***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Mart 2010 Salı

ABİGEM Hollanda İş Forumu

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Kervers, ‘’Türkiye; Hollanda ve AB İÇİN, her alanda olduğu gibi ticari alanda da Ortadoğu Ve Orta Asya’ya açılan bir kapı olmasından dolayı büyük önem taşıyor’’
Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası ve Trakya ABİGEM'in ortaklaşa düzenlediği Gıda İşleme ve Tarım Makineleri Sektöründeki Türk ve Hollandalı İşadamlarının katıldığı Türk-Hollanda İş Forumu Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Kervers Hollanda’lı şirketlerin Türkiye’ye daha fazla gelmesini istediklerini, bunun için sadece İstanbul’la sınırlı kalmayarak İstanbul dışına da bu konuda açılım içinde olmayı planladıklarını söyledi. Kervers, ‘’Özellikle AB çerçevesinde bu ilişkilerin arttırılması yolunda daha fazla açılım var ve biz Hollanda olarak Türk KOBİ’lerine her alanda gerekli yardımları yapmayı vadediyoruz’’dedi.
Hollanda’nın ticari alanda dünya piyasasında önemli bir konuma sahip olduğunu, Türk piyasasına kendi ticari malları ile AB ve dünya piyasası mallarının girmesinde de aracılık işlerinin çok iyi olduğunu belirten Kervers bunun yanında Türk şirketleri ile ortaklaşa çabalar içinde olmayı arzuladıklarını söyledi.
Kendilerini Konsolosluk olarak İstanbul’la sınırlamadıklarını, Tekirdağ’lı işadamları ve KOBİ temsilcileri ile sıkça istişare içinde olmak istediklerini söyleyen Kervers, bunun için ABİGEM ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odası birlikteliğinde düzenlenen toplantıyı çok önemsediklerini belirtti.
Hollanda da şirketlerin yüzde 9’ını KOBİ’lerin oluşturduğunu, Türk KOBİ’lerini de bu açıdan önemsediklerini ifade eden Kervers, Tekirdağ’ın limanı ve konumu itibariyle de önemsenecek bir potansiyel taşıdığına değindi.
Kervers şunları kaydetti. ‘’Türkiye ile Hollanda arasında işbirliği her zaman artarak devam etmektedir. Hollanda’da bulunan Türk toplumunun Hollanda piyasasına önemli katkıları vardır. Türklerin ticaret dışında Hollanda’ya olan turistik gezileri önemli bir yer tutuyor ama bir milyon Hollanda’lı Turistinde Türkiye’yi ziyaret ettiğini göz ardı edemeyiz. Bu iki ülke turizmi açısından iyi bir gelişim. Hollanda Dünya piyasasında ticari hacmi büyük bir ülkedir. Güvenilir ticari bir partnerdir. Liberal ekonomisi yanında yüksek beceriye sahip bir iş gücüne sahiptir. Meyve, petrol işleme, lojistik ve çevre teknolojileri alanında çok iyi bir durumda. Hollanda tarım alanında yüzde 4’lük bir potansiyel ile çalışmasına rağmen çok iyi bir performansa sahiptir. İki ülke de krize rağmen büyüme oranlarında fazla düşüş yaşamamış ve Hollanda yüzde 2’lik bir büyüme hesabı içindeyken, Türkiye büyüme oranını yüzde 3,5 olarak belirlemiştir. İki ülke arasında ticari hareketlilik krize rağmen canlılığını korumaktadır. Bu tür düzenlenen Hollanda’yı tanıtan günler iki ülke arasındaki ticari gelişimin artmasına büyük katkı sağlayacaktır.’’
Açılış konuşması sonrası başlayan öğleden önceki oturuma Hollanda Ankara Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Stefan Verbunt başkanlık etti. Oturuma sunumlarıyla, Hollanda Yatırım Ajansı Bölge Müdürü Deniz Mısır, Sepers Avukatlık Bürosu Başkan Vekili Henk Sepers, Pum Hollanda Danışmanlık İstanbul Koordinatörü Özerk Şener, DEİK Temsilcisi Ayşegül Arıcan ve Mangrove İnternet Teknolojileri Yönetim Kurulu üyesi Oscar Van Veen katıldı.
Öğleden sonra yapılan oturumda da ABİGEM Uzmanı Gülgün Korkusuz ile Hollanda Gıda İşleme ve Paketleme Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Jan Hak sunumlarıyla katıldı.
Daha sonra Türk ve Hollanda’lı firmaların temsilcileri bir araya gelerek konularında görüşmelerde bulundular.
Foruma Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu’da katıldı.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...