***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Ağustos 2009 Pazar

VALİDEN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET




Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 20 Ağustos Perşembe günü, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Çağlayan, Vali Aydoğdu’nun ziyaretinden onur duyduklarını, Valilik ve Belediye’nin ortak çalışmaları doğrultusunda, Kırklareli halkına sonuna kadar hizmet edileceğini belirtti.

Vali Aydoğdu da, Kırklareli halkının istediği her türlü hizmeti yapmaya gayret göstereceklerini, Kırklareli’nde asıl hizmetin ise Kırklareli halkının kendilerinin yapması gerektiğini belirtti.

Vali Aydoğdu ayrıca, bir yerin asıl hizmet kurumlarının yerel yönetimler olduğunu belirterek; “Bir yerin sahibi orada yaşayanlardır. 21. yüzyıldayız ve bana göre devletlerin görevi vatandaş için hizmetleri yapılabilir kılmaktır. Asıl hizmet kurumları yerel yönetimlerdir. Merkezi idare ulusal katkı sorunlarını çözecek, yerel yönetimlerin üstesinden gelemediği varsa bu sorunlarda yardımcı olacak.

Kırklareli’nde kalıcı kalkınmanın temellerini, belediyeler, özel idareler atacak. Valilikler de burada genel idareyle yani Ankara ile, genel bütçe durumunu gözetecek. Üstesinden gelinemeyen, hizmetler yatırımlar konusunda, genel bütçenin sağlanması konusunda bir bağ olacak. Bu anlamda Valiliğin görevi hükümet merkezine karşı mahallindeki halkın temsilcisidir. Mahallindeki halkın karşısında da merkezi hükümetin temsilcisidir. Böyle bir çift derslik görevi vardır Valiliğin. Kırklareli’nde asıl hizmeti yapacak olanlar Kırklarelililerdir. Kırklareli’ni güzelleştirecek, kalkındıracaklardır. Bizler de Kırklarelili vatandaşlarımızın hizmetinde onların tebliğ ettiği görevleri yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve İl Jandarma Komutanı Mehmet Yiğit ile birlikte Belediyeye ziyarette bulunan Vali Aydoğdu’yu, Başkan Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkurt ve İl Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan karşıladı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...