***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ağustos 2009 Pazar

Vize ilçesinde Yüksekokul Ek Bina Yapım Çalışmalarına Başlandı

Kırklareli iline bağlı Vize ilçesi Belediye Başkanlığı İlçede bulunan meslek yüksekokulununek bina ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına başladı. Toplam 350 m2’lik alanda alt yapı çalışmaları tamamlanan yüksekokulek binasının 1 hafta içersinde zemin betonu atılarak, prefabrik binanın yapımı başlayacaktır. Vize Belediye Başkanı Selçuk YILMAZ; yaptığı açıklamada
ilçemizdeki eğitim ve öğretim hayatının yüksek standartlarda devamedebilmesi için elimizden gelen desteği göstereceğiz.Yüksekokul içinek bina yapılması ilçemizdeki öğrenci sayısının artmasını sağlayarak Vizemizin sosyo-kültürel açıdan da üst seviyeye ulaşmasınaimkan verecektir.Yüksekokulda açılacak yeni bölümler ve ikinci öğretiminde olması ilçemiz ekonomisine olumlu katkılar gösterecektir.
Yeni öğretim yılında yüksekokul ek binasını yetiştirmeyi ve var olan okul kontenjanını arttırarak mevcut öğrenci sayısının 600 olmasını hedefliyoruz. Belediye olarak; ilçemizde bulunan bir yüksekokulun daha ileri seviyelere gelebilmesi için, sahip olduğumuz imkanlar doğrultusunda eğitimin, eğitimcinin ve öğrencilerimizin dün olduğu gibi bugün ve yarın da yanlarında olmaya devam edeceğiz.dedi

VALİDEN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET




Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 20 Ağustos Perşembe günü, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Çağlayan, Vali Aydoğdu’nun ziyaretinden onur duyduklarını, Valilik ve Belediye’nin ortak çalışmaları doğrultusunda, Kırklareli halkına sonuna kadar hizmet edileceğini belirtti.

Vali Aydoğdu da, Kırklareli halkının istediği her türlü hizmeti yapmaya gayret göstereceklerini, Kırklareli’nde asıl hizmetin ise Kırklareli halkının kendilerinin yapması gerektiğini belirtti.

Vali Aydoğdu ayrıca, bir yerin asıl hizmet kurumlarının yerel yönetimler olduğunu belirterek; “Bir yerin sahibi orada yaşayanlardır. 21. yüzyıldayız ve bana göre devletlerin görevi vatandaş için hizmetleri yapılabilir kılmaktır. Asıl hizmet kurumları yerel yönetimlerdir. Merkezi idare ulusal katkı sorunlarını çözecek, yerel yönetimlerin üstesinden gelemediği varsa bu sorunlarda yardımcı olacak.

Kırklareli’nde kalıcı kalkınmanın temellerini, belediyeler, özel idareler atacak. Valilikler de burada genel idareyle yani Ankara ile, genel bütçe durumunu gözetecek. Üstesinden gelinemeyen, hizmetler yatırımlar konusunda, genel bütçenin sağlanması konusunda bir bağ olacak. Bu anlamda Valiliğin görevi hükümet merkezine karşı mahallindeki halkın temsilcisidir. Mahallindeki halkın karşısında da merkezi hükümetin temsilcisidir. Böyle bir çift derslik görevi vardır Valiliğin. Kırklareli’nde asıl hizmeti yapacak olanlar Kırklarelililerdir. Kırklareli’ni güzelleştirecek, kalkındıracaklardır. Bizler de Kırklarelili vatandaşlarımızın hizmetinde onların tebliğ ettiği görevleri yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve İl Jandarma Komutanı Mehmet Yiğit ile birlikte Belediyeye ziyarette bulunan Vali Aydoğdu’yu, Başkan Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkurt ve İl Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan karşıladı.

PAZAR ESNAFI SESLENİYOR ÇORLUDAKİ PERŞEMBE PAZARINA EL ATACAK KİMSE YOKMU?


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde perşembe günü kurulan pazar yeri içler acısı. Konu ile ilgili bizleri arayan Pazarcı esnafları pazar yerlerindeki eternitler senelerden beri kırıkSevgili Belediye Başkanımız Ünal Baysan bir kez satışı yapılırken geçtiğimiz dönemlerdeki Belediye Başkanlığında ilgilendi. Ondan sonraki Belediye Başkanımız hiçilgilenmedi. Pazarcı Esnafını ne olarak görüyorlar bilmiyoruz. defalarca söylememize rağmen ilgilenen olmadı. Birde yağan yağmur sonrası tezgah yerlerimiz su içinde kalıyor. Birde pazar yerlerinde otobüs veya araba yıkıyorlar. Peronlarımız su içinde ve pislik içinde kalıyor. Sevgili Belediye Başkanımız Ünal Baysan gelsin bir sabah halimizi görsün. Perşembe pazarındaki kırık eternitleri bir an evvel hal etsin dediler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

İPSALA SARICAALİ KÖYÜNDE BİR KİŞİ HAYATINA SON VERDİ

Edirne iline bağlı İpsala ilçeisnin Sarıcaali Köyünden İbrahim Aktar (47) kendini asarak hayatına son verdi.
21 Ağustos akşamı Sarıcaali Köyündeki evinin yanında bulunan Traktör Garajına kendini iple asarak hayatına son veren İbrahim Aktar’ı yakınları saat: 22.00 sıraları bulduğu ve Jandarmaya haber verdiği bildirildi.
İpsala Gümrük Kapısındaki Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunda çalışan daha sonra Edirne Kapıkule ve Hamzadere Kapısındaki Turing Kurumlarına tayin edilen bunun üzerine işinden istifa eden İbrahim Aktar’ın ekonomik sıkıntıları olduğu ve psikolojik sebeplerle kendini astığı tahmin ediliyor.
İbrahim Aktar’ın cenazesi 22 Ağustos Cumartesi günü İstanbul Adli Tıp Kurumuna otopsiye gönderildiği ve otopsisinin ardından aynı gün ikindi namazına müteakiben İpsala Sarıcaali Köyü mezarlığına defnedildiği öğrenildi.
KAYNAK:www.ipsala.com

47 ekiple 24 saat denetim


Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde sigara denetimlerine devam eden ekiplerin, ramazan ayında da iftardan sahura kadar sigara denetimlerine devam edeceği bildirildi.
Sigara denetimi konusunda ramazan ayında özel bir çalışma yapılacağını ifade eden Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çağlayan, valilik, sağlık il müdürlüğü, emniyet ve zabıta personelinden oluşturulan denetim ekiplerinin, sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın yürürlüğe girdiği 19 Temmuzdan bu yana denetimlerini sürdürdüğünü belirtti.
Çağlayan, ramazan ayında da il genelinde umuma açık olan kapalı alanlarda denetimlerin etkin bir biçimde sürdürüleceğini söyleyerek, ekiplerin günlük denetimlerinin yanı sıra ramazanda iftarla sahur arasında da görev yapacağına dikkat çekti.
Çağlayan şöyle devam etti; “Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezimize gelen her ihbar değerlendirmeye alınıyor ve derhal o bölgeye ekip sevk ediyoruz. Hattımız ramazan ayı boyunca da 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlarımız 258 22 18 numaralı telefondan irtibat merkezimize ulaşarak, ihbarda bulunabilirler.”
24 SAAT GÖREV BAŞINDA
19 Temmuzdan bu yana 47 ekibin il genelinde 1000'i aşkın kapalı mekanın denetlendiğini belirten Tekirdağ Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, bu güne kadar Tekirdağ'da hiçbir işletme sahibi veya vatandaşa sigara konusunda ceza kesilmediğini söyledi.
Çağlayan, ilk denetimlerin, vatandaşı bilgilendirici ve eğitime yönelik olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Denetlediğimiz mekanlarda, işletme sahiplerini 'Burada sigara içilmez' levhasını asmaları yönünde uyarıyor ve tabelanın görünür bir biçimde konulmasını istiyoruz. 1000'i aşkın kapalı mekanın denetimi sırasında, sigara içen kimseye ve içilmesi izin veren mekana rastlamadık. Vatandaşlarımız büyük bir çoğunluğu, kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan yasayı destekliyor. Denetlediğimiz kapalı mekanların hiçbirinde, küllük bile görülmedi. Tekirdağ, yasağa 100'de 100 uydu.” Yasanın uygulanmasındaki temel hedefin, ‘halk sağlığını koruma ve gelecek nesilleri sigarının zararlı etkilerinden uzak tutma’ olduğunu belirten Çağlayan, genişletilmiş sigara yasağı uygulamasının olumlu etkilerinin 10-15 yıl içinde görüleceğini söyledi

Akli dengesi yerinde ve yetişkin olan herkese farz

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Orucun insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, Ahiret’te ise cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadet olduğunu bildirdi.İslam dininin insanlardan yapmasını istediği ibadetlerden birisinin de Ramazan ayında oruç tutmak olduğunu söyleyen Okutan, Orucun Müslüman, akıllı ve erginlik çağına gelmiş olan herkese farz olduğunu dile getirdi.
Okutan, şöyle konuştu; “Oruç, insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette de cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadettir. İnsanın, oruçtan beklediği manevi hazzı alabilmesi ve günahlarının bağışlanabilmesi için, sadece midesine değil, bütün organlarına oruç tutturması gerekir. Yani insan, nefsinin aşırı isteklerine karşı koyabilmeli, öfkesini yenebilmeli ve eline, ayağına, diline, gözüne, kulağına, kalbine ve düşüncesine de oruç tutturabilmelidir. Başkalarına zarar vermekten, etrafındaki insanları huzursuz etmekten kaçınmalı, herkesle iyi geçinmeli ve kendisi ile iyi geçinilmelidir. Böylece, bütün ibadetlerde olduğu gibi, özellikle oruç ibadetinin gayesi olan insanın olgunlaşması, ahlakının güzelleşmesi gerçekleşecek, dolayısıyla ferdin ve toplumun hayatı huzurlu ve mutlu olacaktır.”
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Serez'in kitabına 2. baskı yapıldı

Tekirdağ’ın yaşayan tarihi Mehmet Serez’in yeni kitabı Tekirdağ ve Çevresi Şehitlikleri’nin ikinci baskısı, piyasaya çıktı. 3 kız çocuk ve 6 torun sahibi olan Serez’in şimdiye kadar yayınlanmış 45 eseri bulunuyor.
Yeni piyasaya çıkan kitabında; Askerlik Şubeleri kayıtları, resmi belgeler, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yayınlanmış kaynak eserler ve yaşayan kişilerin ifadelerine, yazılarına itibar edildiğini vurgulayan Serez, kitabın ilk baskısının 1933 yılında, dönemin Tekirdağ Valisi Şenol Engin tarafından bastırıldığını söyledi.
Trakya'nın her karış toprağının şehit ve gazilerimizin kanları ile sulandığını belirten Mehmet Serez, bu eserde onlara karşı manevi borcumuzun bir kısmını olsun yerine getirmenin bahti­yarlığını yaşadığını vurguladı.
Serez şöyle devam etti; “Şehit ve gazilerimizin kanları kurumadan onları anmak, hatıralarını dile getirmek istedim. Araştırmam esnasında kayıt ve belgelerde noksanlıklar gördüm. Vatan uğrunda gözünü kırpmadan Şehitlik mertebesine ulaşan bu kahramanlara acaba biz ne yaptık. Şehitliklerimiz ne durumdadır? Gazilerimiz hayatlarını ne şekilde sürdürdüler? İncelemem sırasında Balkan, Çanakkale Savaşları hakkında ufak bilgiler sunmağa çalıştım.
Genel Kurmay Başkanlığımızın yayını olan ‘Şehitliklerimiz ve Şehitlerimiz’ adlı eserde adı geçen şehitlikte Türkiye'nin muhtelif yörelerinden 27 vilayetimizin 373 şehi­dinin de burada yattığı tespit edilmiştir. Bu şehitlerimizin 54'ü Tekirdağlı'dır.
Eserimizde onların da tümünü yayınlamış bulunuyorum. Ayrıca Çanakkale Savaşında Yarbay Mustafa Kemal yönetimindeki 19. Fırka'nın faaliyetleri eserde yer alıyor Şehitlerimiz arasında Kıbrıs, Kore, ülkemizin çeşitli yörelerinde şehit olmuş kahraman askerleri­mizin listeleri de verilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, geride kalanlara sabır diliyorum.”
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Uyuşturucu tacirlerine suçüstü


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize büro amirliği ekipleri İstanbul ilinden 34 VB 9322 plakalı otomobil ile Çorlu ilçesine uyuşturucu madde getirildiği bilgisini alması üzerine ilçe girişlerinde uygulama noktaları oluşturdu.
Aracın ilçeye girdiğinin görülmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri aracı bir süre takip etti. Takip edildiğini gören uyuşturucu tacircileri araçta bulunan siyah torba içindeki uyuşturucu maddesini yol kenarına attı. Uyuşturucu getiren otomobili arkadan aracı takip eden polis ekipleri atılan torbayı alarak otomobillerine koydular. Uyuşturucu aracının ağır bakım ışıklar mevkiinde bulunan uygulama noktasında durdurulması sonucu araçta yapılan aramalarda toplam 1 kilo 520gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddesinin ele geçmesi ile araçta bulunan sürücü Selim K (46), Hüseyin T(31) ve Arif T (48) gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize büro amirliğine getirildiler. Zanlıların alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Çorlu adliyesinde savcılıkta alınan ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme tarafından üç zanlı Piyasaya uyuşturucu madde sürmek, nakletmek ve ticaret suçundan tutuklandılar. Tutuklanan zanlılar Silivri L tipi kapalı cezaevine gönderildiler.

KAYNAK:www.habercorlu.com

Bankamatik dolandırıcılarına dikkat

Edirne’de Özel İdare Müdürlüğü bahçesinde bulunan bankamatiğe yerleştirilen düzenek son anda fark edildiKart girişinin üzerine yerleştirilmiş düzeneği fark eden vatandaşın bildirmesi üzerine polis, inceleme başlattı. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda özel bir bankaya ait bankamatikte düzenek tespit edildi. Bankamatiğe para çekmek için gelen bir vatandaş, kart girişinin üzerine yerleştirilmiş düzeneği fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çevrede detaylı bir inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri de bankamatikte parmak izi aradı. Kurulan düzeneğin, kartın içerde kalmasını sağlayarak müşterinin hesabından para çekmeye imkan tanıdığı tespit edildi.

Uyuşturucu operasyonu

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri düzenlediği operasyonda toplam 44 kilo eroin ele geçirdi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri İstanbul, Van ve Bursa’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda toplam 44 kilo eroin ele geçirdi. Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütünün 8 üyesi gözaltına alındı. Edirne Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

İlk yardım eğitimi

Tekirdağ Belediyesi itfaiye personeli ilk yardım konusunda eğitim almaya başladıİtfaiye Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilen programda Kızılay Eğitim Merkezi Mesul Müdürü hemşire Fusun Hüner İnal, İlkyardım eğitimi konusunda itfaiye personelini bilgilendirdi. Bir gün süren eğitim sonrası açıklama yapan Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın diğer kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Taş ocağı istemeyen köylüler eylem yaptı

EDİRNE- Köylerinin yakınına taş ocağı kurulmasını istemeyen köylüler, tesisin yapılacağı alanda toplanarak durumu protesto etti. Trakya’nın en verimli balının çıkarıldığı bölge konumunda olan Vaysal Köyü büyük tehdit altında. Köylü, kurak bir yapıya sahip olan Lalapaşa’nın en verimli bölgesine taş ocağı kurulmaması için eylem yaptı. Bölgede bulunan taş ocaklarının kuruluş sürecinde şirket yetkilileri tarafından iş vaadiyle kandırıldıklarını öne süren köylüler, aynı senaryoyu tekrar yaşamak istemiyor. Yeni kurulacak taş ocağı ile birlikte su kaynaklarının yanı sıra ormanların yok edileceğini söyleyen köylüler, ‘Toprağımıza, suyumuza, ormanlarımıza, geleceğimize sahip çıkalım’ yazılı bir pankart açarak, “Taş ocağı istemiyoruz”, “Çocuklar toz yutmasın”, “Yeşil alanlar yok olmasın” sloganları attı. Vaysal Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Naif Özdoğan, bölgedeki taş ocaklarında patlatılan dinamitler yüzünden köydeki ineklerin düşük yaptığını ileri sürdü. Ocağa taş taşıyan kamyonlar nedeniyle köy yolunun da bozulduğunu söyleyen Özdoğan, köyde ikamet eden hamile bir bayanın da erken doğum yaptığını belirtti.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...