
İlkbahar başlangıcında Karayolları çalışmalarına başlayacak. Yaz sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Yol dar ve gereksiz virajlardan oluşuyor.” Dedi.
AK Parti Tekirdağ il başkanının bu yolla ilgili açıklamalarını kesin bir söz kabul edip yolun yine basın olarak takipçisi olacağız.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Hattat, Polonya'ya ilk traktör sevkiyatını yaptı

Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım A.Ş. Polonya'nın önde gelen firmalarından Pol-Mot S.A. ile altı ay önce yaptığı anlaşma çerçevesinde ürettiği ilk traktörleri Polonya’ya gönderdi.
İLK SEVKİYAT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Anlaşmanın ilk sevkiyatının gerçekleştirilen sevkiyat dolayısıyla dün Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Çerkezköy Tesisleri’nde bir tören düzenlendi. Törene Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Pol-Mot S.A. yetkilileri, Hema ve Hattat Tarım Makinaları A.Ş. yetkilileri katıldı. Tören öncesi basın mensuplarına Hattat Tarım Makineleri A.Ş. ve Hema Endüstri fabrikalarını gezdiren Hema Endüstri Genel Müdürü O.Tunç Doğan ve Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, fabrikalar ve üretim hakkında bilgi verdi. Yapılan gezinin ardından bir açıklama yapan Tolga Tonguç, araştırma geliştirme çalışmalarına çok önem verdiklerini vurgularken, O.Tunç Doğan da kriz döneminde yatırım yaptıklarını vurguladı.
ANLAŞMA 6 AY ÖNCE YAPILDI
Fabrika turunun ardından sevkiyat dolayısıyla düzenlenen törene geçildi. Törende ilk konuşmayı Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Akkuş yaptı. Kriz dolayısıyla traktör piyasasının 40 binden 12 binlere kadar düştüğünü belirten Akkuş, bu düşünce ile yeni traktör üretimi ve yeni Pazar açma çalışmalarına başladıklarını ifade ederek “Haziran ayında Pol-Mot S.A. ile bir antlaşma imzaladık. Bu traktörlerin 3 prototipi 15 Ağustos’ta hazırlandı. Ve bugün de ilk traktörlerin Polonya’ya ihracatına başlıyoruz” dedi.
5 YILDA 5 BİN TRAKTÖR
Akkuş’un konuşmasının ardından ikinci konuşmayı Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Uygar Uşar yaptı. Türkiye’de traktör ve traktör parçaları konusunda üretim ve ihracat yapan iki büyük firmadan biri olduklarını belirten Uşar, Türkiye’den dünyaya ihracat yapan yüzde yüz Türk sermayeli tek Türk şirketi olduklarını belirtti. Pol-Mot S.A. firması ile beş yılda 150 milyon euro değerinde 5 bin adet traktör ihracatı anlaşması yaptıklarını belirten Uşar, Hattat Tarım Makineleri olarak 2009 yılında Türkiye’deki Pazar paylarını yüzde 50 oranında artırdıklarını vurguladı. Uşar’ın konuşmasının ardından Pol-Mot S.A. Satış ve Pazarlama Direktörü Rycard Ciurus da bir konuşma yaptı.
ÇİFTÇİLER KULLANMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
Pol-Mot firmasının Polonya’nın önemli firmalarından bir tanesi olduğunu ifade eden Ciurus, “Traktör konusunda tedarikçi araştırmasına girince Hattat Tarım Makineleri A.Ş. karşımıza çıktı. Traktörler çok kısa bir sürede üretildi” dedi. Traktörlerin ilk sevkiyatında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ciurus, “Traktörlerden üç tanesi daha önce fuarda sergilendi ve çok ilgi topladı. Pek çok çiftçi traktörleri kullanmayı sabırsızlıkla bekliyor” ifadelerini kullandı. Programın kapanış konuşmasını ise Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat yaptı.
ALTI AY İÇERİSİNDE İHRACATA HAZIR HALE GELDİ
Araştırma Geliştirme Grubuna çalışmalarından dolayı teşekkür eden İbrahim Hattat, “Çünkü daha olmayan traktörleri satmaya başladılar. Hema ve Hattat’ın ar-ge grubu yaklaşık 65 kişi ile önde gelen ar-ge kuruluşlarından bir tanesi. Sadece altı ay içerisinde traktörleri sevkiyata hazır hale getirdiler.” dedi.
YÜZDE 100 TÜRK
Kardeş kuruluş olan Hema Endüstri’nin de traktör parçalarının yapımı için özveri ile çalıştığını ifade eden Hattat, ilk sevkiyattan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbrahim Hattat, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, yüzde yüz Türk olma özelliğine sahip Hattat traktörlerinin başarısı ile bir Türk traktör markasına da Avrupa kapılarının açıldığını ifade ederek, Polonya’ya ihraç edilecek olan Hattat traktörlerine yerleştirilecek olan kompanent ve sistemlerin de yine Hattat bünyesinde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş.’de üretilmesinin de traktörlerin tamamen Türk olma özelliğinden ödün verilmediğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
İLK PARTİ YOLA ÇIKTI
Konuşmaların ardından ilk traktörler tırlara yüklenerek Polonya’ya doğru yola çıktı. Tırların yola çıkmasının ardından Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beş yıl boyunca her yıl bin tane traktörü Polonya’ya ihraç edeceklerini belirterek, ilk anlaşma kontratının beş yıllık olduğunu fakat daha sonra uzatılabileceğini söyledi.
2009 YILI CİROSU 500 MİLYON DOLAR
M serisi traktörlerin üzerinde çalıştıklarını ifade eden İbrahim Hattat, “M serisi meyveci traktörlerimiz test aşamasında. Pot-Mol S.A. onun da distrübütörlüğünü üstlenecek” dedi. 2009 yılı cirosunun 500 milyon doları geçeceğini ifade eden Hattat, 2010 yılı cirosunda yüzde 10-15 büyüme beklediklerini vurguladı. 62 ülkeye birebir ihracat yaptıklarını ifade eden Hattat, hükümetin ihracatı artırmak için desteklerini sürdürdüğünü fakat traktörcülere destek göstermediğini belirterek “Araba sektörü ihya oldu. Ama traktöre destek gelmedi” ifadelerini kullandı. Polonya’ya ilk ihracat dolayısıyla düzenlenen program, öğle yemeğinin ardından sona erdi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Trakyaya Kar geliyor

Edirne ve Kırklareli çevresinde cuma günü akşam saatleriyle cumartesi günü havanın karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkisini göstermesi bekleniyor.Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın batısında başlayan yağışların, cuma ve cumartesi günü Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ olacağı bildirildi.Yetkililer, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, cuma akşam saatleri ile cumartesi günü Edirne, ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğini belirtti.Rüzgârın kuzey yönlerden kuvvetli bölgenin batısında kısa süreli fırtına şeklînde eseceği ve hava sıcaklığının Trakya'dan başlamak üzere 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi Marmara Bölgesi'nde görülecek sağanak yağışlar ile Edirne-Kırklareli çevrelerinde görülecek kar yağışı ve Marmara'nın batısında beklenen poyraz fırtınası nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ile kar yağışının görüleceği illerde meydana gelmesi beklenen don ve buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...