***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Şubat 2010 Perşembe

Lüleburgaz'da Tekel işçilerine destek yağdı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’da, işçi ve memur konfederasyonların aldığı karar doğrultusunda, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla iş bırakan işçi ve memurlar, AK Parti Lüleburgaz ilçe binasın önünde toplanarak eyleme destek verdi.
Yaklaşık 500 işçi ve memurun katılımıyla yapılan basın açıklamasında Tekel işçilerine destek verilerek: “Her yer Tekel Her Yer Direniş” sloganları atıldı. Hükümetin işçilere karşı uygulamalarının eleştirildiği basın açıklamasında, Petrol-İş Trakya şube başkanı Turgut Düşova, Hükümetin 4/c uygulamasında ısrarcı olması ve olumsuz tavrını sürdürmesi halinde süresiz genel greve kadar gidilebileceğini söyledi.
Düşova konuşmasında, hükümetin emekçilere karşı yaklaşımını ve özelleştirmeleri de eleştirerek, Hükümetin, eczacılardan, doktorlara, Tekel işçilerinde, itfaiyecilere bütün emekçilere karşı olumsuz tavrın olduğunu ifade etti.
Tümbel-Sen Kırklareli şube başkanı Enver Turan: “Ekonomiye IMF yön veriyor, hükümet emekçilerin ve halkın taleplerini dikkate almıyor. Giderek artan borçlar nedeniyle tarım can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, emekliler çile çekiyor, ücretler geriliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Daha fazla sömürmek için örgütsüz ve güvencesiz bir çalışma yaşamı isteniyor. Bu gün mücadelemizi, birliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirerek, alanları doldurarak, taleplerimi bir kez daha dile getiriyoruz. Ne şirket, ne4b,ne4c, herkese güvence demek için, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşanacak bir ücret için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için, barış için, işsizliğe, yoksulluğa, işten atılmalara karşı koymak için, sendikal hak ve özgürlükler önündeki tüm engellerin kalkması, demokratik bir çalışma düzeninin kurulması için, özelleştirme girişimlerinin derhal durdurulması, eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe ayrılan payların artırılması için, sizi suskun, korkak, uslu, yalnız sananlara inat çığlıklarımızla, sloganlarımızla, yüreğimizle alanlardayız. Tekel işçilerinin haklı mücadelesinin yanındayız. AKP hükümetini uyarıyor ve emeğin sesine kulak vermeye çağırıyoruz” dedi.
AK Parti ilçe binasının önündeki toplantıya, Kristal-iş, Petrol-İş, Tek Gıda, Şeker-İş, Tümbel-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Kamu-Sen, SES gibi sendikaların yanı sıra, CHP, EMEP ve ÖDP de destek verdi.
HABER VE FOTO: Fırat Çalışkan / Olay Haber

Bozdağ 'Mavi Liste' ile güven tazeledi

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesindeki Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu Dekor Düğün Salonu'nda yapıldı.
İLGİ YOĞUN OLDU
Saat 13.00'da başlayan Kurul'a Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Küpelioğlu, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, BBP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Bulut, İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aydın Kırıklar, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kurucu Başkanı Ziya Süren, Tekirdağ İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, Çerkezköy Genç İşadamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Güreş Ağası Mesut İşlek, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Aleaddin Demirbağ, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Saadet Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, Demokrat Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ile çok sayıda esnaf katıldı.
DİVAN BAŞKANLIĞINA YILMAZ ÇİMEN SEÇİLDİ
Kurul divan kurulunun seçimi ile başlarken, Divan Kurulu Başkanlığı'na Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen, divan kurulu üyeliklerine ise Habib Şişman, Hasan Balta, Muzaffer Yaztepe ve Mustafa Avcı seçildi. Divan Kurulu'nun seçiminin ardından kurul toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Sonraki gündem maddesinden divana belgeleri imzalaması için oy birliği ile yetki verildi. Gündemin dördüncü maddesinde Oda Başkanı Ali Bozdağ faaliyet raporunu okudu. Bozdağ, "Esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırılması, işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması için çalıştık. Odamıza gelen hiçbir esnafı işlemlerini tamamlamadan geri göndermedik. 166 tane esnafa 'ustalık ve esnaflık belgesi' verme kararı aldık" dedi.
313 ESNAF KOSGEB KREDİSİNDEN YARARLANDI
E-esnaf kayıt sisteminin de tamamladığını ifade eden Bozdağ, "Huzur ücretleri 3 yıldır aynı. Ücretlerde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 2008'de Kosgeb kredisinden pek çok esnafımız yararlandı. Yaklaşık 15 öğrenciye burs verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Kosgeb sinerji odası ile koordineli bir şekilde çalıştık ve 2009'da Tekirdağ'dan 1881 esnaf Kosgeb kredisinden yararlanırken, bunların 313'ü Çerkezköy'dendi" diye konuştu. Bozdağ, odaya ücretsiz yer tahsis edildiğini ve bu yerin proje çizim işlemlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından denetim kurulu raporu da okundu. Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. 2005 yılı Kasım-Aralık ayları kesin hesap cetvelleri de görüşülüp kabul edilirken, sonrasında da 2006-2007-2008-2009 yılları bilanço, gelir gider hesapları görüşülerek kabul edildi.
TAHMİNİ BÜTÇE 449 BİN TL
Bu maddenin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2010-2011-2012-2013 yılları çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik eğitim ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi" maddesine geçildi. Üyelerin işlemlerinin en hızlı şekilde yapılması için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Bozdağ, "Mesleki eğitim merkezi ile görüşerek ustalık belgesi alamayanların belgelerini alabilmeleri için çalışacağız. Esnaf Sarayını Çerkezköy esnafımıza kazandıracağız. Esnafın hakkını korumak için yeniden bu göreve adayız" ifadelerini kullandı. Tahmini bütçe hakkında da bilgi veren Bozdağ, tahmini bütçenin 449 bin TL olduğunu açıkladı. Bu maddenin de kabul edilmesinin ardından, "Aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri" de görüşülerek kabul edildi. Sonraki gündem maddesinde ise odanın adına taşınır taşınmaz mal alımı için yönetim kuruluna yetki verildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ilk konuşmayı başkan adaylarından Kamil Çetintaş yaptı.
MEVCUT BAŞKAN BİREYSEL YÖNETİM SERGİLİYOR
Ali Bozdağ'ın yıllardır faaliyet belgesi vermek dışında hiçbir çalışma yapmadığını söyleyen Çetintaş, "Bunları sizden gelen cevaplara istinaden söylüyorum. Mevcut başkanın bireysel bir yönetim sergilediği görülmüştür." dedi. Bozdağ'ın yanında yer alanlara da seslenen Çetintaş, "Herseferinde 'Bu kez son' diyerek 15 yıldır sizi kandıran zihniyete hep birlikte 'dur' deme vakti gelmiştir. Listede olan 60 tane üye ölmüş, 300 esnaf da mesleği bırakmıştır ama hala listede yer alıyorlar" diye konuştu. Göreve gelmesi halinde yapacaklarından da bahseden Çetintaş "Meslek grubundaki arkadaşları bir araya getirerek sorunlara çözüm üreteceğiz. Esnaflar iç içe bir yönetim sergileyip 'ben' değil 'biz' mantığını hakim kılacağız. Bu seçim, duydu ile değil mantık ile hareket etme zamanıdır. Artık değişim zamanıdır." ifadelerini kullandı.
KENDİ KREDİSİNİ ALAMADI SİZE NASIL ALACAK?
Çetintaş'ın ardından Ali Bozdağ da bir konuşma yaptı. Kamil Çetintaş'ın 'esnaftan kopuk olduğu' yönündeki eleştirilerine cevap veren Bozdağ, Çetintaş'a yüklenerek "Seninle 7 sene çalıştım. Atatürk Caddesi'nde bir esnafın yanında bir bardak çay içtin mi" sorusunu yöneltti. Kosgeb ile ilgili çalışmalarda Çerkezköy'ün Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Bozdağ, "Ben Çetintaş'ın evraklarını hazırlayıp kendisine teslim ettim. Kendisi, çıkmış onaylanmış kredisini teslim alamadı, size nasıl kredi alacak" eleştirisinde bulundu. Kosgeb kredileri ile yaklaşık 4 milyon 200 bin TL'yi Çerkezköy'e getirdiğini vurgulayan Bozdağ, esnaf sarayı projesini de gösterip proje hakkında bilgi vererek 'Kamil Çetintaş acaba böyle bir projeyi hayatında gördü mü' diye konuştu.
ÇARE GENÇ VE DİNAMİK KADROLARDADIR
Programda son konuşmayı en genç başkan adayı Recep kardeş yaptı. Seçimin olgunluk içinde geçmesini temenni eden Kardeş, esnaf ve sanatkarların kriz karşısında büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayarak "Siftah yapmadan kepenk kapatan, çekleri ipotek olan, onurları kırılan esnafların sayıları giderek artıyor. Esnafın derdini dert edinecek, birlik ve beraberliği sağlayacak bir yönetime ihtiyaç var. Çare, esnafı yutmaya çalışan güç odakları ile kol kola olanlarda değil, ufku açık, ileriyi gören, genç ve dinamik kadrolardadır." diye konuştu.
MUHASABE DEFTERLERİ 25 TL'YE TUTULACAK
Nüfusun ve işsizliğin giderek arttığına değinen Kardeş, başkan seçilmesi durumunda yapacaklarını "Oda bünyesinde hukuk bürosu açmak, sosyal kültürel reformlar oluşturmak için çalışacağız. Üyelerimizi sayısının yüzde 5'i kadar öğrenciye karşılıksız burs vereceğiz. Tüm üyelerimizin muhasebe defterlerini 25 TL'ye tutturacağız." şeklinde sıraladı. Adaylardan Recep Kardeş'in konuşmasının ardından Kamil Çetintaş da Ali Bozdağ'ın kendisi hakkında söylediklerine açıklama getirmek için yeniden söz aldı. İhtiyacı olmadığı gerekçesi ile krediyi almadığını belirten Çetintaş, 'Böyle bir projeyi görebilir mi' eleştirisine cevap olarak da Polisevi örneğini verdi.
MAVİ, BEYAZ VE SARI LİSTE YARIŞTI
Konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, seçimlerden Ali Bozdağ'ın mavi listesi, Kamil Çetintaş'ın beyaz listesi ve Recep kardeş'in sarı listesi yarıştı. 2 bin 157 üyede 752'si kurulan iki sandıkta oy kullanırken, kullanılan oyların 737'si geçerli sayıldı.
BOZDAĞ YENİDEN BAŞKAN
Geçerli oyların 453'ünü alan Ali Bozdağ güven tazeleyerek yeniden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçilirken, diğer adaylardan Kamil Çetintaş 223, Recep Kardeş de 61 oyda kaldı.
KAZANAN LİSTE
Yönetim Kurulu: Ali Bozdağ, Mehmet Çelebi, Erkan Kaşarcı, Mustafa Gazozoğlu, Hasan İçli, Hulusi Yarbasan, Aytaç Tabak, Hüseyin Bahar, Dursun Koçak, Nursel Can, İsmail Aran. Denetim Kurulu: Mustafa Eser, Kadir Gökçe, Mustafa Çiftçi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Vali Zübeyir Kemeleki makamında

Rakoczi Müzesinin ziyarete açılması münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Tekiesağ Valisini makamında ziyaret etti.

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNDEN KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI

Tekirdağ'da yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte sabah saat 10:00'da Tekirdağ Belediyesi'nde kriz masası kuruldu. 125 belediye personeli ve 25 temizlik firması personeli olmak üzere toplam 150 personel ve 27 araçla yol açma, kar temizleme ve kurtarma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde kapalı yollar açıldı, çeşitli bölgelerde araç içinde mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı ve evlerine bırakıldı. Kriz masası Salı Günü sabah saat 10:00'dan gece 01:00'e kadar görev yaptı. Tekirdağ Belediyesi'nin olumsuz hava şartlarına hazırlıklı olduğunu söyleyen Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, "Personelimiz, araç ve ekipmanlarımızla gece boyunca var gücümüzle çalıştık. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışmaları gece boyunca devam etti. Kriz masası başarı ile görevine yerine getirdi" dedi. Tekirdağ Belediyesi diğer kamu kurum ve kuruluşları ile de koordineli bir çalışma yürüttü. Emniyet, Jandarma, Karayolları gibi kuruluşlarla birlikte yapılan çalışmalar sonucunda üzücü bir durum yaşanmadı. Öte yandan kar yağışının dinmesi ile birlikte temizlik ekipleri de kaldırımlarda buz kırma ve kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tekirdağ Belediyesi Kriz masasında Belediy Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler ve Sinan Çetiz Başkanvekili Ali Kılıç ile birlikte çalışmaları sürekli takip ve koordine ettiler.

Kiraz Festivali’nin tarihi belirlendi

Tekirdağ Belediye Meclisi, 46. Kiraz Festivali'nin 10-13 Haziran tarihinde yapılmasına karar verdi. Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan Şubat ayı olağan toplantıda, bu yıl 46'ncısı kutlanacak olan Kiraz Festivali'nin 5 günden 4 güne düşürülmesi kararlaştırıldı. Araştırmacı yazar Mehmet Serez'in ikinci kez TBMM Üstün Hizmet Ödülü için aday gösterildiği toplantıda, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Dalgakıran sokağı isminin Kahraman Pehlivanoğlu sokağı olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

—BABAESKİ’DE ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.

Haberve Foto: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Babaeski İlçesi’nde, Agro Best Grup İlaç firması önderliğinde “Buğday Hastalıkları ve Önemi” konulu bir konferans düzenlendi.
Belediye Tansa Düğün Salonu’nda düzenlenen konferans, Dr. Mehmet Demirci ve Uzman Eray Damgacı, tarafından sinevizyon eşliğinde sunuldu.
Babaeski İlçe halkından çok sayıda çiftçinin ilgi gösterdiği konferans’ta; etkin zirai mücadele ilaçlarının kullanımında gösterilmesi gereken hassasiyetler konusunda katılımcılara önemli bilgiler verildi.
Konferansta konuşma yapan Dr. Mehmet Demirci, şunları kaydetti;
“2009 Yılında başlanan Trakya’daki geniş katılımlı 13’üncü Üretici bilgilendirme toplantısına Babaeski’de devam etmekteyiz. Yoğun katılımdan dolayı tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin, gerekli duyarlılığın gösterilmemesi halinde ilaçlardan alınması beklenen yeterli etki oluşturamamaktadır. Dolayısıyla beklenen ürün kalitesine ulaşılmamaktadır”.
Ayrıca konferansta; yabancı otlarda yavaş yavaş başlayan herbisit dayanıklılığına da dikkat çekildi.
Konferansa, Babaeski Tarım İlçe Müdürü Üzeyir Güngör, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, SS.132 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgören, Kooperatif Müdürü Emine Şenol, Köy Muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Konferansın sonunda, katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Küresel ısınmada en çok artış Lüleburgazda oldu

Geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de MARÇEP 35.bölge toplantısı gerçekleşmiş ve burada Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Trakya Üniversitesinde iki dönem rektörlük yapmış Prof. Dr. Osman İnci ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof.Dr. Halim Orta konuşma yaptılar.
“ LÜLEBURGAZ TRAKYA’ da KÜRESEL ISINMADA EN ÇOK ISINAN BÖLGE”
MARÇEP 35. bölge toplantısının ikinci konuşmacısı Prof. Dr. Halim Orta, küresel ısınmanın Trakya için önemli bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda Trakya’ da en çok neresi ısınıyor biliyormusunuz? Lüleburgaz ... Bizce bu ısınmanın en önemli sebebi termik santraldir. Bu ısınma sonucu Lüleburgazın yağış oranı düştü” dedi.
Bu önemli sözler şimdi Lüleburgaz kamuoyunda konuşulurken, Lüleburgaz’da yerel basın bu açıklamaya geniş yer verdi.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ ÇORLU İLÇE TEŞKİLATINDAN SEYMENDE TOPLANTI

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, 4 Eylül 2008 tarihinde kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu haftaki durağı: Seymen Köyü’ydü. Soğuk hava ve kara rağmen düzenlenen toplantı iki ayrı kahvehanede, karşılıklı sohbet ve dertleşme havasında geçti. Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 13 kişilik katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, neden böyle bir yolun içinde olduklarını, bu yolun neden ikinci bir milli uyanış olduğunu ve HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin neden, nasıl, ne için kurulduğunu vatandaşlara anlattı.
Hakan DEMİRKILIÇ, konuşmasına şu şekilde başladı: “Osman PAMUKOĞLU devamlı, “ekmek ve huzur” diyor. Türkiye’de 80 yıldır halledilemeyen iki büyük sorun: “sefalet ve cehalet”, bizleri yönetmek için talip olmuş kişilerin, ellerine aldıkları yetkiyi toplum yararına değil kendilerinin çıkarları için kullandıkları için vuku buluyor. Siyasetçiyim diyen kişiler, Halk’a sadece oy zamanı göstermelik değer veriyor, göz boyuyor, para veriyor, yalan söylüyor ve Halk da, kötünün iyisi olarak gördüğüne, mecburen, oy veriyor çünkü her bir Parti’yi denemiş sonuç hep hüsran, aldatmaca, hayal kırıklığı.” Bunun üzerine, bir vatandaş söz alarak şöyle dedi: “Haklısınız ama burada asıl suçlu olan bizleri aldatanlar. Biz inandık, bir de bunu deneyelim dedik ama hep unutulduk, hep soyulduk”
Hakan DEMİRKILIÇ, HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin amblemini açıklarken şu noktaya vurgu yaptı: “Dikkat ederseniz, “HAK VE EŞİTLİK” kelimeleri, “PARTİSİ”nden daha büyük yazılmış ki bu bilinçli yapılmıştır. Parti bu işin bir aracıdır. Amaç, sizlerin ve bizlerin, Halk’ın ta kendisinin çocuklarının, gelecekte hak ettikleri bir ülkede, hak ettiği şekilde yaşayabilmesidir.”
Yaklaşık 45’er dakika süren iki ayrı kahve sohbeti sırasında, vatandaşların sorularına da yanıtlar verildi. Bir vatandaşın, “Parasız siyaset olmaz, bu işi nasıl başaracaksınız?” Sorusuna, “Atatürk de Kurtuluş Savaşı’nı yaparken, “para yok” diyenlere “bulunur”, önemli olan yürek ve akıl, cesaret ve inanç” diyordu. “Bizler bu Parti’de her ay 10 TL verdiğimiz aidatlarla siyaset yapmaya çalışıyoruz ama lütfen şunu unutmayınız ki biz siyaseti vatan aşkı ve hak mücadelesi olarak biliriz, yalan söyleyebilme sanatı olarak değil” dedi.
Bir başka vatandaşın, “Parti’nizde Lider Saltanatı olacak mı?” “Bizler, Tekirdağ’ın milletvekili adaylarını buradan mı seçeceğiz yoksa Ankara’dan mı atanacak?” Sorusuna, Hakan DEMİRKILIÇ, “Hayır, bizim Partimizde Tekirdağ’daki üyeler kendi adaylarını seçecek ve Genel Merkez’e sunacaktır.” Osman PAMUKOĞLU diyor ki: “Her vatandaş yaşadığı il’den aday olacak. Manisa’da yaşayan bir adam Ankara’dan, Antalyalı bir vatandaş İstanbul’dan aday olmayacaktır.” yanıtını vermiştir.
Vatandaşların özellikle tarımdaki yanlış politikadan yakınmaları üzerine, DEMİRKILIÇ, “Bizler tarım ve hayvancılıkta dünya ile rekabet halindeydik, 7 üretir 1 tüketir, 6 dışa satardık şu anda biz 1 üretiyor, 1 alıyoruz” dedi ve İktidar olmaları halinde, toprağa değil ürüne teşvik verileceğini, gübre, mazot ve tohumda %50 devlet desteği sağlanacağı, boş arazilerin Halk’a dağıtılarak işleneceği, çalışmayan hiç kimseni kalmayacağını belirtti.
Vatandaşların yoğun ilgisi ve samimiyetiyle karşılaşan HAK VE EŞİTLİK mensupları, tekrar Seymen Köyü’nü ziyaret edeceklerini ve vatandaşların da kendilerini, Çorlu’da her zaman ziyaret edebileceklerini belirterek Köy’den ayrıldılar.

Eski Başkan Yargıtay’ı Bekliyor

Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E., tutuklu olarak yargılandığı ve kamuoyunda ‘Ortem Temizlik İhalesi’ olarak bilinen ‘İhaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tahliye edildi. Aynı dosya kapsamında tutuklu bulunan şirket yöneticisi Özgür O.’da tahliye edildi. Tahliye edilen sanıklara mahkemece yurt dışına çıkış yasağı kondu. Yaklaşık 19 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E., tutuklu bulunduğu Pınarhisar cezaevinden getirilerek güvenlik önlemi altında duruşmaya çıkarıldı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde, kamuoyunda ‘Ortem Temizlik İhalesi’ olarak bilinen ‘İhaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık’ davasına tutuklu yargılanan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E. ve şirket yöneticisi Özgür O., tutuksuz yargılanan Suat M., Betül O., Cengiz A., İsmet Ç., Hakan B., Nedret D., Nihat Ş., Bedri A., Aydın G., Evgin M., Murat P., Ahmet A. ve Ali Ö. ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme başkanının gelen talimat yazılarını okumasının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasında delillerin toplanmasından dolayı tutuklu sanıkların tahliye edilmelerini talep etti. Sanık avukatlarının savunmaları sonrasında mahkeme başkanı bilirkişi raporlarının beklenilmesine ve tutuklu Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E. ile şirket yöneticisi Özgür O.’nun tahliye edilmelerine karar verdi. Son tahliyelerle birlikte tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E.’nin Yargıtay’a temyize giden Çorlu Ağır Ceza Mahkemesince verilmiş 5 yıl hapis cezasının haricinde tutuklu bulunduğu dosyası bulunmuyor.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

KIRKLARELİ SGK, PEHLİVANKÖY İLÇESİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

HABER VE FOTO:FIRAT ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Teşkilatlanmasının 2.yılını tamamlayan Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü vatandaş odaklı hizmet anlayışının yeni bir projeyle hayata geçirdi.
Sigortalıların hak ve yükümlülüklerini bilmelerini, SGK İl Müdürlüğünden aldıkları hizmetlerin daha etkin ve kaliteli hale getirilmesi için ne şekilde hareket edilmesi gerektiğini, Kurumun vizyonu ve sigortalılara sağladığı kolaylıkların vatandaşlara anlatılması, onların İl Müdürlüğündeki işlemlerinde karşılaştıkları sorunlar varsa yerinde tespit edilerek çözülmesini amaçlayan Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, bu düşünceden hareketle Kurumun ‘’ Değişimi Hisset Dönüşüme Ortak ol ‘’ sloganı çerçevesinde Kırklareli Valiliğinin onayıyla İlçe merkezlerimizle beldelerinde düzenlemeyi planladığı toplantılardan ilkini Pehlivanköy İlçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirildi.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram‘ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Sig.İl Md.Yrd. Y.Tamer Çarıkçı ve İnsan Kaynakları Şefi Süleyman Özay da hazır bulundu.
Pehlivanköy ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte çok sayıda katılımcının iştirak ettiği toplantıda İl Müdürlüğünün sigortalılara verdiği hizmetler ile sigortalıların hizmeti kaliteli ve en kolay alabileceği usul ve yöntemler İl Müdürü Mehmet Bayram tarafından anlatıldı, katılımlar Kurum işlemleriyle ilgili tespit, talep ve ihtiyaçlarını dile getirdiler, sorunlarını birinci elden yetkililere ulaştırma imkânı buldular. Programın son bölümünde ise katılımcıların soruları İl Müdürü Mehmet Bayram tarafından ayrıntılı biçimde cevaplandırıldı.
Katılımcılar, böyle bir uygulamanın ilk olmasından, Kurumun hizmet kalitesini arttırmak için vatandaşın ayağına giderek paylaşımda bulunulmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini belirterek, daha önceden uygulamalarla ilgili düşüncelerinin pozitif anlamda değiştiğini, bu tarz toplantıların zaman zaman yapılmasının faydalı olacağını belirttiler.
İl Müdürlüğü yetkilileri bu toplantı zincirinin Kırklareli’nin diğer ilçe ve beldelerinde devam edeceğini belirterek, vatandaşların Kurum çalışmalarını yakından bilmeleri ve verdiği hizmetlerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini ifade ettiler.

LÜLEBURGAZDA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da kar temizleme çalışmaları başladı.
Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Necmi İnci’den alınan bilgiye göre, İstanbul ve Fatih Caddeleri ile Edirne Bayırındaki bazı noktalar, Adliye Sarayı civarı, servis güzergahları ve mahallelerin tehlike oluşturabilecek bazı sokaklarında kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapılıyor.
Çalışmalar, 2 adet greyder ve 1 adet tuzlama traktörü ile yürütülüyor.
Fen İşleri Müdürü Nemci İnci, Belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını, ancak vatandaşlara da bazı görevler düştüğünü, vatandaşların kar lastiği, zincir gibi önlemler alması gerektiğinin altını çizdi.
LÜLEBURGAZ’DA 1000 ADET SU SAATİ PATLADI

Lüleburgaz’da soğuk nedeniyle yaklaşık bin adet su saatinin patladığı öğrenildi.
Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Necmi İnci’den alınan bilgiye göre, ilçe genelinde bine yakın su saati patladı.
İnci, vatandaşların su saatlerinin soğuktan zarar görmemesi için, su saatlerini soğuğa karşı muhafaza etmeleri gerektiğinin altını çizerek, aksi takdirde su sıkıntısı yaşanabileceğini dile getirdi.

Kıvılcım’dan spekülasyonlara cevap

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kahveciler Esnaf Odası başkan adayı Nazif Kıvılcım, 6 Şubat günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi hakkında çıkan spekülasyonlara cevap verdi.
Kıvılcım yaptığı açıklamada,:“Babam Nazif Kıvılcım 1990 yılından bu yana 5 dönem Lüleburgaz Kahveciler ve Esnaf Odasında başkanlık görevinde bulundu. Eşim Hülya Kıvılcım'da 15 Mart 1999 yılından bu yana Genel Sekreterlik görevinde bulunuyor. 6 Şubat 2010 tarihinde odamızın yapılacak olan Olağan Kongresinde başkan adayı oldum. İyi bir ekip oluşturarak uzun zamandır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Çalışmalarımızın ilk gününden bu yana Üyelerimize bu seçimin centilmenlik çerçevesinde geçmesini her seferinde beyan ettik. Ancak son günlerde Lüleburgaz Kahveciler ve Esnaf Odasında genel Sekreterlik görevinde bulunan eşim Hülya Kıvılcım hakkında seçime az bir zaman kala çıkan asılsız söylentiler bizleri çok üzdü. 7 Haziran 2005 tarihinde 5362 sayılı kanuna göre kabul edilen Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanunu madde 57. Genel Sekreterlerin atanması terfi, cezalandırılması ve görevine son verilmesi yönetim kurulu kararı ile yapılır. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve bunları eşleri, çocukları ve çocuklarının eşleri genel sekreter olarak atanamaz. Yasa çıktığı tarih itibariyle işine son verilmesi gerekir. Genel sekreterin tezkiye amiri ise ilgili meslek kuruluşunun başkanıdır. Ancak 57. maddenin geçici madde 10- Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce genel sekreter, genel sekreter yardımcısı ve sicil memuru olarak atanmış olanlarda bu kanunda belirtilen nitelikler aranmaz. Sicil memurları sicil müdürü olarak atanmış sayılır. Seçimlere 3 gün kala yapılan bu eleştiri asılsızdır. Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanuna göre hazırlamış olduğu kitapçıkta Genel Sekreterin imza yetkisi olmasına rağmen, Lüleburgaz Kahveciler ve Esnaf Odası genel Sekreteri Hülya Kıvılcım' in imza yetkisi olmadığı gibi, imza yetkisi sadece başkan ve yardımcısında vardır. Şahsım ve eşim hakkında yapılan tüm iddialar asılsızdır. Olağan Genel Kongre öncesinde Lüleburgaz kahveciler ve Esnaf Odası başkanlığına saltanat için değil, hizmet için aday oldum” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü, doğal afetlere karşı uyardı

HABER:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları sel ve toprak kaymalarına karşı uyardı.
Yapılan açıklamada, evlerde ve işyerinde değerli eşya ve önemli belgelerin yüksek yerlere kaldırılması, zarara yol açabilecek ya da zarar görebilecek eşyaların içeri alınması, kum torbaları temin edilmesi, su kaynakları kirlenebileceğinden, yedek içme suyunun bulundurulması, selin kullanabileceği ark, hendek, vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durulması, sel suyu içinde araba kullanılmaması; sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışılmaması, ev ya da işyerinin boşaltılması gerekiyorsa elektrik ve doğalgazın kapatılması uyarılarında bulunuldu.
Açıklamada ayrıca, binalardaki yapısal hasarların kontrol edilmesi ve sel suyu ile temas etmiş gıda malzemelerinin kullanmaması gerektiğinin altı çizildi.

Hava kirliliği Lüleburgaz’ı tehdit ediyor

HABER VE FOTO.Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da hava kirliliği hem çevre sağlığını hem de vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.
Havaların soğumasıyla birlikte, soba ve kaloriferlerin yarattığı hava kirliliği ciddi boyutlara ulaştı.
Yetkililer, vatandaşların ucuz kömür tercih etmesinin hava kirliğinin en büyük nedenlerinden biri olduğunu söylerken, vatandaşlar da Belediye’nin gerekli çalışmalar ve denetimleri sıklaştırması gerektiğini ifade ediyor.
Bacalardan çıkan dumanlar, şehirde nefes almayı git gide daha zor bir hale getirirken, yetkililer, bacaların temizletilmemesinin de is, duman gibi sonuçlar doğurduğunu ve hava kirliğini artırdığını dile getiriyor.
Hava kirliği, vatandaşların sağlığı üzerinde de olumsuz etkiye sahip. Uzmanlar; bu olumsuz etkilerin, öksürükten bronşit, kalp, akciğer hastalıklarına kadar değişiklik gösterebildiğini belirtiyor.
Dahiliye uzmanı Dr. Murat Gerenli, kirliliğin yarattığı olumsuz sonuçların, sağlıklı insanlarla birlikte özellikle bazı duyarlı gruplar daha çok etkiliğini ifade ediyor.
Yaşlılar ve çocukların bu duyarlı grupların başında geldiğini belirten Gerenli, savunma fonksiyonlarındaki azalma nedeniyle yaşlıların daha duyarlı olduğunu, bunun yanı sıra, küçük çocukların savunma sistemindeki gelişiminin tamamlanmaması nedeniyle duyarlılığının daha fazla olduğunu kaydetti.
Gerenli, yaşın yanı sıra, astım ve diğer bazı akciğer hastalarının da kirli havalara duyarlılığının daha fazla olduğunu ve kirlilikten daha fazla etkilendiğinin altını çizdi.

Pınarhisar Belediyesi kar kış demeden çalışıyor

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediyesi olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor.
Önceki yıllara oranla Trakya genelinde etkisini fazlasıyla gösteren kış mevsiminin yarattığı olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle dışarıda çalışan işçiler zor anlar yaşarken, Pınarhisar Belediyesi çalışanları işlerini aksatmıyor.
Tüm olumsuzluklara rağmen gerek alt yapı çalışmaları ile, gerek buzlanmaya karşı yaptıkları tuzlama çalışmalarıyla ilçenin dört bir yanında son sürat çalışmalarını sürdüren belediye çalışanlarının dirayetli mücadeleleri vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyor.
Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz; "Pınarhisar Belediyesi olarak tüm personelimizle halkımıza en mükemmel hizmeti verebilmek ve ilçemizin her türlü sorunlarına çare bulabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Başkan Cingöz ayrıca, ilçe içerisinde süre gelen bazı çalışmaların yaratacağı bir takım sıkıntıların gayet normal olduğunu, bazı işlemlerin halledilebilmesi için alınan bazı geçici önlemlerin vatandaşın güvenliği için olduğunu her yönüyle yaşanabilir, güzel bir Pınarhisar yaratmak için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...