***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Şubat 2010 Salı

EMİTT Fuarı’na katkı sağlayan kurum ve kuruluşlaradüzenlenecek törenle plaket verilecek

Keşan Belediye Başkanlığı 11-14 Şubat 2010 tarihlerinde düzenlenen 14.EMİTT Fuarı’nda açılan Keşan-Enez-İpsala Standına katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket verecek.
(17.02.2010) Çarşamba günü saat 12.00’de başlayacak törende Keşan Belediye Başkanı tarafından EMİTT’e katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketleri verilecek.

Birlikte Gündem ‘Disiplin’

HABER VE FOTO:Fırat ÇALIŞKAN Olay Haber
Marmara Belediyeler Birliği’nde, Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan tarafından “Disiplin Mevzuatı ve Disiplin Hukuku” başlığıyla seminer verildi. Birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Mülkiye Başmüfettişi Özcan, “Kamu görevlisini koruma altına alan 4483 sayılı kanun kaldırılmalı. Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir. Herkes yaptığının hesabini vermelidir. Kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek yok” diye konuştu.
Eğitim seminerlerine aralıksız devam eden Marmara Belediyeler Birliği tarafından, “Disiplin Mevzuatı ve Disiplin Hukuku” semineri verildi. Kamuda disiplin konusunun ihmal edildiğini dile getiren Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, “Disiplin hukukumuzu düzenleyen müstakil bir hukukumuz yoktur. Ülkemizde ihmal edilen konulardan birisi de disiplin hukukudur. Kamuda, disiplin konusu hep ihmal edilmiştir. Her şey yargıya havale edilmiş, böylece uzun yıllar sonra netice alınmış ve bu gecikme olumsuz bir şekilde işleyişe yansımıştır” dedi.
“KAMU GÖREVLİLERİNİN KORUNMASINA GEREK YOK”
Açıklamalarının devamında, kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek olmadığını belirten Özcan, “Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir. Herkes yaptığının hesabını vermelidir. Kamu görevlileri olarak, bugüne kadar hep korunduk. Kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek yok. Hatta kamu görevlisini koruma altına alan 4483 sayılı kanun da kaldırılmalı. Adli yargı, disiplin alanında ihtisaslaşma sağlamalı ve kamu kurumlarında disiplin sorunu yaşanmamalı” diye konuştu.
Adli cezalar ile disiplin cezaları arasındaki farkları anlatarak konuşmasını tamamlayan Özcan, disiplin cezalarının idari tedbir sağlamaya yönelik, adli cezalarınsa toplum düzenini sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.
DENETİM KONUSU İŞLENECEK
Marmara Belediyeler Birliği tarafından yarın (17.02.2010) ise “Belediyelerin Denetimi ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar” başlığıyla, İSKİ Aksaray Konferans Salonu’nda 09.30 – 16.00 saatleri arasında seminer verilecek. Başbakanlık Yerel Yönetimler Başdanışmanı Erol Kaya’nın yanısıra Sayıştay Denetçisi Ahmet Tezcan, İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Daire Başkanı Ahmet Başpınar, Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Eken ve Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan’ın da katılacağın seminerin moderatörlüğünü, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recep Bozlağan yapacak.

—TÜRK HAVA KURUMU 85 YAŞINDA…

Haber: Erdoğan AYAŞLI
Babaeski Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı, THK’nun 85.Yıl Kuruluş yıl dönümünde, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Türk Gençliğine Havacılık sevgisini aşılamak, gençleri bu sahanın çeşitli kollarında yetiştirmek, Askeri ve Sivil Havacılığa destek ve yardımcı olmak amacıyla ATATÜRK tarafından kurulan Türk Hava Kurumu, 85. Kuruluş Yıl dönümünde Babaeski İlçesinde de Şube Başkanı Metin Karakuş, Şube Saymanı Önder Konuralp, Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Turan tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
Karakuş, tören sonrası konuşmasında, ”Türk Milletinin ve Vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleri doğrultusunda 16 ŞUBAT 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulmuş bulunan Türk Hava Kurumu'nun amacı, Büyük Türk Milletinin maddi ve manevi desteğinde, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin yüksek himayelerinde, havacılığı Türk Milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi, teknik, turistik ve sportif alanda faaliyet göstermektir. THK, 85 yıldır Atatürk’ün çizdiği doğru yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam edecektir.” dedi.
Şube Başkanı Metin Karakuş, çelenk töreninde sonra, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kaymakam Mustafa Demir’i makamında ziyaret ederek, THK’na verdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, maket uçak takdim etti.
Karakuş, daha sonra THK, binasına geçerek, İlçedeki ve kırsal alandaki etkinlikler ve çalışmalar ile ilgili üyelerine bilgi verdi ve gelen konukların kutlamalar ile ilgili tebriklerini kabul etti.

KAÇAK MAZOT İMAL EDENLER YAKALANDI

Tekirdağ ili Jandarma komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde yağ ticareti ile ilgili faaliyet gösteren bir firmaya yönelik yapılan operasyonda İstanbul ilinden temin edilen madeni yağları işleyerek elde ettikleri mazotları piyasaya parekende olarak satış yapan EK.(54) S.B(30)M.Y(33)ve A.T (46) isimli şahıslar3.450 litre kaçak akaryakıt,100Litre gaz yağı , 5 Adet Plastik Hortumlu Hüni, 1 Adet seyyar akaryakıt pompası,ve 356 boş yağ tenekesi ile ele geçirldiler. 5576 Sayılı petrol piyasası kanuna muhalefet suçundan haklarında yasal işlem yapılan şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Türkiye Partisi Çorlu toplantısı yapıldı

Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan, “Türkiye’deki Tüm İllerde Teşkilat Kurduk”
Abdüllatif Şener’in Genel Başkanlığını yaptığı TÜRKİYE PARTİSİ ÇORLU TEŞKİLATI‘nın düzenlediği toplantı Güneş Düğün Salonunda yapıldı. Toplantıya bayanların büyük destek verdiği gözlendi.
Türkiye Partisi Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Kaya ve eşi örnek ev sahipliği yaparken, toplantıya Ankara ve Tekirdağ’dan konuklarda geldi.
Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan, Genel Başkan yardımcısı Zeynep Sezer, Danışman Ayşe Akbay, Edremit İlçe Başkanı Sema Ertuna,Tekirdağ il Başkanı Süleyman Furuncu, İl Başkan yardımcıları Ahmet Sezgin, H.İbrahim Uçar, Tarık Menekşe, İl Kadın Kolları başkanı Nigar Aktürk, başkan yardımcısı Fahriye Üçüncü,Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Necip Aslan, İl Gençlik Kolu Başkan yardımcısı Nihat Ergen, Başkan yardımcısı Yılmaz Akın,Çorlu İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları toplantıya katılım gösterdiler.
ÇORLU AKP’ den TOPLANTIYA KONUK KATILDI
Türkiye Partisi ‘nin Çorlu toplantısına konuk olarak davet edilen,Çorlu AKP Kadın Kolu Başkanı Candar Var ile AKP Belediye Meclis üyesi Semanur Özay’da katıldı.Toplantı’da kendileri ile Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Furuncu, Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Kaya yakından ilgilendiler.
Açış konuşmasını Türkiye Partisi Tekirdağ il Başkanı Süleyman Furuncu yaparken,” Böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşkilatım adına sizlere hoş geldin diyorum. Bu gün Ankara’dan partimizin Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz kozan ve arkadaşları aramızda bulunuyor. Bize güç veariyorlar. Tekirdağ İli,İlçeleri,Beldeleri ve köylerinde Genel Başkanımız Abdüllatif Şener ve partimize büyük ilgi var.” dedi.
“ TÜRKİYE İYİ YÖNETİLEMİYOR. TÜRKİYE PARTİSİNE HALKIN İLGİSİ BÜYÜK”
Toplantı’da konuşan Türkiye partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan,” Bu gün Trakya/ Çorlu’da arkadaşlarımla birlikte sizlerin aranızda olmaktan çok mutluyum. Genel Başkanımız sayın Abdüllatif Şener’in selamlarını getirdim. Bu gün sizlere ülkemizde yaşananlardan bahsedeceğim. Ülke gördüğünüz gibi iyi yönetilemiyor. Esnafla, sanatkarla, işçiyle, emekliyle sorunlar var. Halkımız büyük sıkıntı içindedir. Ne yazık’ ki çözüm bulunamıyor. AKP hükümeti içinde bakanlık yapan Abdüllatif Şener durumun iyi gitmediği için partisinden ayrılıp TÜRKİYE PARTİSİ’ni kurdu.tüm illerde teşkilatllanmamız hızla sürüyor. Her gittiğimiz yerde partimize ve bizlere büyük ilgi var. Biz kadınların partimizin gelişmesinde büyük rolü olacaktır.
Her gün yeni bir il ve ilçede toplantılara katılıyoruz. Genç, ihtiyar,kadın,erkek partimize karşı çok ilgi duyuyor.
Çünkü sorunların üstesinden genel başkanımız ve ekibi gelecek güçte ve deneyimdedir. Özelleştirmelerle önemli kuruluşlar tek tek elden çıkıyor.Ülke fakirleştiriliyor.Halk mutlu değil,gençlerin gelecek endişesi var. Partimiz yapılacak seçime hazırdır” dedi.
Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan’ın konuşması salonda toplantıyı izleyenlerce sık sık alkış yapılarak kesildi.
Daha sonra Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Kaya ,”Bu gün Çorlu toplantımıza katılan sizlere ilçe yönetimim adına teşekkür ediyorum. Çorlu’da kısa zamanda teşkilatlandık.Halkın ilgisi var.Şimdi parti çalışmalarımız artarak sürecektir. Çünkü Çorlu’nun Trakya’da ayrı bir yeri vardır.” dedi.
Konuşmalardan sonra Türkiye Partisi Kadın kolları Genel Başkanı Filiz Kozan masaları ziyaret ederken yaşlıların ellerini öpmeyi de ihmal etmedi. Müzik eşliğinde salonda bulunan bayanlar gönüllerince eğlendiler.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Çorluda kaza 2 yaralı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da etkili olan, yağmur yağışı sonrasında kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini yitiren, Ramazan Kara yönetimindeki otomobil takla attı. Kazada otomobilde bulunan, iki kişi yaralandı.
Kaza, saat 09:25 sıralarında, Çorlu Çerkezköy yolu İstanbul bağlantı yolu mevkiinde meydana geldi. Çorlu’dan Çerkezköy istikametine gitmekte olan, Ramazan Kara (52) yönetimindeki 59 YL 957 otomobil çöplük mevkiine geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile devrildi. Kazada otomobilde bulunan, Fatih Kara(19), Bahar Akyüz (23) yaralandılar.
Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

THK 85 Yaşında

Türk Hava Kurumu Çorlu Şube Başkanı Servet Aktaş, THK`nın kuruluşunun 85. Yıldönümü dolayısıyla THK Çorlu Şubesi`nce bir tören düzenleneceğini söyledi.


16 Şubat 2010 Salı günü (bugün) saat 13.00`de Atatürk Meydanı`nda yer alan Atatürk Anıtı`na THK Çorlu Şubesi üyeleri ve öğrencilerden oluşan Genç Kanatlar üyelerinin de katılımıyla çelenk sunulacağı kaydedildi. THK`nın Cumhuriyet Kurumu olduğunu ve aralıksız olarak hizmetlerini sürdürdüğünü kaydeden THK Çorlu Şube Başkanı Servet Aktaş; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce 16 Şubat 1925\'te Türk havacılığına saygın ve yaygın bir hizmet veren onur abidesi THK\'yı kurdu. Karanlık günlerde bile bir meşale gibi yanan, gençliğe hizmet veren, onu kutsal vatanın güçlü savunucusu haline getiren çelik kanatlı kuruluşumuz, Türk milletinin kendi eseridir” dedi. Aktaş; “Bize bu günleri hazırlayan büyüklerimizi, THK\'ya hizmeti geçmiş idarecilerimizi ve mensuplarımızı, havacılık uğrunda şehit düşmüş pilot ve paraşütçülerimizi minnetle anıyoruz. THK`ya gönülden destek veren milletimize en içten duygularla saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Servet Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk havacılığının hizmetindeyiz. 2010 yılında 34 bin gence havacılık eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu eğitimlere Çorlu`dan da her sene katılımlar oluyor. 31 Mart`a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Yamaç paraşütü, planör, yelken kanat, paraşüt ve model uçak kursları bu sene de Türkiye genelinde yapılacak ve 34 bin gencimize ulaşması hedefleniyor. Bu eğitimlere katılmak isteyen gençlerimiz müracaat formlarını THK Çorlu Şubesi`nden alabilirler.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Şarköyde Su Tahliye İşlemleri Devam Ediyor

Tekirdağ iline bağlı Şarköy ilçesinde son yağmurlar ile su baskınına uğrayan birçok evden su tahliye işlemleri devam ediyor.

Yağmurlar ve eriyen karlar nedeniyle Şarköy Göleti, Karadeğirmen ve Poçoplu deresinin taşması sonucu bir çok evin bodrum katını suların bastığı, ekili alanların zarar gördüğü, bazı bodrum katlarında bulunan otomobillerin sular altında kaldığı, ilçede belediye ekiplerinin aralıksız çalışarak sorunu gidermeye çalıştıkları bildirildi. Su altında kalan binaların yazlık olduğu, bu dönemde kimsenin bulunmadığını ve sadece eşyaların zarar gördüğünü ifade eden yetkililer 'Tahliye çalışmaları belediye ekipleri tarafından aralıksız devam ediyor. Suyun çevredeki binalara zarar vermemesi için setler oluşturuldu. Ekiplerimizin yeni bir boru hattı döşemesi çalışmaları sürüyor. Açılacak olan hatta, döşenecek künkler ile suyun tahliyesini denize yapacağız. Çalışmaları bir an önce tamamlayıp sorunu çözmek istiyoruz. Taşkının daha fazla zarar vermemesi için gerekli önlemler alındı şeklinde konuştu.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Evlerini Su Basan Vatandaşlar Sağlık Ocağı Lojmanlarına

Çorlu`ya bağlı Vakıflar Köyü`nde evleri sular altında kalan vatandaşların köyün Sağlık Ocağı Lojmanına alınacakları bildirildi.


Vakıflar Köyü Muhtarlığı Azası Hüseyin İlhan, Karayollarının yaptığı asfalt çalışmasında kanalların yapılmamasından dolayı köylerini su bastığını belirtti. İlhan; “Köy Muhtarlığı olarak sular altında kalan evlerde oturanları Sağlık Ocağı Lojmanına naklettik. 4 aile su altında 4 ailenin tamamını Sağlık Ocağı Lojmanlarına taşıyoruz. Çorlu Kaymakamlığı`na dilekçe ile müracaat ettik. Dilekçe de şikayetlerimize yer verdik. Karayolları yetkililer bir an evvel gelip buraları görsünler ve yapılan çalışmalarla ilgili önlemlerini alsınlar” dedi. Karayollarının 1,5 yıl önce bölgeyi istimlak ettiğini ve yol çalışması yaptığını kaydeden Cem Zümbül ise; “Yol üzerinde su giderimiz vardı. Yol çalışması yapıldı, her şeyi bitirdiler ama su giderini açmadılar. Su gideri açılmayınca bu baskın oldu. Yukarıdan da tarlalarda biriken sular geliyor. Evlerin içine sular girdi. Suyun içinde yaşıyoruz. Valiye de Kaymakama da dilekçe yazarak konuyu bildirdik ama kimse bizimle ilgilenmiyor. Burada bir yerleşim alanı yokmuş gibi davranıyorlar. Kimse çağrılarımıza kulak asmıyor” dedi. Bizleri Sağlık Ocağı`na yerleştirdiler ama çözüm değil diyen Zümbül; “İki aylığına oraya bizi yerleştirdiler. İki ay sonra ne olacak belli değil. Ben iki ay için buradan çıkıyorum sonra yine buraya mı suyun içine mi döneceğim. Askere gideceğim ama ailemi bu şekilde bırakıp nasıl gideceğimi düşünüyorum. Dedemler 40 yıldan beri burada oturuyor hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım ben diyor. Kimse bizimle ilgilenmiyor biz burada ölelim mi. Mahsur kaldık, eşyalarımız gitti, yakacaklarımız hepsi sular altında kaldı. Yer göstermek de çözüm değil oraya taşınsak ne olacak. Şu bölge açılsa kazılsa belki sorun olan sular ortadan kalkacak. Kato getirilsin kazılsın istedik, onu da yapamadılar. Madem böyle oldu, komple istimlak etsinler taşınalım gidelim buradan. Yazın susuz kaldık, yolun karşısından 6 ay boyunca su taşıdık şimdi de su baskınlarıyla uğraşıyoruz ne kadar sürecek bilmiyoruz. Rahatlıkla evimize girmek istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz” diye konuştu.
Evi sular altında kalan bir başka vatandaş ise; “Sağlık Ocağına yerleştiriyorlar ama eşyalarımızı neyle ve nasıl çıkaracağız her şey sular altında kaldı parkeler, eşyalar suyun üzerinde uçuşuyor” şeklinde konuştu.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

TDH Pazaryeri’nde

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Türkiye Değişim Hareketi (TDH), pazaryerinde vatandaşlarla buluştu.
Lüleburgaz kapalı Pazaryerinde pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen TDH’lilere vatandaşlar da ilgi gösterdi.
TDH Kırklareli İl başkanı Levent Çakırel, Lüleburgaz İlçe başkanı Metin Topuz ve İlçe Yönetim Kurulu, pazarcı esnafının dertlerini dinledi. TDH’liler vatandaşlarda Değişim Hareketi ile ilgili bilgi verdi.
TDH’liler ve pazarcı esnafı, ilçe ve ülke sorunları ile ilgili sohbet ederek fikir alış verişinde bulundular.

Lüleburgaz Emniyeti selzede yaşlılara sahip çıktı

HABER VE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü, selden zarar gören ve evlerinde rehin kalan yaşlı çifti kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Yıldırım Mahallesindeki evlerinde rehin kalan Mahmut Kanlı Birsen Uzuneren çifti, emniyet güçlerinin yardımıyla kurtarıldı. Hastaneye götürülerek tedavi ettirilen çiftin daha sonra ailesine ve yakınlarına ulaşılmaya çalışıldı.
Yaşlı çiftin daha sonra, Lüleburgaz Emniyeti tarafından bir otele yerleştirildiği öğrenildi.

ESNAF KEFALETTE KAN BAĞIŞI

HABER VE FOTO: Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kızılay Lüleburgaz Şubesi ile Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi arasında kan bağış kampanyası düzenlendi.
Düzenlenen kan bağış kampanyasında, Esnaf kefalet kooperatifine gelen esnaflar kan bağışında bulundu.
Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkârları Esnaf Odası başkan adayı İlhan Karaca da kan bağışında bulundu.
Karaca yaptığı açıklamada; “Yapmış olduğu işlerle ırk, din, dil, renk ayrımı yapmaksızın Türk Kızılay’ı 142 yıldır yüce Türk Milleti’nin ve dünya insanlığının her zaman yanında olmuştur. Yüceliği hiçbir makamla ölçülemeyecek derecede olan böyle bir kuruma her Türk evladın yapması gerektiği gibi ben ve ekip arkadaşlarım bu kampanyaya katılarak bir ünite dahi olsa kan vermeye geldik. Biz, ekip arkadaşlarımızla her türlü sosyal faaliyetin içinde olaya, hizmet etmeye hazırız. Böyle bir olay da gündeme taşıyan fahri Başkanımıza ve Kızılay ekibine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...