***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Aralık 2009 Cuma

Hattat, Polonya'ya ilk traktör sevkiyatını yaptı

Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım A.Ş. Polonya'nın önde gelen firmalarından Pol-Mot S.A. ile altı ay önce yaptığı anlaşma çerçevesinde ürettiği ilk traktörleri Polonya’ya gönderdi.
İLK SEVKİYAT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Anlaşmanın ilk sevkiyatının gerçekleştirilen sevkiyat dolayısıyla dün Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Çerkezköy Tesisleri’nde bir tören düzenlendi. Törene Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Pol-Mot S.A. yetkilileri, Hema ve Hattat Tarım Makinaları A.Ş. yetkilileri katıldı. Tören öncesi basın mensuplarına Hattat Tarım Makineleri A.Ş. ve Hema Endüstri fabrikalarını gezdiren Hema Endüstri Genel Müdürü O.Tunç Doğan ve Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, fabrikalar ve üretim hakkında bilgi verdi. Yapılan gezinin ardından bir açıklama yapan Tolga Tonguç, araştırma geliştirme çalışmalarına çok önem verdiklerini vurgularken, O.Tunç Doğan da kriz döneminde yatırım yaptıklarını vurguladı.
ANLAŞMA 6 AY ÖNCE YAPILDI
Fabrika turunun ardından sevkiyat dolayısıyla düzenlenen törene geçildi. Törende ilk konuşmayı Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Akkuş yaptı. Kriz dolayısıyla traktör piyasasının 40 binden 12 binlere kadar düştüğünü belirten Akkuş, bu düşünce ile yeni traktör üretimi ve yeni Pazar açma çalışmalarına başladıklarını ifade ederek “Haziran ayında Pol-Mot S.A. ile bir antlaşma imzaladık. Bu traktörlerin 3 prototipi 15 Ağustos’ta hazırlandı. Ve bugün de ilk traktörlerin Polonya’ya ihracatına başlıyoruz” dedi.
5 YILDA 5 BİN TRAKTÖR
Akkuş’un konuşmasının ardından ikinci konuşmayı Hattat Tarım Makinaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Uygar Uşar yaptı. Türkiye’de traktör ve traktör parçaları konusunda üretim ve ihracat yapan iki büyük firmadan biri olduklarını belirten Uşar, Türkiye’den dünyaya ihracat yapan yüzde yüz Türk sermayeli tek Türk şirketi olduklarını belirtti. Pol-Mot S.A. firması ile beş yılda 150 milyon euro değerinde 5 bin adet traktör ihracatı anlaşması yaptıklarını belirten Uşar, Hattat Tarım Makineleri olarak 2009 yılında Türkiye’deki Pazar paylarını yüzde 50 oranında artırdıklarını vurguladı. Uşar’ın konuşmasının ardından Pol-Mot S.A. Satış ve Pazarlama Direktörü Rycard Ciurus da bir konuşma yaptı.
ÇİFTÇİLER KULLANMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
Pol-Mot firmasının Polonya’nın önemli firmalarından bir tanesi olduğunu ifade eden Ciurus, “Traktör konusunda tedarikçi araştırmasına girince Hattat Tarım Makineleri A.Ş. karşımıza çıktı. Traktörler çok kısa bir sürede üretildi” dedi. Traktörlerin ilk sevkiyatında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ciurus, “Traktörlerden üç tanesi daha önce fuarda sergilendi ve çok ilgi topladı. Pek çok çiftçi traktörleri kullanmayı sabırsızlıkla bekliyor” ifadelerini kullandı. Programın kapanış konuşmasını ise Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat yaptı.
ALTI AY İÇERİSİNDE İHRACATA HAZIR HALE GELDİ
Araştırma Geliştirme Grubuna çalışmalarından dolayı teşekkür eden İbrahim Hattat, “Çünkü daha olmayan traktörleri satmaya başladılar. Hema ve Hattat’ın ar-ge grubu yaklaşık 65 kişi ile önde gelen ar-ge kuruluşlarından bir tanesi. Sadece altı ay içerisinde traktörleri sevkiyata hazır hale getirdiler.” dedi.
YÜZDE 100 TÜRK
Kardeş kuruluş olan Hema Endüstri’nin de traktör parçalarının yapımı için özveri ile çalıştığını ifade eden Hattat, ilk sevkiyattan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbrahim Hattat, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, yüzde yüz Türk olma özelliğine sahip Hattat traktörlerinin başarısı ile bir Türk traktör markasına da Avrupa kapılarının açıldığını ifade ederek, Polonya’ya ihraç edilecek olan Hattat traktörlerine yerleştirilecek olan kompanent ve sistemlerin de yine Hattat bünyesinde faaliyet gösteren Hema Endüstri A.Ş.’de üretilmesinin de traktörlerin tamamen Türk olma özelliğinden ödün verilmediğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
İLK PARTİ YOLA ÇIKTI
Konuşmaların ardından ilk traktörler tırlara yüklenerek Polonya’ya doğru yola çıktı. Tırların yola çıkmasının ardından Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beş yıl boyunca her yıl bin tane traktörü Polonya’ya ihraç edeceklerini belirterek, ilk anlaşma kontratının beş yıllık olduğunu fakat daha sonra uzatılabileceğini söyledi.
2009 YILI CİROSU 500 MİLYON DOLAR
M serisi traktörlerin üzerinde çalıştıklarını ifade eden İbrahim Hattat, “M serisi meyveci traktörlerimiz test aşamasında. Pot-Mol S.A. onun da distrübütörlüğünü üstlenecek” dedi. 2009 yılı cirosunun 500 milyon doları geçeceğini ifade eden Hattat, 2010 yılı cirosunda yüzde 10-15 büyüme beklediklerini vurguladı. 62 ülkeye birebir ihracat yaptıklarını ifade eden Hattat, hükümetin ihracatı artırmak için desteklerini sürdürdüğünü fakat traktörcülere destek göstermediğini belirterek “Araba sektörü ihya oldu. Ama traktöre destek gelmedi” ifadelerini kullandı. Polonya’ya ilk ihracat dolayısıyla düzenlenen program, öğle yemeğinin ardından sona erdi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...