***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Mart 2010 Salı

YAŞAMA SANATI” Semineri NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda…

Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu, bir ilke daha imza atarken ünlü Yaşama Sanatçısı Saffet DAĞDEVİREN i seminer vermek üzere Tekirdağ’a getiriyor.
Yaşama Sanatçısı Saffet DAĞDEVİREN 10 Mart 2010 Çarşamba günü saat 13:30’da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda YAŞAMA SANATI konulu semineri vereceği bildirildi.. Katılım ücretsiz olup, ilgi duyan tüm halkımızın davetli olduğu kaydedildi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Sessiz Sedasız Konser

BKM’de, İstanbul’da ulusal kanallarda müzik programları yapan Fevzi kurtuluş adına yapılan, Namık kemal Şiir grubu adına yazar, şair, müzisyen, gazeteci Orhan Özdemir’in organize ettiği konser vatandaşların ilgisizliği yüzünden sessiz sedasız 50 kişiyle yapıldı.
Belkıs Yıldız Erk, Sıtkı Karslıoğlu, Ümran Özgür Çuhacı, Necla Sarıkavak’ın şiirler, Beytullah Arabacı, Selda Polat, Orhan Özdemir, Mustafa Ozan2ın türküleriyle katıldığı gecede sanatçılar 50 kişiye şiirlerini ve türkülerini dinlettiler.
Sahneye çıkan Fevzi Kurtuluş vatandaşların ilgisizliğine değinemeden geçmedi. Fakat Performansıyla, azınlıkta olan şiir ve müzik severleri coşturmayı başardı. Kurtuluşa alkışlarıyla eşlik eden vatandaşlar müzik ziyafeti ne ortak oldular.
HABER VE FOTO:HABER TRAK GAZETESİ

DSP’nin yeni başkanıGökhan Yavuzçiftçi

Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ Merkez Olağan İlçe Kongresi eski Eğitim Araçları Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.
Sabah yapılması gereken Genel Kurul, çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle öğleden sonraya kaldı.
Öğleden sonra da yeterli çoğunluk olmamasına rağmen, seçimlere geçildi.
Seçimlere; 305 delegeden 35 delege katıldı.
Katılım gösteren 35 delegenin tamamının oyunu alan Gökhan Yavuzçiftçi, Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.
Yapılan seçimlerde Tekirdağ merkez İlçe yönetim kurulu üyeliklerine seçilen 17 asil üye ile il kongresi delegeliklerine seçilen 25 üye ve 10 yönetim kurulu yedek üyeleri şu isimlerden oluştu:
Merkez İlçe Başkanı
Gökhan YAVUZÇİFTÇİ
TEKİRDAĞ MERKEZ İLÇE
YÖNETİM KURULU ÜYESİ:
Yönetim Kurulu Asil Üyeler
1- Esra Tan,
2- Nurettin Ermantaş, 3- Ebru Bider, 4- Sami Eren, 5- Salih Akçaoğlu, 6- Sevgi Sergenli, 7- Kadir Üçgül, 8- Yüksel Özdemir, 9- Zekiye Tüfekçi, 10- Ercan Akdeniz, 11- Şercin Şentürk, 12- Özer İzmir, 13- İrfan Candan, 14- Enver Kaya, 15- Gülcan Işık, 16- Murat Özcan, 17- Belma Canbulat.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
1- Perihan Gülümser, 2- Gülnur Şirincan, 3- Hakan Türksoy, 4- Kadir Aslan, 5- Barış Saraç, 6- Fuat Tanju, 7- Osman Turgut, 8- Ayhan Bayram, 9- Ahmet Özentürk 10- Arzu Özenç.
İL KONGRESİ DELEGELERİ:
1 - Asuman Tozkoparan, 2- Serap Çakır, 3- Ayşe İkin, 4- Namigar Başbuoğlu, 5- Filiz Uyanık, 6- Sevgi Dündar, 7- Özgül Ermantaş, 8- Songül Altan, 9- Perihan Gülümser, 10- Arzu Özenç, 11- İbrahim Güler, 12- Hüseyin Tamer Erkan, 13- İbrahim Bayol, 14- Cezmi Yüce, 15- Gürol Alpay, 16- Hakan Türksoy 17-Ş.ErolAkşit 18- Canip Ateş 19-Fedai Gültad, 20- İrfan Candar, 21- Barış Saraç, 22- Kadir Aslan, 23- Hüseyin Aslan, 24- Erhan Sezer, 25- Salih Akçaoğlu
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Eğitimci ressamdan ‘yaprak tablosu’

Eğitimci öğretmen sanatçı Emel Ceylani, Tekira AVM’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şubesi’nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açılan ‘Sanatçı Kadınlar’ resim sergisine kendisine özgü çalışmalarıyla katıldı.
Topladığı ağaç yapraklarından oluşturarak 7 yıl önce yaptığı resminde hiç boya kullanmadığını, tamamen doğadan topladığı yapraklarla yaptığı eserini bir haftada hazırladığını belirtirken böyle bir tablo oluşturduğunu yapraklara hiçbir katkı maddesi kullanmadan sadece yaprakları tabloya yapıştırarak yaptığını belirten Ceylani, deniz kıyısından topladığı renkli taşlarla da bir tablo yapmaya başladığını belirtti. Yapraklardan oluşan tablosunun bir özelliğinin resminin doğal yapraklardan oluşması nedeniyle her yıl renk değiştirdiğini belirten Ceylani her gün biraz daha kuruyan doğal yaprakların tablosuna her gün biraz daha güzellik kattığını belirtti.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

ABİGEM Hollanda İş Forumu

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Kervers, ‘’Türkiye; Hollanda ve AB İÇİN, her alanda olduğu gibi ticari alanda da Ortadoğu Ve Orta Asya’ya açılan bir kapı olmasından dolayı büyük önem taşıyor’’
Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası ve Trakya ABİGEM'in ortaklaşa düzenlediği Gıda İşleme ve Tarım Makineleri Sektöründeki Türk ve Hollandalı İşadamlarının katıldığı Türk-Hollanda İş Forumu Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Kervers Hollanda’lı şirketlerin Türkiye’ye daha fazla gelmesini istediklerini, bunun için sadece İstanbul’la sınırlı kalmayarak İstanbul dışına da bu konuda açılım içinde olmayı planladıklarını söyledi. Kervers, ‘’Özellikle AB çerçevesinde bu ilişkilerin arttırılması yolunda daha fazla açılım var ve biz Hollanda olarak Türk KOBİ’lerine her alanda gerekli yardımları yapmayı vadediyoruz’’dedi.
Hollanda’nın ticari alanda dünya piyasasında önemli bir konuma sahip olduğunu, Türk piyasasına kendi ticari malları ile AB ve dünya piyasası mallarının girmesinde de aracılık işlerinin çok iyi olduğunu belirten Kervers bunun yanında Türk şirketleri ile ortaklaşa çabalar içinde olmayı arzuladıklarını söyledi.
Kendilerini Konsolosluk olarak İstanbul’la sınırlamadıklarını, Tekirdağ’lı işadamları ve KOBİ temsilcileri ile sıkça istişare içinde olmak istediklerini söyleyen Kervers, bunun için ABİGEM ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odası birlikteliğinde düzenlenen toplantıyı çok önemsediklerini belirtti.
Hollanda da şirketlerin yüzde 9’ını KOBİ’lerin oluşturduğunu, Türk KOBİ’lerini de bu açıdan önemsediklerini ifade eden Kervers, Tekirdağ’ın limanı ve konumu itibariyle de önemsenecek bir potansiyel taşıdığına değindi.
Kervers şunları kaydetti. ‘’Türkiye ile Hollanda arasında işbirliği her zaman artarak devam etmektedir. Hollanda’da bulunan Türk toplumunun Hollanda piyasasına önemli katkıları vardır. Türklerin ticaret dışında Hollanda’ya olan turistik gezileri önemli bir yer tutuyor ama bir milyon Hollanda’lı Turistinde Türkiye’yi ziyaret ettiğini göz ardı edemeyiz. Bu iki ülke turizmi açısından iyi bir gelişim. Hollanda Dünya piyasasında ticari hacmi büyük bir ülkedir. Güvenilir ticari bir partnerdir. Liberal ekonomisi yanında yüksek beceriye sahip bir iş gücüne sahiptir. Meyve, petrol işleme, lojistik ve çevre teknolojileri alanında çok iyi bir durumda. Hollanda tarım alanında yüzde 4’lük bir potansiyel ile çalışmasına rağmen çok iyi bir performansa sahiptir. İki ülke de krize rağmen büyüme oranlarında fazla düşüş yaşamamış ve Hollanda yüzde 2’lik bir büyüme hesabı içindeyken, Türkiye büyüme oranını yüzde 3,5 olarak belirlemiştir. İki ülke arasında ticari hareketlilik krize rağmen canlılığını korumaktadır. Bu tür düzenlenen Hollanda’yı tanıtan günler iki ülke arasındaki ticari gelişimin artmasına büyük katkı sağlayacaktır.’’
Açılış konuşması sonrası başlayan öğleden önceki oturuma Hollanda Ankara Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Stefan Verbunt başkanlık etti. Oturuma sunumlarıyla, Hollanda Yatırım Ajansı Bölge Müdürü Deniz Mısır, Sepers Avukatlık Bürosu Başkan Vekili Henk Sepers, Pum Hollanda Danışmanlık İstanbul Koordinatörü Özerk Şener, DEİK Temsilcisi Ayşegül Arıcan ve Mangrove İnternet Teknolojileri Yönetim Kurulu üyesi Oscar Van Veen katıldı.
Öğleden sonra yapılan oturumda da ABİGEM Uzmanı Gülgün Korkusuz ile Hollanda Gıda İşleme ve Paketleme Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Jan Hak sunumlarıyla katıldı.
Daha sonra Türk ve Hollanda’lı firmaların temsilcileri bir araya gelerek konularında görüşmelerde bulundular.
Foruma Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu’da katıldı.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Çorlu Belediye Başkanı Baysan Kadınlar Gününde Çiçek Dağıttı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Belediye çalışanların karanfil dağıttı.
Çorlu Belediye Hizmet Binasında bulunan birimleri tek tek gezerek bayan personelin Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Bayan personele kırmızı karanfil dağıtan Baysan, her biriyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Veznelerde bulunan ve çeşitli işlemler için Belediyede bulunan vatandaşlara da çiçek dağıtan Baysan, Kadınlar Gününü kutlayarak, istek ve şikayetlerini dinledi.
HABER VE FOTO.ÇORLU BELEDİYESİ

Çorlu Kadın Meclisi’nden Kadınlar Gününde Anlamlı Hizmet

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Çorlu Şifa Hastanesi’nin işbirliğiyle ücretsiz kemik ve şeker taraması gerçekleştirdi.
Tamer Levent Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Çorlu Şifa Hastanesi çalışanları tarafından ücretsiz kemik taraması ve şeker ölçümü yapıldı. Modern tıbbın gelişmiş cihazlarıyla yapılan ölçümler sonucunda vatandaşlar bilgilendirildi. Ölçüm sonuçları normal değerlerin üzerinde veya altında çıkan vatandaşların hastanelere gidip daha kapsamlı muayenelerden geçmeleri önerildi. Ayrıca vatandaşları bilgilendirmek amacıyla osteoporoz hastalığıyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Kemik ve şeker taramasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Meclisi Başkanı Fotoş Gaygusuzoğlu, “Geçtiğimiz aylarda da kemik ve şeker taraması gerçekleştirmiştik. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinliğimize halkımız yoğun bir ilgi gösterdiği için 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tekrar düzenlemeye karar verdik. Çorlu Şifa Hastanesi’nin işbirliğiyle 200 bayana ücretsiz kemik taraması ve şeker ölçümü hizmeti verildi. Kadınlarımızın sorunlarını çözmeye ve ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek,” diye konuştu.
HABER VE FOTO:ÇORLU BELEDİYESİ BASIN YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Keşan Belediyesi Özel İdareden Dozer aldı…

Keşan Belediyesi Edirne İl Özel İdaresi’nin ihaleye çıkardığı bir dozeri satın alıp bakımını yaparak belediyenin hizmetine sundu.
Bu konuda bir basın toplantısı düzenleyen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, konuyla ilgili bilgi verdi.
Özcan, 1986 model D7-T Caterpiller marka dozeri 5’er bin taksit ve 5 ay vade ile toplam 25 bin TL’ye satın aldıklarını belirterek, “Satın aldığımız bu dozerin bakımını ve boyasını gerçekleştirip belediyemizin hizmetine sunduk. Dozerimiz belediyemizin bir çok hafriyat türü ve çöplüğün toplanması ve itilmesi gibi işlerde hizmet verecek.” dedi.
DESTEK HİZMETLERİ BİRİMİ
Özcan, daha sonra basın mensupları ile birlikte İtfaiye binası içinde yeni kurulan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne geçerek burada da basın mensuplarını bilgilendirdi.
Bu birimin kısa bir süre önce kurularak hayata geçirildiğini söyleyen Özcan, “Bu birimimiz büyük ihalelerin dışında belediyemizin diğer birimlerinden gelen taleplerin karşılanması konusunda hizmet verecektir. Artık belediye birimlerimiz çoğaldı. Biliyorsunuz buraya yeni yaptığımız binaya Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğümüz taşındı. Son olarak kurduğumuz Destek Hizmetleri Müdürlüğü de itfaiye binası içinde yer alıyor. Belediye birimlerimiz içinde burası bizim karargahımız oldu. Hizmet binamızda koordinasyon merkezi gibi işlem görüyor. Ağırlıklı olarak buradaki birimlerimiz işlem görüyor” dedi.
Daha sonra Destek Hizmetleri Müdürü Erhan Başaran’da, müdürlüğün çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
HABER VE FOTO:KEŞAN BELEDİYESİ BASIN-YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ Namık Kemal Lisesini ziyaret etti.




NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ Tekirdağ Namık Kemal Lisesini ziyaret etti 09 Mart 2010 tarihinde Namık Kemal Lisesini ziyaret eden Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet etti. Namık Kemal Üniversitesi, bölümler hakkında bilgi vererek sınavda tüm öğrencilere başarılar diledi.
HABER VE FOTO:Serkan Tekinsoysal

Çorlu Huzurevi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama etkinliği düzenledi.

Çorlu Huzurevi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama etkinliği düzenledi.
Çorlu Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın eşi Sevinç Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’un eşi Mine Dursun, 5. Kolordu Komutanı Kor. Gen. Ümit Dündar’ın eşi Tülay Dündar ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya’nın eşi katılarak destek verdi. Ayrıca Çorlu Huzurevi’ne destek veren Çorlu Bakıma ve Yardıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve huzurevinde ders veren El Sanatları Öğretmeni Nurgül Balın da hazır bulundu.
Öğretmen Evinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğinin açılışında konuşma yapan Çorlu Huzurevi Müdürü Bahriye Kulaksız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemine değindi. Çorlu Huzurevinin kadın sakinlerini böyle bir ortamda bir araya getirmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Kulaksız, benzer programların düzenlenmesi dileğinde bulundu. Daha sonra Gülbin Dubaz, katılımcılara hitaben günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak şiirler okudu.
Dünya Kadınlar Günü Kutlama programı, orkestranın çaldığı müzik eşliğinde devam etti. Huzurevi sakinleri Türk Sanat Müziği ve Halk Müziğinin sevilen şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Kurabiye, pasta ve meyve suyu ikram edilen kutlama programında huzurevi sakinleri konuklarla da sohbet ettiler. Daha sonra Sevinç Baysan, Mine Dursun, Tülay Dündar ve Özlem Çatalkaya çanta ve kumaşların bulunduğu hediye paketlerini huzurevi sakinlerine teslim ederek, onların istek ve şikâyetlerini dinlediler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Tekirdağ'da gözaltı

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde, fazla yük taşıyan kamyonlardan rüşvet aldıkları iddiasıyla biri 3. sınıf emniyet müdürü 25 polis gözaltına alındı.Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Marmaraereğlisi'nden İstanbul'a kamyonlarla yük taşıyan ismi açıklanmayan firma sahibinin şikayeti üzerine yaptıkları çalışmada, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bölge trafik polislerinin rüşvet karşılığında kamyonların tonaj fazlası yük taşımasına izin verdiğinin belirlendiğini söyledi.Bunun üzerine bugün, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, trafik polislerine yönelik düzenlenen operasyonda, 3. sınıf emniyet müdürü F.G. ile 24 polisin gözaltına alındığını belirten Çelikbilek, polislerin savcılıktaki ifadelerinin sürdüğünü ifade etti.Çelikbilek, yapılan şikayetle ilgili dün, F.G. ve 7 polisin açığa aldığını kaydetti.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK.AVRUPA YAKASI GAZETESİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlenen gece programı ile sürdü.
Ata İş Merkezi’ndeki Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen programda konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Anadolu’da görev yaptığı sırada kadınlara yönelik birçok haksız davranış olduğunu ve kadınların çok sıkıntı çektiğini söyledi. Aldemir, Lüleburgaz’da da, kadınların, Anadolu’nun bazı illerinde olduğu kadar olmasa da bazı sıkıntılar çektiğini, bunların giderilmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.
Lüleburgaz Belediye başkan yardımcısı Kevser Özkan da, Lüleburgazlı kadınların, sorunlara duyarlı ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı olduğunu dile getirerek Lüleburgaz’da yaşayan bir kadın olmaktan mutlu ve onurlu olduğunu kaydetti.
Protokol konuşmalarının ardından Lüleburgaz Belediyesi halk Oyunlar ekibinin gösterisi izlendi. Halk oyunları ekibi, yöresel kıyafetleri ve danslarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Programda, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Mandolin Grubu da bir dinleti sundu.
Program, Kadınlar Gününün tarihçesi, çevre bilinci ve Lüleburgaz’da yaşayan kadınların Kadınlar Gününe bakışı konulu slayt gösterileri ile sona erdi.

DSP Lüleburgaz ilçe başkanlığına Kemal Pazarlı seçildi.

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
2009 yılının Kasım ayında, ilçe eski başkanı Hüseyin Kılınçoğlu’nun istifası üzerine İlçe başkanlığına atanan Kemal Pazarlı, DSP İlçe Kongresinde İlçe başkanlığına seçildi.
DSP İlçe binasında Pazar günü 13.00’de başlayan İlçe Kongresinde, faaliyet raporu, çalışma raporu ve hesap ve bütçe raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Dilekler bölümünde üyelerin dilek ve önerileri dinlendi.
Ardından tek liste girilen seçimlerde Kemal Pazarlı ilçe başkanlığına seçildi.
Kemal Pazarlı, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Lüleburgaz’ı tekrar DSP’nin kalesi yapacaklarını, Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini ve DSP’yi hep beraber iktidara taşıyacaklarını ifade etti.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Adem Saygın, H.Ömer Olcay, İbrahim Polat, Ramazan Akey, Şerif Altay, Nejmettin Durmuş, Mehmet Bağcı, Rıdvan Gökçek, Ali Musa Özgen, Gülten Sınar, İsmet Varol, Halil Damatoğlulları, Kadir Er, Uğur Battal, Selman Dedeoğlu.
İl delegeleri: Kemal Pazarlı, Adem Saygın, Ömer Olcay, İbrahim Polat, Ramazan Akey, Şerif Altay, Mehmet Bağcı, Rıdvan Gökçek, Ali Musa Özgen, Gülten Sınar, İsmet Varol, Halil Damatoğlulları, Kadir Er, uğur Battal, Selman Dedeoğlu, Sevda Mert, Nuray Ateş, Nuri Tuncer, Ömürlü Tuncer, İnci Dalca, Hüseyin Kılınçoğlu, Ersan Girgin, Mehmet İzancı, Mehmet Yaman, Cengiz Yavuzel, Vecdi Özyürek, Gürel Balkan, Mümin Uludere, Hasan Doğan, Nusret Onar

HEPAR Çorlu aİlçe teşkilatından Şahpaz Köyü Bilgilendirme Toplantısı

Osman PAMUKOĞLU liderliğinde, halk tarafından, kurulan HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin (HEPAR) Çorlu İlçe Başkanlığı’nca, 06 Mart Cumartesi akşamı, İlçemiz sınırlarındaki Şahpaz Köyü’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çorlu İlçe Başkanlığı’na mensup üyelerin 18 kişilik katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Çorlu İlçe Başkanı Hakan DEMİRKILIÇ, yaklaşık 40 kişiye hitap etti ve HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin kurulma sebeplerini şu şekilde açıkladı:
“Bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen şey “Hak” hiç olmayan şey de “Eşitlik” olduğu için.”
“Yurttaşlarımızın bir lokma yiyecek uğruna yaşamlarını tüketmeden, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaları için.”
“Ülkenin bütünlüğünü, ulusal birliğini, güvenliğini koruyup, güçlendirmek için.”
“Yepyeni, adil ve sağlam bir devlet yönetimi oluşturarak, köhnemiş siyasi düzeni tasfiye etmek için.”
“Demokratik bir toplumu sağlayarak, halkın kendi gücünün ve olanaklarının farkına varması için.”
“Ülkenin ulusal bankaları, iletişim kurumları satıldığı, topraklarımız yabancıların ipoteği altına girdiği için.”
“Aşırı zengin ve aşırı fakir olarak hızla iki sınıfa bölünmeye başladığımız, kısa süre sonra da orta sınıf yok edilerek büyük kısmımız dilenci durumuna düşürüleceği için.”
“Parolamız: “ Siyasi ve ekonomik bağımsızlıktır.” Hak ve Eşitlik Partisi halk ateşidir.”
Gündeme ilişkin konularda da söz alan DEMİRKILIÇ, “Milli olan her değerimize açıkça bir saldırı vardır. Dil’imiz, Din’imiz, Örf’ümüz, Töre’miz, Atatürk’ümüz, Ordu’muz her şey açıkça hedef alınmaktadır. Uyanık ve dikkatli olmalıyız.” demiştir.
HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ’nin tarım politikalarını da açıklayan DEMİRKILIÇ, bir zamanlar karşısında, Atatürk’ün bile ceket ilikleyerek konuştuğu Köylü’lerimiz, şu anda hakarete maruz kalmaktadırlar. Cipine mazot alarak zevki sefa yapan vatandaş ile tarlasını sürmek için mazot alan çiftçi aynı fiyatı ödemektedir. Bu adaletsizliktir. Hükümetin tarım politikasının çürümüşlüğüdür. Bizim iktidarımızda, kendi topraklarımızda yetişen ürünler tükenmeden dışarıdan meyve sebze hububat alınmayacaktır. Elektrik, gübre, mazottan vergi alınmayacaktır. Tarımda asgari %40 devlet desteği sağlanacaktır.
Konuşma bitiminde tek tek masaları dolaşan Parti üyeleri, vatandaşların samimiyeti ve ilgisiyle karşılaşmışlardır. Yaşlı bir vatandaşın konuşmayı gözlerinin dolarak dinlediğini fark eden İlçe Başkanı amcaya şöyle demiştir: “Hayrola Amcacığım, seni üzdük galiba?” yaşlı vatandaşın cevabı da, “Evlat, bunlar sevinç gözyaşı, Atatürk’ün gençlerini gördüğüm için çok mutlu oldum o yüzden sevinçten ağlıyorum.”
Birçok gencin, İlçe Başkanlığı’na geleceklerini ve üye olacaklarını belirttiği toplantı sonrası, topluca hatıra fotoğrafı çekilmiştir.
Vatandaşlar, Osman PAMUKOĞLU Çorlu’ya geldiği zaman kendilerini de ziyaret etmelerini ve kendisiyle tanışmak istediklerini belirttiler.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...