***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Kasım 2009 Pazartesi

BABAESKİ TİCARET BORSASI, AB SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ KAPSAMINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI


Haber: Metin KARAKUŞ
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde Babaeski Ticaret Borsasının, Burgas Ziraat Odası ve Yeşil Burgas Vakfı partnerliğinde yürüttüğü “Tarımsal Sürdürülebilirlik ve Verimlilik” projesinin tüm faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.
Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün, proje ile ilgili yaptığı açıklama da şunları kaydetti;
“Bugüne kadar 1 Aralık 2009 tarih itibariyle yürütmekte olduğumuz projemiz kapsamında yer alan faaliyetlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda bölgemizdeki tarımsal işletme sahiplerinden oluşan 40 kişilik kursiyer grubumuz, üretkenliği arttırıcı teknikler ve sürdürülebilir tarım yöntemleri üzerine gerçekleştirilen 5 eğitim semineri aracılığıyla bilgilendirilmiştir. Bu eğitim seminerlerini her biri alanlarında uzman 2’si Türk, 2’si Bulgar olmak üzere toplam 4 uzman vermiştir. Ayrıca uzmanlarımız tarafından eğitim seminerlerinde kullanılmak üzere yeni üretim teknikleri ve verimliliği arttırma yöntemlerinin yer aldığı Tarımsal Sürdürülebilirlik ve Verimlilik Rehberi (TASAV Teknoloji rehberi)hazırlanmıştır. Eğitim seminerlerimizin ardından Bulgaristan’ın Burgas Şehrine toplam üç sefer çalışma ziyareti gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu ziyaretlerimizde organik tarım yapılan işletmeler ziyaret edilmiştir. Ayrıca gönüllü 5 işletmede yeni yöntem ve teknolojilerin kullanıldığı uygulama sahaları hazırlanmıştır. Bu doğrultuda yaptığımız faaliyetler neticesinde projemiz sınır ötesi bölgenin ve Babaeski’nin problemlerine, ihtiyaçlarına, kısıtlılık ve fırsatlarına cevap verebilecek bir sınır ötesi dayanışmayı harekete geçirmiş bulunmaktadır. Ayrıca projemiz ikili ilişkilerin gelişmesi açısından oldukça faydalı olmuştur.”
Diğer taraftan Proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Ümit Yılmazoğlu, Projenin gıda fiyatlarındaki artan maliyetlere cevap olarak bölgemizdeki ve Bulgaristan’daki tarımsal işletmelerin verimlilik, karlılık ve sürdürülebilirliğinin artışına katkıda bulunduğunu, tarımsal oluşumlar ve iş dünyası arasındaki kurumsal dayanışmayı arttırdığını’ belirtti.
Yılmazoğlu, son olarak konuşmasında; “Projeden nihai faydalanıcı olarak Babaeski İlçe Merkezinde ve Kırsal alanda yaşayan 36 bin’den fazla çiftçinin yararlandığını, bunun yanı sıra 331 bin Kırklareli ve 440 bin Bourgas tüketicisinin yerel ekonomilerinin canlandığını” belirtti.

Keşan Belediyesi camileri dezenfekte ediliyor…

Keşan Belediye Başkanlığı ekipleri okullar, minibüslerden sonra şimdi de Keşan merkezindeki camileri dezenfekte çalışmalarına başladı.
Keşan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler (02.11.2009) tarihindecamileri dezenfekte çalışmalarına başladı.
Yetkililer dezenfekte çalışmalarının sadece domuz gribine karşı değil genel bir temizlik anlamında da yapıldığını belirttiler.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu EMİTT için toplandı.


Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu 2010 Şubat ayında gerçekleştirilecek EMİTT (Doğu Akdeniz Turizm Fuarı) hazırlıkları için (02.11.2009) tarihindetoplandı.
Saat 15.00’te Encümen Odası’nda gerçekleşen toplantıya Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Küçükkarakaş, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile Turizm Çalışma Grubu Üyeleri Mustafa İşçimen ve Enver Yüksekdağ’ da katıldılar.
Toplantıda 2010 Şubat ayında gerçekleştirilecek EMİTT Fuarı’na katılımla ilgili çalışmalar gözden geçirilerek yapılacak işler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Edirne'de Çıkan Ev Yangını Korkuttu

.
Edirnede akşam saatlerinde çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.
Yangın Dilaverbey Mahallesi Osman Nuri Peremeci Sokak İkizler Apartmanında üst katında meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında, evde bulunan Uğur Satıcı ve ailesi kendisini dışarı atmayı başardı.
Olayın haber verilmesi üzerine Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polisin çevre güvenliğini sağladığı olay bölgesinde, itfaiyenin çalışmaları sonucu yaygın kontrol altına alındı.
Yangın sırasında ev sakinlerinin kendilerini dışarı atması mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldırdı. Yangının meydana geldiği sokakta, sağlık ekipleri ve bir ambulans hazır bekletildi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...