***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Şubat 2010 Salı

—TÜRK HAVA KURUMU 85 YAŞINDA…

Haber: Erdoğan AYAŞLI
Babaeski Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı, THK’nun 85.Yıl Kuruluş yıl dönümünde, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Türk Gençliğine Havacılık sevgisini aşılamak, gençleri bu sahanın çeşitli kollarında yetiştirmek, Askeri ve Sivil Havacılığa destek ve yardımcı olmak amacıyla ATATÜRK tarafından kurulan Türk Hava Kurumu, 85. Kuruluş Yıl dönümünde Babaeski İlçesinde de Şube Başkanı Metin Karakuş, Şube Saymanı Önder Konuralp, Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Turan tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
Karakuş, tören sonrası konuşmasında, ”Türk Milletinin ve Vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleri doğrultusunda 16 ŞUBAT 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulmuş bulunan Türk Hava Kurumu'nun amacı, Büyük Türk Milletinin maddi ve manevi desteğinde, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin yüksek himayelerinde, havacılığı Türk Milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi, teknik, turistik ve sportif alanda faaliyet göstermektir. THK, 85 yıldır Atatürk’ün çizdiği doğru yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam edecektir.” dedi.
Şube Başkanı Metin Karakuş, çelenk töreninde sonra, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kaymakam Mustafa Demir’i makamında ziyaret ederek, THK’na verdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, maket uçak takdim etti.
Karakuş, daha sonra THK, binasına geçerek, İlçedeki ve kırsal alandaki etkinlikler ve çalışmalar ile ilgili üyelerine bilgi verdi ve gelen konukların kutlamalar ile ilgili tebriklerini kabul etti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...