***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Mart 2010 Salı

Çorlu'da trafik kazası: 5 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki trafik kazasında 5 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Muammer Yağcı'nın (49) kullandığı 34 DL 5649 plakalı otomobil, Önerler Köyü kavşağında karşı yönden gelen Talip Akdoğan idaresindeki 59 FV 150 plakalı traktörle çarpıştı.
Kazada sürücü Yağcı ile aynı araçta bulunan Kabil, Mevlüt, Dündar ve Müjdat Demir yaralandı.
Kaza yerine ambulanslar ulaşıncaya kadar otomobilden çıkarılan yaralılar bir süre yere yatırıldı. Olay yerine gelen Çorlu 112 Acil Servis ve Devlet Hastanesi ambulanslarının yetersiz kalması üzerine ise yaralıların bir kısma Çorlu'ya hasta nakli için gelen Keşan ve Çerkezköy 112 acil servis ambulansları tarafından taşındı.
Yaralılar, Çorlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
HABER:TARIK YIS

Kapıkule de 160 Tır Bekliyor.

Kapıkule'de tır kuyruğu -yurt dışına çıkış yapacak 160 civarında tır, 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu Kapıkule sınır kapısında yurt dışına çıkış yapacak 160 civarında tır, 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.Kapıkule Gümrük Yetkililerinden edinilen bilgiye göre, tır'ların ihracat yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara Pazartesi günü teslim etmeye çalışması nedeniyle Türk tarafında tır kuyruğu oluştu.Tır'ların işlemlerinin Kapıkule'de kısa sürede tamamlandığını ifade eden yetkililer, tır'cıların aynı anda gümrükten çıkış yapmak istemesinden dolayı tır'ların Kapıkule gümrüğünde beklediklerini bildirdi.Kapıkule’de halen 160 civarında tır çıkış için bekliyor
KAYNAK:EDİRNE TELEVİZYONU

Karaağaç Belediyesi'nde sürpriz gözaltılar

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Karaağaç Belediyesi'ne operasyon düzenleyen jandarma, Belediye'de yetkili 3 personeli gözaltına aldı. Gözaltılara Çerkezköy'ün tanınmış bazı müteahhitlerini de dahil eden jandarma ekipleri evlerine baskın yaptığı 3 müteahhidi gözaltına aldı. Gözaltıların imar düzenlemeleri ve ihalelere ilişkin yapıldığı ifade ediliyor.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 13 işletmeye şok denetim yaptı

Kırklareli Çevre ve Orman İl Müdürü Fikri Erbaş, Kırklareli il sınırları içerisinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 13 adet işletmede şok denetim yaptıklarını bildirdi. Yapılan denetimlerde alınan atıksu numunelerinin aynı gün içerisinde analizlerinin yapılarak işletmelerle ilgili olarak gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Erbaş şunları kaydetti:03-04 Mart 2010 tarihlerinde Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Ölçüm ve Denetim Daire Başkanlığından 15 kişilik uzman bir ekip ve İl Müdürlüğümüz Çevre Yönetimi-ÇED ve Planlama Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Kırklareli İli sınırları içindeki farklı sektörlerdeki 13 adet işletmede şok denetim yapılarak, atıksularından numune alınmış ve aynı gün içinde, atıksu analizi yapabilecek yetenek ve donanıma sahip Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Refeferans Laboratuvarına ait 2 adet Mobil Laboratuvar aracında analiz edilmiştir. Ayrıca söz konusu denetimlerde, özellikle atıksu konusundaki izinler ve geçmiş analiz sonuçları da yerinde incelenmiştir. Denetimlerde tespit olunan eksikliklere göre, Çevre Kanunu uyarınca ilgili işletmeler hakkında uygulanacak olan İdari Para Cezalarının tayini için, anılan analiz sonuçları ve tespitler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne sunulacaktır. Bundan sonra da, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yapılan denetimlere ilave olarak, Çevre ve Orman Bakanlığınca bu tür denetim ve kontrollere periyodik olarak devam edilecektir.Ergene Nehri kirliliğine dair, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince, her yıl düzenli olarak alınan nehir giriş ve çıkış noktalarındaki numunelerin analiz sonuçlarını da dikkate alarak hazırlanan Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem Planına son şekli verilmiş olup, uygulama sürecine gelinmiştir.Öte taraftan, ilimizde kurulu bulunan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu aracılığı ile kirlilik seviyesi on-line olarak izlenebilmekte olup, bu değerler Çevre ve Orman Bakanlığı internet sitesinden de halkımız tarafından takip edilebilmektedir.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Çorluda su ve kanalizasyon patlakları halkı canından bezdirdi

Çorlu’da su ve kanalizasyon patlakları halkı canından bezdirdi Onarım sırasında ise trafik Kilitleniyor Çorlu şehir içi içme suyu şebekesinin yeraltındaki su ve kanalizasyon hatlarında sık sık arızaların meydana gelmesi Belediye arıza ekiplerini adeta bezdirdi. Ana caddelerden başka mahalle aralarında da sık sık su ve kanalizasyon patlakları ortaya çıkıyor. Özellikle ana caddelerde su patlağı onarılırken ve sonra bu bölüm de asfaltlama çalışması yapılırken zaman zaman trafikte aksamalar meydana geliyor.
Çorlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde şehir içi içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su tesisleri yapım işlerinin dosyaları İller Bankası’na teslim edildi.
Önümüzdeki aylarda anılan işlerin ihaleleri yapılarak, Çorlu’nun rahat nefes alması sağlanacak. Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çorlu hızlı göç alan ve gelişen bir kent, özellikle alt yapı bizim için hayati önem taşıyor. Bu nedenle tüm alt yapı çalışmalarımızı içeren dosyalar, İller Bankası’na teslim edildi. Yasal prosedür biter bitmez, kent içinde ciddi kalıcı alt yapı çalışmaları gerçekleşecektir” dedi.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

BBP İl Başkanlığı; “Denenmemiş tek partiyiz”

Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Süleyman Süleymanoğlu, partilerin, bilindiği gibi yüksek oranlarda maddi imkanlara sahip olmaları gerektiğine vurgu yaparak, Büyük Birlik Partisi’nin kendi imkanlarıyla ayakta durduğunu söyledi.
Süleymanoğlu, Büyük Birlik Partisi’nde birliğin olduğunu, gönülün varolduğunu, yanlışa yanlış diyen bir parti konumunda bulunduğunu da ifade ettiği konuşmasında; “Ebedi Genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Temiz elle siyaset yapan tek siyasi partiyiz. Kim ne derse desin; Bir partinin geçmişine bakın, bir de Büyük Birlik Partisi’ne bakın derim.” Sözlerini hatırlatarak, partilerinin Tekirdağ halkına açık olduğunu ifade etti.
Süleymanoğlu, denenmemiş tek partinin Büyük Birlik Partisi olduğuna da dikkat çekerek, “Tekirdağ’da bütün kapıları gezeceğiz. Yanlış olan her noktayı medya aracılığıyla dile getirip çare bulacağız. Her yapılan güzel iş için, ebedi genel başkanımıza rahmet verip, Türkiye gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız; İktidar olmaktır. Bizim siyasetteki ebedi genel başkanımızda olduğu gibi, şu anki Genel Başkanımız Yalçın Topçu da önemli hassasiyetler göstermekte ve garibanların dostu, kimsesizlerin sözcülüğünü yapmakta olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Süleymanoğlu, 25 Mart’ta ebedi genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde Tekirdağ İl Başkanlığından araç kaldırılacağını da kaydettiği açıklamasında; “Gitmek isteyen gönül dostlarımıza ve ebedi genel başkanımızı sevenlere kapımız açıktır. Bunun için 264 35 92 nolu telefondan irtibat kurmalarını istiyoruz.” dedi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

TÜM BEL- SEN bilgilendirdi

KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’in Genel Başkanı Vijdan Baykara, Tekirdağ Belediyesi’ne gelerek belediyede çalışan memurlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Belediye meclis salonunda yapılan, Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’ın da katıldığı toplantıda, Genel Başkan Baykara, memurlara Sendikaları hakkında bilgiler verdi . Çalışanlarına seslenen Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da, “Biz sendikal faaliyetler için başkaları gibi baskı değil , tam destek veriyoruz. Çalışanlar her zaman hakkını alacaktır. Sizinle hep beraber çalışarak Tekirdağ’ı daha çok kalkındıracağız.” dedi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

“Avrupa kapısı Tekirdağ olmalı”

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Alaaddin Büyükkaya, Avrupa kapısının Edirne değil Tekirdağ olduğunu, Tekirdağ’ın yerleşim olarak adeta İstanbul’la birleşme noktasına geldiğini ve bunun da şehrin gelişimine olumsuz etki yaptığını söyledi.
Büyükkaya, acilen Metropol şehir İstanbul’un ve Avrupa’dan gelecek nakliye taşımacılığını yapmak için Tekirdağlı işadamlarının güç birliği içerisine girmeleri gerektiğini belirtti. Bunun için de büyük şirketler halinde depolama alanlarının azami düzeye getirilmesinin önemine değindi.
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Alaaddin Büyükkaya, “Kriz sanıldığı gibi daha bitmedi ve bu kriz 1929 yılında dünyada yaşanan krizinin en az dört katı büyüklüğünde’’ dedi.
Tekirdağ Aktif Sanayici İşadamları Derneği(TASİAD) Tekirdağ’lı işadamlarının bilgilendirilmelerine yönelik düzenlenen, ‘Yaşanan Ekonomik Kriz ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantıda konuşan Büyükkaya, Türkiye’nin krize hazırlıklı olmasının tesirinin görüldüğünü ve etkilenmenin en az düzeyde kaldığını söyledi. Özellikle 2001 yılında yaşanan krizde büyük darbe alan finans sektöründe herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.
Kriz nedeniyle paranın kaybolmadığını, el değiştirdiğini, batanlar olduğu gibi krizden kazananlarında azımsanmayacak derecede çok olduğunu vurgulayan Büyükkaya,‘’Türkiye’de de parası batanlar oldu ama bu sınırlı rakamlardadır, çünkü Türkiye bu krize hazırlıklı olduğu için tam olarak etkilenmedi yani, Başbakanımızın dediği gibi kriz adeta teğet geçti’’dedi.
Büyükkaya, devletin yakın komşularla iyi bir diyalog içine girmesi, İşadamlarının şimdiye kadar gidilmeyen, Afrika, Asya’daki devletlerin iş çevreleri ile yakın temas kurup ihracat bağlantıları yapmalarının krize karşı dayanmanın bir göstergesi olduğuna işaret etti. 3 Yıl öncesine kadar Kenya ile yapılan ihracat bağlantılarının 50 milyon dolar olduğuna vurgu yapan Büyükkaya, Kenya ile ticaret hacminin 800 milyon dolara ulaştığını ifade etti.
Zengin ve dünyada sayılı ülke olmanın en önemli koşullarından birisinin üretimin yanında, bu üretimi dış piyasalarda eritmek olduğunu ifade eden Büyükkaya, Türkiye’de üretim fazlalığı olduğunu ve bu üretim fazlalığının ancak ihracatla ortadan kalkacağını vurguladı.
Büyükkaya şunları kaydetti. “Eğer biz ihracatı şekillendirmeyi beceremeseydik bu kriz ülkemizi daha fazla vururdu. Dünyada yaşanan krizi en az zararla atlatan 5 ülke içerisindeyiz. Bunda istikrarlı bir yönetimin olması, koalisyon dönemlerinde yaşanan olumsuzluklardan uzak olunması, yakın ve uzak komşularımızla her konuda şimdiye kadar yaşanmamış derecede çok iyi iletişim içine girilmesi, ticari bağlantıların sağlanmasının büyük katkısı var. Yabancı bankaların Ülkemizi tercihleri ve bununla birlikte paranın da ülkeye girmesi kriz varlığının çok fazla tahribat yapmadığının bir göstergesidir. Yunanistan iflas etti. Avrupa’nın bazı ülkeleri ve ABD’de hala krizle boğuşuyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde iyi durumdayız. Kriz yaşadık, halen de yaşıyoruz ama Ekonomide dünya 17.’si olan ülkemiz bir basamak daha yükselerek 16.’lığa çıktı.’’
“TEKİRDAĞ MUTLAK SURETTE LOJİSTİK MERKEZ OLMAK ZORUNDA”
Çorlu-Çerkezköy’ün sanayi alanında ki ilerleyişi ile birlikte Tekirdağ için yapılacak en önemli ticari girişiminin Lojistik alan olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Büyükkaya, Avrupa kapısının Edirne değil Tekirdağ olduğunu, Tekirdağ’ın yerleşim olarak adeta İstanbul’la birleşme noktasına geldiğini ve bunun da şehrin gelişimine olumsuz etki yaptığını söyledi. Kocaeli’nin, İstanbul’a yakınlığı konusunu aştığını, Tekirdağ’ın ise halen bu konuda geride olduğunu söyleyen Büyükkaya, acilen Metropol şehir İstanbul’un ve Avrupa’dan gelecek nakliye taşımacılığını yapmak için Tekirdağlı işadamlarının güç birliği içerisine girmeleri gerektiğini belirtti.
Bunun için de büyük şirketler halinde depolama alanlarının azami düzeye getirilmesinin önemine değindi.
Tekirdağ’ın turistik alanda gelişmediğini, yazlıkların, yılın çok kısa bölümünde kullanılan evlerin sahili doldurduğunu, bunun yanlış olduğunu ve bu yazlık yerleşim alanlarının yabancı turistlerin kullanımına açılması için çalışmalar yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti. Taşımacılıkta önemli bir mesafe kat edilmesi durumunda Tekirdağ’da tamamen taşımacılığa yönelik bir hareketlilik halinde bir havaalanı ihtiyacının doğacağını ve bununda yapılacağını, şehre bir hareketlilik kazandıracağını kaydetti.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Genel Başkanlar “Siyaset Günleri” İçin Tekirdağ’da

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği, Tekirdağ’ın ve Tekirdağlı gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için bu kez “Siyaset Günleri” etkinliğine başlıyor.
TEKİRDAĞ SİYASET KONUŞACAK
Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği 25 Yaş Altı Komisyon Başkanı Caner KÖSE, programın amacının, Türkiye’de son yıllarda yetişen genç kuşağın en önemli sorunlarından olan apolitiklik konusuna çözüm üretmek, tarafsızca ve tüm siyasi eğilimleri öğrenmelerini sağlamak, bu sayede yanlış bilgilenmemelerini sağlamak olduğunu açıkladı.
“GENÇLER ARTIK POLİTİZE OLMALI VE BİLGİLENMELİ”
Konferans – Seminer – Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Yücel AYAZ, bu program sayesinde, bir tabu olarak görünen siyasetin özellikle gençler tarafından konuşulmasının sağlanacağını, deneyimli siyasetçilerden konuyla ilgili eğitim niteliğinde konuşmaları ile gençlerin bilgi birikimlerinin arttıracaklarını söyledi. Program aynı zamanda tüm siyasi partilerin kendilerini kamuoyuna anlatmaları için bir mecra oluşturacak.
ARDI ARDINA GENEL BAŞKANLAR GELİYOR; PAMUKOĞLU, TANTAN VE KURTULMUŞ
Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği Başkanı Nur Erdem ÖZEREN, programın 23 Mart Salı günü Hak ve Eşitlik Partisi Osman PAMUKOĞLU ile başlayacağını, ikinci haftaki konuğun Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin TANTAN ile devam edeceğini, üçüncü haftaki konuğun da Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ olacağını açıkladı.
HER HAFTA BİR SİYASİ PARTİ
İç – Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat TOPRAK, sonraki haftalar için görüştükleri ancak henüz netleşmeyen isimlerin de, Demokrat Parti Genel Başkan vekili Salih UZUN, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum TÜRKER, Türkiye Değişim Hareketi’nden Hikmet ÇETİN ve Prof. Dr. Onur KUMBARACIBAŞI, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif ŞENER olduğunu açıkladı. Ayrıca Tekirdağ Milletvekillerinin de davet edileceği son haftalarda, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kemal KILIÇDAROĞLU ve Muharrem İNCE’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Genel Başkan Yardımcısı Faruk BAL’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de Dış Ticaret’ten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın davet edildiğini belirtti.
ÖNCE KONFERANS, SONRA SORU – CEVAP
Organizasyonun fikir babası olan, Konferans – Seminer – Eğitim Komisyonu’ndan sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Emre KERVANCILAR, katılımcıların belirleyeceği konularda maksimum bir saatlik konferans niteliğinde başlangıcın ardından soru cevap kısmına geçileceğini, bu sayede hem eğitici kısmının olacağını hem de etkileşimli bir organizasyon yapacaklarını ifade etti. Amaçlarının ayrıca konferanslar öncesinde ve sonrasında siyasi parti temsilcilerinin gençlerle bire bir iletişimine imkânı sağlanması olduğunun altını çizdi.
PROVOKASYONA ÖNLEM
Konferans – Seminer – Eğitim Komisyonu üyesi Aslı ADALI da, katılımcıların sorularının önce yazılı olarak alınacağını, moderatör olan dernek temsilcisinin filtrelemesinden geçip elendikten sonra, söz verileceğini ve bu şekilde provokatif soru ve konuşmalara izin verilmeyeceğini kaydetti.
“ İLK KONUK; EFSANE KOMUTAN VE LİDER OSMAN PAMUKOĞLU”
23 Mart Salı günü saat 17.30’da başlayacak olan, Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman PAMUKOĞLU’nun katılacağı ilk konferansın ardından, Siyaset Günleri her hafta Çarşamba ya da Perşembe günü aynı saatte yapılacak konferanslarla devam edecek.
KATILIMCILARA DUAYENDEN SERTİFİKA
Tüm programlara katılanlara sertifika verileceğini belirten GEGiYD Yönetim Kurulu Başkanı Nur Erdem ÖZEREN, kısıtlı sayıda yer olması nedeniyle katılımcıların kayıtlarının alınacağını belirtti. Programın finali için de, uzun süredir Tekirdağ’a gelmeyen Türkiye’nin en önde gelen siyasetçilerinden birini davet ettiklerini ve katılımcılara sertifikalarını kendisinin vermesini rica ettiklerini açıkladı.
HERKES DAVETLİ, KAYIT ŞART
Medya ve İletişim Komisyonu Başkanı Göktuğ GÜNGÖR, tüm halkımızın davetli olduğunu belirttiği organizasyon için ayrıca Namık Kemal Üniversitesi içinde tanıtım yapılacağını belirtti. Trakya’nın tamamındaki Ticaret ve Sanayi Odaları’nın üyeleri ile, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyelerine, Tekirdağ merkezdeki protokol listesinin tamamına ve kendileri ile iletişim halinde olan herkese hem davetiye gönderileceğini, hem de SMS, mail ve faks yoluyla duyuru yapılacağını bildirdi.
TÜM PARTİLERE EŞİT MESAFE
Yönetim Kurulu Başkanı Nur Erdem ÖZEREN, tüm tanıtım faaliyetlerinde, tüm siyasi partilerin her zaman bir arada bulunacağının altını çizdi. Ancak şehir içinde yapılacak çalışmalarda ve kayıt yaptıranlarla her hafta kurulacak iletişimde, tüm veritabanına atılacak maillerde, haftada bir her siyasi partinin katılımı ayrıca duyurulacağını sözlerine ekledi.
KAYNAK:HABER TRAK GAZETESİ

Hastaneye üst geçit

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Cengiz Becerir, “Göğüs Hastalıkları servisi ile diyaliz ünitesinin bulunduğu yeni binayı üst geçitle bahçeye bağlayarak, hasta ve hasta yakınlarının dolaşarak, eziyet çekerek binaya ulaşma sıkıntılarını sona erdirmiş olacağız’’ dedi.
Devlet Hastanesinde insana yönelik hizmet çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Becerir, yeni hizmete sokulan ve bahçe ile bağlantısı merdivenlerle sağlanan yeni binanın hasta ve yakınları için ulaşım sıkıntısının sorun olmasının anlaşılması üzerine derhal gerekli projenin hazırlanarak hayata geçirilmesinin sağlandığını söyledi.
Üst geçit şeklinde planlanan köprünün yapım çalışmalarının sürdüğünü, tahminen bir ay içerisinde bitirilerek hizmete açılacağını söyleyen Becerir, ‘’Hasta ve hasta yakınlarına en iyi ve kaliteli hizmeti verme hedefi kapsamında ulaşımda sıkıntı yaratacağına inandığımız yeni binayı üst geçitle bahçeye bağlayarak bir sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz’’dedi.
Çağdaş, kaliteli ve yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirecek hizmetleri gerçekleştirmek, hasta ve yakınlarının streslerini en alt düzeye düşürerek rahat bir ortamda hizmet almalarını sağlamanın görevleri olduğunu ifade eden Becerir, ekip çalışması içerisinde hastaneyi taşıdıkları kararlı çalışma arzusu ile bölgenin sayılı hastanesi konumuna getirmek amacında olduklarını belirtti.
Becerir şunları kaydetti. ‘’Üst geçit planlanan zaman birimine göre bir ay sonra hizmete girecek.
Ayrıca geçtiğimiz günlerde dahili birimler yoğun bakım ünitesi bir izole oda ve beş yoğun bakım yatağı olmak üzere 6 yataklı yoğun bakım ünitesi olarak hizmete sunuldu. Hastanemiz laboratuarı yer sorunu yüzünden dar bir alanda sıkışık bir şekilde hasta ve yakınlarına sıkıntı veriyordu. Boşalan diyaliz ünitesinin olduğu yeri yeniden dizayn ederek çok yakın bir zaman içerisinde hizmete sokacağız. Polikliniklerde yaşanan kalabalık ve sıkışıklığı ortadan kaldırmak için yaptırdığımız yeni bekleme salonunu da kısa süre içerisinde düzenleyip hastalarımızın hizmetine açacağız. Dolayısıyla yaşanan sıkışıklığı da ortan kaldırmış olacağız. Yine yeni binanın çevre düzenlemesi için gerekli ihale yapıldı. Bina yanına bir otopark düzenlemesi yapılacak ve üst bahçedeki otoparkla bitiştirilecek. Yağmur kanalları ve diğer düzenlemelerde bu çerçevede gerçekleştirilecek.’’
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Fırınlara gece denetimi

Tekirdağ Merkezde bulunan ekmek fırınları geceleri de denetleniyor.
Gece yapılan denetimlere Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Belediye başkan yardımcısı Haldun Güler, Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu, Belediye doktoru, Gıda Mühendisi ve zabıta ekipleri katıldı.
Denetimlerde hijyenlik, Genel temizlik, Ruhsatlar ve Ekmek gramajları kontrol edildi.
Yapılan denetimlerde birçok ekmek fabrikasının hijyen şartlarına uymadığı tespit edilerek tutanak tutuldu ve eksikliklerin giderilmesi için uyarıldı.
Başkan Dalgıç Halkın sağlıklı gıda tüketmeleri için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Festival Komitesi Toplandı.

27 Temmuz-01 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 8.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali öncesi Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında Festival Komitesi gerçekleştirildi.
Özcan’ın yanı sıra Encümen Üyesi Ercan Ersoylu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir’in de katıldığı toplantıya; oda başkanları, dernek başkanları, kulüp temsilcileri de katıldılar.
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bu yıl gerçekleştirilecek festivalde neler yapılabileceği konularında katılımcıların görüşü alındı.
Özcan, bu yıl gerçekleşecek festivalin daha kaliteli olması açısından daha geniş kitlelerin görüşlerini almak ve bunlardan faydalanmak için bu toplantının düzenlendiğini belirterek “Burada sizlerden alacağımız önerileri değerlendirerek festivalimize daha ayrı renkler katmak istiyoruz” dedi.

Keşan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…

Keşan Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul’da katılacakları proje yarışması ile ilgili Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.
Saat 11.00ðe gerçekleşen ziyarete Keşan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yücel Dinçer ile 10 Sosyal A Sınıfı’ndan 9 öğrenci katıldı.
Dinçer, İstanbul’da katılacakları Liseler arası Proje yarışması için Özcan’dan destek istediler.
Özcan’da Keşanlı öğrencilerin Keşan’ın kültür ve yaşamına destek verecek bu projenin somutlaşması halinde kendilerinin de bu projeye gerekli desteği vereceklerini belirterek “Öğrencilerimizin böyle bir güzel çalışmaya imza atacak olmasından gurur duyarım. Ben bu nedenle bütün öğrencilerimiz ve öğretmenimizi bu konuda kutluyorum “dedi.
Dinçer’de projelerine destek sözü veren Özcan’a teşekkür etti.

2010 YILI BİRİNCİ BİLGİ ALIŞ-VERİŞİ TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda 3 ayda bir yapılan Tekirdağ İli 2010 yılı birinci BAV toplantısı İl Müdürü Haydar SOYKAN’nın başkanlığında İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, konu sorumlusu elamanlar ve TAR-GEL Projesi kapsamında köylerde görev yapan 4/B sözleşmeli tarım danışmanlarının katılımı ile 12.03.2010 günü gerçekleştirildi. Toplantının gündemi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 2010 yılı Tarım politikaları olup, son aylarda meydan gelen aşırı yağışların tahıl ekili alanlar üzerine olumlu ve olumsuz etkileri tartışıldı.
İl Müdürü Haydar SOYKAN yaptığı açılış konuşmasında “Banklığımız kuruluşundan bu güne kadar köye yönelik görevini yürütmüştür. Ancak; 5179 sayılı kanunun uygulamaya konulmasından itibaren Bankalığımızın bir de şehre yönelik görevi ortaya çıkmıştır. Buradan hareketle artık Bakanlığımızın ve İl Müdürlüklerimiz toplumsal yaşamın her kademesinde görevi devam etmektedir. İş alanımız çok geniş ve zor. Sadece üretmek yetmiyor artık. Üretim mutlaka kayıt altına alınmalı bu da yetmiyor karşı tarafın istediği kalite standartlarda üretilmelidir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığını iyi tanımak gerekiyor. 2000 yılından sonra yaptığı görevleri, desteklemeler tamamen değişmiş ve toplumun her kesimi ile muhatap olur hale gelmiştir. İlimiz tarımsal alan olarak Ülke genelinde çok büyük olmamasına rağmen tarımsal desteklemelerden aldığı payda Ülke genelinde 5.sıradadır. Bu da İlimizde çok ciddi bir tarımsal üretim olduğunun göstergesidir. Çevre ve topraklarımız bizim temel unsurlarımızdır. Bunlara sahip çıkmalıyız ve bu konuda eğitim çalışmalarımıza aralıksız devam etmeliyiz. Hayvancılık çalışmalarında Bakanlığımızca desteklenen Hemit ve Gönence Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Kooperatif Mülkiyetinde 300 Başlık Damızlık Süt Sığırcılığı projeleri hayata geçirilmiş ve bu projelerde iki köyün hayvanları iki büyük işletmede toplanmıştır. Bu projeler hem ilimiz hem de Ülkemiz için örnek projelerdir.
Biz İl Müdürlüğü olarak BAV toplantılarını çok önemsiyoruz. İlçenizdeki, köyünüzdeki problemleri tespit ederek çözüm için buraya getirin. Çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.
Proje ve İstatistik Şube Müdürü Günay UÇAR, Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Hanifi TÜRKYILMAZ, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şehmus BAYDAR, Destekleme Şube Müdürü Vekili İbrahim Şenol, Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Necmettin KÖŞKEROĞLU ve Kontrol Şube Müdürü Cevdet SOYAK Şube Müdürlüklerinin Çalışmaları ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 2010 yılı Tarım Politikaları ile ilgili bilgi sundular.
Daha sonara toplantıya katılan Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Yöneticisi Nezih SUYARAN ve Tarım Danışmanı Onur KİRAZ İlimizde Mayıs 2010 ayında DLH fuarcılık ve Ö.Ç.D.D ile ortaklaşa organize ettikleri tarla günleri fuarı hakkında bilgi sundular.
Tartışma bölümünde ise 2009 yılı Aralık ayından beri yağan aşırı yağışların hububat alanlarında çürüme, kök ve yaprak hastalıkları vb. zarar meydana getirip getirmeyeceğinin araştırılması için koordinatör Arş. Enstitüsü Müdürlüğüne araştırılması için bildirilmesi ve bir sonraki B.A.V toplantısının hasat konusunda Mayıs ayı sonunda yapılması kararlaştırıldı.

AK Parti Merkez İlçe’den Becerir’e ziyaret

Sağlıkta dönüşüm vatandaşı rahatlattı AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ve ilçe yönetiminden bir heyet Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir’e nezaket ziyaretinde bulundu. Hastane faaliyetleri hakkında bilgiler veren Becerir, “Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Bakanlığın belirttiği tüm hedeflere Tekirdağ’da ulaştık. En büyük eksiğimiz Tekirdağ’a yaraşır bir hastaneye sahip olmaktı. Çok yakında ona da kavuşacağız” dedi.
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ile birlikte ilçe yönetiminden Sebahattin Tirakioğlu, İrfan Balcı, İsmail Cin, Ramazan Baran, Ahmet Ayhan, Ali Rıza Altın, Taner Yılmaztürk, Engin Çebi ve Ziya Ekiciler, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir’e nezaket ziyaretinde bulunarak, hastane hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VATANDAŞI RAHATLATTI
İlçe Başkanı Meral, ziyarette yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile vatandaşların devlet hastanelerinde yaşadığı çilenin büyük ölçüde hafifletildiğine işaret etti. Meral, “Sağlık alanında şimdiye kadar çözülmemiş, çözülmedikçe büyümüş, bu nedenle asla değiştirilemez olarak algılanan sorunlara el atan hükümetimiz, yeni bir bakış açısıyla sorunları çözüyor. Tabi bu başarı, milletvekilinden, bürokratına, bilim insanlarından, sağlık çalışanlarına kadar birçok dalda özveriyle çalışan insanlar sayesinde gerçekleşiyor. Sağlık alanında yapılan yeniliklere önayak olan herkese minnettarız” dedi.
“BİR YILDA 856 BİN HASTAYA HİZMET VERDİK”
Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir ise, Tekirdağ Devlet Hastanesi’nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu hedefleri kısa sürede yakaladığına işaret ederek, “Hastanemizin kapasitesini kısa zamanda 450 yatağa çıkardık. 40 yataklık yoğun bakım ünitesi kurarak, bu konuda Trakya’da lider olduk. Trakya’da taş kırma ünitesi olan tek devlet hastanesiyiz. 12 bin hastamızı ameliyat ettik. 2009 yılı rakamlarıyla 830 bin hastamıza poliklinik, 26 bin hastamıza da yataklı hizmet verdik. Günlük ortalama 3 bin hastamıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.
BİOKİMYA VE MERKEZİ LABORATUVAR HİZMETE GİRİYOR
Becerir, hastanenin teknik altyapı eksikliklerini süratle giderecek adımlar attıklarını, bu kapsamda nöroloji bölümünün revize edildiğini, hastaneye yeni ve modern bir oksijen sistemi alındığını vurguladı. Becerir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli yenilikler yapıyoruz. Hastanemize MR servisini kazandırdık. Biokimya ve merkezi laboratuarımızın yapımı tamamladık. Kısa bir süre içinde açılışını gerçekleştireceğiz. Bu sayede poliklinik önünde bekleyen kalabalıklar olmayacak. Hızlı ve etkili bir laboratuar sistemine kavuşmuş olduk”
“BAKANLIĞIN HEDEFLERİNE ULAŞTIK”
Başhekim Becerir, Tekirdağ’da sağlık alanında en büyük eksikliklerinin Tekirdağ’a yaraşır yeni ve modern bir hastane olduğunu vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Bakanlığın belirttiği tüm hedeflere Tekirdağ’da ulaştık. En büyük eksiğimiz Tekirdağ’a yaraşır bir hastaneye sahip olmaktı. Bu konuda önemli adımlar atıldı. Sağlık Bakanlığı Tekirdağ’a yeni bir hastane yapılması için onay verdi. Yeni hastane yeri için tüm çalışmalar sürüyor. Şu an hastane için 6 olası yer belirlendi. Çevreyolu, Maksi ve Muratlı yolu üzerinde bulunan yerlerle ilgili detaylı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlığımız, yeni hastaneyi kamu-özel iştiraki ile yaptırmak istiyor.” şeklinde konuştu.
Nezaket ziyareti, AK Parti Merkez İlçe Yönetimi ile Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir’in hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

KIRKLARELİNDE AKP İSTİFALARI

Kırklareli AKP İl Teşkilatında, 2009 yerel seçim sonrasından beri devam eden çalkantılar sürüyor. AKP teşkilatlarının sistemli ve halka yakın organize çalışmasını yıllardır bir türlü yakalayamayan Kırklareli teşkilatı bu dönemde de aynı başarısızlığı sürdürüyor. Bugün çalışmalarıyla göz dolduran il teşkilatının en sağlam kalelerinden biri haline gelen Kadınlar Kolu Başkanı Av. Tülay Peker ve yönetimdeki 15 üye istifa etti. Yeni istifalar da bekleniyor. Peker’in konu ile ilgili Basın Açıklaması şöyle;
“AK parti Teşkilatı içerisindeki Belediye Meclis üyeliğim, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki görevim, Kırklareli Kadın Hakları Komisyon Başkanlığı görevim ve Avukatlık mesleğim ile birlikte yoğun bir mesai gerekmektedir.
Önümüzdeki günlerde parti içi çalışmaların yoğun bir mesai gerektirmesi nedeniyle istifa ettiğimi saygıyla kamuoyuna arz ederim.
Yine Kırklareli Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi aşağıda istifa eden 15 arkadaşımın da ismini sizinle paylaşır ve huzurunuzda kendilerine onurlu duruşlarından, adaletli ve tarafsız tutumlarından, ezmeyen ama kendisini de ezdirmeyen tavırlarından ve en önemlisi partimize bağlılık ve çalışkanlıklarından ötürü teşekkür ederim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, destek ve çalışmalarımızla yardımcı olacağımızı, her zaman kimsesi olmayanın, ezilenin, haksızlığa uğrayanın yanında olacağımızı, aldatan da aldanan da olmayacağımızı, sözümüzün eri olduğumuzu beyan eder, geçmişimizi referans göstererek tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”
İşte görevinden istifa eden üyeler;
Av.Tülay Tunçay Peker
Figen Yapıcı
İmren Erol
Hamdiye Akayran
Miyase Subaşı
Asiye Yaman
Ayşe Kutlubay
Güler Eşiyok
Semra Güler
Melahat Sinanoğulları
Dilek Ütük
Neslihan Şen
Gülşah Altaş
Özlem Demir
Meral Mısırlı
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Emekliye Ayrılan Savcılara Veda Gecesi

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapan ve yaş haddinden emekliye ayrılan iki Cumhuriyet Savcısı’na Shiva Et Lokantası’nda veda gecesi düzenlendi Çorlu’da Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan Cumhuriyet Savcıları Ahmet Kılıç ve Necmettin Güler’in yaş haddinden dolayı emekliye ayrılması nedeniyle Shiva Et Lokantası’nda veda gecesi düzenlendi. Geceye Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Zikrullah Özbağ, hâkimler ve cumhuriyet savcıları katıldı.
Gecede konuşan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, “İki arkadaşımız aramızdan ayrılıyor. 6 aydır buradayım ve bizlerle deneyimlerini paylaştılar. Bir gün bu konuşmayı bizim içinde yapacaklar. Ahmet Bey ve Necmettin Bey alınlarının akıyla aramızdan ayrılıyorlar. Ahmet beyi fıkralarıyla özleyeceğiz. Necmettin beyi de her şeyi eleştirme davranışıyla özleyeceğiz. Kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerine mutluluk dolu bir yaşantı diliyorum” dedi.
34 yıl görev süresi sonunda yaş haddinden emekliye ayrılan Ahmet Kılıç, “Bu geceyi benimle paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” diyerek meslek hayatı boyunca başına gelen ilginç olayları esprili şekilde anlatarak geceye katılanları kahkahaya boğdu. 30 yıl görev yapan ve yine yaş haddinden emekliye ayrılan Necmettin Güler’ de, “Bu gece bir tayin toplantısı değil. Uzun yıllar iyisi ile kötüsüyle geçirdiğimiz bu görevi sonlandırıyoruz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.
Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’da, “Böyle anlamlı bir gecede sevdiğim iki ağabeyimin yanında bulunmaktan onur duyuyorum. Böylesine ciddi bir görevi bu kadar iyi bitirmek herkese nasip olmaz. Her görev mukaddestir. Ama adalete hizmet etmek kadar yüce bir görev yoktur” dedi. Ardından Çorlu Kaymakamı Ali Dursun tarafından emekliye ayrılan Ahmet Kılıç’a plaketi ve hediyeleri verildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da Necmettin Güler’e plaketini ve hediyesini verdi. Daha sonra Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Zikrullah Özbağ emekliye ayrılan Ahmet Kılıç ve Necmettin Güler’le hatıra fotoğrafı çektirdi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Yemişçi Ailesinin Acılı Günü

Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da faaliyet gösteren Aydın Parke isimli iş yerinin sahibi olan işadamı Hüseyin Yemişçi geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.
İkamet ettiği İstanbul`dan önceki sabah Çorlu`da bulunan iş yerine gelmek üzere 59 VD 268 plakalı otomobiliyle hareket eden Yemişçi, TEM Otoyolu Kınalı gişeler girişinde bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Hüseyin Yemişçi hayatını kaybetti.
Silivri Belediyesi İtfaiye ekipleri ve kaza kırım araçlarının müdahale ettiği kazada, Hüseyin Yemişçi`nin araç içerisinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi`nin de kayınbiraderi olan Hüseyin Yemişçi Çorlu`da Süleymaniye Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Çorlu Asri Mezarlığı`nda toprağa verildi. Cenaze törenine Hüseyin Yemişçi`nin mesai arkadaşları, sevenleri ile Yemişçi ailesinin eş, dost ve akrabaları katıldı.
http://www.trakyahaberci.com/ ve http://www.trakyaspor.com/ ailesi olarak merhuma Allah`tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dileriz.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN DUYURU

Kurumumuz ile Tekirdağ Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünce; CNC Torna Tezgâhı Operatörü, CNC Freze Tezgâhı Operatörü, Bilgisayar Operatörü Çizim Programları (Solid Works), Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı (CAD-CAM), Bilgisayar Operatörü, Web Tasarımcısı, Endüstriyel Bakım-Onarım Elektrikçisi, Elektrik Pano Montörü, Gazaltı Kaynakçısı, Forklift Operatörü, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) mesleklerinde Meslek Edindirme Kursları açılacaktır.
Elektrik Pano Montörü, Gazaltı Kaynakçısı, Forklift Operatörü, Elektrik Tesisatçısı (Bina) ve Kaynakçı kurslarına katılacakların en az ilköğretim okulu mezunu, diğer kurslara katılacakların en az ortaöğretim okulu mezunu olmaları gerekmektedir.
Ayrıca kurslara katılacakların 17 - 35 yaşlarında olmaları, Öğrenci ve (Açık öğretim ve 2. öğretim öğrencileri hariç) ve Sosyal Güvenlik kapsamında olmamaları ve İŞKUR’ a kayıtlı işsiz olmaları gerekmektedir.
Kurslara katılacak kursiyerlerin belirlenebilmesi için müracaatçılar arasından seçme yapılacağından;
CNC Torna Operatörlüğü kursuna katılacakların 17 Mart 2010 tarihinde saat 10.30,
CNC Freze Operatörlüğü kursuna katılacakların 17 Mart 2010 tarihinde saat 11.00,
Bilgisayar Operatörü Çizim Programları (Autocad-Solidworks) kursuna katılacakların 17 Mart 2010 tarihinde saat 13.30,
Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı (CAD-CAM) kursuna katılacakların 17.Mart 2010 tarihinde saat 14.30,
Gazaltı Kaynakçısı kursuna katılacakların 18 Mart 2010 tarihinde saat 10.00,
Forklift Operatörü kursuna katılacakların 18 Mart 2010 tarihinde saat 11.00,
Bilgisayar Operatörü kursuna katılacakların 18 Mart 2010 tarihinde saat 13.30,
Web Tasarımcısı kurusuna katılacakların 18 Mart 2010 tarihinde saat 14.30,
Elektrik Pano Montörlüğü kursuna katılacakların 19 Mart 2010 tarihinde saat 10.00
Endüstriyel Bakım-Onarım Elektronikçiliği kursuna katılacakların 19 Mart 2010 tarihinde saat 11.00,
Yapı Elektrik Tesisatçılığı kursuna katılacakların 19 Mart 2010 saat 13.30,
Elektrik Ark Kaynağı-Oksigaz Kaynakçılığı kursuna katılacakların 19 Mart 2010 saat 14.30 da,
Tekirdağ Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde hazır bulunmaları önemle duyurulur.

BAYRAM BIYIKLI HÜRFİKİR AİLESİNE KATILDI

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
İhlâs Pazarlama Trakya Bölge Müdürü Bayram Bıyıklı, bu haftadan itibaren Hürfikir Gazetesinde köşe yazılarıyla gündemi değerlendirecek.
Türkiye’nin ve bölgemizin sorunları ile geliştirilebilinecek projeler hakkında farklı bir bakış açısını okurlarımızla paylaşacak olan Bıyıklı, ayrıca haftanın bir gününde de sağlık konularıyla okurlarımıza ışık tutacak.
Uzun yıllar İhlâs Pazarlama Grubunun üst düzey yöneticiliğinde çeşitli görevlerde bulunan Bayram Bıyıklı, birçok ulusal ve yerel gazetede köşe yazılarıyla tanınıyor.

LÜLEBURGAZ’A BÜYÜK PROJE

HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
İhlâs Pazarlama Bölge Müdürü Bayram Bıyıklı, Edirne Şube sorumlusu Özcan Onaldı ve Lüleburgaz Şube Sorumlusu Mustafa Rüzgâr LüleBurgazda günlük olarak yayın hayatını sürdüren HürFikir gazetesini ziyaret etti.
Gazetenin İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan ile bir süre Sohbet eden İhlâs Grubu, çok yakın bir zamanda Lüleburgaz İlçesinde yapımına başlanacak olan 150–200 dairelik projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
İhlâs Grubu adına bir açıklama yapan Trakya Bölge Müdürü Bayram Bıyıklı, “ihlâs pazarlama adı altında faaliyet gösteren Huzurlu İnşaat Firması, halen Trakya Bölgesi’nin birçok yerleşim yerinde inşaat yapım faaliyetlerini sürdürüyor. Trakya’nın merkezi konumunda bulunan Lüleburgaz’da da 150–200 dairelik bir site yapım projemiz var. İçerisinde sosyal tesisleri bulunan, radyo temel tekniği ile yapılan, yüzde 50 tasarruf sağlayan ısı yalıtımlı dairelerden oluşan bir proje olacak bu. Proje kapsamında yer araştırmalarımız devam ediyor. Çok yakın bir sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” açıklamasını yaptı.
İhlâs Pazarlama Trakya Bölge Müdürü Bayram Bıyıklı, ziyaretleri esnasında M. Sıddık Gümüş’ün “İngiliz casusunun itirafları ve İngilizlerin İslam Düşmanlığı” adlı kitabını, gazetenin İmtiyaz sahibi Murat Mahir Altan’a hediye etti.

“Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem Planına son şekli verildi”

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Ergene Nehri kirliliğine dair hazırlanan Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem Planına son şekli verilerek, uygulama sürecine gelindiği bildirildi.
Kırklareli Valiliği İl Çevre Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada¸” Ergene Nehri kirliliğine dair, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince, her yıl düzenli olarak alınan nehir giriş ve çıkış noktalarındaki numunelerin analiz sonuçlarını da dikkate alarak hazırlanan Meriç-Ergene Havzası Koruma Eylem Planına son şekli verilmiş olup, uygulama sürecine gelinmiştir. Öte taraftan, ilimizde kurulu bulunan Hava Kalitesi İzleme İsyonu aracılığı ile kirlilik seviyesi on-line olarak izlenebilmekte olup, bu değerler Çevre ve Orman Bakanlığı internet sitesinden de halkımız tarafından takip edilebilmektedir” denildi.
Açıklama şu şekilde sürdü: “03–04 MART 2010 tarihlerinde Çevre ve Orman Bakanlığı/ Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü/ Ölçüm ve Denetim Daire Başkanlığından 15 kişilik uzman bir ekip ve İl Müdürlüğümüz/ Çevre Yönetimi-ÇED ve Planlama Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Kırklareli İli sınırları içindeki farklı sektörlerdeki 13 adet işletmede şok denetim yapılarak, atıksularından numune alınmış ve aynı gün içinde, atıksu analizi yapabilecek yetenek ve donanıma sahip Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Refeferans Laboratuvarına ait 2 adet Mobil Laboratuvar aracında analiz edilmiştir.
Ayrıca söz konusu denetimlerde, özellikle atıksu konusundaki izinler ve geçmiş analiz sonuçları da yerinde incelenmiştir. Denetimlerde tespit olunan eksikliklere göre, Çevre Kanunu uyarınca ilgili işletmeler hakkında uygulanacak olan İdari Para Cezalarının tayini için, anılan analiz sonuçları ve tespitler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne sunulacaktır. Bundan sonra da, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yapılan denetimlere ilave olarak, Çevre ve Orman Bakanlığınca bu tür denetim ve kontrollere periyodik olarak devam edilecektir”

Lüleburgaz’da ilköğretim okulları arası bilgi yarışması düzenlendi.

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve her birinde 4’er okulun yarışacağı bilgi yarışmalarının ilki Lüleburgaz İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.
İlk yarışmada, Özel Şimşek İlköğretim Okulu, General Ferhat Akat İÖO, Ahmetbey Atatürk İÖO ve Evrensekiz İÖO’nun mücadele etti. Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplam 25 sorunun sorulduğu yarışmada, General Ferhat Akat İÖO birinci oldu.

CHP İlçe Eğitim Sekreteri Okan Mutlu: “AK Partinin politikaları ülke tarımını bitirdi”

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatı, haftalık olağan toplantısında, AK Parti’nin tarım politikaları konulu bir sunum yaptı.
Okan Mutlu, Ak Parti’nin çiftçiyi yoksullaştırdığını ve ülke tarımını gerilettiğini söyledi.
İMF ve AB politikaları doğrultusunda çiftçilerin mağdur edildiğini söyleyen Mutlu: “Çiftçinin çıkarları yerine, gıda şirketlerinin çıkarları öncelenmektedir. Tarım destekleri ve primler aşağı çekilmiş ve yerli üretim yerine ithalata ağırlık verilmiştir. Tarım ürünlerinde ithalat patlaması yaşanmaktadır” dedi.
Mutlu, AK Parti iktidarı dönemindeki tarım politikalarını konu aldığı sunumunda rakamsal verilere de yer verdi. 2006 yılında devletin çiftçilere 5 milyar TL destek verdiğini, buna karşılık olarak ise, çiftçilerin devlete 5 milyar 449 milyon TL ÖTV ve KDV ödediğini ifade ederek: “Devlet çiftçiyi değil, çiftçi devleti destekler hale gelmiştir” şeklinde konuştu

Lüleburgaz’la Moldova’nın Vulkaneshty ili kardeş kent oldu.

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Moldova’nın Gagavuz Özerk Bölgesi’nin Vulkaneshty ili ile Lüleburgaz Belediyesi arasında kardeşlik sözleşmesi imzalandı.
Lüleburgaz Belediyesi Meclis toplantı Salonu’nda Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ile Vulkaneshty Belediye Başkanı Mihail İvancıoğlu arasında Kardeşlik Sözleşmesi imzaladı.
Lüleburgaz tanıtım videosunun izlendiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Emin Halebak, “Farklı ülkelerde yaşıyor olmamıza rağmen aynı soydan geliyoruz. Bu kardeşliğin geleceğe en iyi şekilde taşınmasını istiyoruz. Sağlıklı ve düzgün çalışmasını ve her ikimize de hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Vulkaneshty Belediye Başkanı Mihail İvancıoğlu da, aynı soydan gelen ve aynı dili konuşan iki kent halkının kardeşlik sözleşmesi imzalamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı emin Halebak, Vulkaneshty Belediye Başkanı Mihail İvancıoğlu, Vulkaneshty Valisi Sergey Cherney, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri ve daire amirlerinin katıldığı törende, konuşmaların ardından imzalar atılan imzalarla Vulkaneshty ve Lüleburgaz’ kardeş kent oldu.

MUSTAFA GÖLCE, “BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN YAKIN İLGİSİNDEN ÇOK MEMNUN OLDUK”

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gölce, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, İstanbul’da kendilerine gösterdiği yakın ilgiden memnun olduklarını söyledi.
İstanbul’daki Roman buluşmasına katılan Gölce, yaptığı açıklamada: “Bu ülkenin bir başbakanı ilk defa Romanlarla buluşup, onların dertlerini isteklerini dinledi. Başbakan, bizimle yakından ilgilendi ve biz de bu ilgiden oldukça memnun kaldık” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın kendilerine, “Artık hiçbir Roman vatandaşım çadırda kalmayacak” dediğini kaydeden Gölce: “bu toplantı çok önemli bir adım oldu. Ayrıca, bizim Lüleburgaz’dan İstanbul’a gitmemizdeki masraflarımızı da Lüleburgaz Kaymakamlığı karşıladı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...