***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Ağustos 2009 Pazartesi

MALKARA KAYMAKAMI YÜCE, BAYAN ÇİFTÇİLERİ TEŞEKKÜR BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRDİ



Kadın Çiftçiler Yarışıyor Türkiye Finalinde
Marmara Bölgesini Temsil Eden
Balabancıklı Çiftçiler İlçeye Döndü

Yarışmaya Türkiye genelinde bölgelerin birincisi olan “Tekirdağ, Mersin, Karaman, Manisa, Amasya, Erzurum, Muş, Kırşehir ve Ordu” illerini temsil eden kadın çiftçiler katıldı.
Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın birinciliğini Kırşehir’li çiftçiler alırken, Marmara Bölgesini temsil eden Balabancıklı bayan çiftçiler dereceye giremedi.
Yarışmaya katılan tüm illerin yarışmacıları “Damızlık Koyun Hediye Çeki” ile “Kamp Tatili” kazandı.
Yarışmanın ardından ilçeye dönen kadın çiftçileri makamında kabul eden Malkara Kaymakamı Salih Yüce, Balabancık Beldesinden Kadriye Kiraz ve Yaşariye Mercan’ı “Teşekkür Belgesi” ile ödüllendirdi.
Kaymakam Yüce ödül töreninde yaptığı konuşmada; Türkiye genelindeki bilgi yarışmasında Marmara Bölgesini temsil etmeniz Malkara olarak bizleri gururlandırmış olup, göstermiş olduğunuz başarı tarafımdan memnuniyetle karşılanmıştır. Bu nedenle teşekkür eder, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
BALABANCIK TARIM DANIŞMANINA TAKDİRNAME
Öte yandan, görev alanına giren kamu hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için gösterdiği gayret ve çabalar ile yarışmadaki başarılarından ötürü Balabancık Tarım Danışmanı Veteriner Hekim” Özlem Çelik” Kaymakam Salih Yüce tarafından Takdirname ile ödüllendirildi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

KEŞAN YOLUNDA FECİ KAZA 3 MİNİBÜS ÇARPIŞTI 8 KİŞİ ÖLDÜ 15 KİŞİ YARALANDI


Keşan ilçesinde 3 minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında 8 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. 02 Ağustos 2009 Pazar günü, saat 18.30 sularında Keşan ile Malkara ilçesi arasındaki Yenimuhacirköy Beldesi kavşağı – Toki Konutları mevkiinde 59 M 5189, 34 EY 372 ve 34 ZZ 2462 plakalı üç minibüs çarpıştı. Edinilen bilgiye göre; Malkara - Keşan yönünde seyreden (M.T.)’nin kullandığı 59 M 5189 plakalı yolcu minibüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle karşı şeride geçerek, Keşan – Malkara - İstanbul istikametinde seyreden (E.G.)’nin kullandığı 34 ZZ 2462 plakalı minibüs ve (E.Y.)’nin kullandığı 34 EY 372 plakalı minibüs ile çarpıştı. İlk belirlemelere göre; 5 kişi olay yerinde, 2 kişi hastaneye kaldırılırken yolda, 1 kişi de hastanede olmak üzere toplam 8 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Yaralılar, Keşan, Uzunköprü, Edirne ve çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerden bazıları Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle Keşan - İstanbul karayolu bir süre trafiğe kapandı. Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

ÇORLUDA ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR











12 Günde 4400 Ton Asfalt
Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediyesi Asfalt şantiyesi devreye girmesinden itibaren asfaltlama çalışmalarına tam hız devam ediliyor.
Çorlu belediyesinin asfalt şantiyesinde üretilen asfalt Çorlu’nun çeşitli yollarına serilmeye başlandı. İlk öncelikli olarak aciliyet arz eden yerlere yamama işlemi yapılmaktadır. Sağlık mahallesi ikinci, üçüncü ve dördüncü sokaklar da asfaltlama çalışması yapılmıştır.
12 günlük çalışma neticesinde 4400 ton üretilen asfalt 9972 metrelik yola, 1152 tonu finişer asfaltlama makinesi ile serilmiş. 3248 tonu da yama serimi yapılarak yollar asfaltlanmıştır. Finişer asfaltlama makinesi ile Sağlık mahallesi ikinci, üçüncü ve dördüncü sokaklar 600 metrelik kısmı asfaltlanmıştır.
Şeyhsinan mahallesi Kumyol caddesi ve Aslan sokakta 258 metrelik kısım asfaltlanmıştır. Atatürk Kültür Merkezi arkasında bulunan Belediyemize ait açık otopark alanı 3000 m2 lik alan asfaltlandı.
Belediyemiz yama ekipleri Sağlık Mahallesi Selimiye caddesi minibüs güzergahı olarak bilinen yolda 400 metrelik kısımda yama, Türkgücü köyü yolu Şinasi Kurşun caddesi 7300 metrelik kısım üzerinde yamama çalışması yapıldı. Atatürk Bulvarı İstanbul istikameti, Çırak Bayırı Kavşağı, Bağlar Kavşağı, Hasan Ali Yücel Caddesi, Anıt sokak, Şinasi Kurşun caddesi su kuyuları cadde kavşağına kadar olan kısım, toplam 782 metre yama çalışması yapılmıştır. Şeyhsinan mahallesi kumyol caddesi üzerinden Atatürk Kültür Merkezine kadar 332 metre kısımda yama çalışmaları yapılmıştır.




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Özcan, festivali değerlendirdi…




Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 27 Temmuz- 02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Keşan kültür ve Turizm Festivali ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Saat 16.00’da başlayan toplantıda konuşan Özcan, bir festivali daha atlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu yılki festivalimiz gerçekten adına yakışır bir şekilde gerçekleşti. Bu yılki festivalimizde ülkemizin çok değerli yazarları ve edebiyat adamlarını da ilçemizde ağırladık. Bunun yanı sıra bu yıl ilk kez gelen yabancı folklor gruplarımız büyük sahnemizde gösterilerini sundular. Yazarlar imza günü düzenledik, Erikli ve Yayla Sahilleri’nde festivalimizi halkımıza sunmanın sevincini yaşadık. Sanatçılarımızın konserleri sırasındaki kalabalık aynı zamanda stantlarımızda da vardı. 1 hafta boyunca etkinliklerimiz yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Bulgaristan’dan gelen Caz Ekibi de festivalimize renk kattı. Festivalimizde 15 yerel müzik grubumuzda konser verdiler. Geçen yılki bütçenin üçte birine fiyatına bu yılki festivalimizi gerçekleştirdik. Bu yılki festivalimiz sanatçı, sahne ses, ışık 140 bin TL ve diğer giderler de 100- 110 bin TL olmak üzere toplam 240- 250 bin TL’ye düzenlemiş olduk. Az parayla daha yoğun ve festivalimizin adına uygun kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Ben festivalimize katılarak bizleri onurlandıran Edirne Valimiz Mustafa Büyük’e, Keşan Kaymakamımız Metin Borazan’a, Edirne Milletvekillerimiz Necdet Budak, Cemalettin Uslu ve Bilgin Paçarız’a, DİSK Genel İş Eski Başkanı Sayın Süleyman Çelebi’ye, festivalimiz süresince olağanüstü bir çabayla güvenlik tedbirleri konusunda bizlere destek olan İlçe Emniyet Müdürümüz Süleyman Sarpdağ’a ve tüm emniyet teşkilatımıza, Sağlık Grup Başkanlığımıza, Tredaş ve Orman İşletme Müdürlüğü’müze, festivalimize katılan tüm çevre ilçe ve belde belediye başkanı arkadaşlarım ile bu festivalde yine büyük bir duyarlılık gösteren tüm halkımıza, festivalin organizasyonunda görev alan tüm personelimize ve festivalimizi bir hafta boyunca takip ederek halkımızı bilgilendiren sevgili basın mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletirim” dedi.
Özcan, basın toplantısında ayrıca basın mensuplarının da festivalle ilgili görüş ve düşüncelerini de sordu.
Basın mensupları da festivalin bu yıl iyi bir organizasyon olarak geçtiğini ve tüm gruplar ile konukların Keşan’dan memnun ayrıldıklarını dile getirdiler


HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

AK Parti Merkez İlçe kongreye gidiyor

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı’nın 4. kongresi, 8 Ağustos 2009 tarihinde Köprübaşı’ndaki Kral Düğün Salonu’nda düzenlenecek. Başkanlık seçiminin yapılacağı kongreye AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.
Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral yaptığı açıklamada, Merkez İlçe Kongresi’nin 8 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Köprübaşı mevkisindeki Kral Düğün Salonu’nda saat 13.00’da başlayacak kongreye AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Necip Taylan’ın da katılacağı aktaran
Meral, “4. kongremizde Merkez İlçe Başkanlığı için adayım. AK Parti Tekirdağ Teşkilatı’nın yakaladığı birlik ve beraberlik duygusunun önümüzdeki kongre seçiminde de süreceğinden kuşkum yok. Partimiz, kongreden güçlenerek çıkacaktır.” şeklinde konuştu.
Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral sözlerini şöyle sürdürdü: “Kongrenin ardından şekillenecek yeni yönetimimizle içimizdeki hizmet heyecanını, milletimize faydalı çalışmalar yürüterek göstermeye devam edeceğiz. Artık kucaklaşma zamanıdır, ortak akılla hareket ederek partimizin Tekirdağ’daki yükselişine yeni bir soluk getireceğiz.”
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...