***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Aralık 2009 Cumartesi

Alkollü araç kullandı,kaza yaptı,arkadaşının ölümüne neden oldu CEZAEVİNİ BOYLADI

Arkadaşının ölümüne sebebiyet veren sürücü cezaevine gönderildi.
TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan ve bir evin duvarına çarparak araç içerisinde ki arkadaşı Oktay Ergin(21)`in ölmesine sebep olan ve kaza sırasında alkollü olduğu tespit edilen otomobilin sürücüsü 21 yaşındaki Mustafa K kaza sonrası tedavi gördüğü Çorlu Devlet Hastanesinden taburcu edildiği gün taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklanarak Pınarhisar cezaevine gönderildi.
Kaza, 07 Aralık 2009 gecesi saat 02.35 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi üzerinde meydana gelmişti. 21 yaşındaki Mustafa K, aynı yaştaki arkadaşı Oktay E ve 22 yaşındaki Sercan N ile birlikte kullandığı 59 UU 155 plakalı otomobille dolaştıkları sırada aldıkları alkolün etkisi ve aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu cadde üzerindeki Süleyman Yılmaz'a ait tek katlı evin duvarına çarpmıştı.Otomobilin duvara çarpması sonucu araçta bulunan Oktay Ergin hayatını kaybetmiş, sürücü Mustafa K ile arka koltukta oturan Sercan N yaralanmıştı.Kazada sürücünün 100 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü K. tedavisi için genel cerrahi bölümünde tedavi altına alınmıştı.18 gün tedavisinin devam eden Karaman Çorlu devlet hastanesinden taburcu edilmesinin ardından ifadesi alınmak üzere Çorlu polis merkezine getirildi.Polis merkezinde alınan ifadesinde K. böyle bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgün olduğunu çok sevdiği arkadaşını kaybetmenin büyük acısını yaşadığını söyledi.Alınan ifadenin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen sürücü Mustafa K taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklanarak Pınarhisar cezaevine gönderildi.
HABER VE FOTO:TARIK YIS

20 Yaşında ki Evli Kadın evi terk etti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 20 yaşında 2. evliliğini yapan Şerife Çil, daha önceden de tartıştığı eşi Fatih Çil’i (28) evde temizlik malzemesi kalmadı diyerek gönderdikten sonra evi terk etti. Eşinin evi terk etmesini gözü yaşlı şekilde anlatan Çil, eşini çok sevdiğini söyleyerek geri dönmesini istedi. Eşinin hayatından endişe eden Çil, polis merkezine giderek eşinin evden kaçtığını söyledi. Fatih Çil umutsuzca eşi Şerife’yi telefonla arayarak ulaşmaya çalışıyor. Fakat her defasında telefonunun kapalı olması Fatih’i gözyaşlarına boğuyor. Çorlu’da fabrikada işçi olan Fatih Çil (28) 2. evliliğini yapmak için memleketi Kırıkkale’ye gitti. Burada 23 Eylül 2009 tarihinde 20 yaşında ki Şerife Takış ile görücü usulü evlenen Fatih Çil, nikahı kıydıktan sonra Çorlu’ya geldi. 5 yıldır Çorlu’da bulunan Fatih yeni evlendiği eşi Şerife ile yeni evlerinde mutlu bir şekilde yaşamaya başladı. 3 aylık evli Fatih Çil, “25 Aralık 2009 Cuma günü Hatip Mahallesi Çerkezköy Caddesi İnan Apartmanı No 16 Kat 3 Daire 5’teki evimizde ikimizde evdeydik. Daha sonra beni eve temizlik malzemesi almam için markete gönderdi. Bende gerekli olan alışveriş malzemelerini alarak 1 saat sonra eve geldim. Eve geldiğimde eşim Şerife yoktu. Hemen telefonunu kendisini aradım fakat kapalıydı” dedi. Bende arkadaşına gitmiştir diye evde beklemeye başladım diyen Çil, “Fakat 1 saat sonra gizli numaradan beni arayarak, “Ben yeni işe girdim. Saat 21:00’de geleceğim. Beni merak etme. Şarjım bittiği için arkadaşımın telefonundan arıyorum diyerek kapattı. İş falan aradığı yoktu kendisinin. Telefonu kapatmasının ardından bende saat 21:00’e kadar bekledim. Fakat gelmedi. Bende dışarıya çıkarak kendisini aradım. Eski çalıştığı yere baktım ama yoktu” dedi. Çil, “Daha sonra fark ettim ki eşyalarının bazılarını da yanına almış. Kırıkkale’de evlenip Çorlu’ya geldiğimizden 1 ay sonra bir mağazada çalışmaya başlamıştı. Her şey gayet iyiydi. Daha sonra da Kurban bayramından önce de işten çıkarak bir daha çalışmadı” dedi. Çil eşini Şerife’nin birinci eşinden 5 ay evli kaldıktan sonra çalışmıyor diye ayrıldığını belirterek, “Kıyafet almak istiyordu bende ne gerek var diyordum ama yine alıyordu. Sonra evde sehpa yok diyordu bende kıyafet yerine sehpa al dedim. Psikolojik sorunları olduğu için doktora gittik. Bir gün önce eve geç geldi, Nerdesin diye sorduğumda dışarıda dolaştım dedi. Sorularım karşısında sen bana güvenmiyor musun dedi. Bende uzatmadım konuyu kapattım” dedi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Ürün desteklemelerinde sahtecilik yapan 12 kişi mahkemece tutuklandı

Edirne ve İpsala Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirnenin ilçelerinde yaptığı eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Ürün Desteklemesinden Usulsüz olarak faydalanarak Devleti dolandırdıkları tespit ettikleri 22 kişi İpsala İlçe Jandarma'daki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildiler.İpsala Adliyesinde 6 kişi Savcılık soruşturmasından sonra, 4 kişi'de mahkemeden serbest bırakılırken, Mahkemeye çıkarılan 12 şahıs tutuklanarak, cezaevine konuldu.Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.
KAYNAK.www.ipsala.com

İPSALA GÜMRÜĞÜNDE KAÇAĞA GEÇİT YOK

Edirne iline bağlı İpsala ilçesinin Sınır Kapısı’ndan yurdışına çıkış yapmak isteyen Gürcistan plakalı bir kamyonda yapılan aramada 4 bin 250 karton kaçak sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Yunanistan’a gitmek üzere İpsala Gümrük Sahasına gelen sürücü C.L yönetimindeki DVL 999 plakalı kamyonda İpsala Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza ekipleri’nin şüphe üzerine yaptıkları aramada kamyonun iç kısımlarına zulalanmış vaziyette 4 bin 250 karton “ Pırvelı” marka kaçak sigara ele geçirildi.
Yakalanan kaçak sigaraların değerinin 135 bin 273 Tl olduğunu bildiren Gümrük yetkilileri,kaçakçılık olayına karışan sürücü C.L nin İpsala Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiğini bildirdiler.
KAYNAK:www.ipsala.com

Selçuk Güldaş “IRKÇI” saldırı kurbanı mı olmuştu?!

Kırklareli nin Vize ilçesine bağlı Akıncılar Köyünden olan Selçuk Gündaş, 02 Mayıs 2009 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg Kentinde, muhasebeci olarak çalışmakta olduğu benzin istasyonuna soygun düzenleyenlerin silahlı saldırısı neticesinde yaşamını yitirmişti. Güldaş’ın ailesi ve yakınları, olayın meydana geliş şekline bakıldığında bir IRKÇI saldırı ve katliam olduğuna inandıklarını belirterek:”Irkçılık kurbanı ve mücadelesini vermiş bir ülkede, beyazların ırkçılığa kurban edilişi üzerinde kimse durmuyor!Olayın netleşmesini istiyoruz” dediler
HABER VE FOTO: Şenol Goncagül/Burak Tunçkol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Vize Akıncılar köyünden Selçuk Güldaşın Güney Afrikada katledilişi ile ilgili olarak 13 Mayıs 2009 tarihinde olayı TBBMM ye taşıyarak İçişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlunun cevaplaması istemi ile verdiği Soru Önergesinde; 02 Mayıs 2009 tarihinde Güney Afrika'nın Johannesbung kentinde çalıştığı benzin istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Selçuk Gündaş'ı öldüren failler yakalanmış mıdır?Bakanlığmızca bu olayla ilgili olarak Güney Afrika Hükümeti nezdinde bugüne kadar hangi girişimler yapılmıştır?Yurt dışında yaşamını sürdürürken böyle bir saldırı sonrasında yaşamını yitiren vatandaşımızın Türkiye'deki yakınlarının, bakanlığınızca bilgilendirilmesi gerekli değil midir? Ailenin hiçbir şekilde bilgilendirilmemiş olması olağan bir uygulama mıdır? diye sormuştu. Dışişleri:Saldırı ile ilgili yüzeysel bilgiler verdi
Dışişleri Bakanlığından CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibeke verilen cevapta şunlar kaydedilmişti:Güney Afrika Cumhuriyeti'nde (GAC) mukim Kenan ve Bedriye oğlu, 20.09.1975, Çorlu doğumlu Selçuk Güldaş isimli vatandaşımız 2 Mayıs 2009 gecesi, Johannesburg'un yaklaşık 110 km güneyindeki Klerksdorp şehrinde, çalıştığı benzinliği soymaya çalışan bir grup silahlı kişi tarafından vurularak öldürülmüştür.Pretoria Büyükelçiliğimizden bildirildiğine göre, GAC Polisi Klerksdorp Organize Suç yetkilisi, olayla ilgili olarak beş şüphelinin yakalandığını, şüphelilerden ele geçirilen iki silahın balistik incelemeye gönderildiğini ve inceleme sonuçlarının beklendiğini, bu kişilerin bilahare mahkemeye çıkarılacağını belirtmiştir. Deniliyordu. Amerikayı hayal etti, Afrikaya gittiBaba Kenan Güldaş, 1975 doğumlu, oğlu Selçuk Gündaşın tek hayalinin Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) gitmek olduğunu belirterek, kardeş Selami Güldaş da katil yada katillerin bulunması için devletimizden yardım istiyoruz dedi.Güney Afrikanın ikinci büyük kenti Johannesburgta öldürülen Selçuk Güldaş ile ilgili haberleri çeşitli yayın organlarında yer aldı. Selçuk Güldaş ile ilgili 1TURK.NET sitesindeki haber şöyle:Kırklarelili Selçuk Güldaş (34), çalışmak için gittiği Güney Afrikada, soyguncuların kurbanı oldu. Muhasebeci olarak çalıştığı benzin istasyonunu soymak isteyenler tarafından yaralanan ve kan kaybından hayatını kaybeden Güldaşın ölümü, Kırklarelinin Akıncılar Köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu. Gerekli girişimlerin ardından Kırklareline getirilen Güldaşın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.Alınan bilgiye göre, Bursa Uludağ Üniversitesi Turizmcilik bölümünü bitiren Selçuk Güldaş, Amerika hayaline kavuşmak için senelerce çalışarak para biriktirdi. Amerikaya gitmek için yeterli birikimi oluşturan Güldaşın planını, ikiz kulelere düzenlenen terör saldırıları bozdu. Saldırıların ardından artırılan önlemler nedeniyle bir türlü vize alamayan Selçuk Güldaş, bu kez Güney Afrikaya gitmek için planlar yaptı. Gerekli hazırlıklarını tamamlayan Selçuk Güldaş, ailesinin de rızasını aldıktan sonra 5 yıl önce çalışmak üzere öğrenci kimliğiyle Johannesburga gitti. Bir Türke ait benzin istasyonunda muhasebeci olarak çalışmaya başlayan Selçuk Güldaş, işlerini kısa sürede yoluna koyarak para biriktirmeye başladı. 2 Mayıs 2009 tarihinde benzin istasyonuna gelen zenci soyguncular dehşet saçtı. İki arkadaşının soyguncular tarafından bağlandığını gören Selçuk Güldaş, dışarıya çıktığı anda silahlı soyguncuların hedefi oldu. Selçuku ağır şekilde yaralayan soyguncular, daha sonra iple bir yere bağladı. İşkenceye maruz kalan ve sesini kimseye duyuramayan Türk genci, bir süre sonra kan kaybından hayatını kaybetti.Selçukun ölüm haberini alan anne Bedriye Güldaş ve baba Kenan Güldaş gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun ekmek parası için memleketinden çok uzaklara gitmek zorunda kaldığını belirten Kenan Güldaş, Oğlum Selçuk hep Amerikaya gitmek için hayal kurardı. Amerikaya gidebilmek için para toplayıp bir yere yatırdı fakat ikiz kuleler vurulunca Amerika vize vermedi. Sonra parasını geri aldı dedi.Nakliyecilik yapan Kenan Güldaş, Selçukun öğrenci kimliği ile Güney Afrikaya gittiğini ve Batı Trakyalı bir Türkün işlettiği benzin istasyonunda muhasebeci olarak çalıştığını söyledi. Güldaş, oğlunun her seferinde çalıştığı yerin çok güvenli olduğunu söylediğini belirterek, 2 Mayıs 2009 Cumartesi günü akşamı 4 tane azılı siyahı haydut, benzinliği soymak için gelmişler ve orda çalışan iki zenciyi bağlayarak etkisiz hale getirmişler. Oğlum da ne olduğunu anlamak için dışarıya çıkmış. Haydutlar, oğlumusilahla yaralayıp bir yere bağlayarak kan kaybından ölmesine sebep olmuşlar. Bağladıkları zenci pompacılara bir şey yapmamışlar. Kasadan parayı alıp benzinliği soymuşlar. Daha sonra oradan kaçmışlar diye konuştu.Ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde Haziran ayında izne geleceğini ifade eden Selçukun ölümüyle yıkılan anne Bedriye Güldaş ise katillerin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi.
Olay Irkçı saldırı mıydı?!Güney Afrikanın ırkçılık nedeniyle büyük acılar yaşadığını ve mücadeleler verdiğini belirten Selçuk Güldaşın yakınları:2 zenci pompacı soygunda bağlanarak, etkisiz hale getirilerek, Selçuk işkence ezilerek ve tüfek dipçiklerinin darbeleri ile feci şekilde öldürülmüş. Bu durum bize, olayın büyük bir kin ve nefretten kaynaklandığı, IRKÇI bir saldırı olabileceği gerçeğini çağrıştırdı. Türk Dışişleri Bakanlığının konunun üzerine yeterince gitmeyişi de bizi ayrıca üzdü. Güney Africa Cumhuriyetinin, bu konuyu iyice araştırmasını ve Selçukun aslında hangi sebepten dolayı katledildiğinin netleşmesini bekliyoruz. Olayın meydana geliş şeklinin de ışığında, gerekirse uluslararası platformlarda bu cinayetin gündeme getirilmesini istiyoruz. Dediler.

Lüleburgaz Belediye’sinden Et-balık denetimi

KAYNAK:Fırat ÇALIŞKAN / Olay Haber /
Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İlçemizde bulunan et ve balık satış yerlerinin düzenli aralıklarla denetlendiği belirtilerek, 2009 yılının son denetiminin, 23 Aralık 2009 tarihinde, Belediye Veterinerliği ve Zabıta ekipleri tarafından yapıldığı söylendi. Açıklamada: “İlçemize güvenli olmayan, kontrolsüz hayvan ve hayvansal gıdaların girişini önlenmek, hayvansal kökenli besin maddelerinin sağlığa uygun şekilde üretilmesini ve tüketime sunulmasını sağlamak amacıyla; İlçemizde bulunan et satış yerlerinin şikâyet ve ihbarlar dışında ayda en az bir kez, Balık satış yerlerinin haftada en az bir kez kontrolü düzenli olarak yapılmakta ve bu konuda bütün ihbarlar değerlendirilerek gıda güvenliğini sağlamaya ve toplum sağlığını korumaya yönelik tedbirler alınmaktadır” denildi.

TEKİRDAĞDA KARMA RESİM SERGİSİ


Tekirdağ Rüstempaşa çarşısında bulunan 5 ressam ile 1 heykeltraşın hazırladığı karma resim ve heykeltıraş sergisi sarı köşkte açıldı. Belediye başkan yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Mehmet Özen’in de katıldığı sergide 4 heykel ile yaklaşık 90 yağlı ve sulu boya resim sergilendi.satışa sunulan ve birbirinden güzel serlerin bulunduğu sergi 10 ocak tarihine kadar açık kalacak.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

Misinli Belediye Başkanı Ziyamettin Yamana Soruşturma

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesininin Misinli Beldesi AK Partili Belediye Başkanı Ziyamettin Yaman`a çevre düzeni planında tarımsal alan olarak gösterilen alanları imara açtığı gerekçesiyle soruşturma.
AK Partili Belediye Başkanı Yaman hakkında 1/1000 ve 1/25000 ölçekli imar planlarına aykırı hareket ederek, imar kanunu hükümlerinin aksine belediye meclis kararıyla üretilen arsaların satıldığını ayrıca bazı fabrika atıkları dökülerek bundan rant sağlandığından görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesine istinaden; 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına aykırı olarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yaptırdığı, mevzuata aykırı işlem yapmak suretiyle, çevre düzeni planında tarımsal alan olarak gösterilen alanları imara açtığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Tarım arazilerinin usulsüz bir şekilde imara açılmasından dolayı başlatılan soruşturmada en dikkat çekici soruların başında “ İlçe tarım Müdürlüğü bu konuda görüş bildirdi mi? Yasalar gereği tarım arazileri imara açılmazken, İlçe tarım müdürlüğü başta olmak üzere yetkili kurumlar şimdiye kadar bunu neden dikkate almadılar.” Başkana bir tahkikattan soruşturma izni ve diğer bir şikayet içinde soruşturma izni verilmedi.

AK PARTİ ÇORLU TEŞKİLATI OLAYA SESSİZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapması beklenen AK Parti İl ve İlçe yönetimlerinin sessiz kalması dikkatleri çekerken, Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy sorularımız üzerine; “ hukuki çerçevede yapılması gerekenleri yetkili makamlar yapacaklardır.
Konu yargıda olduğundan bir şey söylemek istemiyorum. Parti disiplin kuruluna sevk edilmesi şu an için söz konusu değildir. İlerleyen günlerde bir netlik kazanacaktır” demekle yetindi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

TİCARET BORSASI’NDA, AB PROJELERİ DEVAM EDİYOR…


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Ticaret Borsası Başkanlığı ve Yambol Şehri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın birlikte ortak proje çalışmaları devam ediyor.
Avrupa Birliği’nin sınır ötesi işbirliği programı kapsamında, Babaeski Ticaret Borsası ile Bulgaristan’ın Yambol Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak projeler için başvuruda bulunuldu.
Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında yürütülmekte olan 2007 CB16 IPO 008- 2009 – 1 teklif çağrılı Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, dahilinde Borsamız, Bulgaristan-Yambol İli’nin Ticaret ve Sanayi Odası ile lider ortak ve partner ortak olarak 2 proje teklifi sunacaktır. Katılım öncesi yardım aracı (IPA) kapsamında yürütülmekte olan ve Bulgaristan Bölgesel kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının ortak yönetiminde gerçekleştirilecek program dâhilinde sunulacak proje tekliflerinde, son aşamaya gelindi. Bu kapsamda Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım ve Bulgaristan-Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Stoyço Stoyçey arasında AB proje başvuruları ile ilgili imzalar tamamlandı.”

BABAESKİ’DE, ADD’DEN ANLAMLI BİR GECE…




Haber: Metin KARAKUŞ
Fotoğraflar: Caner AYGÜNOĞLU
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şube Başkanlığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 25 Aralık 1930 tarihinde Babaeski İlçesi’ne gelişinin 79.yılı anısına bir dayanışma gecesi düzenledi.
Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekli gecede, program sunuculuğunu Emekli Öğretmen ve Köşe Yazarı Ali Özer, yaptı.
Gecede saygı duruşunda bulunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, yaptı.
Taşkın, konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyetinin hızla bir rejim değişikliğine doğru sürüklendiğini” belirterek, şunları kaydetti;
“Atatürk’ün İlçemize gelişinin 79 yılı anısına düzenlemiş olduğumuz dayanışma yemeğimize hoş geldiniz. Öncelikle böyle bir gecede yalnız bırakılmadığımız için sizlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin gündemini satır başlarıyla sizinle değerlendirmek istiyorum. Görüyoruz ki Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti hızla bir rejim değişikliğine doğru sürüklenmekte. Cumhuriyetimizin değerleri, özellikle ulusal birlik ve egemenliğimiz laiklik ilkeleri doğrultusundaki kazanımlarımız 86 yıllık Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar tehlikede. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine, onun önderliğinde gerçekleştirilmiş olan Cumhuriyet devrimi ilkelerine hiçbir zaman böylesine cüretkâr bir şekilde saldırılmakta. Plan yeni değildir askerlerimizi, kamu görevlilerimizi öğretmenlerimizi şehit eden hain pusu, sözde stratejik ortağımız ABD ve AB den destek almaktadır. Etnik ve inanç ayrılıklarını körükleyerek ulusal çözülmeye ve bölünmeye yol açan işbirlikçi, gerici, ırkçı, bölücü, mandacı ortaklığın uzantıları yine iş başındadırlar. Şurası çok açıktır ki ülkemiz ve ulusumuz yeniden bir ortaçağ zihniyetinin üstün kılınmak istendiği ve Cumhuriyet karşıtı bütün güç ve olanakların harekete geçirildiği ortam ve koşullarla yüz yüzedir. Emperyalizm sözüm ona demokrasi ve barış adına dünyayı yeniden paylaşmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sömürge sürecine sokulmuştur. Ülkenin yer altı ve yer üstü kaynakları sömürgecilerin yağmasına uğramaktadır. Ülkemiz uluslar arası tekellerin ve sermayenin önündeki tüm engeller kaldırılarak “Açık Pazar” durumuna getirilmektedir. Değerli Atatürkçüler, Ülkemizdeki dinci kesimin maddi olanaklarıyla gençlerimize sunduğu kolaylıkları; biz Atatürkçü aydınlar da, beyinlerimizdekileri onlara aktarmakla sunabiliriz. Biraz kendimizden özveride bulunarak bu görevi yerine getirebileceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin içinde bulunduğu bu çok tehlikeli dönemeçte bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve Devrimlere sahip çıkmalıyız. Yurdumuzun her köşesine dağılmış olan Atatürkçü Düşünce Dernekleri aracılığıyla her düzeyde ve ortamda Atamızı halkımızın belleğinden ve gönlünden silmek isteyenlere karşı tüm gücümüzle mücadeleyi bırakmamalıyız. Nemelazımcılık anlayışımızdan kendimizi bir an önce kurtarmalıyız. Atatürkçü düşünceyi benimseyen Cumhuriyetçi Ulusalcı tüm dernek ve kuruluşların Vatan ve Cumhuriyet savunması düşüncesi içerisinde hareket etmesi yaşamsal bir görevdir. Emperyalistler ve hain işbirlikçileri durmadan saldırıyorlar. Atatürk Cumhuriyetini çökerteceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Ata'mızın bize emaneti olan bu vatanı korumaya ant içtik, bunu görmüyorlar, bilmiyorlar. Biliyorlarsa unutuyorlar. Görevinin “Tam Bağımsızlık ve Atatürk Cumhuriyeti’ni savunma” bilincinde olan bütün yurtseverleri Atatürkçüleri aynı çatı altında toplanmaya davet ediyoruz. Saygıdeğer konuklar 23 Aralık 1930 Menemen’deki gerici başkaldırının katlettiği Yedek subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve 36 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı ülkemizin kuruluşunda büyük emeği geçen devlet adamı İsmet İnönü’yü rahmetle şükranla anmak isterim. Büyük Önder Atamızın ilçemize gelişinin 79 yılı anısına düzenlemiş olduğumuz davete katılımınız için hepinize yönetim kurulu arkadaşlarım adına tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.”
Gecede, Uzunköprü İlçesi’nde fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak, slâyt gösteri eşliğinde doğa fotoğrafların oluşan bir gösteri yaptı.
Babaeski İlçesine bağlı Kumrular Köyü’nde halk ozanı olan Halil Özçelik, şiirler okudu.
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Fotoğraf Sanatçısı Ali Çıtak’a gecenin anısına bir plaket verdi.
Düzenlenen geceye; Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Garnizon Komutan Vekili İs. Bnb. Mehmet Erhan Türksoy, CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Türabı Kayan, ADD Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Taşkın, İl Genel Meclis Üyeleri Alaaddin Ergin, Şahin Arslan, Babaeski CHP eski İlçe Başkanları Av. Zafer Erbil ve Hüseyin Özşengül, 40.Bölge Kırklareli Eczacı Odası Babaeski Temsilcisi Ecz. Çelikcan Polat, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Saim Kırcı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Göksel Baytok, Sanat Yönetmeni Budak Çal, Final Dershanesi Müdürü Tuncay Geyik, Umut Dershanesi Kurucu-Müdür Ümit Uğur, Eğitim-iş Babaeski Temsilciliği, Eğitim-Sen Babaeski Temsilciliği, Ada Cam, Perge Tekstil, Mersu İplik, Köknar Kâğıt Fabrikası, ADD Kırklareli Şubesi, ADD Lüleburgaz Şubesi, ADD Hayrabolu Şubesi, ADD Uzunköprü Şubesi, Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

BUNALIMA GİRDİ İNTİHAR ETTİ

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Vakıflar Köyünde ikamet eden 45 yaşındaki R.Y girdiği bunalım sonucu evinin tavanına kendini asarak intihar etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...